Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
SEGÍTSÉG KEZDŐKNEK! OLVASD EL!
Új hozzászólás Aktív témák
-
makopeter
tag
válasz
NyxNyxNyx #1904 üzenetére
Az tényleg szép teljesítmény annyi meccsből. Főleg a win/loss arány.
Én tegnap ütöttem meg a Rank 19-t, de kicsivel több a loss mint a win. Mondjuk kísérletezgetni is rankeden szoktam, szóval ha sikerül valami igazán szar paklit összeraknom, szépen jönnek a vereségek, plusz szeretek tiltelni is néha. -
micafighter
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #1891 üzenetére
Igen, söt szerintem most a mardrome szinte minden deck ellen jó tech, monster, törp, spellstel, mulliganes scoia, reveal nilfguard, nr.. Na meg az axemen ellen is jó, de azzal nem is probálkoztak sokan ellenem. Egyedül talán a queensguard ellen nem jó value, de abbol se jött eddig szembe sok.
-
makopeter
tag
válasz
NyxNyxNyx #1886 üzenetére
Meg hány pakliba kerül vissza Igni.
Mardroeme is népszerű lesz.
Ezt leszámítva most kifejezetten tetszik a meta, a weather a nerf ellenére is életképes, találkoztam már működő Eredin frost és Axemen paklival is. NG-al is egész sokszor találkozok, bár őket sokszor elverem.Egyébként érdekes ez a törpés pakli abból a szempontból, hogy igazából már az előző patchekben is simán használható lett volna a mostani formájában. Ehhez képest csak most lett felkapva.Mégsem igaz, elfelejtettem a mercenerykat. -
Derrewyn
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1877 üzenetére
Ha nem is kapott lockot Hjalmar, akkor gyakran az volt a gond, hogy Undvikot nem tudtam megölni, mert vagy szarrá buffolta, vagy visszavette kézbe, átrakta másik sorra, stb. Ha 800 féleképpen meg lehet ölni, akkor is 801 módon lehet meggátolni a megölését.
Kambi persze az ilyen ügyeskedést megoldotta a 3. körben, de ez már nem pálya. Így marad az Alzur's vagy Lugos, és lehet imádkozni, hogy ne csináljon 1 körig semmit Undvikkal, de a mostani változással viszont még több lappal lehet lockolni.Szóval powerben ugyanaz, viszont sokkal sebezhetőbb, és aktiválni kell, míg a Clash a 3. körben nem oszt nem szoroz.
Nem értem, hogy miért gondolod továbbra is, hogy Tibor gyengébb (volt). -
micafighter
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #1874 üzenetére
Az undvik egy kétélü fegyver. Szerintem tibor erösebb, mert azt nem tudod egy lappal counterelni. Hjalmarra elég egy lap és 10 pontot fog érni max. Sokat skelligéztem az elmult napokban, szinte minden meccsen kapott lockot 2300 MMR körül, és nem csak a 3 lockot futtato spellatel meg kambi deckektöl. A vége fele már direkt kalkuláltam a lockkal, mert demoteolja silverre igy a következö körben sigrdrifával vissza lehet hozni
-
atainprison
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1849 üzenetére
Szerintem attól függ mikor játszod ki. Ha a 3. körben mikor már nagyjából tudod milyen paklival játszik az ellen és sejted mik maradtak még a paklijában, akkor elég nagy az esélyed, hogy jót válassz. Elég sok meccset nyertem már így vele. Plusz van olyan kártya, aminek használatával még pontosabban lehet tippelni (pl.: Xarthisius). De én is csak néha használom funból, rankedet nem biztos, hogy mennék vele.
-
makopeter
tag
válasz
NyxNyxNyx #1849 üzenetére
Nem is túl népszerű lap. Vagy tempót nyersz vele vagy egy fontos lapot, de a laphátrány esélye miatt valóban kockázatos és nem éri meg.
Ha lapelőnyt is adhatna, szinte minden pakliban ott heverne.
Ha úgy működne mint pl. Tibor, hogy csak Bronze lapot húzhat az ellenfél, talán használható is lenne. -
Heavyrain
őstag
válasz
NyxNyxNyx #1810 üzenetére
Ha az nem jó, akkor itt is lépj be.
Illetve ha van VPN, akkor kapcsold ki. -
salaam
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1803 üzenetére
Folyamatos balance mellett ez is jobb lesz majd.
Skellige az most olyan, mint hs-ben anno a secret paladin, hogy minden körre a legjobb tempo lapok kerültek bele. Ha curveön felhúztad azt a 7 lapot lehetetlen volt kikapni. Lifecoachék deckje kb. ugyanez. Hero power = 20 power a boardon, Maci, Hjalmar és renew, a shieldmaidenekről nem is beszélve, amik tényleg kb. a legerősebb lapok most. Ha kicsit megy még a balance, jó lesz ez, én bízok benne. -
micafighter
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #1771 üzenetére
A wild hunt houndra gondoltál ha jól értem, és alapvetően egyet értek. De itt meg a HS-ben más tipusu counter lapok vannak. HSben pl van fegyver, egy fegyveres class ellen nagyon erős lehet a weapon removal, mig más kaszt ellen teljesen haszontalan, mert mint tudjuk van több olyan kaszt is ott aminek egyáltalán nincs fegyvere. Itt Gwentben a techlapok több dolgot csinálnak általában, ott vannak pl a mágusok amik flex lapok, ott van ugye a first light ami szintén flex, illetve minden kasztnak van lénye clear sky-al, amik általában 6-7 erősségüek. Tehát ha nincs weather a játékban, akkor is van egy 6-7 erösségü tested, ami nem tul jó, de annyira nem is rossz, föleg ha számitásba vesszük a gwent játékmechanikáit: egyrészről egy meccsben minimum 5x tudsz mulliganelni, ennek köszönhetöen egy jó deckkel nagyon ritka a nagyon rossz kéz. Másrészt pedig van olyan szituáció, amikor csak azért játszol ki lapokat hogy az ellenfél kezéből kiszedj lapokat, tipikusan amikor első kört nyerted, és megteheted hogy a második kört elveszted. Ha "szoros" a második kör, akkor az ellenfeled nem engetheti meg hogy passzoljon amikor még van pár lap mindkettőtök kezében, akkor az ilyen 6-7es testü lapok teljesen jók arra, hogy kiszedj mégegy lapot a másikból.
Illetve azt is érdemes figyelembe venni, hogy weathert bármilyen kaszt tud futtatni és a legtöbb esetben futtatnak is (ugye sokan szapulják még most is a golden weather-eket még igy nerf után is), igy nem áldozol be annyit mint pl HS esetében a fentebb emlitett példánál.
Összességében szerintem is erős lap, de minden frakciónak vannak erös lapjai. Például a shieldmaidenről nem beszél senki, pedig az átlagban számolva 12 pont egy kártyán, plusz 6 sebzés ami igaz kondicionális, de általában elég könnyü teljesiteni ha okosan rakja össze a paklit az ember. Tehát összesen 18 pont és 2 deck thinning egyetlen kártyán, de T3-ban plusz 3 pontot ér, amivel több lesz, mint a 3 Crone. Szerintem ez erősebb mint a wild hunt hound, bár nekem ezzel sincs speciel bajom, mindig lesznek erösebb meg gyengébb lapok.
-
-
Prof
addikt
válasz
NyxNyxNyx #1733 üzenetére
Hat en kezdo vagyok ebben (aki nem kezd
), de a kb 80% ranked consume monster deck ellen hatranynak erzem, mert 100%-ban harpyval kezdenek. (Ami ugye csupan 5 target es 12 hp egy kartyan lol) Mindegy ataltam casualra, unok ugyanaz a deck ellen jatszani.
Monster deathwish/consume abuse es weather spam megy ezerrel... Kell itt meg sok balance patch.
-
salaam
senior tag
-
makopeter
tag
válasz
NyxNyxNyx #1697 üzenetére
Ciri nálam még mindig favorit, de renew egy nagyon sokoldalú lap amivel az ellenfelet is meg lehet lepni, igni meg igni.
Foglet deck woodland alap, frost deck caranthir. Caretaker bármelyikbe befér, Geelst csak ezek után kraftolnám, erős ő is de nem létfontosságú.
Skellige oldalon nálam lugos a favorit, erős control lap plusz ha valami beragadt a deckbe, lugos-priestress páros jó.
Scoiatael: Ithlinne továbbra is erősnek tűnik.
NR: Shani tökéletes lap a henselt reaver combóba, roche jó de szerintem bármelyik NR tudja nélkülözni.
Nilfgaardal meg még nem játszottam open alatt
Én így látom. -
Derrewyn
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1690 üzenetére
Működik, most nyomtam Transmute-ot Ciri-re 400 meteorit porért, és dől a scrap.
Adódik a dilemma, hogy most akkor vegyek-e még meteorit port a további scrapért... Így is 3 extra legendary egységnél tartok. Plusz az ezüst és bronz lapok után is bejött még 2600 scrap.Amúgy a Vicovaro Medic miért add full scrapet? Nem látok változást.
-
saen
veterán
-
micafighter
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #1677 üzenetére
Pedig ha jol emlékszem 60 fölött nyitottál keget open béta elején, nem? Egy jo deck se jön ki belöle?
Btw nagyon tetszik a gwentben hogy nem gyözelemre kapsz rewardot, hanem környerésre, igy sokszor akkor is kapsz valamit ha vesztesz.
Nem az van mint HSben hogy csillagokat gyüjtesz aztán három winenként kapsz egy booster 1/10ed árát, a bukott meccseknél meg semmi csak a csillag megy le.
-
micafighter
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #1619 üzenetére
Miért sajnos?
Amugy a 06.06-ai Public Beta Live Stream-ben 06:50 körül azt mondja az egyik, hogy teljes áron törhetőek a változtatott kártyák, aztán a másik kiegészíti, hogy a változtatott kártyák közül azok, amelyek egyértelmüen gyengitve lettek. Tehát ugy néz ki csak a nerfelt kártyákat tudjuk majd teljes áron törni.
-
saen
veterán
válasz
NyxNyxNyx #1534 üzenetére
Két dolgot nem mondtak vagy nem volt egyértelmű:
-mikor jön a patch (soon, tudom...)
-mikor kapunk vissza teljes scrapet, pl Yennefer változás nem igazán nerf, ezt is fullon lehet majd törni?
Ez azért lenne érdekes, mert így betörnék minden változott lapot ami nem neutral és nem Scoia'Tael, sőt még jó eséllyel Yennefert is, mert nem annyira erős... -
Derrewyn
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1525 üzenetére
CDPR-nek még szerintem van mit tanulni a cheaterek elleni harcban, a White Orchard teheneinek farmolására szellemesen válaszoltak, de itt azért nehezebb dolguk lesz. Sajnos, én is találkoztam olyannal, amikor elég gyanús volt, hogy az ellenfél valamit ügyeskedett.
Felraktam a Gwent Trackert, már pár napja letöltöttem, de abban a verzióban még nem volt benne a share collection (mondjuk rögtön indulásnál jelezte, hogy van újabb változat). Szóval nemrég óta működik ez a funkció, illetve a history is új feature.
-
atainprison
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1499 üzenetére
Jelenleg ez az egy nem tetszik a játékban. És sajnos egyre több változata van, már NG spell paklit is használnak. Én abban reménykedem, hogy be fognak vezetni valami olyasmit, hogy limitálva lesz hány special kártyát rakhatsz egy pakliba. Akkor nem úgy nézne ki néhány pakli, hogy van benne 3-5 unit kártya és kb 18 special. Épp az lenne egy ilyen játék lényege, hogy a unit kártyák egymással interakcióba lépnek. De a jelenlegi formájában sajnos nem így van egyes esetekben.
-
KRoy19
őstag
válasz
NyxNyxNyx #1474 üzenetére
4 gold 2 silver és 4-5 bronze unitot craftoltam.
Mindegy, nekem amúgy sem volt szimpatikus sem a nilfgard sem a monster, szóval nem érzem úgy, hogy megcsonkítottam volna a játékot.
Viszont így roham tempóban megyek előre ranked-on, szóval nekem megérte.(10 meccsből 9-et megnyertem ma)
-
-
-
KRoy19
őstag
válasz
NyxNyxNyx #1360 üzenetére
Én biztosan nem fogok meteoritért könyörögni.
Én abszolút nem értem ezt a prémium kártya mizériát.
Minek fektetett egyáltalán ebbe pénzt, időt és energiát a CD Projekt Red ezt fel nem fogom....
Semmit pluszt nem ad hozzá a játékhoz, csak hogy juhú mozog a kártya, de tök jó és ennyi.Inkább fektették volna az erőforrásaikat több féle lap és még több pakli kidolgozására.
-
-
Tnil
tag
válasz
NyxNyxNyx #1345 üzenetére
Nálam is volt már, hogy orbitális f@sságot csináltak. Nilfgaard - átdobja a bocit (2kör után kinyírja a legkisebb erejű lényt a sorban) - leteszi ugyanoda (!) a spy ambassadorját ezek után meg kijátszotta azt a silver kártyát ami 2 spyt áttesz az ellenféltől a saját sorodba.. fel is adta rögtön mikor rájött, hogy a saját cuccát öli meg a boci
-
salaam
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1302 üzenetére
Mert a HS topicban az egyedüli on az volt, hogy nobrain aggro tattarara és hozzászoktam, hogy offként tekintsek a saját hozzászólásaimra
ON: Rankeden semmi nem változott a casualhoz képest, ugyanaz a két deck jön kb., várok egy-két hetet most, napikat letolom, de ha ez lesz a játék és nem jön erre semmi változtatás, akkor részemről viszlát. Semmi értelme nincs annak, hogy mással játszon az ember, mint a nevetségesen erős weather effectes dolgok, meg a resiliences marhaságok. Az meg a kártyajáték halála, ha 25 lapból 5-6 lap tech lap kell legyen és az év végéig még növő hatalmas cardpool egyszerű használhatatlan massza, mert mindenkinél 116 lock meg clear skies kell legyen.
-
Heavyrain
őstag
válasz
NyxNyxNyx #1207 üzenetére
Majd frissítéskor ez is mehet az összefoglalóba:
Gwent Legendary Card Choice Helper
Illetve ebből a listából is van jópár csatorna, amiket érdemes lenne szerintem majd berakni.
-
Heavyrain
őstag
válasz
NyxNyxNyx #1231 üzenetére
CROSS-PLAY: We can confirm cross-play between Xbox One & PC, and PlayStation 4 & PC. Xbox One and PlayStation 4 cross-play is not possible.
CROSS-BUY: When GWENT launches on Windows 10 as an UWP (Universal Windows Platform) application, the account between UWP and Xbox One will be shared. That means progress and cards are shared between both platforms. Otherwise, every platform is independant and your progress will not be synchronized if you switch platforms.
Ezt eddig én sem vettem észre
-
TazLeacher
nagyúr
-
TazLeacher
nagyúr
-
salaam
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1183 üzenetére
Én a magam részéről ki nem állhatom (régen jó volt, amíg komolyan játszott is), de ez igaz az szinte minden streamer streamerre (hs topicban már jó sokszor leírtam, hogy sajnos nálam nem megy ez a streameresdi, vagy játszás van és jó játékos, vagy menjen a bánatba, ha semmit nem tudok tanítani, akkor minek mutogatom magam ügy miatt), viszont jó, ha minél több játékost bevonzanak és (SAJNOS!!!!) erre csak a Forsenek és Massanok képesek és nem a Lifecoachok meg Stancifkák.
-
Bazsi1987
őstag
válasz
NyxNyxNyx #1183 üzenetére
Én se nagyon nézzem, de nagyon várom már a szerdát, hs napok óta nem köt le ma is szenvedve csináltam meg a napikat! Szerinted hosszú távon hogy fogják tudni életbe tartani a játékot? Mivel a világ azért nem akkora mint a warcraft univerzum plusz a hs is így 3 év alatt kezd egysíkú lenni erőltetett mechanikák
stb 😣 végülis ha annyi időm lesz a gwentbe mint a hs-be akkor egy szavam se lehet majd 😁 -
makopeter
tag
válasz
NyxNyxNyx #1159 üzenetére
Lehet igazad van. Nem sokat játszottam ST-el, de azt tudom, ha elnyomja pl. az Ambush-Operátor-Morenn kombót, akkor az ellenfélnek nehéz dolga lesz.
Egyébként az a tech lap ezüst, ha több Ambush lapot használsz, közel sem biztos hogy jó célpontra lövi el.
Sokan írták a stream chatan hogy Ambush rip, de én nem látom ennyire rossznak a helyzetet. -
Fortian
tag
válasz
NyxNyxNyx #1131 üzenetére
Ezt csinálom pont csak kevés sikerélménnyel
Tegnap lvl 12-es szintemen összerakott egy silver rankedes 23-as szintűvel...megnyertem azóta nem zavar ha kikapok
Várom már én is az opent, mert jó lenne ha megmaradnának amiket nyitok plusz a változások nagy része is várós -
TazLeacher
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #1135 üzenetére
Erős tipp volt, nem készítettem statisztikát, de ezek szerint tévedtem. Tehát 100 kegből átlagban ki kéne esnie 5 legendary-nek és 21 epicnek. Ha hozza a papírformát, akkor azt mondom nem rossz, ellenben a 5 legendary azért 0 lappal elég karcsú, ott azért nagy mák kell, hogy ne 5 különböző deck-be kelljen, oda azért kell scrap rendesen. Ami nem baj természetesen, de a szerencse azért ebben az esetben nagyon meg tudja könnyíteni a dolgot. Egyszer jártam úgy, hogy 3 legendary-re vágytam, azt mondtam, hogy ha a 3-ból 1 bejön, kegből boldog leszek, a másik 2re összekaparom a scrapet. Bejött. Mind a 3 1 kegben, az volt a 3 választható lap. Nem hittem el...
-
-
KRoy19
őstag
válasz
NyxNyxNyx #1109 üzenetére
Köszi, akkor megvárom, a reconnect "feature"-t, de azért fogok vele játszani, csak addig hanyagolom a ranked match-eket és csak casualban tolom.
Egyébként itt a bétában megszerzett rangot és kártyákat majd át lehet vinni a kész játékba, vagy azt 0-ról kell újra kezdeni?
-
Ðávid
aktív tag
válasz
NyxNyxNyx #1055 üzenetére
Nem sokkal a Nilfgaard frakciót behozó frissítés után álltam le a játékkal (munka és család miatt főként). Addig is volt több frissítés amiben láttam, hogy ilyesmiket is módosítottak vagy éppen megszüntettek. Most is látom, hogy arra törekszenek amit írsz, de egyre messzebb kerül az egész az eredetitől. Amikor indult a béta, akkor nagyon lelkes voltam, mert gondoltam hasonló könnyedségű lesz az egész, mint a Witcher 3-ban. De nem abba az irányba indultak el. Bitporkkal értek egyet. Én csak játszani szeretnék merő kikapcsolódásból, szórakozásból. Más hasonló jellegű játékkal nem játszottam még, mert alapvetően ez nem az én műfajom, de itt vonzó volt, hogy a Witcher 3-ból megismert minijátékot külön is lehet majd játszani, de ez, mint ahogy már korábban írtam, csak nyomokban emlékeztet rá.
-
válasz
NyxNyxNyx #1057 üzenetére
Megpróbálom átfogalmazni: a cs (1.6-ig bezárólag) volt az egyetlen multi amit élveztem. Semmi mást. Pont azért mert nekem a játék (a neve önmagyarázó!) nem vérkomoly. Kikapcsolódni akarok nem vért izzadni a fejszámolással. Azzal eleget foglalkozok a napi munkában
A mostani multik semmi másról nem szólnak csak a helyezésekről meg hogy mikrotranzaksön. Pl az online röpögöket is elhagytam anno mert amikor még olyan korban voltam és próbálgattam őket, nem volt külön PvP, hanem megjelentem lev 0-n oszt egy 70-80+ szintű ork úgy szájon törölt , hogy a szerver legott kibszott -
válasz
NyxNyxNyx #1055 üzenetére
Nem a bonyolultság a baj - félreértés ne essék. Egy civ-vel meg más hasonló stratégiákkal imádok elmókolni. Ez viszont nem az amit megismertem és megtetszett. Ahogy Ðávid is írja, totál más, csak a neve azonos. Nem említve , hogy semmi különítés nincs a HC gamerek és a kazuárok között. De most komolyan, véletlen összesorsolva 8-9 szinttel magasabb játékossal? Nem is említem, hogy a sorsoláskor láthatóan nem veszi figyelembe a pakliban lévő lapokat.
Vicces amikor Yen-t meg pl 4 towert kibsz az ember és körönként fixen 5 pontot sebez - és semmit nem lehet ellene tenni. Ilyenkor Úriember megköszöni a játékot, és továbblépve nem várja meg míg kivéreztetik. Erre azt a megoldást találták ki, hogy most minden paklira van ilyen bleedelő kártyaOk, ennyit a játékról, mert ez már nem szól másról, mint arról a pár emberről akik az életüket ebben élik és minden exploitot kihasználnak. A pokert is ezért hagytam abba, mert semmi befolyása nincs az ember a függőkre akikkel összekerülnek, és akik nem a szerencsére hagyják a szórakoztatást, csak mert dopamin függők.
Nincs véletlenül egy offline makaó szoftver? -
válasz
NyxNyxNyx #1050 üzenetére
Dehogy megyek ranked-ba! Hülye vagyok én hogy habzó szájú, vérben forgó szemű minden paklit fejből ismerő emberevőkkel üljek egy asztalhoz?
Ennek a gwent-nek nincs játék értéke nekem: ami szórakoztató és nagyjából kiegyensúlyozott volt, az a W3-ban volt csak az eddigi tapasztalataim szerint. Én nem versenyezni akarok, hanem kikapcsolódni.Minden esetre köszönöm szépen az eddigi segítséget, és kívánok jó játékot mindenkinek
-
salaam
senior tag
válasz
NyxNyxNyx #1045 üzenetére
Ez a fajta buffolgatós Scoia szerintem semmiféle nagy számolgatást nem igényel. A régiekhez elismerem tényleg kellett gondolkodni, de ez faéknek tűnik. Spec lapokat simán behúzod, kb. csak kiszórod a kezed és nyersz. A patch előtt sokkal nehezebbnek tűnt a scoia.
-szigorúan külső szemlélőként látva a dolgokat, csak weatherrel játszok, semmi mással, szóval csak amit így ellene látok azt tudom mondani.
-
-
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
NyxNyxNyx #1032 üzenetére
Nem azt mondom, hogy lehetetlen, sőt, szerintem ha valaki rákattan és/vagy kellő pénzmagot öl bele, meg lesz. A top playerkenek mindenképp. Valószínűleg idővel fognak jönni új lapok pont ezért. De kb. úgy írta le, mintha 3 hét alatt össze lehetne hozni...kicsit viccesen jött le.
Mondjuk az érdekelne, hogy mi a tervük az Ore-al. Mert pl. szintlépésért kapott 300 Ore, az most per pillanat = 3 keg. Nem értem, hogy miért Ore-t ad, amikor semmi másra nem tudod elkölteni. Gondolom lesz még valami a játékban, amire lehet költeni, mert így lényegében a játék automatikusan válthatná át a 100 Ore-t kegre, tök fölösleges a "vásárlás" funkció.
Vagy még azt tudnám elképzelni, hogy Ore esetében is lenne mennyiségi kedvezmény, mint a valós pénzek esetében.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest