Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz d@minator #67290 üzenetére
"Nincs AEG márka, csődbe mentek. A nevet használják. "
A márka szó jelentése (a pénzen kívül): név, védjegy, csak szólok!
A céget megvette az Electrolux, ennyi és nem több.Amikor alaposan körbejártam a mosógép kínlatot, arra jutottam, hogy a csúcsot a Miele uralja, alatta a Bosch és AEG termékek találhatók, az Electroluxok csak ezek alatt sorakoznak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz attiati #67274 üzenetére
Mindkét takaró sarkán ott van a címke, de g/m2 adat nem szerepel rajtuk.
Amiket leírtál, azok bizony számokban is nagy különbségek, pláne érzésben, használat közben.#67280BB9000
Akiknek tud gőzölést a mosógépük, azoknak 80-90 %-a szereti és használja.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
-
jagofett
tag
-
jagofett
tag
Sziasztok!
Beszerelték a konyhabútorom, és még a mikró hiányzik. Eredetileg beépítettet terveztem, de az irreális áruk miatt lemondtam róluk.
Sokan dicsértetek a Bauknecht MW 49 SL (35 000 Ft) mikrót, és nekem is szimpatikus. Annyi a kérdésem, hogy okoz-e gondot ha szekrényben helyezem el?
Méretek (sz x mag x mély) 56 x 38 x 58
A mikró külső méretei alapján befér ( 52 x 31 x 46), kérdés az hogy elég akkora rés, ami marad?Ha túl nagy, akkor tudtok hasonló tudásút ajánlani ami biztonsággal elfér?
-
törölt tag
válasz daver88 #67277 üzenetére
Kutakodtam egy kis időt most ezzel kapcsolatban, és egy csomó marhaságra jöttem rá
Szerintem van értelme az ajtó manuális kinyitásának, viszont ebben az esetben egy szikrányi energiát nem spórolunk vele. Ellenben, gyorsan megszáradnak az edények.
Itt kb arra gondolok, hogy ha magasabb hőmérsékleten mosogatunk, és hirtelen rányitjuk az ajtót a mosogatási ciklus végén, akkor a páralecsapódás egyből el is tud párologni, a relatív forró edényekről. relatív magas energiafogyasztás mellett, természetesen.Ugyanakkor, az automata ajtónyitásnak is van értelme, és ebben az esetben valóban spórolunk energiát, viszont, a szárítási idő jelentősen megnő. Itt gyakorlatilag arról van szó, hogy relatív alacsony hőmérsékleten, kevés energiával, hagyják megszáradni az edényeket. Trükkös, mert ez ajtónyitás nélkül is megtörténik, szóval lehet, hogy mégsincs sok értelme. Viszont, fel lehet ragasztani rá egy cimkét.
Mi két programot használunk, eco, és intensive. Ez utóbbi 65 fokos, hosszú program, az eco pedig rövid, és vélhetően kevesebb, mint 45 fok, mivel ez a következő, manuálisan választható hőfok.
Nálunk, az Eco program esetében többször előfordult, hogy asszony kivette a kávéspoharát, a szárítási ciklus befejeződte előtt.
Ez azt eredményezte, hogy érezhetően nedvesek maradtak az edények kipakoláskor.De olyan is volt, hogy intensive program után kezdtük kipakolni, a tányérokat fájdalmas volt puszta kézzel behordani, kb 3 métert, annyira égetett. Lepakolva a mosogató mellé, már meg is száradtak. Kb annyi idő kellett, míg beértem. Pár másodperc. A gépben még gőz volt, ezáltal volt az edényeken felületi nedvesség.
Szóval, ez a része meg így működik, de ez csakis forró edényeknél működik.Energiacimkék egyébként ezt nagyjából alátámasztják.
Azok a gépek, amik három óra alatt végeznek, általában rossz energiabesorolással rendelkeznek. A jó besorolásúak meg sokszor négy óra körül, vagy e felett.Ebből nekem az jön le, hogy bár van értelme az automata ajtónyitásnak, de ez csak a hosszú, eco programon fog energiát spórolni, a többi esetben pedig arányosan egyre kevesebbet, illetve a forró programokon gyakorlatilag semmit, viszont itt hamarabb megszáradnak az edények.
Röviden, Eco programon megnő a szárítási idő, forró programokon pedig az energiafelhasználás.bocs, ha tldr
-
d@minator
addikt
Nincs AEG márka, csődbe mentek. A nevet használják. Háztartási gép esetében egy faceliftes Electroluxról beszélünk. Lengyelek és ukránok gyártják az Electrolux gyárban, belseje olasz, tajvani, kínai stb. Prémiumabb a kezelőfelület (de kevesebb program variálhatóság), drágábbakban van hangszigetelés körbe. A gyártás minősége alulmúlja az "olcsó" márkákét. Aztán ki tudja lehet, hogy 20 évig elműködik. Amúgy meg szuper, hogy az Eluxnál legtöbb program idejét 5 lépésben változtathatod AEG-nél 3-ban. Egy Bosch sokkal szofisztikáltabban dolgozik.
Ez a szivattyúfedél jellemzi az egész Electrolux csoportot, AEG-is ilyen. -
Ispy
veterán
válasz Sinkapeter #67285 üzenetére
A Beko szárító és mosogatógép viszont eddig a beállítása óta csak simán működik
Semmit nem jelent, kb. erre lehet számítani mindenkinek, 3-5 év, ha több az csakis ajándék lehet. Nekünk az ariston mosogató elment vagy 10 évet, amikor beszart és kihívtam a szerelőt, azt mondta ő még ilyet nem látott, hogy egy ariston elmenjen ennyit hiba nélkül.
Az electrolux hűtőnk megy 7 éve, aeg mosógép és szárító 2 éve. De ez semmit nem jelent, sajnos.
Szóval a lényeg, amit a gép dob. (te ne lottózzál inkább )
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Nagya21
addikt
válasz Sinkapeter #67285 üzenetére
Én a te helyedbe, vmi rontás feloldó emberrel beszélnék ....
me' hogy ott nálatok vmi van az hétrossebb....
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Sinkapeter
tag
Tudom, egyéni tapasztalat, meg egyedi eset, de az Electrolux mosógépünk egy hónappal az egy év garancia lejárata után lett panelhibás, a Whirlpoollal más hibák is voltak, de a csereajtó is elrohadt három éves korára, a mostani AEG-n már cserélték a hátlapot, mert gyárilag sérült volt, most a keringetőszivattyút, és közben amikor azt próbálta a szerelő, jelezte, hogy a motor is problémás, ezért azt is, meg az inverterelektronikát is cserélte később. Az LG hűtőnk januárban lett volna öt éves, november végén még a szokásosnál is hangosabb lett, és szerencse, hogy a pár éve itt látott hőmérő benne volt, mert azért vettem észre, hogy a mélyhűtőt nem tudja 13 fok alá hűteni. A honlap szerint van Szombathelyen szerviz, de Tétről (90 km) fog érkezni a szerelő, távdiagnózisban a kompresszort fogja szerelni, az ingyen lesz, csak a kiszállásért és a munkáért fizetek majd negyvenezer körül.
A Beko szárító és mosogatógép viszont eddig a beállítása óta csak simán működik. Hűtőből csak azért nem vettem Bekot most az LG helyett, mert egy Candy a fekete pénteken nagyon jó áron volt az Auchanban (valószínűleg elárazták, de becsületükre váljon, hogy kiszállították). -
MODERÁTOR
válasz -Gabesz- #67282 üzenetére
A fícsörlista az csak egy dolog, de milyen anyagokból van a hűtő, 0,1-es lemezből? mennyire hangos a kompresszora stb. ezek mind fontos dolgok és ha nem oké akkor cseszheted az 5 év garidat mert erre nem vonatkozik. Inkább tudjon 2 dologgal kevesebbet, de legyen az Liebherr, Bosch vagy LG.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
d@minator
addikt
Szia! A csak gőzöléssel használt ruhán a gőz nem segített, a szekrényben lévőn sem, fura szaguk lett. Mosás+gőzt csak néhány program tudja, hosszú programok az inget így is kellett vasalni. Ökoinverter marketing sima inverteres motor. AEGL8FEC49S [link] volt ami ugyanaz, mint az Electrolux de ÖkoMix-szel és hangszigeteléssel. Szóval én elengedném azt gépet.
-
daver88
aktív tag
válasz #48613632 #67273 üzenetére
mivel forrósítja fel a vizet a gép? árammal. Nem mindegy, hogy 70°C-ot vagy 30-40°C-ot kell előállítani. És itt jön képbe a jobb energiasztály. Nézd csak meg, hogy az automata ajtónyitós gépek szinte mindegyike legalább 1 kategóriával feljebb vannak, mint a hasonló tudású "klasszikus" társai...Ugyanaz a funkció, ugyanaz a végeredmény, egy kis felárért.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Ha tényleg paplanra gondolsz, az lehet, hogy mosható.
Paplan =/ takaró (a huzat a különbség)A gyapjú takarót tilos mosógépbe rakni, ugyanis megsínyli a hosszú ideig vízben állást, illetve centrifugázást. Kézzel, 25-35 fokos vízben, gyapjú samponnal lehet kimosni, gyengéden kinyomogatva belőle a vizet. Ezt elég 2 évente elvégezni, viszont érdemes hetente kiszellőztetni, amitől a gyapjú felfrissül.
Ennél azt írják, hogy a superwash speciális szálú gyapjú mosható csak. -
-Gabesz-
senior tag
sziasztok!
Beko hűtők mostanában milyenek?
5 év garival adják alapból, és elég jó tudásra, bár nem inverteres... -
attiati
veterán
kényes elvileg, illetve állítólag öntisztító
Gépben külön gond, hogy nagy a nedvszívó képessége és a gép dobját megterheli.
Ezeket elméletben írom, csak pulóverem van az volt már mosásban kézzel és speckó mosószerrel. A ruháknál egyből látszik, hogy ki nem mossa megfelelően, mert kb 2 méretet összemegy.BBéci: tudom teljesen egyéni szokás kérdése, de milyen anyagvastagságú gyapjútakarót (gramm/m2) használsz télen és átmenetinek?
Ebben a remek cikkben azt írják, hogy 400-500 g/m2-es jó nyárra és 600-700as télre. Az nem tűnik nagy különbségnek. Létezik 1200as is, az már durva lehet.
-
törölt tag
válasz daver88 #67272 üzenetére
Ez nekem ott nem stimmel, hogy a mosogatógépek nem használnak extra energiát a szárításhoz.
Illetve annyit, hogy felforrósítják az edényeket egy kevés forró vízzel, és hagyják, hogy a forró edények kigőzölögjék magukat.
Ha ez így van, milyen energiát spórolnak meg, és pontosan mikor? -
daver88
aktív tag
válasz ribarszki #67264 üzenetére
már egyszer még feljebb leírtam, de akkor bemásolom:
"az hogy kinyitja a progam végén az ajtót, az annyit tesz, hogy jobb energiaosztályba tudják sorolni a gépet, mivel kevesebb idő megy el a szárításra, amihez a legtöbb áram kell"
Tehát az, hogy kinyitod a program végén az ajtót, azzal azt akadályozod meg, hogy a bent maradt nedvesség visszacsapódjon az edényekre. Pipa, jó dolog, megcsinálja magától a gép az ajtónyitást...Ezzel nem is lenne gond, de a gyártók nem ezt csinálják. Visszaveszik a szárítási teljesítményt, és a "természetre" bizzák a szárítás végét...a végeredmény ugyanaz lesz, csak nem forró levegő végzi, hanem a szobahőmérséklet, azaz jóval tovább tart...
[ Szerkesztve ]
-
arcsin
senior tag
válasz Hauptmann #67266 üzenetére
Nekem 2 féle gőz program van. Van ami gőzöl és mos is vízzel és van ami csak gőzöl.
Én a téli kötöttárut(sapka sál kesztyű)nem rég vettem elő vakum zsákból. Simán átfujattam a csakgőz programmal, utána bedobtam a szárítógépbe és tök friss lett minden. Eddig ált csak szárítógép refresh programmal csináltam a vákumzsákozás után a dolgokat 1-2 kendővel, de kísérleteztem picit és nem lett bajA gőzös vizes mosást eddig tollpárnára használtam 1x. Biztos hogy atkás volt mert 6évig volt bedobozolva az ágy alatt és kapott port is ott meg minden. Nem bírtam megmaradni mellette amíg betettem a gépbe sem, de miután kimostam gőzzel, megszárítottam géppel semmi bajom nem volt.
Még új nekem is, 3hónapja van meg a mosógép. A doseaid-et is nem rég mertem csak megnyomni.
Persze amúgy nem nagy dolog, bepárásodik a mosógép üvege 5sec alatt és onnantól nem látsz semmitIngekre még nem használtam a gőzprogramot, de hát sosem jön össze annyi ing itthon
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz Hauptmann #67263 üzenetére
Egyvalaki állította, akiről nem derült ki, hogy sajât tapasztalatra alapozza, vagy olvasta valahol. Mások szerint nagymértékben csökkenti a gyűrődéseket, tehát hasznos funkció. Nekem jól jönne, de a Miele csak a csúcsmodelljeben kínálja 700000 forintért. Ezért lemondtam róla.
-
ribarszki
őstag
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Mosógépből mi most az ajánlott? Hétvégén végigjártam a médiát, úgy 150-200k környékén nézegettem, Electrolux, AEG, Samsung vonalon.
Konkrétan ez a kiszemelt, érdemes megvenni, vagy van olcsóbbért is esetleg ami ajánlott?
Ha a az ökoinverternek és a gőzprogramnak van értelme, akkor olyat vennénk, egy tíz éves Samsungot vált.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Dr.Én
veterán
BEKO DS 8440 SXW Hőszivattyús szárítógéppel van valakinek tapasztalata?
5 év garancia miatt gondolkodom rajta
WOT: kissio
-
BBéci
legenda
válasz attiati #67250 üzenetére
Igen, pontosan úgy értettem. Mindketten, feleségem és én is. Sőt, nekem van egy extra vékony, laza szövésű, szinte lyukacsos takaróm kánikula idejére.
-
BB9000
senior tag
válasz attiati #67247 üzenetére
Paplan és paplan közt nagyok a különbségek. Az igények és elképzelések is eltérőek lehetnek. Igen a Jysk-ben is lehet jót venni. Például: az én szempontjaimnak nagyon megfelelt ez: TRONFJELLET 1100g. Mosható, jó a huzat anyaga, jó a töltet, nem lapul össze 2 hét alatt, jó meleg, könnyű. Nekem ez pont jó, de hogy neked megfelel-e azt nem tudom.
Mosása: 8 kilós ruhatöltetű mosógépben 1400-as centrin 60 fokon szoktam mosni. Téli-nyári váltáskor évente egyszer. 4 szezon után még nem látszik rajta kopás.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz attiati #67247 üzenetére
Feleségem nyári és téli paplanját ott vettük, a párnáját is, elégedett velük. Én Billerbeck pehely párnát és merinói gyapjú paplanokat (különböző vastagságúak) használok.
-
attiati
veterán
nagyon off
jysk takarók, paplanok jók?
(izzadás és tartósság szempontjából is) -
z123456789
addikt
válasz evilskati #67239 üzenetére
#67239evilskati
#67242tibbike01
Hm, most hogy mondjátok...lehet egyszerűbb lenne, ha megnézném milyen másik fejet adtak még hozzá, mert amit most használunk az egy ilyen forgó alkatrészes, seprűs változat. Olyan mint egy repülőgép a hangja így, illetve nem is szedi fel rendesen a koszt, inkább kilövi az űrbe.Köszi a tippeket.
-
amargo
addikt
válasz amargo #67236 üzenetére
Ma felhívtam egy szakit, aki azt mondta, hogy a géppel semmi gond, hanem ahova becsatlakozik a mosogatógép ürítőcsöve (mosogatótálca szifonja), ott van a dugulás és megnézni mi a gond.
Ezt csak infónak írtam le, hátha másoknak is segítség lesz majd.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Ispy
veterán
válasz daver88 #67241 üzenetére
Miért menne a rovására? Megszárad minden, kivéve ahogy arcsin írta a megálló víz, de azt semmi sem szárítja meg. De a régi aristonnak a leírásába benne is volt, hogy a program végén nyissuk ki a gépet...logikusan a gőz víz, az most vagy elszáll valahova, vagy lehűl és kicsapodik, így lassítja a szárítást.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
ribarszki
őstag
válasz daver88 #67241 üzenetére
Úgy jött át, hogy neked olyan bekod van, ami kinyitja az ajtót és ez a szárítás rovására megy. Vagyis a tapasztalatodat írod le.De ezek szerint nem. Akkor továbbra is áll a kérdés, mert így tényleg nem értem:
Olvastad valahol, vagy magad gondolod így, hogy az auto open funkció a szárítás rovására megy? Van a családban auto open és nem auto open gép? Mire alapozod ezt a kijelentésed?
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
válasz z123456789 #67238 üzenetére
Ilyen gépünk van nekünk is. Imádjuk, de csak a keménypadlóra való fejjel használjuk! Sokkal jobb! Próbáld ki te is!
-
daver88
aktív tag
válasz ribarszki #67235 üzenetére
Nem értem a felvetésed. A Beko nem nyílik ki, meg is száradnak a program végére az edények maradéktalanul. Vagy mire gondolsz? kicsit elvesztem, pedig háromszor végigolvastam
(#67240) BBéci1: minden beépíthetőre 5 év van hivatalos forgalmazásban, meg van a szürkeimport
[ Szerkesztve ]
-
evilskati
aktív tag
válasz z123456789 #67238 üzenetére
Szia!
Ha pont ugyanilyet szeretnél, akkor írj egy mailt a Sencor szerviznek, szerintem fognak tudni küldeni.
Mi is hasonlóképp jártunk egy másik modellel. Bár azóta a gyári kombi fejet lecseréltük egy egyszerű keménypadló fejre, felé annyi idő így a porszívózás. -
amargo
addikt
válasz evilskati #67229 üzenetére
Viszont szöget ütött a fejemben, amit kérdeztél és megnéztem más tabletta márkát vettem múltkor (somat all in 1). Mivel azóta sikerült vennem olyat, amit használni szoktunk kipróbáltam azzal és szépek lettek a poharak is.
Megtudná valaki nézni, hogy a szűrőben maradó kis (max 1 dl) mennyiségű víz az normális eco mode-ban (bevallom eddig nem néztem), öblítés esetén nem marad ott.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Szárítógépet szeretnék vásárolni. Túl sok a ruha, illetve megjelent a házban a penész is. Hiába van a sok kereszt huzatos szellőztetés, nem segít. Igy tervezek venni egy hőszivattyús Szárítógépet. Max 150-160000 Ft-tal maximalizálva.
Melyik márkát érdemes venni, vagy mindegy? Amelyikre több a garancia?
WOT: kissio
-
kormo1
csendes újonc
Sziasztok,
Teljesen beépíthető mosogatógép vásárlás előtt állok és az alábbi típusokat néztem ki (evőeszköz fiókosat szeretnék):
- Electrolux EES48200L
- Gorenje GV671C61
- Gorenje GV661D60
- Beko DIN 28431Számomra szimpatikus a Beko, de nem tetszik benne, hogy a program végén nem nyílik ki az ajtó automatikusan, így a megfelelő szárítás kétséges... A fenti típusok között melyik a leginkább ajánlott, vagy esetleg más típus/márka 160 eFt-os határig?
Köszönöm
-
Gömbike
senior tag
válasz amargo #67222 üzenetére
A wh gépekkel jártam így.
Annó 96-ban vettünk egy elöltöltőst, évente “megette” a bekapcsoló gombot. Akkor 3.000 ft volt+posta+munkadíj.
A következő szintén wh fialás, egy indesitt wt 102 felültöltős lett. 8 éves korára szètmállott a palást, a tetejét ki kellett kötni.
A mostani AEG 74850a januárban fordul a 12. életévébe, teljesen èp, hibamentes, tökéletesen dolgozik.A lányomnak keskeny Elux-ot vettünk, az viszont mászkálós fajta, mint a többi keskeny masina.Alacsony centrivel semmi baja.
Anyukàmnak felültöltős Elux-ot vettünk, magyar kezelő panel van rajta. 5 éves, semmi baja. A húgomnak elöltöltős Elux van, igaz a legmagasabb kategóriás, de hibamentes neki is immár 6. éve.
Szóval lutri, melyik gyártó mit ad ki a kezéből éppen.
A szomorú az, hogy Bosch gépek nincsenek felültöltősben. Biztos a toppon lennének.Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
sb
veterán
Ahol lehet ott érdemes kerülni a túlzott vegyszerezést, de azért ezeket is tesztelik, kapnak engedélyt, stb... ha kihagyod még ott a mosószer is.
Másrészt meg ahogy írtam, a 60 fok sem mindenre jó.Az egyik itt, a másik ott hibádzik.Tökéletes megoldás nincs, csak adott esetre jobb/szimpatikusabb. Baba mellett ugye pl. tök más volt a ruha/mosás is, ott ment sok esetben a magas hőfok + volt egy rakás vasalás.
-
amargo
addikt
válasz Taybor #67221 üzenetére
AEG felültöltős mosógépünk van, most 7 éves és már 2x volt javítva mind a kettő 5 éven belül. Az ajtaja már rozsdásodik.. belül a műanyag burkolat is kezd repedni. Én bevallom többet nem biztos, hogy vennék Electrolux/AEG-et. Az Electrolux 5 év után (pont lejárt a garancia) egy mosás közben kinyílt a dob fedele. A gyártó szerint itt még szavatosságról sem lehet beszélni. Fogták mindenre is.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Taybor
tag
Sziasztok!
Mosógép vásárlás előtt állok. Az AEG-re esett a választásom, főként az 5 év gari miatt.
Viszont két típus között nem tudok dönteni.
Az egyik az AEG l6se26se [link] 130k keskeny oldaltoltos 5ev gari, inverter motor amire 10 év gari van.
A másik az AEG ltx6g261e [link] 116k 5ev gari, viszont nem inverteres, felültöltős.Kérdésem, hogy szerintetek az inverter motor megéri-e a felárat? Illetve a felültöltős vagy oldaltoltos az ajánlottabb?
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Nem tudom mennyire megfelelő a hely.
Van egy Bosch SPS50E02EU mosogatógépem, ami az utóbbi napokban azt produkálta, hogy a poharak opálosak maradtak. Nem koszos, hanem olyan mintha vízköves lenne, de só van benne elegendő. Én azt vettem észre még, hogy a szűrő tálca alján maradt kb 1 cm víz, ezért kitakarítottam az egészet. A szivattyú rendesen megy, mert program elején egyből leszívja, de a kis 15 perces öblítéses program végére is mindig üres. Arra gondoltam még, hogy a tablettával van gond, ezért egy másik csomagot is kinyitottam, akkor szép tiszta lett minden. De (és bár tudom még tesztelni kellene) olyan, mintha első mosogatás alkalmával nem birkózna meg a szennyeződésekkel megfelelően. Valaki találkozott már hasonlóval? Haldokolna a szivattyú?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
sb
veterán
bacik 30-40 fokon nem döglenek meg
Tudom. De nagyon 60-on sem... nyilván amit lehet az megy 90 fokon is. 40 fok mellé meg van fertőtlenítő öblítő ha szükséges.
60-on is mostunk anno de azért úgy érezhetően gyorsabban tönkrementek a 30-40-es ruhák.ez- az kicsit összemegy
Na ezt lenne jó belőni mekkora hányaduk lesz kuka. Ha 10-ből 1-2 összemegy az oké. Ha a fele akkor már nagyobb gondot generált a szárító mint amennyit megoldott.
Rövid távon nyilván... később lehet ehhez vásárolni. -
boogie84
veterán
Ma rendeltem emagról: Bosch WTR85T00BY
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
sb
veterán
Én is a hőfokokat kutattam az utóbbi pár napban de nem lettem okosabb.
Mi 30-40 fokon mosunk, ahogy az adott ruhát javasolt így nekem ez a legnagyobb félelmem a szárítógéptől, hogy nem is az lesz a drága, hanem az új ruhatár 2 felnőtt 2 gyerekre.Az azért nem lenne mókás... nem beszélve a mérhetetlen szívásról amit így is nehéz megoldani: felkutatni hogy mi jó a gyerekre egyáltalán.
többieknek is:
Bosch, AEG hőszivattyúst néztünk egyébként. Most mindkettőre 5 év gari van. Van érdemi különbség a 180-200k-s kategóriában a kettő között?
Némi akciós árral +emagban most vmi visszatérítés is van, így talán 160 körülre letolható az ára. -
snipy
tag
válasz Piftuka #67192 üzenetére
Szia!
Ilyen Baseust én is csak az Aliról tudtam rendelni, idehaza nemigen volt rendelhető sehol. Nekem teherautóba kellet és nagyon jó kis lámpa.
Az általam ismert 2 Baseus shop egyike sem árulja.
Itthon ezt [link] [link] [link] találtam, nem tudom milyen. Az unboxing alapján akár jó is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
A gőzfunkció a mosógépben ér valamit, vagy inkább engedjem el?
-
anrab
addikt
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem attól függetlenül hogy tudom a hivatalos papírforma szerinti választ.
A crisp tálat be szoktátok rakni a mosogatógépbe? -
S.J.
tag
sziasztok,
lehet szokatlan kerdes:D van egy elektorlux porszivom, kb 30e ertek, atlagos. vilageletemben minden porszivot /egnagyobb hasznaltam ha lehetett allitani. lakotarsam szerint nem jo max (max telesitmenyen) hasznalni, tonkremehet. elképzelhető, vagy ez hulyeseg?
-
pjen
félisten
Azért néha elgondolkodom miért is vettem álló porszívót. A földszinten egy Philips, a tetőtérben egy Dyson napi használatban és naponta űrítve a kuka felett (száll a por). Kéthetente porszívó takarítás, mert a ciklon részén megáll a dzsuva. (Száll a por).Elótte egy elux supes silencert használtunk a földszinten a tetőn egy philipset. Évekig csak a porzsákot kellett kidobni. Lehet megint beüzemelem őket.
-
Gömbike
senior tag
válasz w.miki #67203 üzenetére
Neked kell eldönteni, mit szerenèl. Magamnak biztosan nem vennék ilyet, mert kiszolgál a mikró. Ugyanúgy zsiradék nélkül süt, csak nagyobb mennyiséget egyszerre.
Az legyen szem előtt, Neked mire van szükséged.
Ezek is jó cuccok, gyönyörűen sütnek.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Talala
senior tag
Sziasztok,
[Indesit DFO 3T133 AFX] és [Bosch SMS4HVI32E] mosogató gép között van érdemi különbség?
Én közel azonos tudásúnak ítélem őket. Ahogy a topikot olvasgattam a Bosch a preferált márka, de ebben az ársávban a Bosch sem képvisel kimagaslóan jobb minőséget mint bármelyik másik gyártó készüléke.
A "self clean" funkciónak van értelme? Lényegében minden használattal magát is átmossa a készülék.
Úgy látom minél tovább vacilálok annál drágább és/vagy kevesebb lesz a választék. -
w.miki
veterán
válasz w.miki #67113 üzenetére
Erről mi a véleményetek?
BlitzWolf® BW-EO1 Air Fryer Toaster Oven 65L 2200W Dual Heating Electric Oven Support Hot Air Circulation with Stainless Steel Interior
Ezzel lehet sütni krumplit, meg húst, mint egy itthon kapható Tefal Actifry olajsütő?
Jobb erre, mint egy Crisp-es mikró?
Nem tudom, melyik legyenOlcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Gaming notebook topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Filmvilág
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest