Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
1dude
senior tag
válasz
ChPessimist #48 üzenetére
Red mage mondjuk még könnyebb.
Az esztétikailag nekem tetsző dps karakterek egyikével sem tudok játszani (BLM, MNK, NIN).
-
ChPessimist
tag
Nem a DRG nehézségével van a baj, az eddig elég könnyű, csak maga a class esztétika, nem annyira illik hozzám. Red Mage is tetszik, meg a Samurai is, de ha a Samurai "túl könnyű", akkor lehet inkább a feleségemnek fogom ajánlani, mert jelenleg a Bard-al nem igazán tud mit kezdeni.
-
1dude
senior tag
válasz
ChPessimist #45 üzenetére
A szamuráj nehézségben kb dragoon szint (ha már tudod, mikor lehet elugrani dragoonnal).
-
Mirage
tag
válasz
ChPessimist #45 üzenetére
A Samurai az egyik legkönyebb szerintem, annyira sok dolgot nem is kell nyomkodnod, arról nem is beszélve hogy gyakorlatilag a sebzésen túl másra nem kell figyelned, partynak nem nagyon tudsz utilityt adni.
Én azt javaslom próbálj ki mindent amit csak szeretnél, elvégre az a jó a játékban hogy minden mehet egy karakterre és hát veszíteni nem tudsz vele akkor se ha végül nem tetszik.
-
ChPessimist
tag
Azt teszem jelenleg.
Level 51 DRG, tetszik nagyon, csak már alig várom a következő kiegészítő területeit és küldetéseit. Plusz gondolkozom rajta, hogy mi legyen a main job, mert a dragoon lehet hogy mégsem az én világom. Samurai tetszene, csak félek, hogy túl nehéz így kezdésnek. -
Mirage
tag
Na végre valaki!
Én is nagyon sajnálom hogy kivették. Szerintem szórakoztató volt, arra mindenképp kiváló volt hogy egyfajta választó vonal legyen ahogy te is mondtad.
Bár hiába vették ki, mert így is sokan továbbra sem dpselnek szóval… valamennyire ez szeparáció mai napig él.Ne aggódj miatta, majd idővel fogod. Addig is élvezd ki az oda vezető utat
-
ChPessimist
tag
Örülök neki, hogy még ezekből semmit sem értek és még nem kell ezen aggódnom.
-
Mirage
tag
Régen mik voltak ember… peteknek saját hotbarja, healernek cleric stance, voltak akik játszadoztak a tank stance-el is… csak pár példa.
Nem is értem azokat akik most button bloatra panaszkodnak, már nincs kb hova lebutítani a játékot.
Billentyűzet+egérrel pláne, de még kontrollerrel is teljesen kényelmesen el lehet férni… de sajnos attól tartok hogy tovább lesz butítva a hisztéria miatt, illetve hogy a beömlő tömegeknek még jobban vonzóvá tegye a játékot.Én mondjuk ha nem vagyok 100% elégedett egy jobbal pont azzal küszöbölöm ki, hogy játszok az összes többivel is, így nem fásulok bele abba hogy csak egyel tolom mindig és annak a hibáival kell együtt élni folyamatosan.
Persze ez azzal is jár hogy nincs minden jobon max ilvl cuccom, de istenem, ez vanAnnyira nem számít, mert nem tolok savaget, normal contentben meg craftolt gearrel is lehet top dpsnek lenni a legtöbb partyban, mch vagy épp bard-al is.
De ez talán kevésbé az én érdemem mintsem inkább csak annyi hogy az átlag player nem valami ügyes, amin megint csak tovább rontana ha mégegyszerűbbé tennék a játékot, szerintem. -
nonsen5e
veterán
Ez is egy vélemény.
Én kifejezetten örülök, hogy ez a játék még nem butult le modern wow / new world ésatöbbi szintre, hogy minden classnak van összvissz 4 képessége és ennyi.Már az elmúlt kiegek képesség törlései is zavartak, de legalább csak hülyeségeket vettek ki, mint a Protect meg ezek.
-
1dude
senior tag
Nem is zavarna a kisebb damage, ha valami nyugis karakter lenne, vagy kapna valami jó party buffot, de nekem ez igy nagyon nem adta. Potency növeléssel is csak a "kötelezőt" hozná. Na de majd kiderül, van több 80 -as karakterem, majd váltok ha marad a régiben. A button bloat miatt úgyis lesz változás mindenhol.
-
nonsen5e
veterán
Az már árnyaltabb kérdés, mert valamennyire a job névjegyévé vált, hogy high APM, meg spammeled a tüzes izét a burst fázis alatt. Ez lehet sokaknak tetszik.
A kevés dps ezzel ellentétben max annak tetszik aki hülye, mert az miért is tetszene bárkinek, hogy gyenge a kedvenc job-ja?
-
nonsen5e
veterán
Igen, de ahogy te is mondtad: "apm mellé nekem a sebzése...", tehát ha a sebzés jó lenne, akkor a job is jó lenne.
Rework szerintem inkább a petes classoknak kell, és AFAIK valamit fognak is kapni.
Amikor az SMN/SCH pet képessége bekerül egy nemdeterminisztikus queue-be, ami vagy elsütésre kerül a képesség elnyomásának epszilon sugarú időintervallumában, vagy törlésre kerül abból oly módon, hogy a cd-t legalább rávágja. -
Mirage
tag
Ne haragudj, de én ezt nem tartom érvnek azzal szemben hogy alapvetően szórakoztató-e játszani őket vagy sem.
Arról nem is beszélve, hogy le lehet tudni velük a jelenlegi raid tiert is.Ha csak ennyi a kritikád, hogy több sebzés kéne ahhoz nem feltétlen kell teljes rework, megtenné egy potency növelés is
-
Mirage
tag
Nagyon ráférne? Ezt kifejtenéd esetleg?
Szerintem az eddigi legjobb formájában van a brd és mch jelenleg. Hw-hoz képest pláne.
Én legalábbis nagyon élveztem játszani mindkettőt az Shb alatt, kis finomításokat várok az Endwalkertől, de teljes reworknek nem örülnék, pláne hogy az utolsó 2 kieg alapján egyre jobban leépítik a komplexitását a Joboknak, Én nem szeretném hogy még ennél is egyszerűbb legyen minden mint most, úgy már nagyon agyhalott lenne a játékmenet
Ott az sch példája, remélem nem fognak olyan szinten kiherélni mégtöbb jobot...nonsen5e
Hihi, igen, nem akartam csipkelődni de láttam én is hogy jó páran párhuzamot vontak
Lehet nem ennyire tudatos ám, csak fel nem használt karácsonyi megmaradt és most odadják ha már egyszer kész -
1dude
senior tag
Kiváncsi leszek a job reworkökre. Ranged phys karakterekre nagyon ráférne.
-
Mirage
tag
Hamarosan indul az idei nyári seasonal event, a Moonfire Faire. [link]
Ezúttal egy jegesmedve mountot kapunk, amit mondjuk furcsállok így nyárra, de legalább mostmár lesz párja az egyik korábbi karácsonyi eventből származó barna macinak.
-
nonsen5e
veterán
válasz
wenti5000 #22 üzenetére
Alapból úgy van, hogy ha több platformon játszol, akkor minden platformra meg kell venned az alapjátékot + a kiegészítőket is.
Azt nem tudom biztosra, de el tudom hinni, hogy trial-nél ilyen nincs, egyszerűen csak egy platformon engedi.
Egyszerű opció, hogy regisztrálsz más e-maillel/PSN accounttal, és akkor rögtön lesz trialod ott. -
wenti5000
csendes tag
Sziasztok, problémába ütköztem, hátha tudtok segíteni. Gondoltam kipróbálom a játékot, laptopomra letöltöttem és regisztráltam. Minden ismerősöm PC-n játszik, ezért próbálkoztam ott. Sajnos nagyon nem bírja a kis masinám, ezért megpróbáltam PS4-re is letölteni, úgy hallottam hogy van crossplay PC és PS4 között. Sajnos ps4-en amikor belépek ezt írja a játék:
[kép]
A kérdés, hogy ps4-en el tudom indítani anélkül hogy új accot regisztrálnék? Előre is köszi! -
Mirage
tag
Okés, csináltam egyet, egyelőre PH! Csipet Csapat néven.
Szerintem tök jó lenne ha ingame is összetudnánk hozni legalább az itteni társaságot, ha már a magyarok amúgy is olyan szétszórtan vannak jelen a játékban.
Végtére is, már csak egy roulette is job tud lenni ha nem randomokkal kell malmozni.
Arról nem is beszélve, hogy ha valaki újonc talál rá a topikra, sokkal könnyebb lehet akár segíteni is rögtön in-game, mint fórumozva.Ha valaki szeretne belépni, még jó lenne ha a karakter nevén túl leírná azt is hogy kb hány órakor szokott fent lenni, mert sajnos csak manuálisan lehet meghívót küldeni amikor a meghívott személy is online van, így könnyű elkerülni egymást.
-
1dude
senior tag
válasz
ChPessimist #9 üzenetére
Én a "nem volt belőle tört szerver" -re tippelek. Amin anno felnőttek, azt folytatják most.
-
nonsen5e
veterán
-
ChPessimist
tag
Ebben nem értünk egyet, tartom magam ahhoz, hogy a magyarok kimagaslóan kevesen beszélnek angolul. (csak hogy a legnépszerűbb nyelv mellett maradjunk)
Semmi köze a többi játéknak a Final Fantasy előadásmódjához.
Míg WoW-ban és a legtöbb népszerű játékban egy kis textbox-ban rákattintasz, hogy "accept" és már el is van fogadva quest, itt FF-ban, azért eléggé "rád van erőltetve" hogy igenis olvasd el, hogy miért veszed fel a küldetést és ha végeztél, olvasd el, hogy mi lett a hatása, mi történt, hogy végeztél a küldetéssel.
Néhol azért valljuk be hogy több percen keresztül megy a szöveg és egyszerűen skippelni sem lehet, hanem végig kell nyomni... ami nem lesz kedvence egy olyan embernek amiből egy szót sem ért.
Ezalatt WoW-ban pl. quest felvesz -> megölsz 5 skorpiót -> quest kész.Mellesleg nem tudom, jártál-e népszerű Steam játékok review oldalain. Sajnos nekem egy időben magyar nyelvű volt a Steam és ezért alapértelmezetten a magyar értékeléseket dobálta be. Na ott ahány "magyar nyelv miért nincs benne?" kommentet láttam...
De ugyanez van Android és iPhone store-okban is pl.Persze nem mind a 16 év volt elvesztegetett. De az utóbbi időben már csak azért játszottam, mert amennyi ritka, unique mount/title/cucc megvolt, sajnáltam otthagyni.
-
Mirage
tag
Egy másik ötlet egyébként, nem tudom melyik datacenteren van a többség, de én a Light-on szívesen vállalom egy cwls létrehozását az itteni fórumtársaknak, persze csak ha van rá igény.
Ha mást nem, dumálgatni, ne adj isten egymásnak segíteni in-game arra jó lehet. -
Mirage
tag
válasz
ChPessimist #9 üzenetére
Azért ha ez igaz lenne, hogy a nyelv tartja vissza az embereket akkor nem sok játékkal játszanának a magyar playerek…
Van angol, francia és német is, ezek azért olyanok amiket a legtöbb magyar diák tanul valamennyit.
Mondjuk a spanyolt hiányolom a sorból, egyszer régen volt rá egy halvány ígéret de azóta se volt többször szó róla. Igény lenne rá pedig.Sokkal inkább a havidíj, és kisebb részben a japános, animés hatás az ami taszítja a hazai playereket, szerintem.
De például a franciák esetében pont hogy az animés stílusjegyek miatt vonzóbb az ffxiv.Arra a sok időre én nem tekintenék elvesztegetettként, akkor jó volt a játék és ezt kiélvezted… mostanra eljárt felette az idő, tudni kell továbblépni.
Én most a hónap eleji sub vásárral tartok 1500 subbolt napnál ffxiv-ben, ennyi idő után is élvezem, de egyszer biztosan elfog jönni az az idő amikor továbblépek, és az is biztos hogy a szép emlékeket fogom magammal vinni, nem a rosszakat, hiszen azért az évek alatt ebben is volt jó néhány kevésbé népszerű, jó dolog. -
nonsen5e
veterán
válasz
ChPessimist #11 üzenetére
Na, új topik, hátha ez tovább fog élni mint az előző pár.
---
Valóban igaz, ha az alapjátékot (2.0) és különösen a patcheit (2.X) "kibírtad", esetleg tetszett végig, élvezted, akkor onnantól kezdve csak sokkal jobb lesz.
Pár patchel ezelőtt szerencsére megnyírbálták az utóbbi questeket, iszonyat mennyiségű filler quest volt, annyi történéssel, hogy "menj oda és szagold meg a chocobo-t".---
Valamelyik EU szerveren van egy-egy kisebb magyar társaság, de elég antiszocok, nem nagyon nyitnak akár új FC/linkshell tagok felé, csak elvannak egymással.
Szerencsére a "random" emberek sokkal pozitívan állnak az új játékosokhoz, meg úgy eleve egymáshoz mint pl. WoW-ban, ezért elég jól el lehet lenni solo-ban is bárhol. -
ChPessimist
tag
Az a baj, hogy majd megint bejelentenek valami nagyon ígéretes kiegészítőt, megint visszatér egy pár millió játékos, a Blizz megkapja a pénzt, néhányan maradnak, páran ismét visszamondják a subot 3 hónap után, de ez nekik teljesen jó, nem fognak belőle tanulni. Ezt fogják csinálni amíg lesz WoW...
Ellenben a FFXIV ahogy látom, teljesen szinkronban van a játékosokkal, nincs többezer oldalas rinyálás egy-egy patch után hogy "miért tettétek be ezt a hülyeséget? Nem akarjuk!"
Rengeteget olvastam különböző fórumokon, videókat néztem hasonló emberektől akik WoW-ból szabadultak be FF-ba.
Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy ennyire pozitív legyen minden a játék körül. Tévedtem. Tényleg egy fantasztikus játék. A legtöbben azt mondják, hogy ha "kibírom" az ARR-t, onnan mégjobb lesz.Úgyhogy kifejezetten várom, mert nekem eddig is nagyon tetszett.
-
Telda
addikt
válasz
ChPessimist #9 üzenetére
Én is 16 évig húztam vele, persze voltak kisebb megszakítások, de mindig visszatértem.
Visszagondolva én is hasonlóan érzek, az a sok kidobott idő...
Én se vagyok perfekt angolos, sőt. Ha valamit meg nem értek, megkérdezem az egyik veteránt.
-
ChPessimist
tag
Szerintem a magyarok körében azért nem túl népszerű a játék, mert a legtöbb magyar egyáltalán nem, vagy csak minimálisan beszél (inkább csak ért) angolul.
A játék egyik legfőbb eleme a story, amit ha csak skippelsz, vagy végignyomkodsz olvasás nélkül, oda a játékélmény jelentős része.
Én 16 év WoW után nagyon megszerettem a játékot, most lettem 50-es az első karakteremmel, hamarosan jöhet az első kieg.Csak azt az egyet sajnálom, hogy ilyen sokáig húztam azzal a borzasztó játékkal...
-
Mirage
tag
Na örülök hogy lett egy újabb topik, szuper lenne ha aktívvá válna!
Facebookon van egy FFXIV magyar közösség nevű csoport egyébként, akit érdekel a magyar community ott szétnézhet, és elmondják hol és merre vannak még játékosok, discord szerver is.
Tudtommal a Light-on a Phoenix és Twintania szerveren vannak magyar fck, illetve cwls is van. -
1dude
senior tag
válasz
ChPessimist #4 üzenetére
És ez is 3 napos
Magyarok körében nem túl népszerű a játék.Omega szerveren egy pici magyar FC van, "Magyarok Nyilai" néven.
-
ChPessimist
tag
...ez az egy topik van a játékról?
Kicsit többre számítottam...Omega szerveren vagyok, még magyarral nem találkoztam.
Nekem nem is fontos, feleségemnek keresnék... -
Telda
addikt
Nagyon jó ötlet. Érdekes számomra hogy az ARR 7 éve jelent meg, de csak most lett ilyen hirtelen felkapott. Nem mintha eddig hiány lett volna a játékosokból.
Szerintem még érdemes lenne kiírni, hogy aki most akar csatlakozni és magyarokkal szeretne játszani (vagy kerülné őket) melyek az ajánlott szerverek.
Én úgy tudom a Light datacenter, Phoenix szerveren van egy nagyobb, illetve a Chaos / Omega-n egy kisebb közösség. Valamint elszórva vannak még jó páran. -
1dude
senior tag
Ha valaki érdeklődne a játék iránt :Honlap : [link]
Kliens letöltése : [link]A játék havidíjas, viszont lvl60 -ig játszató az ingyenes trial.
Egyéb hasznos oldalak :
FFXIV reddit : [link]
Discord (balance): [link]
Teamcraft szimulátor : [link]
Market app : [link]
Timerboard : [link]
Cross-szerver hunt community : [link]
Glamours : [link]
Guideok : [link] [link] [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest