Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz Dorian #60346 üzenetére
Azt csak az egyértelműsítés kedvéért tettem be ide, ha valakinek a hangosság kérdése még nem lenne tiszta.
Ok, 1W, de akkor 90dB-hez meg kellene vagy 1000W? 90dB sem egy brutál, nem bírom hangos, elérhetetlen kategória szobai hifivel szerintem. Átlag cuccokkal megvan, és azok messze nem rendelkeznek ekkora teljesítménnyel. Szóval nekem ez a része kicsit homályos.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Mondjuk azért ez alapján elég érdekes, hogy ha valaki mondjuk otthon 70dB-vel hallgat zenét, ami ugye alig hangosabb elvileg mint egy normál beszédhangerő, és ehhez képest máskor meg 80dB-re tekerné fel, ami elvileg kétszer hangosabbnak kellene, hogy érződjön, akkor ahhoz 10x-es teljesítmény kellene erősítő részről. Tehát 70dB-hez mondjuk kellene 8W, akkor 80dB-hez 80W és már el is érte a teljesítmény igény vagy meg is haladta sok otthoni erősítő képességeit. Pedig 80dB még egyáltalán nem sok.
Szóval ok a fizika, meg elhiszem az adatokat, de akkor hogy is van ez? Vagy egy beszédhangerőhöz annyira kevés teljesítmény kellene, hogy bőven van még tartalék? Tehát mittudomén, 1-2W elég lenne? Mért valaki esetleg már ilyesmit ténylegesen?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz arcitec #60336 üzenetére
Hát igen, nyilván egy családi ház sem nyújt lehetőséget mindenre, mert nem illik flexelni hajnaltól-estig állandóan, vagy bömböltetni a zenét nyitott ablakoknál vagy az udvaron álló autóból állandóan. Minimális figyelmességet nem ártana megadni másokkal szemben és akkor sokkal szebb világunk lenne. És az nem kifogás vagy magyarázat bizonyos tevékenységekre, hogy ha úgy gondolja valaki, hogy "de engem nem zavarna ha más csinálná...".
-
gabber01
addikt
válasz Dorian #60335 üzenetére
Nos :
"A change of 10 dB is accepted as the difference in level that is perceived by most listeners as “twice as loud” or “half as loud”.To produce an increase of +10 dB you need to increase power (watts) by a factor of 10. Yes, to get twice as loud, you need ten times the power!!!
So, if you are getting 100 dB SPL from 100 watts and you want 110 dB
SPL, you will need 1000 watts of power. To produce a decrease of –10 dB you need to divide the reference power by 10, so you would reduce power from 100 watts to 10 watts.
The 10dB Rule should also be memorized:
“10 times the power = +10dB..."Remélem az angol nem probléma.
-
gabber01
addikt
Nem, nem elengedhetetlen, csak ez lenne az optimális. De egy társasházi lakásban semmi sem optimális, minden téren kompromisszumokat kell kötni. Megint csak, ha az ember nem akarja megutáltatnia magát másokkal. xD
Nyilván egészségesebb a hangszóróknak is, hangkép szempontjából ha van egy dedikált eszköz, ami csak a mély hangokért felel, de azon a hangerő szinten, amit jellemzően használni lehet, semmi bajuk nem lesz a frontoknak sem.
Ilyen környezetbe inkább szerintem arra kell törekedni, hogy minél nagyobb dinamikával rendelkezzen a rendszer és úgy összeválogatni a komponenseket, hogy limitált hangerő mellett is jól elkülöníthetően jelen legyen minden frekvencia, a lehetőségekhez képest.
Mert ugye főképp a mélyek hajlamosak elveszni kisebb hangerő mellett, pláne ha adott hangszórók nem is partnerek ebben, mert sok csak nagyobb hangerőnél nyílik ki.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Abszolút, persze. Nekem is van sub, de én is csak ritkán használom és akkor is csak halkan. Ezek a mély morajlásokat nagyon viszi a panel mindenhova szerintem.
Ezért is kerestem olyan frontokat amik mellett nincs olyan nagy hiányérzetem, a B&W P6-okkal meg elvagyok sub nélkül is, de az igazán szomszédpusztító sub tartomány meg nincs olyan erősen lesugározva.
Szóval oda akarok kilyukadni , hogy ha lakásról van szó, akkor szerintem inkább legyen egy jó rendszer, a sub viszont sokadlagos, mert úgysem lehet kihasználni.ada19: ez csak egy utópia, naiv elképzelés mondhatnók. Akármilyen is a rendszered, a mélyeket viszi a fal, mint a xart. Halkan is át fog hallatszani adott esetben, és ahogy Tamoo is mondja, sajnos ez szomszéd habitus függő. Van ismerősöm ahol ha bömbölnek a Klipsch r620-ak, akkor sem szól senki, pedig azoknak ott elég testes hangjuk van. Máshol meg egy Sokol rádiót bekapcsolsz, már megy a nyígás.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Az a baj, hogy 3 lehetőségből még viszonylag nagy százalékkal lehet bemákolni egy párat, de én egy kicsit nehezíteném a dolgot. Egyrészről legyen minimum 20 szám jó forrásból, jó mastereléssel, és legalább 6 féle formátum, mondjuk 3 lossless, 3 lossy, mondjuk 192mp3 (a 128 tényleg kevés), 320mp3, Opus, aztán FLAC, WAV, APE vagy esetleg ALAC.
Vannak akik annyira tudják hangoztatni, hogy ők, ők aztán még a légy zümmögését is kihallják a karmester pálcáján, és hogy fúú, az mp3-tól rosszul vannak, hogy na, akkor tessék, lehet vaktesztelni. Tehát 20 dalrészlet, ugyanabból a forrásból 6 különféle kódolással, meg lehet mondani melyik melyik, mindezt 3 körben, randomizálva és egy-egy körben max. 2-őt lehet tévedni. Ha valaki megugorja, na arról tényleg elhiszem hogy ő kihallja.
Amúgy meg egy ilyen vakteszten szerintem akkora bukók lennének, hogy öröm lenne nézni.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz Habell #59942 üzenetére
Ezek a W-ok zenei teljesítményt jelölnek, semmi közük a felvett/leadott tényleges W-okhoz. Már a gyártói oldalon is elég szűkszavúak a specifikációt illetőeb, de ez: "TELJESÍTMÉNYFELVÉTEL 85 W", azért érdekes az állítólagos 600W összteljesítményhez képest. A felhasznált hangszórók méretéről sem találtam pl. semmit így elsőre. Szóval sokat tényleg nem szabad várni tőlük.
W-ok tekintetében gyaníthatóan barátnőd rendszere is ugyanígy lesz, csak max az egy szerencsésebben sikerült darab, ésvagy jobb az elhelyzés/akusztika.
A hang késése pedig BT átvitel sajátossága, a rendszered pedig nem ismer alacsony késleltetésű BT formátumokat (low latency), amiket pont ezért találtak ki, pl. AptX LL,
https://www.soundguys.com/understanding-bluetooth-codecs-15352/Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Persze, majd leírják, hogy erősen ajánlott a kísérletezgetés, mert a környezet és a személyes preferenciák nagyban befolyásolják a végeredményt. Szerintem ne erőltessük az ilyen törvényszerűségeket, mert tényszerűen nincsenek ilyenek. Az hogy módosítja hangképet az elhelyezés az egyértelmű, de hogy rontja a fal közelsége vagy távolsága a helyszín ismerete nélkül így kijelenteni igencsak nagy bátorságra vall. Valamint rontja? És mihez képest? És ha a usernek "romlottan" tetszik? Akkor ugye nem rontotta, hanem adott esetben előnyére módosította a hangot adott elhelyezés a felhasználó preferenciái szerint.
Valamint egy ilyen területen, ahol vérre menő viták folynak kábelek hatásáról, szerintem igazán nem kellene ilyeneket mondani, hogy ha közel van a falhoz akkor biztosan "rosszabb" lesz a hang.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz #98221312 #59802 üzenetére
Ez szerintem így kategorikusan nem lehet igaz. Talán módosítja a hangképet, de nem feltétlenül rontja és biztos hogy nem törvényszerűen. Vagy definiáljuk a hangminőség fogalmát. Mert ha ez azt jelenti, hogy a falak közelsége miatt azok hangképe kisebb nagyobb mértékben módosulnak, akkor igaz a kijelentés. Viszont ezzel a hangfal gyártók is tisztában vannak és minden bizonnyal a tervezésnél is figyelembe veszik.
-
gabber01
addikt
válasz troll81 #59777 üzenetére
Nem tudom mennyire megbízható ez a teszt, de ebben mondjuk amúgy sem brillírozik ez az Arcam, és akkor még szépen fogalmaztam. Egyébként bírja a 4ohm-ot is persze, de a specifikációban én sem találtam erre vonatkozó infót. Érdekes.
-
gabber01
addikt
-
gabber01
addikt
válasz konigjanos #59673 üzenetére
Ja, hát ő nagy mágus az ezotériás hifi vonalon. :D
De szokták mondani, ki kell próbálni. Ha működik, nem hülyeség, bármennyire is annak tűnik. (persze az, de ez. Őst mindegy :D)Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Gyanítom, ami olcsó, az annyit is ér sajnos, mint általában.
Talán valami ilyesmivel tennék próbát
Netes rendelésnél meg ha nem működik megfelelően 2 héten belül indoklás nélkül is vissza lehet vinni.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Sajnos ezeknek rendesen ellent mondanak a vak tesztek. Nem mondom, hogy ha nagyon fülel az ember, akkor nem lehet viszonylag jó hiba százalékkal megmondani mikor melyik szól, de messze nincs ég és föld különbség, pláne ha nem egymás után, egyikről a másikra váltogatva hallgatózik az ember. Ha meg mondjuk eltelik egy nap, és a másik verziót rakják be, szerintem senki nem mondaná meg róla.
Azért kíváncsi lennék egy vak teszten mennyien lepődnének meg. :)
Youtubeon sem alapvetően a bitráta a gond, hanem a tömörítés.
Kicsit fel van ez a dolog fújva. Én is jobban szeretem a losslesst persze, de nem dőlök a kardomba ha csak 320as mp3 van kéznél, annyira minimális a különbség.
Sőt, rádiót is hallgatok, pedig az aztán messze nem hifi minőség. :DMan proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz VoidXs #59644 üzenetére
Szerintem már egy 320as mp3 és flac között sem nagyon lehet különbséget tenni, de ugye emiatt is szinte vérre menő csaták szoktak lenni. :)
Amúgy nem azt kell ilyenkor mondani, hogy: a drágább kábellel kinyílik a tér, szinte érezni a robbanásokat, a mélyek egyszerűen mélyebbek lesznek, blablabla? :)
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz mikrofon #59623 üzenetére
Szerintem a kereszt váltókat nem bypassolod az összekötés kiiktatásával, az veszélyes lenne. A legtöbb stereo erősítőnél nem tudsz aktív vágást beállítani, akkor meg kinyírod a hangszórókat. Házimozi erősítőknél is ciki ha elfelejted.
-
gabber01
addikt
válasz VoidXs #59618 üzenetére
Akkor ezt nem értem. Akkor ha össze vannak kapcsolva a portok, a hangfal lényegében 4Ohm-os? Mert ugye 8ohm van ráírva, de a 4 meg elvileg nem annyira tenne jót az erősítőnek (már amelyik nem bírja).
De ha szétválasztom és az A-B portokra kötném, akkor is ugyanott vagyok szerintem, mert az erősítőn belül ezek összefutnak. Sőt, akkor még annyira sem működik, mert a külön 4ohmos részek eredője 2 ohm lenne. De lehet tévedek.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Kérdés: ha egy eredendően 8 Ohm-os hangfalnál megbontom a hátsó hidalást, mert mondjuk biampolni akarom, akkor végül milyen impedancia marad a két különálló terminálon? Mert gondolom amikor össze vannak kapcsolva by default, valamiféle soros vagy párhuzamos kapcsolás kell, hogy bent legyen. Ez ugye nem mindegy, mert ha 8ohm-nál kisebb lesz, akkor bizonyos erősítőket nem is lehetne rá kötni. Vagy hogyan van ez megoldva? Erre vonatkozólag én még semmilyen leírásban nem láttam megjegyzést, pedig muszáj változnia.
Tegyük fel hogy éppen egy 3 utas B&W P6-ról van szó.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz VoidXs #59513 üzenetére
Ja ezt csak példaként raktam be. Akkor azt mondod ha a sub oldalán mind a kettőt bedugom, az erősítőn meg csak az egyik oldalt és a másik meg lóg a levegőben az úgy jó? Most így van végül is. Mindegy melyik oldalt?
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Lehet hülye kérdés, de sub out-nál ha nem stereo az output, csak sima egyes/mono terminál, akkor ahhoz sima RCA kábelt, aminek mindkét vége dupla lehet használni vagy sem? :)
Vagy mindenképpen kellene sub kábel? Pl. egy ilyen.
Jelen esetben sima stereo erősítőről van szó.[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz VoidXs #59372 üzenetére
Sajnos a szoba méretei adottak, kb. 16nm, kb 3x5m. A hangfalak a hosszabbik oldalon vannak egymástól kb 3m-re, középen a TV, ezekkel szemben a kanapé; mondjuk 2,5m-re van a hallgatási pozíció a kanapén, ha oda képzeljük a háromszög befogóit.
Nincs sok mozgás tér.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Azért van olyan hangfal, ami ügyesebb ilyen téren is. A B&W P6 pl. nagyságrenddel több hallható mélyet ad halkabb hangerőn is, mint előtte bármi más, ami nekem volt, pedig a Heco Mythos 500 is 30kg volt /db.
Elvileg erre lenne a Loudness is, de ez hifis körökben eretnekség. Viszont az erősítőm úgysem tudja, úgyhogy tök mindegy.
De amúgy van egy kis régi olcsó aktív subom, vmi régi Sony cucc. Az halkan is jól hallható mégis.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Oh, az ilyen mellbevágás témák a családi házasok kiváltsága.
Panelban azért dolgozok, hogy kis hangerőn is legyenek hallható mélyek.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
-
gabber01
addikt
válasz Benyaking #59339 üzenetére
Az lfe az nem egy általános sub csatorna, csak kifejezetten egy effekt csatorna filmeknél, már amelyiknek van. Ha nincs ilyen hangsáv a forráson akkor nem ér semmit úgy tudom. Tapasztaltabbak majd kijavítanak, de én sima sub portra kötném.
-
gabber01
addikt
-
gabber01
addikt
De király, nem is tudtam, hogy léteznek ilyen erősítő egységek ebben a formában és még mindenféle kivezetés is rajtuk van. Ezekből simán lehet összerakni egy DIY aktív sub-ot. Menő. :)
Amúgy érdekes, hogy a szobai erősítők jellemzően mennyivel gyengébbek az autós erősítőknél, mármint tiszta kimenő teljesítményt tekintve. Mi lehet ennek az oka? Pedig ott nem 230V-tal lehet gazdálkodni. Szobaiban nagyon drága stereok is sokszor csak 2x30, 2x50 W-tal tudnak gazdálkodni. Igaz a házimozisok meg 7x100 vagy még több. Szóval azt is meg tudják oldani, de ezeket meg a stereo hangminőség miatt szokták fikázni.
-
gabber01
addikt
válasz ctrlaltdel13 #59303 üzenetére
Pont jól jönne az a kábel nekem is.
-
gabber01
addikt
Más kérdés, hogy ha valami nem üti meg a mércét, akkor is megjelenhetne írás, akkor is ha egyébként az a filozófia hogy várhatóan jó termékeket választotok eleve tesztelésre. Ha így is kibukik, akkor arról feltétlenül érdemes lenne írni. De gondolom ezt nem engedik a forgalmazók/gyártók.
-
gabber01
addikt
válasz gab1ka #59264 üzenetére
Igen, ezért próbál az ember amennyire lehet a vásárlás előtt tájékozódni, de az audio egy bitch, itt minden és annak az ellenkezője is előfordulhat.
Na meg nem is mindenki teheti meg, hogy álljon benne a pénze. Szóval ez ilyen szívás dolog.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz jambiyya #59262 üzenetére
Igen, de sokaknak nincs lehetőségük a környezetükben sehol sem a meghallgatásra. Egy nagy értékű vásárlás előtt persze érdemes akár elutazni messzebbre is, de őszintén szólva nem tudom mennyi értelme van egy akusztikailag homlokegyenest más környezetben bárminemű tesztnek. Tehát egy laikus mit tud abból megállapítani? Aztán hazaviszi a cuccot, majd lehet, sőt elég valószínű, hogy teljesen máshogy fog szólni.
Használtnál is hasonló problémám van. Max azzal lehet legtöbb esetben operálni, hogy megveszed, és ha nem válik be, tovább adod, ha tudod. Mert lehet aztán sokáig a nyakadon maradnak a cuccok.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz gab1ka #59258 üzenetére
Miért ne lehetne ajánlható valami, ami olcsóbb kategóriás az árát is figyelembe véve? Nem tud mindenki több száz ezret elszórni csak egy sub-ra pl. Én is szoktam olvasgatni azt az oldalt, de szerintem ugyanúgy megemlítik a hibákat, hiányosságokat is. Az igaz, hogy mérések nincsenek, ezért nem is kezelendő az oldal profi tesztelő médiumként.
Meg hát, lehet hogy ami tényleg szar, azzal nem is foglalkoznak. :)
Szóval nem tudom, nekem annyira nem tűnt fel eddig hogy ilyen részre hajlóak lennének, de javitsatok ki ha tévedek. :)Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Rá kell tenni egy vastagabb gránit lapot és problem solved. :) Az ezotéria hívő hifisták úgyis hisznek mindenféle hokuszpokuszban, hogy ha ilyen meg olyan köveket, egyéb tárgyakat raknak az eszközök tetejére, akkor az megváltoztatja a hangját, pl. Shakti kövek... :)
-
gabber01
addikt
válasz VoidXs #59193 üzenetére
Ez fura, mert eddig mindenhol azt olvastam én is, hogy a zártak a leggyorsabbak, felépítésükből adódóan, hiszen a zártságuk révén nagyobb a csillapításuk. Eleve erősebb erősítő kell ugyanakkora hangnyomásra, mint mondjuk egy refinél.
Most jól összezavarodtam. :)Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz gab1ka #59141 üzenetére
Elvileg így, ugyanakkor nem tudom, hogy ha olyanjuk van, akkor is vissza kell-e venniük, mert ugye sokszor leírják, hogy "sérülésmentes, bontatlan csomagolásban", az meg ugye kivitelezhetetlen, ha valaki ki is próbálja adott terméket.
Éppenséggel logikusnak tűnik, hogy ez a lehetőség tényleg csak arra vonatkozik, amikor valaki meggondolja magát, és ténylegesen "eláll" a vásárlástól, nem pedig arra, hogy sokan tesztelgessenek termékeket, aztán az 5 megrendeltből 1et megtartanak ami tetszik, a többi meg megy vissza. Elvégre személyes vásárláskor sem feltétlenül lehet mindent kipróbálni, de otthoni környezetben aztán biztos, hogy nem.
A gyakorlat szerint azért működni szokott ez persze, de vajon bejátszhatják-e ezt a kereskedők.Aki a témában járatosabb, az egyértelműsíthetné a dolgot.
-
gabber01
addikt
Egyelőre ez a keret. Ami újonnan 300e és afölött volt, az ahogy nézem 130+ most.
De ha egy példát tudnál mondani, azzal is sokat segítenél.
Illetve mondjuk egy olyan mivel, mennyivel lenne jobb, mint ezek a NAD-ok. Ezek a NAD-ok csak jobbak legalábbis a Pio-nál nem?
Amúgy ha újkori árát nézünk, az Onkyo volt a legdrágább. :)[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Nem házimozi, de talán itt is tud valaki segíteni. Sztereo topicban már kérdeztem, de még nem jött válasz.
Szóval:
Van egy B&W P6 párosom amit egyelőre egy Pioneer SX20 hajt. Alapvetően nincs bajom az erősítővel, de gyanítom a P6ok jobbat érdemelnének és többet is ki lehet belőlük hozni.
Ezért nézegetem már egy ideje a piacot. Egyelőre NAD 326bee-t illetve 355bee-t néztem ki, amik kb egy árban vannak használtan most. Valamint lenne még egy Onkyo a933 is hozzá való tunerrel együtt, szintén hasonló árszinten.
Segítsetek már dönteni melyik legyen. :)
Érdemes e egyáltalán lecserélni a Pio-t vagy annyival nem hoznának többet?
Valaki tud esetleg javasolni valamit erre? :)Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Én nem emlékszem hogy írtam volna ellenállást, bár lehet az ohmosságra értetted, de valóban, helyesen impedanciája van a hangszóróknak.
De a bikabalezheto dobozok szükségszerűen így kell hogy működjenek impedancia szempontjából. Ha megszünteted a hidat, akkor nyilván külön kell hajtani a hangszórókat, vagy hangszóró csoportokat. A híd kapcsolás pedig valamilyen soros vagy párhuzamos kapcsolást feltételez, jellemzően inkább párhuzamost szoktak használni tudtommal.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Én úgy tudom ezekkel a hidakkal párhuzamos kötést hoznak létre belül, így jön létre végül a 4Ohm, amit ráírnak a dobozra. A párhuzamos kötés sajátosságai miatt, ha azt megszünteted, akkor szükségszerűen a különválasztott hangszórók ohmossága 8 lesz. Rosszul mondom?
A keresztváltónak így is működnie kell, feltéve ha külön-külön van megoldva.
De maga a biampolás akkor mindegy is, mert ha jól értem stereo erősítővel nem működhet?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Az jutott eszembe, hogy mi lenne ha biamp-olnám a HECO-kat (Mythos 500)? Elvileg ugye ilyenkor már nem 4 Ohm, hanem 8 ohmos részekként működnek a hangszórók, és így mehetne külön a mély szekció mondjuk a B csatornákra és külön a "magas" az A csatornákra. Bár nem tudom melyik pólus melyik egyelőre, de az hamar kiderül.
Működhet? Illetve van értelme ezzel a Pio (SX-20) erősítővel?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Igen, olvastam, meg egy csomó másikat mire erre beruháztam. Tisztában vagyok a felhasználási területével is, nem várok el tőle sem tág stereo képet, sem hifi hangzást (bármit is jelentsen ez, mert mindenkinek más az biztos).
De, ha már felhoztad, idéznék a tesztből:"ezek a kis hangfalak méretüket sokszorosan meghazudtoló basszusokra és nem várt széles dinamikára képesek"
Értem, értem, BT hangszóró p*csafüst egy rendes hifi rendszer képest. Az is megvan, hogy ezek a HECO-k mit kellene hogy tudjanak, nem mondhatni alap cuccnak. De mit csináljak ha egyszer nem hallom azt, aminek jönnie kéne, míg a lefikázott Go+Play-nél hallom a mélyeket rendesen?
Abban nem hiszek, hogy egy másik erősítő ég és föld mértékű változást hozna. Biztos lenne javulás, de a Jamo-kat pl. próbáltam másik erősítőkkel és olyan nagy különbségeket én nem véltem felfedezni. Nyilván ehhez a fület is edzeni kell.Most szereztem kemény 5e Ft-ért egy öreg Sony SA-W505 nyomót. Erre is lehet mondani, hogy semmi köze a hifihez, biztosan így is van, de pillanatnyilag úgy érzem ad egy kis támogatást alul. Úgy állítottam be, hogy ne legyen tolakodó, ha kikapcsolom a frontokat szinte alig hallani, viszont ha a nyomót kapcsolom ki mégis nagy hiányérzetem támad.
A kevés csatlakozási lehetőség miatt mégis csak másik erősítő vételén gondolkozok, meg az hogy a nyomó a recorder kimeneten van, mégsem a legjobb megoldás (igaz, köthetném hangszórókábellel és erről meg tovább a frontokat). Viszont 50-60e Ft-nál nem igazán szeretnék egyelőre többet költeni erre. Újban gondolom nem is lesz nagyon semmi ami megfontolandó, úgyhogy marad megint csak a használt.
Esetleg így tudnátok pár típust ajánlani?[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz Dorian #39936 üzenetére
De ha a szoba akusztika lenne tényleg a gond, amitől tartok hogy így van, akkor a Harman hangja miért nem veszik el? Illetve jobbat mondok. Sajnos csak ilyen kis béna cuccokkal tudok még példálózni, mert hát ilyenek jártak egyelőre nálunk, de asszonynak voltak még korábban vmi kis SAL kétutas hangszórói, amit egy ősöreg videoton erősítő hajtott. Esküszöm eddig az összes kipróbált hangszóró közül, azoknak volt a legerősebb mélye, és a sweet spot sem játszott nagyon, mert a hangkép nem különösebben változott a hallgatási pozíciótól függően. Persze a teljes hangkép azért nem volt valami jó, de a mélyek kifejezetten jók voltak. Mondandom sem kell, hogy nagyon meglepődtem anno, amikor először hallottam őket.
Nekem volt még egy Microlab Solo 6C-m, ami monitor jellegű hangszóróként persze csak a sweet sportban volt élvezhető igazán, meg a korábban említett Jamo e570 pár, és akkor most vagyunk ott hogy vannak a HECOk.
Most ehhez képest ott vagyok, hogy egy csomó pénzt elvettem, szinte hiába, mert még mindig hiányolom a mélyeket az újabb rendszerekben.
Ja, azt hozzateszem, hogy járt próbára nálam egy nagy aktív sub. Nagyon elveszett a hangja, szinte csak puffogott, semmi élvezhető mélyei nem voltak. Ugyanez Magnat Vector subbal.
Szóval meg vagyok lőve mi lehet a baj, és hogy tudnék előrébb lépni.
Jobb lenne a nagy frontok helyett talán egy kisebb vmi, mondjuk Klipsch rb81 vagy 160m?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Értem. Az tény hogy a melegebb hangszínt kedvelem. Az is tény, hogy a Mythosok nagyobb hangerőn mutatják meg igazán mit tudnak, de általában az ember nem hallgat nagy hangerőn zenét, pláne nem panelben. De ezért is csalódás, mert azt gondoltam volna hogy ezeknek a nagy frontoknak magukban is bőséges mélyük van.
Ezért szeretném alul megtámogatni.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Persze, én sem állítottam mást, de tone generatorral bizony lemegy igen mélyre. Most nem emlékszem mi volt az alja, de majd megnézem megint. Meglepő az a kis cucc tényleg.
De nem is ez a lényeg, csak példaként említettem, hogy abból mégis dinamikusabbnak hatnak a zenék, mint a nagy 30kg-os frontokbok, ami fizikailag lehetetlen kellene hogy legyen. Nem érzem az alját elég erőteljesnek, és itt nem a sub tartományt hiányolom elsősorban, hanem úgy az 50-100hz közötti tartományt.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Igen, nem rossz, de nincs meg a kraft benne. Tényleg lemegy 30hz környékére ahogy próbálgattam, de vhogy abszolút nem meggyőző. Esküszöm a kis Harman Go+Playnek néha utosebbek a mélyei.
Ugyanez volt a Jamo E570esekkel is, pedig annak 20as mélyei és elől lévő BR portja volt. Ahhoz képest a Mythosnak persze sokkal szebb a hangképe, de a dögös mélyek nagyon hiányoznak. Sub szintet nem várok el, de erőteljes melyeknek akkor is lenniük kellene. Na ez nincs igazán meg. Erősítőt kellene cserélni? Vagy a szoba akusztika rossz ennyire? De akkor meg a kis harman miért szól olyan jól. Most ez viccesen hangzik persze, de méreteihez képest tényleg nem rossz.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Első felindulasomban vettem most, hogy majd rákötöm a B csatornákra, de leesett hogy ez nem lesz úgy jó.
Akkor vagy másik erősítő vagy másik sub kellene?
Ha ez az erősítő maradna, akkor milyen subot keressek, ami ehhez illeszthető? Egyáltalán van olyan? Mit kellene figyelni? Én azt hittem ha van vágás egy subon, akkor már nem lehet probléma. :/Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Sosem tudom a megfelelő topikot ha nem házimoziról van szó, szimpla stereo zenehallgatásról, de talán elnézitek az egyszerű kérdésem okán.
Tehát van egy Pioneer SX-20 stereo erősítőm. Szereztem egy kis passzív subot, típusa lényegtelen, viszont csak egy pár hangszórókábelnek való terminál van rajta, mint bemenet.
A kérdés, hogy ezt hogyan tudom az erősítőhöz csatlakoztatni, ha az erősítőn az A csatornákon egy 4ohmos HECO Mythos 500 pár van? Elvileg a B csatornák együttes használata az A-val csak 8 Ohmos vagy afeletti hangszórók esetén javasolt.
Ötlet? Vagy dobjam ki?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Jobban belegondolva, lehet nem a tarstopikban kellett volna a következőeket feltennem, úgyhogy felteszem itt is a kérdést , hogy egy kb 18-20nmes szobában Technics SA-AX540 erősítő és Jamo E570 páros mellé milyen subot lenne érdeme beiktatni? Használtan max 40-50 körül van olyan amit érdemes megfontolni? Az se baj 30 körül, de tudom, belelog a kezem a bilibe. Ennél sokkal többet viszont nem szeretnék erre szánni, max nem lesz sub, így sem rosszak annyira a mélyek.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz MasterMark #16744 üzenetére
Gondolom az alatt a high bandwidth kábeleket értik.
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Nem tudom a megfelelő topicot találtam e meg, de kellene egy kis segítség.
A napokban szereztem be egy Palit 980 Jetstream kártyát leváltandó az öregedő 7950es radirt, és hogy majd milyen faszán ki fogja ez küldeni a 4k 60hz jelet a TVre.
Itt a gondom, hogy a kártyán csak hülye mini portok vannak. 3 dp és 1 Hdmi, a tv n meg csak normál Hdmi bemenet. Hdmishop-nal utána érdeklődtem hogy hogyan lehetne az összekötést megoldani mert nekem csak normál Hdmi kábelem van. Erre kaptam hogy csak dp porton, így pedig vmi marha drága aktív dp->hdmi átalakító kell hozzá, mert hogy a hdmin nem fog 4k 60hz működni. Igaz lehet, vagy elég lenne egy miniHdmi->hdmi kábel?Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xbox Series X|S
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Magisk
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Elektromos rásegítésű kerékpárok