Hirdetés
-
GAMEPOD
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zlaszlo
csendes tag
Találkoztam már több helyen ezzel az információval, hogy a STEAM jobban fut, de olyan tapasztalatokkal is, miszerint nincs különbség (gondolom gépfüggő, hogy javít-e vagy sem), és olyat is olvastam, hogy nem szeret feltelepülni, csak ha lepucoljuk előtte a régit. Ez így összességében pedig nem igazán ösztönzött a megvételre, és demo-t se találtam hozzá, hogy legalább kipróbáljam. Pedig 20-25 FPS... hmmm milyen szép is lenne, de én már 15-nek is nagyon örülnék, legfeljebb air race-hez nem használnám
(arra úgyis jobb a Cliffs of Dover tekintve, hogy a jobb fizikai szimulációja az extrém helyzetekben mutatja meg igazán, hogy mennyivel élethűbb).
Számomra nem az az érthetetlen, hogy miért ilyen keveset tud, hanem hogy miért nem befolyásolja az FPS-t a beállítások változtatása. Ugye ha elvileg kisebb számításigényű algoritmust használ, mégis ugyanannyit számol, akkor valahol pazarol. Ezért szeretnék a mélyére látni, hogy kiderüljön hol, hátha akkor sikerül megszüntetni. -
zlaszlo
csendes tag
válasz
RCH663 #13184 üzenetére
Dehogy sértődöm meg! Mindig is informatikai analfabétának tartottam magam (kivéve amikor nemrég az egyik ismerősömnek távsegítséget próbáltam nyújtani, de ott elakadt, hogy mi az, hogy "program", és sehogy sem tudtam megmagyarázni, pedig vagy 10 éve napi rendszerességgel használ számítógépet). Bár azt nem értem, hogy miért ezzel a hasonlattal éltél, ha a hibás gondolkodásomra akartál rámutatni, hiszen a hasonlatod tökéletesen alátámasztja az én logikámat.
-
zlaszlo
csendes tag
válasz
RCH663 #13182 üzenetére
Ez végképp érthetetlenné teszi a jelenséget. Amikor elkezdtem olvasni a cikket, azt hittem, hogy megvan a magyarázat: elsősorban procit használ, a grafikáért viszont a videokari a felelős, az meg bőven elég a max. beállításokhoz is, ezért nem számít, hogy mit állítgatok, mert az a CPU használatát nem befolyásolja, márpedig az a szűk keresztmetszet (ezt a mérések alá is támasztják). Aztán eljutottam ahhoz a részhez, hogy egy csomó grafikai elemet itt igenis a proci számol, akkor viszont továbbra is marad a kérdés, hogy az érintett beállítások miért nem befolyásolják se a processzorhasználatot, se az FPS-t. Azért volt a cikkben olyan beállításokról is szó, amikről nem is tudtam, úgyhogy tettem egy próbát, és minden CPU zabálónak nevezett dolgot levettem. Az eredmény: CPU használat változatlan, FPS változatlan, grafika sokkal gagyibb, videokari meg a korábbi kb. másfélszeresén(!) pörög. Mi a fene?!
Az erősebben tömörített textúrákat még megpróbálom, a táj betöltése ugyanis olykor igen látványosan problémát okoz, aztán a végleges megoldás persze új gép lesz, úgyis kell a munkámhoz is egy erős vas (3-4 éven belül talán a pénzt is össze tudom kotorni rá).
-
zlaszlo
csendes tag
Az FSX SE kijövetele kapcsán megint előjött a közelmúltban a grafikai beállítások és FPS kérdése, ezeket olvasva pedig engem most már nagyon idegesít, hogy itt a gyengébb géppel rendelkezők kompromisszumokat kötnek, én viszont nem tudok. Nálam ugyanis max. grafikai beállításokkal legfeljebb 10%-kal kisebb az FPS érték, mint minimálissal. Vagyis bármit bármire állíthatok, az képfrissítésben gyakorlatilag nem oszt, nem szoroz, kinézetben viszont igencsak nagyok a különbségek, ezért inkább maradok a 6-10 FPS-nél földközelben, de szép tájjal, mint 6,5-11 FPS valami maszattal. Így gyakorlatilag csak óriás géppel tudok repülni (egy kis sportrepülő - enyhe túlzással - két képkocka között megfordul a tengelye körül).
Tényleg egyedül vagyok ezzel a problémával? Esetleg hasonló konfiggal rendelkezők tapasztalatai, sikerült-e valahogy értelmes sebességgel futtatni a szimulátort?
Az én gépemben a következő - sebesség szempontjából lényeges - elemek vannak:
CPU: Intel DualCore 2,26 GHz
GPU: NVidia GeForce 9600M GT
RAM: 6 GB DDR2 800MHz -
zlaszlo
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Próbáltam egy kicsit festegetni, és elég furcsa eredményt kaptam.
Ha közel viszem a kamerát a géphez, akkor úgy néz ki, ahogy szeretném:Ha viszont távolabb megyek, akkor tükörré válik az egész:
(Egyébként az alfa csatornát az eredeti fájlból egy az egyben kimásoltam, az eredeti festéssel pedig normálisan működik, így teljességgel felfoghatatlan számomra a jelenség.)
Valakinek van valami ötlete, hogy hogyan lehetne ezt rendbe rakni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest