Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
válasz mr. bryan #64126 üzenetére
Nagy gondok nincsenek nálad egyáltalán, sőt... és nyilván javított az EQ, de mégis azt gondolom, hogy nem annyira kiemelés volt az inkább alaból is hangosabbra tekert szub, amit visszavett a Cavern - amellett, hogy simított is rajta. Viszont így is kevésnek érzed ezt a tartományt. Milyen szubod van egyébként, mekkora területre?
A görbe nekem nem tetszik, bár ízlések és pofonok, de ahogy írod neked sem. Amire így a leírásodból szükséged van az a tipikus és jól bevált Harman görbe egy kb. - 8as lejtéssel. Ezt úgy képzeld el, hogy a szub tartomány feljebb van húzva 5-6 dB-el és 1000 Hz-től a 20 KHz-ig lejt tovább, -2/-3 dB-t. Ez megadja az ütést alul és hosszú távon sem válik fárasztóvá a magasabb tartomány. Dinamikus, életteli érzetet ad, ha lehet így fogalmazni. Az alábbi ábrára képzeld rá amit leírtam. Ez az alap görbe csak és nem szub, de példának jó...
Ha érdekel a Harman akkor a többit privátban...
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
A room curve +/-3 dB tartományban mozog, és ez látszik is a görbéden, csak nagyon kicsi a függőleges nagyítás. Itt találod a görbéket a Setup fülön, hogy melyik mit is csinál, van bőven basszuskiemelős, de EQ APO-ban is játszhatsz vele, csak adj hozzá egy extra parametric EQ-t a SUB görbe után. Ha van TARGETCURVE fájlod Harman curve-re, azt be tudod tölteni custom-nek. Azért nem integráltam, mert nem akarok jogvédett dolgokat szerepeltetni benne, akkor sem, ha az EU-ban ez amúgy legális.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Tamoo
MODERÁTOR
Milyen simítás van rajta? Csalóka, mert most ugye az átlagolás után azt mutatja hogy semmi, de ez nem igaz. 1/12 vagy 1/6?
Ha mélyen emelnél akkor a szubot tekerd fentebb picit, de ne ess túlzásba szerintem. Amúgy látszik a görbén a csökkenő tendencia, nincs vele baj.#64128mr. bryan:
EQ APO-ban a SUB csatorna jelszintjén is tudsz emelni külön. Vagy csökkents a többin ha a peak gain pirosba menne ha a szubot emeled.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Steam Deck
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest