- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
akooos
veterán
válasz trialboj #83876 üzenetére
Erdőben, beszűrődő kevés fénynél egyik telefon sem fog remekelni, ha csak előkapod és lősz egy képet. Túrázás közben gondolom a kompozíció érdekel a legkevésbé, ezért a fényképek 80%-a ki fog égni. Ha csak a fotózás a lényeg, akkor vegyél inkább egy MILC-et vagy valami jobb Bridget.
Oda mindegy, hogy S9 vagy S8 vagy P20 vagy bármi.
-
akooos
veterán
válasz trialboj #83874 üzenetére
És ha azt mondjuk, hogy a P20 a legjobb akkor a szimpátia teljes hiánya ellenére is azt veszed?
Azt vedd amelyik tetszik.
Olvasnivaló[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz Plazmacucci #83832 üzenetére
Az első nagyon tetszik, a többi nem kiemelkedő szerintem.
-
akooos
veterán
válasz Plazmacucci #83826 üzenetére
Note 9-re váltottál ugye? Dobhatnál pár képet ide, úgyis kevés volt eddig
-
-
akooos
veterán
válasz HUTCHDB #83360 üzenetére
A pro módban minden beállítás manuális. Ha hagyod az alapon, hiába raw, a beállítás hiánya miatt értelmetlen abban fotózni. Ha a rossz rawot átmented jpg-be, akkor sem lesz jobb. A raw egy sima tömörítés nélküli fénykép, amit az esetek 90%-ában ki kell dolgozni. Amit te leírtál, az alapján pont elég az automata mód, max gcam pluszban.
-
akooos
veterán
-
akooos
veterán
válasz zsolt19900 #83136 üzenetére
Valamelyik Huawei eyecandy beállítást használnám. Fénnyel festés és társai. Egyébként pedig ilyen 4-8 sec minél alacsonyabb isoval.
-
akooos
veterán
válasz eladogeppc #83107 üzenetére
Minden kép úgy néz ki, mintha bemozdultál volna az exponálás pillanatában.
-
akooos
veterán
válasz papelado #83038 üzenetére
Már megint hol van a bokeh?
"Bokeh is the aesthetic quality of the blur produced in the out-of-focus parts of an image produced by a lens. Bokeh has been defined as "the way the lens renders out-of-focus points of light"
Én egyik képen sem látok ilyen elmosódást..Nem hogy fényt, de semmilyet. Arra gondolsz, hogy a fókuszon kívül eső részei a képnek nem élesek? Vagy nem értem tényleg, mindig ezt írod...
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz Quqesz #82904 üzenetére
Csináltam pár képet este, de az iPhone fotója olyan rossz lett, hogy azt meg sem osztom, mert valószínűleg én szúrtam el valamit és nem a valós tudása jönne ki.
Automata (itt csúnyán elmérte a V10 az egész képet.. csináltam 5 változatot, mind ilyen sárga lett)
Bal oldalon LG V10, jobb oldalon Note 8.
Majd jobb körülmények között megpróbálok úgy képet csinálni, hogy mind a 2 telefon 4:3-as képarányban rögzít (és megpróbálok rendes képet csinálni az iPhonenal is).
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
iOS-re melyik app a legjobb manuál kamera? Amiben lehet 1/4 s fölé menni?
-
akooos
veterán
válasz Plazmacucci #82833 üzenetére
Ráadásul az RAW HDR, Moz ajánlotta azt, mert az iphone SE-ből durva dolgokat lehetett kihozni úgy (is).
-
akooos
veterán
válasz Motion_Blur #82815 üzenetére
Tegnap este óta nem jó, addig jó volt Ahogy a korábbi hsz-eket látod, éppen keresés folyik, hogy melyik lehet az utódja..
-
akooos
veterán
válasz Intruder2k5 #81624 üzenetére
Mert az a sima playből telepíthető google kamera, nem pedig a hdr+-os moddolt változat.
-
akooos
veterán
válasz Sirandrish #81461 üzenetére
Volt gcamos kép, gondolom az is moderálva lett, joggal, de ha Aryon hsz-ére lett válasz törölve, akkor nem értem az egyértelmű flameindító hsz miért maradt.
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz Sirandrish #81314 üzenetére
Így a jó
-
akooos
veterán
válasz Ricardo #80645 üzenetére
DNG linkelés teszt
Note 8 DNG, csak a megtekintés miatt.
szerk:
Na hát úgy látszik megy driveról a dng direkt linkelése jpg konvertálás nélkül is. Csak onnan nem tudom, hogy lehet direkt linkelni. Na de részemről mindegy, csak érdeklődés szempontjából volt "fontos", hogy lehet-e ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
akooos
veterán
válasz BigBlackDog #80638 üzenetére
Én ezt értem, arra irányult a kérdés, hogy tegyem-e ide be a dng fájlt, amit itt ugye nem lehet megnézni vagy konvertáljam külső appal jpg-be, amivel elvesznek a dng előnyei.
-
akooos
veterán
válasz Ricardo #80632 üzenetére
és Bodrik.
"Ez lehet DNG fájl is, de csak, és kizárólag abban az esetben ha azt az adott telefon alapból tudja, és nem történik rajta semmi módosítás."
A DNG fájlt nem tudom a telefon saját fényképező alkalmazásával jpg-re konvertálni. Ha egy másik appban jpg-ként mentem el, akkor azzal mi a helyzet? Nem magam miatt kérdezem elsősorban, mert a note érintetlen rawban elég tré, de van olyan telefon ami viszont erősebb ebben.
-
akooos
veterán
Akkor bocsánat a megnevezésért, azt hittem működik tárgyakkal is. Elvégre azt a módot választottam ki, nem tudtam, hogy csak emberrel lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal