Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Toobee #48298 üzenetére
Hova kell nektek ilyen otthonra? elég overkillnek tűnik ennyiért. Asszonynak egy Boscht vettem 50k körül, kb mindent meg tud vele csinálni. De persze ha vmi ipari vagy professzionális felhasználásra szánjátok akkor ok.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Toobee
veterán
Sziasztok! Robotgép fronton mi most az ajánlott vonal? A családban vannak Kitchenaid gépekből 30+ évesek, ha jól tudom még amerikából jöttek. Úgy tudom a belépőt viszont nem érdemes megvenni belőle, minimum a Professional verzió. Abból van 4,8, meg 6,9 literes. Plusz a Spar-os akcióból melyik cuccokat érdemes megvenni? A botmixert néztem ki, illetve a aprítót.
Arra nem jöttem még rá, hogy a 6,9 literes verzióknál mi a diff. a 3 lehetőség között:
KitchenAid Heavy Duty robotgép 6,9l
KitchenAid Artisan konyhai robotgép 6,9l
KitchenAid Professzionális robotgép 6,9lA 4,8-as Professional jóval kedvezőbb áron megy, igaz a motor gyengébb. Inverterrel hajtott, de belépő 4,8 literestől tudom, hogy nem lesz megfelelő nekünk, mert nem állítható a tál magassága, ami problémás, ha alacsony a "töltet", így minimum KITCHENAID Professzionális Robotgép, Piros KA5KPM5EER 4,8 Liter, 300W ezt néztem ki. Ajánlásokat elfogadok, sírok, ha az árára nézek. Egyébként ajándéknak szánom, úgyhogy most nem opció, hogy levadásszak a régi jó Kenwood érából valamit.
-
BBéci
legenda
válasz Voice24 #48291 üzenetére
A rajzos kezelési útmutató szerint 5 porzsák után ajánlott a mosása. 9 eredeti Electrolux zsák után Menaluxot tettem bele, érzem a porszagot, ezért többé olyat nem veszek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
albiosz
őstag
Mi baj az IKEA-s géppel/Elux-szal? Full konyhabútort vásárolok, egyszerűbb lenne tőlük venni a gépeket is. Nem biztos, hogy a 110-est veszem. Ahogy Möhe is írta, az 5 év gar is pozitív.
De véleményeket kérni jöttem, szóval tényleg érdekel, hogy miért jobb szerinted a Neff/Bosch.
-
Voice24
őstag
Hali!
Tudom, volt már téma egy párszor, de megkérdem megint, hátha változnak a vélemények, esetleg a termékek:
Szóval, Electrolux porszívóhoz az Electrolux S-bag zsák az ajánlott, vagy meg lehet venni hozzá a Menaluxot is, nem nyúlunk vele mellé? Tavaly nyáron vettük meg az ESP74IW gépet, akkor vettem hozzá egy négyes csomag Electroluxot, és most fog belekerülni az utolsó. Tehát eddig 4 zsák összesen kb. 14-15 hónapot bírt.
A két konkrét kinézett: [link] és [link]
Ehhez kacsolódva még egy kérdés: a szűrőt mennyi idő után ajánlott kimosni, illetve majd cserélni? Mosás után még meddig használható? -
peppe79
senior tag
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Az mennyire jelenthet problémát, hogy az indukciós tűzhely elég érdekes és hangos zúgó hangot ad ki? Nem mindig, és nem minden zóna, de például az egyik ha magasabb fokozaton van, akkor elég zavaró tud lenni. Ez jelenthet hosszabb távon problémát?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
törölt tag
Dilettáns kérdés: a szónikus fogkefék fejei/mozgató szára kompatibilisek egymással?
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Indukciós főzőlapot vásárolnék az IKEA kínálatából. Teljesen új pálya ez nekem. Nagyjából az alábbi 4 lenne szimpatikus:
MATMÄSSIG 80e
SMAKLIG 90e
BEJUBLAD 110e
OTROLIG 110eÚgy látom, hogy a SMAKLIG és BEJUBLAD tök ugyanaz, csak a szín más. OTROLIG esetén az áramerősség 2x15 A vagy 1x30 A, ez számít valamit? A többi mind 2x16A vagy 1x32A, úgy tudom ez a szabvány.
Ha az ár másodlagos, akkor melyik lehet a leginkább ajánlott?
-
qqzs
őstag
A mi mosogatogepunk meg zeolitos
Eladó: GTS450
-
MODERÁTOR
BOSCH KGE 49 KL 4 P kombinált hűtőszekrény
Van jó/rossz tapasztalata valakinek ezzel a hűtővel? Köszönök előre minden véleményt.Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Degeczi
nagyúr
Úgy-úgy Bár nekem is morgolódik a barátnőm, h milyen passzív-agresszív a ház a "ha esetleg nem hallottad volna fél órája" és hasonló üzenetekkel, most hétvégén amikor átalakítás miatt épp leszedtem a mosógépről ezt a funkciót. már hiányolta, mert amúgy a csukott fürdőszobaajtón keresztül nem hallani, mikor van készen a gép,
arcitec: nem egyforma házakban lakunk, ez a kulcs. Hiába zenél (ez az LG is teszi), ha mégsem hallod.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Degeczi #48271 üzenetére
Ezt nem értem, a mai mosógépek - A Samsung pl ilyen - zenél ha végzett és jól is hallható.
Zenél akkor is ha be illetve ki van kapcsolva. Minek ehhez ajtó figyelő.Mondom én.
A tűzhely ugyan úgy a beállított és lejárt idő után kikapcsol és csipog, de elég sokat.
A mosogató is.. Persze tudom vannak praktikumok és kinek mi jön be... Van aki azért vesz új autót, mert telepakolták kütyüvel ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz n@p@lm #48268 üzenetére
A házautomatizálásnak külön topikja van, nem is pár soros téma, de röviden annyi, h ha nulla közeliből megugrik a mosógép fogyasztása miközben az ajtaja csukva, akkor elindult a mosás. Ha ebből az állapotból később ismét leesik a fogyasztása (és ott is marad 1-2 percig, mert mosás közben is vannak rövid pihenési szakaszok), akkor pedig készen van = lehet figyelmezetést küldeni, és akár időnként megismételni, amíg nem lett kinyitva a mosógép ajtaja. A figyelmeztetés bármi lehet: pl egy LED, vagy vmi csipogás, de akár a Google TTS, azaz beszédszintetizálás is használható, nálam is ez van beállítva, így élőszóban, magyarul nyaggat a ház.
-
mephi666
nagyúr
válasz Tetsuo #48267 üzenetére
zárt ajtó mögött sokkal lassabb lehet ez a folyamat... pl 65 fokon megy a gép, szoba hőmérséklete 25, akkor nyitott ajtónál pár perc a száradás... néha szoktam figyelni, ahogy kinyitom és láthatóan szárad az ajtó lehet, hogy valahol van létjogosultsága zárva tartani, de panelban nálunk alapból nagyon száraz a levegő: ennyi pára inkább csak használ... a poharak is szerintem szebben száradnak, ha nyitva az ajtó (nem áll meg rajtuk vízcsepp és nem hagy nyomot a lassú száradás miatt)
#48269: ja hogy beépített... így értem... amit rohadtul tudok utálni: ha a szabadonálló előlapján levő gombok alá befolyik az olaj/zsír... ha nincs rendszeresen takarítva a gép, ez szépen be tud taknyosodni... beépítettnél még jobban ki vannak téve a fröccsenő zsírnak a gombok: ennek nem gáz a tisztítása?
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
peppe79
senior tag
válasz mephi666 #48260 üzenetére
Igen, így a kép alapján ez a szögletes, vastag rács masszívabbnak tűnik. Plusz neked egyszerűbb a helyzeted az elrendezéssel is, mert szabadonálló tűzhelyed van. A beépített gázfőzőlapokon viszont a kezelőfelület miatt zsúfoltabbak az égőfejek. Kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogy a többszáz beépített gázfőzőlap közül melyik, amelyiket érdemes egyáltalán számításba venni.
Nekünk fontos szempont, hogy a felületén legyen egy pici mélyedés, így már alapból leszűkül a kör az inox, illetve zománcozott kivitelekre. Az elrendezése alapján, illetve a háromkörös wok égőfej miatt pedig pillanatnyilag ez a két főzőlap között vacillálok. Nem egy szépségdíjas darabok, de jobbat egyelőre nem találtam. -
-
Ispy
veterán
válasz mephi666 #48264 üzenetére
Ezért is vettem elux/aeg-t, az kinyítja magát és ki is kapcsol a végén, így mielőtt elmegyek otthonról be tudom kapcsolni.
De azt hiszem a régi aristonnak a leírásában benne is volt, hogy a program végén ki kell nyitni az ajtót. És ezért nem boscht vettem, aminek nem lehet résnyire nyitni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
mephi666
nagyúr
mindenképp jobban szárad nyitott ajtónál ki kell jönnie a gőznek... nálunk ahogy lejár a gép, első dolgom, hogy kinyitom az ajtót, alsó tálcát teljesen, felsőt meg félig kihúzom... így mire lehülnek a benne levő cuccok, már rakhatok is mindent a helyére... (volt valami bemutató, hogy a fém/üveg edények/evőeszközök száradnak leggyorsabban, a műanyagok meg leglassabban)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Degeczi
nagyúr
válasz Voice24 #48233 üzenetére
Utóbbi amúgy egyszerűen pótolható, ha vkinek házautomatizálás a hobby-ja: nálam magyar hangbejelentés szólal meg, ha készen van a mosógép vagy a szárítógép, noha egyik sem okos, csak fogyasztásmérős konnektorba vannak kötve és ajtónyitásérzékelő került rájuk.
A mosogatógéppel is megoldható lenne ugyanez, csak ott én sem sietek a nyitással, valóban, ne gőzölögjön. -
-
mephi666
nagyúr
válasz peppe79 #48259 üzenetére
hú, az edénytartó rács tényleg... kellemes meglepetés volt az új tűzhelynél, hogy sokkal masszívabb, mint az összes többi eddiginél (és tökéletesen síkban van) csak ilyen képen tudom mutatni, látszódik az is, hogy a bal első kis lángnál úgy van kialakítva, hogy a legkisebb edényeink is tökéletesen megállnak rajta (több rácsnál ugyanakkora hézag volt a legkisebb és a legnagyobb lángnál is és csomó edényünket centizgetni kellett, hogy minden irányból kb 1-1 centire legalább tartsa)
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz mephi666 #48257 üzenetére
Azért egyes gázfőzőlapok is megérnek egy misét: az én Electrolux főzőlapom rácsa például nem teljesen sík, itt-ott kb. 2 milliméter szintkülönbség is jelentkezik. A lábasokat, edényeket ezért csak 3 ponton támasztja meg, amik az étel keverésekor billegnek. Már nem emlékszem, hogy eleve ilyen volt a rács, vagy csak később deformálódott el, mindenesetre borzasztó idegesítő, és bizonyos szempontból balesetveszélyes is.
A másik tervezési hiba, hogy a lángot szabályzó tekerőgombokat az elején, szimmetrikusan helyezték el, ezért aztán az elülső égőfejeknél lerövidül a tartórács. Ez a kis égőfejnél, ahová eleve kisebb átmérőjű edényeket helyezünk el, még különösebben nem jelent gondot, viszont a normál égőfejnél már nem kielégítő a rács alátámasztása. Borzasztóan utálom.
A következő főzőlapomnál már nagyon fogok figyelni a rács stabilitására, és arra, hogy a tekerőgombok az oldalán, vagy az elején, de jobb oldalt legyenek elhelyezve.
-
tutis
őstag
Sziasztok. Kerámia főzőlap néha kattog, mintha valami relé kapcsolgatna benne teljesítményt, ez normális jelenség? (Whirpool)
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
mephi666
nagyúr
egyszer kaptam egy serpenyőt valahonnan: elég könnyű volt... félig öntöttem általában olajjal, sütöttem benne párszor ezt-azt, majd kib@sztam, mert a hőtől hajlott és billegett a tűzhelyen... nesze neked balesetvédelem nem is értem, hogy képesek ilyen sz@rt eladni/megvenni... nem örülnék, ha rám, vagy bármelyik családtagra ráfröccsenne 1 liter majdnem 200fokos olaj... azóta csak tefal-t veszek: van serpenyőm ami már 13 éves, nem patika állapotú, de nem hajlott semerre ezidő alatt ...ja meg valami grillserpenyőm van, ami más márka: penny-ben volt nemrég ilyen pontgyűjtős akcióban... azt az üzletben körbefogdostam és a tömege miatt döntöttem úgy, hogy nem lehet rossz... (nem is volt még vele gond)
-
peppe79
senior tag
Ha picit szagos a porszívóból kilépő levegő, vagy csak egyszerűen szeretnéd, hogy porszívózás után illatos legyen a lakás, arra létezik többféle praktika: fahéj, szárított levendula, mosópor, kávébab, illóolajok stb.
A korábbi Vorwerk porszívómban többlépcsős szűrés volt, utolsónak egy vastag szénszűrő granulátummal. Az egy nagyon hatékony rendszer. -
peppe79
senior tag
válasz arcitec #48241 üzenetére
70nm-es a házam. Szóval nem ez indokolja a havonta történő porzsák cserét, hanem a két kutyám, meg a 1,5 éves gyerekem. Eszem ágában sincs egy kórokozókkal teli, poshadó, leülepedett porzsákot hónapokig használni, csak azért, mert az még nem telt meg. Teljesen feleslegesnek érzem, hogy ezen spóroljak, amikor éves szinten 6 ezer forintból megúszom a 12db porzsákot, 2db motorszűrőt, meg a (H)EPA filtert.
-
Tetsuo
őstag
Mi a helyzet a régebbi panelházakban, ahol nincs földelés a konnektorokban? Ott hogy lehet használni mondjuk egy mosógépet biztonságosan?
-
őstag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy gáztűzhelyhez edénykészletből mi lehet a jó? Nem találtam ilyen topikot, ha mégis van légyszi irányítsatok át.
Köszönöm!
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
pinnacle
nagyúr
Mitől lehet az, hogy az egy kompresszoros hűtőnél a fagyasztórész működik, a "sima" meg nem? Nem tudom, hogy érdemes-e szerelőt hívni, vagy ez már javíthatatlan, minimum kompresszor csere kell.
Másik géppel is volt már olyan gond, hogy nem hűtött, igaz ott a fagyasztó rész jelezte, hogy meleg van, ki-be kacsolástól megjavult. Azt hittem itt is beválik, egyik rész sem hűtött, de csak a fagyasztó javult meg.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz arcitec #48243 üzenetére
Ahogy peppe79 is írja,mi is hasonló szettet szoktunk venni a porzsák centerben,vagy hasonló helyeken.Ha 24 zsákhoz adnak 4 szűrőt akkor értelem szerűen 6 zsák 1 szűrő.Én nem söprógetek.nem porszívózom a konyhát külön.Ami leesik az álltalában a porszívóé.Most a Samu SD 9420 Allergy care+ vizes porszívóját használjuk a földszinten.Sokat járunk ki-be,egyszerűbb.Csak bíöntöm a Wc be és kész.
-
BBéci
legenda
válasz peppe79 #48236 üzenetére
Annyi nálunk 5-6 évre lenne elegendő. Adtak hozzá egyet, vettem 2x4-et, három évig kitartott. Igaz, hetente egyszer partvissal összeszedem a nagyja macskaszőrt és a porcicákat, mert egyszerűbb, mint előszedni a porszívót.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hauptmann
addikt
válasz pataslogeza #48226 üzenetére
Igen, én pont et vettem, csak ajánlani tudom.
-
do3om
addikt
A Tesco-s Rowenta akciós porszívók (pont gyűjtős) mennyire ajánlottak és árban milyen?
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
peppe79
senior tag
válasz peestike #48234 üzenetére
Minimum negyed évszázada, hogy többször használható porzsákkal találkoztam, még anyámék Hajdu porszívójánál. Nem is értem, hogy 2020 közeledtével, ki és minek gyárt a vadi új porszívóihoz ilyen textil porzsákokat(?).
Pont a héten rendeltem a saját porszívómhoz, minimum 2 évre elegendő mennyiséget:
A 24 db mikroszálas porzsák, 2 db (H)EPA szűrő, 4 db motorszűrő került összesen 12 ezer forintba. Ennyiért tök felesleges spórolni, és üríteni a textil porzsákot, meg kompresszorral megpróbálni tisztogatni a HEPA filtert. -
peestike
őstag
kérdezném az electrolux porzsákos porszívó tulajoktól, hogy milyen porzsákkal adják a gépeket?
textil, üríthető zsákok, vagy már csak ezek az egyszer használatosak mennek? nem sikerült kiderítenem a dolgot.
porszívót kellene beszerezni, kettőt is, electroluxot nézegettem,
Electrolux EEG41CB
Electrolux EEG42EB
Electrolux EPF61RR
ennél, ha jól értelmezem csak egy fej van hozzá
Electrolux ECS52B
rákeresve a topikban az EEG41CB a szülőknek szerintem megfelelő lenne, árban főleg, többet nem költenének rá.
nekünk kellene lecserélni a 10 éves etát egy újra. tippek esetleg választás szempontjából? köszönöm!42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
Voice24
őstag
válasz T 1000 #48232 üzenetére
Nekünk hasonló van, a testvére ennek. Fehér, de vario fiókja van a kosár helyett, a programok nagyjából ugyanazok. Egy éves, eddig meg vagyunk elégedve vele. Sokkal halkabb, mint az elődje, ami egy Candy volt. Legtöbbször az automata programját használjuk, hol a normál, hol a rövidített verzióban. Szépen elmosogat, jól pakolható, és könnyen variálható a belső tere. Két hiányosságát tudnám mondani, amik a gyártó részéről nevetséges, filléres spórolások: nincs hozzá tölcsér a só beöntéséhez, és nincs hangjelzés a program végén, pedig szerintem mindkettő hasznos dolog (lenne). Sokszor van az, hogy ránézek, látom, hogy még pár perc és végez, majd azzal a lendülettel el is feledkezek róla, és csak mondjuk 2 óra múlva ugrik be, hogy basszus, nem lett kinyitva az ajtaja.
-
T 1000
aktív tag
Sziasztok!
Mosogató gépet szeretnék venni, olyan 100-120 körül. Ezt a Bosch Serie 4-est néztem ki, van valakinek tapasztalata, vagy más típusra javaslat?
-
arcitec
addikt
válasz Voice24 #48218 üzenetére
Nem feltétlen, használat függő akár hogy is van. Azt akkor le sem írom nálunk mennyi.
Ha mindennap főz,mos,szárít,vasal,klíma,páramentesítő,megy a wifi, akár több is, minden cucc készenlétben,nem energiatakarékos világítás,akár fűnyíró,fúró,gyalu és még ki tudja miféle fogyasztók megléte,annak sok lehet.Mindenki másképp csinálja.
U.I: De tessék itt fentebb már is igazolnak, lehet takarékosan is kijönni.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
blattida
nagyúr
válasz poli27 #48214 üzenetére
Nálunk ugyanazok vannak, plusz villany bojler, mi öten vagyunk, hetente négyszer mosunk, kábé ennyit megy a sima kondenzációs szárítógép is, csak ledek vannak, a laptopok keveset mennek, és nem fűtési szezonban havonta 8-9 ezer forint (240-250kWh) a villanyszámlánk. Gázunk nincs.
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Gömbike
senior tag
válasz pataslogeza #48226 üzenetére
Ez egy nagyon jó gép. Két lehetőség is adott a csökkentett hőmérséklet használatához.
A nagyon kényes ruhák is tökéletesen megszáradnak benne így.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
Quartz51
tag
válasz pataslogeza #48215 üzenetére
"Az érték 160 teljes és részleges töltetű normál pamutprogrammal
végzett szárítási cikluson és a kis villamosenergia-fogyasztású üzemmódokon alapul. A tényleges
ciklusonkénti energiafogyasztás függ a készülék üzemeltetési módjától." -
Degeczi
nagyúr
Amiben viszont hatalmas a különbség, az a teljesítményigény: a hőszivattyús elvan 6-700W-al is, míg a normál kondenzációs 3-4x ennyit igényel! Fogyasztásban a különbség persze azért nem ekkora, mert gyorsabban készen is lesz a kondenzációs, de a hálózatodnak alkalmasnak kell lennie rá: ha nincs 16A fölé bővítve, akkor szívás, ha abból elvisz 10-11-et a szárítógép.
-
Hauptmann
addikt
Minimálisan fogyaszt kevesebbet a hőszivattyús, csak akkor jön ki számottevően, ha nagyon sokat használod (pl. minden nap mosol). De amit ezzel behozol, azt el is veszted majd, amikor a szerelőnek teljesen szét kell szedni a gépet a hőcserélő tisztítása miatt (kb. 30 ezer Ft-os művelet). A közhiedelemmel ellentétben az öntisztító képességgel rendelkező gépeket is szét kell szedni, csak kitolódik ennek az ideje.
A Candy márkának nincs nagy rajongótábora itt a fórumon, talán nem véletlen.
Megnézve az általad említett típus árát, ha nem sokat használod (heti 2-3 mosás), én inkább valami jobb kondenzációst vennék (és vettem is), ami tud alacsonyabb hőmérsékleten szárítani (AEG, Bosch), és a kondenzációsoknak ki lehet venni a kondenzegységét, és ki lehet tisztítani (a hőszivattyúsnál csak az elejét tudod). Ha sokat menne a gép, akkor hőszivattyús, viszont számolnod kell majd a fenti kis szervizköltséggel. Hogy ez mikor következik be, passz. Az ismerősömnek másfél év után kellett szerelőt hívni, másnak 4 év után.
-
Gömbike
senior tag
-
őstag
-
Voice24
őstag
válasz poli27 #48214 üzenetére
Én is keveslem azt a 8400-at. Nálunk a főzőlap gázos, csak a sütő villany, kisebb a hűtőnk és a fagyasztónk is (igaz, hűtő van még egy kicsi is, de az is lényegében új), a mosógép A++ és 3,5 éves, a szárító A+ és 3 éves hőszivattyús, mosogatógép 1 éves, két asztali pc, két tévé, szinte mindenhol led-égők, és így 10500 körül van a havi villanyszámla.
-
törölt tag
válasz Drughi #48212 üzenetére
Mosógép, például, de ha normál szélességű kellene, akkor az AEG L6FBI48S van most onnan Ingyenes kiszállítással , de a boltot ismerve nem sokáig lesz nekik, vagy az akció megszűnik, talán hétfőnként van akcióváltás. Az AEG-re most 1+3 vagyis 4 év gari jár még a szárítógépekre is, és ami érdekes, hogy ezt még asszem még 3 évvel meg lehet majd toldani 8 éves koráig, részletek a honlapon.
-
pataslogeza
aktív tag
Szxiasztok,
Megvennem eletem elso szaritogepet, de tapasztalat hianyaban nehez donteni, foleg, hogy a gyartok olyan baromsagot adnak meg muszaki adatkent, mint eves fogyasztas. Honnan tudhatna a gyarto, hogy en hanyszor hasznalom a gepet egy evben, es amikor hasznalom akkor hogyan, milyen programon, mekkora hofokon, stb.
Tobb helyen olvastam, hogy a hoszivattyus a legujabb technika, ez fogyaszt legkevesebbet, viszont hosszabb a szaritasi ideje, mivel alacsonyabb hofokon uzemel, de eddig ugy nez ki ez lenne a jobb valasztas.
Amit kineztem, az a Candy GVS H10A2TCE-S.
Ez 10 kg ruhat szarit, es ahhoz kepest megfizetheto. Errol van valakinek tapasztalata? Esetleg van ilyen valakinek itt?
Ennek a 9 kilos valtozata miben kulonbozik a 10 kilostol? Adatlap szerint a meretei (a dob meret is) ugyanaz, igy nem ertem miert ne rakhatnek a 9 kilos valtozatba is 10 kilo ruhat.[ Szerkesztve ]
-
parfish
csendes tag
Sziasztok! Mi a vélemény erről a hűtőről?
https://www.birielektro.hu/webaruhaz/kombinalt-hutoszekreny/beko-rcsa-406k30-xb-alulfagyasztos-hutoszekreny-266-120-liter-inox-a/A garancia a feltüntetett 2 év helyett 5 év gyári. (egyeztettem ügyfélszolgálattal).
Még lemondhatom a hétvégén ha nagyon nem ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
Drughi
addikt
Sziasztok,
Mosógép +szárítógép + mosogatógép triót tervezünk venni.
2 felnőtt, 1 gyerek, és jelenleg egy pocaklakó kiszolgálására.Mivel árérzékenyek vagyunk, mi lenne a legjobb választás? Lehetőség szerint egy helyről vennénk egyszerre, hátha lehet alkudni kicsit.
Xiaomi 14T
-
törölt tag
válasz Chris0321 #48176 üzenetére
A „sokat fogyaszt” elég relatív. Nekem indukciós lap és villanysütő van (meg 400 literes hűtőszekrény, 300 literes fagyasztóláda, 12 éves Miele mosógép 1400/perc fordulatszámmal, kondenzációs szárítógép, mosogatógép és az apró-cseprő dolgok, világítás, 2 tévé, notebook), az áramszámla pedig 8400 Ft/hó. Szerintem nem sok. Hárman vagyunk.
-
Voice24
őstag
válasz ribarszki #47994 üzenetére
Na, végül mégis egy olcsó darab mellett döntöttem, ez lett a nyertes. Ma fel is avattam, és azt kell hogy mondjam, ennyi pénzt bőven megért. A kialakítása révén kicsit más stílusú benne a gofri, valamivel vékonyabbat süt, mint az Ariete, de legalább tényleg megsüti. Kb. a harmadik, negyedik adag után rájöttem, mennyi bele egy ideális adag (hogy ne csorduljon ki a peremen), és onnantól csak sütni kellett. Ahogy írtam, az Ariete 6-7 perc alatt sütött, és akkor sem volt belül rendesen megsülve, lágy volt, ez kb. 3 perc alatt megsüti, és finom ropogós, ennél végig hallani, hogy sül benne a tészta. Hőfokszabályzója is van, és szépen dolgozik, egyenletesnek mondható a sütés. Eddig nem bántam meg.
-
törölt tag
válasz Tetsuo #48177 üzenetére
Szerintem OK, ha pont ilyen keskeny mélységű gépet keresel és most az ára is kedvező, viszont itt még annál is olcsóbb, + innen ingyen viszik házhoz. A megtakarítást meg 3 vagy 5 éves garira, vagy védelemre költheted, ami ~10-12e Ft, és a kosárba tétel után lehet kiválasztani.
-
tipuka
addikt
-
MODERÁTOR
Breville=Sage=Catler=Gastroback
Attol fugg melyik piacra szanjak. Gb az a nemet piac, breville az amerikai es talan az ausztral, catlert mar az ujaknal nem hasznaljak abbol lett a sage.
Peppe: de te most konkretan egy gb copyt teszteltel? Nem gondolnam, hogy uaz a minoseg.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik