Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma nagyon sz'r munkanapom volt (hómófisz, értekezletek, szánalmas magyarázkodások...) Ez miatt úgy szerettem volna befejezni, hogy valami jót is teszek; valami aktívat, olyat amiben van látható érték.
Így jutottam el a nappaliba, és megláttam kedves öreg gitáromat.
Ekkor jutott eszembe, hogy már megérkeztek a hangolókulcsok. Gondoltam, ma belevágok...Szeretném megköszönni a segítő tanácsaitokat!
Gyakorlatilag egy fociebé egy félideje alatt elkészültem...
Szóval hozzávalók:
Azzal a kúpos befogható "reszelővel" koncentrikusan sikerült hátulról felbővíteni a 8-as furatot (vagyis annak kezdetét, kiindulópontját) 10-esre, majd a fafúróval már a mélységet állítottam be, a körreszelővel elsimítottam a belül lévő éleket, és az új Wilkinson hangolókulcs bekerült. Elsőre 1...Aztán a többi is bekerült szépen sorban, az utolsóknál eszembe jutott, hogy közbülső állapotot is fotózok (itt még nem voltak bent a fixáló kis facsavarok):
És persze a helyére került végül mindegyik...
Szerencsém volt, előröl nem is kellett megfúrni, bővíteni, mert az ellenanya (ami a front oldalról megy a kulcsba) az d=8mm volt.
Természetesen nagyon óvatosan bántam az akkus fúró+fafúró kombóval.Aztán beállítottam a kulcsok irányát, és utána az 1-es fúróval előfúrtam a csavar helyét, majd betekertem a csavarokat.
Húrokat visszaszerkesztettem, nagyjából felhangoltam, "megtermolóztam", hangoltam, megint termolo, hangolás, ezt még egy párszor... és most pihen.
Már a harmadik körnél is jobban tartotta a hangolást, mint az előző 30 évben.x10
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest