Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugosi
MODERÁTOR
Nagyon tetszik nekem is de tényleg húzós az ára.
Ha jól gondolkodok akkor úgy lesz, hogy 1400 USD —- Európában 1400 EUR és akkor arra rájön az ÁFA, az a mostani rossz árfolyamon 596.000 Ft-ra jön ki nálam, ami ha jól számolok akkor nem túl vidám.
Én áfával együtt olyan 470-480-ban tippelgettem magamban, de lássuk meg mennyiért jön ki ténylegesen.
Személy szerint a wr-nek nagyon örülök hogy meglett és a kihajtható LCD-nek is. Az új ISO tárcsa is nagyon szimpatikus.
Összességében szerintem ezt jól összerakta a fuji. -
madgie
titán
Akárhogy nézzük, ez az X-Pro3 tudása, keresője, mojo-ja, egy beépített, francos-fasza 23/2-vel. Mennyi is az X-Pro3 meg mondjuk az XF 23/2 mellé? 1800 + 450 usadorrá', az 2250.
Ehhez képest szerinted sok az 1400. Értem, Vagyis dehogy, a faszt értem, kétharmadáron megy a Pro3/23-hoz képest
Igen, az egyik titánium (amiről kopik a fekete festék, sokak szerint), a másik alumínium, (ami majd könnyen sérül). Én bevallom, 1600 dolcsi körüli árra tippeltem volna, ahhoz képest olcsóbb.
Szerk2: úgyis e-infinről vesszük majd meg valamikor, olcsóbban, nem itthon, sokpénzé.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lugosi #31959 üzenetére
Nem így van, soha nem is ezt a logikát követte, csak sokáig majdnem pont annyi volt az árfolyamkülönbség az USD és EUR között, amennyi a nettó és (mondjuk német) bruttó ár között, ezért első pillantásra annyi tűnik fel, hogy ugyanazt a számot látod mindkét valuta mellett.
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #31957 üzenetére
ha egy picit hátrébb lépsz és nem mented fel azzal, hogy a szintén qrva drága pro3-hoz képest "egész olcsó", akkor azért félmilla+ egy ilyen cuccért szerintem a (honi) userek 99,9%-ának megindokolhatatlan (nyugati fizuval nem lenne gond, ez is tény).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
madgie
titán
Főni, nebasszámáfő
9 éve 1200 dolcsiról indított az X100. Két verziónként emelnek egy százast a bejelentéskori árán és most a V-nél van először az, hogy nem spórolnak az LCD-n, nem spórolnak az EVF-en, újratervezték az obit, WR lett... konkrétan az van, hogy nincs végre a Pro alá butítva.Nézz már be a boltokba, 450 ezer itthon az X100F, ami egy bő hároméves gép. 450. Mennyiért kéne adni a Fujinak egy jobb, vadiúj gépet? 237 ezerért?
Azért meg a Fujinak kéne aggódnia, hogy a narancsos haverjaink épp szanaszétbasszák az országunkat? Nekünk kéne ezen aggódni, de amíg sóbertnorbizunk, addig vastagon meg is érdemeljük, hogy a pofánkba röhögjön a szotyis meg a haverjai. -
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz madgie #31963 üzenetére
"450 ezer itthon az X100F"
Éppen most per pillanat, hogy lehessen honnan akciózni . Előtte decemberben és januárban 340-360 körül mozgott. És legyünk őszinték valahol az is a reális ár teteje egy 3 éves gépnél, tekintettel arra, hogy 3 éve nyitott annyin, mint amennyiért most árulják, ergo a 450-es árat én nem tekinteném reálisnak. Megkockáztatom, hogy az F ára hamarosan beáll "akcióban" valahova a realitások talajára. Meg is lepődtem rajta rendesen, hogy visszavitték a nyitáskori árra.
-
topikk
senior tag
Na, a Fujinál is elkezdődött a behemót korszak. Mondjuk nekem nincs bajom a nagyobb obikkal, Olympustól is szeretem az f1.2-es darabokat. És ez a Fuji (50mm) is jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
DonRazzino
senior tag
Mérgemben kitöröltem az összes LR presetemet. Túl sok volt, nem tudtam rendet tartani. Van valakinek valami jó 5, 10 max 20 presetes pakkja, ami kifejezetten X-Trans IV raw-okhoz készült? Ha van ilyened, privátban írj. Cserébe sör, csoki amit szeretsz. Ha azt mondjátok van valami kibaszott jó valahol, csak meg kell venni az sem baj.
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #31975 üzenetére
a pro3-nál szerintem nagyon mellé, hogy a kereső optikai részét butították. más létjogosultsága amúgy sincs a t3 mellett, ott minden tűzerőt pont, hogy arra kellett volna irányítani, hogy még jobb legyen az (o/e)vf.
úgyhogy igen, jobban tetszik nekem is az x100v.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
madgie
titán
A Pro3 egy baromi jó gép, aminek minden ízét a 23/2-höz alakították. Tudod, 18/2-höz már nincs fókuszkeret, 50-56 körül meg már eszméletlen pici a keret. Talán még a 35mm, ami jó rajta.
Szóval, egy ekv 35 millihez alakított csodagépet csináltak, majd most megcsinálták ugyanezt sokkal elfogadhatóbb formában - jobb megoldásokkal (normális LCD), ráadásul olcsóbban. Szeretem a Pro formavilágát, de nekem az X100V jóval szimpatikusabb. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz madgie #31975 üzenetére
Úgy emlékszem hogy a digiexpert ára volt a 339e-s a barna változatra. Igaz nem hazai webshop de tudomásom szerint áfás számlát adnak (ha van közösségi adószám akkor úgy tudom az jó).
Így 267e lett volna nettó újonnan a gép ha jól számolok ami nagyon jó, de egyrészt a barna másrészt a külföld miatt nem mertem végül megrendelni. -
lugosi
MODERÁTOR
válasz madgie #31981 üzenetére
Az kb. egál vagy jobb ár mint a 339-áfa (bár a cseh áfát nem tudom, hogy mennyit kell levonni pontosan).
Egyébként én most per pillanat úgy vagyok vele, hogy esélyes hogy megveszem ha megjelenik itthon. Vagy ezt, vagy ha nagyon akciózzák akkor az F-et.
Engem nem limitál semmiben az ekv. 35mm (sőt filmes gépen is a legtöbbet azt használom), nem fotózással foglalkozok ergo nem a hasznossága számít hanem a szabadidő kellemes eltöltése a fotózáskor, másrészt meg a felszerelés abszolút nem korlátoz abban hogy mivel csinálom a béna kis amatőr képeimet, szóval egész egyszerűen szeretnék egy ilyet és egyszer élünk felkiáltással most úgy gondolom, hogy meg is lesz.Jelenleg is nagyjából ezt a gépet próbálom felépíteni magamnak, amikor a Panasonic Gx80-on a 20/1.7-et használom (csak azért nem a 15/1.7 lett mert kifogtam a 20-asra egy elárazással felérő akciót, és nem hagytam ki), és szinte másik obit soha. Viszont elegem van a raw-ból egy ideje és csak jpg-t használok, abban pedig a fujik jobbak.
Szóval én nagyon vártam a megjelenést és nagyon nem csalódtam, valami gyártási tévedésnek vagy szériahibának kéne lenni hogy eltántorítson. -
madgie
titán
válasz lugosi #31983 üzenetére
Én még nem tudom, mit csináljak. Ezer éve szeretnék X100-at (megint, az eredeti, első széria óta nem volt ilyenem), de amint elkezdek vakarózni, hogy oké, akkor mondjuk az X-H1 menjen a háztól, egyből befut egy olyan meló, ahová kell az is
Negyedik gépnek meg akkor is fene nagy luxus ilyet venni, ha a három másik pénzkereső. -
Milán13
tag
válasz lugosi #31983 üzenetére
Régóta nem követem a topikot aktívan, de a X100V felkeltette az érdeklődésemet. Hajdanán vettem egy XT20-at 18-55, 35F2, 16F1.4 obikkal. Én vagyok a kevés a felszereléshez és nem fordítva. Haonló dilemműm van mint neked. A jelenlegi felszerelést is lusta vagyok elvinni, max önmagában a 35F2-t. Erősen gondolkodom én is, hogy eladom a cókmókot, gyakorlatolag vadi új az egész és veszek belőle egy X100V-t. Nálam eddig dealbreaker volt a fix kijelző, de ez most telitalálat. Úgy érzem hogy ezt a gépet kb. bedobom a tatyóba, bármikor velem lehet.
-
MC Pite
veterán
válasz DonRazzino #31977 üzenetére
Van. Ja, várjál, az jpg
Ha film módok miatt, akkor a gyári cucc. Azontúl meg -én- csak akkor rawozok ha az összes dinamikabéli tartalékra szükség van.
Mire kell (több) tucat preset?100V: Jó cucc, erre sokkal kevésbé sajnálnám a pénzt mint a Pro3-ra
amire nem nagyon értem minek egy olyan ovf, főleg az evf mellé. Majd 4 év múlva de az más kérdés. Épp kiszámoltam hogy 2 év alatt 100k-t buktam a T20-on... Kellett az a nyüves HSS meg nagyobb af terület. Most meg másPixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Mathiask
senior tag
Van aki esetleg követi, hogy e-infin-en/e-globalon mennyivel olcsóbban jelenik meg egy új Fuji és hogy változnak az árak idővel?
Gondolok itt konkrétan az X100V-re, hogy kb mennyivel fog nyitni és 1-2-3 év alatt kb hogy változik majd az ára az eddig megjelent kamerák tapasztalataira alapozva. -
DonRazzino
senior tag
válasz MC Pite #31989 üzenetére
A több tucat nem jó dolog, pont most szabadultam meg tőlük. Most valami olyasmi érdekelt volna, amit kifejezetetten T3 rawokra cibált össze valaki. Ezek a pakkok általában 8-20 presetet tartalmaznak és tök jó inspiráció a feldolgozáshoz. Nem gyakran használom ezeket, általában párok kreatívjánál, ami nekem nem a fő profilom.
-
madgie
titán
válasz DonRazzino #31993 üzenetére
Keverj egyet, ne rinyálj
-
taranis
addikt
Szóvalhogy egy Fujifilm manager sem tudja, hogy jön e egyáltalán a Classic Negative X-T3-ra. Gyász.
colorizer.net
-
madgie
titán
válasz taranis #31999 üzenetére
Fotósoknak meg ott a Capture One, ott megy a Classic NEG. Tudom, JPG-re nincs gyógyszer, de ha RAW, meg OOC, pont tegnap jutott eszembe, hogy régen az X RAW Studioban volt egy egyszerű xml fájl, minél meg lehetett próbálni "hazudni", melyik gép mit tudjon (de természetesen nem ment, ha hardveres akadálya volt ennek), de a mostaniakban már nincs ilyen, egy kódolt DAT fájlt találtam, amire maga a program hivatkozik sok helyen, de hát azt meg nem tudom megbuherálni
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest