Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bongeszo
aktív tag
Ha valaki szeretne listaáron egy ezüst x100vi-t akkor írjon rám 1 órán belül!
(Most futott be egy régi előrendelésem, de én már korábban beszereztem másik helyről)[ Szerkesztve ]
-
bongeszo
aktív tag
Nem porosodik otthon valakinél egy x100-hoz való wide converter? Az sem baj, ha fekete és a kettes verzió!
Bevált esetleg valakinek? Azt néztem, hogy nem olyan nagy elférne a táskában a gép mellett… -
bongeszo
aktív tag
Add el a 18-55-öt nyugodtan. Zoomnak jó az a 15-45, ráadásul 15-ről kezd, ami majdnem 14!
ha meg kell a fényerő ott a 35-ös. Fasza kis kompakt rendszered lesz így! (A 18-55 árából meg tudsz venni akár egy xf50 f2-őt és a fényerős kisteléről sem kell lemondanod vagy egy 50-230-at…) -
bongeszo
aktív tag
válasz vakablak93 #39615 üzenetére
Instant get!…. lenne ha nem kerülne 2 millába(szerintem). Így maradok az 50R-nél, de biztos megfogdosom ha elérhető lesz…
Amúgy a marketplace-en van fent egy nagyon szép 50R nagyon jó áron. Ha valakit izgat a téma érdemes lecsapni rá mert nem sokáig lehet ilyen állapotút találni az tuti!
-
bongeszo
aktív tag
Használtam pár art szériás Sigmát ff vázon, szerintem nagyon szép rajzolatuk, bokéjuk van.
Fujin csak az 56-ost használtam, de nekem elég konrtasztszegény volt és éreztem az egész képen valami minimális zöldes elszíneződést. Az egész olyan volt mintha egy minimális zöldes köd lenne. Utómunkával javítható és valakinek fel sem tűnik szerintem. A 30-assal nem volt dolgom, de ez alapján inkább kihagytam…
Az xc 35 viszont nagyon szép rajzolatú, kontrasztos objektív, hihetetlenül kedvező áron…
Talán segít a választásban. -
bongeszo
aktív tag
Érdekes ez a vita a szükséges funkciókról, meg a mi kéne még dolgokról.
De ahogy látom az itt hozzászólók egy részénél, ezt látom sok youtubernél és hallom sok podcasternél is. Fogalmuk sincs mit tud a kamera! Nem veszik arra a fáradtságot, hogy rendesen leteszteljék... De azért még szeretnének sok funkciót, amiről persze nem is tudnánakPedig van funkció bőven most is: fogom az X100VI-t, csinálok vele pár fotót, ha kell megszerkesztem a gépen belül, bármilyen filmsim, push, shadows, crop, fehéregyensúly stb, stb... (kb. bármi), utána kijelölöm azokat a képeket amit át akarok tenni a mobilra, majd ha végeztem leteszem a gépet és megnyitom a Fuji alkalmazást, ami feldob egy ablakot, hogy fogadom-e a kijelölt képeket. koppintok és jönnek is át a galériába. Mehet az instára, haveroknak vagy e-mail-en bárkinek aki csak szeretné... Ha nagyon suta vagyok a szerkesztéshez még mindig nyomhatok a telón egy varázspálcát, hogy jó legyen!
Akinek ez nem elég, annak kb semmi sem lesz az. Ő fotózzon inkább mobillal, de nehogy már sim kártyát tegyünk egy fényképezőgépbe, meg instagram és Facebook appot kelljen rá fejleszteni, hagyjuk már, aki ezt írja az max troll, mert tuti nem venne ő sem ilyen gépet soha!
-
bongeszo
aktív tag
válasz pethob #39494 üzenetére
Ezzel nagyon nem értek egyet. Ilyen gépre senkinek sincs szüksége és igénye sem szerintem. A X100-ból meg aztán tényleg ne csináljanak ilyent.
Egyik gyártó sem készít ilyent, nem véletlenül.
Amire te gondolsz arra ott a mobil.
A moduláris felépítést meg megint csak hagyjuk már, senki sem akar ilyesmivel szenvedni…Ez egy fényképezőgép, ez adja a romantikáját, ezért veszik meg az emberek! Minden ami benne van erről szól, ami meg nincs benne az ezért nincs…
Amúgy instax nyomtatóra lehet nyomtatni, miért ne lehetne?
-
bongeszo
aktív tag
válasz pethob #39489 üzenetére
Az f2-es sor alatt a 8, 16, 23, 35, 50 van nálam. A tökéletes alatt pedig nem a hibátlanra gondoltam. Van mindnek egy kis karaktere, a 23-asnak meg főleg. Lehet hogy ezt pont az a közeli lágyság adja… nekem nincs vele bajom!
Az x100vi egy tökéletes gép lett szerintem. Most ért révbe ez a széria. Fotózhatsz, videózhatsz vele. Beleraksz egy 256-os memóriakártyát, zsebedbe egy pótakksit és kész is vagy nincs szükséged semmi másra. Van ibis és beépített nd a kézből való hosszú expós fotókhoz, nagy felbontás hogy az 50mm-es crophoz is maradjon még megapixel, fasza ragadós szem és arckövetés a futó kölkökhöz, ezer filmsim mindenhez, stb stb… Nekem még mindig hihetetlen hogy van egy gyártó, aki készített egy ilyen tökéletes gépet!
[ Szerkesztve ]
-
bongeszo
aktív tag
válasz vakablak93 #39459 üzenetére
Igen, nekem munkára nagyon kellene egy f2-es zoom. De ez valószínüleg rétegigény a fujis közösségben ezért nem készül ilyen… sajnálom.
Az f2-es sor szerintem tökéletes lett, az x100vi szintúgy. Van fasza pro fix soruk is, ha a zoomokkal nem akarnak semmit kezdeni akkor elég komplett a rendszer. De kíváncsian várom, hogy merre lép tovább a fuji… -
bongeszo
aktív tag
válasz vakablak93 #39451 üzenetére
Ezt általánosságban gondoltam milc szinten. Szenzor mérettől függetlenül jöhetnek ezek. Mondjuk a fuji f2-es sora hibátlan szerintem… esetleg egy új f2-es pancake jöhetne! 😉
illetve ha már Fuji - mégis csak az a fórum - egy f2-es zoom is jöhetne a red label vonalon. Monjuk olyan átfogással ami nincs máshol, pl: 16-45 f2 vagy 14-35 f2, ilyesmik, a méret pedig nem számít -
bongeszo
aktív tag
válasz madgie #36988 üzenetére
Igazából három évente jönnek a 100-asok. Idén jönnie kell, Fujinak meg kell szereznie azt a pénzt, amit most a használtpiacon adnak ki az emberek. Szerintem a V leállítással kicsit elszámolták magukat. De gondolom kellett a gyártókapacitás a T5-nek, meg az új százasnak… meg kitudja minek (s20 pl.)
-
bongeszo
aktív tag
válasz madgie #36935 üzenetére
Én ott el is engedtem az 56-ost, helyette az 50 f1-et használtam inkább, de a T5-el újra kedvenc az 56-os.
Most a 16 1.4-et érzem kicsit gyengének. Valahogy nem tűnik olyan pengének mint korábban volt, lágynak érzem, a széleken különösen. De az új 18-as meg szűk lenne szerintem… -
bongeszo
aktív tag
Kb nekem is ez volt a gondolatmenetem. Én az esztétikusabb, számomra tetszőbb kinézet miatt döntöttem a Fuji mellett. Sokkal szívesebben veszem kézbe és fotózok vele.
Illetve rájöttem, hogy a fotók minősége, tényleg nem a szenzormérettől függ, sokkal inkább a fotós tudásszintjéről, hogy mennyire tudja jól használni a fényt. Apsc-n 6400 ison is lehet szinte zajmentes a fotó, ha jók a fények és FF 100 iso is lehet rondán zajos ha rosszak… -
bongeszo
aktív tag
válasz szaboaron86 #30155 üzenetére
Ez megnyugtató. Én egyenlőre XT2-vel használom...
-
bongeszo
aktív tag
válasz sasNAXO #30148 üzenetére
Köszi az infókat, átgondolom. De most néztem, hogy lehet csak a csatlakozószettet is venni. Így maradhatna a régi pántom...
MC Pite: +1
Nekem is a 35-ös vált be a babákhoz, kicsikhez. Ha mozognak, beltéren azért szűk lehet, de legalább nem torzítja őket közelről annyira mint a 23-as. A babák körül azért gyakran vannak zavaró dolgok, amiket a 35-össel könnyű kizárni. A 35 f2 autofókusza elég gyors is a kicsikhez![ Szerkesztve ]
-
bongeszo
aktív tag
Sziasztok!
Peak Design Leash v2-vel van valakinek tapasztalata. Elbír ez egy XT2 16-55 párost? Kicsit félek tőle a képek alapján, nehogy leszakadjon...
-
bongeszo
aktív tag
Sziasztok!
Melyik objektívnak van a leggyorsabb autofokusza? Xt20-on használnám, ha ez számít. Most egy 23 1.4-et használok és bizonyos szituációkban lassúnak érzem. Szeretnék egy nagyon gyors obit. 18-55 re vagy 16-50-re gondoltam, de tapasztalat hiányában kérném a véleményeteket!
Eddig nekem az etalon a pana 12-60 sötétebb változata volt pana gx7-en. Valami hasonlót szeretnék itt is ha létezik ilyen... -
bongeszo
aktív tag
Sziasztok!
Én vagyok a béna de nem találom a neten, hogy hogy lehet t20-nál kiolvasni az exposzámot. Tudna valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- További aktív témák...
- Canon EOS 400D DSLR fényképezőgép
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest