Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Adrián0419 #79772 üzenetére
annyiért vedd meg mind2őt és amelyik kevésbé tetszik feldobod apróra 40ért... és van ingyen egy lejátszód
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Adrián0419 #79770 üzenetére
a szimpla kedvezmény még nem sokat ér/jelent, ha amúgy a kedvezményes árat zsebből fizeted és esetleg annyi pénzért vannak más/jobb opciók is.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
s4tch
veterán
válasz Adrián0419 #79768 üzenetére
Hajrá, várjuk. Mondjuk vehetnél egy rendesebb lejátszót ennyiért; írok a szaktopikba.
-
s4tch
veterán
válasz Adrián0419 #79746 üzenetére
"ha túl sok hangot kell kiadnia megzavarodik, pörgősebb rock vagy metálzenéhez gyenge"
Ezt én írtam, és tartom, azzal a pontosítással, hogy a vélemény bejáratás előtt született. Bejáratás után sem lesz egy hipergyors füles, de legalább nem gyenge gyors zenékhez. Az olcsóbb dinamikusak ilyenek, ahogy a többiek írják, vagy néhány armatúra, vagy valami drága dinamikus driver kell ahhoz, hogy sebességben jelentősen gyorsabb fülest kapjunk. Egyébként ez a forráson is múlik: ha telefonról hallgatsz zenét, akkor nem biztos, hogy pont a füles lesz a szűk keresztmetszet. Az AF100 jó cucc az áráért.
Az Orivetit tényleg nem ismeri senki, úgyhogy igazán megvehetnéd.
-
fericske
addikt
Én is azt mondom, hogy próbáld be az Orivetit.
-
törölt tag
Pörgősebb metálnál elég sok füles meg tud zavarodni. Ennek egyik oka a masterelés gyengesége szokott lenni szerintem, másik meg a lassú reakcióidejű füles. Igazán ezt az armatúrás fülesek tudják megoldani, de az nem a te árkategóriád lesz.
-
Bodz
nagyúr
A 100W tesztjeivel ne foglalkozz, az a bt változat.
Semmivel sem rosszabb rockhoz, mint az MA750 volt. Nekem még nem tűnt fel, hogy megzavarodna. Az biztos, hogy a mély tartománya nem valami feszes, de ahogy olvasom az Orivetié sem az.
Hanghoz nem kapcsolódik, de azért említést érdemel. Az AF100-nak 160 centis kábele van, amit én imádok, de elképzelhető, hogy alacsonyabb emberek a pokolba kívánják.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz Adrián0419 #79736 üzenetére
Hol van az AF100 annyira lehúzva?
-
addikt
válasz Adrián0419 #79742 üzenetére
másik opció: megveszed az Oriveti-t, és beszámolsz róla milyen
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Adrián0419 #79740 üzenetére
lehet, hogy adna kis extra segítséget, ha elárulnád a max rászánt összeget. Nem biztos, de fixebb támpont, mint az, hogy erre a kettőre kaptál kedvezményt. Mert adott esetben előfordulhat, hogy hasonló áron, máshol, lenne másik/több opció is. vagy esetleg levásárlásról van szó, így mindenképpen ott kell elköltened ezt a keretösszeget?
-
addikt
válasz Adrián0419 #79729 üzenetére
ahogy kemcso mondja, óvatosan az értékelésekkel.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #79736 üzenetére
A kritikákkal vigyázz... Sok a fizetett hirdetés, a kritikus hallását, forrását sem ismered. Szóval óvatosan.
A két fülest nem hallottam, de ha sikerül elkapni akciósan, akkor az RHA T10 is beleférhet a keretbe. -
fericske
addikt
válasz Adrián0419 #79731 üzenetére
Nekem az Oriveti Basic nem jött be, de csak rövid ideig próbáltam. Teljesen más mint a 750.
Nekem az volt vele, hogy lapos, dinamikátlan hang jön ki belőle.
Audiofly füleseket nem hallottam még, viszont itt többen is kedvelik őket minden árkategóriájukban. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Adrián0419 #79731 üzenetére
az RHA MA750 erősen mélykiemelt, nem? csak azért kérdem, mert a "Nem igazán igénylem a túl sok mélyet" <> "teljesen meg voltam vele elégedve" így ellentmond. Vagy rossz illesztékekkel használod/tad vagy nem jó a viszonyítási alapod. Nem rosszból írom, csak segítő szándékkal, hogyha így veszel egy kiegyenlítettebb fülest, akkor lehetséges, hogy csalódni fogsz
-
Bodz
nagyúr
válasz Adrián0419 #79725 üzenetére
Szia!
Hazai beszerzés, jól gondolom? Attól függ, hogy milyen hangot keresel. Mert kb egy árban van velük az ATH-E40 is, szintén érdemes fontolóra venni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Adrián0419 #79727 üzenetére
akkor az lehet nem véletlen
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #79725 üzenetére
Kereső, jobb sarok AF100
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Adrián0419 #60511 üzenetére
ha fontos a mo-i beszerzés/gari, akkor lehet érdemes lenne belehallgatni az Ostry KC06A-ba is esetleg. Habár erről contaxg kolléga tud(na) érdemben nyilatkozni
-
bucsher
őstag
Inkább úgy mondanám, hogy hangban sehol sincs hozzá
[ Szerkesztve ]
In the pipe - five by five!
-
BigBlackDog
veterán
Szerintem igen. Hangját tekintve legalábbis biztosan nem érzem, hogy megütné.
Viszont, ha belefér árban és a külföldi rendelés tekintetében is, akkor +1 a Zero Audio Duozára részemről is (bár méretre és kinézetre érdekes jószág)!
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #60506 üzenetére
Ha kevés volt a mély, de kell az a részletesség akkor az RHA nem a te fülesed (a Sh meg főleg, azt felejtsd is el). Mélyben elég lenne, de a többi tartományban sehol nincs a GR07-hez képest.
A tippjeim: Zero Audio Duoza, RHA T10
-
bucsher
őstag
válasz Adrián0419 #60503 üzenetére
GR07-ről nem lehet olcsón megúszni a továbblépést. Világbajnok az ár/érték aránya ugyanis.
In the pipe - five by five!
-
BigBlackDog
veterán
válasz Adrián0419 #60506 üzenetére
Szerintem nem, az RHA az eléggé V volt számomra a GR07 után. És részletekben sem ugyanott van. Cserébe az RHA jobb minőségre egyértelműen.
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #60503 üzenetére
GR07 hangja bejött?
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #60498 üzenetére
Ezek közül egyértelműen az RHA
Van más is ebben az árkategóriában, csak ezek lehetnek? -
BigBlackDog
veterán
Miért csak ez a kettő (a 750-et nem mondanám a hangja alapján nagy számnak azért a pénzért és a momentumról sem olvastam jókat)? Melyiket hallottad?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
RHA-t nem hallottam, de a momentum nekem a p3 alatt van (persze lehet, hogy csak a basshead mivolta miatt vagyok ennyire ellene)
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #48255 üzenetére
Összefoglaló...
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #47726 üzenetére
Ez felhasználás-függő. Van, akinél a legvékonyabb kábel is évekig bírja napi használat mellett, más meg képes az RHA-MA750 kábelét is tönkrevágni...
A CX széria nagyon túlárazott. 2-3e Ft-ot valszeg megérnének, de fizetsz egy nagy halom pénzt azért, mert a márka a Sennheiser.
(#47728) lupakgabor ha Mo-i kell, akkor E10, ha jó külföldről is, akkor inkább a VSD1
-
Ati1979
veterán
válasz Adrián0419 #47726 üzenetére
A gr07 bármelyik sennheiser -nél jobban szól leszámítva az ie800-at.
Ég és föld szerű különbség lesz. -
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #47698 üzenetére
Két teljesen különböző füles: Az egyik armatúrás, a másik dinamikus. Az Aurvana-ban kevesebb a mély, cserébe adja azt a pluszt a közép-magas tartományban, amit a GR07 nem.
Viszont minőségre a GR07 jobb választás, vastag a kábele, stb stb(#47703) bucsher Sztem a legjobb 2BA az Aurvana... Valszeg ott is tip-gond lehetett nálad...
-
bucsher
őstag
-
szentkuti11
addikt
válasz Adrián0419 #47698 üzenetére
Mi a forrásod?
-
bucsher
őstag
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #47695 üzenetére
Itt kapható: lendmeurears
Az EU-ban ne is keresd, nincs CE számuk, így ott nem forgalmazhatják. -
honfoglalo
senior tag
válasz Adrián0419 #47685 üzenetére
A Shure az semmiképp sem kiegyenlített, és a hangja alapján messze túlárazott.
A GR07 és VSD3S sokkal jobbak, előbbi részletesebb, utóbbi cserélhető kábeles és számomra kellemesebb hangzású.Eastone1: ami túl szép, hogy igaz legyen, az általában nem igaz.
Abból a típusból több a hamisítvány a neten, mint jó.
El nem tudom képzelni ki ajánlotta neked azt a típust, 50k az igazi ára, 35 alatt soha nem fogsz újat venni.[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #47685 üzenetére
A Shure sztem nincs egy ligában az Aurvana-val Egy mélylába hozzá képest, vágott magasakkal. A kettő közül mindenképp az Aurvana sztem a jobb választás.
30ig sztem GR07 Classic vagy Vsonic VSD3S. Ez utóbbi cserélhető kábeles, de még nem hallottam.
-
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #47034 üzenetére
Sztem a 2BA-k közül ez a legjobb választás.
Majd számolj be róla, hogy hogy tetszik -
törölt tag
válasz Adrián0419 #47031 üzenetére
Szerintem erősen preferencia kérdése. Én például nem szeretem a túl sok mélyet rock/metál alatt, mert elnyomja a középtartomány (gitár és ének) részleteit, még ha nem is úgy nyomja el, hogy a füles nem képes kiadni, de egyszerűen a mennyiség miatt arra figyel az ember, nem hallja meg a többit.
A H1 papíron izgalmas (felépítésű) füles, de az az egy ember, aki eddig hallotta nem volt elájulva tőle... -
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #47031 üzenetére
Az armatúrások hangja eltér a dinamikustól és a 2BA-kat sokan mélyhiányosnak érzik, ezért írtam, hogy halgass bele. Akár egy másik 2BA-s ba, pl a VC1000, R-50, DBA-MKII, SE425 is hasonló hangzásvilággal rendelkezik.
Sztem is jó füles az Aurvana 3, csak arra próbálom a figyelmed felhívni, hogy ez más. De simán megszokható -
kemcso
Ármester
válasz Adrián0419 #47029 üzenetére
Mindenképp hallgasd meg előtte a 3-at is, az is inkább a jazz-hez és társaihoz passzol szerintem. De ez egyéni ízlés kérdése is.
Mindenesetre az Aurvana 3 tetszik nekem a 2BA-k közül a legjobban -
Bodz
nagyúr
válasz Adrián0419 #47016 üzenetére
Konkrétan a kérdésedre nem tudok válaszolni, viszont eszembe jutottt valami. Rock, metál, hip-hop, ezek nagyon nem a 2 barátai. Kicsit kevés a mély, meg az egész hangja egyszerűen túl nyugis. Inkább érzi jól magát finomabb, kevés hangszeres, jazzes, vokálos dolgokkal például. De ezekkel egész nagyot alakít.
[ Szerkesztve ]
-
honfoglalo
senior tag
válasz Adrián0419 #47018 üzenetére
Bemész a boltba és eladod valakinek a levásárlás jogát. 10p-nél nem hiszem, hogy több, aztán rendelsz kínábul
-
BigBlackDog
veterán
válasz Adrián0419 #47016 üzenetére
Külföldi rendelés nem játszik?
-
BigBlackDog
veterán
válasz Adrián0419 #46941 üzenetére
Sennheiserrel még nem volt dolgom. A Shure legtöbb fülesénél jellemző a magas tartománybeli vágás. Talán emiatt hallom én olyan "zizegősnek". De majd jön valaki és leírja szakmaibban is.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Adrián0419 #46936 üzenetére
Engem az In-Ear3 nem bűvölt el (ezért lehet, hogy megköveznek majd ). A mély-közép-magas arányok tekintetében nagyon rendben volt (végül is mégiscsak kiegyenlített hangzású), de összességében nem tetszett, kicsit olyan "zavarosnak" hallottam, talán a Shure-okhoz hasonlított leginkább a hangja az általam eddig hallott fülesek közül. Viszont kényelem, izoláció terén nem volt rossz.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Adrián0419 #46912 üzenetére
Én Creative-ből csak az In-Ear3-at hallottam, nem tudom mekkora a különbség az In-Ear2-höz képest. Viszont Bodz kolléga egy korábbi hozzászólásában már írt az In-Ear2-ről.
Egy ATH-CKX7-et két-három hónapja használok, arról többet tudok írni. Szóval ahogy én hallom az ATH-t, illetve a saját véleményem a következő. Egyértelműen V karakter. Mélyből bőven van benne, meleg, búgó hangú az alsó tartomány. Számomra néha már túl sok, kissé zavaró. Középtájt van a gyengéje szerintem, itt kicsit mosott a hangja, nem mindig lehet mindent pontosan meghallani, elválasztani a hangszereket. A magasak szintén korrektek, ilyen téren nem volt bajom vele. Viszonylag nagyobb térrel rendelkezik, a hangforrások iránya jól érzékelhető.
Az izoláció első osztályú, forgalmas utcán is alig hallatszik valami be a külső zajokból. A gumiszarvacska nem rossz dolog, viszont hosszabb idő után, vagy melegebb évszakban nem nagyon szellőzött emiatt a fülem, kényelmetlenné vált. Lapos kábellel rendelkezik, aminek azért van súlya, számomra kicsit zavaró volt, ahogyan húzta lefelé a fülhallgatót minden lépésnél. Kábelzaj szintén nem elhanyagolható járás közben. Összességében szerintem nem rossz füles, de azért némi kompromisszumot nem árt kötni (árkategóriáján belül azért van jobb, igaz inkább csak külföldről).Most egy VSD3S-et hallgatok (~12e Huf, ha éppen lehet kapni). Az ATH-hoz képest jóval kevesebb a mély, cserébe korrektebb közép, illetve magas tartományban. Tisztább hangú füles, mint az ATH és nagyobb a tere is. Összességében jobban tetszik, mint az ATH.
Ha inkább a mély tartomány felé orientálódsz, akkor érdemes még a VSD3-on is gondolkoznod. Esetleg még a VSD1 (V karakter), VSD1S (kiegyenlített) is esélyes lehet, mindkettőről jókat írtak. Viszont, ha mindenképpen ragaszkodsz a felsőbb árkategóriához, akkor ajánlanám még a GR07-et is (esetleg GR07 Bass Edition kicsit drágábban), ami jelenleg abszolút best buynak számít.Ugyan a fenti szöveg csak a saját véleményemet tartalmazza, de azért remélem, hogy tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Politika
- Építő/felújító topik
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Steam Deck
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest