Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    A túrázós téma kapcsán még annyit jegyeznék meg hogy itt azért összecsúsznak a dolgok, mert a kiindulás az utazás_és_túrázás volt. Ezt azért mondom mert pl. van aki írta hogy Lowepro Photo Sport BP 300 AW II hátizsák, amire ránézve egy nagyon jó túrázós fotó hátizsák (nekem ilyenben a Manfrotto egy hasonló típusa van), csak a mérete 27 x 24 x 56, ami repülőgépen máris szívás mert kézipoggyszásznak túl nagy, feladottnak meg pazarlóan kicsi (még ha addig a fotós cucc nem is lenne benne)
    Szóval ilyenkor a kihívás egyrészt az hogy hogyan viszi el az ember a cuccot a repülőn, aztán a másik része pedig hogy ha már megérkezett akkor hogyan viszi magával (beleértve hogy legtöbbször a szálláson, illetve napközben a kocsiban értéket (fotós cucc + laptop) nemigen lehet hagyni. Míg tehát otthonról egy-egy napra kocsival kiruccanva az ember megteheti hogy egyszer ezt viszi magával, máskor meg azt, itt ha az ember bepakolta a nehéz telét, akkor azt egy-két hétig hurcolni kell mindenhova)
    Úgyhogy nálam (m43) pl. a 40-150/2.8 ezért marad már otthon, mert mondjuk Izlandon (ahol szuper a közbiztonság) belefért hogy a két hétben használtam kb. három alakalommal (és akkor szuper is volt és nagyon örültem hogy elhoztam) közben pedig bármikor máskor aggodalom nélkül hagyhattam a kocsiban, ezt máshol már nem merem kockáztatni, úgy pedig a pár alkalomhoz képest sok helyet foglal és nehéz. De ugyanígy, volt hogy vittem pluszban a fuji vázat + 23/1.4-et hogy az milyen hangulatos lesz, aztán lőttem vele egy hét alatt néhány képet, azt is csak hogy valamire már használjam ha egyszer elhoztam.

    total90: a 10-24 mellé a fix16 szerintem teljesen jó választás. Megfelelő témával, kompozícióval kapsz bokeh-t amit szerettél volna, másrészt az ekv 24 már egy teljesen jó látószög landscape-re, így megvan a backup is (én nem szeretek messzire utazni olyan cuccból csak egyel ami a fő felhasználás. Nálam ugyan eddig mindig csak szerencsésen alakult határeset-szituációk voltak, de voltak kevésbé szerencsés ismerőseim. Én utazáshoz mindig így pakolok)

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák