Új hozzászólás Aktív témák
-
Kristof86
tag
Oh igen hol van vagy hogy hívják a Dimm Voltage a Bios menüben??? És eggyáltalán mit jelent
Bocs de még amatör vagyok ebben a tuningban
-
scream24
senior tag
válasz DeadMeat #18194 üzenetére
Nem tom mi bajod van vele. Az enyém már lassan 3 éves és már megirtam pár korongot gond nélkül. Még öcsém már két piot térdre kapott azota. Szal én maradéktalanul elégedett vagyok vele, ezért nem cseréltem le satásra.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
Kristof86
tag
Heló!
Szeretném megtudni, hogy a CPU órajel felhúzásakor a CPU meg a Memory Voltage átállításakor is újrraindulhat 3* a bios, azaz nem működik a bios. Vagy csak akkor történi ilyen amikor az fsb meg az órajelet vagy a memóriát túl magasra állítom??? -
bim
veterán
válasz Bile Demon #18169 üzenetére
pubinak ugyaanezt...
-
FefeeX
veterán
Ennek a végére valaki valamit? [link]
Köszi... -
Gorneck
legenda
-
hossszú
őstag
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Gorneck
legenda
Csini...elnézegetném az NB-emen Én is...csak nem 6k-ért...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
válasz gina100 #18175 üzenetére
Óóóóó ne haragudj, hogy épp nem a szájízednek megfelelő kifejezést használtam...de míg annak a kurva cpunak nem adsz plusz feszt és nem mondod meg, hogy mi van addig nem tudunk tovább lépni...de persze onthatod tovább az offokat, ahelyett hogy végre kipróbálnád ami írtam...
Gorneck#1239
-
P00By
nagyúr
válasz Bile Demon #18169 üzenetére
Szerintem a DS3Rhez képest igen!
ja, dehogy...
-
gina100
tag
válasz Gorneck #18165 üzenetére
"... amúgy meg a kisújjamból szívjam, hogy most mennyin megy?"
Ahol gond volt a beállítások változtatása után azt külön meg is jelöltem.
Mivel a memóriához semmit nem írtam, ebből is látható, hogy mindkét esetben + 0,1V-al ment, azaz 1,8V + 0,1V= 1,9V-al.
És mint már előbb is írtam, ezen a feszen, csak kisebb FSB-n (333) már mentek 1066MHz-en is a memók. -
FefeeX
veterán
válasz Romeo23 #18148 üzenetére
Úgy érzem ez az F6 BIOS sem lesz az igazi, egy kollégának F4-el jobb tuning eredményei vannak. Ha minden igaz, F12 az újabb, de sajna az nálam sz@rabbul muzsikált mint az F6...
Próbáld ki az F4-et...
Az okozhat DVD beolvasási gondokat, hogy mondjuk alaplapnak milyen BIOS-a van fenn? Csak mert az IDE-s NEC íróm nem hajlandó beolvasni pár szinte tökéletes DVD lemezt, amit a notim szar olvasója beolvas. Ugyanezeket a lemezeket a régi configomban vígan olvasta...
-
-
SKYROB
tag
válasz Gorneck #18145 üzenetére
Lap: DS3 vagy DS3P
Cpu : E6400-s vagy E4500-s
Ram: 2*1gb Kingmax 1066Mhz
Vga: Sapphire Radeon HD 2600XT 256 DDR4 vagy DDR3-as
táp: FSP BlueStorm II 400w-osAzthiszem ezek a legfontosabbak.Azaz lesznek.
Azon filózok , hogy melyik lappal van a legkevesebb gond.[ Szerkesztve ]
-
gina100
tag
válasz Gorneck #18145 üzenetére
Gorneck!
Esetleg nekem is segítenél?A problémám az, hogy 8×450FSB-vel és 2× szorzóval nem indult el a gép, csak állandóan újraindult. A tizenvalahányadik újraindulás után a tápnál lekapcsoltam a gépet, majd CMOS reset működött csak a gép.
Most 8×400FSB-n 2,5× szorzóval megy (DS4/F11, E8200, A-Data 1066)
A M.I.T. beállításaim:Robust Graphics Booster--------------------------auto
CPU Clock Ratio--------------------------------------8
CPU Host Clock Control---------------------------enabled
CPU Host Frequency--------------------------------450 (ezen nem indult el a gép!)
PCIe Frequency---------------------------------------100
CIA 2------------------------------------------------------disabled
System Memory Multiplier------------------------2× (ezen nem indult el a gép!)
Performance Enhance------------------------------standard
Dram Timing Selectable----------------------------manual
Cas Latency Time------------------------------------5
Dram Ras to Cas-------------------------------------5
Ras Precharge-----------------------------------------5
Precharge Delay--------------------------------------15
Act to Act Delay--------------------------------------auto
Rank Write to Read Delay------------------------auto
Write to Precharge Delay-------------------------auto
Refresh to Act Delay--------------------------------auto
Read to Precharge-----------------------------------auto
trd----------------------------------------------------------auto
trd Phase Adjustment------------------------------auto
System Voltage Control---------------------------manual
DDR2 Overvoltage Control------------------------+0,1
PCIe Overvoltage Control--------------------------normal
FSB Overvoltage Control--------------------------normal
GMCH Overvoltage Control-----------------------normal
V Core---------------------------------------------------normalKérdésem az, hogy mit kellene változtatnom, hogy akár 450-500FSB közé tudjam tuningolni a gépet?
[ Szerkesztve ]
-
Brumi˘
addikt
Üdv. all!
Lenne egy olyan problémám hogy a gép windows leállítás után leáll és egyből visszakapcsol (xp és vista is). Konfig: p35-ds3l (F5 bios), e6300, 2×1gb kingmax 1066, hd2900pro, chief 500W, sata vinya meg dvd-rw. Bios defaultot próbáltam és az sem segített.
A másik kérdésem hogy az irdatlan drooppal lehet valamit kezdeni? Ilyet produkál: 1,55V->1,48V->1,425V | 1,5V->1,45V->1,425V (bios->idle->load).
Válszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
qw78er89
aktív tag
-
SKYROB
tag
Okés.köszönöm!
És melyik az ajánlott megvételre.Ár mindegy. -
Romeo23
tag
válasz qw78er89 #18130 üzenetére
Nem megy. 2V DDR2, +0,1V MCH, 1,325V CPU, alapórajelen, és egyszereűen nem hajlandó elindulni a blend teszt. Pontosabban 10-ből 9x nem indul el, egyszer valami csoda folytán elindult. Próbáltam 800MHz-en hajtva a RAM-okat is, úgysem megy. Ja és miért villog folyton VISTA alatt a scroll lock ledem?
Project Torque nickem: PeArp80
-
SKYROB
tag
Mi a különbség a DS3P lap és a DS3 között?
Köszönöm! -
sfefe
addikt
válasz Gorneck #18138 üzenetére
Ok, koszi most azzal nezem.
Core Temp es az Everest kb 15 fokal kevesebbet ir ki mint a Pcwizard.
Tegnap meg En azt neztem a tesztek alatt, hogy 74-79 fokos volt a core 1-2.
Ezek szerint akkor megsem annyi volt a hofok hanem joval kevesebb.
Akkor mehet meg a nyuzas.[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Zolexx
aktív tag
Ballistix megy majd bele
Nekem felment a hang gond nélkül. . eddig minden stimmel még a procim is alapfeszen 3ghz-t megy. Igazából azért vettem ezt mert ez volt(ds3p elfogyott) de szerintem így utólag megérte.Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
sfefe
addikt
válasz qw78er89 #18117 üzenetére
Szia!
Jaja, kuzdok mint allat.
Igy mar ok, a procim a gagyi.
Na de majd faternal akkor szepen meghajtom majd a 6550-eset!
Akkor most hagyom igy vagy meg megprobalom az fsb -t meg feljebb vinni.
Most 9x355-on ment tegnap este a lapban a procim, prime95 2oarat stabilan.
Igaz feszt adtam neki, bios 1.54, winben 1.504, terhelve 1.472-1.488v.De meg egy kerdes: Hofoknal a cpu temp: 44 fok volt
A core 1-2 : 74-79 kozott.
Pl a Pcwizardal. De kozben nezem most a core temp-el is es most igy winben, a pcwizard szerint 38-40 a core 1-2, a Core temp szerint meg 23-24.Akkor most mivel kell merni? Melyik progi a jobb, hihetobb?
[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Zolexx
aktív tag
Hy!
Tökéletesen működik a p35 ds4 2.1-es lapom
Nxúzni csak most fogomAz élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...
-
donki
senior tag
Sikerült rájönnöm a hiba okára, mindenki okulására leírom.
Emlékeztetőül: Gigabyte GA-P35-DS3 illetve később GA-EP35-DS3 alaplap, illetve 4*1 GB Geil ultra memória ill E8400 processzor a főszereplők.
A gép az istennek sem akart működni, többször újraindult, crc hiba meg ehhez hasonlók, végül a tesztprogramok kibökték, hogy a memóriával vannak gondok. Semmilyen feszültség változtatás nem segített. Mivel visszavittem a memóriákat és kiderült, hogy az enyémmel megegyező alaplapban hiba nélkül fut, ezért a biossal elkezdtem játszani és rájöttem, hogy egy a memóriával látszólag nem összefüggő beállítás okozza a problémát.Ha az USB mouse disabled, akkor úgy tűnik, hogy működik a rendszer, ha USB mouse enabled akkor viszont nem, és a teszt programok memória hibát jeleznek.
-
qw78er89
aktív tag
válasz Romeo23 #18128 üzenetére
Nekem ugyanez a ramom volt a geil előtt, még most is megvannak. Nálam az F4 bios alatt is stabil volt, csak nemrég frissítettem. Az biztos, hogy 1,8V-n nem megy még 1000-t sem és sztem 2,2V-n meg már melegszik is rendesen, sőt lehet nem is szereti.(Erre majd kérdezz rá bim-től, ő a ramok nagy barátja )
Az időzítést 5-5-5-15-nél ne vedd alacsonyabbra (5-5-5-18 a gyári) ha 1000-en vagy afölött hajtod...ha mégis akarod, előbb keresd meg hol stabil, utána állítgasd memset-el.szerk: egyébként ha a gyári beállítással, amit linkeltem mennie kell! Ha nem...
[ Szerkesztve ]
-
bim
veterán
válasz Laraxior #18109 üzenetére
nem tudok tippet adni.
a tápos topikban érdeklődjél inkább.csak vigyázz ezzel a "teljesen néma ez a táp" szövegekkel.
1 ágon nagy amperek legyenek az a lényeg.hallottam élőben pl. egy csiftek 850W-os tápot 2x2900pro + qx6700 minimáális tuning P95 alatt és szerintem az is halk volt.de én nem preferálom azt a tipust...
korszerből mintha at olvastam volna hogy HX-et érdemes venni mert az halkabb...de lehet nem jol emlékszem.én közvetlen azelőtt rágom csak bele magam egy adott hw.-ba ha cserélni akarok.a táp nem ilyen napi cserés eset nálam.ez is kb 2 éves már...gorni:köszi hogy rátetted a tollad a kártyára.
-
Romeo23
tag
Please Help!
P35-DS3 deszkában 2Gb 1066-os Kingmax. BIOS-ban 7x400=2800Mhz CPU, (E6300)2,5x400=1000MHz DDR2. Orhos első kettő tesztje (small fft és large fft) több órán át hibátlanul lefut. Jönne a blend teszt, azonban azonnal leáll, tehát 0 másodpercet fut, és egy error code=1005 hibaüzenettel tér vissza. Gondolom a ram-al van probléma. Csakhogy gyári órajelen fut, kipróbáltam 1,8 és 2,2V-on is. Ugyanez a probléma. SPD szerint BIOS-ban amúgy 800-as modul. Nem ez a gond? MCH-nak még nem adtam +0,1V-ot, talán úgy jó lesz? Esetleg BIOS frissítés? Jelenleg F6-os van rajta. Valami nagy hiba lehet, ha a blend teszt azonnal leáll. Help!
És miért villog a scroll lock led a billentyűzeten VISTA alatt?
[ Szerkesztve ]
Project Torque nickem: PeArp80
-
polika
senior tag
-
Gorneck
legenda
válasz polika #18118 üzenetére
A kérdőjeles részeket pótold...
Alaplap: ?
User: polika
Cpu /Ram/Bios/Cpu hűtő: E2180, 2*1Gb/800 Geil BD, ?, ?
FSB (fsb:ram), Timing.: 333*9 4-4-4-12-Auto (2.4x)
CPU Voltage: norm
DIMM Voltage: ? (Everest szerint mennyi)
FSB Voltage: norm
G(MCH) Voltage: norm
PCIe Voltage: normKöcce.
Gorneck#1239
-
polika
senior tag
Gorneck, nem tudom az adatbázisba kell-e e2180-as adat. Kb 3-4 hete van meg a masina és az első heti "tuning" beállítás óta ez a konfig megy stabilan nekem:
fsb 333, x9 = 3ghz
memória 800 Mhz, 4-4-4-12 (5:6 arány)fesz adatok:
CPU normal (1.325V biosban) (hw mon által mért érték 1.27V idle, 1.26V load)
RAM: +0.2VProci: e2180, ram 2x 1gb geil black dragon 4-4-4-12
Volt rajta stressz teszt is, de azt sehogy sem tudtam megcsinálni hogy 2 külön procin 1-1 külön prime 95 fusson, hiába próbáltam azt a kommand lineból -An-es kapcsolót nem akarta a jót a progi. Így aztán a taskmanager csak 50%-os terhet mutatott összbe ill 1 coren volt a 100-as load és az affinitivel kipróbáltam mindkettő coren a dolgot 3-4 órán keresztül hibát nem írt ki, felment 57 fokig hőmérséklet, meg a hűtő venti is felugrott 300-ról 900-ra.
-
qw78er89
aktív tag
Szia!
Látom küzdesz még!
A laphoz csak annyit, hogy mivel én sem vagyok az a belenyugvó fajta, kértem egy 6550-es procit kölcsön, mert Gorni-nál is rendesen ment alapon.
És alapból toltam neki 7x500-at, ment is vígan, úgyhogy sajnos meg kell állapítanom, hogy az én procim nem szereti a 400 fölötti fsb-t, talán jobban húzható lesz az új 2220-as.
A lapról meg legalább kiderült, hogy nem az fogja vissza a tuningot! -
mcmike
őstag
Melyik a jobb beállítás szerintetek? E6400 vs. DDR2 Kingston Hyperx 800
1. verzió:
CPU: 8 x 333 -> 2666 Mhz alapfeszen
Ram: 2.40-es szorzó 800Mhz 4-4-4-122. verzió:
CPU: 7 x 400 -> 2800 Mhz alapfeszen (8*400-hoz feszemelés kellene, amit most nem akarok)
Ram: 2.00-ás szorzó 800Mhz 4-4-4-12Mintha 3DMark alatt jobb lett volna az 1.-es verzió...
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
sz.j
nagyúr
válasz old gray #18113 üzenetére
Nyílván az Intelnél is számít, de pl. ha Everest-el csinálsz mindkét időzítéssel egy-egy memó sebességmérést, máris láthatod, hogy mekkora a különbség.
A mindennapos használatnál is meglesz a difi, legfeljebb kisebb mértékben.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
old gray
addikt
Egy szimpla kérdés:
Mennyit számít összteljesítményben, hogy a ramok 4-4-4-12 vagy 5-5-5-15 időzítésekkel mennek? AMD-nél tudom, hogy sokat jelent, de Intelnél?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
MODERÁTOR
Valszeg Gigabyte GA P35 DS4 tulaj leszek
Off: oltvastam ,hogy ázuszt nem igen ajánlanak P35 -ből. választ nem kaptam rá mirért. miért?
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
donki
senior tag
válasz Gorneck #18108 üzenetére
Én a ramokat egyesével ellenőriztem memtessztel.
biosban nekem a
system memory multiplier:auto (memory frequency 800 mhz ezáltal)
dram timing selectable: auto (5,5,5,18)advanced timing control mind auto, de eggyel magasabb értékekkel is kipróbáltam)
ddr2 overvoltage control +0.3 ill +0.4 (+0.5 volttal is kipróbáltam, azt nem szerette)
mch +0.1Az everestben nem találom a feszültséget, de nekem free trial van meg.
-
Laraxior
titán
pumpálsz nekem valami tippet 20k körül egy frankó tápra? Quad lesz ugye.a többi maradni fog,nem cserélek mást. 9450 a nyerő. 520 Corsair?
igazából asse tom mi a különbség a moduláris meg a sima között. majd átnézek táptotyikba.. csak most nagy munkában vagyok a radival ma érkezik remélhetőleg a többi alkatrész*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Gorneck
legenda
Elég neki 1-2 perc...csekkold azé win alatt is everesttel.
Biosban mit menü beállítást tudnál írni? Rammal próbáld meg uezt a 2.1Vos beállítást.
Sajna a Geil elég vacak egy ramokat gyárt szal a hőtől simán hibázhat...de ezt ki tudod szűrni, hogy csak két ramot teszel be...ha azokkal nem jele hibát akkor jöhet a következő pár.
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
donki
senior tag
válasz Gorneck #18106 üzenetére
Biosban kiírja mennyit kap a ram, ott ellenőriztem.
Nem tudom, hogy túlmelegszik-e. A házban elég jó a szellőzés, ha 1-2 perc alatt túlmelegszik akkor én tökön lövöm magam. Nem fogom folyékony héliummal hűteni...mod: amikor kivettem akkor kézre elég meleg volt. legalább 50-60 fok szerintem. Na de nem írja sehol, hogy rendeltetés szerű, túlhajtás nélküli használathoz vízhűtés szükséges.
[ Szerkesztve ]
-
donki
senior tag
Jelenleg úgy néz ki a helyzetem, hogy a p35-ds3 alaplapomat visszavittem mert nem működött és hiába mondták, hogy jó, kicseréltettem egy EP35-DS3-ra. Ez sem működik.
Újraindulások, váratlan hibák stb. Memtesztet lefuttattam, minden egyes memórián hibát talált. (Geil gx22gb6400udc, azaz geil ultra 800 mhz, cl4). Ahogy így olvasom, a geiltől senki nincs elájulva de azért nem gyanús 4 rossz memória egyszerre?
A geil oldalán azt írják, hogy a memória javasolt az alaplapomhoz. Különféle feszültség értékekkel kipróbáltam, az egyéb időzítéseket gyengébbre állítottam, továbbra is hibát jelez a memteszt.
Kérdés:
lehet ez akár processzor hiba is?
van valakinek tapasztalata olyan téren, hogy memória gondokon bios frissítés segíthet?
ha processzor hiba, hogyan (valami ingyenes spec. teszt) lehet róla meggyőződni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mesterséges intelligencia topik
- Villanyszerelés
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Automata kávégépek
- További aktív témák...