Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    válasz lugosi #36564 üzenetére

    Azt kipróbáltam most hogy PS-ben camera raw-val importálva az mindegy neki hogy a dng-t hivom be vagy az eredeti raw-t importálom, a végeredmény egyforma lesz. Most hogy az ezerféle csúszkálat tekergetve kihozható-e különbség ahhoz tesztelni kellene de feltételezhetően nem (a dng-t persze olyan beállítással koncertáltam hogy 16 bites és veszteségmentes legyen)
    Így elsőre azt mondanám ez alapján hogy ha amúgy is ipad Fotók app szempontjából, akkor nem veszítesz semmit (áttettem utána ipadre) , már persze hogy azért az egy plusz lépés hogy konvertálni kell,

    Összehasoníltásként ezt Olyval csináltam, mégpedig mert ott az OM Worspace-szel a gyári jpg-vel azonos 16 bites tiff-et lehet menteni, ahhoz képest a színek értelemszerűen azért nem lesznek ugyanazok (Fuji raw fileom most csak külső vinyón van, de feltételezem ott ugyanez lenne a helyzet. Ebben az értelemben a gyári szineket mint kiindulást bukni fogod)

    De akkor itt az lenne a workflow hogy először gépen/laptopon (legalábbis én csak macos-re és win-re látok konvertert, ipad os-re nem) az összes raw-t átkonvertálod dng-re, és aztán ezeket ipad-en dolgozod tovább? Mert ha már úgyis géphez ülsz hozzá akkor olyan sokat nem nyersz (már azon kívül amit írtam hogy magát a Fotók app-ot én is szeretem. Csak az a kérdés hogy azért ezek a dng-k is piszok nagyok, nyersz-e annyit / érdemesebb-e mint egy jól előhívott jpg)

    [ Szerkesztve ]

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák