Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
rígel
őstag
válasz d@minator #67697 üzenetére
Nyilván egy cég, de külön intézik a márkákat. Nem tudom, de nekem 1 órán belül válaszoltak, intézkedtek, gariidőn túli panelcserét szó nélkül megoldották gariban. Be volt regisztrálva a készülék, épp lejárt a garancia, ők szóltak hogy a vásárlás időpontjában extra garancia akció volt, igaz hogy nincs aktiválva, de természetesen igénybe tudom venni. Semmit nem kellett tennem, pár nap múlva hívott a szerelő, időpont egyeztetésre. Nekem ez 5*
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz d@minator #67697 üzenetére
Igen. Elég nehezen indul pl. hibabejelentés, mert pl. számla száma, vételár stb. is kell, hogy elinduljon. Mivel pár perces tapasztalat: ügyfélszolgálat készségesen segített elindítani, sőt tanácsot adott. Én aztán igazán sajnálom, hogy pár hónapos aeg gépemmel baj van, de ha az ember előre látná, hogy gond lesz, akkor ugye kitérne az őt éppen elütni kívánó villamos útjából még a Kékesen is
de ez van, szóval nálam jól szerepelt a telefonos üsz.
[ Szerkesztve ]
-
d@minator
addikt
Az Electrolux Lehel Kft. intéz mindent mindkét márka esetében. Emailjük is ugyanaz ugyfelszolgalat@electrolux.com.
Annyira jó volt a support, hogy 19 nap múlva válaszoltak a kapcsolatfelvételi űrlapomra. Aztán annyira rápörögtek, hogy most éppen hol van a két ipari hulladék és mi a gyári számuk, hogy azt sem vették észre, hogy csatolva minden adatot elküldtem így lázasan bekérték újra. Te biztosan jókor voltál jó helyen (vagyis inkább ők). -
Gyurike
tag
válasz DamianB #67663 üzenetére
Az indukciós lap esetében érdemes lehet mérlegelni, hogy valóban szükség van-e a maghőmérőre. (Kezdeti lelkesedés vagy jelenleg is gyakori a maghőmérőzés?)
Mert ha az ár már soknak számít, ajánlom a maghőmérő nélküli verziót: EIS6448. Ez az egy funkció nincs benne, cserébe jóval kedvezőbb az ára.Nekünk is az olcsóbbik van, szeretjük. Érdemes lehet figyelni a Hob2Hood funkcióra, ha kell elszívó is. Ha ilyet veszel, akkor tud kommunikálni egymással a két eszköz. Erről nincs tapasztalatom, az elszívónk máshonnan jött.
[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz farkas-j #67692 üzenetére
"nincs különbség az AEG és az Electrolux stb support között."
De van. Saját tapasztalat.Nagyon is különbséget tesznek a márkák között És ez nyilvánvalóan szándékos. Az AEG világosan feljebb van pozicionálva, és ez a supportban is tükröződik. Ezt fizeted meg a felárában. -
farkas-j
őstag
-
BBéci
legenda
Ugyanezt tapasztaltam én is, amikor feltérképeztem a kínálatot. Ha nem Miele, akkor AEG vagy Bosch, Electrolux csak utánuk jöhetne szóba.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ribarszki
őstag
válasz salapp #67686 üzenetére
8kg száraz ruha.. uhh. Itt inkább a mosógéped a szűk keresztmetszet. Biztos jó az Elux. Nehéz kérdés, hogy alap Miele, vagy felső középkategória. Szárítóból nem biztos, hogy Mielet vennék.. lehet valami alap Eluxot 120k körül ha van. Most Gorenje van. Ez egy ipari hulladék. Egy szemétdombravaló f.skupac... többet ilyen márka nem jön a lakásba.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Egybe épített gépek között is ? Mert ha ilyen sokat tudsz megköszönöm mutatsz párat mert én alig találok . EW9 is ph tipp volt .
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Gömbike
senior tag
válasz DamianB #67683 üzenetére
Az Elux gyártja ( felvásárolta)többek között az AEG, Zanussi és még vagy 20 különböző nevű háztartási gépet.
Az AEG egy minőségibb külsővel kinéző Elux. De a belviláguk ugyanaz. Ugyanazon mérnök csapat tervezi őket, ugyanazon a soron készűlnek.
Ahogy a Whirlpool gyártja ( felvásárolta) a Bauknecht, az Indesit, KitchenAid stb gépeket is.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
őstag
Egyszer itt phn olvastam hogy az Electrolux meg AEG ugyan olyan elkezdtem ezt figyelni és én is észrevettem hogy ugyan olyanok csak a szinezett más .
Néztem Miele moso-szárítógépet 764k ....
egy pillanatra elgondolkodtam rajta annyi jót írtak itt róla de ez combos még így is .BF alatt előre megvettem MMben 310 ért a electrolux w9 et pár napja írtak hogy nem tudják kihozni pénzt meg még mindig nem küldték vissza. Máshol meg nem tudom már megvenni azon az áron. Nekem meg mindenképpen hőszivattyús kell ruhák ne menjenek tönkre.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
arcsin
senior tag
válasz Gravity1234 #67680 üzenetére
-
Gravity1234
tag
válasz arcsin #67674 üzenetére
Ez ok, de mi az ajanlott ebben a kategoriaban?
Ar szerint en is le tudok szurni Az a kerdes tapasztalat, hozzaertes, ki tudja mi mas alapjan itt a forumon, hogy a max 150k kategoriaban mi ajanlott?
Szuk es nem beepithetoben.
talan annyi hogy halk legyen pluszban ha van ilyenOlympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
ribarszki
őstag
válasz Gravity1234 #67672 üzenetére
Bosch. Esetleg Elux..
-
salapp
addikt
válasz Gömbike #67673 üzenetére
Persze vannak ellenpéldák. Ugye a Candy-t is fikázták, nem is szándékoztam venni, csak volt 9 éve egy visszautasíthatatlan ajánlat. És most, kis felújítás után úgy teszi a dolgát, mint az első napon.
Mieléből több porszívónk van. A legrégebbi kb. 25 éves. Jelenleg azonban egyik gyártóban sem bízom annyira, hogy félmilliót, vagy akár csak 430ezret adjak az ő szárítógépéért.
Ezért a középutas választás.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
rígel
őstag
válasz salapp #67671 üzenetére
Mondhatjuk igen. Bár a Miele nem véletlenül drága, és hosszú távon lehet hogy nem is a legdrágább megoldás.Ettől függetlenül saját tapasztalatom alapján az Electrolux háztartási gépek igen jó ár/értékkel rendelkeznek. Nekem még semmilyen rossz tapasztalatom nem volt velük.
-
arcsin
senior tag
válasz Gravity1234 #67672 üzenetére
-
Gömbike
senior tag
válasz salapp #67671 üzenetére
A Miele szárítógépem több mint 20 éves volt, mikor egy javítást kért. Én hülye vettem ezt helyette. [link] Ami már 2,5 évesen szerelőt kívánt.
A mai napig fenntartom, hogy a Miele nem azért Miele, hogy aranyáron adják, hanem azért, mert az áráért hosszú ideig működőképes gépet veszel, ami nem szar???? török.
Mert a környezetemben/ baráti körben dolgoznak Bekó gépek. Céljukat ellátják a szerelő meghívása nélkül.[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Euronics-os csereutalvanyunkat szeretnem levasarolni mosogatogephez.
Tudnatok ajanlani max 150-ig terjedoen olyat ami megbizhato, ajanlott?
Vekony tipus, nem beepitheto.
Koszi
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #67667 üzenetére
Értem akkor szerintem maradok a vizadagolósnál bár szerintem a fekete jobban menne a konyha butorhoz sötét fa stílusú lesz (sinarp)
-
salapp
addikt
Megjött az AEG szárító. GW futárok egész ügyesen levették, nem csattant a flaszteren. Kibontottam, mondták, természetesen megvárják. Semmi külsérelmi nyom. Kaptak, köszönték, mentek.
PNC szám ellenőrizve, ha minden OK, lehet regisztrálni a képviselet honlapján.
Eddig jól alakul...
Megmértem, 6,5 centivel mélyebb a dobja, mint a szintén max 8 kilogrammot befogadó régi Candynek.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
őstag
A két hütő között gondolkodok , a fő különbség egyik vizadagolós és a szín amit én eddig láttam.
LG GBB72MCDFNFőleg a vízadagolós felé húzok .
indukciós lap itt elszállt velem kicsit a ló de nagyon tetszenek a leírt funkciók.
Köszi Eagl3 akkor meglátjuk majd .
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
válasz DamianB #67660 üzenetére
Nem az a gond, hogy nem forog, amit vettem most BOSCH beépíthető mikrót, abban sincs forgó tányér, mégis szépen egyenletesen dolgozik.
Valószínűleg a belső kialakítás miatt nem tud egyenletesen melegíteni, ez nem jelenti azt, hogy egy másik típus is ugyan ilyen. Nekem ez volt vele a tapasztalatom, és nem egy olcsó cucc volt. -
őstag
köszi erre nem is gondoltam hogy nem forog és így nem egyenletesen melegít .
Finismakaren és a Kulinariskon gondolkodok most az ikeától. Mindkettő 200 k ugyan azt tudják kb csak az egyik designosabb.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz salapp #67656 üzenetére
Én a márkaboltnál vettem a mosogatót, ugyanez volt, össze volt gyűrődve a lemez a két oldalon, gondolom valaki odaba***ta a földhöz, másnap jött vissza a futár az új géppel a régit meg elvitte.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Hegyirabló
veterán
válasz #73959936 #67654 üzenetére
Húú, a fekete változat elég érdekesen néz ki, és ezt nem rosszból írom. Akkor ez lesz, csak az inox. Nagyon köszönöm, életmentés volt ez most nekem, karácsony előtt, döglött mikróval éhen haltam volna. Holttestemre csak januárban leltek volna rá.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hegyirabló
veterán
-
salapp
addikt
Egy rokonomnak az onlinemárkaboltok.hu küldött horpadt oldalú mosógépet. Na ők mindent próbálkoztak, hogy ne kelljen cserélni. Természetesen a náluk hirdetett 7 év gari ugyanúgy semmire sem jó, mint az Ariston féle 7 év. Pl. mi öt éve vettünk lapos bojlert, amihez mostanra már többet kifizettem volna a 7 év gari kapcsán feltételként szabott évenkénti szervizes kiszállására, mint amennyiért vettük. Vicc és szégyen is egyben az ilyen trükközés.
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
farkas-j
őstag
Ismerem, mert most vettem. Nekem tetszik bevált, az asszonynak meg pláne, mert csoda színváltós világítása van a hőmérséklet függvényében. (A videón az analóg verzió van, a Lidl-ben a digitálisat árulták.)
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
törölt tag
válasz Hegyirabló #67650 üzenetére
vegyél 1 samsungot....
-
Hegyirabló
veterán
Ez jó, legalább nem kell sokat keresgetnem. Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
MODERÁTOR
válasz Hegyirabló #67650 üzenetére
Barmelyik ami szimpatikus, 20 ezerert nincs nagy varazslat mikrok eseten sem.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
rígel
őstag
válasz tepenzed #67648 üzenetére
Amit visszaküldenek, simán kirakják. MM-ben is.
salapp:
Jártam már így Euronicsban mosogatógéppel. Kibontás után derült ki hogy raktározás közben behorpadt. Visszavittem, szó nélkül cserélték.
Épp ezért veszek ilyesmit olyan helyen, ahol magam megyek érte, látom mit veszek és ugyanoda vissza is tudom vinni ha baj van. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Kinyírtam a mikrómat, sürgősen kellene valami helyette. Ez egy Sharp mittoménilyen volt, digitális kijelzős, gombos, nem tekerős. Valami hasonlót szeretnék, nem valami alapkészüléket, de nem is a legdrágábbat, kizárólag csak melegítésre lesz használva.
Nagyon szépen köszönöm!
-
Eagl3
veterán
válasz DamianB #67642 üzenetére
Nekem a volt lakásomban egy AEG volt.
Egyetlen előnye ezeknek a gépeknek a kompakt méret, ami egyben sajnos hátrány is.
Ha nem sütögetsz napi szinten, akkor természetesen némi kompromisszummal teljesen használható.Ami hátrány szerintem:
- alacsony belső tér
- a mikró funkciója sajnos nem melegített túl egyenletesen, az étel egyik felét felmelegítette másik fele még szinte hideg volt (fél időben mindig fordítottam egyet a tányéron)
- tepsiket, rácsot pakolgatni ahogy váltogatod a sütő/mikró funkciót -
tepenzed
őstag
válasz salapp #67647 üzenetére
Az Euronicsben vettünk múltkor vasalót akcióban, szó nem volt róla, hogy bontott, szépen le volt zárva a doboz. Hazaértünk, az egyik kábel full sérült volt, visszavittük, ekkor derült ki, hogy ez már járt valakinél korábban és visszakérte a pénzt (gondolom szétbarmolta, a bolt meg nem tudott róla). Lényeg a lényeg, igazából bontott terméket adtak el nekünk. Aztán cserélték egy tényleg újra..
Szóval ezt sajnos bármelyik áruház megcsinálja manapság..[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Hát, barátomnak - úgy öt évvel ezelőtt, az igaz - euronics küldött ki új termékként egy olyan hűtőt, aminek lógott az ajtaja, horpadások voltak rajta és eleve az látszott a terméken, hogy valami forgalmas áruházban nyitogatta a Gumicsizmás Imre bácsi és tsi. Szinte csak a belehányt pálinkás tőtöttkáposzta hiányzott a hűtőből.
Szóval nekem Euronics a legnagyobb "piros lámpás", utána persze szinte minden más. Nagyjából már csak a MM-től illetve Sony Központi Szalontól, Soncity-től, esetleges kiemelt forgalmazóktól merek vásárolni.
Ez a szárító - ha megúszom - az utolsó lesz, amit nem fenti forrásokból szerzek be, promise.
Ja, még az Emagtól kapott e-jótállási jegyet is megnyitva hagytam, hogy az azon szereplő termék gyártási számot össze tudjam vetni a tényleges számmal, ami a terméken van. Ennek nem egyezése miatt még nem küldöm vissza, de azonnal írok nekik, hogy küldjenek javítottat. Vonatkozó topikban ilyen anomáliáról is lehetett olvasni Emag háza táján.[ Szerkesztve ]
-
-
salapp
addikt
Hát, gondolhatod, hogy én is remegek most, hogy 9 év után újra nagy háztartási gépet veszek. (Közben tegnap meg is javította a szerelőnk a mostani kondenzációsat, kondi és relé csere kellett neki már, tehát még kicsit elhamarkodottnak is érzem a vásárlást).
Felkészültem a futár fogadásra.
Kapnak pénzt. Megnéztem unboxing videót, hogy lássam, hogyan kellene kinéznie a csomagolásának. Felhívtam az Electrolux Magyarországot és konkrétan megkérdeztem, hogy az Emagnál vásárolt és általuk forgalmazott szárítót engedi-e a honlap kiegészítő garra regisztrálni. Azt mondták, igen. Kiírtam a regisztrációs felületről a hét, a rendszer által felajánlott, elfogadott PNC számot, és a leszállított gépen megkeresem. Bár sejtésem szerint azt már bukni fogom, mert tuti valami csomagoláson belül elrejtett helyen lesz. Ennél többet nem tudok tenni, úgy hiszem, mégis bennem a para. Csak románnal ne kezdjen az ember...Legalábbis drágább dolgot ne vegyen. Erre tessék, kétszázezres szárító. Jájj. Én marha.[ Szerkesztve ]
-
rígel
őstag
válasz salapp #67641 üzenetére
Akkor jó. Az EMAG csinált már érdekes dolgokat, tőlük nagyobb dolgot nem is merek venni. Mióta összeolvadtak az edigivel, sajnos edigis vásárlással is kaptam már újként újracsomagolt cuccot.
evilskati:
amikor regisztráltam, nekem csak a /01 és /06 végűt dobta fel választhatónak. De annyira nem néztem utána a lehetőségeknek, mert nekem /06 van -
őstag
Sziasztok
Nem sikerült beszerezni semmi gépet kivéve az elszívót az ikeából úgy hogy most vadászom a gépeket össze .
Végül helytakarékosság miatt mikro kombi sütöm lesz azon kivül hogy kisebb más probléma van vele ?
Esetleg tudtok ajánlani jót ? Max 250 akartam rászánni ."Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
evilskati
aktív tag
Szia!
/12 végződésű szárítógépet vettünk nemrég EMAG-tól. A futárok behozták a házba, rendesek voltak. Tudtam érvényesíteni a Bosch oldalán a +3 év garanciát, ebből kifolyólag úgy gondolom, hogy közvetlen velük kell/lehet felvenni a kapcsolatot garanciális probléma esetén.
-
OPiiPO
veterán
-
-
rígel
őstag
válasz salapp #67631 üzenetére
Csak egy kósza kérdés:
az Emag magyar garis cuccot küld? Ha probléma van az Emaggal kell vesződni, vagy a magyarországi képviseleten keresztül is érvényesíthető a garancia? Illetve adja magát a kérdés hogy érvényesíthető-e a 3 év extra garancia?
Mert pl Bosch esetén csak /06 és /01 végű típusszámra lehet érvényesíteni. -
salapp
addikt
Ma jön a Gebrüder Weiss közreműködésével az Emagtól az AEG szárítógép.
9 éve vettem át utoljára ilyen nagy háztartási gépet. Hol tart most, pláne ünnepek előtti hajrában ez az egész kiszállítósdi?
Emag rendeléskor külön kérte, hogy "futár jelenlétében bontsam ki, mindenképpen."
Gondolom, ők le akarják dobni a kapu elé, aláiratni és már húzni is onnan a következő címre.
Ti hogyan oldjátok ezt meg?
Azért ilyenkor van félsz bennem, hogy kicsomagolás után azt látom, hogy még valami logisztikai bázisban odabäszták az oldalát vagy használtat akar újként eladni a kereskedő. (csak amolyan euronicsosan)
Nyilván adok kis pénzt, de azért tartok az átadás menetétől.[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
60cm-es helyre beépíthető gáz főzőlapra van valami ajánlás? Olyan 40, max 50e körül kellene. Egyáltalán van ezek között valami értelmes különbség, amiért megéri a drágábbat venni. (már ha a teljesítmény szint elvileg azonos)
Lehetőség szerint fekete, üveg lappal. De semmiképp nem inox.
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz Ace Ventura #67603 üzenetére
Nekünk egy Whirlpool - WB S2560 NE (7,2kW-os) indukciós főzőlapunk van. Ennél le lehet "szoftveresen" korlátozni a maximális összteljesítményét (2,5 kW – 4,0 kW – 6,0 kW – 7,2 kW) ha esetleg a hálózat nem bírná. Lehetséges, hogy az általad kinézett típus is tudja ezt.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
rígel
őstag
Aki most építkezik, annak nyilván ebben KELL gondolkozni. Egy régivágású fűtési rendszerhez alkalmatlan, vagy olyan átalakításokat igényel, hogy sose térül meg.
Nekem, padló- és falfűtésem van ha bedöglik a kazán, elvileg kazán helyett mehetne.
DE
A bekerülési költség miatt a megtérülési idő jelenleg nagyon hosszú, és a hőszivattyúk élettartama igencsak véges. Olvastam 3 év gari lejárta utáni Mitsubishi hőszivattyú kompresszor hibájáról (1 milliós probléma)
Jelenleg olcsónak tűnik az üzemeltetés, napelemmel, de mérget vennék rá, hogy a 4KW feletti rendszerek jelenleg 0%-os adókulcsa szépen emelkedni fog, ahogy terjednek ezek a rendszerek. Ingyen energia nem létezik. Az állam előbb-utóbb adót vet ki mindenre. Na meg napelem se lehet mindenkinek, mert az infrastruktúra sem bírja. Én egy vadonat új, viszonylag kisméretű trafókörben vagyok, 4-5 napelemes rendsze lehet, így is stabilan 250V felett van a feszültség a környéken. -
mzso
veterán
Én nem látok kivetnivalót a napelem+hőszivattyú kombinációban. Ha elég olcsón hozzá lehet jutni a rendszerhez akkor megérheti az árát.
Mondjuk inkább az extrém szigetelést kéne erőltetni, passzív ház meg egyebek. Annál az energiánál nincs olcsóbb, amit nem pocsékolsz el.
-
pjen
félisten
válasz BLUE TORNADO #67621 üzenetére
Elvileg kéne, de mikor keresztlányom költözött felvittük a negyedikre kézben a hűtőt a helyére toltuk és bekapcsoltuk, nem lett semmi baja. Két órát min várnék.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Sziasztok!
Mivel lakásfelújítás van nálunk, így a hűtőszekrényt egyik helyiségből a másikba át kellett vinni. Természetesen majdnem fektetve, mert az ajtókon nem fért volna ki a magassága miatt. Kb 2 percig volt a hátára fektetve szállítva (kézben vittük). Kell-e várnunk vele, mint az új hűtőknél, vagy azonnal üzembe helyezhetjük?Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?
-
törölt tag
Ja jó, akkor tárgytalan, sorry
-
csasaKKP
senior tag
válasz #48613632 #67612 üzenetére
Lengyelolrszágban.
@pjen (#67614):Attól még, hogy "Produkt Polski" matrica ott figyel a gépen, nem biztos hogy jó is, meg kétlem, hogy "Produkt Polski" alkatrészek lennének benne. De psst. Anyóséknak ne mondd azért.
Edit: Ja most látom, hogy nem nekem válasz.[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
csasaKKP
senior tag
Sziasztok!
Még működőképes Samsung mosógépünk megbízhatatlan, sajnos egy belső zárlat miatt a szigetelő gyanta a vezérlőpanel nyákján olvadozik és barna szuper ragacsos trutymó formályában folyik ki. A gép működésképes egyébként, de önmagát olvasztja múlt hét óta. Sajnos a szervizes kolléga nem javasolta a javíttatását, mert drága a vezérlőpanel bele és nem garantálja, hogy ne lenne továbbra sem ez probléma (azért legombolt 70 zlotyit...). Így SOS mosás a hétre megvolt még az olvadozó géppel, fázist nem verte le, úgyhogy 16 amper alatt nyögdécselt el és mosa ki a ruhákat.
Úgyhogy így ünnepek előtt mélyen a zsebünkbe nyúlunk és az asszonypajtás egy mosó-szárító gépet szerete mint családi karácsonyi ajándék én pedig bólogattam jó férj létemre. Így kinéztünk a következő gépet:
Electrolux EW7W4684WP PerfectCare 700 (erre is bólogattam)
Külföldön élek, átszámítva az árát kb. 155 ezer magyar ropogós lenne, ami nem is olyan rossz.
Viszont PH javaslatait, meglátását szivesen fogadom mileőtt így ünnepek előtt megvennénk.Szüleimnek BEKO-t vettem pár éve, előtte is BEKO-juk volt, türkös törkös törökös, de amúgy én szétkeptam annó, és lám lám, EATON gyártmányú szelepek illetve egyéb alkatrészek voltak benne. Nem tudom, hogy mai napig is ugyan az a minőség, de szívem szerint maradnék ennél a gyártónál. Beszéljetek már le kérlek a következőről:
Beko EHTV8736XS0Na jó, szevem szerint egy MIELE-t vennék, de... Na... Értitek. Párom szülei AMICA-t javasolják, ezt mégpedig: Amica AWD1C8514ELSD
Mert lengyel...Szóval én meghallgatnálak titeket is, szívesen fogadok javaslatokat. Én elzárkóznék LG-től, Samsungtól és Candy-től negatív tapasztalatok miatt. DirectDrive vagy sem...
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
rígel
őstag
Én is a cső miatt nem akartam, meg hogy ne kelljen szétfúrni az akkor az egyik legjobban szigetelt ablakomat az előírás miatt.
Viszont az tény hogy a profik gázt használnak leginkább, nyilván nem a kommersz kategóriából, talán nem véletlenül. Az USA-ban is inkább ez dívik. Persze otthoni használatra az emberek 99%-ának tökéletes az indukciós.
-
BBéci
legenda
Egyetértek, nálunk sincs gáz a konyhában, csak a fürdőszobában. Barbár, elavult, múltszázad közepi a nyílt láng egy konyhában. Veszélyes: éget, robbanhat. Kegyetlenül nehéz tisztítani, amikor valami kiömlik. A cső látványa nem esztétikus, teljesen elrejteni tilos és életveszélyes.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
rígel
őstag
válasz Ace Ventura #67605 üzenetére
Hát, ez a belépő szintű Electrolux lehet, nem nézegettem meg mélyebben, de szerintem neked bármelyik jó.
Atapi:
Nekem 1 fázison van, 2 zóna egyszerre tud P-n (max-felett) menni, ami azt jelenti, hogy mondjuk 1,5-2 liter víz pikk-pakk felforr. Ilyenkor még egy harmadik is tud menni "takarék lángon" De mi sose használtunk még 2-nél többet egyszerre.
Van aki igen, annak 1 fázison tényleg gáz. Vagy megszokja. -
Atapi
senior tag
válasz Ace Ventura #67605 üzenetére
a többség két fázisról használ egy ilyen lapot, szóval nem nagyon fog teljesítménykorlátba ütközni. egy fázisról használva azonban 3,3KW (~15A) korlátozza a készülék a teljesítményfelvételét, kapcsolgatva a zónák között (két fázis esetén is megvan ez a korlát, de akkor fázisonként). koca szakácsokat még ez sem fogja zavarni, de azért egy rutinosabb ember már kompromisszumokra fog kényszerülni (pl vízmelegítésre bekészít mellé egy vízforralót). saccra azt mondanám, hogy aki két zónánál nem szokott többet használni, az nem fogja észre venni a korlátot, aki egyszerre négy zónát is képes kihasználni, az kb használhatatlannak fogja érezni. viszont ez nem erre a lapra specifikus, a legtöbb gyártóé ilyen.
-
Ace Ventura
addikt
A nagyon kommerszek közül ő [link] van még. Többen panaszkodtak, hogy a főzőlapok nagyobb terhelés alatt kapcsolgatnak össze vissza. Hol egyik főzőzóna megy, hol a másik. Mondjuk 5-6 ilyen panasz volt a többi 160 elégedetten használja.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
rígel
őstag
válasz Ace Ventura #67603 üzenetére
Ha megfelel a márka, akkor szerintem OK, bár én az Electrolux csoport márkái közül ár/érték arányban az Electroluxot tartom legjobbnak.
Nem kell kisebbet nézned, az csak az elméleti max teljesítmény. Ha minden zónát csontra feltekersz +turbo[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
HOgy a topic témájánál maradjunk kinéztem ezt [link]
Árban kiváló. Még egy sütőt kell néznem hozzá
Ahogy látom elég bika 7600W teljesítmény. Láttam 6200-6600W körüli teljesítményűeket is.
A korábban kitárgyalt villamos hálózati korlátok (1x25A) miatt inkább nézzék kisebb teljesítményűt?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
pjen
félisten
Főzésnél nekünk is ott van a kombi tűzhely mellett egy indukciós lap is, szeretjük. Viszont, hogy nem a gázzal fűtünk a havi szamla 4-5 K között van,bojler és tűzhely. Sose fogy el a meleg víz. Két éve méghalt a gáz bojler, vettünk kettönkre egy 80 literes villanyt+10-12K villany számla és ketten nem tudtunk egymás után megfürödni
Van helye a gáznak és a villanynak is egy házban.Főleg ha úgy is ott van. -
herdsman12
őstag
válasz Ace Ventura #67582 üzenetére
Frász se tudja, hogy működik ez a villany művek...
Tavaly találtam ki a 32A-es bővítést. Profi villanyos csapat minden bővítést, cserét jósolt, és ajánlottak egy NKM partnert.
Kombi tűzhely miatt volt már húzva 3x1,5-es Cu kábel, most még egy 3x2,5-es is mellé.
Tettem fel új biztosíték táblát, ÉV relét.
NKM partner felmérte, azt mondta, hogy még a bejövő kábel is ok (10mm2 Alu), nem kell cserélni semmit. Lépcsőházban lévő mérő is maradt a régi, így az NKM nem kért pénzt a bővítésért.
(4 emeletes társasház, talán egy bővítés volt már a lépcsőházban, 2020.09.)
Még abban az időben letöltöttem az NKM oldaláról egy:
N31 - 405-05. számú melléklet
Felhasználói igényre történő teljesítménynövelés szabályai
Csatlakozó és mérőhely létesítés, bővítés szabályai
Szeged, 2019. június 1.
címen jegyzett dokumentumot.
Abban sehol nem szerepel, hogy kötelező lenne mérőhelyet átalakítani, sőt az "Alapelvek" utolsó mondata az, hogy "A fenti szabályoktól történő eltérést az NKM Áramhálózati Kft. csatlakozó létesítési szakértője engedélyezhet".
A végén, amikor az órát cserélték, akkor a kitöltött, aláírt dokumentumokat se vitték magukkal, csak cserélték a biztosítékot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik