Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pierre75
senior tag
válasz FőDudu #86887 üzenetére
"2 kategoria van: jo/nemjo."
Bár ilyen egyszerű lenne, de nálam pl van "erre, jó, arra nem", a borzalmastól a hallgathatóig és a k. jó-ig több elágazás.
Amikor nekiugrottam két éve, magabiztosan hittem, hogy egy öszvér megoldással le lehet tudni, ami lefed egy barokktól Morricone-én át Jarre, Vangelis Rammstein-ig hullámzó ízlést. Ma már sokkal árnyaltabban látom.[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Tudna vki fülhallgatóhoz vmi masszívabb krokodilcsipeszt ajánlani? Előre is köszi!
-
Pierre75
senior tag
válasz -NoVa- #82185 üzenetére
Nekem az E10BT kábelével nem volt gondom, a BT modulja döglött be 3 héttel a gar. vége előtt. Ami az amazon vásárlói visszajelzések szerint is a vezető meghibásodás.
Telefonnal és tablettel atom stabil volt a kapcsolat, de a notebook-kal voltak megtorpanások. Közel max hangerőn volt hallható (halk).
Egy új világ volt utána az RHA T20, nagyon nem egy árkategória, de óriási volt a hangminőségben is az ugrás (még az én botfülemmel is).[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz Gabbbb #81284 üzenetére
A fülesek már csak ilyen szubjektív játékszerek sok változóval. Mindenki a hallása, eszközei, különböző műfajok, vérmérséklete szerint ítéli meg amit hall, aztán mindezt megpróbálja szavakkal körülírni. Akkor jön a szemantika...
Ezeket a fülhallgatókat hallgattam huzamosabb ideig: SM E10, RHA T10i, T20. Ezek közül tudnád vmelyikhez viszonyítani a T2-t? -
Pierre75
senior tag
válasz fericske #81278 üzenetére
Még pár kérdést engedj meg:
néhány hete akciózta az RHA a T20-at, ami úgy egy árban mozgott Mg-vel. Melyik füles hangzását tartod jobbnak? A T20 bár csillapították a T10-hez képest, azért magasnál sziszeg. Az Mg is?
Mennyire gubancolódik az Mg kábele?
(A Periodic esetében számíthatunk vmi akcióra?) -
-
Pierre75
senior tag
válasz MPeter87 #81273 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Akkor a T2 ugrott.
Olyan hangzást keresek, mint az RHA T20 (vagy A550Z fejhallgatóé), de nem szeretnék fül feletti kábelt. Igaz, hogy azzal nincs kábelzaj. De szemüveggel nem az igazi. Nem kell annyi mély, mint a T20-ban, ha cserébe nem sziszeg. Max 50E HUF-ig mit ajánlanátok elsősorban barokk zenéhez? (Bár lassan esedékes az amazon húsvéti akciója, hátha lesz vmi érdekes...) -
Pierre75
senior tag
Nem próbáltad a Tinaudio T2-t véletlenül? Headfi-n nagy kedvenc volt, de itt a topikban néma csend.
Ha igen, milyennek találtad? -
Pierre75
senior tag
Próbálta innen vki a TinAudio T2 fülest?
Miben más/jobb a Pro verziója mint a sima? Megéri-e a felárat?
Ha ajánlott, elsődlegesen milyen műfajokhoz?[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz f4lcon #80262 üzenetére
Köszi! Elmolyolok még a választással a jelek szerint. Ez alapján úgy tűnik másban is különböznek:
F9 to F9 Pro:
I bought the standard F9 model about 2 months ago after spending over 40 hours watching YouTube reviews of in ear headphones, and reading Head-Fi forum reviews. I was very impressed with the F9 model, so I knew I wanted to see what FiiO had to offer for their flagship F9 Pro.Worth the upgrade?
I am happy to say that the extra $40 for the Pro model is well worth it! They don’t have the treble peak that the F9 model had — which caused some listening fatigue and slight sibilance (harsh “S” sound). Bringing the 7k peak down with an EQ would fix that issue, but its not a very convenient solution. Enough about the F9, the rest of this will cover the Pro. -
Pierre75
senior tag
válasz f4lcon #80248 üzenetére
Köszönöm neked és vicze1-nek is az ajánlásokat, utána fogok nézni.
Az AudioFly AF78M-t ajánlották nekem korábban, 38E HUF-ért akciózták. Az amazon (com, de, uk és fr) felhasználói visszajelzései eltántorítottak, túl sokan jeleztek minőségi gondokat: volt akinek a készülékház ragasztása esett szét, de a kontakthiba is tömeges volt párhetes, hónapos füleseknél. Igaz, a hangminőséget egyöntetűen dícsérték.Erről a F9 SE-ről esetleg tudnál bővebben írni?
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
Egy RHA T20 fülhallgató hangminőségével tökéletesen elégedett voltam. De a kábel mozgatására pattogó hanghiba jelentekezett. Javítani nem tudták, visszautalják a vételárat.
Akcióban megvettem az elődjét, amiről Tulku írta, hogy komolyzenére gyengécske, de időnként indulókat is hallgatok, arra bevált.
Viszont az RHA T10 komolyzenére alkalmatlan. Igaz, közel sem annyira, mint a Sennheiser Momentum Wireless fejhallgatója, amivel szintén tettem egy próbát. Kényelmetlen volt, a hangja pedig szinte csak brummogásból állt…
Keresek egy barokk zenére alkalmas meleg, de nem túlszínezett, dinamikus fülhallgatót.
A forrás: Oehlbach USB Bridge-et használok egy Dell 7559 notebook-hoz és egy Samsung Tab S2 tablethez, vagyis semmi komoly asztali. 80%-ban barokk (Handel, Bach)
50-60E HUF magasságában mit ajánlanátok?(Feltettem ezt a kérdést a fejhallgatóknál is, megnézni milyen mozgásterem lenne abban az irányban. Nincs túl sok…)
[ Szerkesztve ]
-
-
Pierre75
senior tag
Az már kezdődő kontakthiba, ha dac-cal élesebben, jacken elhalón hallatszik egy olykor több halk pattanás ha a kábellel felállok a laptoptól és teszek pár lépést (a kábel nem feszül meg). Van itthon 3 füles, azokon hallom, régin és újon is.
-
Pierre75
senior tag
válasz korpicschess #78825 üzenetére
Köszönet a segítőkészségedért!
Az öszvérmegoldások helyett lehet célhw-t veszek a T20-hoz. 40E környékén indulnak a veszteségmentes lejátszók, az én anyagaimhoz ez is elegendőnek tűnik.
A T20 hatására lecseréltem amit tudtam 99%-ban 44kHz cd flac-re, ehhez elég lehet az alsóházban nézelődnöm. De az átlagnál is nagyobb szórás van a véleményekben (sz@rtól a felülmúlhatatlanig) így ehhez is kérnék majd ajánlatokat. -
Pierre75
senior tag
válasz korpicschess #78822 üzenetére
(Angol fórum szerint más gond nélkül használta a Black&T20 párost telefonon.)
Firm frissítéssel indultam.
Mindkét notebook win 10, az egyik Dell 7559 naprakész angol Home, a másik Toshiba L500 régebbi Magyar Home.
Ha kábeltörés van, azt jacken is hallanám. Laposon, tableten és telefonon is hibátlan jacken a T20. (Nincs jack hosszabbítóm.)
A Black és a laptop is hiba nélkül működött másik fülessel.
2x3 USB port is kap rendesen áramot, mindkét laptopon (Külső hdd, pendrive mellett feltűnt volna, ha nem. De regedit-ben is rendben az energiaellátás.)Vmi hw-es inkompatibilitás lehet...
(Egy korábbi fülesnél kábeltörés miatt elnémult az egyik hangszóró (amíg meg nem igazgattam a kábelt), de a másik akkor is szólt.
Jelen esetben 1 min-en belül néma csend, míg újra nem csatlakoztatom a szitakötőt.)[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz #16820480 #78432 üzenetére
Kapott az RHA T20 egy Dragonfly Black-et, valóban ég és föld az alaplapi vacakhoz képest a különbség. De érdekes hibába futottam bele. Jackről pc és tablet esetén is hibátlan a T20, de rádugva a Dragonra rövid idő elteltével megszakad a zene. (nem találtam olyan pontot a kábelen ahonnan újra elő tudnám idézni a hibát, de az mégis megtörténik.) A szitakötő világít tovább, a lejátszón a zenekar játszik tovább, de míg ki nem húzom és újra be nem dugom az usb-be, addig csak néma csend. (Másik laposon is elő tudtam idézni a hibát, így nem az usb aljzat hibája.) Másik fülhallgatóval hibátlan, így a Black hibáját kizártam. Így maradna a T20 kábeltörése, de akkor jack-en is hallanom kellett volna az elmúlt 10 nap alatt. Mi vagy hol lehet a hiba szerintetek? (Inkompatibilitás? Gőzöm sincs…)
[ Szerkesztve ]
-
Pierre75
senior tag
válasz #16820480 #78428 üzenetére
Darvinya és sheratan
Köszönöm a válaszotokat! Igaz: Realtek ALC3246 MaxxAudio Pro hangkártya. Ha megjön kiderül, hogy bírják együtt.
Elég lehet egy FiiO E10K Olympus2, hogy kihozza belőle azt, amit a pc nem tud? Vagy mit ajánlanátok?Darvinya
Porosodik vhol egy IBM T23-am, munkagép volt, ahogy a te T61-ed is, prüttyög hangkeltésként, cserébe elpusztíthatatlan. A multimédiás inkább otthonülő típus, átmászkál egyik szobából a másikba, de a hurcolás hamar nyomot hagy a lelkén, cserébe nem a szokott lapos dobozhang.(Némi háttér zárójelben: volt egy kis kitérőm a BT fülhallgatók világába. Vegyes érzések után elengedtem a drótnélküli szabadság iránti vágyódást. Egy Soundmagic E10 mint belépő után vmi többet jobbat mást akartam, max 50E-ig. Szemüveges vagyok és nyáron sem tolerálom a fejhallgatót, így a fülhallgatók felsőközépkategóriájából számos teszt és vélemény elolvasása után lyukadtam ki a T20-nál.
Próbálkozhattam volna a 30E alsóközépben, az is előrelépés lett volna az E10 után, de pár kábeltörés megtanította, a minőségnek ára van. Ha kell, megveszem a dac-ot is, de nem vagyok audiofil.) -
Pierre75
senior tag
Egy RHA T20 mellett szükségem lehet-e esetlegesen egy erősítőre ha laptopon (Dell 7559) és Samsung Tab S2 táblán használom majd. Vagy vélhetően ez a hw elcipeli a T20-at? (Nagyrészt 320 kbps mp3 Handel-től Morriconéig.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest