Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz B-L-A-C-K #66660 üzenetére
Bocs, szerkesztettem utólag de valamiért nem ment át. V10-re gondoltam.
Tehát V8 vs V10 írták itt, hogy nincs nagy különbség érezhető teljesítményben/használhatóságban. V8 vs T20 Pro összehasonlításban pedig már előbbi az olcsóbb. (Igaz, több tesztben inkább V11-el hasonlítják a T20 Pro-t, nem V10-el... a V11 jóval drágább.)A kérdés pedig csak véleményre vonatkozott ebben (V8 100k vs T20 Pro 115k) a tekintetben. Az eddig is volt, most is van neked is.
Te ugyan még nem vettél, de aki mondjuk otthon ül egy Dysonnal, a T20-nak viszont még utána sem nézett, neki még kevesebb infója lehet. -
pjen
félisten
válasz B-L-A-C-K #66617 üzenetére
Nem kell újra tölteni, nekem egyet mult évben odébb tettek kb 2 métert Windy ék . Vissza szivatták a gázt a kültéribe, odébb csavarozták a beltérit, tettek két új csövet, nem toldották.A villanyt én odavittem és a régi gázzal ment tovább. Egy kemény óra alatt megvolt. 30kmunkadij.
-
ribarszki
őstag
válasz B-L-A-C-K #66596 üzenetére
A Xiaomi gépek nem rosszak, de valójában közelébe sincsenek a Dysonnak. Ezzel nem azt mondom, hogy nem használhatóak, szüleimnek is Xiaomi Handheld 1C-t vettünk. Kemény padlón elboldogul, de fényév távolságra van egy Dysontól. Mondjuk nekem már az sokat elárul, hogy kézzel meg tudom fogni a forgókefét és megáll. A Dysonnál majdnem eltöri az ujjam.
Szóval más, nyilván mert sokkal olcsóbb. Nincs ezzel semmi baj, ha a keretem ennyit engedne, én is Xiaomit vennék. -
Nagya21
addikt
válasz B-L-A-C-K #66596 üzenetére
HAli!
Na megnéztem a xiamiau t20pró-t youtubon.
Első nézetre jónak tünik, egy keménypadlós lakásba simán bevállalnám.
De! Saját tapasztalás, az a cég, amelyik a hepa szürőt a motor elé rakja, az nem bízik meg a multiciklonok teljesen jó porleválasztásában.
Ugyanis ahhoz, hogy a ciklonok valóban jól működjenek, ahhoz nagyon nagysebességü légáramlatnak kell lennie.
Lehet itt ez nincs meg, és ezért nem merik az előszürő által kevésbé szürt levegőt ráengedni a motorra.
Ez az én meglátásom.
Üdv Nagya
UI : ciklonos porszívokból a V11 a 6. amit használok, saját tapasztalatból mondtam a hepa szürőt, ugyanis az első 2 porszívóm ilyen tartályos hepás volt, azok után multiciklon Samsung(vezetékes) majd dyson v6-v7-v11. a lányomnak V8 van a parkettás lakásra.Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz B-L-A-C-K #29699 üzenetére
Mi ilyen Boscht vettünk 1 hónapja. testvéreméknél 2 éve hibátlanul megy....
"in medias res"
-
B-L-A-C-K
titán
válasz B-L-A-C-K #20588 üzenetére
Na megvolt az első nagy takarítás a PHILIPS FC8575/09-esel...
Összehasonlítási tapasztalatom nem sok porszívóval lesz, szóval tulajdonképpen a régivel tudom leginkább most összehasonlítani. Ugye mint várható volt ég és föld, ez a kis Philips alacsony fordulaton is jobban szív mint a régi 1400W-os (most voltak benne nemrég cserélve a szűrők, és a porzsák is). A Philips mint írtam már magas fordulaton hangos kissé, de szerintem nincs olyan amit ne tudna felszívni alacsonyon se. A fej nagyon baba, követi a sarkokat is, és van egy kis plusz kefe rész rajta ami szépen teszi a dolgát. Ez a sörtés fej hogy letolom a csőről, és már dolgozhatok is vele nagyon praktikus dolog szerintem, sarkokban, polcoknál ez is hibátlan volt. Körbe a porszívon van egy gumis rész ami szintén jó dolog hogy nem fogja meg a falat. Összességében nem tudok róla rosszat írni, egy 50nm-es lakást takarítottam ki vele ma alaposan, és maximálisan tette a dolgát, szóval részemről jó választás volt...
Nem is rizsáznék róla már többet, ha esetleg valami negatív tapasztalatot észlelek azt írom már be csak, mert dicsérni felégés többször.
[ Szerkesztve ]
-
Intel fan11
őstag
válasz B-L-A-C-K #20646 üzenetére
Melyiket vetted konkrétan és arról mi a véleményed? Egyébként nekem kb 3 éve egy Phillips FC9071 van és megvagyok vele elégedve nagyon jó masszív a szívó csöve és erősen szív még most is 3 év elteltével! Bocs látom melyiket vetted, de az 10K-val több mint amit én szánnék rá árban! Amúgy tesóm 1 kis 35 nm-es panelban lakik, ami javarészt laminált parkettás, de ez a szívó cső dolog elijeszt tőle!
[ Szerkesztve ]
Battletag: hojszi#2983
-
Intel fan11
őstag
-
-
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz B-L-A-C-K #20608 üzenetére
Köszi, nagyon gondolkodom rajta, mert félek, hogy innen csak felfelé fognak menni az árak a november végi-decemberi leárazásokig (ami meg már késő).
Egy dolog nem teljesen világos: ez légkeveréses, ugye? Mármint van olyan funkciója, hogy "Légkeverés hőlégbefúvással", de olyan funkciója nincs, mint egyes készülékeknek, ahol van sütés+légkeverés opció is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #20593 üzenetére
Ezt nem értem én sem – ahogy már korábban írtam is –, hogy a drágának titulált Miele a legolcsóbb porszívóját is képes minőségi bolygókerekekkel ellátni, akkor a többi gyártó miért nem? A ZPF és a ZSP sorozat éppen üdítő kivétel (vagy inkább maradvány), mert az ULTRA ONE csúcskategória is a szutyok óriási hátsó kerekekkel készül.
(#20594) Rendo84
„jó ár-érték arányú”
Ezt úgy érted, hogy a többinél többel olcsóbb, mint amennyivel szarabb? De egy nagyon rossznál hogy ítéled meg az értéket? Csak az árát és a véleményeket látod.[ Szerkesztve ]
-
gordonfreemN
addikt
válasz B-L-A-C-K #20508 üzenetére
Specifikáció egy dolog. Tudjuk ma már, hogy amivel ahol lehet, ott a reklám kedvéért csalnak. Nem hogy egy porszivónál, még egy több milliós autónál is. De, ki kell próbálni, nálam az electrolux amúgy is leszerepelt amikor kilyukadt 3 év után a sütője (anélkül, hogy megfúrtam volna)...
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
salieri.
őstag
válasz B-L-A-C-K #20426 üzenetére
Szerintem megveszem ezt!
A glamour kuponhoz meg kell vennem az újságot? Vagy ,hogy működik ?
Mi van ha addig felárazzák? Illetve weben él ez vagy csak személyes vásárlás?Valamint kompatibilis ezzel az előszűrővel csöve?
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz B-L-A-C-K #20395 üzenetére
Van azon is porzsák telítettség jelző[link], sőt a legolcsóbb EEQ15-nek is.
A 12 hónap garanciát nem kevesled? Persze tudom, nem szabadna meghibásodniuk évekig sem, de hát, egyes Bosch porszívók és a hűtőik 5 év garijához képest....Csabroncka Az az érdekes, hogy moshatónak írják a honlapon is, holott amiket néztem 3 elux típusnál is papírból vannak a szűrők. Többek közt emiatt is küldtem vissza egy példányt. Nekünk a régi pzs nélkülinek valóban mosható volt, de az fémszálas szűrő volt.
-
Antonio
senior tag
válasz B-L-A-C-K #20131 üzenetére
Hát az volt a baj régen (is) hogy pont a Watt érték nem igazán állt egyenes arányosságban -tisztelet a kivételnek- a szívó teljesítménnyel. Ezt már jó párszor kiveséztük, csak persze kialakult a watt háború a piacon és a vevő is azt nézte kinek "nagyobb" ... mint régen ~20 éve a gázszpréken akinek magasabb szám volt ráírva a szprére az volt a "menőbb" srác
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Met
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #12812 üzenetére
Kukkants be alá, ha nem lehet levenni a hátlapot, elég egyértelmű hogy melyik alkatrész a szivattyú.
Nekünk egyszer nem akarta leengedni a vizet, kivettem a szivattyút és egy műanyag kötöző bilincs volt benne elakadva, nem tudom hogy került oda
Azt kivettem és azóta is megy."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Dave™
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #12802 üzenetére
A sorozatos kattógó hang jelentheti azt, hogy valami bejutott a dob lyukain a dob és a gépház közé, jellemzően melltartók merevítői szoktak, de persze lehet más is. Ha ez a baja, akkor ki kell venni a dobból a műanyag kis elemeket, ott van egy lyuk amin keresztül ki lehet piszkálni a dob aljából. Nekem egyszer volt ez, hatalmas élmény volt kiszedni...
Tesztelheted az álló gépet úgy, hogy megtekered a dobot, ha úgy is kattog akkor nagy eséllyel ez lesz az.
[ Szerkesztve ]
-
Acef
addikt
válasz B-L-A-C-K #10947 üzenetére
- NoFrost, Total NoFrost = NoFrost hűtő és fagyasztótér.
- Frost free (csak AEG, ELECTOLUX, ZANUSSI) = Automata olvasztás a hűtőtérben, NoFrost a fagyasztóban.
Mindkettőnél: full jegesedésmentes, de több zaj, fogyasztás, hibalehetőség, magasabb ár.- Normál automata olvasztású kombihűtő = automata olv. a hűtő, manuális a fagyasztó.
A hűtőt nem kell olvasztani, a fagyasztót kb. évente kell olvasztani. Cserébe: takarékosabb, halkabb, egyszerűbb, olcsóbb. -
Mercutio_
félisten
válasz B-L-A-C-K #10883 üzenetére
Orczy ház, segítőkészek, rendelni viszont weben érdemes és adott esetben személyes átvételt választva, mert ha "besétálva" (ha tudod az alkatrész azonosítót az se változtat ezen) jóval drágább mint a webshop ár.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
B-L-A-C-K
titán
válasz B-L-A-C-K #7267 üzenetére
Na végül egy Budget-et vettem, tudom nem ismert márka, de minőségben nem rossz cuccokat gyárt, ajtókhoz az összes kilincset ebből a márkából vettem, illetve pár csavarhúzóm is van ebből.
Lithium ion aksi, állítható markolatú, világít, kis tartó is van hozzá, 1 év gari, és mindez akcióban 5300 Ft... A hozzákapott fejek viszont nem a legjobbak, de az meg itthon van egy halom... -
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #7269 üzenetére
Black & Decker-t kerülöm egy ideje, így nem tudok nyilatkozni
De ebbe nem raksz fúrószárat, és gyenge.
Akkor inkább ez vagy NiCd-ben ezSzerk: Hyundai meglepően jó dolgokat csinál, kb mint a Samsung az elektronikában
A Skill-t meg senkinek sem ajánlom, messze kerülendő.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
neduddki
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #7271 üzenetére
HI!
nezd meg a Hjundai koppintas 18V-osat tudasahoz kepest igen koretk ar, weben nincs fenn
a kutja egy kulon szam:- )))udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #7246 üzenetére
Szerintem teljesen jó választás volt.
Nem vagyok ezeknek nagy szakértője, de volt barátnőm szerint női kütyükben az a legjobb márka.mod.
Amúgy tényleg cserélik. A hajvasalóra 5 év gari volt, 4 év múlva a hőszabályozója adta meg magát vagy mi, kellett neki számla hozzá, de kicserélték neki.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
DeFranco
nagyúr
válasz B-L-A-C-K #7236 üzenetére
Szerintem ez egy Pillips vagy egy Remington címke nélkül, én simán megvettem volna.
Nekünk egy Phillips ThermoProtect 2100 van itthon, én választottam. Szempont volt a külön állítható ventillátorsebesség (0-1-2) és hőmérséklet (lo-med-hi) és a hideglevegő-gomb. Szempont volt még, hogy utóbbi könnyen járjon, klick-es legyen és ne csak sima rugós, jobb a minőségérzete, és mivel ezt a gombot szükség esetén folyamatosan nyomni kell, ezért nem baj, ha könnyen jár. Diffúzor nekünk nem kellett, ezt a barátnőd döntse el, hogy kell-e neki.
Amit én jónak láttam, azok a Remingtonok, meg a Phillipsek, a BabyLiss annyira nem jött be. Legyen nagy a teljesítménye, ha a barátnődnek hosszú a haja, mert az a haláluk, ha lassan szárad (és ezért kell a hideg levegő befúvás, hogy a nagy szárítás közben ne süljön meg a haja, váltogatni szokták meleg-hideg)
5-7k körül már lehet kapni jókat, én a Sugár Euronics-ben és az Árkád MM-ben néztem őket, ja és erre adtak 3 év garit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik