Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #7281 üzenetére
Pont ebben a topicban volt egy tag aki, vastag alu lemezből vágott egy L alakú hűtést a VGA kártyájának a ramjaira. Elméletileg egy 3-5 mm vastag lemez már eldiszipálja a ramok által keltett hőt. (olyan 2-4W / ram IC) De ha a pénztárcád engedi inkább vegyél egy blokkot a kártyádra, jó az a 4650-es kár lenne érte, ha valahol valami gixer közbejön.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Devil Smile
őstag
Ha mar ganyolni nem is volt kedvem ma
gondoltam csinalok vmi kevesbe gany dolgot
Ilyen volt
Ilyen volt feluton
Ilyen lettaki nem ismeri fel ( Tr HR-01 plus)
[ Szerkesztve ]
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
Bunker
tag
Szép estét mindenkinek! Mostanában minden gondolatom a számítógépek körül forog, és már a családom is szóvá tette. Azt mondták hogy valami nem okés velem ezért ki kell vizsgáltatnom magam a kórházban. Ma voltam koponya röntgenen, és kiderült hogy nagyobb a baj mint hitték:
[ Szerkesztve ]
A cenzúrában az a legrosszabb, hogy nem a █████████████████ !
-
kis_gezenguz
csendes tag
Sziasztok!
A Titán TTC-HD90 HDD hűtőjében van valami szilikonos hővezető rezgéscsillapító lap.
[link] 7. kép
Nem tudja valaki hogy hol lehet ilyen lapokat beszerezni olcsón? Mert a lehet [conradnál] kapni de mocskos drágán.
Thx! -
stikyo
tag
válasz Xmodule #7291 üzenetére
Mutatom a sajátom:
A speed-eket kell nézni. Azok értékét kell átírni, vagy a nyilakkal változtatni. Ha nem változik, akkor a beállításokban kell matatni. Az pedig változó a lapok esetében. Sajna holnap szigorlatozom, most nem tudom leírni... Lehet, nem is tudnám..
Aktuális modding: www.minimod.posterous.com
-
stikyo
tag
Nem nagy szám, de legalább igénytelen FAN modding. 12 V - 5 V. Képek a berakásról, illetve a feszültség csökkentésének módjáról... A 12V-s tápcsatit bevágtam, hogy fordítva köthessem rá a ÁRAM-ra. Mert hülye azért nem vagyok....
Aktuális modding: www.minimod.posterous.com
-
Xmodule
őstag
Hello. Szoktam nézegetni az alkotásokat m nina én is gányoltam nem keveset csak nekem nincs fényképezőm. Szóval az lenne a kérdésem, hogy tudtok e valami programot, amivel a ventillátorok fordulatát lehet szabályozni. köszi.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Undoroid
őstag
válasz Pista0001 #7256 üzenetére
Szia!
" Szerintem célszerű lenne alulra is applikálnotok valami befúvást. A videókari meghálálná "
Nem kell,mert van!Szintén egy ugyanolyan kopter van beszerelve alulra is...A képen látszik egy ezüst-színű kerek valami...Ott ki lett vágva a gépház eleje,hogy kedvezőbb legyen a légáramlat és ne csak alulról és oldalról szívja be a levegőt!Ezen felül az a kopter is elektromosan vezérelve van és az érzékelő pont a VGA-kártyára van rögzítve!(Ha visszaolvasol,akkor még képeket is találhatsz róla!)" Most hol vannak a vinyóid? " Az alsó kopter mögött vannak elhelyezve!Most egy kicsit magasabb a hőfokuk(30fok körül voltak a fenti helyen),de még bőven belefér a határértékbe!
Üdv: Undoroid
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
jFox
addikt
válasz Pista0001 #7273 üzenetére
Pista: nekem egy 120Gb-os Samsung vinyó van benne jelenleg, de gond nélkül kezeli. Asszem a BIOS is felismeri rendesen. Nagyobbhoz még nem volt szerencsém.
Nem lesz egy kicsit gyengus egy HTPC-nek egy K6-2?--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Mr.Csizmás
titán
A prof.-októl szeretnék helpet kérni. Vennék egy radi 4650-es kártyát, és olyan kellene, amin a következőeket tudom gányolni: 1. csak a GPU-ra van már vízhűtés blokkom, 2. így a RAM-okat kellene valami gányhűtéssel ellátni.
Melyik gyártóét lenne érdemes megvennem, hogy mondjuk a gyári hűtésből alakítsak a memóriáknak? Vagy ha ez nem kivitelezhető, hogy tudnám olcsón megoldani a hűtésüket?
Ui.: végigolvastam a fórum nagyrészét, KillHates faja a fadoboz masinod és persze gányolás powa'
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Volt egy olyan broblémám, hogy az alaplapon az MCP nagyon meleg volt, kiderült hogy a alap hűtőbordáját kéne meghűteni, viszont felét eltakarja a 9600 gt, és a hangkártya és a video közé nem fért be kis venti, ezért én is kicsit gányoltam. Ez lett az eredmény:Most ott lógicál , de működik
[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
3.Aragorn
addikt
Pista0001:Köszi, majd ha lesz időm, elnézek abba a boltba.
Az a vinyós rack jó ötleteket tartalmaz a CM-től. Én mondjuk 2 vinyósra építettem volna, egyrészt mert az nekem elég, másrészt a jobb szellőzés végett.
utánvétel:A pc bontó is jó ötlet, nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Meg fogom nézni.
-
Bunker
tag
válasz KillHates #7266 üzenetére
Hopp-hopp, akkor személyedben szintén egy szakmabelit tisztelhetek Párszor végignéztem a póver pontyos bemutatódat és nagyon bejött a gép Az hogy a zsűrit nem hatja meg a környezetvédelem, az a modern világ velejárója, de majd rájönnek ha nem marad nekik fa amiből Case-Con-t építhetnek
-
Dimitryj
aktív tag
Én is valami ilyenre gondoltam, csak én mivel viszonylag sűrűn kiveszem az egyik vinyómat és általában menet közben szerelek ezért az is jó lenne ha könnyen tudnám szerelni, de legyen jól hűtött és halk.
Valahonnan kellene guberálnom vinyó tartót legalább egy 5öset (ui 4 vinyó van a gépemben) és azt kellene megcsinálni valahogy úgy hogy könnyen szerelhető legyen.A másik amit kitaláltam annak az alapötletét zájec kolléga adta a szintén rebel 9 előlap mókolással én is valami hasonlóra gondoltam csak én úgy szeretném megoldani hogy nyitható legyen, hogy a vinyókat ki lehessen venni; viszont lenne benne 2db 12es Zallman venti.
[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
válasz KillHates #7258 üzenetére
Majd ha meglesz a ház kipróbálom mindkét verziót. Sajnos nem mostanában lesz, mert egyelőre nincs rá keret, de ami késik az ugye még hátra van.
(#7263) jFox: Nagyon jó lett. Van egy ugyan ilyen alaplapom, én HTPC-t akarok belőle építeni. Van hozzá jófajta réz szerverhűtőm is, a procit azzal tervezem hűteni majd. Már csak a low profil tévékimenetes videókártya hiányzik. Amúgy hogyan is kezel olyan nagy kapacitású vinyót ez az alaplap?
(#7269) 3.Aragorn: Szerintem elektronikai boltokban lehet kapni csatit. Például a Conrad-ban az Oktogonnál is.
(#7270) Dimitryj: Nem szoktam piszkálni a vinyókat, ez nekem nem gond. Amúgy a Cooler Master-nek van 3 5,25-ös helyre való 4 vinyót fogadó rekesze 12 cm-es ventivel 4000-5000 forint körül. De valami tákolást szívesebben látnánk tőled, a CM megoldását inkább csak másolni való példának mutattam
[ Szerkesztve ]
-
Dimitryj
aktív tag
Igaz h off de azért bedobom ide
Aki pollákos infós (aszem itt nincs olyan), vagy oda készül annak ajánlanám (hszeket főleg)
[link] -
Dimitryj
aktív tag
válasz Devil Smile #7257 üzenetére
Zsírzásra grafitos zsír + műszerolaj elegy
Anyát kiszuperált alaplapból lehet kiforrasztani, apát meg ui státusú ventiről
-
3.Aragorn
addikt
válasz Pista0001 #7256 üzenetére
Rengeteg megoldás megfordult már a fejemben, a legtöbbnek most az az akadálya, hogy a jelenlegi tápom nem bír el egy + 8centis ventit!!! Amíg nem cserélem le, nem haladhatok.
Meg vizsgaidőszak is van. Amúgy van 1 db venti a ház hátuljában.
A talomban pedig még1 8 centis, illetve egy régi tápból kiszedett 8 centis, amire csatlakozót kéne faragni... De nincs olyan kis fehér 3 lyukú csatim. Szal necces. Most amgy hirtelen az jutott eszembe, hogy rá lehetne forrasztani egy tápról levágott 4-lyukú véget, ... nem, annak a fordítottja kell... -
nagyúr
Nagyon klassz lett, nagy kár, hogy nem volt időd teljesen az apró részletekig befejezned. Gondolom a végére már így is lila hajat kaptál a pepecseléstől! De most van már faja Dremmeled, úgyhogy jövőre nagyobbat tudsz villantani.
Én is kint voltam az MTH-n a 27-es géppel. NA AZ VOLT IGAZI TÁKOLAT!
Ami a lényege volt, hogy csak szemétből lett építve a környezetvédelem jegyében. De ez nem hatotta meg a zsűrit."Egy fa fiókba kerültek bele olyan alkatrészek amik már szinte értéktelenek, de még megállják a helyüket. A legtöbb komponens leselejtezett, de működőképes. A gép célja volt a takarékosság mellett a használhatóság és a praktikusság, meg a poén "
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Bunker
tag
Egy kis hazai a tákolásból [Hummer H2]
[ Szerkesztve ]
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Már régen tervezem, hogy benevezem ide a média szerverem, de nem volt időm összerendezgetni a képeket. Most is nem tudom, hogy kelek fel reggel 6-kor, de végre megcsináltam! A weboldalamon a Projektek menüpontban megtekinthető a képes beszámoló a szerkezetről.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Devil Smile
őstag
válasz KillHates #7261 üzenetére
koszonom utanna jarok mik vannak itt a kornyeken a boltokba
vhol olvastam h vki wd40el megpucolja majd vmi zsirt ken bele kivancsi lennek milyen lesz utanna.. aztan lehet kap egy kis wd40 et (az van itthon ) aztan idovel meg lecserelem mindet..nah meg 1x
a venti csatikra meg mindig varok infokat ha vkinek van otthon elfekvobe arra is vevo lehetek..
-
nagyúr
válasz Devil Smile #7257 üzenetére
Én BERNER nagyteljesítményű kenőolajat használok. Ez is kúszóolaj mint a WD40 de nem tartalmaz illékony anyagokat, tehát nem mossa ki a gyári zsírt, hanem azokat fellazítja és kondícionálja. Egy baja van, hogy elég drága 2.300,- Ft a fél literes flakon, igaz az jó pár évig elég.
-
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #7238 üzenetére
Hát ez a tag sem alszik el a gépe mellett!
Egy haveromnak ilyen van a gépébe. Halálra qrogatját a vizesek, hogy térjen át vízhűtésre.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz Pista0001 #7228 üzenetére
Az a legegyszerűbb ha kipróbálod így-is-úgy-is. Én azért első körben befújatnám. Valami alacsony fordulatú ventivel aminek nem nagy a légszállítása. Csupn annyi, hogy a lap mögött rekedt meleg levegő elfújja. Nem kell megijedni nem lesz szignifikáns hatással a gép szellőzésére. Milyen kár, hogy nem Gigabyte alaplapod van, azokon van Cool-Stack. Ott még jobb hatásfokú lenne.
-
Devil Smile
őstag
hejjho ujra itt..
mivel tudom kicsit felujitani a ventijeimet milyen kenoanyagot szoktak beletenni?
regen muszerolajat tettem bele de az nem jo mert 1 ido utan kimossa a gyari kenoanyagot es eleg rekedt hangja lesz..
grafitos zsir?
v sima piros zsir
van 4db 12es ventim amik alig mentek csak sokat alltak es kicsit felujitanam mielott lecserelem a CM690 es hazam gyari ventijeit mert azok eleg gyengen muszikalnak
40cfm 1200rpm 21dBamikre cserelnem azok meg 54-90cfm 900-1600rpm 11-24dB
lassan keszul nek majd kepek csak nincs idom barkacsolni..
honnan lehetne szerezni kis 3pines csatikat (apa-anya) amik a ventiken vannak?
osszeraknek 2-3 venti toldo kabelt h elerjen a szabalyzotol rendesen elvezetve ne legvonalba..[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Aragorn, Undoroid: Szerintem célszerű lenne alulra is applikálnotok valami befúvást. A videókari meghálálná ha a légvonat azt is érintené. Ha ház eleje nem teszi lehetővé akkor én az oldallap alsó harmadába raknék 1-et, meg fölülre ahogy Undoroidnak is van és mögé a vinyót/vinyókat.
Undoroid: "amíg mögötte volt a két winyóm" Most hol vannak a vinyóid?
-
Undoroid
őstag
válasz 3.Aragorn #7252 üzenetére
Szia!
" Amúgy épp a napokban gondolkodtam, hogy a 3 üres cd helyre pont beférne egy 12 centis venti. Mert amúgy ez a ház olyan szerencsétlenül van megoldva, hogy elöl nincs szellőzése. "
Remek ötlet!Nálam már régóta ez az első dolog,amit megcsinálok a gépemen!Valahogy így néz ki most...
Elég hasznos volt,amíg mögötte volt a két winyóm.Nemigazán engedte 35fok fölé menni őket!Most "csak" a rendszer hűtése van rábízva.Egy saját gyártmányú kütyüvel vezérlem meg...Mindenképpen szereld be a Tiédbe is,főleg,ha tuningolsz!
Üdv: Undoroid
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
3.Aragorn
addikt
válasz Pista0001 #7249 üzenetére
Értem. Amúgy épp a napokban gondolkodtam, hogy a 3 üres cd helyre pont beférne egy 12 centis venti. Mert amúgy ez a ház olyan szerencsétlenül van megoldva, hogy elöl nincs szellőzése. A réginek volt, csak az már elég szűkös, és ez legalább fekete. No nem, pénzt nem adtam ki egy olyan házért, aminek nem optimális a hűtése. Ez ingyé volt. Anya munkahelyéről lett leselejtezve... Csak kicsit fölújítottam. De állandóan azon agyalok, hogy hogyan lehetne áttervezni. Már azon is gondolkodtam, hogy zártszelvényből, meg acéllemezekből csinálok egy komplett custom házat. Lenne olyan 30-40 Kg. (Mostani házam nem tartom elég masszívnak. Ezekből az olcsó szarokból kispórolták az anyagot.) Csak sajnos nem tudok hegeszteni. Viszont ismerek olyat, aki tud.
Mindenesetre ha egyszer sok időm lesz, és belevágok, arról ti is tudni fogtok! -
kriszbon
őstag
Bocs én nem rád írtam azt hanem magamra, amikor balfék(majdnem mást írtam) voltam a linkelésnél tegnap és engedélyeztem a székről való leesést a röhögéstől A ház meg tényleg nagyon tetszett, csak gratulálni tudok hozzá
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Nos készítettem pár képet hogy miként rögzítettem az északi híd koptert! Csavar csak simán nem volt jó, mert a lamellák között nagy a távolság(ezek a képek nem az eredetiről vannak, csak bemutatom hogy csináltam) Voltak kábelsaruim (az autóiparban használatos)[link] Meghajlítottam azt a részét nagyjából köralakra ami a szigetelést fogja, így belement a furatba [link] Hátulról magnó kazettából kiszedett csavarral rögzítettem(most csak kettőt hogy bemutassam, meg a venti se akkora)[link] Majd ráraktam a bordára[link] A két köröm ami a sarun van két oldalt stabilan megkapaszkodik a lamellákba! De ha erősen meghúzom egy mozdulattal levehetö(ha a lamella kiosztás úgy jön ki hogy pont középen van a sarunak, akkor meg csak rá kell csúsztatni és két oldalról fogja, csak akkor távolság van a venti és borda közt) Tudom nem nagy dolog, de ez is egy ötlet volt!
Pista0001: Nagyon frankón megoldottad gratula[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Pista0001
addikt
válasz 3.Aragorn #7246 üzenetére
Korábban úgy volt. Egyrészt a rezgés miatt nem tetszett úgy (az előlapi takarók csak bepattanósak, a mostani megoldás meg ugye csavarozva van), másrészt a venti vezetéke miatt problémás volt az előlap levétele. A házam oldallapját előre kell leszedni, nem hátra, ezért az előlapot kell hozzá először leszedni.
-
pr05p3c
tag
válasz Pista0001 #7243 üzenetére
Én is hasonló HDD beépítésen gondolkozom mostanában. Van 3 felesleges 5,25-ös helyem, a 2 HDD-t összefogatnám 4 fémdarabbal(pl. fémépítő darabokból tökéletes gány megoldás lenne )és a fémdaraboknál fogva gumis gatyamadzaggal(ebből a topikból van az ötlet ) "felkötném". A 3 műanyag takaróelem, amik egyébként mindig rezonálnak és az idegeimre mennek, repülnének és kapna egy új burkolatot pl. alu lemezből vagy hulladék plexiből(matt feketére lefújva). Beszerelnék mögé egy 12-es ventit + valami kiszedhető porszűrőt kapna. Ezen kívül a hátsó 8-as ventihelyet kivágnám 12-esre és felszerelném az oldallapot, az oldallap alsó szellőzőjébe beszerelném azt a 8-as ventit(porszűrővel) ami most a VGA alatt áll, a felső szellőző csak egy porszűrőt kapna, mert más nem fér el a TX2-től. Így meg lenne oldva a szellőzés és a porosodás, már csak a lustaságomon és kockaságomon kellene felülkerekednem.
Ja és két halk, 12-es ventit sem ártana vennem...
Ha valakit érdekel, ilyen ház lenne az "áldozat":
Mercury KM86 LCD -
joi29
őstag
válasz kriszbon #7232 üzenetére
-Nem hiszem hogy sokan mivel ti vagytok az elsők a PH-n akik láthatják,
és mivel pozitív visszajelzéseket kaptam így tavaszra belefogok még egybe.
-Azért csak tavaszra mert a család,munka,iskola és tanfolyamok mellet most
nincs időm kreativkodni,de amint megszáll az ihlet ígérem írok róla a Logoutba. -
Pista0001
addikt
Átépítettem a vinyótartó-hűtő segédberendezést. Eddig mindkét vincsi 1-1 5,25-ös helyen volt, előttük pedig 1 8 cm-es GlacialTech venti volt két takaróra rögzítve. Ezzel az volt a gondom, hogy rezonált a ház mindegyiktől, a másrészt pedig a venti vezetéke miatt problémás volt az előlap levétele.
Az alapötlet az volt, hogy a ház eredeti vinyótartó keretét építem be a két szabad 5,25-ös helyre, mert rezgéscsillapító gumibogyós módon lehet belerögzíteni a HDD-ket, valamint a ventit is erre rakom, az előlapon csak a rács marad. Csak egy garnitúra hozzá való csavar kellett (csak 1 szett volt benne amikor vettem), és már neki is állhattam . Ilyen lett: előlap, előlap belülről, tartó, tartó2, beépítésre készen, beépítésre készen2, beépítve, beépítve2. Ja, és tettem bele lidércfényt is .
Ezt meg az archívumban leltem: letöltős gépemszerk.: ja igen... az előlap alapján nem tudja valaki hogy milyen ház ez (márka, típus)?
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
ez hüyleség, felesleges
-
kriszbon
őstag
Beteges vagy csak vicc! Mert ha nincs a ventik közt távtartó, akkor nem ér semmit! Annó PIII-nál én is csináltam kettővel, de távtartó nélkül csak annyi volt mintha egy lett volna! Mikor 2cm-es távtartót raktam a kettő közé, akkor már oké volt, mert az alsó tudott levegőt szívni oldalról is. Alsó ment 6500-at felső 5000-et
-
Pista0001
addikt
nem paszírozta át a csipet a nyák túloldalára??
-
Mr.Csizmás
titán
Vót má?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
kriszbon
őstag
válasz Pista0001 #7218 üzenetére
Az bizony én sokat nyertem vele! A topikjában meg is írtam[link]
sly105: Na azt azért nem hűtené le! A hátsó meg már nem is volt bent, az első meg nem látszik! Ki kellett szerelnem 2-őt is mert nem volt hova dugni már(a végén még is maradt egy háromtűs csati majd filózok mit kössek rá)
Dimitryj: Hát igen én is majdnem dobtam egy hátast mikor megláttam egy ref hűtőset vártam(de ez sokkal jobb)! Azt se tudtam hogy flexhez vagy lemezollóhoz kapjak! A vinyó is pont szemben volt, a déli híd venti is útban volt! Gondolkodtem hogy a kártyából, vinyóból, vagy a házból vágjak de aztán csak szereltem. Amúgy nem kell hozzá paks csak egy jó FSP Majd a kártyán még kell tenni hűtőbordát a feszstabokra, de az még ráér mert a prockóm még úgysem izzasztja meg. De azért nagyon klassz
joi29: Nagyon klassz lett a ház! Ez kellene nekem is!
Ja sokan megütötték magukat mikor leestek a székrő?[ Szerkesztve ]
-
geprombolo
őstag
válasz KillHates #7208 üzenetére
Látom, táváris, egész jól kezd megint belendülni. Jönnek a remek gányok, a múltkor én nem porfújót, hanem porszívót patkoltam, pontosabban akksit cseréltem benne (azóta sem értem a bekötésének az elvét, de mindegy). Fújni szájjal szoktam a port, aztán a pofámba megy. Alkalom adtán majd csinálok képet a porszívóról, meg a patkolás nyomairól.
Valaki szóljon Zodiak barátunknak, hogy a gányokat ide várjuk. Ő maga írta, hogy ott csevegni kell, akkor ide tegye a képeit. Sőt, szólok én. z0d1AK! kérjük ide a képeket, ne légy irigy!cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
-
3.Aragorn
addikt
válasz Pista0001 #7228 üzenetére
Egyet értek veled, ha ott kifelé szívatnád a levegőt, jobb lenne, mintha befújnád, mert befújásnál ez a felmelegedő levegő keveredne be a ház fő légáramába, és rontaná a hatásfokot, kiszívásnál pedig segítené a hátsó ventik dolgát, növekedne az elöl bejövő levegő mennyisége, stb.
-
Pista0001
addikt
válasz KillHates #7223 üzenetére
köszi
az elsőre válaszoltam ott, a másodikhoz itt fűznék hozzá egy ötletet mert szerintem ide is passzol.
Következő háznak Cooler Master 590-est tervezek, aminek van az alaplap "alatt" a processzor foglalat táján egy 8cm-es ventihely. Ha oda teszek egy ventit ami a házból kifelé fújja a levegőt, akkor az elől befújt levegőt "végigszívná" az alaplap alatt, így az egész lapot és főleg a chipset és a proci magasságában levő smd alkatrészeket is hűtené némileg. Gyárilag gondolom befújásra találták ki, de akkor szerintem csak a proci tájékán lenne hatása mert a hátsó/fölső ventik hamar ki is rántanák a levegőjét.
-
joi29
őstag
válasz KillHates #7224 üzenetére
-Ha gondoljátok a következőről készítek egy részletes:
"Hogyan csináljunk egyedi előlapot házunkra" cikket.Dimitryj
-Igen az egész hóbelevancot, de gondolom ez a festésen is látszik,
mert sajna nincs steril,pormentes műhelyem és mikor a szél be fújt a fészerbe...
...hát elég csúnya szavakat mondogattam magamba. -
-
Bunker
tag
Ajánlom figyelmetekbe a Logitec legújabb hárdkór-gémer billentyűzetét a Maltron-t: Íme!
[ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
-Hali a gányolás szót nem annyira szeretem,úgyhogy fogjuk rá barkácsoltam
odahaza egy kicsit,akit érdekel itt megnézheti. -
Pista0001
addikt
válasz kriszbon #7217 üzenetére
Remek kártya az az MSI. Én múlt pénteken vettem, meg is küzdöttem vele mire minden klappolt. (#7141) Pista0001
és még működésre is kellett bírni -
kriszbon
őstag
Ok rendben van! De szégyen ide vagy oda nem tudtam belinkelni a képet Azt hogy ide tegye már csináltam de a link nem ment. Arról lenne szó hogy egy vga miatt kellett egy kicsit gányolni, rendezgetni a dolgokat! Az összes kábelt el kellett valahogy pakolnom, a végén még egy kis koptertól is meg kellett szabadulnom. Szerintem belefér a gány témába!
Utoljára próbálkozom linkelni ígérem, ha nem megy hagyom ezt a fenébe! De mindjárt használom az off gombot is(engedéjezem a székről való leesést a röhögéstől)
[link] [link]
[link] [link]
Legközelebb a link helyére szöveget írok, de mára ennyi![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kriszbon #7215 üzenetére
Használd a hozzászólás alatti "képbeillesztő" kézi-készüléket, (szürke sáv fehér "Új kép feltöltése a szöveghez" felirattal. Nagyon profi átméretezi a beillesztendő képet (max 1600x1200!!), hogy itt elférjen. Szóval ott tallózd meg a gépeden lévő képet, majd miután leokéztad a továbbítás után ahol a szöveg dobozban (ez a fehér rész ahová a szöveget írod) áll a kurzorod oda illeszti be a BEILLESZT gomb megnyomásával
Ha OFF vagy, plíz használt az OFF gombot!
Mert kapunk a pofánkra![ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Akkor megpróbálok nem off lenni és belinkelek egy képet, sajnos az lettem mert a link nem jött össze bocs
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pr05p3c #7213 üzenetére
Köszönöm a linket, ajánlom a többieknek is! Sok mindenre jó szerkezet:
Monjuk a nyomáskapcsolóról nem szól a fáma. Azért illik ezzel vigyázni mert a csillagkompresszor képes kidurrantani egy sima fém palackot. Bár ilyenkor már mondjuk fehér izzásig is képes melegedni a motor ami nemcsak robbanás- de tűzveszélyes is![ Szerkesztve ]
-
pr05p3c
tag
válasz KillHates #7212 üzenetére
Ez a kompresszor is egy családi háznál van, műhelyben, de ennek olyan hangja van, hogy megsüketülsz mellette és 3 tartályos, összesen biztos 100l fölött van.(nem tudom pontosan) Egyébként lehet hűtőgép kompresszorából házi kompresszort építeni: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pr05p3c #7211 üzenetére
Köszönöm a választ. Esetleg lehetne egy-egy pötty pattex pisztollyal rögzíteni.
"Egyébként van rendes nagy, tartályos kompresszor is, de azt a panelben érdekes lenne használni" Hát ez még családi házban is botrányt csinál. Láttam olyan kompresszort aminek olyan szivattyúja volt mint a hűtőgépeknek és volt egy kb 15 literes tartálya. Azt felpumpálta 20 bar-ra és leoldott. Mindezt olyan halkan mint egy hűtőgép. Én valami ilyesmit keresek.
-
pr05p3c
tag
válasz KillHates #7207 üzenetére
A szivacs nincs beragasztva és a venti sincs ráragasztva a szivacsra, csak bele van állítva a gépbe, ha szerelni kell, akkor egyszerűen csak kiveszem és nincs útban. Az a kék is "izé" ami az egyik pöckön van, az Blu-Tack(ilyen gyurmaszerű anyag pl. poszterek nyom nélküli felragasztására). Eredetileg azzal volt berakva szivacs nélkül, de nem csillapított eléggé.(és csak a lustaság miatt maradt rajta )
Az a pumpa gondolhatod, hogy nem brutális légszállítású, de jobb mint ha összeköpködném a gépet és a sűrített levegős palackkal szemben ingyen van. ( ha nagyobb légnyomás kell, akkor hagyom összegyűlni a levegőt a rendszerben és amikor elkezd "szenvedni" a pumpa, akkor fújok) Egyébként van rendes nagy, tartályos kompresszor is, de azt a panelben érdekes lenne használni (méret,hang...) A gépet meg hurcolja akinek két anyja van. -
nagyúr
válasz kriszbon #7209 üzenetére
Szia! Itt vagyunk, csak lapítunk, de psszt! El nem mondd senkinek!
Egy kicsit árnyékot vet most a felhőtlen jókedvünkre az elmúlt időszak huzavonája, de idővel be fog lendülni megint a társaság. Amit kértek a modik, hogy ne szemeteljük tele a topic-ot chat jellegű hozzászólásokkal és off-al. Lett erre egy HBGTMG baráti kör csinálva, de ott is nyögve-nyelősen megy a duma.[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Hali! Valaki írja már meg hogy hol a régi társaság Az volt a frankó legalább volt mit olvasni! De így Köszi előre is
-
nagyúr
válasz geprombolo #7203 üzenetére
Menni fog ez is táváris!
-
nagyúr
válasz pr05p3c #7204 üzenetére
A topik teljes végigolvasása után én is mutatok egy kis gányt
Hát barátom minden tiszteletem a Tiéd!#1:A szivacs oda van ragasztva és a pöckök abba beragasztva?
#2:Van elég légszállítása annak a pumpának?
-
pr05p3c
tag
A topik teljes végigolvasása után én is mutatok egy kis gányt:
[link] Itt látszik a nagy rend(+egy kis por) és a gépben található egyetlen gány, a VGA alatti segédventi(eredetileg a régi, passzív VGA-m alatt volt, de ezen is segít 4-5 fokot...) [link] Itt látszik közelebbről a venti. A lábai makett alkatrészek keretéből van(természetesen csak szemre, mérés nélkül) kivágva, bedugva a csavarok helyeire és körbeszigszalagozva. A szivacs a rezonancia miatt került be.(természetesen ez is szemre lett vágva, ép hogy jó lett... )
A másik számítógépekhez tartozó gányom:
[link] Ezzel(is) takarítom a gépem. Ez egy 12V-os kerékfújó kompresszor + 1 makettezéshez használt festékszóró. A festékszóró csövének vége szerencsére tökéletesen passzol a kompresszor szelepébe, de a szivargyújtó csatlakozó nem passzolt az itthoni 12V-os tápomba és rövid is volt az alap vezeték, ezért ráforrasztottam egy vezetéket aminek a végén megfelelő csatlakozó van. A forrasztás és szigetelés után vettem észre, hogy a szivargyújtó burkolata rajtamaradt a vezetéken, ezért inkább leszigszalagoztam mint, hogy normálisan levegyem.(azon is gondolkodtam, hogy leverem kalapáccsal, csak már késő este volt...ja és lustaság rulz... ) A múltkori takarításnál szétment a nyomásmérő belseje(a réz cső szétment) és így használhatatlan lett, mert elment a nyomás. Szétszedtem, összenyomtam a csonkot, beforrasztottam a végét és a biztonság kedvéért kapott egy kis szilót. Most így néz ki: [link]
Nem érdekel, hogy nem méri a nyomást, mert úgysem kereket fújok, csak a számítógépből a port. -
geprombolo
őstag
válasz Maximinus #7202 üzenetére
Úgy látszik már csak én akarom éltetni ezt itt... mindegy, lesz, ahogy lesz, nem sok beleszólásom van, az érdekel, hogy továbbra is fennmaradjon a társaság és folytassuk, ahol abbahagytuk. A GSZK élt, él és élni fog! Gányra fel, elvtár... bocsi, gányolók!
cmd: ping win! Vakegérke, odafent találkozunk és játszunk tovább, mert játék az élet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest