Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz Zoty4 #5250 üzenetére

    Biztos, hogy fogyaszt. Bár tényleg attól függ milyen pulzust érsz el vele, de szerintem ezzel a sebességgel akár még többet is mint kellene.. bár a bringázásban nem vagyok otthon nagyon. De ha pl. közben nem is "zsírégető zónában" vagy, utána is éget zsírt a szervezet (fokozottabban úgy értem), még 24 órán át. A rendszeres mozgás ezért is fontos, akármi is az ha elég hatékony és intenzív, mert gyorsítja a fogyást (nem csak azért mert xyz kalóriát eléget, hanem mert az anyagcserét is gyorsítja).

  • acehawk

    tag

    válasz #41635072 #5248 üzenetére

    A magasságodhoz nem sok a súlyod. Ne akarj pálcikaember lenni!
    Inkább az a kérdés mennyire vagy izmos?

    Igaza van az előttem szólóknak. Egyél legalább 2000 Kcal-t. Ami főleg fehérjéből álljon, de 150 g CH (szénhidrát) alá elsőkörben ne menj.

    Én egy kis tábázatban vezetem a napi táplálékbevitelt. kg, Kcal, fehérje, CH, zsír.
    Nem mérem ki az ételt, ez ahoz kell, hogy ha elszáll a súlyom akkor tudjam mit és mikor rontottam el.

    Esetleg kondizni nincs lehetőséged?

  • #41635072

    törölt tag

    válasz acehawk #5253 üzenetére

    Kondizni sajnos nincs.
    Lépcsőzés mennyire célravezető? :D Azzal lehet a combból és a fenékből lefaragni?
    Jah, és tej mennyire hízlal/azt lehet inni?
    A magasságodhoz nem sok a súlyod. Ne akarj pálcikaember lenni!
    Hááát biza sok, izom nemsok van, ez kb mind zsír. :DDD

  • hanee

    senior tag

    válasz #41635072 #5254 üzenetére

    Szia!

    Lefaragni kimondottan a fenékből és a combból szikével lehet. Helyi fogyás nem létezik. A szervezeted dönti el teljesen önkényesen, hogy legelőször honnan ad le.. valakinek hasból megy, van akinek derékből, fenékből.. a nők általában olyan szerencsétlenek, hogy mellből megy le elsőnek :D
    Én mondjuk szerencsés vagyok, nekem egyszerre mindenhonnan szokott egységesen és a mellem sem megy össze..

    A tej, ha 1,5%-os akkor nem hízlal túlzottan, persze mértékkel kell inni! Én sokszor eszek olyat még este is, ami tejjel készül, illetve a fehérjeitalomat is tejjel készítem (amit többnyire este iszok meg, mivel este van időm edzeni).
    Viszont vannak emberek, akiknek meg is állítja a fogyást a tej.. szerintem a laktóz tartalma miatt, de nincs rá tudományos bizonyítékom :D

  • D600

    tag

    válasz hanee #5255 üzenetére

    :DDD Hanee nem is láttam, hogy eddig írtál a topikban, pedig látom érted a témát. ;)
    Igaz amiket leírtál, de hozzátenném mégis, hogy a rizst nyugodtan beiktathatja az étrendjébe. Ha sportol, akkor jó erőforrás, illetve én soha nem vettem észre, hogy híznék tőle az évek alatt, pedig szinte csak rizst fogyasztok.
    Saját bőrömön tapasztalva a tejtől sem lehet hízni, pedig egy fehérjeturmixomba kb. fél litert öntök.

    Még annyit, hogy a testsúly méregetés tényleg csalóka. Hisz, ha valaki elkezd mozogni, sportolni, akkor velejárója, hogy nem csak a zsír kezd csökkenni, hanem fejlődik az izomzata is. Így hiába méregeti a testsúlyát, lehet nem fog a mutató lefelé menni. :U

    [ Szerkesztve ]

  • Zoty4

    őstag

    válasz D600 #5256 üzenetére

    nomeg mondjuk egy komoly kocogásnál vagy biciklizésnél rengeteg folyadékot is veszít az ember, szal nem midnegy mikor méri meg a súlyát.

  • hanee

    senior tag

    válasz D600 #5256 üzenetére

    Szia!

    Én azt vettem észre, hogy ez egyénenként eltérő.
    Illetve azon is múlik, hogy ki miből szeretne lefogyni és mennyit mozog, valamint hogy előtte mit és mennyit evett! Én például nem tudok fogyni ha eszek rízst, krumplit, tésztát.. más tud. Pedig én mozgok is. De nyilván, ha valaki például 110 kilóról indul és előtte egész nap zabált és megevett 8000 kcal-t ha hirtelen lecsökken az ételmennyiség 2500 kcal-ra, egy ideig jól fog fogyni rízzsel és tésztával is :DD

    A tej elméletileg nem is hízlal. Viszont egyes embereknél belassítja az anyagcserét és ezáltal nehezíti a fogyást..

  • hanee

    senior tag

    válasz Zoty4 #5257 üzenetére

    Én általában reggel és este szoktam mérni magamat. Este mindig nehezebb vagyok 1 kg-val. Igazából akkor tudom, hogy fogytam egy kilót, ha napokig kevesebbet mutat reggel is és este is a mérleg, mert néha mozog le-fel pontosan ettől függően, hogy előtte mennyit ittál, ettél, kakiltál-e, stb..

  • Zoty4

    őstag

    válasz hanee #5259 üzenetére

    értem. :)
    Én hetente egyszer mérem meg magamat, ébredéskor. Nem jó látni hét közben, hogy szinte semmit se fogyott az ember kitartó munkával.
    Azért a hét végére majdnem fél kiloval azért lejebb csúszok.
    Beizmosodtam, lement sok helyről a háj, még a hasamon meg a derekamon van egy kis felesleg. Úgy vettem észre hogy havi 1-1,5 kilot tudtam fogyni az elmúlt 2-3 hónapban. Innentől nehéz lesz, pedig le szeretnék menni 80 körülre, de majdnem lehetetlennek érzem :(
    Most 87-88 vagyok (szilveszterkor 98ról indultam)

  • hanee

    senior tag

    válasz Zoty4 #5260 üzenetére

    Nem lehetetlen, csak ilyenkor már nagyon lassan megy. Ráadásul sokszor az is számít, hogy a kitartó munkád mellett mennyit eszel. Sokszor van, ha túl keveset eszik valaki, akkor tud csak tovább fogyni, ha emeli a napi bevitelt. Ez elég szürreálisan hangzik, de a gyakorlat bizonyítja.
    A havi 1-1,5 kg az nagyon jó, elvileg ez az egészséges fogyás.
    Egyébként most én is küzdök, mert én 61-ről szeretnék lefogyni 54-55-re (160 centi vagyok). Most tartok 59-nél. Kitartó munkával! Remélem sikerül elérni a célomat :K
    Én csináltam magamnak edzéstervet is, amit igyekszek szigorúan betartani. Elképzelhető, hogy ma mondjuk nem fogom betartani, mert tegnap futottam 5,6 km-t és eléggé lefárasztottam vele magamat, ráadásul ma fáj a fejem is rettentően (ilyen mindenféle női bajok kerülgetnek).. szóval lehet felcserléem a hétfői pihenőnapot a mai edzéssel és inkbáb hétfőn edzek :U
    Te szoktad írni, hogy miket eszel?
    Hogy néz ki egy átlagos napod kajálás terén?

  • Zoty4

    őstag

    válasz hanee #5261 üzenetére

    Megreggelizek 7 körül: Nestlé fitnesst
    10 körül betolok egy banánt
    13 kor eszek ebédet: ált csirkemell zöldséggel
    15-16 kor eszek még 1 banánt
    Amikor hazaérek melóból: 19 körül eszek gyümölcsöt: málna, ribizli, cseresznye, meggy, dinnye ilyesmi
    Majd később egy fehérje turmix

    Én csak biciklizek edzés gyanánt, és többnyire csak hétvégén van rá iőm , hogy komolyabb utat menjek.
    Munkába is bicivel járok, az oda-vissza 23km
    Hétvégén: 40-60km/nap de jövő hétvégén megyünk haverokkal egy 210 kmes túrát

    Szal így hétvégén: reggel felkelek kb 9kor: Turmix (3deci tejjel)
    ebéd (Na ez meredek, mert ilyenkor van minden finom itthon) Ált. (csirke) húsleves, utána meg vmi második. Ilyenkor kicsit dőzsölök: Vmi csirkemell pöri+krumpli,+koviubi :)
    Aztán be egy carni-Xet 45 perccel a bicizés előtt, majd mégegyet mikor indulok. Amikor megjövök egy (1,5 adag turmix 5deci tejjel) este gyümölcs (hetente 1-2x 3 gombóc fagyi)

    Persze van amikor nem jön ez ennyire rendezetten össze, de igyexem betartani

    [ Szerkesztve ]

  • hanee

    senior tag

    válasz Zoty4 #5262 üzenetére

    Szia!

    Bocsi, de ez nem igazán diétás étrend :U

    A Nestlé fitness tele van cukorral. Inkább próbálj meg valami cukormentes müzlit beszerezni. A banán délután nem igazán nyerő, mert szintén tele van cukorral. Estefelé már nem gyümölcsöket kéne enni, hanem inkább fehérjedúsat. Túrót, tojást, húst zöldségekkel főleg. Persze lehet enni gyümölcsöt is, de meg kell nézni, milyet. Pl. a dinnye, cseresznye az nem valami jó délután, mert több bennük a cukor. Inkább egyél almát, meggyet, ribizlit, ezek jók.
    Természetesen nyilván az számít első sorban, hogy kevesebbet viszel be, mint amennyit elhasználsz, de a saját dolgodat könnyítenéd meg vele, ha bizonyos élelmiszereket kiváltanál mással, illetve bizonyosakat elhagynál az étrendedből (pl. banán, cukros müzli).

  • Zoty4

    őstag

    válasz hanee #5263 üzenetére

    Oh, most egy világ omlott össze bennem :(
    Azt hittem jól táplálkozok
    Imádom a gyümölcsöket, de délelőtt nem tudok enni, csak este.
    Banánt relaitve könnyű magammal vinni, azért szoktam azt, meg az laktat is

    Milyen gabonapelyhet vegyek? A simákat nem nagyon csípem, vmi izesítése legyen. Tudnál ajánlani márkát?

  • hanee

    senior tag

    válasz Zoty4 #5264 üzenetére

    Szia!

    Ha reggelire a müzlit szereted, akkor pl. Alnatura. DM-ben lehet kapni 1 kg-s kiszerelés ~900 Ft. Ez azért elég vagy két hétre. Én a müzlit reggelire tejjel szoktam. Ez jó, mert ebben vannak aszalt gyümölscök, mazsola (ha szereted).
    De lehet kapni a PLUS-ban is cukormenteset, Morning Sun a neve, és két fajta van. A lila az inkább mogyorót és ehhez hasonlókat tartalmaz, ha pl. az aszalt gyümölcs nem jön be annyira.
    Ha pelyhet akarsz mindenképpen, akkor szintén a DM-ben találsz natúr kukoricapelyhet. Ez is jó reggelire, de ez nincs ízesítve. De te is ízesítheted, pl. a fehérjeporral.
    De én egyébként nem is eszek mindig müzlit, én 1 szelet teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret szoktam enni és iszok mellé egy fehérjeturmixot. Aztán tízóraira szoktam natúr joghurtot / kefirt, vagy update 1-es gyümölcsjoghurtot (azért ezt, mert ebben nincs cukor de finom). De jó a müzliszelet is, feltéve hogy nem sima glükozzal készült. Szóval sajnos ezek a Fitness meg akármilyen cerbona müzliszeletek nem jók. Én ebből is a Norbisat veszem, mert az gyümölcscukorral készült. De jó egy alma is.. végül is tízóraira jó egy banán is, de délután már semmiképpen nem. A bogyós gyümölcsök jók, kivéve a cseresznyét, de ha még mozgás előtt eszed elmegy az is kisebb mennyiségben. A málna is okés.

    Azt figyeld minden élelmiszeren, hogy ne legyen benne: cukor, glükoz, glükoz szirup. Sajnos keresgélni kell :( A legtöbb márkás kaja (Nestlé, Cerbona, stb) tömve van cukorral. És ugye ez az egyik legnagyobb ellenségünk.

    Szerintem amúgy nagyjából jól étkezel, csak kicsit alakítani kell rajta, kiváltani néhány dolgot másra ;)

    hanee

  • D600

    tag

    válasz hanee #5265 üzenetére

    A sport mellett kell a szénhidrát, különben nem csak zsírt fog veszteni, hanem izmot is. A gyümölcs valóban hízlal túlzott mennyiségben. :D Azért 1 db banán nem a világ vége, kis fruktóz nem is árt a testmozgáshoz. Viszont, ha nem fogyaszt valaki semmi jó minőségű szénhidrátot (maltodextrin, dextróz), akkor valamiből be kell vinni. Erre a gyümölcs ideális megoldás kis mennyiségben, tehát mértékkel. A többiben egyet értünk Hanne. :)
    Igaz én magamból indulok ki, mint amatőr testépítő. :D Ha valaki csak fogyókúrázik és nem űz semmilyen sportot ott biztosan más a helyzet.

    Kedves gesztus és megtisztelő, hogy köszönsz hozzászólásnál. :K :U

  • vedini

    őstag

    válasz D600 #5266 üzenetére

    "jó minőségű szénhidrátot (maltodextrin, dextróz)"

    ez még viccnek is rossz

    igaz sokkal jobb mint a répacukor, de hamár diéta, és szükséges ch kell, akkor zabpehely, rizs, pufirizs, brokkoli stb.

    workworkwork...

  • hanee

    senior tag

    válasz D600 #5266 üzenetére

    Szia :)

    Szerintem ilyen nincs, hogy jó minőségű és rossz minőségű szénhidrát. Van gyors és lassú felszívódású szénhidrát, ami különböző rostokkal és egyéb anyagokkal párosul. A glükoz, szőlőcukor gyors felszívódású szénhidrátok, amikre fogyókúra alatt csak kismértékben lehet szükség (ez a kis mérték éppen elég reggel, amikor felkel az ember egy banán formájában, ami annak ellenére hogy gyümölcs, glükozt tartalmaz főleg, illetve a szőlő is ilyen = szőlőcukor --> gyakorlatilag ugyanaz, mint a glükoz, 1 szénatommal eltér a kémiai összetétele, de a szervezetben ugyanaz a hatása).

    Szénhidrát természetesen kell, attól hogy fogyózunk még a napi szükséglet 60%-a szénhidrát alapú élelmiszer kell, hogy legyen. De ezt ki lehet elégíteni a különböző zabpelyhekkel, amaránt pehellyel, zabkorpával, teljes kiőrlésű lisztből készült dolgokkal, más gabonafélékkel (pl. amiket müzliben talál). Ezek sokkal hatékonyabbak, mert lassan szívódnak fel, ráadásul a rost anyag még annak is lassítja a felszívódását..

    A maltodextrin tudtommal élelmiszeriparban használt sürítő anyag, úgyhogy ezt nem nagyon értem :D

  • BÁ Nutrition

    addikt

    válasz hanee #5268 üzenetére

    "Szénhidrát természetesen kell, attól hogy fogyózunk még a napi szükséglet 60%-a szénhidrát alapú élelmiszer kell, hogy legyen"

    ezt kifejtened hogy miert? mit nevezel napi szuksegletnek? milyen szempontbol kell 60%nak lenni?

    youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

  • D600

    tag

    válasz hanee #5268 üzenetére

    Kedves hanee a maltodextrin a leglassabb felszívódású szénhidrát, viszont a lebontása a szervezetben rövid, így kicsi az esélye, hogy elraktározódik zsírként. Napi szinten fogyasztom.
    Ha valaki csak "fogyókúrázik" és nem életmódot vált, mint például a sport beiktatása az életvitelbe, akkor nem igazán lesz maradandó eredménye. Ha viszont sportol, akkor szüksége van szénhidrátra nem is kis mennyiségben.
    A szénhidrát felszívódásának az ideje és a lebontási ideje alapján szerintem jellemezhetjük "minőség"-gel nyugodtan.

  • hanee

    senior tag

    válasz BÁ Nutrition #5269 üzenetére

    Ez azt jelenti, hogy amit egy nap megeszel kalóriamennyiséget, annak a 60%-a olyan élelmiszerből származzon, ami szénhidrát alapú. Tehát nem azt jelenti, hogy szénhidrát alapú legyen 60%-a a többihez képest (fehérje pl) súlyban :D, hanem kalóriában az össz kalória 60%-át szénhidrát tegye ki. Elméletileg normál étrend mellett ez inkább 70%..

  • hanee

    senior tag

    válasz D600 #5270 üzenetére

    Szia!

    "Ha viszont sportol, akkor szüksége van szénhidrátra nem is kis mennyiségben."

    Itt azért szerintem érdemes lenne nem ennyire lazán dobálózni a "nem kis mennyiség"-gel. Mert ez nagyban függ attól is, hogy valaki mit sportol, és milyen intenzitással.

    Amikor valaki például 80-100-120 kilóról szeretne lefogyni, eleve nem is tud olyan intenzitással sportolni, mint az, aki 50 kiló és 4 éve rendszeresen sportol. Mivel a topic "Fogyjunk le!", feltételezem itt nem sokan vannak, akik 50 kg-sok és 4 éve rendszeresen sportolnak :DD Tehát marad a hájtömeg, amit cipelni kell, és a delikvens nem fog vele lefutni 10 kilómétert. Jó esetben tesz egy lendületes sétát, vagy kocog 15-20 percet (és akkor már nagyon jól nyomja) a többnyire tunya életmód után. Szóval nem érzem, hogy egy ilyen után valakinek miért kellene "nem kis mennyiségű" szénhidrát.. Egy fehérjeital gyümölccsel, vagy egy gyümölcsturmix éppen megteszi. Szerintem egy átlag ember nem fog speciális szénhidrátokat venni (és nem is kell), le lehet fogyni a normál élelmiszerekkel is, és életmódot is lehet váltani, csak ésszel kell csinálni :R

    Én három évvel ezelőtt kezdtem az egészet, amikor még valahogy nem is lehetett kapni például update 1-es somlóit és nem is tudtam a fehérjeporok létezéséről sem.. csak abból fogyasztottam, ami elérhető volt számomra a boltban, és ami ésszerűnek tűnt. Le tudtam fogyni és szép lassan csiszoltam az étkezéseimet, hogy mi az, ami egészségesebb és mi az, ami nem. Az idő igazolt, mert lefogytam eleddig vagy 25 kilót és ezt nem is híztam vissza (sőt most még diétázok hogy még fogyjak).
    Ezek a dolgok megkönnyítik az ember életét (fehérjpor és ud1-es somlói), de ezek nélkül is meg lehet csinálni.. sőt, aki ezek nélkül nem tudja megcsinálni, az ezekkel együtt sem :D

    Egyébként a maltodextrint milyen formában viszed be? Ez is valami por?

    Olvastam valamelyik nap egy érdekes statisztikát: Az emberek 90%-a próbál meg valamilyen formában fogyózni (tehát az is aki nem túlsúlyos), és mindössze a tulsúlyos emberek 6%-a tud lefogyni és megtartani a súlyát.. elég szomorú szerintem :(

  • D600

    tag

    válasz vedini #5267 üzenetére

    Szénhidrát nélkül nem tudsz kitartó izom munkát végezni. :) Súlyzós edzéseknél az első sorozatnál beremegnél. Próbáltad már? ;)

    A testmozgásra nem csak azért van szükség, hogy az elraktározott zsírt lebontsuk, hanem az izommunkával fel is használjuk a bevitt táplálék egy részét, így nem raktározódik el zsírként. Az edzésekkel megtanítjuk a szervezetünket arra, hogy milyen mértékben és hol használjuk leginkább fel a tápanyagokat. A sport miatt az izmoknak rengeteg fehérjére, szénhidrátra lesz szüksége, ezért beindul egy folyamat a testmozgás során, hogy a szervezet oda szállítsa az edzés következtében szükségessé váló hiány pótlására a táplálék összetevőket.

    A diéta magában nem ér sokat, ha nem sportolsz mellette. Ezért ez a szó, hogy "fogyókúra", csak pár egyén megnyugtatására találták ki rövid távú megoldásként. Az egészséges zsírmentes életmódhoz mozogni kell. :DDD

  • hanee

    senior tag

    válasz D600 #5273 üzenetére

    Ezzel tökéletesen egyet is értek! Bár lefogyni lehet mozgás nélkül is, én az első 20 kg-t úgy fogytam le, hogy nem sportoltam semmit. Igaz volt egy pár hónapos kisbabám, aki mellett nem is pihentem igazán. De azért sport nem volt. Úgy igazán akkor kezdtem el ráfeküdni erre, amikor olyan 65 kiló voltam, és valahogy, valamilyen rejtélyes okból elmentem, vettem magamnak egy futócipőt és elkezdtem futni járni :DD Azóta is csinálom. Volt télen egy kihagyás, mert sokat voltam beteg, de ezt leszámítva több mint egy éve rendszeresen mozgok.

    Súlyzós edzéseket nem szokásom túlzásba vinni, az én szintemen (1,4 kg-os súlyok) nincs iszonyatosan kitartó izommunka :DD :D :DDD

    Egyébként szénhidrátbevitelnek elég előtte egy müzli, vagy gyümölcs. Legalább is nekem. Sőt, néha csak egyszerűen ebédelek és két órával később edzek, ennyi.

  • D600

    tag

    válasz hanee #5272 üzenetére

    Gyors voltál. :D
    Igen por formájában keverem bele, 1 kg 700-800 Ft körül van. Plusz a zabpelyhet is beleőrlöm a turmixba. Nyers formájában inkább meghagynám a madaraknak. :D Nekem nem megy le a torkomon.
    :) Kedves Hanee tisztában vagyok a topik témájával. De ezt inkább úgy írnám, hogy fogyjunk le, utána hízunk vissza, ha nem váltunk életmódot. Aminek az elengedhetetlen része a testmozgás. Ha pedig testmozgás akkor fontosak lesznek ezek a dolgok.
    Ahogy mondod a bevitt táplálék mennyiségét illetően, figyelembe kell venni például a testsúlyt és a sport intenzitását. A testmozgásban egyértelmű a fokozatosság elve. Egy pihenő életmódú emberke, nem fog tudni 5 km-ert lefutni egyből, ez egyértelmű. Viszont hidd el, hogy ha a fokozatosságot nem tartja be és megmarad egy szinten, akkor nem lesz eredménye, mert hozzászokik, vagy inkább úgy mondanám, hogy megszokja a szervezete azt az intenzitást. Az aerob és kardiovaszkuláris edzéseknél meglátszik a pulzusszámban. A súlyzós edzéseknél ha megállunk egy súlynál nem terhelődik az izom, így nem is edződik, nem fejlődik.
    Végül is igazad van, nagyrészt magamból indulok ki. A lassan 13 éve tapasztalt életvitelből merítem a tudásomat. Így hozzátenném, ha valaki csak "fogyókúrázik" és nem sportol, akkor ne vigyen be maltodextrint. :C Se dextrózt és fruktózt, mert csak még kövérebb lesz. :D
    Viszont, ha tényleg fogyni akar és meg is akarja tartani az elért eredményt sporttal, akkor ezek fontos tényezők a táplálékban. A szénhidrát szükséges lesz és nem mindegy milyet visz be.

  • hanee

    senior tag

    válasz D600 #5275 üzenetére

    Oké, tulajdonképpen most ugyanazokat a köröket futjuk és még mindig egyetértünk, szerintem kár is tovább rágni a dolgot :DD

    Amúgy ilyen emberről még nem is hallottam, aki még a szénhidrátot is valami "por" formájában viszi be.. nem szeretsz enni? :DDD

  • D600

    tag

    válasz hanee #5274 üzenetére

    Akkor egyetértünk! :C
    Úgy ahogy írod. Nagyon sok mindentől függ, hogy ki hogy tud lefogyni. Én leginkább azokhoz szólok akik hízásra hajlamosak és nem tudnak ellene mit tenni, ők nem tudnak lefogyni testmozgás nélkül. De a hízásra hajlamosabb embereknek nem elég fogyókúrázni, muszáj életmódot váltani diétás étrendre és testmozgásra.
    Például nem egy ember van a családban aki többet eszik, mint bárki és mégse hízik. A genetikán is nagyon sok minden múlik, ettől függ az anyagcseréje, a sejtjeinek a táplálék felszívódási, beépülési képessége. Mindenkinél egyedi módon és sorrendben raktározódik el és egyedi sorrendben tudja csökkenteni a zsírt. De zsíros testépítőt gondolom még nem láttál és senki nem látott. Ők letesznek az asztalra valamit, amivel példát állítanak fel, hogy lehet karbantartani a testünket tökéletesen. (natural testépítőkre gondolok)
    Nem arról van szó, hogy mindenki legyen testépítő. :D Szó sincs erről. Hisz ehez hatalmas kitartás és akarat szükséges, erre nagyon kis százalék képes. Hanem inkább az egészséges életmódról papolok már jó ideje itt, hátha valaki rájön és belegondol, hogy tényleg érdemes lenne belekezdeni, már csak az egészség megőrzése és a betegségek elkerülése miatt is.
    A topik lehetne például, fogyjunk le és éljünk egészségesen, hisz mindannyian tudjuk, hogy a túlsúly mennyi betegség okozója.

  • D600

    tag

    válasz hanee #5276 üzenetére

    :DD Na és? :D Nem ráérünk? :)
    Erre van a topik, hogy egymástól tanuljunk, egymás gondolataiból merítsünk, tapasztaljunk. ;) Ahoz képest, hogy 3 éve kezdted látom átrágtad magad rendesen a témán.
    De igen szeretek enni, nem is szeretek inkább imádok.(sajnos) :) Ezért is váltottam élemódot akkoriban.

  • vedini

    őstag

    válasz D600 #5273 üzenetére

    én most tömegelek, de a ch nagy részét, darált zabból, rizsből, burgonyából viszem be (néha becsúszik azért egy-két banánhajó is :DDD )

    maltot, csak reggel és közvetlen eddzés után nyomatok

    ch kell, de érdemes oda figyelni, hogy miből viszi be az embert, és egyéntől, mozgástevékenységtől és céltól függően kell belőni, hogy mennyi fogyasszon az ember

    azért ha úgy oszatnád el a napi bevitt ch mennyiséget, hogy este 100gr maltot tolnál a fehérje shakeddel együtt, akkor nem hiszem el hogy nem zsírosodnál el, vagy pedig szuper a genetikát

    a mozgás az alap, én az olyan emebreket bírom, akik minden tavasszal, kipróbálnak minden szir-szar tablettát, teát, tv shoppos szarokat, és várnak a csodára a fotelban ülve, kétpofára zabálva magukat

    egyébként még sose diétáztam, szeptől vagy októbertől fogom kezdeni, életem első diétáját :K

    workworkwork...

  • hanee

    senior tag

    válasz D600 #5278 üzenetére

    De ráérünk végül is.. bár én dolgozom elvileg :DD

    Amikor kezdtem ezt az egészet én már túl voltam hidegen melegem. Tulajdonképpen én 6-7 éves koromtól kezdve kövér voltam. Azért pont akkortól, mert akkortól kezdve nem nagyon mozogtam, viszont édesanyucikám napi 6 szendvicset pakolt az iskolába meggyőződve arról, hogy a gyereknek enni KELL! Én meg persze megettem, jókislány! (vállveregetés).. az egész probléma ott kezdődött, hogy nem tanítottak nekem mértékletességet. Anyu egyedül nevelt, ebből kifolyólag egy kicsit azért el is kényeztetett, tulajdonképpen csak én voltam neki, meg is vett nekem mindent, amire csak tellett.. meg is ettem együltő helyemben egy kiló banánt, ha épp olyan kedvem volt, mert anyu sosem szólt rám, hogy sok lesz.. (egyébként ezt most is látom rajta, hogy őt totál nem zavarja, hogy a kislányom bezabál fél tábla csokit és azt mondja: "hát annyira szeretné, látod hogy sir érte?" :Y).. szóval szépen híztam, dagadtam.. persze amikor elkezdtem nőiesedni, már zavart is. Úgy 12-13 éves koromban. Az ezt követő 10 évben nagyjából mindenféle fogyókúrát kipróbáltam, még a koplalást is! Teát, bogyót, csodaszert, fogyasztóshake-t, étrendeket, de mindig visszahíztam, és kínkeserves volt megtartani is a súlyomat. Volt, hogy lefogytam annyira hogy a 38-as méret jó volt rám, de vissza is hízam, néha 42-esig. Szerencsére a józan eszemnek köszönhetően azért a 100 kg-s súlyt sosem ütöttem meg.. Aztán amikor terhes lettem 23 évesen, akkor 67 kiló voltam. Ez még önmagában nem volt annyira vészes, de a terhesség alatt mindenki mindent odatolt elém, na persze nem az ő hibájuk, nem ellenkeztem! :D Megettem mindent, ami jött.. tudod, ez a hülye elv, hogy "háromszorannyit egyél terhesen".. háromszorakkora is lettem.. Aztán amikor kijöttem a korházból és 85 kiló voltam, meglehetősen elszörnyülködtem, a tükörbe sem mertem nézni kb., elértem eleddigi rekord súlyomat felfelé.. :U

    Aztán egy barátnőmmel találkoztam, aki igencsak megcsappant kilókat illetően az utolsó találka óta és persze faggattam, hogy csinálta. Elmesélte, hogy van a Schorbert Norbinak egy módszere, könyvet is írt, és működik és próbáljam ki.. meg is vettem a könyvet.. vagyis könyveket (kettőt, mert akkor jelent meg a második) és bele is vetettem magamat az olvasásba. El is kezdtem az update-et és le is fogytam vele 20 kilót először. Szinte leolvadtak a kilók, és mindez úgy, hogy közben ettem rendesen, nem éheztem egy pillanatig sem + felfedeztem néhány olyan ennivalót, amit előtte soha nem is ismertem, rá sem néztem a boltban.. Viszont nagyon szigorúan betartottam az időkorlátokat, és három után már egy falatot sem ettem olyat, ami 2-es a könyve szerint.
    Azóta persze sokat fejlődött az is, van már egy csomó sütije :) De azok nélkül is működött.. De viszont a sütik megkönnyítik. Most sem eszem őket rendszeresen, de néha ha pl. a Duna Plazában járunk délután akkor veszek egy UD1-es somlóit :DD

    Az egész azért volt jó, mert életmódváltásra ösztönzött, nagyon jó az olyan átlag embereknek, akik nem tudják honnan induljanak, nem szakemberek, nincs pénzük szakemberre, vagy nem is jutnak el szakemberhez soha (pl. korházakban iszonyat várólista van az ilyen diabet osztályokon). Alternatívát kínál, hogy mit mivel helyettesíts és hogyan oszd be az evést úgy, hogy közben mindent ehetsz gyakorlatilag. Persze mostanában sokan felhozzák ellene, hogy drágák a cuccai (ami tény), viszont a cuccai nélkül is működik, mert nem csak az update 1-es tej 1-es, hanem bármelyik 1,5%-os az (példának írom), ami olcsóbb, az is. Viszont azért elég jó, hogy hazamegyek a 40 fokban, és van a mélyhütőben UD1-es jégkrém, és naná, hogy nem eszem két pofára, de nyugodt szívvel megeszek belőle egy picit, mert édesítőszerrel készült és sovány tejből és tudom, hogy nem növeli a hájat, ártalmatlan :DDD

    Szóval az innen felszedett tudást csiszolgattam, elkezdett komolyabban érdekelni a dolog, hogyan is működik mindez, és fórumokra is beregisztráltam, ahol hozzáértőbbek voltak, illetve a neten is elég sok anyag hozzáférhető, ami a táplálkozástudománnyal kapcsolatos.. meg persze ma is érdekel, mindig tanul az ember valami újat ;)

    Nagyjából ennyi a rövid történetem, azóta most kb. 59 kiló vagyok, bár ez a hülye mérleg eléggé szeret mostanában megviccelni :DD Mindig amikor picit vékonyabbnak nézek ki, akkor többet mutat egy kilóval :(((

  • #41635072

    törölt tag

    Hali!
    Lépcsőzéstől lehet fogyni? :D
    Csak azért kérdezem, mert 2 méterre van tőlem egy 15 fokos lépcső...
    Amúgy Nesquick gabonapehely mennyire "fogyókúrás"?
    :R

  • hanee

    senior tag

    válasz #41635072 #5281 üzenetére

    Lépcsőzéstől.. ha megfelelő pulzuson és megfelelő ideig csinálod. Szerintem jobban jársz ha elmész kocogni :D A lépcsőzés az egy elég egyirányú edzés, ami főleg a lábizmokat fejleszti..

    Nesquik gabonapehely kb. semennyire sem fogyókúrás, a tiltólista végén van, tiszta cukor az egész.

  • littlemole

    őstag

    válasz #41635072 #5281 üzenetére

    Szerintem a lépcsőzés nagyon jó kis gyakorlat. Csak ne csináld túl gyorsan, mert nagyon fel tudja pörgetni a pulzusodat.
    Nemrég óta iktattam be én is a gyakorlataim közé. Jól megerősíti a combizmokat. Viszont a lefelemenetelt nem szeretem, A térdeim azt nehezebben tolerálják ) ez az extra súlynál jelentkezik).
    Nehezíteni is szoktam, ilyenkor belepakolok 10-12kg extra súlyt egy hátizsákba.

    Mostanában viszont rákaptam egy ilyen kombinált edzésre. Ez biciglizésből, emelkedőre való gyaloglásból (ilyenkor felkapom a kezembe a bicajt és úgy megyek), sima gyaloglásból áll. Nagyjából másfél óra folyamatos mozgás, váltogatva a tempót és a gyakorlatokat, főleg erdőben, jó levegőn és környezetben.

    "We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)

  • hanee

    senior tag

    válasz littlemole #5283 üzenetére

    Szia!

    Ez már így nagyon szuperül hangzik :K De azért szerintem a lépcsőzgetés önmagában kevés, vagyis inkább nagyon egyoldalú :U

  • littlemole

    őstag

    válasz hanee #5284 üzenetére

    Ez így van. :K 40 percnél nem is szoktam többet lépcsőzni. Egyrészt addigra elfáradok, másrészt valóban unalmas tud lenni egy idő után. Főleg úgy, hogy 43 lépcsőfokot csinálok meg egy felmenetellel. Utána le, és így tovább, kb 40 percig.

    "We believe we have a moral responsibility to keep porn off the iPhone. Folks who want porn can buy an Android" From Steve Jobs to a Customer (Xiaomi Note 3 PRo)

  • Zoty4

    őstag

    válasz #41635072 #5281 üzenetére

    Ha konditerembe mész , ott pl: a lépcsőzés remek bemelegítő mozgás, felviszi a pulzusodat, és az edzéstől jobban fogysz, régen legalábbis ezt mondta az edző ahova lejártam
    És tényleg van igazság benne

  • D600

    tag

    Általánoságban zsírégetésre monoton aerob, vagy kardio fázisú mozgás szükséges. Magában a lépcsőzés nem elég. Akkor meg minek lépcsőzni, ha mellette ugyanúgy kocog valaki, vagy fut? :D Ezek számomra érdekes oldalai az edzési próbálkozásoknak.
    Haneeval értek ismét egyet. :DDD A lépcsőzés szerintem sem erre való.

  • hanee

    senior tag

    válasz D600 #5287 üzenetére

    Szia!

    Köszi :)
    Mondjuk ártani biztos nem árt, mert erősíti az izmokat (főleg ha nincs futó multja az illetőnek), csak erre sokkal célszerűbb, talajon végezhető gyakorlatok is vannak, amik közben nem cseszik szét a térdizületeket sem..

    Én annak, aki erősíteni szeretne azt tanácsolom (nem röhög egyik sem!) vegye meg Rubint Réka edzéskártyáit. Azt hiszem valami 2800 Ft az Alexandrában. Két fajta van: otthoni és edzőtermi, természetesen az otthonira gondoltam.

    Azon profin összeállított gyakorlatok vannak, leírással, fotóval, jótanácsokkal (hogy mire figyelj annak érdekében, hogy pontosan végezd a gyakorlatot). Férfiak is csinálhatják, és mivel kártya és nem DVD, magadnak lehet összeállítani az edzést, az ismétlésszámot attól függően, hogy mennyit bírsz (természetesen javaslat van rá, hogy kezdők mennyit csináljanak és haladók mennyit de ettől szabadon el lehet térni). Így egyből sikerélményt is ad. Van hozzá egyébként kész edzésterv is, ha valakinek az segít. Nehezíteni pedig mindig lehet a gyakorlatokat.

    Ráadásul attól függően, hogy kinek milyen búgja van (térd, hát, stb. fájás), kivehetők belőle egyes gyakorlatok, amik nem tesznek jót, szabadon.. valamint a sorrend is szabadon választható, ki mit preferál jobban. Én pl. a vádlit utoljára hagyom mindig, mert számomra unalmas..

    Természetesen ez nem zsírégetésre való, izomerősítésre, izomfejlesztésre!

    hanee

  • D600

    tag

    válasz hanee #5288 üzenetére

    Csak azt állítottam, hogy a zsírégetésre monoton pulzus számú edzési forma a tökéletes. Ahol viszont kizökken a folyamatos váltásokkal, különböző nehézségi fokozatokkal nem annyira hatásos. Lábizom erősítőnek nagyon jó. :)

  • ALI_G

    veterán

    hali!

    barátnőmnek kellene tanács, hogy mit csináljon, mert annak ellenére, hogy se tésztát, se kenyeret meg egyéb lisztes termékeket (süti, pizza, panírozott bármi stb semmi amiben liszt van, mivel liszt érzékenységet állapítottak meg kb. fél éve) képtelen leadni akár egy kilót is. Jelenleg szerintem olyan 10 kg-ot kellene leadjon.
    Egy reggelije úgy néz ki kb. hogy 3 db puffasztott rizst eszik meg 3 szelet valamivel meg meg van kenve vajkrémmel. Vacsora hasonló.
    Egyedül ebédre szokott enni normális meleg kaját, leves (of korz nuku tészta) és második. De néha csak gyümölcsöt eszik ebédre is...

    Ugyebár az alkoholban is sok a kalória, de ez nála kimerül a száraz borban esetleg szódával.

    Ami még hiányzik, hogy nem mozog, de néha eljárunk úszni, most nyáron hogy lesz ideje futni akar meg bicajozni meg erre a rékára ugrálni a TV előtt :)
    De ha rendszeresen fog mozogni, akkor többet is fog majd enni, ez biztos.

    szóval a mozgáson kívül mi kellene még? Főleg, hogy én egy hétvége alatt is megtudok szabadulni 1 kilótól...

    [ Szerkesztve ]

  • ALI_G

    veterán

    válasz ALI_G #5290 üzenetére

    most jut eszembe, tegnap csak salátát evett ebédre, igaz sajtos+húsos (vékony csíkokra vágott gépsonka lehetett, meg valami öntet).

  • molecula

    csendes tag

    Sziasztok!

    Valamikor réges régen írtam ide, hogy szeretnék fogyni, de nincs akaraterőm!
    Jelentem, 10 kg minuszba vagyok a 90 napos diéta szerűséggel.Azért írom, hogy szerűség, mert a gyümölcsnapot 1 hónap után már nem bírtuk. Nekem bevált most már kg-ba nem nagyon fogyok, de látom, hogy alakul át a testem. A csípő méretem még messze van a 90-től de az is eljön egyszer. Ami fontos nekem, hogy nem ettem egy kocka csokit sem (napi 3 szelet befigyelt + süti) és nem kívánom + nem jött ki azóta az allergiám (nem tudják mitől volt, az egész testemet beborító csallán kiütés, minden allergia viszgálati eredményem negatív lett). Ja és persze a férjecském sem ehet mást mint én így 98-99 kg.(110 felett volt) :C

    [ Szerkesztve ]

    Pályázatok írását, figyelését, vállalom cégek és civil szervezetek számára! sokadik nap

  • hanee

    senior tag

    válasz ALI_G #5290 üzenetére

    Szia!

    Abból amit leírtál, véleményem szerint a következő lehet a probléma:
    TÚL KEVESET ESZIK! Ha egy átlag napja így néz ki ahogy leírtad, akkor a napi kalóriabevitele nem éri el az 1000 kcal-t sem. Ez pedig azt okozza, hogy az anyagcsere belassul, a zsírégetés szinte megáll, és a szervezet minden falatot tartalékol.
    Tehát szerintem a probléma itt lesz. Koplal gyakorlatilag..
    Úgy kellene emelni a bevitelt, hogy amit most eszik az jó, de még két étkezést bevezetni, hogy napi 5 étkezés legyen. Pl. reggelire ehet nyugodtan 1 szelet teljes kiőrlésű kenyeret (van gluténmentes bioboltban), tízóraira valamilyen gyümölcs, ebédre főtt étel / leves + gyümölcs, uzsonnára pl. mehet 2 szelet hamlet sonkával, paradicsommal, vacsorára pedig valami igazán fehérjedús, pl. tojás, hús + saláta, túró, joghurt (natúr).
    És oda kellene figyelni rá, hogy a kalóriabevitele elérje legalább az 1400-at egy nap. Számolgatni kell pár napig, utána már érezni fogja, hogy mennyi az annyi.

    hanee

  • ALI_G

    veterán

    válasz hanee #5293 üzenetére

    Szia!

    Azért a kalória bevitel biztos eléri az 1400-at. A puffasztott rizs-ben igaz csak fele annyi kalória van mint a kenyérben, de hát a kenyér az hízlal :)
    Gluténmentes kenyeret is szokott enni (annak nemtom milyen a kalória értéke), hetente egy fél kilósat szokott megenni kb, ha vesz. Ilyen nagyon pici szeletekre van szelve.
    Zöldséget majdnem minden reggelihez vacsihoz eszik, egy paradicsom, kis uborka...szóval a gyomra azért meg is telik, de kalóriát is visz be.
    Tojás is van azért heti egyszer. Ált. 3-at eszik (én kettővel is majdnem jó lakom :) )
    Meg ebédre is általában vmi hús szokott szerepelni.
    Talán a vacsi az rossz szokott lenni, mert 8 előtt nem nagyon jutunk oda, hogy együnk.

    A gluténmentes kenyér, az teljes kiőrlésű? Ez egyébként miért is jó?

    A kínai kaja az mennyire egészségtelen nekünk európaiaknak?

    [ Szerkesztve ]

  • hanee

    senior tag

    válasz ALI_G #5294 üzenetére

    Szia!

    Akkor ez picit nehezebb ügy lesz.
    Először is, a kérdéseidre a válsz:

    A gluténmentes nem feltétlenül teljes kiőrlésű, de lehet az is. Glutént tartalmaz pl. a búza, rozs. A gluténmentes kenyér olyan lisztből készül (azaz olyan növényből), ami nem tartalmaz glutént (pl. rízsliszt). A teljes kiőrlésű lényege, hogy amikor lisztet készítenek a növényből, nem szabadítják meg teljesen a magokat a külső részektől, hanem beledarálják (durván fogalmazva) a külső részt is, a korpát, héjat. Ez egyrészt rostanyagot tartalmaz, másrészt vitaminokat, amik a fehérlisztből (finomított) hiányoznak teljesen. A teljes kiőrlésű azért jobb, mert lassabb a szénhidrát felszívódása és a rostoknak köszönhetően a szénhidráttartalma vs. fehérje és rosttartalma is kedvezőbb a szervezet számára. A graham az nagyjából a kettő között van, az a lényegi különbség, hogy ott a teljesen finomított liszthez utólag adják hozzá a korpa részt (ha jól tudom).

    Kínai kaja: Amit itthon a kínai éttermekben és egyebekben kapsz kínai kaja címén, az csak megközelítőleg kínai. Egészségtelen abból a szempontból, hogy a tészta az sima tészta (kivéve az üvegtészta, ami rízslisztből készül), és a húsokat elég zsírosan és cukrosan készítik el (lásd. savanyú édes: tömve van cukorral).
    Az igazi kínai kaja egészséges, főleg zöldségekből, halból és sovány húsokból áll. A kínaiak eredendően a rízst nem eszik az étel mellé, hanem utána. Kis adagokat esznek és sokfélét egyszerre, de a lényeg, hogy rengeteg sült és párolt zöldséget. Az igazi kínai konyha kicsit távol áll a magyar kínai konyhától :) Természetesen a kínai fűszerektől, illetve pl. a szójaszósztól semmi bajod nem lesz, sőt a szójaszósz egészséges is korlátozott mértékben fogyasztva.

    Én még mindig nem vagyok róla meggyőződve, hogy eleget eszik, mert amit leírtál napi ételt, az bőven kevesebb volt. Igaz, hogy a puffasztott búzában fele annyi a kalória, de negyedannyit eszel meg belőle egyszerre. Amit leírtál étrendet két napra neki az kb. 800-900 kcal volt. Ha mégis, akkor más is lehet a háttérben.
    Leírnád nekem pontosan egy teljes heti étkezését mondjuk az elmúlt egy hétben? A mennyiségekkel együtt.. (jöhet privátba is hogy ne szórjuk tele a topicot).

    Aztán ha kiderül, hogy tényleg eszik eleget, akkor..

    Pl:
    Volt már esetleg a barátnőd kivizsgáláson? Néha hormonális probléma is állhat amögött, ha valaki megfelelően diétázik de nem fogy. Általában pajzsmirigy --> sima vérvétellel vizsgálható.

    Vagy:
    Candida.. de ennek vannak tünetei (szénhidrátéhség, gyakori fáradtság, levertség, szédelgés, bőrproblémák esetlegesen, puffadtság és egyéb bélproblémák - hasmenés pl, fejfájás meg még egy csomó minden).

    Más most nem jut eszembe :) De reméljük inkább csak az étkezéssel lesz a gond, mert azon könnyű javítani!

    hanee

  • #41635072

    törölt tag

    Ahol én lakom, ott az a baj, hogy nem lehet futni, mert egyből röhögne mindenki. :(

  • hanee

    senior tag

    válasz #41635072 #5298 üzenetére

    Ez egy elég hülye kifogás.. menj el máshova futni! A Margit szigeten senki nem fog hülyének nézni!

  • acehawk

    tag

    válasz hanee #5296 üzenetére

    Engem is érdekelne a heti étrendje napokra lebontva.

    Hátha még tanulunk is belőle valamit...

Új hozzászólás Aktív témák