Új hozzászólás Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz harry #4627 üzenetére

    Van heti 4 rendes súlyzós edzésem (hát+hátsó váll, teljes kar, comb, mell+váll), és van 2 további súlyzós edzés, de ezeknek a szükségességéről még nem vagyok meggyőződve. :D de egyelőre csinálom, mert beválni látszik. Ez a kettő egyébként sem izomnövekedést/megtartást kiváltó edzés, hanem amolyan glikogénürítő edzések.

    Az egyik a csalónap előtt van, ezen minden izomra csinálok 2 gyaksik 3x20 ismétlést kis súllyal (kb. olyasmi, mint a metabolikus tréning), ezzel elvileg azt érem el, hogy a csalónapon a felvett tápanyag teljes mértékben izomba menjen. Ezen amúgysem tudnék nagy súllyal edzeni, mert előtte már 6 napon keresztül alacsony ch-n voltam, és egy darab rongy vagyok. :D Az edzésen érzem is, hogy a vércukrom kb. nulla, szédülök, a durranást is alig tudom elérni, de végül elérem a magas ismétlésszám miatt. Utána viszont jön a zabálás, és a nap végére kurvajól nézek ki (izomba ch be, ez a bőr alól vízet kiszívja), legalábbis a leürüléshez képest, meg az 1 héttel ezelőtthöz képest.
    A másik a csalónap után van, ezen ugyanez az edzés, csak 2x15-20-akat csinálok picit nagyobb súllyal, és elvileg arra van, hogy a csalónap ch-betöltését az izomban csökkentsem (nem akarom teljesen kiüríteni), mert ha nem, akkor hiába alacsony a ch hétközben, a test először az izomban lévőt használja fel a zsír helyett energiaforrásként. De ha csökkentem, akkor nem tud annyit felhaszálnni. Ez fasságnak hangozhat, de a csalónap a leptin miatt fontos, ezért sztem erre szükség van.
    De az is lehet, hogy ezek teljesen feleslegesek, pár hét múlva kiderül. :D
    Mindenesetre abban biztos vagyok, hogy az aerob egy fasság, meg sztem a HIIT sem feltétlenül szükséges. Legalábbis az aerob egy qrvanagy időpazarlásnak tűnik nekem, erre már előző diétámban is rájöttem, de azért csináltam, mert akkor megvan a tudat, hogy mindent megtettem a fogyásért.
    Az anyagcsere felpörög, ha rendesen, intenzíven nyomod a súlyzós edzést és ha nem hagysz ki kajálást (3 óránként eszek).
    PErsze ez a jelenlegi állapotomra érvényes. Lehet, hogy 6%-os testzsírhoz már kell az aerob meg a HIIT meg a tökömtudja mi, de nekem egyelőre elég lesz egy 9-10%-os testzsír.

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Új hozzászólás Aktív témák