Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #75460 üzenetére
Annyi a biológiája, hogy ketotesteket állít elő a szervezet zsírból, meg a fehérjénél vannak aminosavak, amikből tud cukrot előállítani. Ha elég fehérjét viszel be, akkor így elvan. Az éhezésnél is hasonló játszódik le, csak kaja bevitel nélkül. A vese szét tud menni a fehérje bomlástermékektől, illetve azt mondják, hogy akinek nagyon ráállt a mája, és hirtelen betol utána szénhidrátot, annál a máj/hasnyálmirigy vonalon is szétmehet valaki, és cukros lehet. Bár ez utóbbi nekem egy kicsit városi legendának tűnt, nem nyomoztam utána. Csak feltűnt, hogy vannak, akik ellenjavalják, aztán valami ilyesmit találtak ki indoknak. Én inkább a vese miatt nem csinálnám, meg nekem eléggé extrémnek tűnik. Nem akarok húst hússal enni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #75456 üzenetére
Már szinte mindent próbáltam, az is kb. három hónapig működik, utána fél év pihenő, mire újra helyrejön. Ami most legközelebb lesz az a lassú kocogás és hogy egy hónap után kihagyok teljesen néhány hetet vagy akár egy teljes hónapot, hogy regenerálódjon. Talán így az év felében tudok valami mozgást produkálni. A gyógytornászt is még megpróbálom valamikor, hátha tud tanácsot adni, de pénz kidobásnak érzem. Ahova most költöztem, ott az uszoda a szomszédban van gyakorlatilag, úgyhogy majd azt is megpróbálom, hogy átjárok oda, illetve evezni is tudok majd itt nyáron, azzal is próbálkozok majd, de csak lassan, hogy ne kelljen nagyon lábbal rásegíteni. Úgyhogy tervek vannak, csak gondolom valami picsogós időszakom volt tegnap, vagy mikor írtam.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #75441 üzenetére
A koplalásnak szerintem nincs értelme. A ketogén diéta valszeg azoknak jön be, akik nem sportolnak. Láttam, amúgy érdekes példákat, a csaj totál lefogyott vele, és eltűnt minden gyulladás a bőréről. Viszont azóta eltelt kb. tíz év, és szinte ugyanott van, mint előtte. Gondolom eddig bírta, hogy ne egyen szénhidrátot. Nagyon szigorú diéta, és hallottam olyan véleményt is, hogy vannak veszélyei, ha valaki ész nélkül csinálja, főleg a visszaállásnál kell nagyon odafigyelni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz xy.zsolt #75439 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy már lassan 5 éve ez van, és nincs jele javulásnak. Az eddigiek alapján talán van 1% esélyem, hogy valaha használható lesz. Az orvos is annyit mondott, hogy kiműti a porcot, ha nagyon zavar, de akkor meg valszeg elkopik az egész, és néhány éven belül még ennél is rosszabb lesz. Nem is tudom, hogy van e még értelme így ide járnom. Mármint okoskodni meg rinyálni tudok, futni nem nagyon.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz Never79 #75412 üzenetére
A Polarnak vannak most jó csuklós pulzus mérői 30k körülibe fáj. Nekem Verity Sense van, de talán kijött valami újabb azóta. Ha ilyen Garmin vacak van, akkor annál tényleg el lehet felejteni a pulzus alapú futást. A Polar viszont átvette a Miotól a stafétát optikai pulzusmérés terén. Más cégeknek is vannak amúgy jó termékei erre, csak nem kapni egyiket sem kereskedelmi forgalomban, a Polar vitte a piacot. Még egy M430 is korrektül mér, ha valaki olcsón akar jót. A GPS szintén ilyen. Nekem legalábbis az a benyomásom, hogy a Garmin arra megy, hogy vegyél footpodot, ha pontos GPS-t akarsz, a többi gyártó meg jobban odateszi magát pontosság terén. Nekem Polar lesz a következő órám, bár a Suunto is jó, de valahogy meggyőztek.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #75406 üzenetére
Ha ketogén diétán vagy (20g szénhidrát), és elfogy a szénhidrát, és az izmodat kezdi bontani a szervezet, azt keményen megérzed. Kb. olyasmi lehet, mint amikor maratonon falba ütközöl, bár én nem tapasztaltam még ilyet, tartok kicsit a ketogén diétáktól, azért nem próbáltam soha. Szóval oszd el kettővel, amit írok, lehet, hogy aki ilyet csinál régóta, az már hozzászokott, és csak szimplán erőtlen a mozgása a szénhidrát hiány miatt, de bírja bármeddig. :-)
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nekem úgy néz ki a térdemet még lentebbről kell felépíteni a 2 nappal ezelőtti 1o x 1o guggolás óta eléggé érezni. Úgyhogy még kevesebbel kell kezdenem, vagy teljesen hanyagolni a guggolást, és csak sétálgatni, esetleg kocogni vele, ha azt bírja. Esetleg még arra gondoltam, hogy guggolásnál teljesen lelassítom szinte jógára, a normál tempó helyett, hátha úgy erősödik az izom, és a porc sem szakad fel állandóan.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #75294 üzenetére
+1, de én sem vagyok követendő példa. Max laza áttekerés bringával 15-45 perc vagy laza 5k kocogás attól függően, hogy van e izomláz és mekkora.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #75280 üzenetére
Kajából kéne visszavennie első körben. Sokkal kisebb adagok és nem szabad teltségérzetig enni, inkább csak ilyen egy kis nasi jelleggel. Én apámnál látom, hogy 3x akkora adagokat eszik, mint én. Nem is csodálom, hogy ő is vágási súlyú. Nem baj amúgy, ha így meg napi 12x eszik, mert úgyis beszűkül a gyomra egy idő után a kisebb adagoktól, illetve legalább látja ténylegesen a tányérok számából, hogy egész nap zabál, és abból jön a túlsúly, nem genetika meg egyéb varázslat. Később, ha már megszokta a kisebb adagokat, akkor lehet megszorítani fokozatosan a kalórián, csökkenteni az étkezések számát. Addig inkább felmérni érdemes legalább 1-2 hónapig, hogy mennyi az annyi legalább úgy, hogy napi hány tányér gyerek adag fogy a bármiből. A mozgás is jó, mert minél nagyobb a súly, annál több energiát éget, már ha haladó mozgásról van szó, mint a gyaloglás, nem szoba bicikli, vagy hasonló.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #75228 üzenetére
Vennék a helyedben egy kopott M430-at 10k-ért, aztán hátha működik (nyilván ilyen áron benne van, hogy bebukod, úgyhogy jobb személyesen is megnézni, tesztelni): [link] Viszonylag jó a GPS és a csuklós pulzusmérése is, az egyedüli hibája a 3-4 óra üzemidő. Bár te tudod, hogy mire van keret. A telefonnal az a baj, hogy bármilyen pántot veszel, valszeg karcolódni fog a kijelzője vagy a portól és mocsoktól vagy a kulcstól, amit mellé raksz. Illetve az olcsó telefonoknál nagyon gyenge a GPS, teljesen használhatatlan. Én Samsunggal próbálkoztam anno és az Adidas alkalmazásával, az volt, ami tudott másodperces frissítést, de így is használhatatlan volt. Olyan is volt vele, hogy dupla távot mért. Telefonoknál a 60-80k felettieknél van tűrhető GPS. Egy időben direkt nézegettem a chipeket, hogy melyikben lehet jó, de nincs olyan olcsón, legalábbis akkor nem volt 8 éve. Használt Samsung Galaxy vagy Iphone viszonylag frissebb modell, ami esetleg, de azoknál meg már nincs OS support, mert általában néhány év alatt kipörgetik, meg az aksit is leszabályozzák. Tervezett elavulás... Meg hát a használt piacon telefont venni az ilyen no-go, a legnagyobb része hamis vagy lopott. Nyűgöt én nem tapasztaltam az órámmal. Mármint ez Suunto Ambit 3R, párszor leejtettem van néhány karc rajta, szíjat cseréltem, de ezt leszámítva 5+ éve teszi a dolgát, és messze jobb, megbízhatóbb, mint a mobilos GPS volt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #75208 üzenetére
A maraton nagyon egyszerű. Elkezdesz futni, aztán ha megvolt a maratoni táv, akkor abbahagyod. Ennyi. Úgy is le lehet futni, hogy egyáltalán nem készülsz rá. Igaz nem lesz fényes az eredmény, de kitartás kell hozzá, és fejben dől el az egész. 9o km-es héttel simán le tudod futni bármikor. Ha először csinálod, akkor lazán kell elkezdeni, aztán a felénél úgyis érzed, hogy van e még benned annyi, hogy meglegyen a teljes táv. Ha félmaraton versenytempóban futod, akkor 25-3o km-re teljesen elkészülsz, és akkor nem fog összejönni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #76500480 #75167 üzenetére
Az van, hogyha lejön az az izom, akkor az már nem nő vissza soha. Gyanakodtam én is ínszalag szakadásra, de nem erősítette meg az MR. Mindenesetre nekem is úgy tűnt, hogy vagy a térd probléma miatt húzódik az izom, vagy az izom húzza a térdet és emiatt van a térd probléma. Vagy mindkettő egyszerre, és ilyen önfenntartó ciklus az egész. Az utóbbi elég jól illik a világképembe. Arra jutottam, hogy azért az ilyen problémákon lehet dolgozni, és szép lassan apró lépésekben javulást elérni. Úgyhogy még próbálkozom, bár most ha az utóbbi 10 évet nézzük, akkor padlón van a jobb lábam. Előbb utóbb lesz annyi pénzem, hogy komolyabb vizsgálatok magánban is beleférnek, akkor majd megcsináltatom, ha addig nem sikerül magamtól.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #75163 üzenetére
A combom van becsomósodva valamiért. Nem tudom a pontos okát. Azon is csak egy vastagabb 3 centis izom köteg van beállva állandóan keményre. Valszeg összefügg a térd problémával. Aztán az is lehet, hogy független tőle, és mondjuk valamilyen ciszta van benne. Nincs rá keret most, hogy megnézessem, majd ha összejön a lottó, akkor csináltatok egy teljes test MR-t kontraszttal, mindennel, aztán akkor minden kiderül. Vettem rá masszázs pisztolyt, valamit segített, de messze nem elég. Viszont ez, hogy jobban terhelem, mint eddig úgy tűnik, hogy segít neki fellazulni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #75161 üzenetére
Egész jól megy. Arra kell figyelni, hogy nem szabad teljesen lelazítani az izmot, amikor lefelé megyek, és felfelé még külön nyomni kell jobb lábból. Valahogy túl laza az izomzata vagy hát jóval csoffadtabb az a combom, de úgy tűnik az idegrendszer sem reagál elég hatékonyan az ingerre. Néha egy picit inog, de úgy tűnik tudok biztonságosan guggolni ennyit, úgyhogy most napi 2 x 1oo lesz egyelőre egy darabig, aztán meglátjuk hogy fejlődik. A jobb combomban még mindig érzem a görcsöt, ami évek óta benne van, de úgy tűnik, hogy ezzel az extra feszítéssel és masszázzsal mintha oldódna. Úgyhogy nálam talán ez a járható út a féloldalasság leküzdésére. Közben szedek napi 1 glükózamint már egy ideje, igaz néha kimarad. Mire újra elkezdek rendszeresen futni szerintem már az ízület is jobban fog kenődni. Kell neki 1-2 hónap általában, hogy érezhető legyen a hatása.
Jó lenne tudni, hogy Péterrel mi a helyzet, hogy halad a rehabilitációja. Ő azért durván megszívta.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nekem közben rohamosan javul a lábam mióta figyelek rá, hogy jobb oldalra is helyezzek súlyt állásnál, guggolásnál, illetve ne csináljak hirtelen fordulókat és csak egy bizonyos mélységig guggoljak, hogy ne roppanjon. Azt hiszem elkezdem edzeni, mert eddig csak statikus gyakorlatokat csináltam kb. egy hónapig. Kíváncsi vagyok mit ad. Egyelőre 1o x 1o guggolást megpróbálom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz #76500480 #75044 üzenetére
Ismerős hosszú QT szindrómában halt meg Balaton átúszás közben. Nála öröklött volt. A hidegre leállt a szíve. A lánya örökölte, ő pacemakerrel él. Szerintem beszélj egy kardiológussal, hogy mik ennek a következményei, vagy mit javasol, nem hiszem, hogy itt bárki meg tudná válaszolni, hogy milyen komolyságú a te tüneted vagy mit lehet és mit nem.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Kisebb adagokat kell enni többször vagy ugyanannyiszor. Inkább szénhidrátra érdemes alapozni az étkezést, azon belül is keményítőkre, mint zsírra. Krumpli, tészta, rizs, zöldségek. Inkább főtt, mint olajban sült. Édességeknél is jobb kerülni a krémes jellegűeket, vagy minimálra venni a fogyasztást, vagy az legyen a főétkezés, és mást ne egyél annál az étkezésnél. A kalória úgy is meglesz. Fehérje maradhat a normál szinten.
Futás terén a rendszeresség a lényeg, ha máshogy nem megy, akkor legalább a napi 5km-t mindig tartsd ha esik, ha fúj. A maratonra érdemes vinni magnéziumot, és be is szedni legalább az első óra után, illetve rá 1-2 órára is, ezt jobb, ha kitapasztalod előtte, mert valakit fosat. Ha nem vagy hajlamos görcsre, akkor talán nem kell, de ártani biztosan nem árt. Vizet is jobb vinni kulacsban, hogy ne kelljen a frissítőpontokra hagyatkozni, illetve só tabletta és gél is kötelező elem. Májusban esetleg naptej is kellhet vagy sapka, ha szoktál abban futni. Én tavaly voltam, sajnos jó időt fogtam ki, aztán szénné égtem, meg be is görcsöltem. Valahogy végig kínlódtam, mert első maraton volt, de jobb tanulni ezekből.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #74995 üzenetére
Gratulálok! Kijutottál az öltözőből, ezzel az edzéseddel bekerültél a lassú lány csoportba! Ma olyan edzést tolunk, hogy a végén eldőlsz majd, mint a rohadt nád! Stb. Képzelem Kipchoge fejét, amikor betolja a Tom runnert. Bár lehet, hogy ők titkon már évek óta azzal edzenek...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ballazol #74959 üzenetére
Háziorvos, ortopéd orvos talán. Az ortopéd orvos talán megmondja, hogy mit gondol, van e értelme az MR-nek, meg hogy szerinte mi okozza. Én legalábbis így csináltam. Igaz ez ortopéd orvos meg sportorvos is, akinél voltam. Általában ezek tudnak magán MR-es céget is ajánlani. El lehet menni fullra magánban is, ha nem akarsz beutalóval szórakozni. Úgy 5-15k lehet a kivizsgálás alkalmanként talán, plusz az MR. Utána meg gyógytornász, csontkovács, masszőr, fizikoterápia, kutyafüle is belefér, ha olyan, hogy javítható és nem hossz különbség okozza.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz totron #74924 üzenetére
Mutatja a szalagokat, porcot. A röntgen sugárzás elvén működőknél azt hiszem talán a nagyon fejlettek képesek ilyesmire pl. PET CT, legalábbis láttam erről egy filmet régebben, hogy mennyire fejlett gépek is vannak, amikkel még a vér lüktetését is látják.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Aszimmetrikus helyesen. Én is pár évtizedig rosszul tudtam. Igen, a hát sincs rendben, core-ozni amúgy is jó, régen csináltam rendszeresen heti 2x, de megszűnt az edzés, amire jártam, magamtól meg nehezen állok neki. Plank is jó, szoktam régen csinálni, elég gyorsan lehet fejlődni benne, bár igazán ha csökken a súlyod akkor jóval könnyebb lesz. A core-t inkább más edzésekkel ajánlott kombinálni, futás + súlyzó + core már egész jó testalkatot ad.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Kb. 1 év volt nekem az időpont. Ha nem sürgős, akkor próbáld kiiratni magad rá, aztán hamar letelik. De csak úgy a semmire szerintem nem adják meg. Kell valami tünet, nekem pl. vastagabb volt jóval a bal combom, lötyögős a jobb térdem, meg volt sí balesetem, ami magyarázta, azért adták meg. Így is kellett protekció valamennyire hozzá. Ha csak azzal mentem volna oda ismeretlenként, hogy 3 hónapnál nem bírom tovább a futást, akkor kb. kiröhögtek volna szerintem. A térd MRI 30-40k azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz MPowerPH #74794 üzenetére
Érdemes az ilyen próbákat úgy futni, hogy ne távolodj el túlzottan otthonról, inkább csinálj több kört, aztán akkor csak kicsit kell gyalogolni / fél lábon ugrálni / kúszni, ha baj van. Én szívtam már meg ezzel, hogy 15km-re otthonról robbantam le, aztán elég hosszú volt a visszaút...
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #64052736 #74791 üzenetére
Szerintem évi 1-2x belefér a maraton, de gyakrabban nem csinálnám. A kidőlés azért olyan, hogy másnap már lehet kocogni óvatosan 5k-t bármennyire is kemény volt. Inkább 5-10k, amiket szeretek, azok hamar megvannak, 15k, amikor már kezd hosszú és unalmas lenni az edzés, kivéve, ha erdőben futok, annál többet ritkán szoktam edzésen. Néha elmegyek 30-ig, ha olyanom van, de az ritka. Inkább versenyen szoktam félmaratont, aztán az úgy pont elég is szokott lenni, attól még inkább feltöltődök, mint nagyon elfáradnék. A múltkori maratonra is csak azért mentem el, mert már nem lehetett visszamondani a nevezést, és nem akartam, hogy elússzon a pénz. Gondoltam félmaratoni távnál kiszállok, ha nem megy. Megszívtam, mert azután pár km-el görcsölt be mindkét vádlim, hogy úgy döntöttem lefutom a teljes távot, aztán elég makacs tudok lenni. Mondjuk nem futottam, inkább sétáltam a második felében rengeteget pont emiatt. Szerintem egyszer mindenképp megéri lefutni a távot, csak hogy tudja az ember a határait, de nekem inkább a félmaraton a szimpi táv. Ultrára meg végképp nem mennék. Talán ha a térdem bírná a sok km-t, akkor bármi jöhetne, egyelőre nem tartunk ott.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz LanyUs #74774 üzenetére
Ez van, nekem a vádli görcs nyírta ki. 5:45-6:15 min/km között lett volna átlag még ezzel a rozoga térddel is. Kell a magnézium rá, és nem csak akkor, amikor fáj, hanem megelőzés címszóval be kell szedni már az első óra után, aztán utána még egyet legalább 1-1.5 órával később. Plusz kell a folyadék és a só tabletta is. Én legközelebb jobban felkészülök, nem adtam még fel az ilyen álmaimat.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #74765 üzenetére
A húzódzkodás szimpi, de valami olyasmi kell, amit órákig tudok csinálni ahhoz, hogy ne hízzak el hosszú távon. Abból meg kevés sport van: túra/mászás, futás, bringa, úszás, evezés, köredzés/crossfit, tenisz/tollas, síelés. A térd mindegyikhez kell. Egyelőre a túrázás, mászás, ami biztosan megy anélkül, hogy kinyírnám a térdem. Minden, aminél hirtelen mozdulat van kockázatos. Kocogást 400-as pályán tudom a kanyarokban lassítva. Nagyjából ennyi a repertoár plusz amit mondasz, hogy húzódzkodás, tolódzkodás. Megoldható, van kondipark. A fekvőtámasz még érdekes, hogy vajon meg tudom e csinálni gond nélkül. A hasprés az biztosan megy. Végülis ebből már összeállítható egy edzésterv.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #74762 üzenetére
Mármint milyen szakemberhez? Voltam MR-en, szakadt a porc, műtétet tudták felajánlani, vagy éljek együtt vele, kb. ennyi, amit a szakember tud. Gyógytornászhoz akkor megyek, ha leadtam ezt a projektet, most annyira el vagyok úszva vele, hogy minden nap számít.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bandus #74757 üzenetére
Guggolást mindenképp érdemes csinálni. Nekem a jobb combom látványosan kisebb már, mint a bal, annyira nem terheltem a síbalesetem óta. Előtte is már féloldalas voltam, most meg még jobban. Próbálom helyrehozni, de nem egyszerű, remeg, mint a kocsonya, ha terhelem. Lassan kell csinálni és kitartóan. A sebességen nem látszik meg annyira, szerintem eddig is főleg balból toltam. Az biztos, hogy nálam együtt jár a kettő, mármint a térd sérülés és a comb elhalás, de fogalmam sincs, hogy melyik okozza melyiket, inkább ilyen önfenntartó ciklusra tippelnék. Azt találtam ki, hogy a combot edzem, a térdre meg figyelek, hogy ne csavarodjon, hátha így ki lehet jönni belőle néhány hónap vagy év alatt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #74751 üzenetére
Én már évek óta kínlódok a jobb lábammal. Már lassan kezdtem feladni a futást, aztán most van egy kis reménysugár, hogy tényleg ez a porc szakadás a gond, és hogy talán össze tud forrni. Tényleg frusztráló, hogy bárhogyan edzek 3 hónapnál tovább nem megy anélkül, hogy ne fájdulna meg a térdem, onnantól meg kukázhatom az egészet, mert minimum 6 hónap szünet mire elmúlik. Tulképp amit még nem próbáltam, hogy 2 hónap edzés, 1 hónap szünet mielőtt elkezdene igazán fájni, aztán megint edzés, megint szünet. Azt hiszem ez lesz a következő.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
+1, nálam is olyan a max, szerintem is inkább genetika, nem sok köze van az edzettséghez, már ha saját magamból indulok ki. Alapból meg szokott állni 187 körül, csak ha fullba tolom a kretént, akkor megy 190 fölé, de az nálam mellkasi fájdalommal jár, ha tényleg kimaxolom, azért nem erőltetem már.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz SirRasor #74451 üzenetére
Én kipróbáltam, hogy 4 évig nem kávézom. Összességében nem volt valami hatalmas különbség, talán kevésbé voltam fáradékony nélküle. Inkább az íze miatt iszom, ha fel akarok ébredni, akkor a kóla a titkos fegyver. Valszeg inkább a cukor miatt, mint a koffein miatt, legalábbis az van ráírva, hogy "koffein aroma", ami számomra értelmezhetetlen. Amit állít a videóban azt nagyon könnyű ellenőrizni, csak naplózni kell az alvás mélységét, reggeli fáradtságot, és hogy mikor iszik kávét, aztán ha a délutáni kávénak tényleg van hatása az éjszakai alvásra, akkor kijön a statisztikán. Én nem vettem észre ilyet, pedig sokszor ittam délután vagy este.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz ladybug #74424 üzenetére
Az elejét mindenki elfutja, az első 1-2km-en visz a tömeg meg a lelkesedés. Ennyi nálam még bele szokott férni, utána viszont célszerű visszavenni a tervezett tempóra, mert könnyű túltolni. A lényeg, hogy célba értél így is. Legalábbis én ezzel nyugtatom magam a 6 órás maratonom óta. Gratula!
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz SirRasor #73918 üzenetére
Jó a Verity Sense. Mellkaspántos összehasonlításokat is néztem régebben hozzá, azokon is egész jókat hozott. Másfajta edzéseknél, pl. súlyzó szoktak gondok lenni mellkaspánthoz képest. Eredetileg Mio-t akartam, mert az még jobb csuklós mérésben, de megszűnt a cég sajnos. A Polar volt a második legjobb, úgyhogy az lett nekem is tavaly vagy tavaly előtt.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Viktor0610 #73638 üzenetére
Lehetséges, hogy 1 számmal nagyobb cipőt kéne venned, illetve a rossz anyagú zokni is okozhat ilyet, ami felszívja a vizet és feláztatja a bőrt. Cipő terén ha bárhol nyom, az valszeg vízhólyagot fog okozni, nekem még csak kényelmetlen cipővel volt ilyen gondom, maratoni távnál sem jött elő vízhólyag, ha normális volt a cipőm. Sudocrem vagy leragasztás, amit általában kidörzsölődés ellen szoktunk, az segít vízhólyagnál is valamennyit. Ki is lehet bökni, de elfertőződhet tőle.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #73389 üzenetére
Az van, hogy ez már legalább egy éve ilyen, és előtte is voltak gondjaim szóval még az is lehet, hogy sokkal régebb óta. Az MR-t most csináltattam meg, eddig azt hittem keresztszalag szakadás, és nem lehet segíteni rajta. Ennél talán van valami esély, ha jól csinálom, és nem szakad el újra meg újra ez a meniszkusz. Teljesen már nem akarok visszavenni, mert eddig azt csináltam az elmúlt évben, hogy tényleg semmit. Inkább valami alapozó jellegűre gondoltam, ami nem túl sok neki, óvatosan, hátha beedződik újra. További fejlemény, hogy ma néztem a combjaimat, és a bal látványosan vastagabb, mint a jobb, szóval azt hiszem muszáj lesz megnézetnem gyógytornásszal is, hogy mit javasol a jobb lábam erősítésére, vagy mi a véleménye mielőtt lecsoffad rólam teljesen. Sajnos a legtöbb kardio nem jó, ahogy néztem, ha kicsit is hajlik a térd, az már nem szokott jó lenni rá, főleg ha terhelést kap közben. Még a futás, gyaloglás, ami a legjobban bevált eddig. Core-t fogok, van itt egy edzőterem, talán ott tudok valamit felső testre is, aztán akkor legalább nem maradok teljesen edzés nélkül. Futást lehet, hogy nem is szabad erre minden nap, nem tudom egyelőre, megpróbálom kitapasztalni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Futottam ma egy kicsit, hogy megnézzem mi a helyzet két év kihagyás után. A keringés romon, de a szív úgy néz ki rendben van, el tudtam vinni 193-ig a pulzust, jobban meg nem akartam erőltetni. Az izom viszonylag rendben van 2:50min/km-re le tudtam vinni 100 méteren. Az ízületek nincsenek, az nagyon rozoga, lötyögős. Arra jöttem rá, hogy ezzel a meniszkusz szakadással nagyon nem jó forgolódni, illetve csak a körpályára mentem full síkon, és ott jó volt, a külső pályán csak sétáltam, de a forgolódástól már ott is fájt a térdem. Minimális egyenetlenséget sem viseli el, visszafelé már a járdaszegélyről lelépést is megéreztem. Nem tudom egyelőre, hogy milyen edzést csináljak neki. Ez a 100 méter résztáv meg hasonlók ki vannak zárva, csak szeretek állatkodni, és elkapott a hév most. Max 5:00-5:30-as repülőket és 6:30-7:30 pihenőt esetleg lehetne vele úgy, hogy a kanyarban lassítok, és attól talán nem menne gallyra hosszú távon. 3-6km max. Minden nap talán mehet, ha szedek mellé porcépítőt. Két naponta inkább, ha nem. Tomcica, szerinted ez felhozna a padlóról, vagy van valami tipped?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz nepszter1 #73166 üzenetére
Én is csak tippelek, de a láb elülső párnájára érkezés és nem nyújtod ki teljesen a lábad. Általában a küzdősportoknál az alapállás a lovagló állás, ahhoz hasonló, csak annál azért nyújtottabb, és sok kicsi lépés. Próbálkozom majd vele a héten, vagy hát már próbálkoztam vele régebben is, egészen érdekes. Sebességet viszont ne várj tőle.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Nem vágom hogyan függ össze. Mármint éhgyomorra miért jönne, ha nincs minek kiürülnie, akkor nem fog. Nekem verseny előtt szokott jönni az adrenalin miatt, de eddig mindig találtam wc-t. Azt hiszem még kávé sem kell hozzá. Nagyon ritkán van, hogy interval közben jön rám. Illetve UB volt emlékezetes ilyen szempontból, ott a túl sok aszalt gyümölcsnek tulajdonítom, de találtam budit, csak a váltással késtem pár percet miatta. Így utólag legalább tiszta, hogy miért írtak nekem jóval lassabb időt, mint amit az órám mutatott.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #76500480 #73009 üzenetére
Nem tudok róla, hogy direkt erre a meniszkusz szakadásra lenne e bármi kiegészítő terápia. Szalagra elmentem volna gyógytornászhoz, de erre nem tudom van e értelme. Most úgy vagyok, hogy figyelem mikor fáj, aztán próbálom korrigálni azokat a mozdulatokat. Pl. most csak úgy lezuttyantam a székre, egyből belenyilallt. Futásnál észrevettem, hogy a kanyarok nem tesznek jót neki. Bringánál szerintem ha terhelés van, illetve, ha nagyon felhúzom a térdet. Talán ki lehet tapasztalni, hogy mik a határai. A síelést idén már tuti nem csinálom, az totál szétverné. A maraton javítása is kimarad idén, de azért valamit biztosan tudok futni vele.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz #76500480 #72924 üzenetére
Ha teljesen kiveszik, akkor rövid időn belül kuka a térdem, mert elkopik. Így, hogy valszeg nincs porc leválás jobb hagyni, aztán óvatosan edzeni. Meg már voltak műtétjeim, nem hiányzik még egy ekkora kockázatú. A térdszorítóról is akartam kérdezni, de az meg sajnos kimaradt.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Voltam ma orvosnál, azt mondja a meniszkuszra, hogy választhatok műtöm e vagy sem, de ő nem ajánlja, ha nem akadályoz a mindennapi teendőkben. Néha van egy-egy álmatlan éjszakám miatta, amikor kiugrik a helyéről és olyan furcsán fáj, de általában jó szokott lenni, úgyhogy én nem fekszek emiatt kés alá az tuti. Akadni nem szokott, úgyhogy gondolom porc leválás sincsen, csak szétment ez a gyűrű szerű valami. Elvileg ha nem csinálok csavaró mozdulatokat, pl. lassítok kanyar előtt meg csak sima körpályán futok, akkor talán helyrejön magától. Bár az elmúlt néhány év nem ezt mutatta, de egyáltalán nem kíméltem, amikor sportoltam.
Most én is offon vagyok, valami nátha szerűség kapott el, aztán egyik napról a másikra torok, arcüreg gyulladás lett belőle, meg az összes izmom fáj kb., úgyhogy nem ezen a héten kezdem újra. Jövő héten visszamegyek barátnőmhöz, ott van rendes sík körpálya, megpróbálom majd azon, hogy hogyan viseli. A bringa az eddigiek alapján kizárt. Valszeg az evezés, súllyal guggolás is, de majd próbálgatom az egyes sportokat, aztán csinálok statisztikát, hogy mikor mit csináltam, és mikor volt szar, abból kiderül, hogy mi a jó rá.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Fred23 #72750 üzenetére
Köszi! Én is keresek most, mondjuk inkább síeléshez, mint futáshoz, de talán résztávhoz kelleni fog. Hétfőn megyek orvoshoz, akkor eldől, hogy mit sportolhatok szerinte. Állítólag van némi remény a spontán gyógyulásra, de megvárom, hogy a specialista mit mond.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Én tegnap este 6 körül eldőltem, hogy pihenek egy kicsit, aztán 3 óra alvás lett belőle. Pedig előtte kialudtam magam, én sem értem. Most is már álmosnak érzem magam, de muszáj melózni, mert egész nap vásárolgattam, fórumoztam, meg mindjárt nekiállok főzni is. Általában ha megugrik ilyen 10 fokot, azt nehezebben viselem, mintha esik ugyanennyit. A pulzust feltolja futásnál is.
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest