Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraCDX
senior tag
válasz ribarszki #61391 üzenetére
Akkor 20 évvel ezelőtt a BOSCH megfelelő magasságba helyezte el azt a minőségi mércét,
ha manapság hasonlót szeretnék akkor már az ipari szériások közt kell nézelődnöm .
Újraélesztési próbálkozások folyamatban, egyenlőre fél sikerrel, de ez is valami .
A szerelőm még nem szomorított azzal, hogy diszkréten helyezzem a kuka mellé .
Graef-re már máshonnan is kaptam ajánlást, át is tekintettem a kínálatát .
Graef ami nekem meg is felelhetne az a Master M90 típus, ami ha jól látom félprofi modell .
Az ára nem alacsony, de ha minőségi elvárásaimnak megfelel,
és mivel sajnos BOSCH már nincsen, akkor részemről vállalható a 130~150E Ft-os ára .Üdv.
Astra
-
törölt tag
válasz stickermajom #61397 üzenetére
OK. Így elfogadható.
-
-
törölt tag
A Márkabolt.hu-n a legolcsóbb és a legdrágább elöltöltős mosógépnél 2000 W illetve 2200 W maximális teljesítmény van megadva. Ha ezekből 1800 W a fűtés és ehhez jön a szárító 8-900 W-ja (vagy mennyivel mennek a hőszipkások?), akkor az már eléggé túl van a 2300 W-on, ami a 230 V*10 A-ből jön ki. És erre csak rájön a motor teljesítménye, mondjuk az indításkori extrával. De lehet, rosszul számoltam.
-
Exodion
aktív tag
Sziasztok,
Tuti hulye kerdes de megvadulok se talalok ra valaszt. Szoval konyhafelujitas kapcsan teljes csere lesz es noha van egy <6honapos side-by-side LG-nk de nem fer el az uj konyhaban (ezt ugy hoztuk magunkkal). Szoval cserelnenk beepitheto AEG-re az LG-t meg eladnam valahol 175-200 kozott de ez jelen esetben mindegy.
Beepitheto kombi hutoszekrenyt ugye lehet hasznalni szabadonallo formaban? Az hogy ronda lenyegtelen csak tudjam hova tenni ha a konyha darabokra van szaggatva juliusig elore lathatolag. -
szkorhetz
őstag
Sziasztok,
Erről a Samsung mosógépről van vélemény? [link]
Mi az ajánlott legalább 7 kilós mosógép más 120 ezerért?Köszi!
-
Sinkapeter
tag
válasz AstraCDX #61390 üzenetére
Exbarátőm szülei vettek egy Graef-et, akkor még kicsivel negyvenezer felett, ők meg voltak vele elégedve, minőséginek kinéző és érződő gép. Vettek hozzá sima kést is a fogazott mellé, sonkát pélául tökélesesen vékonyra lehet vele szelni. Sajnos hosszú távú tapasztalatról én már nem tudok beszámolni.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Sajnos a ~20 éve megelégedéssel nap mint nap használt BOSCH MAS 9100 szeletelőgépem haldoklik .
Anno újan vettem ~40E Ft-ért, de ő biza becsülettel dolgozott, és igazán megérte az árát !
Háztartásban van használatban, nem ipari célra, de elég sokat szeletelek .
Két dolgot szeletelek ; amit el lehet képzelni, meg amit nem .
Kenyereket, kalácsot, sajtot, kolbászt, szalámit, sonkát, felvágottakat,
meg amit esetleg még kihagytam .
Utúdmodellje a MAS 9501 típus, öt éve volt utoljára kapható 60~65E Ft-ért .Milyen hasonló, ajánlható szeletelőgép van, ami képes teljesíteni BOSCH 9*** sorozat által 20 éven át stabilan tartott minőségi szintet ?
Szeretnék egy olyan szeletelőgépet, amivel legalább további 20 évre tervezhetek ebben a mocskos, tervezett elavulástól bűzlő világban .Létezik egyáltalán ilyen gép ?
Üdv.
Astra
[ Szerkesztve ]
-
ribarszki
őstag
Sziasztok!
Lenne egy sos kérdésem. Szüleimnek mosogatógépet kell cserélni, s amit néztek AEG, az felső evőeszköztálcás. Akinek van ilyen kialakítású gépe, az evőeszköz tálca alatt, a felső kosárban elférnek standard kistányérok? Mert náluk "berögződés" , hogy kistányér felülre megy, nagytányér alulra.. (Ne kérdezzétek, hogy miért... így szokták...)
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
umek
tag
Sziasztok!
Adott egy LG F4J7TH1W mosó- és szárítógép, aminél arra lettem figyelmes, hogy mosás közben minden alkalommal megjelenik egy apró, maximum öt centi sugarú kör alakú víztócsa a gép közepénél elől a földön. [működésében semmilyen zavart nem észleltünk, egyébként egy remek gép, nagyon elégedettek vagyunk vele]
Alább egy kép arról, hogy hogyan néz ki pontosan ez a tócsa.
[kép]Van ötletetek, hogy mi okozhat ilyen hibát?
Köszönöm!Légy korrekt.
-
seger
addikt
Valami dugulás lehetett, mert kivettem a szűrőt, helyére öntöttem mosogatószert meg egyébb tisztítókat, és öntöttem rá forralt vizet. Utána bekapcsoltam, és kinyomta a vizet. Leállítottam és ismét forró víz tisztítóval. Ezt 4 alkalommal. Utána elindítottam és szépen teszi a dolgát. Összeraktam, most üresen szépen megy, ahogy kell
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz PainKiller13 #61377 üzenetére
Más nem is nagyon megy tönkre a mosogató gépben.Nekem Wh és Bosch is ezzel ment szemétdombra 9 év után.
-
azka79
aktív tag
Sziasztok,
Vásároltunk egy AEG L7FBE48S mosógépet, amely tökéletesnek tűnik, de sajnos már hetek óta nem jöttünk rá, hogyan lehet használni a gyűrődésmentes - gőz funkciót. Mindent a leírások szerint állítottunk be, de pl. pamut program, gőz funkció+ stein. A ruhák majd 3 órával később gyűröttebbek voltak, mint a kutya szájában. és volt olyan is, hogy iszonyat vizesek voltak. Majd próbáltuk pamut program, csak gőz funkció, mely magába foglalta a stein programot is. Ekkor már "csak" 2,10p volt a mosási idő mikor is leállt a 0 p-nél, de tovább ment a gőz funkcióval még, de nem írt ki időt erre az idősávra. Kivártuk, de ruhák ugyanúgy gyűröttek voltak. Mellesleg levettem 1000 fordulatra. Szóval, ha valakinek ilyen típusú gépe van, kérem írja le nekem, hogyan működik??? Mert az előtte levő olcsóbb gépnél soha nem voltak ennyire gyűröttek a ruhák.
-
Klara_
őstag
válasz CsGorgo #61330 üzenetére
A linkelt 62-DB kb. ket hete meg 30 volt ugyanitt, akkor vettunk egyet. Elotte pedig egy 64-es (+ turbokefe es fekete szin, de ugyanez). A jobb oldali kerek mind a ketton szorul. A feketet nem lehet hatrafele tolni. Bontsd ki mileott atveszed, hogy ne erjen meglepeteskent, gegecso mind a ketton deformalt volt, ugyesen volt csomagolva. Kulonben szeretjuk oket, a fentiektol eltekintve.
-
seger
addikt
-
F4ther
tag
Sziasztok,
Mennyi idő alatt kellene zárnia egy gáztűzhely biztonsági szelepjének, ha kialszik a láng valamilyen okból?
Mi van, ha nem zárja el a gázt? Kb 2 hónapos az új gáztűzhelyem, ma cseréltem palackot, és azt tapasztaltam teszteléskor, hogy kialudt a gáz, viszont nem kapcsolt le. Utána megvizsgáltam mind a 4 égőt, begyújtottam, vártam egy kicsit, majd elfújtam. Mind a 4 tovább engedte a gázt, legalább fél percig.. és inkább elzártam magam. Ez nem tűnik nekem túl jónak. -
törölt tag
Az enyémen nincs külön gomb. Üresen, külön erre a célra vehetsz tisztítószer, Aldi, Lidl, Penny, DM, bárhol. A folyékonyokkal egy rongyot megnedvesítve letörölheted az ajtó tömítése alá került szutykot is.
A használatiban elvileg ilyenre is van leírás, ha üresen nem csinál semmit, az vagy valami extra funkció, vagy hiba. -
törölt tag
Nekem is WP van, amíg aldis tablettát használtam, 2-3 havonta kellett egy tisztítást csinálni. Amióta a JAR Platinumot, évente egyszer eszembe jut, hogy már megint milyen régóta nem kell tisztítani.
És szaga sincs.
#61365 pjen
Érdekes. Többnyire a mosógép egyedül elviszi a 10 A-t, amikor fűt, és ritka az a mosás, amikor ezt nem teszi. A szárítóval együtt ez bőven túl van a 10 A-on.[ Szerkesztve ]
-
seger
addikt
Whirlpool mosogatógép. Beszívja a vizet és megáll. Csak kattog. Ha leállítom akkor kinyomja a vizet magából. Lehet fűtésbaj, vagy attól végigmenne hidegvízzel? Esetleg motor ami nyomná a vizet a mosáshoz? Valami koszolódás, dugulás?
-
eron009
tag
Sziasztok
Felültöltős mosógépet szeretnénk venni nagyszülők számára (75+ korosztály).
Van esetleg ajánlott típus? Vagy olyan amit mindenképp kerüljünk? Mire kell figyelni ilyen tipusú gépeknél?
100000Ft lenne a keret (kb) ,illetve kapacitásra 6kg ruhában gondolkodunk.
Köszi előre is :) -
E.Kaufmann
veterán
válasz Magill #61358 üzenetére
Én ilyet Candy-vel tapasztaltam, Indesit szagtalanul szárít (panaszkodik is a párom, hogy felesleges az öblítő), mondjuk nem árt gyakran áttisztítani akár saját tisztítóprogrammal, akár szerrel, áttörölgetni, ahol sok a szösz a gumiperemeknél, a szivattyút is érdemes gyakrabban takarítani. Amúgy az elején az Indesit-nek is szaga volt, ahogy a sütőknek is új korában.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
BB9000
senior tag
válasz Magill #61357 üzenetére
Amit ajánlottam, az természetesen hőszivattyús szárítógép. Kondenzációs elven működik, mint minden szárítógép, de van benne hőszivattyú.
Mosó-szárító egybe gépet még sosem próbáltam, de az itteni tapasztalatok alapján nem is fogok.
A Bosch külön gépek nálam 5 ill. 3 éve működnek hibamentesen. Ajánlani tudom őket. A mosógép tud 30 fokon mosni, lehet állítani a programok hosszát is, ha ráér, akkor benyomod az energiahatékony gombot, ha sürgős, akkor az időoptimalizálást.[ Szerkesztve ]
-
Magill
csendes tag
válasz plejik #61356 üzenetére
Szia!
Anyósomnak LG mosó-szárító gépe van de nem szereti a szárító funkcióját nagyon nem is használja. Hosszú is meg fura szaga lesz a ruháknak tőle. De hozzátenném, hogy az nem ez a változat, hanem egy 3 éves keskenyített típús. 6/4kg-os azt hiszem.
(Nekünk most az LG-ből pont elegünk lett)[ Szerkesztve ]
-
Magill
csendes tag
Köszi akkor megnyugodtam
#BB9000
Köszi az ajánlást, valamiért nagy háztartási gépünk sosem volt Bosch. Meg valamiért már kitárgyaltam itt régebben, hogy a kondenzációs szárítógépeknél azért jobbak a hőszivattyúsok.Egyébként ha valakit érdekel az LG mosógépünk alapvetően strapabíró, csak költözés után vagy franc tudja a ledek fele nem világított a programválasztásnál (de a programok alapvetően működnek), majd a centri kikapcsoló gombja sem működik hiába világít... ugyan úgy minden programnál centrizik... nincs rajta 30°C-os lehetőség... kicsit már meguntam 5év után. Most olyan gépet szeretnék ami kihúzza legalább egy 8 évig.
Ha esetleg valakinek van tapasztalata a hőszivattyús mosó-szárítógéppel kapcsolatban érdekelne milyen hosszúak a programok stb.
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy mosó szárító gépet. Mivel nem valami nagy a lakás ahol lakunk, kicsit unom már az állandó ruhaszárító kerülgetést. Nincs tapasztalatom az ilyen gépekkel, de ezt a típust néztem most ki. Valakinek van ezzel tapasztalata? Mennyire használható a szárító funkció stb.. ?
[LG F4DN408S0 Gőz mosó- és szárítógép]
Előre is köszi a segítséget.
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
BB9000
senior tag
válasz Magill #61350 üzenetére
Ajánlott mosó és szárítógépek Bosch vonalon:
Bosch WAN28162 vagy Bosch WAN28290
Bosch WTH 85204[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz Kezdő vagyok #61346 üzenetére
Ajánlott fagyiláda: Zanussi 371 liter
-
Magill
csendes tag
Sziasztok!
Baba érkezése miatt szeretnénk az LG mosógépünk egy újra cserélni plusz szárítógépet tenni a tetejére. Csatoltam a képet, hogy mekkora helyünk van (bocsi a kupiért átszervezkedünk). 1,15m szélességben és kb 64cm max mélységű lehet. Nem tudjuk eldönteni, hogy ide egyáltalán betudják e rakni egymásra... Mert ha nem akkor marad egy mosó-szárítógép kizárólag Aeg hőszivattyús változata. Aeg és Elektrolux márkák között gondolkoztunk, érdekelne, hogy az Aeg annyival tartósabb is mint amennyivel drágább? Mosógépnek inkább Aeg-et néztünk még szárítógépnek Elektroluxot. Igazából a lélektani határa az árnak nálunk kb a 400ezer ft (sajnos a miele emiatt kiesik ).
Szárítógépnek kell valami kiállás, mert csak a mosógépnek van víz és szennyvíz kiállás?
Köszi a segítséget előre is![ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
350 literes fagyasztóládát venne egy ismerősöm,és tanácstalan,milyen modellt,milyen márkát vegyen.
Előre is köszönöm szíves válaszotokat és segítségeteket! -
-
st6969
őstag
válasz PainKiller13 #61326 üzenetére
Hol jártál utána? Ki szerint, és milyen jellegű van probléma a NEFF-el, Bosch-sal még több?
Érdekelne, mert ezekben a márkákban gondolkodom, amint cserés lesz a mosogatógépem (ill. a sütőm és a főzőlapom).
Az meg egyenesen elkeserítő, hogy a Miele új korában nem jó, és főleg, hogy a szerviz nem, hogy egy héten belül nem jön, hanem hetek óta Azt még valahogy megértem, hogy pár év múlva még a prémium márka is meghibásodhat, ha valaki peches...de hogy új korában?! És alkatrészek kellenek... -
farkas-j
őstag
Egy érdekes robotporszívó megoldás: Proscenic M8 Pro
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
farkas-j
őstag
válasz Grande Ale #61339 üzenetére
És a Beko szervizt fosozták le ugyanezért mert volt egy olyan aki ugyan így járt vele. Lehurrogtak amikor azt írtam, hogy neves márkáknál is előfordul az ilyen, lásd az én AEG-emet.
-
PainKiller13
őstag
válasz Grande Ale #61339 üzenetére
Alkatrészre várnak, megrendeltek mindent ami kellhet hozzá
-
Grande Ale
őstag
válasz PainKiller13 #61338 üzenetére
Kár érte, ki lehetett volna cserélni. A szerviz miért nem jön hetek óta?
-
PainKiller13
őstag
válasz Grande Ale #61336 üzenetére
Mert nem azonnal lett beüzemelve. Igen újonnan a MM-ban.
-
Grande Ale
őstag
válasz PainKiller13 #61326 üzenetére
Újonnan vettél egy Miele mosogatógépet és nem működik? Miért a szervizt hívtad, miért nem vitted vissza és kértél egy másikat? Három napig csere van, ha jól tudom...
-
CsGorgo
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni, mert viszonylag hamar (1-2 héten belül) porszívót kell vennem. 30-40 ezret tudnék szánni rá, de maximum 50-et, ha addig van valami best buy darab. Hagyományos kialakítás lenne jó (hosszan kell benyúlni ágy alá és kell a merev fém cső is, amire rá lehet húzni orrszívót). Eddig mindig csak porzsákos porszívóm volt, most szívesen kipróbálnám a porzsák nélkülit is, ha van ajánlott/elfogadható darab ebben az árkategóriában.
A lakás kb 45 nm, ebből kb 2,5 nm szőnyeg, a többi parketta/járólap. Egyelőre nem vagyunk allergiások a porra, de azért jó lenne, ha minél jobban megszűrné a kifújt levegőt. Végsőként pedig a kis méret is előny.
Az MM kínálatából első olvasásra az alábbiak tetszettek meg, van valakinek ezekről tapasztalata, ajánlaná-e, esetleg tudtok javasolni másikat?
BOSCH BZGL2A312 [link]
SENCOR SVC 6920OR [link]
PHILIPS FC8243/09 PowerGo [link]
PHILIPS FC9332/09 PowerPro Compact Porzsák nélküli [link]
ROWENTA RO3753 Compact power Cyclonic porzsák nélküli [link]
Illetve visszaolvasva láttam, hogy elux nem ajánlott (pedig az Electrolux UltraSilencer EUSC62-DB [link] leírás alapján tetszett), viszont a kicsit olcsóbb Sencor SVC 8YL 700W-ot [link] valaki ajánlotta. Ez még mindig így van?Előre is köszönöm a tapasztalatokat, tanácsokat, ajánlásokat!
-
Dorian
félisten
Újratervezek, végülis, ha a nappaliban megcsináltatom a könyvespolcos szerkényeket, akkor az irodában (nagyrészt raktárnak, kis részt irodának használt helyiség) felszabadul egy csomó hely, és akkor nem kell a garázsba tennem a fagyasztószekrényt.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
pjen
félisten
Le se merem irni, nekem egy 1964 ben gyártott 150 literes lehel 2015 ben még műköxött a garázsban.Tiszta rozsda volt, kidobtam.Most is van a teraszon egy elux ERD270,CT280 as kb 15 éves hűtőnk és semmi baja.Bent ott az új LG GTF916PZPZD.Csak azért irom, hogy lássuk a Neff mellett is van élet.
-
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #61310 üzenetére
Anyósomnak van ládája, abból tényleg rettenet valamit alulról kivenni. Még akkor is, ha vannak benne kosarak.
Anyáméknál 21 éve üzemel fűtetlen, állandóan nyitott ablakú spájzban egy 170 cm magas, sok fiókos Liebherr.
Ezt elfogadnám: [link].Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
seger
addikt
Sziasztok!
Mosogatógépet szeretnék venni! Egy kikötés, whirlpool NE legyen. Az van most. 3 éves. Megállt, kicsit szaga is volt. Szárítani csak porcelánt tudott, minden ami műanyag, csupa víz volt!
Mi lenne a javaslatotok, tapasztalatotok?
-
farkas-j
őstag
válasz nagylaci32 #61311 üzenetére
Ha jól tudom a probléma gyökere a hűtőközegben van. A régi hűtőkben és fagyasztókban más a hűtőközeg mint a mai hűtőkben. Ezt hozta a "zöldítés" és az olcsósítás.
-
st6969
őstag
válasz nagylaci32 #61311 üzenetére
Én csak fagyasztót vettem, és nálam is felmerült, hogy melléképületbe kerülne helyhiány miatt. Utánaolvastam, és én is azt találtam, hogy 10°C alatt nem fog üzemelni. Igaz, lényegében más okból, de végül mégis helyet találtunk neki a lakásban (és milyen jó, hogy téli hidegben nem kell kirohangálni a cuccokért).
-
nagylaci32
tag
válasz Dorian #61310 üzenetére
3 fagyasztóládát üzemeltetünk évek óta hiba nélkül télen-nyáron egy fűtetlen kamrában, ahol nyáron megvan a 20°C, télen pedig a 0 sem biztos.
Amit a többiek írnak a klímaosztályról az szerintem a kombinált (hűtő és egyben fagyasztó) készülékekre vonatkozik,a melyek úgy működnek, hogy csak a fagyasztó részből vonják el a hőt és részben le vannak szigetelve a melegebb hűtő résztől. Azoknál ki van számolva, hogy milyen környezeti hőmérsékletnél fog jól működni. Mert pl 5°C körüli környezeti hőmérsékletnél kialakulhat olyan, hogy a fagyasztó kiolvad, mert a hűtő részben még nincs olyan meleg, hogy bekapcsolja a hűtést.
Szerintem ilyen irányban olvass utána a dolgoknak vagy kérd ki szakértő véleményét. -
Dorian
félisten
válasz BB9000 #61309 üzenetére
Hát éppen ezaz, jövőre már nem szeretnék ott 10 fokot tartani, az ezreseket a kukába szórni, kisebb hidegek esetén full letekerem majd a radiátort. Azért szekrény, mert ha kell vmi ami alul van, akkor nem kell feltúrni az egészet aztán össze vissza visszapakolni. Szüleimnek láda van, nemkérem.
Nem értem miért nem kapcsol be a kompresszor, ha fagyasztania kell. Hiszen a -18 fok +5 fok különbsége nem sokkal kisebb, mint mondjuk -18 és +15 fok.
-
Dorian
félisten
válasz Morris #61305 üzenetére
Kicsit túl meleg is van, amikor mínuszok voltak odakint, a garázsban hajnalban +10 fokot mértem. De a radiátor thermofejét a temperáló fagyvédelmi állásáról nem mertem 0-ra tekerni, nehogy esetleg vmi cső vagy a teleltetett növények elfagyjanak.
Nem értettem miért baj a hűtőnek, ha hideg van, hiszen akkor jobb kifelé a hőleadás. De akkor gondolom ezért:
"Sokkal inkább problémás az, hogy a hidegben a kompresszor kenése nem lesz megfelelő, emiatt hamarabb tönkremegy"
Nincs olyan kenőanyag, ami nem lesz rideg mondjuk +5 fokig?[ Szerkesztve ]
-
BB9000
senior tag
válasz Dorian #61304 üzenetére
Először gondold ezt át. A garázsban ahová az új hűtőt tenni tervezed megfelelőek a hőmérsékleti viszonyok? A Hűtőgépek klímaosztály szerint eltérőek. Meg van adva minden klímaosztályhoz tartozóan a legalacsonyabb és a legmagasabb hőmérséklet. A két érték közti tartományban működtethető a készülék.
"Környezeti hőmérséklet Fagyasztórekeszes hűtőszekrények esetében, különösen fagyasztórekeszekkel , figyelembe kell venni a gyártó által meghatározott klímaosztályként meghatározott telepítési hely környezeti hőmérsékletét :
SN éghajlati osztály (normálistól alacsonyabb) A környezeti hőmérséklet +10 ° C és +32 ° C között van
N éghajlati osztály (normál) A környezeti hőmérséklet +16 ° C és +32 ° C között van
ST klímaosztály (szubtrópusi) A környezeti hőmérséklet +16 ° C és +38 ° C között van
T klímaosztály (trópusok) A környezeti hőmérséklet +16 ° C és +43 ° C között van "A gyakorlatban a modern hűtő és fagyasztószekrények +10 ° C alatt nem szoktak sokáig hibamentesen üzemelni.
Ha csak fagyasztó és nincs normál hűtő része, akkor amit Morris írt, az nem okoz problémát: Nem kell attól tartani, hogy nem kapcsol be amikor kellene. Sokkal inkább problémás az, hogy +10 ° C -nál sokkal hidegebb környezetben a kompresszor kenése nem megfelelő, emiatt hamarabb tönkremegy.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Előbb-utóbb kénytelen leszek venni egy fagyasztó szekrényt. A kombi hűtő fagyasztó része mindig fullon van, és már a műanyagok is bánták, ahogyan erőltetjük.
Az új fagyasztót kitenném a garázsba, abban lennének a hosszútávra fagyasztott dolgok.
Semmi extrát nem kell tudnia, szépnek se kell lennie. Olcsó és megbízható legyen.
Mit javasoltok?Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
stickermajom
addikt
válasz polonic #61295 üzenetére
Az online elérhetőben benne volt, hogy csak LG szerviz csinálhatja, a hozzá kapott papír alapúban nem találom.
#61296 Donki Hóte Csak a beállítás 3 fokos, a hűtőben gondolom hasonlóan alakulnak a hőmérsékletek, mint nálad. Nem mértem még.
-
fpatrik17
senior tag
Sziasztok!
No frost, alulfagyasztós hűtőt vadászok és lemérve kiderült, hogy 60mm mélység alatti jöhet csak szóba, de 55-ös még jobb lenne.
Eddig jutottam: Gorenje NRK6192AS4
Alternatíva esetleg? 100-150k közt mozogva?+1 Fektetett üvegtartó feltétlen kellene, bármilyen hűtőt is vegyek. Azt utólag lehet kapni?
Köszi!
• Honor Magic5 Pro •
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Elden Ring
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- SkyShowtime
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest