Új hozzászólás Aktív témák
-
ent
őstag
Érdekes: BIOS 2,0V +0,3V = 2,2V. Ezt everest illetve cpuz 2,0V nak látja... Ezt magyarázza meg vki!
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
bim
veterán
1125mhz 4-5-5-15 2,1V memtest86+ stabil.sajnos turbon auto trd-n leválltott trd.8-ra. igy meg semmi értelme.
inkább visszatettem 5-5-5-15-re .érdekes hogy a kinzás után már nem megy neki a trd.6. marad a trd.7.
sajnos nem találok trd.6-os everest benchet elmentve ezen az orajelen igy nem tudom mennyivel lassultam. -
ent
őstag
Hát skacok, valszegmegoldódott a problémám, alulfeszel rendesen a deszka. defaul voltja: 2,0. Ahhoz hogy 2,2V ra felmenjen adnom kellett hozzá +0,3V ot! Szentetek csinálhatok ezzel vmi rosszat? Csak DDR2 voltját emeltem, defaulthoz mást nem kell (V)?
WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
gina100
tag
válasz arsenlupin #19088 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
gina100
tag
válasz arsenlupin #19067 üzenetére
Azt még hagy kérdezzem meg, hogy az "N" betű ugye a no (nem)?
És ha ezt akarom akkor mit kell nyomni, az N betűt vagy mást? -
semetka
őstag
Ma rendeltem egy p35-ds3r alaplapot.
Szerintetek mennyi esélyem van h a legújabb reveset kapom, amibe van az energiatakarékos funkció??==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
ent
őstag
20 perce megy memtest86, még semmi ...
-
ent
őstag
válasz DeadMeat #19075 üzenetére
Ha BIOS szivatott, (ne haragudjatok, főleg jányok) tök*n szúrom magam. Valszeg akkor a memtest ezért látja bibisnek a modulokat?
Megmondom őszintén furcsálnám, mivel 2 napja adtam el p5k premium lapot és aban volt 2 uilyen rampár és ott is voltak érdekes dolgok, Sőt ramokat ősember ki is cserélte, hivatkoztam arra, hogy hibásak... Elképzelhető hogy...
-
donki
senior tag
EP35-DS3 rev 2.1, 4x1GB Geil Ultra 800 mhz memória.
2x 1Gb -tal már sikerült működtetnem a két hete vásárolt gépemet, játékokat is kipróbáltam, kijelenthetem, hogy működik.
A biosban +0.2 voltot kellett adnom a memóriáknak, hogy megbízhatóak legyenek. +0.1 -gyel időnként kifagyott, +0.3-mal szintén. 4 GB memóriával viszont nem tudok mit kezdeni. Ha berakom, akkor a gép előbb-utóbb kifagy. Pedig most vettem 2 db 12 cm-es scythe ventillátort.
Próbáltam +0.3 volttal memóriáknak, +0.1 volt MCH, de nem az igazi. Viszont a memtest-86 nem jelez hibát.
Elképzelhető, hogy az a baj, hogy 32 bites operációs rendszerem van? (win xp sp 2) Próbáltam /PAE meg anélkül is indítani. Egyszerűen nem megbízható, a játékok meg rövid úton kifagynak. -
gina100
tag
válasz arsenlupin #19067 üzenetére
Köszönöm!
Így már működik. -
ent
őstag
válasz Gorneck #19070 üzenetére
Jaja, 1-3. Mikor még a sűrű kékhalál közepette láttam xp-t everest szerint volt 2,2V (2 pár esetén). Feltettem F2 biost, és érdekes dolog történt: F12 re ugye jön boot start és fagyi... Most kézzel beállítottam CD és futtatom memtest86. Disable lett usb mouse. Viszont most a biosban rendesen látom hogy 2,0 V os ram defaultban, adtam hozzá +0,2V ot... Kíváncsi agyok.... Jövök
-
Gorneck
legenda
-
donki
senior tag
Hogyne létezne!
Nekem EP-35-DS3 van, ha a biosban az USB mouse-t enabled-re állítom, akkor bármit csinálok, a memtest-386 a memóriákat rossznak látja és a gép sem működik.
Mellesleg 4 GB rammal meg sehogy sem sikerült még huzamosabb ideig működtetni a gépemet, csak 2 GB-tal. Ezt sem tudom miért van. -
ent
őstag
Arra nyanakodtam először, hogy vmielyik modul pár bibis, ezért vettem ki 1 párt... Fesszel én is gondba vagyok, asus esetén egyértelmű volt, hogy mennyi lesz ramok feszültsége. Itt +vmennyi fesz
Ninja hűtés van a procin, passzívan... De az terhelésnél is max 50°... nem lehet, szentem... Most teszem vissza béta biosról F2 re... áhátha...
Jövök még skacok, addig nem fekszünk le....
-
Gorneck
legenda
válasz DeadMeat #19062 üzenetére
Én csak ezt néztem. Igazából próbálja csak ki...hátha...bár így valóban más kehe lehet...
Gorneck#1239
-
-
Sárpac
nagyúr
Az új F12-őt DS4-hez érdemes feltenni?
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
_ak_
addikt
válasz old gray #19045 üzenetére
ha jól emlékszem 1200cl5-ben jobb számítási eredmények születnek.
---
1118on alapfesz(ekkel, mch/ram) cl5be teszteltem a ramot és a 8as tesztnél 2 hiba volt, ez már instabilnak minősül vagy szarni rá?
Kicsit próbálgattam, most per pill 7*450 1080mhzen cl5 a ramok és kellemesebb eredményeket kapok, mint 9*333 1066. kb. winrarbench +200 ram írás/olvasás +1000, ki akarom próbálni még alapfesszel is (most biosban 1.306), hátha nem droppol akkorát és akkor a c1e is maradhat, amíg nincs víz addig csak kibírom így is.Let's begin, de gozaimasu!
-
gina100
tag
Egy kis segítség kellene, mert nem tudom defaultra állítani a gépet, hiába klikkelek a Load Optimized Default-ra.
ManualÉn így csináltam:
Load Optimized Default kiválasztása után Enter --> majd a felugró Load Optimized Default (Y/N)? N ablakkor "Y"-t (yes) majd Enter-t ütöttem.
Ezt követően a Save & Exit Setup-al kiléptem a bios-ból, de a win betöltödése után minden beállítás maradt a régi (nem állt vissza semmi alapra).Mit rontottam el?
[ Szerkesztve ]
-
YAKEN
aktív tag
Nekem van egy P35-DS3am és lefagy a gép játék közben. 667MHZ Samsung ramjaim vannak. Mikor kicseréltem őket Kingmax 1066osra akkor elmúlt a probléma. Ezekszerint nem kompatiblis a lappal a 667es? Vagy csak mert samsung?
-
fzr600r
csendes tag
válasz Gorneck #19042 üzenetére
Nagyon sokat segítettél ezzel a 0-ra állítással!!
Nyílván ez lehetett a gond most igy 713 4-4-4-12-vel megy a gép
855-4-4-4-12-vel kékhalál volt majd próbálkozok még.
Bios-t még egy gépemen se mertem frissíteni az az egy dolog amihez nem szívesen nyúlnék.
Köszi a segítséget majd ha lesz időm próbálkozok még! -
fzr600r
csendes tag
válasz Gorneck #19034 üzenetére
Robust Graphics Booster---------auto
CPU Clock Ratio---------------------10
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency---------------285
PCIe Frequency----------------------100
CIA 2--------------------------------------disabled
System Memory Multiplier--------2,5 <----visszavettem így csak 713-on menne
Performance Enhance------------- Standard
High speed Dram DLL setting----option1
Dram Timing Selectable------------manual
Cas Latency Time--------------------4
Dram Ras to Cas---------------------4
Ras Precharge-------------------------4
Precharge Delay----------------------12
Act to Act Delay----------------------auto
Rank Write to Read Delay--------auto
Write to Precharge Delay---------auto
Refresh to Act Delay----------------24 <-----ezt nem tom auto-ra tenni csak 0-255közé
Read to Precharge-------------------auto
trd------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment--------------auto
System Voltage Control-----------manual
DDR2 Overvoltage Control--------+0,6V <----0,3-0,6-ig próbáltam
PCIe Overvoltage Control----------normal
FSB Overvoltage Control-----------normal
GMCH Overvoltage Control--------normal
Loadine Calibration-------------------auto <----ez a sor nincs nálam
V Core------------------------------------1,331 -
stigma
addikt
Valami ötlet arra hogy Vistáról Xpre váltottam, minden driver fennvan, és vinyón belül most csak 15mb -al másolok, Vista alatt ez 30-40 volt.Amúg zsír új Xp van fenn.
tegyek fel egy újabb Sata drivert?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
sz.j
nagyúr
Jaj de szép és áttekinthető lett ez a felsorolás ..., nem holmi girbe-görbe oszlopok, nem is tudom, hogy hol láttam?!
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Gorneck
legenda
válasz fzr600r #19033 üzenetére
Töltsd ki a saját beállításaiddal...
Robust Graphics Booster---------auto
CPU Clock Ratio---------------------8
CPU Host Frequency---------------500
System Memory Multiplier--------2
Cas Latency Time--------------------5
Dram Ras to Cas---------------------5
Ras Precharge-------------------------5
Precharge Delay----------------------15
Refresh to Act Delay----------------auto
DDR2 Overvoltage Control--------+0,1V
GMCH Overvoltage Control--------+0,1
Loadine Calibration-------------------auto
V Core------------------------------------1,36Gorneck#1239
-
Macka
veterán
Feltettem Quad alá az F11 BIOS-t DS4 laphoz. Találtam egy új funkciót:Loadline Calibration. Ez mit jelent?
-
fzr600r
csendes tag
Hi!Van egy P35C DS3R lapom 2*1 GB Geil Ultra 800-as memóriával az a gondom hogy ha a biosban autorol 5-5-5-18-ról átállítom 4-4-4-12-re akkor a gép pár egymást követő újraindulás után visszaállít mindent alapra.A memória +0,3V-ot kap.Van valami ötletetek h mi lehet a gond?Ja a biosom F4 ,nem tudom az gond lehet-e?
-
old gray
addikt
Melyik a kiegyensúlyozottabb / gyorsabb megoldás:
Intel E6300 / 2x1GB GoodRam PRO 1066MHz
CPU: 7*500
RAM: 2*500=1000MHz @ 4-4-4-12vagy
CPU: 7*500
RAM: 2*600=1200MHz @ 5-5-5-12Azt tudom, hogy AMD-nél nem fontos a "szinkronitás" de Intelnél hogy is van ez?
Igazából nincs kedvem napokig méricskélni, ezért is kérdezném v.ki - a dologhoz jobban értő- tag véleményét.Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
ent
őstag
-
ent
őstag
Az a bajom, hogy orthosba 2 perc után fagyi. Minden defaulton tolom, nem is akarom tuningolni. Terhelve 2 perc után 50°, tehát tuti nem azért. Már manuálra tettem mindent amit lehet. Így is.
Ja, ha bekapcsolom dynamic energy savert akkor bezár a nod és újra kell indítani!
kékhalál, stb.WEBOLDAL, WEBÁRUHÁZ, ADS ►► www.redesignteam.hu ◄◄ (Profizmus és az alacsony ár találkozása!)
-
sz.j
nagyúr
Én így állítottam be a M.I.T memut amikor kerestem a proci végét:
Lap: DS4
Memó: 2×1GB BallistixRobust Graphics Booster---------auto
CPU Clock Ratio---------------------8
CPU Host Frequency---------------500
System Memory Multiplier--------2
Cas Latency Time--------------------5
Dram Ras to Cas---------------------5
Ras Precharge-------------------------5
Precharge Delay----------------------15
Refresh to Act Delay----------------auto
DDR2 Overvoltage Control--------+0,1V
GMCH Overvoltage Control--------+0,1
Loadine Calibration-------------------auto
V Core------------------------------------1,36[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
helkis
veterán
boncolgassunk, mi a VID? szvsz egy olyan CPU-ba "égetett" állandó, amit az alaplapnak detektálnia kell (indulás során), majd az ott "megnevezett" értékű feszt kell biztosítania a procinak a helyes működéshez.
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
fagy53
nagyúr
Megoldódott egy régi problémám, a bekapcsolás utáni 1-2 leállás - újraindulás!
A PCI-E frekit 101MHz-en kell fixálni, azóta megszünt ez a gond. -
sz.j
nagyúr
válasz Gorneck #19006 üzenetére
"Ha csak a proci és a ram feszét emelted és a GMCH-t nem, akkor a rev2.1-es lap jobbnak tünik mint a rev 2.0.
Mindenesetre kiváncsi leszek, hogy másoknál is hasonlóan jól fognak-e menni a rev2.1-es lapok."Miért ..., kellett volna? A hsz-ban benne van.
(Amugy lehet, hogy más (jobb?) a tápellátás kialakítása a rev2.1-nél.)Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Gorneck
legenda
-
Robi_73
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE Z590 AORUS ULTRA Alaplap
- ASRock FM2A55M-DGS AMD FM2 Alaplap
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- Samsung 8GB DDR4 2666MHZ M471A1K43DB1-CTD. Több darab!