Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
Topikgazda
Azt nem írtad, hogy ezek aksis kamerák, illetve mivel a konkrét típus még mindig nem derült ki, így azt neked kell tudni, hogy bírják-e az esőt!
A 2 méter magasság az nagyon kevés, szerintem felejtős.
Így már eléggé más a leányzó fekvése (), nehéz tanácsot adni, gondold át te magad és hajrá!
FireKeeper:
Ha semmi extra funkció nem kell, akkor a legolcsóbb, de már vállalható minőség a Hiseeu és Kínai társai, Hiseeu 5mp POE kamerarendszer teszt.
Banggood-ról érdemes venni, az EU Priority Line szállítással áfa és vám mentes.
Ennél drágábban Annke (by Hikvision). -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok
Otthonra szeretnék valami basic, olcsó szettet 1, később 2 vagy max 3 vezetékes kültéri bullet kamerával, és vinyós NVR-el (vinyó van hozzá). Bevallom őszintén kicsit elvesztem az összefoglalóban ajánlott márkák között. Szeretném az első kamera+NVR (vinyó nélkül) kombót 30k-35k körül megúszni ha lehetséges. flancos feature-ök nem igazán kellenek, ha mobilról rá lehetne nézni távolról az nem lenne rossz. Alis rendelés nem kizárt, de nem tudom a júliusban történt vámos változtatás óta ott mi a helyzet, mennyire bonyolult az ügyintézés.
-
jézusom
addikt
-
jeriko2
tag
válasz
jézusom #17964 üzenetére
"Egy linuxos gépnek semmi előnye, hacsak nem vagy mazoista, vagy tényleg a kisujjadban van minden féle linux okosság. NVR mondjuk egy kÍnai NVR board még olcsó is."
Az NVR is linuxos gép. A sajátomat net-es leírások alapján félig sikerült feltörni, linux fut rajta, be lehet rá lépni ssh-val, ott az egész linuxos fájl-rendszer, köztük a kamerákról lementett felvételek. Egyedül a célszoftverbe nem tudsz belenyúlni. Ha lenne hozzá megfelelő leírás, rengeteg mindent lehetne vele csinálni. -
vacs
Topikgazda
Szia.
Kérdés, hogy mennyire akarsz vak foltokat hagyni?
Hárommal: 7 + 6 + 4 vagy 8-as hely.
Ezekkel még az első udvar/kert az vakfolt, illetve hátulra sem lát rendesen.
Én legalább 4-et tennék fel: 1 + 7 + 6 + 3
De 5-el lenne kb az igazi (a rajzod alapján, szerintem): 1 + 7 + 6 + 4 vagy 8 + 3 -
bigrock
Topikgazda
válasz
E300TD #17988 üzenetére
Wireshark.
Mondjuk, az sem egy egyszerű történet... -
Veron
addikt
Segítséget kérnék.
3 db wifis kamerával fedném le az udvart, az elhelyezésükben nem vagyok biztos. Készítettem egy skiccet, potenciális helyekről, melyik 3 helyet ajánljátok?
Az autót, kertkaput, bejárati ajtót mindenképp szeretném látni, a többi nyílászárón van redőny. Ha nagyon muszáj, akkor még egy 4. kamerára is beruházok.
Köszönöm! -
jézusom
addikt
válasz
markussandor #17987 üzenetére
Lehet, de a windozon nem sérult semmi
-
jézusom
addikt
válasz
E300TD #17984 üzenetére
Én zsarolót kaptam be, de szerencsére csak olyan vinyón, ami volt mentve. ÉS egy raspberry pi-n volt a hdd, nem is windózon. Most tűzfalat tervezek, rendesen hardvereset külön minden géptől, nem látok más megoldást, de a kamerákat én is lehúzom a felhőröl, ha eljutok odáig. Könnyen lehet, hogy az olcsó kÍnai kamerákban extra szolgáltatás is volt
bár a zsarolók tipikusan ruszki kreálmányok.
-
E300TD
tag
Sziasztok,
Adott egy Escam Qf518-as kamera. Wifin kapcsolódik a routerre, fix IP kiosztva, portok átirányítva. Remekül műküdik, iCSee app üzeneteket is küld cloudservice nélkül is. Egy gond van, valószínűleg meghekkelték a kamerámat, ugyanis a Digi DDOS támadásos leveleket ír egy ideje. Ezzel együtt jár a net szakadozás is, amit eddig nem kapcsoltam össze, de ahogy lekapcsoltam a kamerát megszűnt minden szakadozás és nem jön levél sem.
A kérdés az, hogy "hogyan tegyem vissza" a hálóra? Kapott egy gyári visszaállítást, fhn/jelszó páros eddig is be volt állítva. Változtattam DDNS címet, router jelszó, Wifi jelszó, wifi hálózat név..... Ha egyszer megtaláltak van rá esély hogy mindíg így lesz?
-
Pancsermeste
őstag
Valóban nincs már fenn az app. Anno még onnan frissítette magát, utoljára 2018-ban.
Nincs NVR-em, igazából nincs is nagy szükségem rá. Lakáson belül van a kamera a bejárati ajtóra irányítva. Ha gáz van (betörés), akkor küldi az értesítést és fotót email-ben és FTP-re is feltölti. Csak nagyon ritkán riasztott, és szerencsére fals riasztások voltak, mikor hirtelen kisütött a nap amit mozgásnak érzékelt. No, ezen ritka pillanatokban heves szívdobogás mellett csekkoltam a kamera képét a mobil appban.
No, mindegy is, akkor a P2P-t elfelejtem, beállítottam helyette az Onvifer appot, a célnak ez is megfelel, bár valahogy rosszabb minőségűnek tűnik ezzel a kép, meg kapcsolódás után párszor még ugrál is, de aztán már stabil. -
vacs
Topikgazda
válasz
Pancsermeste #17976 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy ez milyen kamera és rögzítő, illetve a P2PWIFICAM app nincs is fent Google play store-ban.
-
krealon
veterán
válasz
Pancsermeste #17979 üzenetére
"És azt hogy csinálja?
Az appban csak a kamera ID van megadva. Honnan tudja az IP címet?"Helyi hálózatnak (subnet) azon eszközök összességét értjük, amik a többi eszköz szórt (broadcast) üzeneteit megkapják (broadcast domain).
A telefon belekiabálja a hálózatba, hogy mi az<énkamerám>
azonosító IP címe, a kamera pedig válaszol.Ha nem azonos hálózatban vannak, akkor nem jön közvetlen válasz a kamerától, így tovább próbálkozik a regisztrált P2P szerveren keresztül.
A kapcsolódó hálózati kifejezés a névfeloldás (name resolution).
"Ha a P2P fülön letiltom a P2P-t, vajon akkor is működik ez a közvetlen elérés hálózaton?"
Mivel nincs ilyen eszközöm, csak tippelni tudom, hogy igen.
-
krealon
veterán
válasz
Pancsermeste #17976 üzenetére
"azt nem értem, hogy wi-fi-n miért megy P2P?"
Azonos hálózaton, a Peer-2-Peer, egyszerű közvetlen eléréssé degradálódik, ahol nincs szükség P2P-re.
-
Pancsermeste
őstag
A kamera típusát nem tudom, mert nincs rajta, doboza nincs már meg.
HTML felületen a System Device infóban ez van:
Hardware Version: 3400-ov9712a
Ilyen konfig felülete van: - bár ez gondolom nem sokat mond.
Természetesen Onvif/RTSP portokon bekonfigoltam, azzal nincs baj, csak P2P nem megy, de az is csak hálózaton kívül, mobil internettel nem jó. Wi-Fi-vel az is rendben.
A P2P fülön csak edable/disable, a cam ID és Password van.Az app: P2PWIFICAM. Ezzel működött, kb. 5 évig használtam vele. Semmi se változott a hálózaton. Többször újraindítottam már a routert és a kamerát is. Másik androidos eszközre is feltettem az appot, ott sem megy.
#17974 krealon:
Először én is arra gondoltam, hogy leállt a szervere, így ennek annyi...
Ám, ha ez így van, akkor azt nem értem, hogy wi-fi-n miért megy P2P? -
krealon
veterán
válasz
Pancsermeste #17962 üzenetére
A P2P kamera lényege az, hogy ha a kamerát a működési helyén, közvetlevül nem lehet elérni (lásd NAT-olt hálózazat), akkor a kamera gyártója által üzemeltetett, a publikus interneten elérhető szerveren keresztül kapcsolódik össze a telefonos alkalmazás és a kamera.
Ennek a szervernek a fenntartása nyílvánvalóan költsléggel jár, és ha bedől a cég és leáll a szerver, akkor a kamera appon keresztüli elérés megszűnik.
Ezt a tényállást, megfelelő hálózati ismeretek birtokában, lehetséges ellenőrizni.A hozzá nem értőknek viszont az egyetlen megoldás a kamera lecserélése, hiszen a kamerában a központi szerver címe, nyílvánvalóan fixálva van.
-
ice9
tag
Sziasztok. Hikvision NVR-nél a /M megjelölés mit takar?
Az ajánlott Hikvision DS-7104NI-Q1-t néztem ki a 4P (PoE) változatát de a /M vagy /M (C)-re nem jöttem rá mit takar. -
vacs
Topikgazda
Pancsermeste: semmi konkrét információt nem írtál!
Milyen kamera, milyen app?
Változott-e bármi a hálózaton?
Első körben indítsd újra a routert és a kamerát is!teppik_amon: a topik keresőt használva ad pár zoneminder-es találatot, olvasd át itt!
Működhet akár a rasperryPi is, de kérdés, hogy értesz-e hozzá annyira, hogy be tudd megfelelően állítani?!
Itt a többség az nvr rögzítőt fogja neked ajánlani, ez a leghatékonyabb megoldás.n@p@lm: töltsd le a kameráról azt a felvételt amikor elfordult és töltsd fel a wetransfer.com-ra (nem kell regisztrálni), ezt a linket küldd el a kínainak (ahonnét rendelted a kamerát) és kérdezd meg, hogy mi lehet az oka!
Majd (szerintem) csinálj a kamerán egy resetet és jó erős jelszót állíts be! -
varmi2
nagyúr
válasz
nihill #17970 üzenetére
1-2-3 portba vannak dugva a kamerák. Amikor vettem ezt a swichet, direkt néztem, hogy bírja-e a 3 kamerát elátni árammal. Gyakorlatilag random, hogy mikor tünik el, és hogy melyik. DE leggyakrabban az egyik rlc-520-as, amit legelőször vettem. Ez volt már az egyes portban is és most a 3-ban van. De akkor is eltünedeztt, amikor az elsőbe volt.
-
nihill
őstag
válasz
varmi2 #17969 üzenetére
12w-ot írtnak mindegyikre, ennek nem kéne megfektetnie azt a switchet.
Minden kamera eltűnik egyszerre? Vagy egyszer egyik egyszer csak egy másik?
Erről tudsz?
Port Priorizáció Funkció
Prioritás (port-1=port-2=port-3>port-4): Ez a funkció biztosítja a normál működést, azaz a Port 4 lekapcsol, amikor a PoE csatlakozók összteljesítménye meghaladja az 58W-ot. Példaként tegyük fel, hogy a Port 1, Port 2 és a Port 4 15,4W-ot fogyaszt, ami összesen 46.2W. Amennyiben a Port 3-ba csatlakoztatunk egy 12W-ot fogyasztó eszközt, a rendszer lekapcsolja a Port 4-et a túlterhelés elkerülése végett. Így a Port 1 és Port 2 15,4W-ot, a Port 3 12W-ot fog fogyasztani, a Port 4 viszont nem fog kapni hálózati tápellátást.
Nekem amikor volt kamera lekapcsolás (Reolink egyébként), akkor az pl. azért volt, mert kinn a kameránál feszült az UTP csatiban a kábel, és hajnalonként a hidegben szerintem húzódott annyit hogy már nem érintkezett (eléggé). Bár az magától megjavult délelőtt a melegebb időben, nem kellett kihúzni. -
varmi2
nagyúr
Van 3 kamerám. Reolink rlc-520 2db, és 1db rlc-810A. Amíg kólön dc tápot kaptak, semmi gond nem volt. De vásároltam egy poe swichet: tp-link tl-sf1005p a pontos típusa. Nos ez óta időnként eltünnek a kamerák, és csak a kihúzás vissza dugás segít. Szerintetek rossz a swich, nem bírja a tápja, vagy mi lehet a gond?
-
kerobi
senior tag
Sziasztok Imou ranger2-m van, szepen mukodik, kiveve a geokerites dolgot. De az meg belefer.
A videokat az sd kartyarol hogy tudom a telefonomra menteni?
Köszi -
sunone
aktív tag
válasz
n@p@lm #17965 üzenetére
befordul a fal felé és úgy is marad
Szia, Amíg a profik válasza meg nem jön, addig ellenőrizd, hogy amikor visszafordítod, nem aktív-e az "Auto Track" (ICSee app) mozgáskövetés. Nálam csak akkor lehet "bázis" pozíciót rögzíteni, amikor ez a funkció ki van kapcsolva.
Amikor jó irányba néz a kamera, akkor lehet visszakapcsolni a mozgáskövetést is. -
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Van ugye ez a Besder kamerám [link] .
Azt csinálja hogy random befordul a fal felé és úgy is marad amíg kliensből nem állítom vissza.
Mit lehetne csinálni hogy rendeltetésszerűen működjön? -
jézusom
addikt
válasz
teppik_amon #17963 üzenetére
Szia! Egy linuxos gépnek semmi előnye, hacsak nem vagy mazoista, vagy tényleg a kisujjadban van minden féle linux okosság. NVR mondjuk egy kÍnai NVR board még olcsó is.
-
teppik_amon
tag
Sziasztok. Új házba költöztünk, szeretném ha lenne kamera rendszer, ami figyel és lát mindent IS.
Olvasgattam a fórumot, mindenki a NVR-re pörög. Valaki használ esetleg más megoldást?
Pl mi a vélemény a Kerberos.io -ról? Vagy zonemionder?
Már csak azért, mert amúgy megy egy kis szerver éjjel nappal, akár intézhetné is az otthon megfigyelést is.
(vagy inkább ne a webszerveres/file kiszolgálós/torrentezős gép vigye még ezt is? )
Külön rasperryPi, csak erre? Cél, hogy telefonról is lássam a kamerákat. 4-6 kamera lenne felszerelve, amiből az egyik egy webkam-lenne, időképre lőné fel az eget/felhőket.
Minden szempont és meglátás érdekel, pro és kontra. -
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
P2P konfigurált IP kamerám android appban nem csatlakozik mobil internetet használva. Itthon Wi-Fi kapcsolattal működik. Találkozott már valaki ilyen problémával? Mivel évekig rendben működött, így szakmai szempontból azért kíváncsi lennék rá, mi lehet a probléma... no meg bosszant is kicsit. -
sunone
aktív tag
válasz
sambenez #17956 üzenetére
Képminőségben is van különbség?
Laikus szemmel, első ránézésre a Smar 5M képére azt mondtam, hogy "Hűű.., ez jobb, mint gondoltam!". Sajnos ez után már volt egy elvárásom a Hiseeu-val szemben, mint "anyamárkával" szemben. Amikor őt néztem akkor azt gondoltam, hogy "Ez is jó lesz".
-
jézusom
addikt
válasz
CortezX #17959 üzenetére
Félre ne erts, nálam is van nas, de semmi köze a kamera rendszerhez. De te meg irtad is hogy lesz nvr, szóval jah, erted. Szóval inkább nvrre szavazok. Esetleg nasra küldhetsz fíleokat liszenc nelkül is, de ugy lenne ertelme, hogy a nast mashova és ldugott helyre rakod.
-
CortezX
aktív tag
válasz
jézusom #17958 üzenetére
Adattárolás, média szerver, 2 notiról + telefonokról + tabról backup... Tudom hogy a NAS-hoz is lehet még venni +1/2 kameralicenszet, de mint írtam, nincs tapasztalatom kamerák terén, ezért érdekelne melyik a jobb megoldás (és miért). Extra igényeim nincsenek, riasztást szeretnék ha hívatlan "vendég" érkezik, ill távolról ránéznék mit randalíroznak a kutyák.
-
CortezX
aktív tag
Üdv! Nem vagyok otthon a témában, ezért kérnék egy megerősítést ill véleményt, hogy jó irányba gondolkodom-e.
Rendeltem egy Synology DS220+ NASt, ha pedig elkészül a házfelújítás (jövőre) akkor felkerülne 3-4 POE kamera (kb 120-150 eFt-ot szánnék rá). A topicot olvasgatva úgy látom szettben érdemes megvenni saját NVR-el. Elegendő lehet-e egy UPS a komplett rendszernek (modem+router+NAS+NVR+kamerák) vagy érdemes a kamerarendszernek egyet külön beszerezni? Ha igen, melyiket ajánlanátok 50-60eFt-ig? Egy háztartási helyiségben lenne minden cucc.
-
sunone
aktív tag
Aki most tervez low budget kínai ptz kamera vásárlást, annak ajánlom figyelmébe a Smar 5M kameráját ellenben a Hiseeu 3M változatásval szemben.
Mindkettő teljesen szinte azonos gyártású, csomagolásuk is azonos, de a
Smar R80X50-PQ hardveréhez tölt le magának friss június 8-i firmwaret, míg a
Hiseeu R80X20-PQ hardvere csak tavaly szeptemberi szoftveres.
A két firmware között érezhető különbség van, a Smar jóval gördülékenyebb, kezelhetőbb, hálózatot jobban veszi. -
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Először is nagyon szépen köszönöm a részletes, naprakészen tartott összefoglalót, nagyon igényes!
Még csak most kezdtem el összegyűjteni az infókat, nagyjából már össze is állt a kép. 2 db kamera és POE switch lesz Synology-ra kötve. Semmi extra funkció nem kell elvileg, csak megfigyelni és a biztonságérzet nagymamámnak. Aztán egyes funkciókat már most hasznosnak gondolok. Egyrészt a rögzítés HDD-re és az éjszakai mód, mobil elérés ami fontos, továbbá a mozgásérzékelés (bár a kutya miatt ez nem lesz igazán használható) és az értesítés róla.
Amit eddig összeraktam (de még nem néztem utána jobban):
- az ajánlott Reolink RLC-410-5MP (bár kültérre lehet nem ez lesz a befutó)
- HA-n valamelyik 8 portos POE switch: Mikrotik hEX S (RB760iGS)
Ha jól értem a switchból kb mindegy milyet veszek csak POE-s legyen, a képfeldolgozás továbbításra kerül a NAS-nak, az NVR-eknek kell kompatibilisnak lennie a kamerákkal.UI: igazából még nem is akartam hozzászólni/kérdezni csak megköszönni a munkátokat!
-
jézusom
addikt
-
tigipuf
senior tag
Nekem nagyon tetszik ez a hiseeu 5 m-s rendszer,szerintem otthon elfekvő, használt hdd-vel megáll 100 alatt az ára.Az volna a kérdésem 2,5" vagy 3,5"-os vinyó kell bele,és mi a tapasztalat 5400 vagy 7200-as?Sima asztali olcsóbb modellek meddig bírják vajon,vagy kár is próbálkozni és kellenek a drágább 24/24-re terveztett hdd-k?
-
vacs
Topikgazda
válasz
szjoci #17943 üzenetére
Szia.
Teljesen jó az a 4 kamerás Hiseeu szett, 100 alatt nincs túl sok lehetőség az igényeid alapján.
De, én a helyedben inkább Ali-ról venném Lengyel raktárból ezt.
Ahogy jézusom írta HDD-t még kell venned, így már 100 fölött leszel, de ez ilyen.
Topikösszefoglaló végén van link, nézd meg!A nagy testvér figyel | Hiseeu 5mp POE kamerarendszer teszt
-
szjoci
őstag
Szia!
Még visszább nem olvastam ajánlás szinten, de hétvégén megteszem. De: van már tapasztalat ezekkel a kamerákkal? Ezt néztem ki, egy kisboltba telepíteném. Ha vannak kétségek a márkával kapcsolatban, tudnál/tudnátok ajánlani komplett 4 csatornás kamera rendszert esetleg belföldi forrással (mert az gyorsabban ideér)? Az értékhatár legyen mondjuk 100eFt.Köszönettel,
Joci -
vacs
Topikgazda
-
Atomgeszi
nagyúr
Ok köszönöm.
Érdemesebb egyébként cat6 kábelt húzni a kameráknak(még mindig nem tudom, hogy milyen legyen, majd még jövök infóért.
4-5 kamera NVR-el úgy 120 k környékén) , ha már kiépítem a rendszert, vagy elég az cat5e is?
-
Suineg
senior tag
Van egy Besder kamerám. Meglehetne azt csinálni XMEye vagy ICSse appal, hogy egy mozgásérzékelő jelezne a kamera felé ha mozgás van és akkor a megadott pozicióba fordulna a kamera. Vagy esetleg egy Home Assisstant integrációban ezt tudná a kamera?
-
-
gozso
őstag
-
Atomgeszi
nagyúr
Baxki, ez a kész 25 méteres Emos cat5e kábel borzalmas. Nem ment át ugye a csövön a falban a csatlakozóval együtt a feje, levágtam, most meg itt szenvedek a krimpelésével, de ebből a kábelből mindent kispóroltak, amit lehet. Legközelebb tuti dobosat veszek, milyet érdemes, ami mondjuk hasonlít a yT videókon látható krimpelős oktatáson látható engedelmességileg??
-
vacs
Topikgazda
válasz
tigipuf #17922 üzenetére
Szia.
Jelenleg célszerű a Banggood-ról rendelni, mert itt teljesen kimarad a posta, így nincs extra vám+áfa költség!
Ezek alapján a Hiseeu kamerái jók lesznek: [link]
Van 3 és 5 MP-es, dóm és cső, a leírásuk alapján mind tudja a PoE-t!daninet: persze, úgy tűnik, hogy pont a poe szál kapott több nedvességet, de jó esély van rá, hogy idővel a teljes hálózati rész megáll!
-
tmindegyi
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy DS-7608NI-SE/P Hikvision NVR, rajta csak 2db kamera. 1 Hikvision dome, és egy Axis dome. Ezek mindkettő menüből választható, nem onvif kamerák, van rá template a menüben..
Működnek, hibátlanul. De 20 percenként kb az NVR logban szerepel egy ilyen: "Információ - System Running State - 0.0.0.0" Előtte egy SMART információ.
Ezt leszámítva megy.. eddig..
Mi a fene lehet ez? hibát eddig nem látok, minden szép, minden jó. HDD-t cseréltem, maradt a bejegyzés halmaz. Előző Seagate 1TB volt, ez WD, és 250GB.. kizárt, hogy rosszak mind a ketten...
Google sajnos nem adott/mondott okosat.
Köszönöm!
-
abw6291
tag
https://imoulife.com/activity/newyear
Itt sajnos igen. -
tigipuf
senior tag
Sziasztok!
2-3 kamerát akarok beüzemelni.Tudnátok smar,anbiux stb, kategóriában ajánlani valami bevált POE képes típust?A lényeg,hogy körülményes lenne elektromos hálózatról ellátni őket,sőt a wi-fi sem acélos. Szeretném lankábelen megoldani a tápellátást,és a hálózati kapcsolatot is.És az sem tiszta hány voltot igényelnek ezek a kamerák? -
daninet
veterán
Sziasztok!
HikVision HiWatch bullet kamera az alany. Az ethernet csatlakozója valahogyan nedvességet kapott és kicsit bebarnultak az érintkezők. Egészen 2 héttel ezelőttig ment a kamera ettől függetlenül, egy felújítás miatt leszereltem, majd most amikor visszaraknám felvillan a két led, de kialszik és nem létesít hálózati kapcsolatot az NVR-el. Ok, érintkezők korrodáltak, ecetes fülpiszkával letisztítottam, olyan mint az új. Kiszárítottam a csatlakozót, ugyanez a jelenség.
Ha adok neki a DC tápon áramot és bedugom a switch-be, elindul a kamera, villog a switch, hogy van hálózati kapcsolat.
Szóval a PoE nem működik (? bár kap áramot). Létezik, hogy valami elhalálozott benne? -
Gubu0101
veterán
Üdv!
Mai nap szereltem föl 1db Tplink C310 kamerát,akinek esetleg van,az tudna segíteni abban,hogy a riasztásnál ki lehet e kapcsolni a hangot,hogy csak a fény jelzés maradjon?
Én nem találtam rá lehetőséget,de azért megkérdezem -
Atomgeszi
nagyúr
Hali
Kellene egy kis help.
Megrendeltem a Handy krimpelős gyárilag tesztelős fogó izét.Meg rendeltem hozzá ilyen csatit:
[link]Na és most nézem a krimpelős videót [link] 3 percnél látható, előre felhúzott valami kis műanyagot a vezetékekre.
Nekem ilyenem nincs.Akkor valamit kihagytam a rendelésből?
Vagy eleve nem is jó csatit rendeltem? -
markussandor
senior tag
válasz
troland26 #17914 üzenetére
Nem baj :-)
Most tudtam lemérni a kamera <-> kapu távolságot (nappal nem láttam a lézer pöttyét), nálam 17 m. Nekem erre egy 6 mm-es fókusztávolságú 4 MP-es kamerám van. Elvileg fel lehet ismerni egy arcot, ha bejött, kint amúgy se látok semmit, sűrű a kerítés. Kb 2 hete tettem fel képet, ha van kedved, keress vissza.
Ha most kellene vennem, lehet, hogy 12 mm-es és 4K-s kamerát választanék a még biztosabb eredmény érdekében. -
troland26
őstag
-
vacs
Topikgazda
válasz
abw6291 #17902 üzenetére
Az Imou by Dahua kamerák is mentenek felhőbe, de sehol nem írják a költségeket, egy emailt megérhet.
Illetve van nekem egy Xiaomi 360°-os kamerám, de sehol nem láttam a beállításokban felhő mentést, pláne ingyenest!
A weboldalon is csak sd kártya + nas-t írnak! -
vacs
Topikgazda
válasz
troland26 #17905 üzenetére
Jó az az Annke (ami majdnem Hikvision), de én még ajánlom mellé a Reolink RLC-810A-t!
Ez tud gépjármű és emberi alak felismerést is (ha ez fontos lenne). Nekem ennek az 5MP-es öcsikéje van, nagyon korrekt kamera.
Mindkettővel elégedett leszel!
-
nihill
őstag
válasz
troland26 #17905 üzenetére
igen és össze kell kábelezni az otthoni hálózatoddal.
Jó választás ez a kamera.+Kérdés, hogy tápot honnan fog kapni?
3 lehetőség van:
-POE switch
-POE tápfeladó
-direktben 12v neki a kamera mellőlMásik kérdés a rögzítés. Ha nem tervezel külön rögzítőt akkor SD kártya kell bele és azt távolról vissza tudod nézni telefonról is pl.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- MIUI / HyperOS topik
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Spórolós topik
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Eladó használt M2 Mac Mini - 8gb ram, 256 Gb ssd
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- Turtle Beach Recon 70 /// Új // Számla+Garancia
- Eladó Apple Mini 6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest