Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Mesterek! Izé... tudom voltam már kérdezni, de az akkus fúró átalakítás hálózatira, na az eléggé vegyes lett. Ugye a kockatáp megbukott. Kockás volt az áram is tőle Jelenleg térdig kábelekben meg pc tápegységekben ülök. Feles sikerrel, de megy pc tápról a dolog. Tehát fogom a 24 pines csatit és mérnöki gemkapoccsal kötöm a zöldet a feketéhez. Kapcsoló elbillent és megy a táp. Mindkét végén blankolt vezetéket bedugdosva a megfelelő helyre (azaz az akkus gép akku fogadó csatijaiba az egyik végük, majd a molex/cpu csatiba a másik felük, az akkus pozitívja a tápegység sárga 12V-os csatijába, az akkus negatív érintkezője a tápegység sárga melletti feketéjébe szuszmákolva. Körültekintően a tápegység dugvilláját beledugom a teszkós elosztóba, majd az érintésvédelemnek megfelelően, cipőorrheggyel bekapcsolom. Ezután indítom az akkus csavarozót, ami el is indul, világít a ledje is, azonos fordulaton forog. Mondom oks. Erre a második indításnál lekapcsol a tápegység. Na ez miez???? Ettől fogva, ha el is indítom a tápot (áramból ki-be, bekapcs) azonnal le is kapcsol. Minőségi, de régi tápokkal próbáltam. (Régi QTechnology 350W-os, LC Power a még nehéz belsős 550W-os, és egy békebeli IBM egyágas 120W-os.) A kodegány és kolorshit még nekem is meredeknek tűnik. Viszont lehet nem volna bennük az a védelem, ami miatt a minőségibbek lekapcsolnak?
14,4 voltos Bosch akkus fúró az alany. Ha elindul, szépen megy, ahogy kell. Másodjára meg csak nyikkan és lekapcsol a táp. Hogy lehetne ezt kiküszöbölni, áthidalni? Mivel, hmm, szóval elég hülye vagyok az elektronikához (is) kérdezzetek rám! Lehet totál rosszul kezdtem az egészet.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
addikt
válasz Pete55555 #54896 üzenetére
Én meg sem néztem. Szerelő már megcsinálta, azóta levizsgázott. Hétvégén visszaszerzem a kocsit.
Ez egyébként 4 éve volt ugyanígy megcsinálva. Ennyit bírt..
Azt nem tudom, hogy a pesti tél, vagy a kókler munka miatt.5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
TheProb
veterán
-
addikt
válasz TheProb #54894 üzenetére
Már megvan a rozsdaátalakítós alapozó, meg a plasti dip (természetesen kulturáltan az egészet lefújva).
Mesélj még!
Engem elzavartak a műszakiról a rozsdás alvázzal. Ha tudtam volna, hogy csak rozsdaátalakító kell..5600X 2x16GB 6800XT | ASUS Zenbook 14 UX425 | iPad Pro 12.9 | iPhone 15 | iMac e2008
-
TheProb
veterán
Ismeritek a mondást, ha hülyeségnek tűnik/látszik, de működik, akkor nem hülyeség.
Amúgy következő projekt a küszöbök megcsinálása (vagy legalábbis megpróbálása) lesz, mert sajnos a tél alatt tenyérnyi rozsdafoltok lettek mind2 végükön... [kép]
Már megvan a rozsdaátalakítós alapozó, meg a plasti dip (természetesen kulturáltan az egészet lefújva). Szakik már így is cserélték volna a teljes küszöböt, ennyit még megpróbálok házilag."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Gonoszságot érzek Btw: jelenleg a 2 levágott tartó úgy van, ahogy. ergó nem tartja őket semmi. Szal ennél már csak jobb fogása lehet De amíg meg nem jön az új radar, ami remélhetőleg működni is fog, addig nem imádkozom le még 1x...
(#54887) Ispy: Kezdem azt érezni, hogy valami sarki putris ork féle kókányolónak néztek már
Pedig tényleg látszik semmi rajta"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz Essejó #54882 üzenetére
Nem értem ezt a felháborodást
Se hidegvágóm, se menetvágóm. A csavart fejét se tudtam volna leütni, még ha lett volna se, mert vitte volna akkor is a műanyagot magával. Plusz teljesen feleslegesen szoptam volna 10x annyi időt vele.
Ezek a csavarok semmi lényegi tartást és fogást nem adtak a lökösnek, így egyáltalán nem létfontosságú. Fúrok majd 1-1 lyukat a 2 levágott fül csonkjára, aztán gyorskötözővel megfogatom, az biztos nem fog elrohadni.Kókány, nem kókány, tök mindegy, mert nem látszik egyáltalán és 1centit nem áll el a lökhárító így se, szal no para...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Essejó
veterán
válasz TheProb #54877 üzenetére
És ezért képes voltál a műanyag füleket levágni?
Baszki ez már nem is Gányolás hanem Kókányolás!
Simán le kellett volna hidegvágóval ütni a csavar fejét, egyben leveszed a lököst, aztán simán kifúrod a berohadt csavart és amikor összerakod, akkor egy mérettel nagyobb csavart hajtasz be helyette. Ja és olyan szinten bezsírozva, hogy zsírmérgezést okozzon, akkor tuti nem rohad be évekig, ja és nem árt ha minimum felület galvanizált csavart használsz ilyen helyen.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Thorus
aktív tag
Én a Versa Tip-hez csak Rothenberger gázt használok. A kis palack igen drága de ezzel lehet rendesen égetni. Nálam úgy 3 max 4 utántöltést bír. 3 év használat után semmi koszolódás nincsen a fuzókánál és a láng is stabil meg tiszta.
[ Szerkesztve ]
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
Sokimm
senior tag
válasz #33253120 #54878 üzenetére
Köszi az infót, erre oda fogok figyelni legközelebb! Most egy ersa pákát töltöttem fel sárgával, és megy, bár fura volt, hogy ha nem volt rajta a páka feje (a hegy), akkor elaludt a láng... Ez normális (nincs mibe ütköznie a lángnak, ezért elsuhan a gyenge égéstér, és eloltja magát? Ez volt az ideológiám mögötte, de lehet csak a gyenge égés miatt volt? Nem tudom...)
Kis topic ON:
A weller támogatja az ersa pákát, csak esztergálni kell a végéből picit, hogy becsusszanjon.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Főnök vett nekünk KIKA-s változatot ebből....
Baromi jó volt...Aztán meg rátöltöttünk, utána meg nem.
Végül el kellett szisszenteni ami benne volt, és venni valami más öngyújtógázt.
Régi tapasztalat, hogy a sárga gáz max gyújtóba jó. Koszos. Forrasztóba eggyel jobb minőségi osztály kell. Kb a fehér-világoskék flakonos gáz ami tudja ezt. -
TheProb
veterán
Na megvolt a maszekolás. Egyetlen 1 csavart tudtam csak nagy nehezen kicsavarni, kettő totál be volt rohadva. Próbáltam multigéppel vágni rá egy vájatot, de nem tudtam úgy se kitekerni, úgyhogy el kellett vágnom a műanyag füleket. Utána megnéztem a már levett lökös mellett a 2 berohadt csavart, hát nem csoda, hogy meg se mozdultak, gyakorlatilag be volt/van kövesedve az egész csavar.
Amúgy sikertelen volt az akció, mert teljesen használhatatlan a tolatóradar amit be akartam szerelni. Rendelhetek "hagyományos", érzékelős radart. reméljük az már jó lesz.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
duc
aktív tag
válasz Barret001 #54874 üzenetére
Látom van tapasztalat ezekkel a cuccokkal, lenne egy kérdésem. Vettem egy ilyet, amíg nem fogyott ki a gyári töltés, rendben működött. Utántöltöttem, azóta változik a láng nagysága, ereje úgy is, hogy nem állítom közben. Szóval így használhatatlan. Mit tudtam elrontani, lehet ezt túltölteni?
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
-
Essejó
veterán
válasz TheProb #54868 üzenetére
Ja, hogy ez a szürke Lapos izé az műanyag?
Akkor a kimelegítés az felejtős, mert a végén még átesik a csavaron.
Mondjuk én megpróbálnám egy vékony csavarhúzóval a műanyagot elfeszíteni a padlólemeztől és oda befújni csavarlazítót / wd40-et - szilikon sprét és hagyni "ázni" vagy 24 órát aztán megütni csavarhúzó és kalapács kombóval. Amelyiket lenyaltad a torxal azt meg a csavar peremének támasztott hidegvágóval megütni kitekerés irányban kalapáccsal.Én pár éve vettem egy hasonló gázforrasztót, öngyújtó töltő palackról tölthető.
Nem csak forrasztásra jó, sok berohadt csavart segített már kiszedni.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
TheProb
veterán
válasz salaud #54867 üzenetére
Nincs, de nem is tudnék ráfogni, annyira vékony a feje a csavarnak. Levágni se tudom, hogy hogyan tudnám úgy levágni, hogy a műanyagot ne bántsa... Eddig amire azt mondom, hogy megér 1 próbát:
-kalapálgatni
-öngyújtózni(?)
-a fejre merőlegesen kicsit bevágni és valami isteni csoda folytán laposfejűvel kicsavarni, bár erre nemtom mennyi esély van.
-Berágok és levágom a gcibe."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
salaud
aktív tag
válasz TheProb #54864 üzenetére
Szép mosógép.
Patentfogód van-é? Mert csavarlazítóval jól megfújod, megkalapálod, aztán ezzl izomból rászorítva ki szokott jönni...
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Krogoth
senior tag
Esetleg, ha odaférsz franciakulccsal?
-
TheProb
veterán
válasz #33253120 #54862 üzenetére
Nincs áram sajnos, ezekkel a módszerekkel is az a gond, hogy állni hagyni nem tudom, mert utcán van a kocsi, valamint alulról vannak a csavarok, így ugye a gravitáció károsan hat az elméletre
(Az alvázzohadást ne nézzétek, az már orvosolva lett , viszont a csavarok most is ilyen szépek...)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TheProb #54857 üzenetére
-WD40
+ valami minőségi cola. Pl Coca, de minimum egy éjszakára. Esetleg vágó- fúró- üregelő spray, vagy csavarlazító/rozsdamaró...Áram nincs? Akkor fel kell gyújtani akkor kémiai úton... Azaz teszel valami bevágást a csonkra amit talán lapos csavarhúzó le tud kezelni. Belefúrsz a csonkbba, injektálsz bele valami jó hőtermelőképességgel rendelkező anyagot, és amíg ég próbálod kitekerni.
Extra. Lehet súlyosbítani a helyzetet ha a meleg cuccra valami hideget adagolsz párszor...
-
TheProb
veterán
válasz #33253120 #54860 üzenetére
Bár mondjuk az kérdéses, hogy ha a csavar annyira rozsdás, hogy az első mozdulatnál elnyírta az anyagot a csavar feje, akkor ezzel mit lehet majd kezdeni...
Kb 1 éve volt lakatosnál a kocsi, ő akkor leszedte és ő is mondta, hogy meggyűlt vele a baja. De annyi esze már nem volt, hogy a full vörössé rohadt csavarokat kicserélje... Mondjuk annak máshoz se volt esze, így elnézhető neki ez a kis "baki"...
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
válasz Sokimm #54855 üzenetére
Max sima öngyújtó, tekintve, hogy vihargyújtót említetted, így gondolom az is megérhet egy próbát Áram nincs, így páka és egyéb 230as dolgok kicsukva.
(#54856) Promi: Most rendeltem a kínais változatát, csak mire az megjön... Addig azért szeretnék vele kezdeni valamit.
-
Promi
aktív tag
-
TheProb
veterán
válasz Sokimm #54852 üzenetére
Nincs gázlángom De a kalapáccsal való csapkodás jónak hangzik, neten is láttam sok helyen ezt.
(#54853) Laccoss: Mivel kézi erővel nem tudtam megmozdítani, ezért próbáltam meg az akkus fúróval.
-
TheProb
veterán
válasz Laccoss #54849 üzenetére
Az a gond ezzel is, meg a másik módszerrel is. Hogy annyira be van gyógyulva a csavar, hogy az egyik, még épp kulcsnyílású csavart se tudtam kitekerni fúróval, max teljesítménnyel sem. Csak "kalapált" a gép, de meg se mozdult. wd 40 se hatotta meg, mondjuk szerintem pont oda nem ért be az anyag, ahova kellett volna.
[ Szerkesztve ]
-
Laccoss
addikt
válasz TheProb #54848 üzenetére
Ha hozzáférnél valahogy egy csíkot vágni bele, akkor egy lapos fejű csavarhúzóval ki tudnád csavarozni. Vagy fúróval lefúrni, és ha úgy sikerül levenni akkor a csonkot egy fogóval kicsavarni.
Bocs, ha hülyeséget mondok, nem igazán láttam még hogy is néz ki hátsó lökhárító rögzítése.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Le kéne vennem a hátsó lökösömet a kocsin, de annyira be vannak rohadva a padlómezebe teker csavarok, hogy rögtön elnyíródott a kulcsnyílásuk (torx). Van erre valami tippetek, hogy hogyan tovább? Ránézésre csak a levágás marad, ugya akkor meg benne marad a csavar szára ugyan úgy, szal maradna a jövőben a gyorskötözős rögzítés utána.
Esetleg kulturáltabb megoldás lenne?
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Telefon Térerő házban való javítására van valami kókány / barkács megoldás/ lehetőség?
V.... elfogadta és jogosnak tartja a panaszomat, hogy **** a térerő a házban. De még én fizessek 30 ezret, egy minibázisért, hogy használhassam a hálózatot
-
DrojDtroll
veterán
A laptopos dolog talált. Csak nagyon régi a laptop.
Egy ilyesmi laptop billentyűzetéhez kell. a billentyűzetet kimentettem a laptopból, mert mechanikus. Így ha megcsinálom a kábelt hozzá és a vezérlés arduinóból, akkor ingyen lesz egy klaviatúrám.
-
Depression
veterán
válasz DrojDtroll #54841 üzenetére
A kivitelezést nézve, a célod az volt, hogy ide berakhasd.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Thorus
aktív tag
Talán a floppotron készítményedhez valamilyen adatkábel.
Az ember annyit ér, amennyit a többiek akarják, hogy érjen.
-
Sokimm
senior tag
Valószínűnek tartom, hogy a 80 eres véget vagy egy régi hdd, vagy egy régi cd olvasó, vagy egy arduino környezethez csatlakoztatod (szabvány tüsketávolság miatt), a szalagkábel rész meg valami új (rasberry? (erős tipp), vagy hasonló befogadóba kellene dugni.
A szalagkábel szélessége miatt vagyok gondba, mert laptopokban nem szokott ilyen vastag lenni sehol. Nyomtatóban láttam már ilyen széleseket (sok eres), de ahhoz meg minek? HOHÓ!
Lehet régi alaplapból akarod az új nyomtatót közvetlen micsodázni?
Nem tudom... Nah feladom, szabad a gazda!
-
gerleimarci
aktív tag
Talán ezzel lehet kapcsolatos?
-
Satyricon
addikt
-
Raggie
őstag
-
Raggie
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyen kérdezem, de hátha.
Lehetséges, hogy ráadnám a fejem, hogy kupaktalanítsam és egy jóféle TG Kryonaut-ra lecserélném a pasztát a kupak alatt az i7 3770K processzoromon. 1,27 V-al megy a 4,5 GHz ugyan, de prime blend teszt alatt is 90 fok fölé megy a hőmérséklet pár perc után.Szóval a kérdésem: tudtok valami megbízható step-by-step leírást a kupaktalanításhoz?
A legjobb volna a "hülyebiztos", de sejtem ,hogy valószínűleg ilyen nem lesz, lévén ez már eléggé extrém műtét.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Gdi
senior tag
Na igen, súlyt nem említettem, de ez igaz. Fő szempont még a súly is a "hibrid" megoldásoknál.
A többi meg függ a különböző anyagok illesztésének módjától.
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Gdi
senior tag
A hővezetés és a hő át/leadás az két külön paraméter.
A (vörös/sárga)réz lehet jól vezeti a hőt, csak a környezetének nem akarja annyira leadni, mint pl az alu. (Ezért hatékonyabb a rézmagos blokk alu lamellákkal, mint a full réz)
Továbbá alu-t lehet saját magával (is) egyszerű(bb)en "hegesztés"-sel összeállítani, míg réznél külön anyag (leginkább ón) kell. A rezet is lehet hegeszteni, csak drága.
Emellett felületkorróziót is vegyétek figyelembe.[ Szerkesztve ]
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
kmisi99
addikt
-
Ribi
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #54824 üzenetére
Arany hővezetése alu és réz között van wiki szerint.
-
félisten
válasz DrojDtroll #54823 üzenetére
És a Valkűrök Lovaglását megcsodálhatjuk majd az előadásodban?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Satyricon
addikt
sziasztok
Van valakinek ötlete, hogy házilag mivel lehetne helyettesíteni a gap padot?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
creation
senior tag
válasz Sándor -P20- #54814 üzenetére
Azért a rudakba csak a biztonság kedvéért bele reszelnék egy kicsit, hogy a rúgónak legyen hornya...
"Mert Ő küld 100 csodát, csak Benne Bízz!"
-
Vertigo18
addikt
válasz Sándor -P20- #54814 üzenetére
Hát ez csodálatos!
Most már csak egy cipősdoboz kell, amibe belefér!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
NEMO1968
őstag
válasz cinemazealot #54787 üzenetére
Tökéletes!!!
Utolsó ilyen gányolásom az volt, hogy szálanként összeforrasztottam , szigeteltem egymástól őket.
Jojóztak a szemeim, mire végeztem, de működött.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
Pete55555
addikt
-
Sándor -P20-
senior tag
-
kmisi99
addikt
válasz quailstorm #54812 üzenetére
Ez marha jó. Majd turkálok valamit, aztán vagy jó lesz vagy nem.
-
kmisi99
addikt
válasz quailstorm #54809 üzenetére
Rendben majd szétszedem és ránézek. A mini BNC remélem a GSM antenna. Ha megvan melyik a wifi akkor mit forrasszak be? Réz kábel, vagy kell valami speckó dolog? Esetlegesen akad mini antennám is.
Itt az alaplap, melyik lehet a wifi?[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
válasz quailstorm #54807 üzenetére
Nekem a forrasztás is jó. De milyen pigtail kivezetés? Nem feltétlen értem amit a google kiad.
Ha rossz laptopból bontok egy fél méter ugyan olyan kábelt mint ami a telefonban van az is jó lehet?
erre gondolokNoname vacak telefon ehhez semmiféle kép nincs a neten.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, telefon wifi antennáját, lehet valahogy erősíteni kicsit? A telefon nem telefonként fog funkcionálni, szóval bármiféle morbi megontás lehetséges. Egy wifis "biztonsági" kamera lesz, viszont a wifi jel pont annyira gyenge, hogy vagy 10 másodperc késés van.
-
Sokimm
senior tag
válasz Depression #54804 üzenetére
Jogos, akkor mehet mosogató víznek!
-
Sokimm
senior tag
válasz Depression #54794 üzenetére
Annyira nem lehet sok, elnézve azt a pici keresztmetszetet, amit az a réz cső produkál. A WC tartályba meg bevezetve, egy magason elhelyezett pc házzal simán feltölti, míg naponta x-szer lehúzod a tartályt. Nem jó az elmélet? (persze a wc tartályt mókolnám, hogy túltöltés esetén se álljon le a pc hűtése )
Inkább a vízkő miatt aggódnék. Szerintetek mennyi idő, míg a gány furatozása bekövesedik?
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz Depression #54794 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a csapvíz állandó ~15...20°-os hőmérsékletével könnyű hűtési képességben lepipálni azokat a versenytársakat, akik zárt rendszerben keringetik a hűtőfolyadékukat (vagy eleve nem folyadékhűtősök). Ha lenne mellette egy 60 literes hordó és az abban lévő vizet keringetné, az már izgibb lenne. Nézném, ahogy idővel bealgásodik.
-
DrojDtroll
veterán
válasz cinemazealot #54787 üzenetére
nekem is van hasonló utp-s tákom, de ott egy kicsit meg van kavarva a dolog.
a napokban újra aktuális lesz
akkor majd bedobom ide
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja