Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jegenye77
addikt
Akkor kondenzációsat nézek. Csak nem túl nagy a választék sajnos.
Yt on láttam a hőszivattyús tisztítását
Az nálunk itt Németországban kb az új gép árával felelne meg.
Amúgy az újabb gépeken ez nincs megoldva, hogy autómatikusan tisztítsa?
Valamelyik videón láttam, hogy folyat rá vizet a tartályból és mintha azzal tartaná tisztán. Vagy ezt nem jól gondolom?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
törölt tag
Pedig ha lecserélnéd, akkor utána azt mondanád, hogy Oral-b és hasonló elektromos fogkefék a vicc kategória. Tényleg.
Nem mondom, hogy cseréld le, vagy mindenkinek ezt kell használni, mert nem olcsó (én 70 ezerért vettem az enyémet), de a szónikus fogkefe egy egész más szint.
Olyan, mintha Opel Kadettből átülnél egy Lexusba.
-
szürke
tag
válasz #40553216 #47188 üzenetére
Erről majd egy múlva tudok saját véleményt mondani, ugyanis holnap lesz pont egy hete hogy vettünk egy szárítógépet. A terv az hogy tavasztól őszig marad a kinti szárítás.
Peppe79
Igen, kicsit fárasztóan sok számolgatás van az írásban, de szemléltetésnek jó szerintem.
-
törölt tag
válasz szürke #47186 üzenetére
Többségével egyetértek, ezzel viszont nem.
„A benti teregetés miatt magas páratartalmat még hosszabb idejű szellőztetéssel oldjuk meg”
Egy kereszthuzat esetén tök mindegy, mennyi volt a pára, ugyanannyi időn belül megy ki, mint ha száraz lenne a levegő.
12 perc rohadt hosszú, tök felesleges.„Ez egy korszerűtlen háznál jóval magasabb is lehet.”
A korszerűtlenség bizonyos szempontból éppen a szellőztetés szükségességével szemben hat, hiszen a szarul záró ajtók, ablakok folyamatos „szellőzést” biztosítanak.„Kimossuk a ruhákat, kivesszük a mosógépből és lemérjük a tömegüket együtt.”
Ez értelmetlen lépés, hiszen mindkét gépbe a száraz ruha mennyiségét adják meg töltetnek.Kondenzációs szárítógép sosem volt 2 kWh vagy az alatti fogyasztással 7 kg ruhára.
De a legfontosabb benne van. Lassan két éve vettem a szárítógépet, előtte szinte minden nap törölgettem a vizet az ablakokról, az azóta eltelt két tél alatt viszont alig volt olyan nap, amikor ez egyáltalán szóba kerülhetett volna.
-
qqzs
őstag
válasz Hauptmann #47190 üzenetére
A kozhiedelem az hogy az alacsonyabb homerseklet 40-50 fok. Igazabol alig par fokkal alacsonyabb mint a kondenzacios. Irtam rola regebben mikor probaltam kideriteni miert nem irjak le a hofokot a reklamokban es miért van minden alacsonyabb hofokon szarito reklamszoveg megcsillagozva
Eladó: GTS450
-
törölt tag
Meg az utolsó centig!
Bátran vedd meg, az mindent kiszed a fogak közül. Aki ilyet nem használ(t), annak még nem voltak rendesen kipucolva a fogközei, ezt bátran állítom.
A fogkefém is szintén szónikus, Philips. Na, aki nem szónikus fogkefével most fogat, az meg nem tudja, hogy milyen is az, hogy tiszta fog. De tényleg.
-
Hauptmann
addikt
válasz #40553216 #47188 üzenetére
Nem biztos az, mert pl. én amint lehet, én a kertben teregetek.
Jegenye77,
A fogyasztástól ne tarts, ha normál körülmények között használod (ha nem mosol napi kétszer egész héten), minimális a különbség. Aztán azt a minimális előnyt is bukod majd a hőszivattyús takaríttatásánál, vagy akár mínuszba is kijöhetsz.
A táblázathoz.
Ami miatt érdemes drágább kondenzációst venni, az az alacsonyabb szárítási hőmérséklet opciója. A közhiedelemmel ellentétben ezzel a lehetőséggel kb. ugyanolyan hőmérsékleten szárít, mint a hőszivattyús (40-50 fok).
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
jahm, nálunk mondjuk a mosogató oldala annyira nem profi, mint a ti bútorotok (nem akartunk teljes bútort cserélni, csak amikor jött a mosogatógép, szétbontottam a mosogató elemet, korhadt munkalap helyett újat vágattam meg oldalfalat a mosogatógépben... plusz vízzárót körbe, hogy ne jusson hamar ugyanarra a sorra), de ami szegélyt raktam azzal is el lehetne csalni simán 2 centit és senki nem venné észre... itt van ez: 29mm (van belőle millió féle)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
szürke
tag
-
-
jegenye77
addikt
Na igen! Sokkal kisebb a választék a kondenzációsból.
És engem az adatlapokon leírt éves fogyasztás aggasztott. Hőszivattyús 190kwh/ év a másik meg 4-500!Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Hauptmann
addikt
válasz jegenye77 #47179 üzenetére
Olyan kondenzációst kell venni, ami tud alacsonyabb hőfokon szárítani, ezzel ki van lőve a hőszivattyús egyetlen előnye. És egy jó kondenzációs még mindig olcsóbb 20-30 ezerrel, mint egy alap hőszivattyús.
Mindenki a hőszivattyúst nyomatja már az idióta EU szabályozásnak köszönhetően, de amíg van jó kondenzációs, addig kell venni. Valószínűleg el fognak tűnni a kínálatból nemsokára.
-
Gömbike
senior tag
válasz jegenye77 #47179 üzenetére
A normál kondenzációs az olcsóbb.
Sokkal egyszerűbb karbantartani, a kondenzegysége kivehető és tus alatt átmosható.
A hőszivattyús gépnél ehhez a manőverhez a szakembernek alapjaira le kell bontania a gépet.
Miután kitakarította, újból össze kell rakni a gépet.
Nem kis költség.
A youtubon van pár videó erről az akcióról.
A fogyasztási adat nem mérvadó, szerintem inkább csak a marketingesek használják ki a pszihét.
A normál kondis gépem heti 3X használva evett havi 1500 Ft-ot áramból. A hőszipkás meg havi kb. 800 Ft-ot. Pár évnek el kellett volna telnie, hogy a hőszipkás visszadolgozza az árát.
Sokkal többet elköltenek az emberek bármi másra.
De mint írtam, jelenleg már egy hónapja nem műxik. Holnap jön újból a mester.
[ Szerkesztve ]
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
jegenye77
addikt
Köszönöm!
Akkor ennek tudatában választok gépet.
Egy jobb kondenzációs lenne akkor a legjobb választás. De annak magasabb az ára. Vagy egyforma árban de 2x - 3x annyit fogyaszt. ( + a ruhákkal sem annyira kíméletes az olcsóbb darab)
Hőszivattyús ( hasonló árban. Kb 150k ) kevesebbet fogyaszt, alacsonyabb hőfokon kíméletesebben szárít, viszont bonyolultabb és lehet hamarabb elromlik.
Azért a 2+2 év gari időt tudniuk kellene ezeknek is nem? Pl egy Bosch vagy Beko gépeknek.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
MODERÁTOR
Philips Sonicare AirFloss Pro/Ultra fogköztisztítót használ valaki, megéri a pénzét?
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Hauptmann
addikt
válasz jegenye77 #47173 üzenetére
Ha nagyon sokat használod, a kevesebb energiafogyasztása miatt pár éven belül visszajön a kb. +50-60k többlet, amit ráköltöttél, amikor megvetted. Azt meg majd elviszi a szerelő, amikor ki kell hívni kitisztítani a gépet. Elvileg az lenne az előnye még, hogy alacsonyabb hőmérsékleten szárít, mint a kondenzációs, ezért a ruhákat jobban kíméli. Viszont ezt az alacsonyabb hőmérsékletet egy jobb kondenzációs is tudja már, úgyhogy ez sem előny.
Több háztartási gépszerelővel beszéltem szárítógép témában, egybehangzó vélemény, hogy a hőszivattyús nagyrészt parasztvakítás, mind az energiafelhasználásban, mind a szárítási teljesítményben.
Gömbike,
Köszi az AEG tippet, tetszik. Azt nem tudod, hogy az 5000 Ft-al drágább, S végű csak az ezüst színű gyűrűben különbözik, vagy más fontosabb paraméterben is? Mert én nem találtam más különbséget. Szerintem most októberben meg is veszem majd.[ Szerkesztve ]
-
-
farkas-j
őstag
-
Gömbike
senior tag
válasz jegenye77 #47168 üzenetére
Szárítógépeknek működésük szerint 3 "fajtája" van:
-légkivezetéses
-normál kondenzációs
-hőszivattyús kondenzációs.
Aminek hátul van a kivezető csöve, az a légkivezetéses. Az a legegyszerűbb.
A normál kondenzációs a gép belsejében csapatja le a párát és gyűjti össze a vizet, amelyet vagy a gép saját tartályába, vagy a csatornára rákötve oda szivattyúzza. Magasabb hőfokon szárít, viszont mindegyik gépen van un: csökkentett hőmérséklet opció, így a kényes ruhák sem mennek össze. Egyszerű masinák. Mint a faék.
A hőszivattyús kondenzációs a hűtőgép elvén működik, csak fordítva. Zárt rendszerben csapatja le a levegőből a párát. Persze sokkal hosszabban kellene ezt leírni, de ez a lényege. Kevesebbet fogyaszt, viszont bonyolultabb felépítésű. Ezt is lehet csatornára kötni.
Nekem a normál gép és a hőszipkás gép is a csatornára volt/van kötve.
Most halt meg a 2,5 éves Elux hőszipkás gépem panelja. Azt megcsináltattam, most a kompresszor nem indul.
Veszek egy normál kondenzációs AEG-et, évekre le lesz tudva ez a szárítás a családban.
-
jegenye77
addikt
Sziasztok!
Szárítógépet szeretnék vásárolni ( BEKO, Bosch esetleg Siemens)
Pár helyen láttam, hogy a szárítógépből egy levegő csövet kellett kivezetni.
Ez régebbi típusoknál volt csak?
Most ilyen egyáltalán nem kell?
Vagy egyáltalán mire szolgált ez?
A vizet egy tartályba gyűjti vagy rá kell kötni a kifolyóra?Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Azt esetleg meg tudja nekem valaki mondani hogy a samsung ms23k3513ak mikronál ki lehet e kapcsolni a hangot
Válaszokat előre is köszönöm -
Gömbike
senior tag
-
mephi666
nagyúr
válasz Gömbike #47161 üzenetére
az korrekt... én is rágugliztam reggel, mert egy ócsó 13éves daewoo mikrónk van, amivel tegnap a fagyasztott töltött káposzta fél óra alatt melegedett ehetőre ...érik a cseréje, de ilyen 20-30 körül van a lélektani határ és nem beépíthető fog kelleni a 90ezres ár kicsit leültetett
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Sinkapeter
tag
válasz farkas-j #47152 üzenetére
Mi tavaly vettünk az Aldiban, amikor ugyanennyiért volt , nekünk bevállt, mondjuk amellett, hogy sima gázsütőnk van, nem légkeveréses. Szárazabbak lesznek benne a rántott dolgok, de engem nem zavar. Viszont a kosara kicsi, egyszerre nem fér bele sok olyan dologból, aminél probléma, ha összeér sütés közben.
-
Zeki
nagyúr
Hmmmm... egyelőre csend van. Nem hívott a szervíz.
-
törölt tag
válasz farkas-j #47152 üzenetére
Ez a tag tesztelte: Silver Crest forrólevegős sütő vs. fritőz - Rántott hús sütés Bár más konstrukció, mert az keverőlapátos, de a végeredmény hasonló lehet. Van több videója is a témában.
Ahogy elnéztem, rántott húsokhoz lehet, hogy nem a legjobb, bár ez jó árban van most, a múltkor már én is agyaltam rajta, hogy venni kéne. De jelenleg én jobb megoldásnak tartom, hogy előre panírozott húsokat(cs.mell, karaj, halszelet....) veszünk, és sütőben megsütjük egyszerre a krumplival egy jó nagy tepsiben, ha az olaj nélküli étkezés a cél. Gyorsfagyasztott krumpli is jó, csak nem szabad túlsütni, vagy friss krumpliból is akár még egy csepp olaj nélkül is jó lehet. De ez csak egy vélemény, hátha mások tapasztaltabbak a rántott hús és az Air fryer témában.[ Szerkesztve ]
-
Gömbike
senior tag
válasz Hauptmann #47154 üzenetére
Én ezek közül választanék:
https://www.markabolt.hu/szaritogep/kondenzacios_szaritogep/
Ebben meg kétféle csökkentett hőmérséklet van:
https://www.markabolt.hu/aeg/aeg_szaritogep/kondenzacios_szaritogepek/aeg_lavatherm_t6dbg28w_kondenzacios_szaritogep.html
Elnézést kérek mindenkitől, de olyan felületen írok, hogy nem engedi a link funkciót, ezért a teljes hivatkozást tette be az oldal.
[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
Szüleimnek elromlott a beépíthető sütőjük (kb. 20 éves Pelgrim), megkértek, hogy nézzek nekik egy újat. A szekrény belső magassága, ahová kerülne, 57.5cm. Szinte az összes készülék beépítési rajzánál azonban 59-60cm helyet kérnek, viszont több sütő magassága csak 57cm, elvileg ezek beférnének oda? Pl.:
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
A közeljövőben szárítógépet vennék.
-kizárólag kondenzációs
-tudjon alacsony hőfokon szárítani a kényesebb anyagú ruhák miatt
-legyen vasalásmentes szárítási opció
-Nem kell túl nagy kapacitás, kb. 6-8 kg elégValami konkrét típust tudtok javasolni?
-
farkas-j
őstag
Mennyire használhatók a forrólevegős fritőzök? Gondolok itt pl. a rántott hús és sült krumpli készítésre. Gondolom ezekben a gépekben nem az olajban úsznak a nyersanyagok. Most pl. az Aldiban lesz egy ilyen készülék.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
BBéci
legenda
válasz LanyUs #47147 üzenetére
Nálunk a mosógép lóg ki 5-6 centire, fontolgattam a cseréjét 45 cm mélységűre,de elvetettem az ötletet, senkit nem zavar. Pedig egyedi tervezésű és gyártású, valódi fa frontoldalú a konyhabútor. [kép]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gömbike
senior tag
Mindenhol egyenletesen meleg volt az étel a tányéron. Gyorsan és könnyen meleg lett az étel.
Ez nem volt inverteres. Azok jobbak, a beállított szintet folyamatosan és egyenletesen tudják. Nem kattognak mikor a magnetron be és ki kapcsol.
-
GEPESZ66
veterán
Miután elindítjuk a Whirlpool mosogatógépet, s beengedi a vizet, akkor mindjárt fűtenie kellene, vagy a motornak kellene működnie?
Hétvégén kibontom, s az apósom beméri az alkatrészeket (villanyszerelőként néha javít háztartási gépeket).
Vízbeengedés után sípolással hibát jelez. -
mephi666
nagyúr
válasz LanyUs #47141 üzenetére
2 centi nem sok... annyival keskenyebbre vágta a konyhapultot és kilógott volna előre a gép? tuti megmókoltam volna valahogy, hogy elférjen pl egész pultot kintebb húzni annyival, körbe meg tenni ilyen háromszög alakú szegélyt, ami azért is hasznos, hogy ne menjen be a pult mögé a víz?
-
LanyUs
senior tag
válasz LanyUs #47010 üzenetére
Egyik barátom testvére háztartási gép szerelő. Beszéltem vele is mosogatógép vásárlás előtt és éppen akkor szervizelt 2 új ( 2 hetes ) 150e Ft-os gorenje-t, ahol elromlott a ciklus végén reklámozott auto ajtó nyitó funkció -> ezek után GORENJE GS 62010 alaptípust vettem. Meglepetésemre nagyon csendes a gép, pedig a hangokra érzékeny vagyok. Asztalos kezére azért kopp, mert 2 cm mélység miatt a spájzban kötött ki a gép nem a konyhabútorban
-
qqzs
őstag
válasz polonic #47136 üzenetére
Nem halt meg csak a javitassal jaro macera es koltseg soha veget nem ero folyamataba nem nagy kedvem van belemenni. Volt ev elejen egy 25ezres javitas. Nemreg en jaavitottam ami 5 perc volt es a szerviz arra is 25ezret josolt. Most ugyanaz a hibakod ami az eve eleji javitasnal elojott de lehet 10fele baja ugyanazzal a koddal.
-
mephi666
nagyúr
-
qqzs
őstag
Nemreg irtam hogy aeg mososzaritot sikerult megjavitani házilag nyomaskapcsolo tisztitassal. Azota is elojott mas hiba most ugy mosunk vele hogy elmegy oblitesig kikapcsol. Bekapcsoljuk oblitunk aztan kikapcsol majd bekapcsoljuk centizni. Hibakodja alajan lehet alaplaphibatol kezdve grafitporos motorig minden. A markaszervizbe annyira szakemberhiany van hogy kb ket honapra tudnak idopontot adni. Persze 10 ezer a kiszalas. Egyszemelyes mosogepszerelo meg csak akkor foglalkozik vele ha lehozzuk az emeletrol amihez meg fuvarost kell hivni cipekedo emberekkel. Szoval mar a hatam kozepere se kivanom. Vennenk ujat inkabb de mit csinaljunk a regivel? Ezt ugye nem lehet csak ugy kidobni. Meg eredeti aron 250ezres kategoria ment negy evet es huzzak a fogamat mikor erre gondolok. Vagy javítás ra varni, de itt videki megyeszekhely mellett nincs mosoda mint a kolleganak aki legalabb oda tud jarni. Mellesleg kulfoldon vasarolt gep amire itthon nem ervenyes semmiljen joakarattal, ami mondjuk nincs az aegben egy fikarcnyi se.
-
Gömbike
senior tag
Dupla vizet és áramot használnak. A mosott adagot két részletben kell megszárítani. Igazi energia pazarlás.
A szöszöket nem tudják összegyűjteni, egyszerűen nincs hová.
Kombigép igen erős kompromisszum s még finoman fogalmaztam.
-
Möhe
addikt
Sziasztok.
Mosó-szárító gépekkel mik a tapasztalatok?
nagyon max 200k a keret
-
asdf_
veterán
Nem tudom elokeresni, mert nem tudom mi a volt a termek, a homaron volt olyan story, hogy A ceg hibas termeket B ceg szervize vizsgalta be, es a panaszos meg ertetlenkedett is, hogy ez mi a tok, es maga a bepanaszolt ceg magyarazta el a reagalasaban, hogy onekik fuggetlen szakvelemenyt kell villantaniuk, igy a sajatjuk helyett ezt tettek (nyilvan elso korben mindenki a sajt szervizes velemenyet lobogtatja, es csak eros vita eseten lepnek at ide, amikor mar latszik, hogy nem tudnak megegyezni es jogi ut lesz belole.
Nem mellesleg, amelyik oldal akkora ordas baromsagot kepes cimben lehozni, hogy meg lehet vonni a jotallast egy termektol, azoktol en egy betut sem olvasnek fogyved temakorben.
[ Szerkesztve ]
-
gabor9991
őstag
válasz peppe79 #47125 üzenetére
Leirhatod nyugodtan.
Gondolom az történt, hogy ráhagyták a reklamáló hülyére aki én lennék, miközben nem is volt igazam, jobb a békesség alapon.
Jól gondolom?Amit linkeltél abban ez olvasható:
"nagyon fontos, hogy a szakértői vizsgálatot egy valóban független, külső harmadik személy végezze el" [kép]
Így továbbra is úgy gondolom a szerviz saját véleménye semmit nem ér.[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
válasz gabor9991 #47120 üzenetére
"Nem jól tudod. Saját szerviz véleménye pont semmit nem ér, ha jól tudom "független, akkreditált szerviz"..."
Értem. Tehát én vélhetően nem jól tudom, te pedig, ha jól tudod... Akkor inkább linkelek egy kis olvasni valót, hátha ők tényszerűen tudják:
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/mobil-megvonhatjak-a-jotallast/3548/
A laminált padlóval kapcsolatban is szívesem leírom neked, hogy valójában mi történt, mivel építőanyagok értékesítésével foglalkozom, és volt már ilyen garanciás ügyintézésem. ...Ha érdekel. De ezt inkább privátban...
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Csereutalvány lesz. Csak az Auchanban ez volt az utolsó Beko 8 kilóval. Kár hogy nem mellette a MediaMarktban vettem. Ott mondjuk meg csak 9kilós volt drágábban.
-
Gömbike
senior tag
Eddigi egyik legjobb választásom volt az LG MC 8088 hlc mikró.
Sajna lecseréltem egy samura.
Most a lányomék használják teljes megelégedéssel.
Az melegített eddig legjobban a mikróim közül.
Persze mi nem csak melegítésre használjuk.
-
gabor9991
őstag
válasz peppe79 #47115 üzenetére
"Ha mégis vita támadna a felelősség kérdésében, az elsődlegesen mérvadó a hivatalos márkaszerviz szakvéleménye. Független szakvéleményt csak saját költségedre igényelhetsz"
Nem jól tudod.
Saját szerviz véleménye pont semmit nem ér, ha jól tudom "független, akkreditált szerviz" véleményével hajthat el a forgalmazó ha nincs igazad, de a szakvélemény elkészítése minden esetben a forgalmazót terheli.Nálam barkácsáruházban vásárolt laminált padlóval kapcsolatos reklamáció miatt járt kint a német gyártó embere és megpróbált megsz.patni, a barkácsáruház meg a gyártó emberének szakvéleményére hivatkozva akart lepattintani.
Írtam nekik egy emailt, hogy ez így semmit nem ér, szerezzenek be független szakértői véleményt és irány a békéltető testület, erre hirtelen felajánlották hogy visszakapom a vételárat és a gyártó a lerakott hibás padlót sem kéri vissza, megtarthatom.
Így lett egy lakásra való néha nyikorgó padlóm ingyen[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Próbált már valaki LG mikrót? Úgy látom ezekből olcsóbban is van inverters mint a Panasonicból. (Másnál meg még soha nem láttam.)
Viszont lehangoló, hogy csak gomb nyomkodós van. Legalább valami gyorsbeállítás van +/- gombokkal max teljesítményen? -
st6969
őstag
válasz peppe79 #47115 üzenetére
"Sokkal célravezetőbb lenne, ha a jogszabályban tényszerűen megfogalmaznák, hogy a szerviz hány napon belül köteles megjavítani, és adott esetben visszaszállítani a készüléket."
Sajnos csak annyi van a törvényben, hogy törekednie kell a 15 napon belüli javításra/cserére. Ezt elég könnyű nem jól értelmezni.
Itt pl. kicsit fejtegetik ezt a 15 napos határidőt. -
peppe79
senior tag
"Nem kell bizonyítani, a törvény automatikusan feltételezi, hogy a hiba már a teljesítés pillanatában megvolt, ez a kötelező jótállás alapja."
Nem lehet a kötelező jótállás alapja, hiszen nincs jelentősége, hogy a hiba már a teljesítés pillanatában is fennállt, vagy sem. A jótállási idő alatt rendeltetésszerűen használt, meghibásodott készüléket a szerviz köteles díjtalanul kijavítani.
Ha mégis vita támadna a felelősség kérdésében, az elsődlegesen mérvadó a hivatalos márkaszerviz szakvéleménye. Független szakvéleményt csak saját költségedre igényelhetsz. Kérdés, hogy egy mosógép miatt megéri-e egy végeláthatatlan herce-hurca részesévé válnod, kezdve a békéltető testülettől, - ha indokolt, - egészen a pereskedésig...aminek a költségei az ítélethozatalig mindenképpen téged viselnek.
Szerencsére, ennél a konkrét esetnél nincsenek kizáró okai a jótállási igények érvényesítésének. Legfeljebb fogyasztói érdeksérelemről beszélhetünk, hiszen a vásárlónak többek közt nem várt anyagi kiadásai keletkeztek a mosodai szolgáltatások igénybevételével. Viszont ha ebből esetleg pénzt szeretne látni, megint csak elkerülhetetlen a pereskedés. Ez van. Sokkal célravezetőbb lenne, ha a jogszabályban tényszerűen megfogalmaznák, hogy a szerviz hány napon belül köteles megjavítani, és adott esetben visszaszállítani a készüléket. Rögtön nem az lenne, hogy hónapokig ülnek egy mosógépen, hűtőszekrényen, kazánon...[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz peppe79 #47109 üzenetére
Még ha úgy is lenne, hogy a hibát kiváltó ok már a vásárlás pillanatában is fennállt, ezt ki fogja bizonyítani?
Nem kell bizonyítani, a törvény automatikusan feltételezi, hogy a hiba már a teljesítés pillanatában megvolt, ez a kötelező jótállás alapja. Pont az ellenkezőjét kell bizonyítania az eladónak, azt, hogy az eladáskor még nem állt fenn a jelzett hiba.
A jótállási igény érvényesítéséhez, a jogszabály nem írja elő független szakértő bevonását, a hivatalos márkaszerviz meg ugye azt mond, amit akar.
Megintcsak nem, ha a hivatalos márkaszerviz valamire jótállási időben azt mondja, hogy nem garis esemény, én pedig azt mondom, hogy márpedig szerintem igen, akkor kérhetem (a jótállásra kötelezett eladó szervet), hogy ugyan mutason már be egy független szakértői véleményt erről, amíg ezt nem teszik, addig nem mentették ki magukat a jótállási kötelezettségük alól.
[ Szerkesztve ]
-
peppe79
senior tag
Amikor mondjuk függönyt vásárolsz, és nem azt -, vagy nem úgy varrják meg neked, mint ahogy az a megrendelőlapon szerepel, akkor ott könnyen bizonyítható a hibás teljesítés.
Itt viszont nem olyan egyértelmű a helyzet. A gond az, hogy a mosógép 2 hétig működött. Még ha úgy is lenne, hogy a hibát kiváltó ok már a vásárlás pillanatában is fennállt, ezt ki fogja bizonyítani? A jótállási igény érvényesítéséhez, a jogszabály nem írja elő független szakértő bevonását, a hivatalos márkaszerviz meg ugye azt mond, amit akar. Innentől kezdve... -
törölt tag
válasz tipuka #47096 üzenetére
Telefonon próbálj velük beszélni mindenképpen, ha nem válaszolnának a mail-re, mert valamit elcseszhettek. Az Euronics-nál akár hetente 2x is változhatnak az árak, talán ma vagy holnap van akcióhét váltás. Van a kinézetthez hasonló tudású T8DBG48S több helyen is rendelhető 190k alatt, és ingyen futárral, elvileg 3 napon belüli kiszállítással is(pl. preciz.hu, markabolt.hu....) Vagy még hasonló ezekhez a T7DBG47W, az is inverteres motorral és ugyanakkora méretű dob űrtartalommal rendelkezik, és még olcsóbb is(169k). Az előbb linkelt Bosch szárítógépre 10% visszatérítés jár, igaz csak 2 év garis, de ki lehet terjeszteni 4 vagy 5 évre azt is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zeki
nagyúr
A 2 hetes Beko mosógépbe új dob meg ajtógumi lett rendelve. Most ezektől füstölt volna? Nem tudom mennyi hét mire megjön, eddig több mint 5 ezer Ft ment el mosodára, de holnap is megyek...
-
SPF
senior tag
Alul fagyasztós hűtőben van ajánlott márka, típus 150.000 Ft-ig?
-
BB9000
senior tag
Aldis szárítógépet nem vennék. Neked se ajánlom. Amennyivel olcsóbb, annyival több gondot veszel a nyakadba. A gyári gari lejárta után nem biztos, hogy könnyű lesz javíttatni, mivel elég kis példányszámban adnak el belőle itthon. Alkatrész vagy lesz hozzá, vagy nem.
Gyerek orrszívó témához: Nekünk a Brendonos Nanny Electric vált be. Nem túl hangos, de azért erősen szív. Amíg erősködtünk, meg lefogtuk, addig csak ellenkezett. Ezt meguntuk és odaadtuk neki, hogy csinálja magának. Onnantól kezdve ment a dolog mint a karikacsapás. Tényleg!
-
BB9000
senior tag
válasz tipuka #47096 üzenetére
Az AEG szárítógép nagy előnye az 1+3 év gyári garancia. Leírás itt: Link
Mindenképpen regisztrálj, mert szükség lesz rá!
Ha visszamondod a megrendelést a tetülassú szállítás miatt, akkor egy hőszivattyús Bosch-t ajánlok megfontolásra. Link
Pl: Bosch WTR85V00BY 161 900 Ft-tól. Szerintem nem rosszabb, mint az AEG.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik