Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
De ezek a többi fagyasztóládához képest is kiugrónak tűnnek a többihez képest.
Vannak hasonló méretben olyanok amelyek kétszer annyit fogyasztanak, majdnem ugyanolyan méretre. Pl: 248 kWh/év 230 liter környékén. Ez az amit nem tudok megmagyarázni.
[ Szerkesztve ]
-
spidersoft
senior tag
válasz Corsa02 #37301 üzenetére
A tegnapelőtti mosogatás során hosszasan zárva hagyta az ajtót (eddig a program vége előtt kb. fél órával kinyitotta mindig, most egy jó negyedórát még ráhúzott és zárva tartotta, valami tizenpár perc maradt fel a programból, amikor kinyitotta), és szárazabbak lettek a dolgok, legalábbis a fiókokról nem dőlt a víz, amikor kihúztam, csak csepergett. Lehet beáll majd ez idővel... bár ennek a kézikönyv szerint öt mosogatás alatt meg kellett volna történnie. Mondjuk most kicsit hűvösebb volt, talán 26°C környékén, meg pára se volt akkora... lehet, ha még hűvösebb lesz a konyhában (mondjuk 22°C), meg lejjebb megy a páratartalom (mondjuk 60% alá), akkor jobb lesz a száradás is, nemtom...
Amit még észrevettem, és nem tudom, hogy normális-e: minden mosogatás után, függetlenül attól, hogy normál mosogatószer+öblítő van-e használatban (és beállítva) vagy minden-az-egyben mosogatószer öblítő nélkül, a gép aljában hab áll, illetve a kanalak belső élén, poharak fenekén, műanyag edények peremében is habos víz van. Ha ez se normális, akkor ezt is feljegyzem, és fel fogok keresni egy szervizt...
Egyébként mosogatni szépen mosogat Még kicsit tanulnom kell a bepakolást, mert szerintem lehetne több mindent is belerakni (tálakkal egész hamar tele van, nem érzem még, hogy mennyire lehet egymásra rakni őket). Például van két kistálunk: ugyanakkor lettek véve, nagyjából ugyanarra és ugyanannyit lettek használva. Az egyikük már járt a mosogatógépben. Vajon melyik?
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Az biztos,hogy takarékos,hiszen 3x annyi idő alatt olvad la mint egy fagyó szekrény.Nekem volt kettő is,örültem mikor kidobtam(pedig nem volt semmi baja,csak 20 éves volt).Vagy azt főztünk ami felül volt vagy fél órás keresgélés.Inkább legyen havi 500 Ft al több a vill számla,de minden megvan fél perc alatt.
-
őstag
"fagyasztóládák nagyon takarékosak a kialakításuk miatt"
Köszönjük, hogy ezt a mondatot kifejtetted két oldalban teljesen feleslegesen. Szerintem mindenki már 5. általános felett jár a fórumon. Abban nem értünk egyet, hogy ha pakolsz benne, akkor nem kavarod benne a levegőt. A nagy ipari hűtőket pedig ne hasonlítsuk ezekhez.
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
a hideg levegő tulajdonsága hogy nehezebb a melegnél és lefelé sülyed.
ha kinyitsz egy fagyasztószekrényt, egyből dől a hideg belőle kifelé lefelé a padozat felé mert egy oriási nyilás keletkezett az oldalán végig.minél tovább van nyitva annál több megy el belőle. persze aztán visszahűti ha becsukod és a benne lévő fagyott dolgok is okadjak magukbol a mínuszokat, tehát helyre áll majd a klíma.
Ugyanez egy hűtőládánál: felnyitod és a hideg ott marad benne, nem igyekszik sehová, nincs hova mennie, pakolászhatod tovább, mint egy szekrényt, nem fog nagyobb veszteség érni.
Ezen elv miatt vannak nyitott tetővel a jégkrémes biszbaszok is a teszko stb pénztára mellett, hogy amikor sorbaállsz, vársz, hátha bedőlsz annak, amire a kereskedők alapoznak, unalmadban csak belenyulsz, hisz még a teteje is nyitva van, és pakolsz a kosaradba belőle, báár eszed ágában sem volt jégkrémet venni amikor bementél.
Ha mégis ellenállnál, majd a gyerek megtör..nem véletlen van plexis oldala, hogy az is bele lásson aki nem ér fölé[ Szerkesztve ]
-
őstag
A fagyasztóládák nagyon takarékosak a kialakításuk miatt, ha nem nyúlsz hozzájuk. Ezek az értékek természetesen akkor élnek, ha nem nyitod ki. Ha elkezdesz benne pakolni, akkor viszont már más a helyzet és általában sokkal tovább vannak nyitva, mint a hűtő, mert nehezebb megtalálni benne amit keresel.
-
mzso
veterán
Helló!
Szerintetek ezek a mérethez képest rendkívül jó fogyasztási értékek reálisak?
Éves energiafogyasztás: 122 kWh/év Nettó űrtartalom: 223 l -
blattida
nagyúr
válasz nilrem #37384 üzenetére
Határeset, meg kell mérni a lábai távolságát és ha rendesen fölférnek, nem lógnak le, akkor jó. Méretre, önmagában, nincs szükség.
Pumma
A snaigé elég régi litván márka, az auchan már legalább 20 éve forgalmazza nálunk. Nekünk is volt fagyasztóládánk tőlük, meg hűtő is, nem rosszak, nem gagyik,[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
Ez eléggé jónak tűnik, [link], még a belső elrendezése is tetszetős, de a Snaigé elég ismeretlen e vidéken, legalábbis nekem biztosan. Amúgy pl. az itthon gyártott Electrolux-okból nyugodtan választhatsz, amint látod előtted és utánad is ilyenről számoltak be ketten is. Egyébként meg ezek az ismertebb és népszerűbb hűtők a fórumon: AEG, Bosch, Electrolux, Gorenje, LG, Liebherr, Samsung, ahogy én láttam[link]
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Sok hónapos topik olvasás után:
Liebherr hűtő a BB, ha nem a kínai kompresszoros -
nilrem
aktív tag
Sziasztok!
55 cm mély mosógépre univerzális kerettel rá lehet rakni 60 cm mély szárítógépet? Bosch lenne mindegyik.
Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
ZnVjaw0K
tag
válasz Csabroncka #37379 üzenetére
Megéztem, az enyém is A++
A hűtő fala 34mm, a fagyasztóé 67mm.tomtyi:
A papírjait most nem találom. Ehhez hasonló:
http://www.electrolux.hu/kitchen/cooling/fridge-freezers/free-standing-fridge-freezer/en3454now/
Gyakorlatilag ugyanez, csak kicsit más rajta a kijelző/érintőpanel.[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
felőlem mindenki olyat vesz amilyet akar.
nekem az a hűtő aminek a hátulján lehetőleg minél nagyobb rács van, gumi biszbaszokon lóg ( ha 10 évente elszakad a gumi, postásgumival pótolható) kb 3cm távolságra a hátlaptól,
alig vagy semennyit nem rezonál, és ha éppen egy javítás igényli azonnal hozzáférhető ez a rész is Addig amig van ilyen a piacon, nem fogok olyat venni, aminek az oldalában a burkolat alatt van elásva.. Tanultam más kárából. Kb a tervezett elavulás miatt rakják azt is alá, pár évet ugyis kibir, aztán meg gazdaságtalan legyen javíttatni , mert nem hozzáférhető , vagy lebontani/visszarakni ( ha egyáltalán lehet) az plusz munkadíj nem is kevés és pont emiatt gazdfaságtalan már a javítás Ki van ez találva és sokan be is dőlnek ennek[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
válasz Csabroncka #37376 üzenetére
Igen, csak így pont a helytelenül elhelyezett elpárologtató miatt kell még plusz hőszigetelés, hogy ne fűtse föl a hűtőt. Önmagában az A++ miatt kevesebb is elég lenne, ha jó helyre raknák az elpárologtatót.
A nézegetést otthon, napi szinten használat közben értettem, hogy kinek szúrja a szemét egy rács a hűtő hátulján?!
(Aztán meg hiába vettem jó kompresszoros hűtőt, ha fing pléhlemez az egész és csavarodik, rezonál, zörög... De legalább szép és nagy és keveset eszik.)
(#37377) tomtyi:
Fejből nem tudom. Majd megnézem.[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz ZnVjaw0K #37375 üzenetére
Azért az A++ minősítéshez már kell tisztességes szigetelés, értelemszerűen ez a fogyasztásban és a hőtartásban is megmutatkozik.
"Tényleg nem tudom ki nézegeti a hűtőjét hátulról." aki tudatosan vásárol, ugyanis mielőtt még megnézed a belső felépítést, lecsekkolod a kompresszort !
"in medias res"
-
ZnVjaw0K
tag
Nekem ez szempont volt a választásnál és majdnem hülyének nézett az eladó, mondván: majd a gyártó tudja hogy hogy kell hűtőt csinálni, én ne foglalkozzak a felépítéssel és a működéssel!
Hát igen, a gyártó nagyon jól tudja hogy hogy kell tervezett elavulást csinálni.
Meg a hőleadó felületet csökkenteni/elrejteni/elszigetelni a modern kinézet miatt. Ne próbálja már megmagyarázni, hogy ez nem ront a hatásfokon! Meg hogy a burkolat alatt nem fűti vissza jobban a hűtő belsejét , mintha távolabb, elkülönítve lenne a hűtőn kívül.
Lehet ezért készülnek most 10+cm vastag oldalú hűtők Nagy széles dög, kinyitod és belül csak egy kis luk.
Az én hűtőmnek meg eközben 3,4cm vastag az oldala...
Tényleg nem tudom ki nézegeti a hűtőjét hátulról.[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
Jó az addig, amíg garanciás, a palástot garanciában biztos nem cserélik, hanem új hűtőt adnak. meg ha kisebb hiba van pl a motor körül a relé stb akkor az ott is javítható. Meg az is lehet hogy semmi baja sem lesz 15 évig sem. és akkor minden happy. Ez csak egy opció, de mivel a közvetlen környezetemben a szemem láttára valaki ezzel megszívta, én biztos hogy soha nem veszek olyat. Főképp hogy ez az árában nem is tényező . Azok sem drágábbak aminek kint van hátul... Ugy le látja senki soha Szerencsére a most meglévő régebbi hűtőim is ilyenek, bár akkor még ezt nem tudtam és nem tudatos volt akkor a választás ebből a szempontbol
-
veze
őstag
válasz Libidec #37362 üzenetére
Nekem egy hűtőszerelő azt mondta, soha ne vegyek olyan hűrtőeszközt aminek a hátulján nincs kivül a"rács" mert az a falban van elrejtve, többek között azért ne, mert ha valami probléma adódik esetleg javítani sem lehet
A szomszédomnak pont ilyen problémájaa volt és az épp lejárt garis hűtője emiatt kuka lett, mert csak palást cserével lehetett volna javítani, ami már gazdaságilag nem volt kifizetődő..
Szóval nála a hűtővásárlás első feltétele lett, van e a hátulján kívűl rács. ha nincs már felejtős is azonnal
Szerencsére az enyéimnek mindnek van kivül, de soha nem is fogok olyat venni aminek palast alatt van..
Aki el van eresztve lével és az első meghibásodás eseten javítás helyett azonnal rohan újat venni, füügetlenül a hiba okától, annak ez természetesen nem szempont.[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Alulfagyasztós hűtőből van valamilyen bestbuy márka/ típus 100K-ig?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
estikornel
tag
Hűtőnél ha 1.1kWh van fogyasztásnak írva, az milyen energiaosztályú nagyjából? Sajnos most nem áll módomban azt is cserélni, várok egy hűtőcsere programra mert tavaly kicsúsztam belőle. Nem tudjátok mikor lesz legközelebb?
-
Csabroncka
Topikgazda
-
Libidec
csendes tag
válasz Csabroncka #37350 üzenetére
Fagyónál ara kell törekedni, üveg polcok, lekerekített műanyag élek és falba épített hőcserélő legyen.
Ezek miért fontosak?
-
Csabroncka
Topikgazda
Béke!
"in medias res"
-
blattida
nagyúr
válasz #94529552 #37359 üzenetére
Inkább nem minősítem a reakciód, Te magad kellően megtetted.
A butaságot nem tudom átlépni, akkor sem, ha jószándékból fakad, ez egy nyilvános fórum, amiben nem csak Te vagy benne. Ha nem vetted volna észre, nem írok neked csak úgy, passzióból.
[ Szerkesztve ]
Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz blattida #37357 üzenetére
Mivel fogalma se lehet egy kívülállónak, és nem is lesz soha arról, hogy egy gyártónak mi mennyibe kerül, tehát egy szavadat se hihetjük el ezekről. Ezért a sejtéseidet és az általánosításokat ne nekem címezd, mert nem vagyok rá vevő, és már amúgy is kértelek,[link] hogy lépd át az írásaimat, és ne kezdeményezz felesleges vitát, főleg olyanról, amiről sejtésed se lehet, de másnak se. Kínos ez a sok személyeskedés, amit nemcsak velem, hanem local1-el és Laudával is csinálsz.
37360 Majd ha alá tudod támasztani tényekkel, hogy mennyi a hasznuk egy-egy alkatrészen, pl. motoron, ékszíjon, tárcsán vagy bármin, akkor lesz értelme erről beszélni A sejtéseket meg hagyjuk, annak semmi köze a valósághoz.
[ Szerkesztve ]
-
blattida
nagyúr
válasz #94529552 #37344 üzenetére
Egy inverteres dd motor előállítási költsége jóval kisebb, mint a hagyományos kommutátorosé (ahogy pjen is írta), ha meg a többi részt is nézzük (nincs szíj, nincs szíjtárcsa, nincs konzol, ezek a szíj kivételével mind fémek és nem romlanak el), jóval drágábban gyárthatóak, mint egy elektronika, ezek tények, mint ahogy az is, hogy mindez a gyártók anyagi érdekeit szolgálja, nem a Tiédet, a felhasználóét. Az elektronika a legolcsóbb összetevő, az ne tévesszen meg, hogy egy panelcsere mennyibe kerül. A gyártók rengeteget kaszálnak rajtuk, meg mondjuk a műanyag üstön is, akár ragasztott, akár nem. Fémipari, elektronikai és gyártástechnológiai alapismeretek nélkül nem tudsz érdemben hozzászólni a témához, ellenben kínos, ahogyan a tények ellen küzdesz, abszolút kontraproduktív, kár is tagadnod.
-
havri1
félisten
válasz Digitalpimp #37335 üzenetére
Öcsém Németbe lakik, oda ingyenes a szállítás a szűrőből és a zsákból is. Rendeltem, biztos ami biztos.
havri
-
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz Libidec #37348 üzenetére
Az NF kevésbé jegesedik, de évente 1 alkalommal úgyis le kell olvasztani a hűtőt takarítás miatt.
Fagyónál ara kell törekedni, üveg polcok, lekerekített műanyag élek és falba épített hőcserélő legyen.
Egyébként az új hűtők már közel sem jegesednek annyira mert rendkívül jól zárnak és szigetelnek részben az energiahatékonyságnak köszönhetően.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
Elemental
addikt
A párátlanító által összegyűjtött vizet fel lehet valahol használni, pl vasaló, gőztisztító?
-
Libidec
csendes tag
Fagyóknál csak NoFrost-osat érdemes venni? SmartFrost esetleg?
Liebherr gépeket nézegetek, bár azt mondták, a Német minőségről ne is álmodjak. -
törölt tag
Ha megállapításokat és következtetéseket teszel, akkor azt neked illene bizonyítani, és attól még hogy neked van dd-s géped, még nem hiteles, ha olyanokat mondasz, amit nem éltél meg vele, csak találgatsz, következtetgetsz, és más tulajokkal se tudod alátámasztani.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
-
-
pjen
félisten
válasz #94529552 #37338 üzenetére
Nincs tapasztalat,hiszen elég új technológia kis hazánban.Viszont a hagyományos gépben is a simmering után hal meg a csapágy,csak ott a motor nincs veszélyben.Az pedig,hogy a csapágy morog ,a DDben épp úgy morog ha hibás.Írom ezt úgy,hogy egy LG DD mosógépem van.A DD leginkább a gyártónak előnyös,egy csomó alkatrészt és kézi munkát megspórolnak.
-
törölt tag
válasz VIPowER #37336 üzenetére
Szerintem ez egyszerűen nem igaz, de az a javaslatom, hogyha valami érdekel ezekkel vagy más gépekkel kapcsolatban, őt kérdezd, neki ez a szakmája. Pár videóját már láttam, de ilyeneket sose mondott, és az én mosógépszerelő ismerősöm se, padig ő se ma kezdte az ipart.
pjen: tapasztalat?[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz havri1 #37310 üzenetére
Örülök, hogy tetszik. Én se nagyon találtam szűrőt olcsón, nálunk 8.200.-Ft + szállítás. Mivel mosható, a gyári is elég egy darabig, aztán hátha lesz valahol olcsóbb alternatíva.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
blattida
nagyúr
válasz #94529552 #37332 üzenetére
Jó, hogy Te írod ezt, hiszen eklatáns példája vagy az átlagos felhasználónak, aki csak a saját néhány gépét ismeri és mások várlás utáni azonnali visszajelzései alapján alkot általános véleményt valamiről, amiről lényegében, műszakilag nincs ismerete. Vilányi Viktorral semmi gond nincs, szakember, aki rengeteget segít az sk javításokban, viszont Brisbane messze van, nálunk ismeretlen típusokkal és Viktor dd fan, ergo lg fan is, aki a szakmában etalonnak számító német márkát rossznak és túlértékeltnek tart. Éppen ezért a helyén kell kezelni a véleményét.
Nálatok is csak akkor jön Ő elő, amikor titeket erősít, máskor nem.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
törölt tag
válasz estikornel #37324 üzenetére
Nem muszáj ám mindent elhinni egy fórumon. Jobban járunk mindig, ha a tapasztalatoknak és a felhasználók véleményének hiszünk, vagy van a yt-os szerelő, az legalább ért rendesen ezekhez, és bemutatja amiről beszél a valóságban is, és nemcsak általánosít.
-
Bacusuz
addikt
válasz BadPitt #37313 üzenetére
Gorenje inverteres szíjas gépünknél már 3x volt szerelő, szijat kent, motort cserélt stb.
Electrolux mosogatógépünknél is kb 3x volt szerelő, konstrukcióhiba miatt elf@sta magát jónéhányszor, valami alkatrészt kellett bent cserélni, pedig direkt nem amlegolcsóbbat vettem.
Elux hőszivattyús szárítógépem van a felső kategóriából, bolti új ára 240e ft, azt is kellett javítani ajtó, és gumicsere szintén típushiba
Elux sütőm van, indukciós tűzhelyem ezekkel nincs bajom.
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
estikornel
tag
válasz blattida #37327 üzenetére
Előtte pont egy Beko-m volt amit black friday alkalmával vettem aztán első mosás után jól maga alá is vizelt. Természetesen rendesen rögzítve volt a be és kimeneti vízvezeték, de pont kifogtam egy rosszat, aztán gondoltam feljebb lépek kicsit árban.
De sajnos ezek a gépek már nem úgy vannak kitalálva, hogy 5-10 évet legalább kibírjanak hanem amíg jobb esetben a gari tart. Kivéve persze a Miele az porszívók terén is etalon úgy tudom, de nem is egy árkategória a kettő, esetleg használtan lehet kedvezőbben megúszni. -
Libidec
csendes tag
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Robbantott rajzot, alkatrészlistát keresek szeletelőgépeimhez, lehetőleg pdf-ben .
Típusok :
BOSCH MAS 4201N/02 FD 9312
BOSCH MAS 9100/03 AS9ST
BOSCH MAS 9101/02 FD 9102Tud valaki segíteni ebben ?
Üdv.
Astra
-
blattida
nagyúr
válasz estikornel #37324 üzenetére
Az lg a jobb mosógépmárkák közé tartozik, így nem kaptál rossz tanácsot, csak csodát nem szabad várni egy százezres új mosógéptől.
Kinek, mi a fontos. Ha extra csöndesség kell meg wifi és okostelefon app, akkor lg, ha költséghatékonyság, akkor egy még olcsóbb beko vagy használt miele.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
Zeki
nagyúr
-
estikornel
tag
válasz blattida #37317 üzenetére
Elnézést, ha nem naprakész a tudásom, én amikor tanácsot kértem akkor többen LG-t ajánlottak így én efelé mozdultam meg. Természetesen nem akarok félrevezetni senkit, egyébként sem szabad egy ember véleményére hagyatkozni, tőled így legalább megtudtuk, hogy milyen hátrányai lehetnek és egyes szervizi cserék mennyibe kerülnek.
-
blattida
nagyúr
Elöltöltős gépeknél, megbízhatóság és élettartam szempontjából, nagyon negatív hatású a dd hajtás. A csapágyak hamarabb tönkremennek, a motorok áznak, az inverterek elszállnak.
A felültöltős, függőleges dobú mosógépekre ez nem igaz, de azok meg európában nem fordulnak elő, inkább észak amerikában, meg valamennyire ausztráliában.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
SirRasor
addikt
Kop-kop.
Szárítógépet vennénk. Sose volt, nem tudom milyen elvárásnak kéne megfelelni, de olyan 140k a limit.
Kettőt nézegettem:Beko DPY7405XHW3
Gorenje DE72/GKb. ugyanazt tudják. Más márka. Gorenje 3 év gari a Beko 5 évével szemben. Vagy úgy általában a Gorenje jobb márka? Esetleg valami más?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
blattida
nagyúr
válasz estikornel #37314 üzenetére
Ékszíjcsere általában 10+ éves gépeknél fordulhat elő, de nagyon nem általános, ráadásul, jóval előbb meghibásodik egy inverteres motorú mosógép inverter elektronikája, aminek a javítási költsége többszöröse egy szíjcserének, aminek meg amúgy is kicsi a valószínűsége, lévén a mai gépek jó, ha három-négy évig elmennek hiba nélkül. Csapágycserések lesznek, elszáll a tápjuk, az inverterük.
A legtöbb inverteres motorú mosógép szíjhajtású, nem az általad említett közvetlen hajtással rendelkezik. Abban csak az lg nyomul, a többieknél kisebbségben vannak a dd gépek, egyáltalán nem véletlenül.
Az inverteresek baromira nem bírják jobban, mint a kefések, csak el kell adni őket valamivel, erre valók a marketingesek, akiknek a hülyeségeit osztják meg a gyártók a leendő vevőikkel. A gyakorlat meg az élet viszont nem az ő állításaikat igazolja, sajnos.
Egyetlen valós előnye az invertereseknek a halkság, mert valóban csöndesebbek.mzso
Mint a többiek, néhány év és kakukk.
Ha még jobbat szeretnél, akkor valamelyik noname márkát kéne választanod.
Fehér sütőterűek meg vannak, csak nem a trendi gépek között kell keresni őket.
Én nyugodtan megvenném a szlovákoktól, sokkal inkább, mint a csak eladással foglalkozó kismillió magyar webshop egyikéből.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
A Candy milyen minőségi szintet képvisel mikrohullámú sütők kapcsán?
Úgy néz ki, hogy jóformán már csak ők gyártanak mikrót aminek fehér a sütőtere. Mindenki másnak elment az esze.
A Smartshop-ról rendelt rozsdamentes Tekából meg úgy néz ki nem lesz semmi... Gány egy bolt. Az alternatíva meg valami Szlovák bolt. De külföldi garanciával nem akarom magam szopatni.
-
estikornel
tag
válasz BadPitt #37313 üzenetére
Mosógépből én LG-t tudom ajánlani. Csendes és a garanciális ügyintézéssel én meg vagyok elégedve. Ez a típusú gépem szivattyúja meghibásodott (igazából csak hangos volt és berezonált tőle az oldallap, nem áztatott el szerencsére), nem volt már készleten az adott alkatrész, ezért kaptam egy tök új gépet, ennek az újabbik modelljét. A garancia természetesen újraindult és az egész 2 hét alatt leforgott az ünnepek környékén.
Ha nem jön be akkor próbálj más inverteres gépet keresni, mert azok jobban bírják, nincsen ékszíjcsere mert a motor közvetlen a dobon van, de olvass utána és magad is rájössz, hogy mennyi előnnyel jár.
Írj a többi géphez egyébként felhasználási igényt, hogy milyen és mekkora kell. Mosógépből is nagyobb kapacitásút keress ha többen vagytok.
-
BadPitt
csendes tag
Sziasztok!
Sütő, mosogatógép, mosógép, és hűtő vásárlás előtt állunk.
Már egy kicsit olvasgattam a neten,fórumban, de nem vagyok képben a háztartási gépek terén.
Milyen márkát ajánlanátok általánosságban? Egyáltalán okos döntés-e egy márkából megvenni mindent, vagy inkább különböző márkák best buy modelljeit nézzem? Kérdés, hogy van-e akkora különbség, hogy megérje a sok utánajárást?
Én a Bosch-okat néztem, ismerős az Electroluxot ajánlotta még ebben az árkategóriában.Köszönöttel,
Márk -
Otisz
őstag
Sziasztok!
Side by side, azaz xside (az alsó, és felső rész külön-külön nyitható) hűtőt keresek, amely vizadagolós, de nem kell a vízvezetékre kötni, hanem saját víztartálya van.
Van valakinek ilyen, vagy tud ilyenről?
Én nem találok....(OO[IIII][IIII]OO)
-
havri1
félisten
válasz Digitalpimp #37121 üzenetére
Megérkezett tegnap, a zsákok is ebayről. Baromi jó porszívó!
HEPA szűrő van hozzá ebayen, de 10eur a szállítás
Vajon megéri, vagy máshol is kapható lesz? Nem találtam..havri
-
Libidec
csendes tag
Sziasztok!
30+ éves Foron megadta magát, nem fagyasztott, csak enyhén hűtött, mára a motorja is leégett.
Fagyasztószekrényből a Német márkákon kívül érdemes eltérni? Mik még azok, amiknek élettartama lehetőleg túlnyúlik a garanciális időszakon? Illetve általánosságban, mi a mai fagyók gyengéje?
-
e=mc²
őstag
válasz Brave_86 #37302 üzenetére
Nalunk is ugyanez tortent, csak az 20 eves volt. Bementem az Euronicsba, de egyik sem volt szimpatikus. Megneztuk Tescoba is, hatha, ott is volt tobbfele, de nem alltak kezre. Tok veletlenul Aldiban talaltunk Bosch-t 7e Ft-ert. Majus ota hasznaljuk es teljesen jo 3 ev garral.
Mondjuk nekunk aznap kellett is, sok ido nem volt nezelodni es valogatni.
[ Szerkesztve ]
Ambulimax Provider
-
Brave_86
aktív tag
Hali
Botmixert kellene venni, mert az előző (sencor) megadta magát. A forgató tengelynél a műanyag része "ledarálta" magát, most csak forog, de nincs meghajtás. remélem érthető
Most valami 'komolyabb' cucc kellene. (Már ha van olyan ami annak nevezhető, vagy ez ilyen 2évente újat veszünk termék?) -
Corsa02
őstag
válasz spidersoft #37297 üzenetére
Hali! Ez tuti nem normális, nekem GV64160 van, program végén kinyitja az ajtaját és már akkor cseppmentes szinte az összes edény, talán a műanyagokon látszik valami. Egy üveg poharat simán ki lehet belőle venni és rögtön használni mert száraz, csak annyi, hogy meleg
The Truth Is Out There --->
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik