-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
Leave No Trace
Könnyen lehet hogy idén eddig mélyebb mondanivalójú filmet nem láttam, persze nem csak emiatt volt jó, hanem mert sallangmentes volt és elgondolkodtató.9/10
#értékelés[ Módosította: vond ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz Pitterix #107235 üzenetére
Ezt épp készültem nagyon-nagyon lehúzni.
Pl. annyit akartam írni a film kapcsán, hogy azt az összeget, amiből készült, fordíthatták volna értelmesebb dologra is, meg hogy vígjátékként borzalmasan szűkmarkúan adagolták benne a poénokat, akciófilmnek meg szimplán baromi gyenge, a sztori meg még a sokéves átlagtól is butácskább.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz Viszlát #107227 üzenetére
Mire gondolsz, mint szokványostól eltérő ötlet? Eléggé a bejáratott séma szerint alakult a film.
A főszereplők lezuhannak, napokig senki sem veszi észre őket, majd elindulnak maguk, és a végén "összejönnek". Volt már ilyen... [ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Hogy a tökömbe' lehetett a November Criminals c. filmet "Szívás"-ra lefordítani?
-
snecy20
nagyúr
Pár filmről gyorsértékelés amit láttam mostanában:
Dunkirk
Nagyobb a füstje, mint a lángja kategória. Újat már nemigen lehet mutatni WW2 témakörben, de ez szerintem 20 éve sem tetszett volna igazán. Nem mérföldkő a második világháborús filmek mezőnyében, mint ahogy sok helyen próbálják ezt beállítani. Csak 6/10
Kings Choice
Na ez viszont egy nagyon korrektre sikerült háborús dráma, az üresjáratai ellenére is tele feszültséggel, átélhetőséggel, mindezt úgy, hogy nem sokszor dördül el benne fegyver... A képi megvalósítás, autentikusság is nagyon a helyénvalónak tűnt. 8.5/10
Mother
Valószínűleg saját kategóriájában tarol ez a film, nem is volt erős az idei felhozatal, ugyanakkor saját jogán is baromi erős alkotás, és forgatókönyvét, rendezését tekintve is végre valami újszerűnek tűnő... A film utolsó egyharmada pedig kőkemény. A max. ponthoz képest a levonás a low budget érzetű digitális trükkökért jár. 8.5/10
#értékelés[ Módosította: Viszlát ]
-
snecy20
nagyúr
Chernobil Diaries (2012)
Ez megint mekkora egy kézikamerás szutyok...a fene vinné el hogy már mindenki 2 forint 50 fillérből akar filmet csinálni.
-
snecy20
nagyúr
Na, végigszenvedtem a Szöul fiát.
Tudom, unalmas a téma már, nem is feltétlen ér annyit hogy tovább fűzzük a szálat, viszont számomra egyértelmű hogy ez a film messze nem a remek rendezői, operatőri munka, vagy kimagasló színészi játék miatt kapott Oscar-t. Eddig amíg nem láttam végtében, csak sejtettem hogy így van, de végignézve meg is győződtem róla. Tul.képpen itt mit is díjaztak Oscar-ral?Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Most pedig megnézem az 1990-es Troll 2-t 1080p-ben!
-
snecy20
nagyúr
Jól tapasztaltam hogy itt se tört ki valami hű de nagy eufória a
magyarokOscar-győzelme kapcsán?Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz cyberkind #83577 üzenetére
"Ki mit szól ahhoz hogy a Wachowski tesók átalakultak nővérekké?
Tuti hogy nem kapnak több filmet, nem mintha főként ezen múlna, ez csak egy kis plusz."Nem kicsit beteg ez az amerikai társadalom. Az amerikai sztárvilág meg aztán hatványozottan deviáns.
-
snecy20
nagyúr
Még anno pár hete folyt egy kis vita arról, hogy mi a jó gengszterfilm, mert ugye a Legendát nagyon nem találtam annak. Megnéztem ma a 2009-es Public Enemies-t (Közellenségek), csont nélkül 10 pontos ebben a témában.
-
-
snecy20
nagyúr
Legend
Ennél rosszabb gengszteres filmet még életemben nem láttam. Hardy meg játszhat akármilyen szerepet, össz-vissz egyetlen "arca" van. Kétségbeejtő dolog ez ilyen magas szinten.
-
snecy20
nagyúr
Szerintem rettenetes, annyira tömény benne az összeesküvős bullshit, hogy a nem tudom hanyadik hosszú párbeszéd után kinyomtam a francba - ha anno ilyen lett volna ez a sorozat, ma nem sokan emlékeznének rá.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
The Salvation (2014)
Ez de jó volt minden western kliséje ellenére, 9.5/10.
Óriási hiba volt mondjuk csak 92 percesre forgatni, tipikusan a 3 órán át is elnézős kategória.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Area51 (2015)
Gyerekek ez annyira szar, fosadék kézikamerás szutyok volt, hogy innentől fogva hálát fogok rebegni minden 2/10 és 3/10-es filmért ami az utamba kerül, mert ez már kilóg a tízes skáláról. 0/10
-
snecy20
nagyúr
Na, most hétvégén jól beletenyereltem, négy szar film is horogra akadt:
Monsters: Dark Continent 4/10
The Lazarus Effect 0.001/10
Super 8 (2011) 4.5/10
The Colony (2013) 3/10Drága kincs az idő, ezzel remélem tisztában vannak a filmesek/rendezők/színészek is...
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Hmmm...Brad Pitt nem volt egy kicsit felelőtlen amikor kézigránáttal robbantotta ki a repülőből a zombiakat a World War Z-ben?
-
snecy20
nagyúr
Az Everest film kapcsán láttam megemlítve a 2003-as Touching the Void-ot. Az milyen?
-
snecy20
nagyúr
válasz cyberkind #73812 üzenetére
Kiváncsi vagyok ki mit mond majd a Poltergeist remake-re, most az este tettem vele egy próbát, nagy meglepetést nem okozott abban a tekintetben hogy meglett volna a világ a film elkészülte nélkül is... viszont egy kicsit dühüs vagyok mert baromi jó, és csapnivaló részek váltogatják egymást, viszont az ijesztgetős részeknél a hanghatások eléggé rendben voltak, valamint az utolsó 20 perc sem volt épp utolsó. Szóval a 6/10 helytálló, maga a remake létjogosultsága a végeredmény fejében kérdőjeles, mert atmoszférateremtésben meg sem közelíti az eredetit...
-
snecy20
nagyúr
Alváshoz tudtok valami olyan lassú lefolyású, nyugis, vontatott filmet ajánlani, ahol hangdinamikailag nincsenek nagy kilengések? Csak hogy ne ébresszen fel a hirtelen hangerőváltozás...úgyse látnám.
-
snecy20
nagyúr
Júj nagyon fos lett a Human Centipede 3.
-
snecy20
nagyúr
a Captain Phillips egy nézhető, sallangmentes dráma/thriller, egészen életszerűen bemutatva a nyílttengeri kalózos alapszituációt, kihagyva belőle jó pár elcsépelt hálivúdi fordulatot. Sok színésznek nem áll jól az öregedés, de Tom Hanks-nek szerintem igen. Egy hetes alát megérdemel a film.
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
válasz devil-k #73359 üzenetére
Na megnéztem ezt a Conjuring-et, ha már annyira ajánlgattad, mert anno ezt szánt szándékkal kihagytam a szórásból, horrorok közt ez az agyonkoptatott szellemes/ördögűzős vonal már nem igazán bejövős, pláne az a fajta, amikor kislányokat száll meg a gonosz, meg rémes titka van a családi háznak, etc... Amúgy végig lehetett nézni, a hasonló kategóriás mozik között ez már erénynek számít, de tény ami tény, hogy elképesztő mennyi közhellyel és klisével operál a film Viszont belépő kategóriás soft-horrornak megteszi, mert feszültség van, és sok esetben inkább a néző fantáziájára bíz sok mindent.
-
snecy20
nagyúr
Child44
Lehet egyedül leszek vele, de maradéktalanul tetszett. Nem vagyok egy nagy szovjet-szakértő, hogy megállapítsam a a hitelességét-hihetőségét, mindenesetre ez a depresszív atmoszféra nagyon üt, a lehangoló háttérzenével együtt. Igazából semmi új a nap alatt, de valamivel csak elérte nálam a film azt a hatást, hogy folyamatosan kiváncsi legyek a következő percekre is nézése közben. 9/10, simán.
-
snecy20
nagyúr
válasz cyberkind #73343 üzenetére
Némileg másképp kell hozzáállni, ha előbb látom ezt és csak utána az Interstellart, akkor anno lehet hogy áradoztam volna a Gravity-ről. De tény hogy nem egy súlycsoport a kettő, de talán nem is összehasonlíthatóak igazán...
-
snecy20
nagyúr
Nem tudom hogyan lehet, de valamiért nekem eddig kimaradt a Gravity. Most az éjjel bepótoltam. Interstellar után kicsit magas elvárások alakultak ki bennem, fene tudja. Többször nézős nem lesz, de egyébként lenyűgöző hogy mennyire életszagúra sikerült az ábrázolás, és a nézőnek sem nehéz azonosulnia a teljesen reményvesztett asztronauták sorsával. Egy dolgot nem értek csak, hogy miért kellett két überismert sztárszínészre osztani a főszerepeket. Nálam semmit nem tett hozzá az élményhez., Clooney alakítása pedig kimondottan unalmas volt. 7.75/10
-
snecy20
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
The Age of Adaline
Azt kell hogy mondjam, hogy bár minden porcikám tiltakozott e film ellen az előzetes műfaji besorolása okán - romantikus dráma - , végülis pozitív csalódás ért, és a kellemesen retrospektív atmoszféra miatt érdemes volt végigülni. Valószínűleg jóval nagyobb potenciál rejtőzött itt is az alaptörténetben, mint amit végül kihoztak belőle, de egyáltalán nem volt problémás ez a fajta visszafogott megközelítés.
7.5/10
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
válasz Dilikutya #73263 üzenetére
Előzmény, de tonnaszámra köszönnek vissza benne az 1982-essel totálisan hajszálra megyegyező elemek, jelenetek, ami miatt nyugodt szívvel rámondható a remake. A valóságban az mennyire esélyes, hogy két csapattal majdnem pontosan ugyanazok az események játszódnak le? Az amúgy tényleg nagy erénye volt a 2011-esnek hogy nem digitalizálták túl az idegen megjelenítését.
-
snecy20
nagyúr
válasz Dilikutya #73258 üzenetére
Ez tény, bár a 2011-es The Thing Remake megintcsak elég felejthető lett. Érdekes módon amikor az 50-es és 60-as évekbeli eredetiket Remake-elték a 80-as években, azok mindig jók voltak. Annyiban pontosítanék hogy a jelenkori remake-ektől nem érdemes várni túl sokat.
-
snecy20
nagyúr
The Water Diviner
Viszonylag eredeti darab, de abszolút nem kiemelkedő, és sajnos csak pár perc erejére futotta ki az igazán katartikus momentumoknak. Alapvetően a témaválasztás eléggé rendben volt az első világháború kapcsán, más kérdés hogy nagyjából semmit nem sikerült kihozni a történetből. Engem még a film eseménytelensége, lassú lefolyása sem zavart, csak... jó hogyha 5 jó percet össze lehet ollózni a filmből.
5/10, imdb pontszám eléggé túloz a 7 feletti átlaggal.
-
-
snecy20
nagyúr
De halál komoly, az elmúlt években olyan vígjátékok kerültek az utamba, hogy még csak el sem lehet mosolyodni rajtuk, pedig nem vagyok fából. Ellenben egy Vaklárma, egy Braindead, egy Éjszakai Rohanás kvázi végtelenszer megnézhető filmek...
-
snecy20
nagyúr
válasz Dilikutya #73146 üzenetére
Ugye-ugye, a jó kis B-kategóriás filmek a 80-as évekből és a 90-es évek elejéről. Java része max. VHS minőségben elérhető.
Belenéztem ebbe a Vakációba, és egy nagy kérdés ötlött fel bennem. Ennyira lealjasult mára a vígjáték? Már nekem volt kínos nézni.
-
snecy20
nagyúr
San Andreas 5/10
Jó lesz ez a film valamikor a film+ -ra pár év múlva, egyszer nézhető kategória. A CGI általában az átlagos és a csapnivaló közt ingázik. Bántóan nagy adagban jön az amcsi kliséhalmaz is, irreális kimenekülési jelenetekből sem lesz hiány aka. rámomlik egy felhőkarcoló és vígan kijövök alóla. Ezúttal is Alexandra Daddario-val kell beérni.
-
snecy20
nagyúr
Ó, mekkora egy bődületes marhaság volt az új Mad Max! 0,00001/10. Persze amit látványban, akcióban, rendezésben, pirotechnikában, maszkok terén összehoztak, az álleejtő, de jól fogalmazott valamelyik oldal, hogy pokolian buta az egész cucc.
Az Interstellar-ra viszont mehet a 9.5/10 minden hibájával együtt, kevés ilyen volumenű alkotás születik manapság, talán 3-4 évben egyszer. Napokon belül megnéztem másodszor is. Nekem sajnos rövid volt...
A 10/10-hez kellett volna nekem még jóval több tudomány bele, és kevesebb Hollywood-i kötelező elem.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
Egy olyan filmajánlást kérnék az elmúlt 2-3 év megjelenéseiből, ami amolyan egyetemes kedvencnek számít itt és kihagyhatatlannak vélitek. Ja, és műfajtól függetlenül. Magyarán ami nektek az utóbbi 2-3 év legerősebben fogó 10/10-esének számít.
[ Szerkesztve ]
-
snecy20
nagyúr
Júj ez a Dallas Buyer's Club milyen egy felesleges majd 2 órás időpocsékolása volt az életemnek.
Azon buzdultam fel, hogy az egyik filmes oldal 2014 TOP50-es összeállításában egészen előkelő helyre tette.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...