Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz bostone #94408 üzenetére

[link] [link] illetve a pénztárcádnak megfelelő SpinFit

Ezt a fülest nem ismerem, de a belépőszint inkább a CHU2 vagy a Simgot EW200.

törölt tag

válasz #22680583 #94333 üzenetére

Pontosítanék, mert szerintem félreérthetően fogalmaztam:
    A CS43131 és társai, meg a CS46L06 ("L"-es chipek) két külön termékcsalád, más specifikációkkal. Rossz megközelítés hogy "hifi" meg "nem hifi". Ráadásul valaki írta az általam linkelt fórumon, hogy a CS43131 az egy Wolfson fejlesztés továbbgondolása..

mekker:
    Én szerintem ez és ez biztos hogy "jobb".
    Ez talán vagy nagyon hasonló.

törölt tag

válasz -NoVa- #94331 üzenetére

Épp most javítottam kódot, picit kötözködös hangulatban vagyok.. :D

"Az Apple dongle óriási előnye, hogy ők pénzelték a Cirrus Logicot, és nyomták a DAC fejlesztést a saját igényeik szerint."
    Véleményem szerint ez a "pénzelték" nagyon rossz kifejezés, függőségi viszonyt feltételez. Kértek az iPhoneokhoz egy egyedi dizájnt, előtte is dolgoztak együtt, sok pénzt hagytak náluk, de a CS Apple nélkül is meglenne. A Macbookban és az iMacekben "hifi" szériás chipek voltak, ráadásul nem is mindig egyedi dizájn (pl.: CS4206A, "nagyobb teljesítményű hifi chipek"), míg az iphoneokbe az L szériás chipek kerültek, itt már az Apple egyedi kérésére, ráadásul többfélét is használtak az iPhone generációk. Gyakorlatilag innen került a dongleba a chip. Szóval nincs szó kifejezetten dongle chipről, meg szerintem nem is Apple találta ki a műfajt, mert az Androidnál is akkortájt kezdték lehagyni a jack csatlakozót.

Persze sokat ront az Apple dongle helyzetén, hogy az EU példányok teljesítménykorlátosak. Akad USA Lightning változat otthon, teljesen rendben van a maga kategóriájában.

Ez egy teljesen hülye eu-s szabály. A Sandisk Clippeknél is véletlenül se Europet kell választani, mert tök halk lesz az egész.
    Anno én is rendeltem eBayről, USA-ból ilyen donglet 3x áron + nem kevés posta, nagyon meg voltam vele elégedve, aztán vettem a MediaMarktban egy Samsungot és nem volt sokkal rosszabb. Halkabb sem volt, amit nem is értettem (az eus apple dongle kimondottan halk).

A legtöbb mai kínai dongle ugyanazt a Cirrus Logic chipet implementálja, órmótlanabb házban.
    CS43131-nek nem sok köze van Apple által kért chipekhez, az egy "hifi chip", nem kimondottan egy "low power chip". Az ESS cuccaihoz meg pláne nincs köze. Az Apple dongle a chipje a CS46L06-hoz áll közel (de az is lehet, hogy megegyeznek), ennek újabb változatát/változatait így márkák között csak a HiBy-nél találtam meg (CS46L41), meg van egy noname kínai dizájn erősítővel.

Kicsit drágábban meg már az Onyx Alpha, KA17, és a többi fizikailag is nagyobb, hangban is, nem az apró csatlakozóba implementált donglék váltják meg a világot.

Onyx és az Apple között van egy 9x-10x-11x árkülönbség, azért e között bőven van választék (úgy érnék erre egy autós példát, de csak veszekedés lenne belőle). Nekem nincs cx31993 vagy KT02H20 chippel szerelt donglem (ez van kb. Apple árban) de többek szerint ezek hasonlóan vagy jobban szólnak. Nekem egy CS43198 donglem van, kevesebb mint fele annyi volt, mint az Onyx Alpha és össze sem lehet hasonlítani az Apple dongleval. Egy CS43131 dongle (mondjuk FIIO KA11) sokkal jobban "szól", mint az Apple. Erre mérget vennék.

mekker: Az adott dac chipből "mennyi van benne". Igazaból neked bőven elég a single chip + 3.5mm kimenet.
    Szerintem túl van értékelve az Apple dongle, de ez egy személyes vélemény.

törölt tag

válasz mekker #94321 üzenetére

Szerintem van.
    Ugye a $10 környéke a MAX97220+cx31993 (KZ AMA01) meg a VE Odo, $35-50 környékén vannak
    a CS43141 különböző változatai:
    single (JCALLY JM20),
    dual (iBasso Macaron akciósan, Moondrop Dawn Pro akciósan, Sonata BHD Pro akciósan),
    single+AMP (Shanling UA mini, FiiO K11, JCALLY JM20 MAX)
    CS43198 megoldások (AkLIAM PD3, DUNU DTC480 akció esetén kuponnal)
    a CS46L41 (HIBY FC1, HIBY D1)
    a ESS9281 (HIBY FC3) és a ESS9219 (iFi GO Link akciósan).
    A kettő között árban pedig a Moondrop ECHO-A/B.

Aliexpressről néztem, pár dac csak sale esetén esik be a kívánt ársávba, de kuponokkal+coinnal tovább csökkenthető az ár.

törölt tag

válasz cinemazealot #94276 üzenetére

Nem értettem, hogy miért nem értitek, de aztán leesett. :D Valahogy teljesen nem volt előttem, hogy a kábel elágazik két részre. :DDD

törölt tag

válasz Szevam #94272 üzenetére

Nem vagyok zsugorcső szakértő, összvissz egyszer használtam, amikor a macska elrágta az égősor kábelét. De ennek nem az a lényege, hogy lehet kapni szélesebbet, mondjuk 2cm átmérőjűt, ami aztán össze tud menni hő hatására 1-2mmesre, így akár a csatlakozós végén is fel lehet húzni ? Vagy tévúton járok ez ügyben ?

FőDudu: A csatlakozós vége félöli megoldás nem igazán értem, miért nem működhet, ha dinamikusan rá tud szorulni füles szárára és a kábelre ? Maximum kicsit merev lesz.

törölt tag

válasz steewcv65 #94232 üzenetére

Bár nem tőlem kérdezted, én idén a CHU-n felbuzdulva, tervezem 2-3 IEM beszerzését.
    Ugye te kb. egy 70$-os budget adtál meg. Moondropnál ennyiért pont nincs IEM, mert olcsóbban van a LAN ($40) és drágábban az Aria2 ($100+). Szerintem a LAN nem sokkal jobb a CHU-nál, persze ki kellene próbálni.
    Én tavaly a reviewek alapján ezeket néztem ki:

~$20:
    Moondrop CHU2
    Tangzu WAN ER SG Jade Green

$50-$60:
    ARRTI T10 (planár)
    TRUTHEAR x Crinacle ZERO:RED

$100-$150:
    HIDIZS MP145 (planár)
    Moondrop Starfield 2
    Moondrop ARIA 2
    DUNU Titan S2

Ebből a CHU-t vettem meg, márciusban jönni fog egy ARRTI T10. Nyáron jó lenne beszerezni egy DUNU Titan S2-t, karácsonyra pedig egy MP145-t. Ezenkívül a Monk Mastert is szívesen kiprobálnám.

Közben meg kellene vásárolni DAC-ot is, különböző eartipet meg egy-két kábelt is (NiceHCK IcyMoon meg a Yongse Venom nagyon tetszik).

törölt tag

válasz steewcv65 #94229 üzenetére

Még soha nem volt "jó minőségű" kábelem és ki akartam próbálni a réz/ezüstözött kábeleket. Mondjuk nem igazán értem teljesen specifikációkat (még).. Borzasztó rugalmas, könnyed de nem könnyű (érezhető súlya van). Mivel csíptetőm nincs hozzá (a fonott kábelekhez nem igazán találok az Alin), az utcán nem hordanám.
    Meg itt tényleg spóroltak mindenen, hogy maga az IEM jó minőségű legyen és beleférjen az árba (20 dollár körül van az alapára, én ennél olcsóbban vettem).

törölt tag

válasz steewcv65 #94227 üzenetére

Nekem van CHU 2-m, KBEAR ST16 kábellel. A hangzás ennyiért szerintem egészen jó. Fém ház, cserélhető filter, a kábel semmi különös, a hozzáadott gumiharang átlagos, mindenféleképpen kell venni hozzá újat (Moondrop Spring, DUNU S&S, Tangzu Sancai stb.). Én TRN T-t használok és javult a hangzás. A waifus csomagolás nem jön be.
    Itt van egy részletesebb tesztféleség: [link]

Új hozzászólás Aktív témák