Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz balage25 #30766 üzenetére
Én magam elég sokáig használtam, több mint két évig.
Anno elegedett voltam vele, egész addig amig meg nem láttam a popi kepminoségét.
Azóta már nem akartam használni[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Hujujjj
[kép]"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz Lacmaster #30723 üzenetére
Amúgy gondolom igy azért van hang az avren, csak sztereóban ugye?
Pedig jó helyen vagy a tv menüben, de hogy miért tiltja
Nagyon érdekes.
Nézegettem a használatit hátha találok valamit.
Esetleg tv adasnal tudod e állítani a hang beallitasokat?Szerk, próbáld meg először visszarakni tv hangszóró, hogy úgy tudod e állítani?
[kép]
Nálam lehet igy állítani...Szerk, lehet Beni2360 mondja jól a frankót
Amióta playerem van, azóta lejátszásra nem használom a tvt, és a beallitasokra már nem emlékszem.
Optika sincs bekötve, sajnos nem tudom kiprobalni..[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
-
válasz Lacmaster #30712 üzenetére
Milyen típusú tv?
Lehet a tv csak sztereóban tud hangot kiadni optikan?
Mondjuk ezt kétlem, lévén hogy 4k-rol beszélünk.
A hang beallitasokat akkor állítod amikor megy egy film a tv playeren?
Valamint milyen módban van a hdmi bemenet a tvn?
Blu-ray, pc, game vagy mi?Ui, használat útmutatót nézted mit ír a hang beallitasokrol?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Lacmaster #30693 üzenetére
ott pedig az audio beállításokban kell állítanod.
nálam LG tv van, de itt van amit állítani kellett nálam, anno réges régen
[link]
[link]
[link]a tévéd hangbeállását át kellene raknod Dolby Digital vagy valami ehhez hasonló hangkimenetre
-
-
-
-
Néztem hogy majd 600k az ára.
Szoval ár/érték arányban még mindig jó döntés az ELAC 2070.
Most is filmezek, és nem tudom megunni azt az élményt amit képes egy jó szub hozzatenni a filmekhez"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
válasz Petikusz #30574 üzenetére
Úgy biza'persze hogy van értelme
A nagyok nem csak azért írjak, amit írnak, hogy kopjanak a billentyű feliratokI'am Dony: látod, anno en is igy voltam a kábel csere témával, de gondoltam teszek egy próbát.
Azóta minden kábelem cseréltem, annak ellenére hogy 'semmi értelme'[ Szerkesztve ]
-
-
válasz johnywalker #30523 üzenetére
Jaa, igy már világos
[kép]"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz johnywalker #30521 üzenetére
Az utolsó két smile, paradoxon
De így van, vagy igenyunket faragjuk, vagy a penztarcankat"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
-
válasz Nemir Ombe #30411 üzenetére
Hohoooo, egy újabb 'bizonyíték és nem ígéret'
Ez az úriember, igazi topiksztarSteady74 Így igaz, en magam ide vagyok 'bebetonozva'
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz VoidXs #30389 üzenetére
Az adott rendszerrel majdnem mindig elegedett voltam, viszont ahogy hallgattam, mindig volt valami hianyerzetem.
Jöttem, kérdeztem, tanácsot kaptam.
Anno nem egy vásárlásról beszéltek le az itteni nagyok, de még igy sem elegrol
Mindig a jobb felé tereltek engem, és 'csak' azt kellett eldontenem nekem mennyit er meg a 'jobb'
Nem gondolnám elhajtasnak azt ha valaki itt jobb hang minőséget ajánlj...
Anno, ha valaki igazán nem hitt abban hogy a drágább, jobb, az, pont én voltam."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
-
'Egyedül,a “bögreszett szar, hülye vagy” tanács megy (ugye Elaci?'
Naa, azért én soha nem mondtam senkire hogy hülyeDe tény hogy én valóban vegig jártam a lépcsőfokokat, és nem véletlenül értek egyet a nagyok véleményével
Steady74: az utolsó mondat, mindent visz
[ Szerkesztve ]
-
válasz VoidXs #30365 üzenetére
És ebben mi a reklám?
A beszolas, csipkelodes a topik része, az egyenisegunk velejárója...
De azért az elozmenyeket is érdemes figyelembe venni.
Valahogy itt nagyon ki vagytok 'élvezve' BBeci szavaira.Igaz belépő topik, de engem az elejétől ismerhettek, és én az 50 ezres bögre szettel kezdtem, és az igazi minőségi hangert es a jó moziért, igen is zsebbe kell, melyen nyúlni
De én részemről rahagyom.
Pusztába kiáltott szó ez a téma..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
-
Komolyan nem értem ezeket a hozzászolasokat.
Szavamra mondom, azért mert BBeci alkot egy véleményt vagy tanácsot , ami lenyegre törő, majd utána mindig felbukkanak ezek a 'beszolasok'...
Lehet én vagyok már túl szenzitiv lelkű, nem tudom, de mindig 'meglep' az ilyen reakció[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
válasz sixpak #30258 üzenetére
Ne irigykedj szerintem az ami neked van, az sem rossz, csak az enyém 'szebb'
Jajj de gonosz vagyokDorian: szerintem ezek még békebeliek, meg is lepődtem milyen 'profin' zárnak...
De teny hogy a muanyag nyilaszarok azért sokkal korrektebbek
Amúgy kívülről így néznek ki az ablakok.
[kép]
És egyben látható is hogy a szomszedokat miért nem zavarja amikor mozizok, torzításmentes hangerőn"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz sixpak #30252 üzenetére
Nincs nálam 'nagy' ablak, az a szerencsém hogy azok ilyen kisablakok.
[kép]
Persze jobb minőségben
De ami a lényeg hogy azok nem rezonalnak olyan nagyon, inkább a spaletta ami rezonal, pont most tervezem ott is csökkenteni a rezonanciat, ablak szigetelő csíkokat teszek a resekbe ...
Inkabb a kazettás szoba ajtó tud rezonalni, viszont az resnyire nyitva hagyom mozinal, és akkor nem szokott rezonalni.
Azért ezt a szubot valamint a 'hatását' nem könnyű korrigálniAmúgy nagyon jol nez ki nálad a cuccos szoba .
Mondjuk az a szub tényleg eléggé a sarokban van...
De ha elegedett vagy a hangjával es nincs máshol egyelőre lehetőség, akkor hátra kell dőlni és élvezni[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Steady74 #30244 üzenetére
Nem bonyolult, de írd be youtube.com-ra hogy ELAC 2070 es van róla videó...
Nálam közelebb van a falhoz mint ahogy te tervezed elhelyezni, és nekem nincs panaszom a hangjára.
[kép]
Persze majd jönnek a nálam sokkal tapasztaltak, és azért mondanak korrektebb infót.
Én ezt azért merem ajánlani, mert tényleg kiváló szub[ Szerkesztve ]
-
-
válasz dave0825 #30228 üzenetére
Nem olyan bonyolult.
Ha akarod meghallgatod, de egy idő után nem fogod hallgatni.
Többször erdemes lefutattatni, én úgy csináltam hogy elinditottam szobahangero feletti értéken es ott hagytam ismétlésen egesz munkaidore.
De ha nem hasznalod, akkor is be fog jarodni a hangsugárzó.
Jah es itt a warez tiltott, szerintem nem emlegesd ennyire, anno én ilyenekert - viragbolt, kölcsönző stb - kaptam 'bünti'[ Szerkesztve ]
-
+1
Waoo, és valóban en is ilyen hangerőn mozizok es zenélek, főleg 'valódi' zenét, az ének hang, legyen az egy opera, mert ha hiszed hanem képes vagyok ilyen stílust hallgatni Yimmy után , hiszen akkora élményt ad hogy kezdem megszeretni ezt a stílust is, legyen az Andrea Bocelli, Karen Souza, Diana Krall...
Soha nem gondoltam volna hogy ilyeneket fogok hallgatni[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Dorian #30214 üzenetére
'Minél torzítatlanabbul szól egy rendszer, annál nagyobb hangerővel tudjuk hallgatni anélkül, hogy azt bántónak éreznénk.'
Ez tökéletes megfogalmazás arra amit en is hallottam régen és hallok most.
Konkrétan 10-14 db-el hangosabban sem érzem bantonak vagy zavaronak a hangerőt, ugyanazon filmek esetén.
Akkor korábban nálam a torzítás miatt volt zavaró a magasabb hangerő, jól gondolom?[ Szerkesztve ]
-
-
válasz arcitec #30176 üzenetére
De nem kell ott ülni es hallgatni
Elmegy dolgozni az ember és mehet több órán keresztülSzerkesztésedre : jogos a gondolatmenet
Én anno egyszer végig hallgattam, algoflex forte lett a vége...[ Szerkesztve ]
-
válasz ctrlaltdel13 #30152 üzenetére
Mert a hangkaraktere es minősége kilogott a sorból, no meg azért mert ennek a szubnak van onbemero rendszere és tudja korrigálni a szoba akusztikahoz a hangot.
A cambridge avr nem eqzik és nem korrigál. Ha az onkyo avr maradt volna, akkor nem cseréltem volna szubot.
Itt evelodtem ezen januárban
No meg arciteckolléga szavaiban is lehet valami"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Urak, nálam is kb 25 nmes a szoba és bőven elég volt a passzív membranos canton 85 es a canton 80 kb ugyanaz, ja jól tudom
-
-
-
válasz MasterMark #30119 üzenetére
Ja, értem, sokkal 'szörnyűbb' dolgokra gondoltam
Én inkább nem bántom, mivel elegendő az egy doboz is 'centernek'"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz MasterMark #30115 üzenetére
Nem mondj kérlek semmit, kb el tudom képzelni mire is gondolsz
Beni2360 : nem tartom annyira fontosnak a duplazast, csak ki akartam próbálni, nekem nem jött be...
hm15: azért ha egyszer belebotlok, tervezem meghallgatni a cc261et
[ Szerkesztve ]
-
Mindkettő az oka.
Jelenleg nem elérhető a 'hagyományos' center, igaz nem is keresem, mert tökéletesen elégedett vagyok a jelenlegi center hanggal.
A dupla doboz csak egy kósza gondolat volt, hogy kiprobaljam, de nem vált be....
Ma is tanultam, tapasztaltamFilmajánló : új jumanji film nem rossz, kellemes kis délutáni 'matiné' és brutál mély hangok vannak benne, főleg az elefántok duborgese es a dobok
-
-
No Urak, ez a hosszú hétvége eléggé hosszú, és ráértem, no meg jött egy kis ihlet, hogy próbálgassak valamit, még pedig a dupla ELAC "centert".
mint kiderült nem tudom, vagyis ennyire nem értek hozzá, hogy mi is jelent a kösd sorba bekötés
szégyen , nem szégyen, de ezért vagyok a belépő oszlopos tagja.
természetesen, mint kiderült, nem tudom hogy kell sorba kötni hogy ne legyen gond a dupla center meghajtásával.
kaptam segítséget is, mint egy hat éves gyereknek, biztos ami biztos elven
[kép]
az alábbi üzenettel mellékelve:
"Akkor "kötözgess" és tessék majd fotóval publikálni az eredményt .... de ha valamit felgyújtasz, azt videóval kérjük .... "
Tehát megvolt a töretlen bizalomvégül is sikerült beüzemelni megfelelően, és semmi nem gyulladt ki, és a füst is benne maradt az eszközökben.
viszont a tapasztalat.
- a bejáratás nagyon de nagyon fontos.
ez a "plusz" dobozom az ami még kábelt sem látott, így igazából hallottam az ners hangot, és eszméletlen kiábrándító volt, így hallva a különéget a bejáratott és a "nyers" dobozok hangja között.
- az elhelyezés nagyon fontos.
ugyanis nagyon meglepet hogy sokkal jobb hangot vártam, erre előkerült a régi "doboz" hang az a képen látható felállásban.
Soha nem gondoltam volna hogy a "néha a kevesebb a több" szállóige, még itt is igaz.
Azzal hogy a két boboz közelebb került egymáshoz és a hangnak "kevesebb" helye lett az állványban, így nem hogy javult, hanem egyenesen rontott a beszéd hang minőségén.
Túlzásba kerültek a magas hangok - ami azért várható volt -,de kiabrandito volt a végeredmény
Szeretem a magas hangokat, de a fülembe került ez a bekötési lehetőség, és jó messzire elvetettem magamtól a gondolatot, marad így ahogy volt...[ Szerkesztve ]
-
-
-
&hjtz4t3wrseg: Urak, amíg így gondolkodtok, addig nem is fogjátok az 'igazi' tiszta hangot elfogadni, atelni, meghallani...
Persze, értem én hogy belépőben vagyunk, de érdemes lenne kicsit nyitottabban hozzá állni a témához, mert még itt a belepoben is, akik talán korábban szkeptikusak voltak, de még is kiprobaltak a kabel cserét, és pozitív eredményt kaptak, es már 'hívők' lettek ezen a téren, lehet el kellene fogadni hogy, nem minden placebo hatás , amit mások ki sem akarnak próbálni, szerintem...Ejj de hosszú mondat lett
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
-
Köszi a tippet, meghallgatom
MasterMark: értem, jó tudni, köszönöm neked is az infót
Talaloan írtad le, én is erre gondoltam, főleg a 6.1 hangot illetően, csak azt nem tudtam hogy ez már 'elterjedt' a sima dolby digital vagy dts hangokkal[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz hackeeeee #29916 üzenetére
Engem ez lepett meg, mert látni láttam mar ilyen hangsav 'elnevezést' de az mind 5.1 volt.
Talán a gyűrűk ura filmeknél láttam 6.1es dts-es hangot...
Most néztem, a Gyűrűk ura filmnel az a 6.1 is dts-hd hang...
[link][ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz szabics_28 #29900 üzenetére
Szubot majd ajánlanak a többiek.
Nalam egy cambridge audio cxr200 avr van, es az a teljes hangerő 70-75%-a
Tehát nálad akkora szoba meretnel nem is olyan nagy hangerő, ahogy zsoika is írta
Sajnos akkora szobába egy 'olcsó' szub lehet kevés lesz, inkább 2 db.
Mondjuk ha nem volt még 'szubos' mozid, akkor kezdesnek egy is elég lehet.
De az igazi mozi élményhez jobb lenne a hattereket is majd 'rendbe rakni'[ Szerkesztve ]
-
válasz szabics_28 #29898 üzenetére
Attól függ milyen dobozt értesz lg surround háttér hangfal alatt.
A többire mehet a 80 de csak ha lesz szubod.
Amig nincs, addig a frontokat szerintem ne vágd meg, mert ugranak a mély hangok."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
válasz zsoika #29895 üzenetére
30-40ig?
18-16ig, feleakkora szobábanszabics_28: szerintem első körben kerj kölcsön hozzá egy bemero mikrofont.
Az tud 'javítani' a hangon...
A vágás frekiket en javaslom mikrofon hiányában, 80 Hz-re állítani...
Mondjuk ha nincs szubod, akkor a frontokat dupla bassra, ha jól emlekszem így nevezi az onkyo a beallitasokban...Es vegyél egy szubot, ha teheted, és akkor minden doboz, 80 Hz, az lfe meg 120 Hz
[ Szerkesztve ]
-
válasz arcitec #29890 üzenetére
Kicsit olyan ez mint a google es a gmail 'szóhasználata'...
Fonetikusan, a google, gugli, a gmail meg dzsimél.
Ezek fenyeben a google, lehetne dzsudzsliDe amúgy értem miért dzsimél a 'helyes' kiejtés
[ Szerkesztve ]
-
Szerintem a cikkekben, a 'SUB' mint típus megnevezés és nem a szublada szó 'rövidítése'
BBéci alairasaban benne van hogy a szublada magyar megfelelője a 'szub'...
Nálam az előző szub, pl Canton SUB 85 volt.Ui, arról nem is beszélve hogy av-online oldalon nem minden cikket BBéci ír
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz Nemir Ombe #29847 üzenetére
-
válasz johnywalker #29840 üzenetére
Akkor ezek szerint én is se@@nyalo vagyok, mert engem is tobbek között BBeci 'szoktatott' rá az eredeti hangra.
-
válasz olajbogyo #29838 üzenetére
Avrt nem javaslok, mert azok a kis dobozok, sajnos elhalaloznanak szerintem avrtol..
De ha találsz olyat ami blu-ray player, abban van hasonló képességű erősítő, es azokon már szokott lenni optikai bemenet, es akkor a kodi box optika kimeneten be tudnád juttatni a dolby digital es dts hangot, és tudnád használni ezeket a dobozokat.
Nem kell használni a beepitett blu-ray lejátszót, ha nem akarod.
Én magam mást nem tudok ajánlani[ Szerkesztve ]
-
válasz olajbogyo #29836 üzenetére
Szia, én nem bántanám, ezt a gondolatot...
Az ilyen 'egyszerű' szetteknel a playert ami egyben erősítő is, azt cserelheted, de szerintem max olyat találsz amin van optika bemenet.
De az inkább blu-ray player es erősítő kombi, mint sem dvd playeresViszont az aláírásod, hatalmas
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Nemir Ombe #29805 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz I'am Dony #29750 üzenetére
Tőlem ne várj kérlek sokat, hiszem én csak azokat javaslom, ajánlom amiket hallottam, tapasztaltam, nálam jártak.
Én Petikusz úrnak amit tudtam, segítettem
Ha a nagyok anno nem ölnek 'belém időt' az elmúlt évek alatt, és 'megsertodok' minden válaszukon, és nem maradok itt, akkor még mindig 'ruszki hifi tornyom' lenne, két rossz samlin, egy Sokol rádió
... És persze bizonygatnam hogy nekem bőven elég es milyen jol szólPetikusz : nem is rád gondoltam, altalanossagban írtam a soraim
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz Petikusz #29740 üzenetére
Abból hogy élből nem kaptál támogató választ, az azt jelenti hogy nem feltétlenül ajánlott, vagy nem ismert az a kabel típus.
Szerintem próbáld meg, tuti nem vesztesz vele, ha megfelelő tisztaságú a réz, akkor akár jó is lehet, szerintem.
Persze nem sok féle fajta kábelt 'hallottál' igy nem tudsz mellé nyúlni.
Próbáld meg, ha nem akarsz felesleges köröket futniDolphine: jól van, örülök hogy nem vetted sértésnek
Amit piacon lehet kapni, azok közelében sincsenek az igazi izeknek[ Szerkesztve ]
-
válasz Dolphine #29736 üzenetére
Nem nem vagy bunkó, főleg ha kapunk házi ízeket, főleg hurka, kolbász, házi teperto
MasterMark: ez nem kukacoskodas szerintem a részetekről, egyszerűen tudni kell kérdezni es olvasni a sorok között
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz #98221312 #29601 üzenetére
Ámen Atyám
Crisp Rat : lehet, vagyis szerintem igen, de kérdés hogy a kérdező milyen hangot szeretne...
Én is sokáig azt hittem az onkyo hangja a 'legjobb', de tévedtem[ Szerkesztve ]
-
-
Persze hogy kérik, mivel gondolom saját fordítás van nekik, gyárilag nem jár hozzá a magyar...
Mondd nekik, kifizeted.
Volt aki 5-6 ezer forintért hozzajutott
Persze ha ér neked ennyit..."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Plusz 1 a pionak.
A denon sem rossz, bár annak van egy olyan naturális hangkaraktere, amit vagy szeret az ember vagy nem....En magam a pio vagy Yamaha, Yamaha avrem volt, szerettem a hangját
Denon - igaz drágább - de x4xxx feletti ha beleférne az árba, akár használtan is...
[ Szerkesztve ]
-
válasz migabi24 #29517 üzenetére
Én az egység jegyében, cseréltem a tápkábelt a szubnal es a playernel.
A szubnal én is tapasztaltam aldasos hatást, a playernel nem érzek, hallok különbséget, digitalis hangnal.
Egy dolog tűnt fel, az analóg hang hangosabb lett, a digitalis hdmivel szemben.
Ez azonnal feltűnt.
No meg most zenéltem/buliztunk a lanyommal, és a hang minőség különbség jobban kijott az analóg javára, a hdmi zenei hang kicsit karcosabb, élesebb lett[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest