Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
válasz salaud #89766 üzenetére
Jaj rendben.
Én erősebb aksis gépeket csak egyszeri tesztre próbáltam végig. Teljesítmény az van, a spéci hálózati aksit is néztem, ezt átvehetnék mások is. Vízbe is néztük, de az aksit azért nem, sarokcsiszolót szó szerint nem igen bírtam befullasztani zártszelvénybe, már féltem nyomni mert elpukkan a korong de még csak nem is lassult. Az hosszabb használatot nem tudom milyen, de az aksik is jobban bírják mint makita, milwaukee, ilyenek vannak otthon ehhez tudom hasonlítani.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
-
-
Inhouse
őstag
válasz salaud #84041 üzenetére
Sok videóban látni hasonlót, sehol nem láttam eddig a címkéjét. De mindent IS ragasztanak vele, akár fát is. És mindenhol így, hogy nem a ragasztandó felületeket, majd összenyomják, hanem odanyomják az egyik anyagot a másikhoz és odafolyatják. Szóval láttam fával is...persze nem biztos, hogy mind ugyanaz, de már régen feltűnt ez a fehér tubusos cucc, ugyanolyan áttetsző, híg és ugyanúgy használják. Meg gyanús, hogy mondjuk amerikai emberke nem dolgozik erősen mérgező ragasztóval 2023-ban.
Anno, gyerekkoromban összeraktam pár modellt, azokhoz is ilyen folyós ragaszót adtak valóban, ami a műanyagot olvasztotta meg...csak apró tégelyben volt és fogpiszkálóval adagoltuk apránként...hú, de rég volt...#84042 Dani_kp:
Köszi! Kíváncsi leszek. Bár a cipőragaszókat én úgy ismertem, hogy ott is mindkét felület beken, vár, erősen összenyom...Üdv Inhouse
-
salaud
aktív tag
válasz salaud #82125 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom, a link kattintva helyes, kimásolva egy másik cég hasonló terméke található. Köszönöm windows vágólap eme csodás anomáliát...
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz salaud #82093 üzenetére
Én ugyanígy jártam. Tavaly kölcsönadtam az addig nem használt forrasztómat valakinek, akitől idén tavasszal kaptam vissza ugyanígy szétégetve a forrasztócsúcsot. Állítólag csak 2 vezeték lett beforrasztva... Gondolkodtam, hogy rendelek hozzá másikat, de aztán vettem a lidlben egy másikat, amikor épp le volt akciózva, ezt meg eltettem "kölcsönadni", ha megint elkéri. Azóta az újat már többször használtam, igaz odafigyelek, hogy ne max teljesítménnyel melegítse a fejet.
-
TheProb
veterán
válasz salaud #71501 üzenetére
Jah, közben rájöttem, hogy bicós boltban kéne kapni ilyet. 150ért vettem darabját. Bár a belső átmérő nem votl teljesen azonos. Egész eddig ezt a szart tákoltam, azt hittem a végére, hogy felgyújtom a 3.14csába már...
Golyóskoszorú csere után sem fut 100%-osan, de ha már nem szorul, akkor mondhatni "boldog" leszek.71503darvinya: Ez oké, csak szobabicóba szerintem nem menne bele a monoblokk.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
lemmy71
őstag
válasz salaud #68091 üzenetére
Nekem is olyan van mezei fekete dobozos gép, csak más néven fút. Én az obiban vettem tízenéve cirka húszkörűl volt az ára, 3 fürdőszoba 100nm padlólapot takarítottam el vele, meg kis millió lyukat fúrtam betonba. Hibátlanul működik, csak szénkefét cseréltem benne, de az is volt hozzá gyárilag a dobozában.
Lényeg hogy ne észnélkűl állat módjára nyomd a betonba véséskor és akkor örök élet meg egy nap. A parksides gépet simán lealázza -
kutga
nagyúr
válasz salaud #66716 üzenetére
1. Tudok.
2. Ezt még meggondolom.
3. Ilyenem van otthon, megnézem miként tudom rögzíteni. Gondolom a borda felőli oldalra tegyem. A takaró lemezt érdemes lehet leszdni?'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
törölt tag
válasz salaud #65805 üzenetére
'99-ben volltam sorállományú, enyém volt az akkumulátoros műhely a telephelyen.
Kb heti szinten kellett az akkukivezetéseket visszaforrasztgatni alkáli elemből kibányászott szénrudakkal, az akku saját áramával. Hasonlóan, mint ahogy a cellákat varrta össze.
Addig melegíted a leszakadt tönköt amíg megolvad, és ki nem tölti teljesen a rárakott formát.
Persze ha nem veszed le a kupakot, akkor lelőheti, vagy felrobbanhat az akku. Bár amúgyis tapogatni kellett az oldalát, hogy mennyire forró.
Deszt vizet is magamnak csináltam, savat is magamnak kevertem, ki volt adva, hogy duo-check-kel le kell mérni a leszűrt régit, az friss savval és deszt vízzel mennyiségre, és állapotra hozni, majd mehet vissza.
Semmi extra kontroll, vagy minőségbiztosítás nem volt, és az egészet surranóban, és gyakorlóban kellett csinálni. -
Barret001
addikt
válasz salaud #65810 üzenetére
Szia! Érdekelne a véleményed! Te tűnsz itt gépészetileg a leg felkészültebbnek.
Ezek itten tömegközlekedési járműveket építenek ebben a modern gyárban.Biztos lenne mit fejleszteni,hogyan látod a szakmai felkészültségüket? [Mega bus factory] -
lemmy71
őstag
válasz salaud #65805 üzenetére
Láttam hogy pakisztáni a videó, de nekem jobban tetszett az indus jelző. De gondolom hogy a nagy muszlin közösség mellett van azért indus is meg más is.
A nagykövetségen csak nem gányolnak a mindennapi betevőért.
Ha megfigyeled a videót, akkor láthatod hogy a bontott akkukból kiszedet ólmot olvasztották újra és az könnyedén tisztítható. Gyerekkorunkban közel 40 évvel ezelőtt mi is rossz aksikból szedtük ki az ólomcellát és olvasztottuk az ólmot, mindenféle dolgot öntöttünk belőle. Egyikünknek sem hullott ki a foga meg a haja Nem a paksi erőmű ólom rudait olvasztottuk Ha megnézel pár alváz és hasonló bitang nagy vasak egyengetését törés javítást, az itthon is ugyan így történik, kissé kulturáltabb műhelyekben és nem a szabad ég alatt. Az akkusavat gondolom összegyűjtötték, "alaposan" leszűrték és az ment vissza, egy teherautó tiszta vízzel felöntött aksival nem sokkéig bírja, ha egyáltalán beindul. Nem kötekedésként írtam ezt, ne érts félre
Elismerem hogy vannak haláli megoldások is, de gondolom ha lenne más választásuk akkor ők sem úgy csinálnák. -
lemmy71
őstag
válasz salaud #65802 üzenetére
Tán ott élsz köztük, hogy ismersz egy párat Szerencsétlen indusoknak nem sok választásuk van, vagy "meggányolják" ahogy tudják vagy éhen halnak, példát vehetnének róluk a kishazánkban élő rokonaik Ha neked 90%-a kokány és életveszélyes, akkor halvány fogalmad sincs hogy mit is csinálnak egy gépjavító üzemben
-
Submarine
senior tag
válasz salaud #64878 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, csak őő ízé pont az a bajom, hogy nem jön le.
Kicsavartam a motor 4 csavarját, amennyire csak lehetett annyira, hogy fejre fordítva még ne tudjon kipottyanni ha mégis engedne.
Aztán a tengelybe belecsavartam egy kapupántfejű csavart, és először csak kopogtattam, aztán próbáltam erősebben is, de meg sem mozdult. A műanyag tárcsa rá van gyógyulva.
Úgy is venni akarok rá másik tárcsát is, mert eléggé kopottas.
Csak szívás ha nem kapok másikat, és ezt meg széttöröm..
Amúgy fű nem is volt sok benne. Volt már szétszedve, mert a vezetékek helye is meg van jelölve.
Most szétflexeljem..?
A motort nem akarom szétkalapálni..[ Szerkesztve ]
-
Pete55555
addikt
válasz salaud #63949 üzenetére
Azért attól még nem biztos, hogy nála is működni fog. Táp minőségétől, és a használattól függ. Ha csak facebookot olvasgat a gépen nem biztos, hogy baja lesz, de ha 0-24-ben PUBG-zik, az már problémát jelenthet. A fordítva berakott ventivel mindenképpen kevesebb hűtése lesz a tápnak. Persze, ha ezt bevállalja, akkor hajrá.
...Szeretem leracsniztatni...
-
Satyricon
addikt
válasz salaud #63675 üzenetére
Bocs, nagyon fáradt voltam mikor írtam, emiatt lemaradt a lényeg: Nekem csak egy 2cm-es hajszálrepedésem van,ami lehet nem is az, csak én látom rosszul.Ha be lenne szakadva, akkor 100%, hogy hegesztenénk!
Szóval mondhatni patika állapotban vannak a felfogatási pontok, ezért én is csak megelőzésképp végezném el a műveletet!
Így gondoltam egyébként a műveletet:Vannak itthon 2-2,5mm-es acél lemezek. levágnám őket méretre, majd formára alakítom, letisztítom a ragasztandó felületeket, és ragasztanám is! Elforogni nem fog a lemez, húzóerőt nem kell kibírnia, csak nyomóerővel lenne terhelve. Az meg egy 2,5mm-es acél lemeznek semmi, főleg ha ragasztva/csavarozva van egy másik lemezzel!
Milyen brutál erős fémragasztót ajánlotok?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Barret001
addikt
válasz salaud #63364 üzenetére
A spiáter nem hegeszthető a technika mai állása szerint.Ha megmelegítik,szó szerint eltűnik az anyag...
Forrasztani lehet különböző "folyasztó" szerek használatával. 400 fokon már elfolyik az egész! Csak azért használják,mert remekül önthető,és nagy barátja a tervezett elavulásnak! Törik,kopik,puha... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz salaud #63362 üzenetére
OK. Akkor csak neked leírom, hogy ez a kérdés semmi módon nem szólt a metszőolló nyeléről.
Attól, hogy te nem látsz ki a fejeden lévő két lukon, illetve ha ki is látsz, az olvasott betűhalmaz értelmezésével bajban vagy, attól még nem a kolléga és én vagyok hülye.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
donmackó
addikt
válasz salaud #62824 üzenetére
Mosógépről van szó, az meg két irányba forog. Egyelőre most hagyom estig állni a csavarlazítóban (addig kicserélem a fúró elégett kábelét ), átteszem ütvefúróba és rápróbálok.
Csak hogy értsétek hogy miért vagyok morcos a tervezőre. Így néz ki a kérdéses csavar:
Oldalnézetből látszik hogy erre fogóval nem nagyon lehet ráfogni, az csak egy csavar plusz alatta az alátét :
Kattintásra nagyíthatók.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
dewil666
őstag
válasz salaud #62796 üzenetére
Én is purha bal oldottam meg.
Előtte direkt be vizesztem a stang alját. 2 doboz purhab kellett!KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
imibogyo
veterán
-
-
Speeedfire
félisten
válasz salaud #58660 üzenetére
Akár a felniről is leszedi a festéket? Csak, mert anno a drótos megoldás nem vált be. Lehet jó lenne felnihez.
Gyors keresés után én se találtam itthon. Akkor marad kína. Viszont akkor is vicc....Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
imibogyo
veterán
válasz salaud #58377 üzenetére
De én ezt írtam is....
Ha 2 pin-es a venti, akkor a cserével sem fog beleszólni a vezérlésbe az új venti, mert akkor az a vezérlés feszültség/áramerősség machinációval vezérel. Persze ez csak akkor igaz, ha ugyanolyan paraméterű az új venti is, mint a régi. Tehát mondjuk 0,22 A-es gyári ventit cserélsz 0,22 A-es másmilyenre (csak példa persze) és csak a DC+ / GND párost kötöd be, akkor nagyjából ugyanazt a vezérlési sémát fogod tapasztalni.
Én csak annyit írtam még pluszban, hogy egy másmilyen paraméterű venti ettől még nem feltétlenül okoz problémát (de persze okozHAT). Ezért is tanácsoltam én is azt, mint "bolondbiztos" megoldást, hogy próbáljon meg ideális donort találni, ha egy módja van rá. Bíztatni senkit sem fogok bíztatni rá, hogy hívja elő Winnetou szellemét a tápból...
-
MrDerekas
addikt
válasz salaud #57542 üzenetére
Istenkirály vagy! Kínát átnyálaztam én is, hasonló eredménnyel. De ez lesz az, amit linkeltél. Hétvégén be is dobálom a kosárba és jöhet az alkotás öröme
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
DJGABI
addikt
válasz salaud #55358 üzenetére
2 évet sz*ptam vele, de a többi tiplink is semmire való volt (741, korábban 542). hetente újraindítani, csomagokat dobált, timeout-ok. ASUS RT-N12, ezzel most tök elégedett vagyok, kb egyszer nem kellett újraindítani vásárlás óta.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Essejó
veterán
válasz salaud #55358 üzenetére
Ez az ipari hulladék ~10 éve megy open-wrt-vel...
Innentől kezdve kár folytatni mert a vita parttalan. Az enyémen az első pillanattól kezdve gyári szoft van, bár arra is készült olyan ami szénné van hackelve, de semmi nem indokolta a lecserélését, míg a tied 10 éve nem a gyári program miatt működik jól, sőt azért működik jól mert nem a gyári szoft van rajta. Ergo ipari hulladék. pont, ennyi. A nas funkcióba meg ne menjünk bele mert ha egy routerre rádugunk egy külső házas usb-s hdd-t attól még nem lesz nas. Bár ha olyan az open-wrt akkor lehet egy transmissiont is el tud futtatni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Ispy
veterán
válasz salaud #55331 üzenetére
Ezt nem értem Minek kellett a lukakat kicsinosítani, arra gondoltál, hogy így szebb lesz, esetleg kompenzálja a tp link felírat telibe fúrását? Egyébként elismerésem, igazán csúnya lett a végeredmény
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
TheProb
veterán
válasz salaud #54867 üzenetére
Nincs, de nem is tudnék ráfogni, annyira vékony a feje a csavarnak. Levágni se tudom, hogy hogyan tudnám úgy levágni, hogy a műanyagot ne bántsa... Eddig amire azt mondom, hogy megér 1 próbát:
-kalapálgatni
-öngyújtózni(?)
-a fejre merőlegesen kicsit bevágni és valami isteni csoda folytán laposfejűvel kicsavarni, bár erre nemtom mennyi esély van.
-Berágok és levágom a gcibe."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest