Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zsiráfnyál

aktív tag

válasz #16820480 #50095 üzenetére

Bonyolódik a történet. :)

Kihúztam a fülest, ilyenkor hallhatóan kattan egyet a Xonar U7, észreveszi, hogy nincs aktív kimenet, visszadugtam, és most ugyanazokat a file-okat lejátszva ugyanaz a füles (a Piston) nem "sziszeg" olyan zavaróan. Egy kicsit igen, de közel sem annyira, mint tegnap, és tegnap is feltűnt, hogy eddig ilyen problémám nem volt.

Jobban belegondolva tegnap játék közben egyszer csak magától érezhetően megváltozott a hangminőség, de akkor azt hittem, a játékban futottam bele valami hibába, az ő saját beállításai között akkor tényleg le is húzta valami a hangminőséggel kapcsolatos beállításokat az én beleszólásom nélkül. Ezután 1-2 órával hallottam zavaróan karcolósnak a zenéimet. Most, egy restart, és némi kábel ki-be húzgálás után ez a "karcolás" a töredékére esett vissza (?). A kábelt hiába forgatom, attól semmi nem változik, nem tudom rossz állásba hozni.

Nem volt még időm utánajárni, de szerintem itt valami szoftveres botlás történt (talán a driver részéről ?). Az biztos, hogy most nem ugyanazt hallom, mint tegnap ilyenkor. Létezik, hogy a hangkártya driverben van valami hiba, amit sikerült egy attól teljesen független program audio beállításainak (csatornák száma, minőség) piszkálásával valahogy előhozni ?

[ Szerkesztve ]

• Zsiráfnyál

aktív tag

válasz #16820480 #50095 üzenetére

Kínából rendeltem, a visszaküldés nem opció. :( De nem is akarok megválni tőle, ezt a fülhallgatót utcai használatra vettem a Sansához, arról pedig nem annyira zavaró a sziszegés. Az asztali gépemhez fejhallgatót és hangfalat használok, a fejhallgatóm még nincs meg, de a cikkek alapján jó eséllyel egy Shure SRH 440 lesz, csak még előtte ki kell próbálnom (erre szerencsére van lehetőségem). Ezt csak addig dugdosom a Xonar-ba, amíg azt nem veszem meg.

A lényeg, hogy akkor (ha jól értem) ez nem gyártási hiba, kábel, vagy csatlakozási probléma, hanem karakterisztika + egyéni hallás eredménye. Hangfalnál meg gondolom azért nem jelentkezik a probléma, mert azt nem dugja az ember két centi mélyen a fülébe. :)

Új hozzászólás Aktív témák