Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
demmer123
őstag
Van egy ismerősöm fel ajánlotta hogy céges nevére kérjem a számlát és ő vissza igényli az áfát.Ergo olcsóbban jövök ki mint ha teljes árat fizetnék.
Garancia ügyben ugrik ilyenkor a garancia hogy céges névre van kérve a számla+garancia jótállás?
Alza.hu-ról lenne szó.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz demmer123 #18354 üzenetére
fogyasztói jogaid nem lesznek
az alza.hu ászfjében kellene megnézni, milyen jótállás van céges vásárlók felé, vagy ha ott nincs infó, akkor megkérdezni tőlük akár telefonon, mert erre nincs általános szabály
amugy mellékesen megjegyzem hogy bár sokan csinálják ezt, ez akkor is költségvetési csaláscryptot minden termékemért elfogadom
-
asdf_
veterán
válasz Millerchris #18160 üzenetére
Még mindig az Euronics áruházzal szenvedek.
Kérdés az, hogy ez amit ebben a levélben írnak mennyire jogszerű? Egy magánszemélytől vettem ezt a telefont, most pedig szívok mert a csereutalványt nem akarják bevaltani nekünk mivel eredetileg cég vette, csak közben 2 tulajdonost valtott.Lentiek alapjan, amennyiben a tulajdonsovaltozasokhoz adasveteli szerzodes is tartozik, es ezt prezentalni is tudod a jotallas jogosultja te vagy, az abbol jaro jogok -igy a keszulekcsere/penzvissza is- teged illetnek. Nem tudom mit irtam korabban, de gondolom valami hasonlot, ha nincs adasvetelid, nem mesz sokra.
De tovabbra is tulmozgasosnak gondolom a dolgot. Ha a telefont te adtad le, a munkalap nalad van, akkor nem ertem az akadekoskodast.
.PTK.
6:172. § [Jótállási jogosultság tulajdonosváltozás esetén]A jótállásból eredő jogokat a dolog tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a jótállást vállaló kötelezettel szemben.
-
Josi
senior tag
Sziasztok!
Egy webshop ÁSZF-jében a következő szerepel:
Elállás joga
A megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül a vevőnek joga van elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben az Üzemeltető köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak, a termék visszaszolgáltatását követő 14 napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költsége is a vevőt terheli.Mennyire jogszabályszerű, hogy a szállítási költséget nem akarják elállás esetén visszatéríteni?
Én úgy értelmezem, hogy vissza kell fizetnie.23. § (1) Ha a fogyasztó a 22. §-nak megfelelően eláll az üzlethelyiségen kívül kötött vagy a távollevők között kötött szerződéstől, a vállalkozás haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.
Jól gondolom?
''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
Pécsi gyerek
addikt
Na én pont ilyen helyzetben vagyok,holnap viszem vissza a telomat telenorhoz.Egy éve vettem feb.2 án,kb 1 hónapossan bedöglött.(Komplett alaplap csere stb) Most az akkuja szórakozott visszavittem,elküldték szervizbe,egy hét múlva visszaküldték,hogy igen szar az akku, de egy napja lejárt a garim,mert 3 án vittem be a telenorhoz a telom.Közben ugye 2-3 hétig 1 honapos korában szervízben volt, azt az időt elfelejtették a drágáim Szóval tök jogos az igényem,hogy cseréljék ki az akkut nem? Az akkura 1 év gari van amúgy, a papírok szerint.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Topikgazda
válasz Pécsi gyerek #18359 üzenetére
Szia. Jogos az igényed. A jótállás meghosszabbodik azzal az idővel, amíg a termék a szervizben volt. Tegyél panaszt a Telenornál, mert vele állsz szerződésben, nem a szervizzel.
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Lenne egy ADATA SSD-m, ami a német Amazonról származik, PDF-ben megvan a számla is, elvilegben még garis, tudna valaki segíteni ennek az ügyintézésében, vagy valami leírást hozzá?
Előre is köszönöm.
üdv
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Superhun #18360 üzenetére
Bementem.Vásárlók könyvénél tart a dolog. A kis csaj közölte hogy az akkura szerinte nem vonatkozik ilyen esetben a gari meghosszabítása Bement a főnökhöz az is ezt mondta.Azt mondta hogy ír egy levelet a szervíznek,majd válaszolnak.Mondom kb mikor,1 hét 2 hét,azt ő nem tudja.Mondom neki,hogy kapok valami papírt hogy ma itt voltam.Válasz,nem tud adni semmi papírt Na akkor kértem a vásárlók könyvét,ami se lepecsételve,se aláírva ugy kellett azért is szólni.Leírtam a szitut,legalább van a kezemben bizonyíték.Azt is beírtam,hogy mekkora bunkó volt a hölgy.Elakart zavarni leülni,hogy én kérdezősködök és ő ezért nem tudja bepötyögni közben a gépbe az adatokat.Mert ő már minden kérdésemre választ adott.A lóf@szt Szóval pécsen árkád telenor ilyen Kiváncsi vagyok mikor hívnak.
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Topikgazda
válasz Pécsi gyerek #18362 üzenetére
Megindokolták, hogy az aksira miért nem vonatkozik az 1 év kötelező jótállás meghosszabbítása? Hova van ez leírva, jogszabály van-e rá, stb. Mert ilyenről én még nem hallottam. Az aksi szerintem a telefon alkotórésze, mivel anélkül használhatatlan a készülék. Sőt, most már szinte minden telefonnál be van építve, cserélni sem lehet... Szóval nagyon érdekel, hogy milyen indokkal utasítanak el (ami jogilag is megállja a helyét).
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Superhun #18364 üzenetére
Nem indokoltak,csak közöltek Mutattam nekik a gari papírom,amin levan írva,hogy ha szerelik a telót x napig,annyival meghosszabodik a gari idő.Egy szóval nincs az írva sehol,hogy kivéve akku,töltő akármi.Papírt sem akartak adni,amivel igazolhattam volna,hogy én itt megjelentem a hibás telóval.Ezért (meg a csajnak a minősíthetetlen stílusa miatt) lett vásárlók könyve a vége a sztorinak.De ez vicc hogy egy több éve ott dolgozo ember(szerű) nem tudja az alap garanciális feltételeket/jogokat...amúgy lenovo vibe s1 lite beépített akku.Ha vége a sztorinak leírom mi lett belöle.Most hívom a pesti telenort,panaszt teszek
-
Mr_no_Name
tag
Sziasztok!
2016.01.12-én vásároltam egy fülest ami január elején egy illesztésnél konkrétan kettétört. Egyszer le akartam venni a fejemről és hallottam, hogy közben pattan, aztán szépen két darabban vettem le a fülest a fejemről, ragasztás esélytelen, mert kényes helyen tört el.
Kérdés: jótállást a fülesre a vásárlástól számított 2 évre adtak, viszont feltüntették, hogy a PTK 308. § / A pont szerint 3 éves a jogvesztő határidővel bír még ez a dolog. Ez vajon mit jelenthet? Tehát ha tegyük fel ez a cucc tönkrement 2018.01.10-e körül, de időközben kifutottam a határidőből (amúgy tényleg ez történt és ezért vagyok ideges), akkor még 1 évig elvihetem és kötelesek bevenni, mert mondjuk nem volt időm addig elvinni a szervízbe?
Nem volt olcsó a dolog, ezért tényleg szeretném visszakérni az árát, vagy egy ugyan olyat kapni belőle. Márkás cuccról beszélünk, tehát értetlenül állok a dolog előtt, haveromnak is ugyan ilyen fülese van és neki már sokadik éve bírja.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mr_no_Name #18366 üzenetére
szerintem az nem menthető ok, hogy nem ismerted fel hogy valami eltört...azonnal be kellett volna vinned.
amugy is 2 év után elismertetni hogy valami anyaghiba miatt tört el...nem egyszerűcryptot minden termékemért elfogadom
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
1 napja vasaroltam egy forgoszeket a szegedi Momaxban. Nagyon szep, nagyon jo, gamer kulseju szek, magasitott oldalfallal az uloreszen (kagyloules). En tehetek rola, hogy kover vagyok es szelesek a combjaim. Nehany ora hasznalat utan nagyon kenyelmetlenne valik, hogy a combom egy reszet folyamatosan nyomja a szek szele. Tekintve, hogy darabokban kaptam, en raktam ossze, ezt visszavinni es ujra eladni (az o szempontjukbol) nem teljesen egyszeru.
Lenne jogom ezt megtenni ilyen termek eseten is? 47.000,-Ft volt, nem szivesen raknam be az egyik sarokba, ha mondjuk meg egy nap teszteles utan is kenyelmetlennek itelnem meg. Szemelyesen vasaroltam.
Koszi!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
bullseye
addikt
válasz Darko_addict #18368 üzenetére
Az elállási jog csak távollevők között létrejött szerződésre vonatkozik, azaz főleg neten, esetleg faxon, telefonon keresztül vásárolt cuccokkal (az átvétel helyétől függetlenül). Szóval azzal itt nem élhetsz, ha jól értem amit írtál. De talán átveszik némi értékcsökkenéssel, vagy apró...
Egy pici esélyed talán lehet, ha a szék súlyhatára fölött vagy, és erről nem tájékoztattak, de fogalmam nincs, ez jogilag is értelmes-e (ha nem kérdeztél rá és adtak rossz információt), vagy csak panaszkodhatsz miatta a boltban.
[ Szerkesztve ]
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
Solad
addikt
válasz Darko_addict #18368 üzenetére
Btw nehany ora alatt amugysem art 2-3 alkalommal felallni par percre, szoval problema megoldva.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
nagyúr
Sziasztok!
Sajnos nem találtam az oldalukon, ezért megkérdezem. November közepén (~kb. 3 hónapja) vettem egy Heavy Tools kabátot. Használtam, semmi extrém, és mindkét ujjánál elkezdett leválni, lefoszlani a tépőzáras "állító", de úgy,hogy nem is használtam sosem, úgy van, ahogy vettem a kabátot. Kimosva egyszer volt, akkor is a címén szereplő feltételek pontos betartása mellett. Képek: [link], [link]
Vissza lehet ezt vinni? Blokk természetesen megvan.
Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
Topikgazda
válasz icecave #18371 üzenetére
Természetesen vissza lehet vinni, ha megvan a blokk. 2 év szavatosság van minden új termékre, aminek az első 6 hónapjában az eladónak kell bizonyítania, hogy a minőségi kifogás nem gyári eredetű. Ez azt jelenti, hogy a boltnak kell bizonyítania független szakértővel, hogy a szakadás nem azért van, mert anyaghibás a termék, ami nagyon nehéz, ezért igen valószínű, hogy cserélik a kabátot, vagy visszakapod az árát. Levásárlásba ne menj bele, arra nem vagy kötelezhető.
-
nagyúr
Köszönöm a válaszokat, ma el is viszem és beszámolok a fejleményekről.
Szerk.: Közben felmerült egy kis probléma. Ilyen kabát már nincs egyik boltjukban sem ebben a méretben (webshopjukban sem). Ha visszaadják az árát, nem vagyok előrébb, mert ezt a kabátot is sok keresgélés után találtam meg. Szóval lehet marad az, hogy elviszem egy varrodába és raknak rá szépen másikat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Közben mégis úgy döntöttem, visszaviszem, meglátjuk, mit mondanak.
Nem volt nekik ismeretlen a dolog, úgy értem, pontosan, rutinosan csináltak mindent. Mondták,hogy ilyenkor felküldik a terméket a központjukba, jegyzőkönyvvel, hiba megjelöléssel. Egyébként ez érdekes, ennyit a független szakértőről Arról nem is beszélve, amit majd később írok le.
Kedvesek, rendesek voltak, felvették a jegyzőkönyvet, szépen leírtak mindent, és hogy a hibát tapasztalták, valamint, azt is beleírattam, hogy egyetlen egyszer lett kimosva, de akkor is - a rendeltetésszerű, leírásnak megfelelő mosást alkalmazva - a jobb zsebén belül elvált az anyagtól a bélés.Kérdezték mit szeretnék, mondtam, hogy csere/pénzvisszafizetés.
Kérdeztem még,hogy mi szokott lenni ilyenkor, mondták, hogy a központban megpróbálják javítani (WTF? ), de ha nem tudják szépen megcsinálni, nem szaroznak, cserélnek és amúgy is inkább azt szoktak, mert a vevő megtartó politikája a Heavy Tools-nak nagyon "erős". Kíváncsi leszek, mi lesz a dologból, pár napot várni kell.
Még annyit megtettek, hogy függetlenül a kimeneteltől már most odakértek másik boltból átszállításra a méretemben egy ugyanolyan kabátot, hogy ha csere lesz, egyből tudjak vinni, ne kelljen várni még arra is. Ettől függetlenül még akkor is dönthetek úgy,hogy inkább a pénzt kérem.Igazából már csak imádkozom, hogy ne kezdjék el gányolgatni, varrogatni, hanem cseréljék.
-
zoltannagy
aktív tag
Sziasztok! Rendeltem interneten számlára cég nevére monitort a héten. Meg is kaptam minden oké, de! 2 db számlát kaptam aláírva az is oké. Viszont sem a dobozban sem kívül nem látok garancia jegyet, ha lehet így mondani. Felhívtam az üzletet és azt a tájékoztatást kaptam, ha nincs a dobozban vagy kívül garancia akkor számla garancia van ami azt jelenti, ha bármi lenne a monitorral, akkor a számlával lehetne igazolni?Hivatalos garancia 2 év de ezt a számlán sem látom, vagy fel sem kell tüntetni már? Köszönöm! üdv
-
Topikgazda
válasz zoltannagy #18376 üzenetére
Szia! Milyen típusú monitorról van szó?
-
Topikgazda
válasz zoltannagy #18378 üzenetére
Philips monitorokat nem ismerem, de talán a többiek tudnak okosat mondani.
-
Pécsi gyerek
addikt
Üdv.Ma vásároltam a praktikerbe egy páramentesítőt.Neten rendeltem,bolti átvétellel.Hazavittük nagyon zúgot.Jobban megnézve láttam a sarkánál elvan törve.Ha visszaviszem még ma,beleköthetnek abba,hogy a csomagolás belső darabjai nincsenek meg?Csak a doboz van,a többit rögtön kidobtam a kukába.
-
Topikgazda
válasz Pécsi gyerek #18383 üzenetére
Nem köthetnek bele. Az eredeti csomagolás megléte nem feltétele a 14 napos elállásnak.
Másik téma: az aksis sztoriban van valami fejlemény?
-
Pécsi gyerek
addikt
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz Pécsi gyerek #18383 üzenetére
Szó nélkűl cserélték a praktikerbe a cuccost.Kb 5 perc alatt elintézték.
-
válasz Pécsi gyerek #18387 üzenetére
Sziasztok! Megrendeltem egy terméket webshopon keresztül, de személyes átvételre kértem, és a boltban fizettem ki. Ilyenkor is élhetek az elállás jogával? Kipróbálás után derült ki, hogy mégsem lesz megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
-
cracky86
aktív tag
Üdv! Egy asus 270X-et hogy lehetne gariztatni, ha megszűnt a bolt (mobilx Debrecen) ahol vettem? Egy év még lenne rajta.
-
Krogoth
senior tag
-
qqzs
őstag
Ha webshop (alza.hu) hibas termeket kuld, olyan szinten hogy szet esett a burkolat de nem szallitasi problema hanem osszerakaskor derult ki plusz nem kapcsol be es csavarok is hianyoznak belole tehat mar valaki probalta javitani es elfeljthetett par csavart visszarakni, raadasul utolso darab is volt tehat nem kuldhetnek ujat akkor hogy jarok jobban?
Ha elalok a vasarlastol 14 napon belul , engem terhel a visszakuldes, de lehet vacakolnak azon miert van szetesve hacsak nem potolom a csavarokat
Vagy ha megreklamalom hogy hibasat kuldtek akkor meg probalgatjak javitattni 30 napot irnak max es meg az is lehet hogy kapok ujnak mondott szetesett es javitott termeket.Eladó: GTS450
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz Krogoth #18392 üzenetére
Persze...
Videókártyára nem vállal garanciát!
Én már próbáltam pár éve...
Nem tűnt fel ez a sor?
"Köszönjük, hogy ASUS notebook / Eee / Phone / LCD monitor terméket vásárolt."
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz ElektrikusDE #18395 üzenetére
Ha nem videókartya akkor persze bejöhet...
[ Szerkesztve ]
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
cracky86
aktív tag
válasz ElektrikusDE #18396 üzenetére
Én is ettől tartottam, akkor valószínűleg kuka... Mondjuk nem használhatatlan még, csak mikor gondol egyet kifagyasztja a gépet.
-
Attix82
addikt
válasz Pécsi gyerek #18399 üzenetére
Csak itt ugye az van, hogy megnézik hiánytalan e...és az elállás egyik lényeges pontja, hogy közel azonos minőségbe legyen mint az eladásnál.....
Én jelezném, hogy ramaty állapotba kaptad meg. Így nem kéred.
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI kábel TV
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest