-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
Androidban is hasonló a készítés elve, de a kivitelezésben nem ilyen jó. Illesztések itt szinte tökéletesek, felbontás is maximum, ami nem semmi ha tényleg nem gondolkodik készítés után. Androidon még low felbontáson is mérettől függően fél-egy perc a mentés. (Jó mondjuk 1 magon, de akkor se 0)
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
CM9 gyári, Dolphin beta, Opera mobile
A szolgáltatás pont nem érdekel, ez arra válasz, hogy nem megy androidon. Aki meg Spica-ZTE Blade-Galaxy S után Apple fan-nak gondol, az gondolja át még egyszer.
-
Chosen
addikt
Most kivételesen a Samsungé az eredeti ötlet.
sdd2: Vízállók között valóban felüdülés egy ilyen.
benvolio: Ex-Omnia 7 userként azonnal szembeötlött, de nem én vagyok az egyetlen akinek feltűnt, másoktól is olvashatsz hasonlóságot felfedező véleményeket.
Ricardo: Omnia 7 egy 2 éves telefon, nyilván nem fog jobban kinézni mint egy 2012-es. Persze erősen szubjektív.
-
Chosen
addikt
válasz enginev3.0 #14413 üzenetére
-
Chosen
addikt
Naplemente
Visegrádról panorámaGalaxy S, stock ICS camera app.
-
Chosen
addikt
válasz istnag #14005 üzenetére
Rossz képeket egyik sem csinál, mindkettőnek megvannak a maga jellegzetességei. One S-re a szokásos HTC-s dolgok jellemzők, kissé túlélesített és túlszaturált, S II-nél pedig a zaj és részlethiány van jelen. Ha össze kéne foglalni, akkor az S II inkább valósághűbb, a One S pedig "eyecandy-bb" avagy szemnek kellemesebb képet készít. Otthonra bármelyik jó lesz, komoly kamerának meg egyik se.
-
Chosen
addikt
válasz Motion_Blur #13657 üzenetére
Mmm de szívesen fotóznék velük.
Egyébként jók a képek.
sdd2: Első kettő nagyon jó Leragasztás meg szerintem csak placebo, máshova fókuszált a két képen így nem hasonlítható össze.
-
Chosen
addikt
Nokia 808 PureView vakteszt
-
Chosen
addikt
válasz matyi19 #13440 üzenetére
N8 a legjobb kamerával szerelt telefon ebben az árkategóriában, mivel azt nem akarsz újra ezért egy annyira vegyes és széles mezőny tárul eléd az utána következő rétegben, hogy nem lehet 2 szóból lezavarni a választ, képminőségben egyik itt jobb, másik ott, olyan szempontból mindegy mit veszel, hogy a közelében se lesz az N8 szintjének, a kamerán kívül pedig csak egyéni preferenciák döntenek, (OS, minőség, funkciók stb) amire a linkelt topikban tudnak majd választ adni. Hiába mondom, hogy mondjuk az SGS2 viszonylag jó kamerában, lehet hogy nincs rá kereted, nem tetszik a műanyag hátlap, vagy 1000 más lehet. Ott a topikban majd segítenek, az itt készült képekből pedig majd látod, hogy megfelel-e neked kamerában vagy sem. Ha van 2-3 kiszemelt készüléked, akkor érdemes visszanézned ide, hogy közülük melyiknek van a legjobb kamerája.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz Vasinger! #13075 üzenetére
Nyáron megszaporodnak ezek a tejködös képek, általában a meleg miatt a lencsére ült pára okozza, érdemes megtörölni fényképezés előtt, lehet, hogy nálad is ez volt a gond, mivel a beltéri (hűvösebb, tehát páramentes környezetben) nem volt köd a képeken.
Egy összehasonlító képet tudok mutatni, Galaxy S-ről, amit videóból vágtam ki:
Párás, majd megtörölt lencse. Látható, hogy eltűnik a köd. (amihez hasonló ül nálad is a képeken)
Még talán van egy kis nap, törölgesd meg és próbáld ki úgy, hogy milyen képet készít.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz BigBlackDog #13017 üzenetére
A gyári képek egész jók, Pro HDR-t ne erőltesd szvsz, természetellenesen túlszaturál, a HDR-ek meg durván elcsúsztak. (állvány nélkül ez van általában)
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz rankesz #12578 üzenetére
Teljesen jó lett.
Fehércápa: Képeknél jól szerepelt a Ray, ami elválasztotta a legjobbaktól, az a részletek hiánya, ez a gyengéje sajnos. Videóknál pedig az alacsony bitrate fogja vissza, ami miatt megint csak elvesznek a részletek.
Damage401: Nincs ezzel semmi gond, még gyengébb fókusszal is jobb videót vett fel másoknál, akkor miért sorolnék be elé egy gyengébbet?
B1T3: Köszönöm.
irgum: Köszönöm. A fotós ismerősöm nevében is köszi, aki nagy segítségemre volt.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
-
Chosen
addikt
Nézzétek a Galéria képeket: [link]
-
Chosen
addikt
Siessen aki még szeretne képet/videót nevezni, már csak 2,5 óra van hátra a lezárásig.
-
Chosen
addikt
válasz hodostamas #12484 üzenetére
Így már jó. Exif-ből néztem meg, mivel nem írtad, de Motorla Defy ugye?
-
Chosen
addikt
válasz hodostamas #12478 üzenetére
Nem győzöm mondani, hogy Gyermekláncfű verseny alapvetően. Nem baj, ha nincs méh, csak gyermekláncfű legyen. Ha van időd, akkor még próbálj meg új képet/videót csinálni, de a versenyhez nem tudom ezeket elfogadni sajnos.
Frissítés hamarosan.
-
Chosen
addikt
SGS: [link]
-
Chosen
addikt
Új videó Galaxy S-el: [link]
donceleger8: Frissítettem.
-
Chosen
addikt
válasz 0xmilan #12431 üzenetére
Külső app-ok használata tilos, HDR szintén, külső lencsék úgyszintén, gyári szoft-al kell lehetőleg. Ide posztolhatsz nyugodtan egyébként a fentiekkel készült képeket, csak a versenyen nem vehet részt.
porse & rizso: döntsetek, aztán írjátok, hogy melyiket szeretnétek.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Ment egy giga update, eddig a hsz-ig frissítve.
-
Chosen
addikt
Mindenki készülékenként egy általa kiválasztott képpel és videóval jöhet. Akit többször látsz a listában, az több készülékkel jött.
App-os kérdésedre viszont már korábban megírtam a választ:
"Annyi javaslatom lenne még egyébként, hogy csak gyári programot használjunk, ha valaki mégis valami miatt kényszerű mást használni, akkor legyen benne 100%-ig biztos, hogy nem nyúl bele a képbe, mert nem az app-ok szaturálási versenyét szeretném látni. "
-
Chosen
addikt
Volt egy szabad fél órám, csináltam egy bejegyzést a versenynek: Erre tessék
Nevezések továbbra is ide, kérdések, versennyel kapcsolatos dolgok oda mehetnek.
-
Chosen
addikt
válasz DemonDani #12334 üzenetére
Megoldható úgy, hogy szombatig mindenki maga válasz egyet a saját képei/videói közül, amit nevezni szeretne, és jelzi itt a topikban. Így nem kell X kép közül bogarászni.
MC Pite: Addig menj, amennyi a minimum fókusztávolságod, ha tovább nem megy, akkor ennyi, de ne croppolj, eredeti méret kell.
Annyi javaslatom lenne még egyébként, hogy csak gyári programot használjunk, ha valaki mégis valami miatt kényszerű mást használni, akkor legyen benne 100%-ig biztos, hogy nem nyúl bele a képbe, mert nem az app-ok szaturálási versenyét szeretném látni.
-
Chosen
addikt
Egyébként ha szeretnénk ebből sorrendet is állítani, akkor tűzzünk ki egy dátumot, mondjuk szombat éjfélig próbálkozzon mindenki képekkel videókkal (videót is bátran!), aztán vasárnap felállítunk egy sorrendet. Mit szóltok?
-
Chosen
addikt
válasz MC Pite #12318 üzenetére
Igen. A képet elég távolról lőtted, ráadásul oldalról, közelebbről kellene lőnöd, a virág közepére fókuszálva felülről, ahogy a legtöbben csináltuk. A videóban pedig megpróbálhatsz szintén közelebb menni, de a Black valami földöntúli fókuszt kapott el abban a videóban, nem hiszem, hogy be tudnád fogni (vagy bárki más). De a lehetőség előtted áll, ha nem akarod, hogy az N8-at lenyomja a trónról egy Black, akkor hajrá.
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12308 üzenetére
Aludj egyet, és holnap fuss neki újra, amit javasoltam abszolút nem ördöngösség, mindössze +2db kattintás, de minden embert megmentenél vele a hátam közepére kívánt atw.hu reklámoktól.
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12306 üzenetére
Ha már link, akkor a direkt linket légyszives, idegesítőek az idióta tárhely reklámok. A most linkelt képen jobb gomb, kép url-jének másolása és azt illeszd be, és ez lesz az eredmény: [link]
Damage401: Tulik piros közelebb c. kép nem semmi, ebbe én is szerelmes lennék.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz DemonDani #12294 üzenetére
Korábbi képei alapján számítottam rá, hogy jó lesz.
Ricardo: Engem inkább a hordótorzítás és a homályos képszélek leptek meg.
Egyébként a Defy-al kapcsolatban szerintem ROM-szinten lehet valami gebasz nálam (CM 7.2 van rajta éppen), mert GSMarena-nál sokkal jobban szerepelt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz DemonDani #12249 üzenetére
Tényleg félreértettelek. Én szvsz nem támogatom az 500Ft-ost, mert:
-minden példány eltérő (egyik régebbi, kopottabb, másik újabb, jobb)
-beltérben mindenkinél eltérő a megvilágítás, ezáltal a kép is
-hullámosA sárga virágba most eléggé beletrafáltunk referenciákat tekintve, mindössze annyi a hibája, hogy más-más fejlődési szakaszban vannak, és a az időjárás befolyásolja a képet, de kezdetnek nem rossz.
-
Chosen
addikt
válasz tzsolesz #12207 üzenetére
Megpróbáltam összehozni egy hasonló videót, mint a tiéd, de a nyomába se tudtam érni. Ha ennél közelebb kerültem, akkor már nem tudott fókuszálni. Videó erre
DemonDani & sagit: ha még pár ember jelzi, hogy érdekelné, akkor tényleg elkezdhetünk valamit szervezni. Szvsz pár referencia készülékre szükség lenne, mint N8, 4S stb, amiket a legjobbak között tartunk számon, hogy legyen mihez hasonlítani a többit.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Ugyan a fotós verseny elmaradt, de fotós tesztet nem hozunk össze? Kíváncsi lennék egy házi tesztre, mondjuk N8 vs 4S vs SGSII és még minden amit csak valaki hoz (én pl egy SGS-el tudnék beszállni), akár egy logout cikk is kikerekedhetne belőle.
Csak egy állvány kell hozzá és egy alkalmas környezet.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Elkészült, Veletech galéria erre: [link]
(Mobilaréna preziben tévedtem, első négy slide hiányzik)
Természetesen Galaxy S.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Hát igen, ez még elég korai kép. Amikor én odaértem akkor kb 5 perc alatt egyszer sem lehetett HTC telefonokhoz odajutni.
B1T3: Már töltöm fel őket. Viszont a fényviszonyok elég gyengék voltak, plusz egy 5-10 fős tömeget feltartani fényképezgetéssel sem a legnyugodtabb környezet. Egyébként a képek célja sem a minőség volt, hanem liveblogoltam ismerősömnek az eseményt.
mod: Egyébként a teljes Mobilaréna prezi anyaga benne lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12136 üzenetére
-
Chosen
addikt
válasz Varlaisaran #12136 üzenetére
-
Chosen
addikt
válasz BalanceR #12097 üzenetére
Sajnos nem látszószög. Csináltam egy képet az összehasonlításhoz: [link] Az i4S-nek talán kisebb, de maximum ugyanakkora látószöge van, mint az N8-nak, ennek ellenére az N8 képe csak töredéke 4S-ének. Mivel az N8 rendelkezik a mobilok között az egyik legnagyobb látószöggel, ezért képtelenség, hogy ennyivel kisebb legyen. Ezen tisztán látszik, hogy sokkal közelebbről, ráadásul kissé balra eltolva készült a kép, ezért nem valós az ott kapott eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Kamera teszt: One X vs Galaxy S II vs Nexus vs N8 vs iPhone 4S
Az eredményeket fenntartásokkal kezelném, ugyanis elég nagy hiba, hogy valószínűleg nem használtak állványt, mivel itt-ott méteres különbségek vannak távolságban és oldalirányban a képek között.
Főleg makró részen üt vissza, ahol i4S-el sokkal távolabbról készült a kép, mint a többivel, ezért is sorolódik hátra, pedig ismerjük az i4S-t irgum képeiből, ha valamiben, akkor makróban jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Drón topik
- Posta, csomagküldés
- Opel topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!