-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Optimalizálás kikapcsolva.
Ugyan az a 2 szenzor, de még is jobb a 22 ultra (ami mondjuk el is várható)OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
Az én módszerem szerintem jó, mindent kikapcsolni és ugyanonnan ugyanazzal a kamerával fényképezve.
OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Energie X #105527 üzenetére
S21 fe szerintem jó, a színeket tolja kicsit más irányba mint a valóság, de összességében a jók közé sorolható. Este pl már nem nagyon van esélye az ultra ellen, de az ár különbség nem tükrözi a fő szenzorok közti különbséget. Inkábba többit fizeti meg az ember, ami mást még pluszba ad.
-
addikt
-
addikt
válasz ShadowLac #105450 üzenetére
Igen a színeket írtam én is, hogy elég jól eltalálja az ultra.
Az a kijelző mellett, még mi 11 ultra és a oneplus 9 pro is eléggé gyengécske volt, pedig ez előtt a legszebbeknek azokat tartottam.
Próbáld majd ki az ultra részletest is, eléggé vicces lesz majd az s21 FE képe mellette abban a formában. Igaz csak nappali képeknél, mert este meg eléggé kula.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz sharp4 #105323 üzenetére
Hát nagyon nem ugyan az a 2, élőben nézz meg előtte egy hasonló méretű/súlyú telót. pl egy s21 ultrát. Nekem eleve minden fajta szokott lenni, nekem nem gond ha nagyobb, vagy mondhatnám úgy is, hogy nem baj ha hosszú, csak vastag legyen.
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz leslien #105278 üzenetére
Értem én ha azt a részt nézzük amibe pont a pixel 5 a legjobb, akkor igen igaz, lemos mindent. De azért mára elég sok hiányossággal. (se telefotó, se szupermakró, és ezeket a képeket elnézve, abszolút minőségben sem jobb a 6-os pl) De kinek mi.
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Oneplus 9 pronál felesleges bekapcsolni az AI-t, mert simába úgy tűnik jobb képet csinál. Gcam jobb ebben a formában, de az s22 ultra képénél így sem jobb szerintem, de gondolom belőve jobb is lehetne mint az s22 ultra sima képe.
[Oneplus 9 pro minden bekapcsolva]
[S22 Ultra minden bekapcsolva]
[S22 Ultra részletjavító mód 60%-ra lebutítva ]
És ha már gcamos csalás a oneplus részéről, itt egy kép egymás mellett a gcam és az s22 részletjavítós full méretbeli különbsége között.
Oneplus 9 pro vs S22 Ultra
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Aryon87 #105244 üzenetére
Ez jó kép lett
De itt, sima megyek lövök egy képet szitut demonstráltam és ahhoz a gcam alap beállítása nem jó, a gyári sokkal jobb szerintem. Hint beállításaival biztos jobb lenne.
Mindegy nappal majd megnézem milyen a gyárihoz képest, na meg a samsung ultra részletese ellen. Bár az sem mindig életszerű, mert több sebből vérzik.pl széleken mos és ezer évig csinálja a képet, na meg csak jó fényben jó. De ilyen összehasonlításoknál jól jön, én ráérek.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Továbbra is élethűbb színekben az s22 ultra, részleteben kb egál, a 10x zoom nem fer, de ezt is látni kell. Na de nézek egy gcamot, és azzal is csinálok pár képet.
#105221Thom!: Igen mos a széleken a samsung, de a részlet is kb 2x több.
[Oneplus 9 pro minden kikapcsolva]
[S22 Ultra minden kikapcsolva]
[Oneplus 9 pro minden bekapcsolva]
[S22 Ultra minden bekapcsolva]
[Oneplus 9 10x digitális zoom]
S22 Ultra vs oneplus 9 pro
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Este is jobb az s22 ultra szerintem, részletesebb is és élethűbb is, de legalább zajosabb is.
Küld majd el privátba melyik verzió a legjobb, és felteszem. Gondolom úgy már gatya lesz a csamcsungnak.[S22 Ultra Minden kikapcsolva]
[Oneplus 9 pro Minden kikapcsolva]
[S22 ultra minden bekapcsolva AI + éjszakai mód]
[Oneplus 9 pro minden bekapcsolva AI + éjszakai mód]
-
addikt
-
addikt
Minden kikapcsolva.!
Megjegyzés.: Szerintem részletekben kb egál, de a színeket az s22 ultra jobban vissza adja, szerintem az nyer. Meglássuk este melyik jobb
S22 Ultra vs Oneplus 9 pro
-
addikt
Valahogy éreztem hogy nem lesz meglepetés, este a mi 11 ultra sem tudott nyerni.
[S22 Ultra minden kikapcsolva]
Xiaomi Mix 4 snapdragon 888+ vs Samsung s22 Ultra exynos 2200
-
addikt
válasz leslien #105176 üzenetére
mindesetre szakmailag komolyabbak írták ezt... nem hol mi amatőrök... Rá gondoltál.?
Mert eddig őrá hivatkoztál [link] csak ugye itt sem volt jobb a snapdragon, így ellett felejtve mint tesztelő.
Na mindegy, elengedem a témát, így lehet jobban is jársz.
-
addikt
-
addikt
válasz leslien #105160 üzenetére
Ha ezer összehasonlításban/tesztben kikap szegény snapdragonod, akkor is az marad a jobb számodra, ami nem baj csak annyi, hogy a kék pirulát választottad.
ShadowLac: Persze én is látom, de viszont részletesebbnek látom és a színek is jobbak videó alatt valamint a hdr is jobb exynoson, de kinek mi tetszik jobban. Engem pl nem zavar a zaj annyira mint mást.
10x zoomban meg egyenesen megeszi, de ois ban meg az a sokkal jobb.
De az lenne a legjobb ha itt lenne és összetudnám hasonlítani, ha látom majd több tesztben hogy tényleg jobb lehet veszek egyet, de addig míg a másikat látom jobbnak mi a t.k.mnek.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Amúgy észrevettem neki, valami snapdragon fóbiája van.
Akku, hőmérséklet, kamera is szerintem jobb exynosban.
ois és játékokba meg a snapdragon a jobb.
Gondolkodtam egy snapdragon verzió beszerzésén, de gyorsan lemondtam róla a videók és az új összehasonlítók alapján.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ShadowLac #105148 üzenetére
1. képen a 22 plus.
2. képen a 22 ultra.
3. képen kb ugyan az.
Ha nem számít a szebb kijelző, az spen és a 10x telefontó és a szebb kinézet(nekem szebb), akkor nem nagyon érdemes az ultrát venni. Ez a pár kép alapján mondom csak ezt.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Minden kikapcsolva.
Mi 10 Ultra vs Mi 11 Ultra
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Bagoly01 #105073 üzenetére
Honor Magic4 Ultimate Ezt vártam a sima magic 3 megjelenésekor, az igazi magic 3 pro plus utódot. Féltem hogy nem fog olyan jól kinézni mint az elődje, de ez kb ugyan olyan maradt, ami számomra a legszebb/vageszabb teló a piacon. Gondolom bőven 500 felett lesz. És ahogy látom ez is 1/1,12" szenzor mint a 11 ultra. Vajon a gn2 es vagy valami újabb. Viszont továbbra sincs 10x zoom.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Több hetes összehasonlítás után a véleményem a 2 telefonról.
1. Fő szenzor.: Nappali fényben a mi 11 ultra egyértelműen jobb nekem, este már kb egy szint, ha az éjszakai módot is használjuk.
2. Széleslátó.: Nem minden esetben, de a legtöbb képnél az s22 ultra a jobb, a kisebb szenzor és felbontás ellenére is.
3. Zoom.: Az s22 ultra jobb, de nem olyan sokkal mint azt gondolná az ember, kb éppen hogy jobb.
4. Makró.: Nem kérdés a smasung sokkal jobb, a mi 11 ultra makrója mint bármely másik telefon sima makrója.
5. Videó.: Mind a 2 nagyon jó, de a samsung kezelőfelülete sokkal felhasználó barátibb. Pl. Sokkal könnyebb a lencsék közti váltás és simább is + itt a 10x zoom tényleg jóval jobb.Továbbra is tartom, hogy szerintem az s21/22 Ultra az egyik legjobb, ha mindent összevetve nézzük. Mindenben hoz egy jó szintet. (Szerintem)
S22 Ultra vs Mi 11 ultra
-
addikt
[S22 Ultra] Minden kikapcsolva
[Mi 11 Ultra] Minden kikapcsolva
[S22 Ultra] Pro mód auto
[Mi 11 Ultra] Pro mód auto
[S22 Ultra] sima auto
[Mi 11 Ultra] sima auto
S22 Ultra vs Mi 11 ultra
-
addikt
S22 Ultra új frissítése jobb fényviszonyok között, igaz itt is pont lement már a nap.
Minden kikapcsolva, csak az utolsó képnél kapcsoltam be a HDR-t a mi 11 ultrán és a jelenet optimalizálót a 22 ultrán.S22 Ultra vs Mi 11 Ultra
-
addikt
S20 FE Exynos
-
addikt
válasz #96241664 #105033 üzenetére
Én csak azt írom amit látok, persze ettől még lehet nem így van.
Megnézném a mate 30 pro-t a mi 11 ultra mellett., de az az érzésem így megnézve a teszteket, hogy kikapna.
De lehet megkéne nézni, ha ennyire jó.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
válasz #96241664 #105030 üzenetére
Tapasztalatom alapján, pedig eléggé számít a szenzor mérete.50/50%-ba
Most ha sorrendbe kéne raknom melyik telefon csinálj a legjobb képet, akkor a sorrend így nézne ki.
mi 11 ultra, p40 pro plus, s21 ultra/22 Ultra/Pixel 6 pro.
Lehet pont csak a véletlen, de eléggé adja magát, hogy a szenzor nagyon is számít.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
Új frissítés feltelepítve a 22 ultrára, nézzük mit alakít megint a beast ellen.
Minden kikapcsolva.
S21 fe nem volt kéznél sajnos.S22 Ultra vs Mi 11 Ultra
-
addikt
válasz Aryon87 #104976 üzenetére
Te nem vagy olyan telefon búza vagy mint én, hogy akkor is cseréli ha nem kell.
De ha a kamera a legfontosabb, akkor egyikre se. P40 pro szvsz van olyan kamerában mint ezek sőt.
De ha választanom kellene ezek közül, akkor nem kérdés hogy a 21fe lenne az, még ha valamivel drágább lenne, akkor is.
Ugyan azon az áron meg aki nem azt választaná, az szerintem nem 100-as.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
válasz Aryon87 #104965 üzenetére
Nekem pont hogy tetszett, szebb mint a 20 fe szvsz, élőben sokkal jobbat mutat mint a képeken. És tényleg jó képeket csinál, de azt azért megnézném, hogy jobb e mint a sima 20fe, mert szerintem kb egy szinten lehetnek.
S22 Ultra meg este szvsz nem rossz, elég szépen helyt ált a mi 11 ultra ellen is. [link]
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Plazmacucci #104962 üzenetére
Na úgy már igen.! Nagyon szép is élőben(fehér)
-
addikt
válasz Plazmacucci #104960 üzenetére
Szerintem sokkal jobb az Ultra, de persze az árkülönbség miatt ez elvárható is. Árához képest, tényleg az egyik legjobb a 21 fe
-
addikt
Mi 11 Ultra vs S21 FE Snapdragon 888 változat.!
Minden kikapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Szenzor harc HM3 vs GN2
Estit is csinálok majd.Pro mód raw-ból kinyert jpg, mind 2 nél 50iso a 11 ultra 1/1600 záridő a 22 ultra 1/1500(samsungba nincs 1/1600)
A samsung jóval világosabb képet csinál ugyan azokkal a beállításokkal, így most a mi 11ultrát komponáltam be, és a megadott adatokat adtam meg a samsungnak.[S22 Ultra]
Mi 11 Ultra vs S22 Ulra[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ja ha úgy nézzük, hogy más mobillal, akkor nincs is nagyon jobb semmi. Csak a nappalihoz képest eléggé rohamosan romlik a minőség.
#104938ShadowLac: Elég nehéz megmondani melyik a jobb, nem is tudok egyértelműen dönteni, de talán a 21 ultra mert megetet a kontrasztosabb képével.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Plazmacucci #104934 üzenetére
Hát ez igaz, ez a szürkület eléggé megfekteti őket. de a kisebb rossz szerintem a mi 11, így gépen visszanézve.
-
addikt
Összehasonlítás Szürkületbe.
Mi11 Ultra vs S22 UltraOnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz leslien #104912 üzenetére
Viszonyítási alapnak szvsz elég egy mi 11 ultra is. De ha csak azt keresed, hogy hol a jobb az sd, akkor nyilván találsz mert nem ugyan az a 2. De ha pl ugyan olyan jó, vagy jobb az exynos egy részletesebb jobb tesztben, azt észre se veszed.
Videó OIS-be tényleg jobb az SD változat.
Engedjük el szerintemHogy kép is legyen, 2010 ből
[link]I8910 Omnia HD
-
addikt
válasz leslien #104904 üzenetére
A videóból az jön le, hogy kb egyforma erős az exy még stabilabb is, és ugyan addig bírja az akku,( nagyon kevés kép alapján dönt) itt sokkal több kép van és nem jobb a sd. [link] legalább is ebben a tesztben.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Szerintem is jobb, de lehet nem annyira drasztikus a különbség mint ahogy írod.
Zoomban meg én is többet várnék, de azt tegyük hozzá, hogy a mi 11 ultra szvsz a legjobb 5x zoomal rendelkezik telefonok között és így is érezhetően jobb a 22 ultra, de nah.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
válasz Plazmacucci #104875 üzenetére
S22 ultra kicsit jobban vissza adta a színeket, de zajosabb. Mi 11 ultra tükör sima, ennek ellenére kb ugyan olyan részletes is. Ez talán a legfontosabb a különbség a 2 között.
Zoom ban meg okk a samsung jobb, de többet vártam volna mivel az optikai a másik meg nem.
Ha nagyon választanom kéne ezek a képek alapján, fő szenzoros képekben, szvsz a mi 11 ultra jobb valamivel.
Csinálok még párat.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
Nappali Képek, minden kikapcsolva.
Forgott a keverős gép.
Hozhatok még ha szeretnétek.[S22 Ultra] 10x zoom
[Mi 11 Ultra] 10x zoom
S22 Ultra vs Mi 11 Ultra
-
addikt
Egy kis kendőzetlen Ultra harc.
Se AI, se hdr, se éjszakai, semmi nincs bekapcsolva.
-
addikt
-
addikt
válasz Aryon87 #104858 üzenetére
Én mi 11 ultrát hasonlítottam már a i13 al, nem volt számára ellenfél szerintem. Vagy legalább is abban a helyzetben nem volt. P40pro+ hiába régebbi, tudna meglepetést okozni.
Itt egy másik 10x zoom, ez azét jobb.
[link]
S22 UltraOnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
válasz Aryon87 #104856 üzenetére
Azok tényleg elég gyengék lettek, nem is értem. Kell neki a stabil kéz az tuti, olyan mintha bemozdultak volna. Nem kéne ennyit inni. A p40 pro plusal is sikerült ilyeneket.
Fő kamera képe topp kategória, de egy mi 11 ultra jófényben elverné szerintem. De majd kiderülOnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
válasz Plazmacucci #104851 üzenetére
SD verzióba jobb a stabilizálás és erre mondták, hogy elvileg javítják, de hogy lesz e belőle valami. Bár így sincs vele gond, de szerintem az x3 pro-ban jobb volt videónál az ois.
-
addikt
válasz Elit3Zotya #104849 üzenetére
Mondom megnézem már megint, mert ez tényleg elég béna, és a videó stabilizálás sem volt bekapcsolva. Így azért sokkal jobb, de elvileg ez így is elég béna és frissítik.
-
addikt
[4k 30 fps videó] Stabilizálás lehetne jobb, elvileg frissítés ezt is megoldja.
S22 Ultra
-
addikt
Jelenet optimalizációt elfelejtettem kikapcsolni.
S22 Ultra
-
addikt
válasz Drakmusz #104830 üzenetére
Hát az lehet, de én elég kedvezményesen vettem, és 1-2 hónapig még tuti el tudom adni többért, mint amennyiért vettem. Ha csak a kamerát nézzük, jobb a pixel ár érték arányban, de egy telefont nem csak a kamera tesz ki. Másnak az is fontos, hogy a kijelző még szebb, külalak, stabilitás, SPen stb.
-
addikt
válasz bbendre #104835 üzenetére
Ez pl az általad vélt jobb pixel képnek a közepe, pár cm-el arrébb már az ultra a jobb.
És akármelyik képen van ilyen részlet, ahol ez vagy az a jobb. De megértem ha neked a pixel képe a szebb, kb azt keresed, hogy hol van az a részlet ami nem olyan mint a pixel és ha nem olyan, akkor az csak rosszabb lehet. Aminek valljuk be van alapja. Remélem Még jobbá teszik az ultra képét a frissítések, bár nem tudom meg lesz e addig.
Nekem a nexus 6p volt a legjobb google telefon, azt nagyon szerettem.
[link]OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
válasz bbendre #104827 üzenetére
Én pont nézem már sokadjára ezeket a képeket, hogy a samu több képen egy picit még részletesebb, de van ahol a sötét bebukott a samun pl a kerék amit írtál is. Összességében szerintem jobb a samu képére ránézni. De nyilván van olyan helyzet amikor a pixel jobb lesz, de a nappali képek nagyon nem az Faceunblur gondolom a pixel jobban megoldja, de pl a zoom fotók szerintem nem fogják a pixel felé billenteni a mérleget.
Most meg nappali képminőségbe se jobb a pixel, ha csak ezt az összehasonlítást nézem. És ez még csak egy pár hete megjelent telefon, amire egy frissítés jött csak, és az sem a kamerára összpontosított.
De lehet holnap már ballábbal kel fel a ultra.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
Annyira mondtátok, hogy jobb a pixel, hogy már majdnem vetem egyet az ultra mellé, de ezeket a képeket látva, nem jobb a pixel.
Ultra zajosabb valamivel, de ezzel együtt talán még részletesebb is, ami számomra is meglepő.
Nagyon minimális a különbség, nagyon keresni kell hogy melyik mibe jobb.[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
Részletekben kb egál, de a pixel jobb az árnyékokban, az ultra képe nekem élethűbb nem tudom melyik ált közelebb a valósághoz. Az ultrán szerintem nem kapcsolt a hdr.
#104814natë Frissült az expert raw is, de nem néztem még változott e. Bár az annyira kula szerintem, hogy az isten se tudna rajta segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #96241664 #104790 üzenetére
Nagyon vártam belőle a plus modellt, de maradt kb ugyan az mint egy p50 pro. Ami persze nagyon ott van a szeren kamera fronton, csak na. Szvsz a magic 3 pro plus kamerában ezt megveri, csak az meg beszerezhetetlen, vagy ha igen, akkor csillagászati áron.
-
addikt
válasz leslien #104786 üzenetére
Igen ő megcsinálta a tesztet, és ha engem kérdezek az exynos jobb Videó stabilitásban exynos-on videónál bug van, amit elvileg javítanak. De videó is szebb az exynos verzión, csak a stabilizálás gyengébb egyenlőre.
[link][ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz bbendre #104781 üzenetére
Persze nem mindegy min nézi az ember, de ők ugyan azon a monitoron nézik egymás mellett.
Szerintük sokkal jobb a 22 ultra mint a 21ultra vagy a note 20.
De mindegy is engedjük el, mert ez csak egy youtube videó, egy vélemény a sok közül.OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
addikt
válasz Plazmacucci #104779 üzenetére
Az hogy már csak ránézésre jobb a kép, az egyáltalán nem is számít neked akkor gondolom.
-
addikt
válasz Plazmacucci #104777 üzenetére
Ez igaz. De azért az se baj, ha a hangot is bekapcsolod.
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest