Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Proci85
senior tag
Sziasztok
Mikrót keresek,kérek ajánljatok egy most kaphatót a következőkkel:
- egyszerű, csak 2 tekerő, nem kellenek menük és gombok. Vagy ha gombos, akkor nagyon egyszerű legyen
- minél csendesebb, annál jobb
- grill funkcióhoz nem ragaszkodom. Ha van, nem kizáró ok, de nem igen lesz használva
- jó sokáig bírja. Unom, hogy pár év alatt bedöglenek. Nem forog a tányér, nem melegít, be sem indul.A keret első körben 30k, aztán meglátjuk.
Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kephamos #36391 üzenetére
Mennyire tartósak ezek az Electroluxok? Nálunk 6.-ik éve megy a felültöltős, és nem volt még gond vele, ráadásul könnyen meg lehet csapágyazni is, ami jónéhány előtöltősnél problémákba ütközik az összehegesztett üst miatt. Vagy mondhatnám anno a Hajdú automatánkat is, ami huszonvalahány évet ment összesen 1 extra csapágyazással. Itt bemutatja egy szerelő, a különböző előtöltős technikákat. Szárítós kombót én se tudok, csakis előtöltősben, de a kombó helyett külön mosó+ külön szárítót javasolnak. Mondjuk évi 10 alkalomra én se vennék külön szárítógépet.
-
blattida
nagyúr
Gyakorlatilag nem kapható felültöltős kombi gép (műszakilag teljesen érthető okokból), a felültöltősök meg már régóta nem tartósabb csapágyazásúak.
Az electrolux ugyanolyan, mint a többi konzumer márka, azaz totál átlagos.
Minden szárítógép teljes értékű szárításra képes, a kombi gépek is, azonban az utóbbiak csak akkor ajánlottam, ha valóban nincs és nem is kialakítható hely a két különálló gépnél, amik, értelemszerűen, egymáson is állhatnak.Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||
-
st6969
őstag
Amikor én anno szárítógépet kerestem, az volt az elképzelés, hogy csak télen használom majd, így csökkentve a párát, penészesedést. Nyáron "hulye" lennék, meleg van, süt a nap, majd az megszárítja, pénzbe se kerül, stb...
Akkor azt mondták a fórumozók, hogy ezt csak hiszem, ha meglesz a gép, többé nem fogok még nyáron se teregetni és fregolikat kerülgetni a lakásban, kényelmesebb lesz 50cm-re átpakolni a mosógépből a szárítógépbe a cuccokat, és akár pár óra múlva használni. Csak nevettem. De igazuk volt
Egyébként igen, tudom, hogy vannak, akik szárítógép tulajdonosok, de nyáron akkor is teregetnek. -
Kephamos
addikt
Évi néhány (10-15) szárításra volna csak szükségem és akkor sem feltétlenül teljes szárításra, csak kicsit rásegíteni a dolgokra, szóval nincs szükségem egy teljesértékű szárítógépre.
Mennyire tartósak ezek az Electroluxok? Nem vagyok nagy kedvelője az előltöltős konstrukciónak. Sokkal szimpatikusabb számomra a rendesen csapágyazott (felültöltős) kialakítás, de abból nem nagyon találok értelmes áron szárítósat.Más: no frost alulfagyasztós hűtőből van valami best buy? Ha jól láttam 120 környékén indulnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz #94529552 #36382 üzenetére
Nem vicceltem. Miért lenne jó kint lévő kefével tolni a fejet, mikor az akadályozza a csúszást? Az enyém a szőnyegre való szívóerővel rendesen csúszik padlószőnyeg szerkezetű kis szőnyegecskén, kitolt kefével meg magammal tolok ki. Szerinted miért csinálják minél síkabbra a fejek alját és miért Parquet vagy hasonló neveken árulják a kemény padlóra való fix kefés fejeket?
@(#36378) makoss
Bocs, de Pumma válaszából számomra bizonyossá vált, hogy nem hülyeség egy ilyen kérdés. De ami még lehet: szar a szívófej; szar a porszívó; mindkettő szar; utólag vetted a fejet a géphez, így nem passzolnak egymáshoz; utólag vetted a gépet a fejhez, így nem passzolnak egymáshoz; hirtelen rohadtul megnőtt a szívóerő; elromlott a szívóerő szabályozó; nem forognak a kerekek, így nem csúszik. Választhatsz.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz makoss #36378 üzenetére
Csak viccelt. Told ki a kefét és tekerd alacsonyra a szívóerőt. Rövidszálú szőnyegen és sima parkettán, kövön, stb. mindegyik jó szívóerővel rendelkező porszívó és fej betapad, bármit is vennél helyette. Vagy még nyisd ki a fogantyúnál is a szelepet vagy mit. Vagy nem tudom, esetleg más szögben tartsd a kefét, eddig senkinek nem volt gond a szívóerő. Más 5letem nincs.
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Hely híján mosogatógépet be lehet kötni a mosógép mellé, ugyanazokat a szennyvíz kivezetés és víz betáplálási pontokat használva?
-
BB9360
aktív tag
Üdv!
Van egy Electrolux UltraSilencer porszívónk, elég régi (Z3321).
Pár éve költöttem már rá, szerintem gégecsövet is vennem kellett, erre nem emlékszem, de nagyon újnak néz ki ahhoz képest, hogy van már vagy 15 éves a gép. Akkor azt mondták az Elux szervízben, hogy még jól szív, minden ok vele. Na, tegnap ez a max pár éves gégecső eltörött/elszakadt. Egy új csak markolattal kapható, ~10k Huf. Soknak tűnik, de utánanéztem, ennél csak drágábban találtam. Mivel bármi, amit vennék helyette, az legalább 50k-tól indul, ugye érdemes cserélnem a gégecsövet? Csak azért kérdezem, mert a saját preferenciáimat nyilván én tudom, de általános tapasztalat, hogy ami régi és még működik, azt nem annyira érdemes lecserélni...
Illetve érdemes vmi parketta szívófejet venni hozzá (van egy szőnyeg a nappaliban és 2 db kicsi még egy-egy szobában)? Ha igen, akkor milyet?
Köszönöm! -
Sergiohu
tag
Pot kivánok. Fél éve vadászok Miele félintegrált új mosogatógépre, lassan bepattintják a konyhabútort, kezd sürgős lenni, de sehol nem akar becsusszanni a lélektani 200 alá a G4203 act sci. Valami tuti lelőhelyet valaki nem tud?
Na ez tényleg az utolsó, holnaptól...
-
törölt tag
válasz BB9000 #36358 üzenetére
Első blikkre kínai Dyson-másolatnak gondoltam. És tényleg az. Külsőre nyilván hasonlít, de ahogy elnézem, nem multiciklon.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz ribarszki #36365 üzenetére
Tudnál linkelni párat ami jó ehez és görgős?
A padlószőnyegen már tolni lehetetlen, csak húzni, annyira tapad, pedig majdnem teljesel le van véve a szívóerő!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy a Elektrolux ZSPPARKETT porszívóhoz milyen szívó fej csatlakoztatható még hozzá a gyárin kívül ami görgős?
Valami masszív kellene![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
BB9000
senior tag
Sziasztok,
Ez a Dilbea D18 vezeték nélküli porszívó milyen a Dyson-hoz viszonyítva ? Van erről személyes tapasztalata valakinek?
[ Szerkesztve ]
-
WaterWawe
őstag
Jó és kollektíven kérdezlek titeket, hogy most ezzel mit csináljak?
-
veze
őstag
Valószínűleg régen, amikor kiépítették a gázvezetéket, akkor egyszerű "mezei"önálló gáztűzhely volt, (mellette, ahogy a szerelő is mondta ) és az úgy pont jó volt . Nálunk is így volt, én a gázcsapot oda, illetve annál is feljebb rakattam ahol most a pirosat bekarikázták. ( kb a felső konyhabútor aljáig) Onnan vezet le a flexibilis cső, csak én mielőtt a csempét felraktam a csempe alá raktam be gégecsövet [link] olyan vastagot amin át lehet huzni a flexibilis csövet hollanderestől.
Igy védve van a hőtől is és esztétikus is mert nem látszik belőle semmi, szabályos is , mert az a feltétel hogy a flexibilis csövet nem szabad beépíteni. Ezt viszont ha lecsavarom a csapról meg a tűzhelyről akkor alol kiesik / kicsúszik magától a gégecsőből, tehát levegőben van[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
A mai előírások szerint nagyon sok lakás, ház nem felel meg az előírásoknak, az elmúlt években nagyon sokat szigorodott mind a "GMBSZ", mind az OTSZ. Az ellenőrző szerveket, hatóságokat pedig többnyire hidegen hagyja, hogy mikori épületről van szó, csak kivételes esetben tűrik meg a meglévő állapotot. Van is belőle probléma bőven...
-
őstag
válasz WaterWawe #36348 üzenetére
Persze. Biztos, amikor építették a házat, akkor szabálytalanul építették. Esetleg mikor észlelte ezt a szabálytalanságot, akkor úgy hagyta, csak csövet cserélt az életveszélyes cuccon? Vicces szakemberek vannak. Szerintem inkább pont annyi pénzt tudott kérni ezért is, mint azért is, de ez kevesebb meló.
Én jól visszahívnám, hogy csinálja meg szabályosan, mert ilyen munkát biztos nem adhat ki a kezéből.
-
WaterWawe
őstag
Üdv!
Bizonyára emlékeztek a múltkori esetemre, hogy a gázcsap bent van a pult alatt, kijött a szerelő és azt mondta, nem viheti feljebb a gázcsapot, mert túl közel lenne a tűzhelynek ahhoz a részézhez ahol effektív ég és erre is van szabályzás, szóval most ennyi fejlemény történt, hogy kicserélték erre az új sárgára a csövet...
-
whatnot
őstag
LIDL tabletta beszerezve.
Találtam is amúgy egy tesztet. -
Tonyk
veterán
válasz Kephamos #36342 üzenetére
Ha odaírom, hogy "szerintem", megnyugszik a lelked? Igazad van kifelejtettem. Sorry! Mondjuk én az elején (4-5 éve) bevásároltam mindegyikből próbaképp. Bosch gépem a Finish-sel mosogatott a legcsúnyábban, Somat nem volt annyira rossz, de jobb volt nála a Lidl tablettája, annál pedig picit az Aldis tabletta. De ez nálam volt! : (nehogy szó érje a ház elejét)
whatnot: Jól van, jól van. Gondoltam, ha linkelem el is tudod olvasni. Tőlem aztán azt használsz amit akarsz. Kérdeztél, próbáltam segíteni egy nem túl régi teszttel.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
őstag
válasz Kephamos #36338 üzenetére
Szerintem semennyire. Alapvető dolog, hogy ha van egy mosógéped 8 kg-os dobbal, akkor a hozzá való 8 kg-os szárítógépnek kb. dupla akkora a dobja, mert a működési elvéhez az kell. E szerint úgy fog működni, hogy kimosod a ruhákat, majd a felét ki kell venned, hogy meg tudd száritani először az egyik felét, másodszor a másik felét.
Legalábbis kb. 5-6 éve, amikor vettük az első szárítógépünket, akkor még így volt. Lehet, hogy változott, de furának tartanám, mert a mai szárítógépeknek még mindig sokkal nagyobb a dobja. Tedd egymásra a kettőt, ha hely kell. Ja és vedd a legolcsóbb, 3 év garit adó, maradék idő kijelzős, szárazság ellenőrzővel ellátott fajtát nyugodtan. Pont annyit tud, mint a többi, legföljebb nem világt benne a lámpa ha kinyitod, meg hasonló felesleges dolgok.
-
Kephamos
addikt
Én nem tapasztaltam, hogy jobbak lennének. Azt tapasztaltam, hogy tökéletes volt mindegyik. Anno még tabletta se volt csak por, de az is hibátlan volt.
-
Tonyk
veterán
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Idén, terv szerint, október végéig megvalósul a konyha felújítás projektünk. :-)
A projekt része, hogy tervezünk beépíteni egy új páraelszívót és mosogatógépet. Azt szeretném kérdezni, hogy október végéig van-e olyan kilátásban lévő akció ami biztosan várható és érdemes megvárni a gépvásárlással?Köszi!
-
Kephamos
addikt
Ezek a mosó+szárító gépek mennyire használhatóak a mindennapokban? Az alap szituáció az az, hogy mosógépet kell vennem a hetekben és télen praktikus volna számomra, ha valamennyire géppel tudnám szárítani a ruhákat. Nem akarom csontszárazra, csak annyira hogy ne két napig száradjon, illetve ne legyen gyen gyűröttek a ruhák. 150 ezres környékén már van Electrolux a mm-ban.
+1 az aldis mosogatótablettának. Tökéletes.
-
whatnot
őstag
Ok, köszi
-
lufi7
aktív tag
válasz Thunderzolee #36312 üzenetére
A szeder magja az kisebb, úgy hogy ahhoz nem jó.
"Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
-
Fifaisshit
őstag
válasz szakalistvan #36313 üzenetére
Köszi a választ akkor meg is rendeltem 82ert
Gondolom a nagyobb tesojat -
whatnot
őstag
Bosch mosogatógépeknél tudja valaki, mit jelent a Machine Care?
A serie 2 és serie 4 között ez az egyik különbség, de nem találtam egy egyértelmű leírást róla. -
Teaway
veterán
válasz Thunderzolee #36312 üzenetére
Mi már 40 éve tekerjük egy korai változatát és még élünk 😂
Nincs itthon csokid??
-
szakalistvan
senior tag
válasz Fifaisshit #36311 üzenetére
2 és fél éve üzemel egy WHIRLPOOL BLF 7001 W a konyhában,75 ezerért sikerült az Euronicsból.
Az ajtóra csak egy sorban tudsz üditőt tejet,magasabb dolgokat rakni az alsó fiók miatt,egy üvegpolcot kivettem hogy két sorban férjenek be a lábasok.Az egyik hűtőcső hozzáért a fém burkolathoz és irgalmatlan hangja volt,egy szivaccsal orvosoltam.Más negatív nincs,megfordítottam az ajtókat is,jól zárnak.
Direkt belenyúlósat kerestem mert utálom a foganyúkat. -
veterán
Keresnem kéne valakit, akinek van ilyen, és kipróbálnám.
Mert ugye ez is olyan, h tekerni kell. Elektromosban jobb lenne. :/
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Fifaisshit
őstag
Sziasztok !
Hűtő vásárlás előtt allok és nem tudom mit hogy merre
A whirpool tényleg egy gagyi szar márka lett ??
Ezt a hűtőt néztem ki Whirpool BLF 8001 ...
Köszi előre is a segitsegetDe szívesen vennem ha 90ig ajánlana tok mosogatógépet is 45cm
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
E-mailben kaptam a kupont, ennyi van benne.
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Teaway
veterán
válasz Thunderzolee #36307 üzenetére
Csak akkor jó szederhez, ha annak a magja ugyanakkora, vagy nagyobb, mint a paradicsommag.
Nincs itthon csokid??
-
veterán
-
pomk
őstag
válasz #94529552 #36302 üzenetére
Most 160.000 körül van egy ilyen hűtő újonnan, mi anno 135.000-ért vettük. A 11%-al ~142-re jönne ki. A különbség elenyésző.
A 14 napos online vételi garancia ilyen esetben nem tudom járna-e? Ez a készülékcsere egyáltalán minek számít? Vásárlásnak?
Közvetlen a Bosch Vevőszolgálattal állok kapcsolatban, tőlük érkezett a felajánlás, így a MM lehetőség kiesik.
A kompresszor típusát sajnos nem tudom megmondani. Sose néztem meg. -
Tonyk
veterán
Philips 25%-os kupon epillátorokra: EPI25
"Az ajánlat június 13. és 30. között, Philips webshopjában a készlet erejéig érvényes. A kedvezmény más akcióval nem összevonható."Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
törölt tag
Hát, ezt : "azt már nem tudjuk műszaki hibaként kezelni". szerintem se lehetne így kikötni előre.
A megoldásra több verzió is van: Csere helyett el lehet fogadni a visszavásárlást. Nemtudom mennyi volt ennek az ára, de talán a 11%-os visszatérérítéssel is kb. hasonló lesz, ha ragaszkodunk a típushoz, és valószínűsítjük, hogy egyedi hibajelenség volt vele. Ha netán mégis hibás, zajos lenne a következő is, az online vételkor járó 14 napos vv garit igénybe veheted. Ha az MM-ből veszed, ott van még a 60 napos vv garancia is, amint látszik itt, a feltételeit nem ismerem, annak majd nézz utána. Vagy még az új hűtőt most más nevére veszed, ezzel azt a fenti kikötést semmisnek lehetne mondani. Vagy másik márkát választasz, pl. Liebherr, LG. Ezekről úgy tudom, hogy itt ajánlottak. Talán kicsivel jobban is, mint pl. mint WP-k vagy Samsungok, de vannak akik ezeket a márkákat is hosszú ideje elégedetten használják. Ez a véleményem, a döntés viszont a tiéd. Milyen kompresszor van benne egyébként?[ Szerkesztve ]
-
lufi7
aktív tag
válasz Thunderzolee #36294 üzenetére
https://www.mikonyhank.hu/paradicsom-passzirozo-magyar-termek-1ev-garancia-detail
Elöl kijön a mag és a héj.
Piacon is árulnak ilyet."Csak szóljatok mindig 5 perccel a gól előtt"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Politika
- Horgász topik
- Milyen videókártyát?
- Bestbuy játékok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Autós topik
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest