Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulank
addikt
És akkor tudnátok ajánlani olyan valamit ahol esetleg tudnak válaszolni a vókmenes fülhallgatóval kapcsolatban?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz -NoVa- #88068 üzenetére
Nekem csak egy Panasonic RQ-E11 walkman fülhallgatója van meg, a walkmant ellopták, de ez nekem nagyon jól szólt. A walkmanon 3 gomb volt [link] , és azt írták rá, hogy extra bass system. Nekem úgy tetdzett amúgy, ha mindet bekapcsoltam. Hozzá kell tenni, hogy akkor szólt jól, ha ujjal nyomtam a fülembe. Akkor volt jó mély. De az kényelmetlen, és a fülem is fájt tőle. Szerintrm hasonló karakterisztikája lehet a másiknak, ami a SAMSUNG Wavehez kapott headset, ez amit azon a néven találtam, és úgy néz ki. Bár erről is vannak olyan képek amin 3 pólusú a csatlakozója, pedig 4. A Xiaomival, meg a Doogeevel nem szólt normálisan, de rájöttem, hogy ha benyomom a gombot akkor sztereó, és szerencsére megnyomorította a számítógép asztal fiókja, így ráforrasztottam testre a fekete vezetéket. A lényeg, hogy én a walkmanhoz kapott fülhallgató hangját szeretném hallani olyan fülhallgatóval, amit nem kell fogni, és nem fáj. És nem azért kérdezek ezekről, mert nem hallottam őket, hanem mert én másokat nem hallottam, és nincs összehasonlítási alapom. És ezért nem tudom, hogy mi olyan mint az. Mindenesetre én nem hiszem, hogy gyenge a mély, meg a magas a walkmanasban. Az utolsó merényleten elég hangos volt a cin metálkazettáról játszva. Máshogy nem próbáltam. Ez elvileg a rfev333p-ht
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
Hát de ez gondolom csak valaki véleménye, valamihez képest, amit szeret. Ami nem lenne baj, ha olyat szererne, mint ez. Mert ahhoz képest már mondana valamit, hogy basszusban gyenge. De nem mindegy, hogy milyen karakterisztikájúhoz képest. Csak mert egyszer vettem egy fejhallgatót, amit itt nagyon jónak írtak, de csak magas meg mély volt, szerencsére visszavették. De ha mondjuk ilyenhez képest írták, akkor ebből sajnos nem tudom, hogy mondjuk egyenes, vagy középkiemelt, vagy mélyközépkiemelt. Mert ahhoz képest mindben gyengébb a mély, meg a magas.
-
gyulank
addikt
A SAMSUNG EHS44 milyen? Nem találok erről se karakterisztikát, érzékenységet, teljesítményt. B4IJ van a hangszóróra írva.
[ Szerkesztve ]
-
gyulank
addikt
RFEV333P-HT-ről szeretném tudni a karakterisztikáját, a hangmenetét, és olyan fülhallgatót szeretnék venni. De nem azt, mert fájdalmasan be kell dugni a fülembe. De jól szól. Szóval, ha valaki ki tudná mérni, vagy sok fülest ismer, és hang alapján tud ilyet, az kérem tegye meg!
-
gyulank
addikt
válasz #16820480 #54067 üzenetére
Azt a lassúságot is megadhatnák egy paraméterrel. Habár szerintem vagy lineáris, vagy nem. Ha a rajzon az, de amúgy mégse, akkor hazudik a rajz.
De amúgy, ha szerinted is kiegyenlítetthez kell állítani, akkor hogy gondoltad, hogy a hallásodhoz igazítsam? Mert ugye, amit te kiegyenlítettnek hallasz, az a te füled kiegyenlítetlen hallását egyenlíti ki. És a tetszésedhez igazodik. Ez alapján lehet, hogy mindenki mást javasolna, és ennyi erővel teljesen mindegy mivel csinálnám.
Vagy kiegyenlített kell, vagy olyan ami nekem tetszik. És ha feltételezem, hogy mindenki olyanon hallgatja amilyenen én, akkor biztos jó. De nem feltételezem.
Érted, most, ha lenne lehetőségem hallgatózni, és kiválasztanék egy olyat, amit egyenletesnek hallok, az attól még nem lenne az, sőt olyan se lenne, mint ami szerinted olyan, akkor elveszik a cél, elveszik az egyenleteshez állítás, mert a fülemhez állítom.De ha egyenletes, akkor is a fülemhez állítom, viszont ha nem egyenletes, akkor a fülemhez is, meg az egyenetlenséghez is. Mondjuk, ha olyannal állítanék valamit, ami szerinted jól szól, akkor a te hallásodat kiegyenlítőre állítanám be, az én hallásomat kiegyenlítő beállítást.
Ennek a végkimenete már két fülön múlik, de egy stabil értéken se.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz #16820480 #54064 üzenetére
A linearitás sem? Mert a hangzás az tényleg olyan, hogy kinek hogy tetszik, próbáltam pár éve itt agyondicsért fejhallgatót, szóval ebből a szempontból mindegy, hogy itt vagy árukeresőn ajánlják.
Sajnos pont az alsóbb árkategóriában lévőket nem tudtad hova tenni. Értem, hogy te nem tudod, de akadhatna, aki tudja. Az én Panasonicom meg jól szól. De mint mondtam, nem zenehallgatáshoz keresek, hanem ahhoz, hogy jól tudjam beállítani a hangokat.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz #16820480 #54059 üzenetére
Nem tudom kipróbálni, és ha kipróbálnám se tudnám, melyik egyenesebb. Meg melyik kategóriában nem számít, meg kinek, meg mihez? Nekem számít, ahhoz számít amihez kell, ezért érdekel. Megértettem, hogy mind rossz. De nekem ez nem elég. Érdekel, melyik mennyivel jobb mint a legolcsóbb, és azért is nézem a drágábbakat is, mert használtan is jó. Meg mert egyszerűen érdekel, mert egyelőre annyi van, hogy 10k alatt mindegy melyik, de amúgy 20k alatt is, de úgy igazából 100k alatt is. Ez alapján nem tudok választani. Meg mi van a Panákkal?
-
-
gyulank
addikt
válasz kemcso #54050 üzenetére
Nem, ezek az eddigi ajánlataitok összegyűjtve. Nem arról van szó, hogy a felső határt néztem ki, hanem nem tiszta számomra a sorrend. Nekem nincs sorrendem, mert én annyit tudok róla, amit megadnak, vagyis max. min.-max. frekvencia, érzékenység, impedancia. Ha nem egyforma, akkor érdekel a te sorrended, meg az övé is. Ugyanígy a Panasonic-okat agyon csillagozzák árukeresőn, meg a sajátomnak is nekem tetsző hangja van. Nyilván ez nem azt jelenti egyáltalán, hogy kiegyenlített. De érdekel, hogy tudtok róluk valamit, azért nem ajánljátok, vagy nem ismeritek, és azért?
-
gyulank
addikt
válasz #16820480 #54046 üzenetére
Esetleg egy megfelelőségi számsorrendet kérhetek?
1. Takstar/Invotone HD2000
2. Maxell HP6000
3. GR07
4. T40rp
5. T50rp
6. K550
7. Soundmagic E30
8. Vsonic VSD1
9. VSD5
10. RE400
11. VSD3S
A VSD5 tesztben azt írják, hogy a VSD3S-ben sokan harsánynak tartották, a VSD5-ben lejjebb vették.
Te azt írtad, már abba is kevés volt. Vagyis VSD5-be már nagyon kevés.
Esetleg Panasonic?ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
-
gyulank
addikt
válasz kemcso #54035 üzenetére
De ha kiegyenlített jobb hozzá, akkor nem akarom, hogy egyenletlen legyen, csak, hogy zenét hallgatni is jó legyen. Pláne fejessel nem szeretnék mászkálni. Itthon meg nem fejessel akarok zenét hallgatni. Én alapból úgy gondoltam eddig, hogy az EQ azért van, hogy kiemeljem, amit hallani akarok. Szóval, hogy van a kiegyenlített fülhallgató, és én kiemelem ezt meg azt, és akkor úgy szól. Nem a fejhallgató emeli ki, és hagyom az EQ-t. És, hogy ha én a lejátszómon kiemelem a mélyet, akkor úgy szól, mintha egy mélykiemelős fejhallgatón nem emelném ki, de gondolom, azon nem is lenne jó, ha én is kiemelném.
-
gyulank
addikt
válasz #16820480 #54034 üzenetére
De az a cél, hogy jó legyen mindenen mindenkinek. Egy hangfal viszont nem kiegyenlített, hacsak nem direkt olyan, és gondolom az a legdrágább. Szóval, most pl. egy LG HT202 házimozit használok erősítőnek úgy, hogy a centert kicseréltem egy régi lemezjátszós rádiós magnó hangfalával, az első kettőt pedig egy aiwa nsx d606 hangfalaira.
Mivel a GR07 is drága, hangfalra és erősítőre pláne nem telik. Kérdés, hogy többet érek-e valamelyik fej vagy fülhallgatóval, mint a jelenlegi rendszeremmel? Mert ha nem, akkor állítgathatom én ezen is. Persze van, hogy kutya vaú, meg traktor, meg repülők cikáznak, és nem csak utasszállítóra gondolok, hanem hunterekre, fűrészelés meg minden egyéb házi barkácshang, de ezeket egy fejhallgató se zárná ki, ha meg csend van, akkor amúgy se kell fejhallgató. Szóval a minőség a fő szempont, meg az ár. Ha a mostani jobb, akkor felesleges.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz #16820480 #54031 üzenetére
A GR07 rosszabb, mint a K550? Az egyikre azt írják szinte teljesen kiegyenlített, a másikon a mély és magas valamennyire ki van emelve.
Most akkor melyik görbéhez jobb illeszteni, és miért?
Gondoltam, ha mondjuk a fej/fülhallgató kiemeli a mélyet, akkor én kevesebb mélyet állítok be, ha nem emeli ki a mélyet, akkor többet adok rá, hogy halljam.Először kazettán lévő koncert, demó, és stúdió felvételeket szeretnék kitisztázni, és egyiknél túl hangos a szólógitár, másik monó, szóval valamennyire hangszerekre is kéne bontani, amennyire lehet, és olyan hangzást adni neki, ami jól szól mindenen. Aztán lehet semmi másra nem használnám.
A GR07-ről semmi jót nem írnak zenehallgatás terén, a K550-nél pedig csak arról írnak, és, hogy arra jó, meg a leírtak alapján szerintem kis fejem van hozzá.
Nem az, a GR07 is drága, de fejhallgatóban még drágábbat ajánlottál.
Az a helyzet, hogy én ezzel pénzt nem szerzek, és nincs rá keretem. De a lehető legjobbat szeretném kihozni a felvételekből. Tudom, hogy ez így nem igazán passzol, hogy olcsón is legyen, meg jó is, de jó lenne.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
gyulank
addikt
válasz kemcso #54015 üzenetére
De lehet szempont a hordozhatóság is. Szóval nem lenne baj, ha a mobilomon is hallgathatnék vele zenét. De nem ez a fő szempont. De a BA jobb mint a fejhallgató? Az is drágább? De érdekel az impedancia, hogy mihez mi, meg miért ne érdekeljen.
-
gyulank
addikt
válasz kemcso #54012 üzenetére
Azért írtam így, mert és/vagy. Szóval elsősorban a hangminőség, és ár érdekel, és az úgy annyira nem fontos, hogy fej, vagy fülhallgató. Fejhallgatónál is 7, és 12e-ért javasoltak. Nem tudom, 10-20e közt is jobb a fejhallgató? Melyik a tartósabb? Esetleg valaki találkozott ilyen elvarázsolással, mint ami a Philipsemmel történt? Mitől lehet ez? Olvastam ezt a mágnes mozgatta tűs megoldást, meg, hogy van hibrid. Az első működési elve olyan, mint a régi fülhallgatóké, csak nem lemez rezeg, a hibridet el se tudom képzelni. Na mindegy, szóval érdeklődök. Meg nem tudom, milyen lenne az optimális impedancia sem.
-
gyulank
addikt
Sziasztok!
Hangszerkesztéshez keresek fül és/vagy fejhallgatót. Szóval stúdió célra.
Lehetőleg 10k alatt. Szóval a cél a minél nagyobb sávszélesség, minél egyformább hangerővel (hogy ne a fülhallgatóhoz állítsam az EQ-t, hisz annak gondolom simán is jól kéne szólnia, nem csak valamit kiemelővel, és ha valamit kiemelő fülhallgatóhoz állítom, akkor mást kiemelővel rossz hangja lesz), és hát nem lenne nagy baj, ha a Philipstől hangosabb lenne.A lejátszásra nem tudok konkrétat mondani, jelenleg SB live+alaplapi+mobil, amiken esetleg használnám. De mivel az SB live ezek közül a legjobb, de csak a régi gépen működik, lehet, lesz egy másik hangkártya is egyszer. Azért szeretném tudni, hogy ez mit befolyásol? Szóval a kimeneti teljesítmény, és/vagy az impedancia miatt? Olyan nagy szórás van? Nincs valami kb. általános "szabvány", hogy a legtöbb eszközzel jól szól az x dB érzékenységű x ohmos fülhallgató?
Eddigi fülhallgatóim:
1. Panasonic RqE11k walkman tartozék
Ez még most is jó, de a mély akkor szól, ha ujjal nyomva tartom a fülemhez, de így nem szabad a kezem, meg fáj a fülem.
2. Philips SBCHP195
Ezzel nem tudom, mi történt, a bal oldali elkezdett recsegni, szétszedtem, semmit nem látok rajta, ha nincs a műanyag tokba, akkor nem recseg,
de sokkal halkabban szól, mint a másik. El nem tudom képzelni, hogy miért. Ja, meg totál szanaszét foszlott róla az a műbőr izé.
3. Samsung headset nem biztos, hogy EHS44, de úgy néz ki.
Ez a másik kettőhöz képest szar hangú.ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Logitech G29 kormány váltóval együtt eladó PS3/PS4/PS5/PC kompatibilis/Beszámítás van
- Jól felszerelt Gigabyte B85M-D3H (4x SATA3, 2x SATA2/HDMI, DVI, VGA/4x DIMM/hűtött VRM) + Win10 Pro
- ALPENFÖHN Black Ridge alacsony profilú univerzális CPU hűtő
- Huawei P40Pro 256/8
- Samsung Galaxy Watch3 45mm BT okosóra +fém szíj +lünetta gyűrű +üvegfólia +szerszám SM-R840
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest