Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
CollectoR
aktív tag
Nincs itt átverés, utalja a vételárat+szállítási költséget (remélhetőleg olyan országból, ahol van IBAN szám, különben nehezebb lesz az utalás), megjön a zsé, küldöd neki csomagként nyomkövetéssel és értéknyilvánítással a csomagot. Ja és ne Ugandába meg Szomáliába kérje a vevő
-
CollectoR
aktív tag
Mitakon 0,95/35-ös obival próbálkozott már valaki? Nem mintha most rögtön pénzem lenne rá, de a II-es verzió már egész használhatónak tűnik, fényerőben meg aligha lehet jobbat találni.
[link] -
CollectoR
aktív tag
válasz #16820480 #14963 üzenetére
Én vateráról vettem M42-es adaptert, így nem kellett várni heteket rá. Viszont rendeltem ebayról is, mert többféle M42-es objektívet tervezek venni (SMC Takumar 1.4/50-em már vámolás alatt ) és fixen rajtuk tudom hagyni. Mivel nekem drágák az AF Fuji gyors objektívek, ezek az olcsó manuális objektívek kiváló alternatívát jelentenek.
-
CollectoR
aktív tag
X-M1+Helios 1.8/50.
[kép][ Szerkesztve ]
-
CollectoR
aktív tag
Manuális objektíveket próbálgatok majd, viszont adaptergyűrűm még nem jött meg, így hát a Helios 1.8/50-es objektívvel és konyharuha segítségével kísérleteztem tilt-shift effekt létrehozásával A képminőség emiatt most egy kissé a háttérbe került. Ettől függetlenül tetszik a lehetőség, főleg hogy látszik a Heliosokra jellemző csavaros bokeh a képen, lehet hogy gyártani fogok az egyik adapterből egy tilt-shiftes tologatós, döntögetős változatot.
-
CollectoR
aktív tag
M42-es adaptert használt már valaki? Kíváncsiságból vennék egyet, megnézém pár régebbi objektívvel.
Ezt néztem ki: [link] -
CollectoR
aktív tag
válasz madgie #14608 üzenetére
Nem kell konyhanyelv, szeretek a mélyére látni a dolgoknak
De ha jól olvasom itt akkor a RAW-ot használja a gép, amiben jóval több a szín és világosságinformáció és szoftveresen igazít rajta, majd készít belőle jpg-t (már ha az volt kiválasztva kimeneti formátumnak).
De végső sorban ezt a dinamikaátfogást amit ad mondjuk a DR800 alapból tudja a szenzor. -
CollectoR
aktív tag
válasz #16820480 #14592 üzenetére
Nekem az is újdonság volt, hogy van a gépen belül RAW szerkesztő, így még RAW esetén sem kell feltétlen később PC-n szórakozni vele.
ui: nem tudja valaki hogy ez a dinamikatartomány-kiterjesztés pontosan hogy működik? Mi történik magasabb érzékenységen, ami miatt a csúcsfényekből visszanyerhető egy rakat információ, ami alacsonyabb érzékenységnél nem lehetséges?
-
CollectoR
aktív tag
Nagyon halk kotyogása az enyémnek is van, de ettől függetlenül működik. Nem lehet, hogy a stabilizátor üresben? Igen, ez egy "nappali" objektív azaz a felhős időben való 230mm-es fotózásnál elő fog jönni az ISO6400, így 100%-os képkivágásoknál durva lesz a képzaj (amivel egyébként nagyon jól meg tud birkózni). Egyelőre csak pár fotót csináltam vele én is, makrózni viszont jól lehet vele pl. Raynox előtétlencsével oda úgyis kell az f22, mert rendkívül jó nagyítást el lehet vele érni, tág rekesszel meg ezred mm vastag a DOF, ami eleve nem is használható nagyon. Majd ma csinálok valami nem mozgó dologról makrókat
-
-
CollectoR
aktív tag
válasz Muerte68 #14484 üzenetére
Az elsőhöz annyit tennék hozzá, hogy 200 kép készült róla kb. Ez a kis dög elég nagy (kb. 5-6 centis lehetett) és olyan gyors mint egy kis vadászgép. Tele állásban kb. 1-2 centis a DOF így elképesztően sok kép kellett ahhoz hogy valamennyire fókuszközelbe kerüljön. Még 1 kép amikor nagyjából közel járt az előre beállított fókuszhoz.
[ Szerkesztve ]
-
CollectoR
aktív tag
Kaptam kölcsön obit sheratantól (xc 16-50-est), 1-2 tesztkép erejéig kilátogattam a közeli erdőbe, igaz itt a pár szitakötőn kívül nem volt túl nagy választék
A makróban mondjuk sokszor a méterekre lévő hátteret találta meg az AF, de gyanítom az inkább miattam volt, így a 300 kép amit készítettem igazából az AF/MF tesztelésére ment el.
Még az erdő sötétjében is délután, szűk rekesszel is teljesen elfogadható képeket lehet csinálni. A be/kikapcsoló gomb csak nálam rettenetesen fordul nehezen? Körömmel kell megfeszítve erőszakosan átkapcsolni.szerk: a közelebbi képhez még egy Raynox DCR-250-es előtétlencsét használtam.
[ Szerkesztve ]
-
CollectoR
aktív tag
válasz CollectoR #14451 üzenetére
Gyorsabb volt a posta, már itt is van. Használtan vettem, de semmi karc vagy használati nyom nincs rajta, így azt hiszem megérte ezt a 60 egynéhány ezer forintot. Mondjuk ez a furcsa bőr-szín talán nem lesz a legpasszosabb az obikhoz, de ez van.
A vakut lencse nélküli módban nem engedi egyébként használni? Mert hiába próbáltam belőni a Q menüben, inaktív volt a vaku beállítása.[ Szerkesztve ]
-
CollectoR
aktív tag
válasz #16820480 #14450 üzenetére
Köszönöm a felajánlást, még meglátom hogy lesz, a váz már Magyarországon van, úgyhogy hétfőn szerintem meg is jön. Én is inkább azért rendeltem telét, mert közelre addig használnám a jó öreg S6500fd-met (100 ezer expó és 11 év után még mindig tökéletesen működik, ez is egy + pont volt a Fujinak a mostani MILC döntésnél).
-
CollectoR
aktív tag
válasz #16820480 #14442 üzenetére
A holland postát én is megtaláltam, de az ugyan olyan valószínűtlen, mint a lengyel, nem is talál semmit a trackingre.
Kizártnak tartom, hogy valaki így utazgatna EU-ba Kínából, sokkal többe kerülne, mint a posta. Bejelölte ugyan hogy feladta, de én azt sem hiszem ennek el már amit kérdez. De akkor 2 hétig nézegethetem a vázat majd legalább, mert gondolom hajóval konténeresen küldik (így a legolcsóbb) az pedig 1 hónap is lehet.[ Szerkesztve ]
-
CollectoR
aktív tag
Üdv!
Hamarosan én is X-es leszek, jelenleg egy X-M1-es váz van úton és ez XC 50-230-as objektív. A kérdésem, hogy ettől az eladótól, vagy hát cégtől mert több néven hirdet, vásárolt-e valaki már : [link]
Benéztem sajnos hogy Németországot jelölt meg item locationnek, viszont Hong Kongból fog jönni.. van még pár ellentmondás pl. valami PLN-el szállítja, ami azt sem tudom micsoda, nem találok ilyesmit, bár ezen már nem csodálkozom, a kínaiak állandóan fake tracking számokat adnak mindenhez.
Szóval ezek után már elkezdtem aggódni, pláne hogy a vám miatt erre még áfát is fizetni fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Tamron SP 150-600mm G2 teleobjektív + álcázó ( Nikon )
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest