Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaaS
addikt
-
HaaS
addikt
Váo! Az első érdekes quest és értelmes NPC-k!
VÉGRE!A Human Error questre gondolok, Honest Dannel... és mindenekelőtt Daisy-re Goodneighbor-ben, hát az kegyetlen jó fej, jó humorral... bírom nagyon! Nem ártott már, hogy végre gondolkodni is kelljen... komolyan... el kellett szívnom egy cigit, és átgondolni mit csinálnék adott esetben.
Aztán végül elengedtem a kiscsajt és hagytam Dant, hogy kiirtson mindenkit kifelé menet. Egy településsel kevesebb, ahol szívesen látnak... [ Szerkesztve ]
"a sárkány is csak ember" - oxox
-
HaaS
addikt
Scavengerek! Mit válaszolnátok? Igen, nem... talán? Vagy helyből field trip?
Nem is értem, miért lőnek rám, komolyan... vannak már jelek egyébként! Volt olyan bandita, amelyik csak pislogott nagyokat, aztán továbbot intett... a szuper mutánsokkal még nem sokra megyek, de tuti megtalálom a megfelelő köldökszösszínt! Level 9, semmi craftolás vagy ölés.
Jameg... olvastam a hazmat suitos háeszt... na az sem volt piskóta fegyverhasználat nélkül. Illetve megszerezni még csak-csak, de kifelé menet... !
-
HaaS
addikt
warcat: jó gondolatok, próbálom, egyelőre a futás a biztos. Alakul már a sneakelés, tudok alvó ghoulokon állni, ez már jó jel! Egyetlen téglát nem tettem még keresztbe, már lvl 6, jó lesz ez!
frame>24: kicsit "egyirányú" a játék, annyi bizonyos. Főleg a dialógusok/kvesztek. Mindenesetre így sokkal érdekesebb játszani... én csak azt a rosszarcú nyanyát akartam mindenképpen eltávolítani a telepről egyébként, aki állandóan nyervogott,
miután az öreglányt telenyomtam mindenféle szerrel, és megmurdélt. Érdekes... akkor nagyinak lehet tolni a kokót, ameddig érzed, ilyen esetből még nem volt világszenzáció! Mindenesetre próbáltam, ha csapattag öl, az is gyilkosságnak számít, szóval egyedül kell boldogulnom. Egyelőre egymáshoz csalogatom az ellentétes érzelműeket, és a bokorból pillantok néha rájuk, ahogy ölik egymást, miközben rúzsozom magam... aztán felszedem, ami érdekel... hajsütővas, rágógumi, ilyenek. Nagy könnyebbség, hogy nem kell szöszölni a fegyverekkel... az ruhákat nézem azért, de sokkal csinibb cuccokat lehet találni elhagyatott házakban, mint a randa ellenfeleken.
[ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
Megpróbáltam, mi van, ha Survivalon pacifista vagyok, mert tisztelem az életet, lelki deformitásom van, irtózom a fegyverektől, mókás kedvemben vagyok, a Palikákra építek akik fürdenek a vérben... vagy mittudomén... szóval ha unom már a lövöldözést, meg a májnkraftot, és kíváncsi természetű vagyok. Indítottam egy női karaktert.
A 111-ből való kijutással nem volt gond (de már ez is kihívás), azonban Concordban már direkt mindenki mellélő, és számolja-mutatja az ellenfelek helyét, addig nem tudom kinyitni az ajtót, hogy beszéljek a néppel, amíg a hét darab bandita meg nem hal. (Szuper.) Az egyiket rávettem a dezodorommal, hogy levesse magát a mélybe, maradt 6.
Próbálgattam, hogy a szájfényemen úgy csillanjon meg a fény, hogy egymásnak essenek miattam, de ez a rész nem működik. Rúzsozni is próbáltam a kislányt, mialatt somolyogva befordultam a sarkon, de a srácok nem figyelnek eléggé, az egyik véletlenül meghúzta a ravaszt a shotgunján és elhaláloztam.
Patthelyzet.Nagy kár... gondolom az maradna csak, hogy a németjuhásszal kell levadásztatni mindenkit, izgulni, hogy mikor visszaszalad, ne jöjjön utána a vonat, és nem mellékesen nyomkodni bele a sztimpakkokat ezerrel. De már ez is kamu, hogy a kutyával öletek, szóval elbizonytalanodtam kicsit.
Próbálta valaki a pacifista vonalat, valami ötlet, jótanács esetleg?
-
HaaS
addikt
válasz micafighter #2293 üzenetére
Próbálok belevinni, hidd el... de vagy lövöldözés lesz belőle, vagy pakolászás!
-
HaaS
addikt
Megvan! Gyűjtögetős FPS!
-
HaaS
addikt
Szép munka! A felirat tényleg király!
Azoknak, akik esetleg Palika miatt nem aludtak jól: csak térdre tudtam ismét kényszeríteni. Térden sebezhetetlenné válik, szív valamit, és már jól is van. Felpattan és lehet tovább játszani vele .
[ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
válasz hszilard666 #2046 üzenetére
Simán, én is nagyon jól szórakozom közben!
warcat: szerintem semmi olyat nem írtál ami spoilergyanús lenne. A mondanivalóm lényege a kveszten volt, a lefolyásán, még inkább az elmesélés mikéntjén. Egyébként az F3 csak és kizárólag a critical NPC-ket védte szerintem, de volt ott NPC halál szép számmal. Nálam biztosan. Volt rá valami konzolos hekkelés, emlékszem. A gyerekek.. passzolom. A Palikák egyébként is mókás fickók: [link]
Visszatöltöttem a játékállást, felegyenesedve már Palika is sebezhető, sőt meg is haragszik! Új értelmet nyert a játék! Palikának meg kell halnia!!!
[ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
Ez egy spoileres háesz, de legszívesebben mindenkinek személyesen mesélném el...
A préri felfedezése után elkezdtem csinálgatni az egyéb küldetéseket, most épp
Ha a párbeszédrendszer faék egyszerűségű, akkor erre a kvesztre nem tudom mit mondjak. Mindig utáltam, ha nézni kell, ahogy egy játék magával játszik, na de ez?!Paladin Mittudoménkit kellett elkísérni az Arcjetbe, hogy megszerezzünk egy nagyteljesítmé... mindegy is. Az hagyján, hogy a kisérgetés közben arra figyelek, hogy nehogy észrevegyenek, mert nincs értelme sem magamra vonni a robotpajtások figyelmét, csak a loottal szöszölgetek, miközben Pali arat. Legyen.
Aztán Palika megy tovább előre, lelövi a falról a védelmi ütegeket is, tovább aratja a robotokat, de olyan sebességgel, hogy azt sem tudom mondani, hogy "putty". Legyen.
De ez még semmi. Barátunk, Palika aztán még egyedül feltartóztat további negyvenhét robotot amelyek felülről esnek lefelé.. megszánom, ököllel ráverek a nagy piros gombra, rohadjanak meg mind. Fényesség támad. Na végre. Csak elfárad már a gyerek. De nem.
Pali kibírja szuperenergiadzsúzt is, ami a semmiből potyogó, el nem fogyó robotesőt is megállította, annyi az egész, hogy féltérdre ereszkedik. Biztos a nagy fény az volt, hogy szintet lépett, és félistenből isten lett. Neki is szintet kell lépni, nem gáz ez. De az is lehet, hogy csak így hunyorog, féltérden.A reakcióm teljesen egyértelmű és érthető volt. Azonnal megpróbáltam agyonlőni, felmorzsolni, elhamvasztani, megalázni, leköpni, ott, azon nyomban. Nem ment. VATS-ból sem engedte.
Odamegyek, már erősen torzul azért az arcom, próbálom visszatartani, hogy ne ordítsam le a fejét, hogy mi a jó élet volt ez, remegő ajakkal rányomok egy E betűt, ahogy ott pihen. Mire ő elmosolyodik, kiegyenesedik, megigazítja a szemöldökét, és annyit mond, hogy "a lényeg, hogy életben vagyunk". Nekem ennyi volt, köszöntem. De lagalább jót röhögtem ezen a... játékon.
[ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
válasz Nissifer #1906 üzenetére
Hova jársz Te boltba? Gondolom berongyoltál a nagyobb városok valamelyikébe... én megesküdtem, hogy attól az unszimpatikus guberálós nőtől, aki annyiszor adja drágábban a cuccot, ahányszor visszamegyek hozzá, egyébként sem veszek semmit! Rothadjon meg!
-
HaaS
addikt
Gratula! Az nagyon hosszadalmas lett volna, meg nincs annyi lőszerem sem. A három 300 -as akna alig sebzett... én lézerrel belelőttem néhány mellette lévő autóba, azok láncrobbantak, az már jobb volt, de így is csak 70% kábé. Aztán jöttek a négyadagos lézeres fejlövések behájdolva, végül elcsaltam a raiderekhez, ők dobáltak rá mindent, lődözték a felüljáróról.. meg hát kaptak is rendesen.
Te írtad, hogy szintén Survival fokozaton nyomod, ugye? Neked dobott valami értelmes cuccot lvl 10-en? Csak a kíváncsiság!Nissifer: ja, az androidok, most láttam először hármat, pont a behemót előtt, naagyon kellemes meglepetés volt... pláne a szövegük:
"megértjük, hogy elbújsz, ez ebben az esetben teljesen érthető reakció". Alighanem lesz valami gyár, ahol csinálják őket, mert az egyik hablatyolt valamiről, miközben kerestek. [ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
Hehehhe... lvl 12 Lone Wanderer vs. lvl 50 Behemoth, 1-0. Ráment mind a három Battlecap mine-om _is_, de megérte!
-
HaaS
addikt
válasz 4264adam #1849 üzenetére
Lehet, hogy a sima kaméleon cuccokra gondolsz?
Legendary bossoktól eshet olyan páncél, amely neve "Chameleon" szóval kezdődik, így akár a játék elején is találhatsz ilyet. (Az enyémet - ha jól emlékszem - egy Legendary Mongrel dobta: 7-9 szint körül.) Sima kraftolható item, nem kell hozzá semmi perk. Ami nekem van, az vmi Chameleon Tempered Raider Left Arm Piece. A másik karon meg "Powered" cucc van, az is zsír, tölti az akciópontokat rendesen. [ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
válasz Fitzgerald #1808 üzenetére
Az F3 is csak a modolások után lett tökéletes... rahedli extra cucc, azok modjai, javítgatások, új monszták (imádtam a glowing zombikat), ammo tömeg, zsír AI (!!!), küldetések, zenék, sötétség (!), nehézség, cripple effektek... meg ami most nem jutott eszembe. Ja meg a negyed XP, és jóval magasabb szintű "élővilág".
Egy olyan modot hiányolok még nagyon, amiben van adrenalin... azaz igazán változhatna a lövési pontosság is, ha épp egy falka kutya áll fel alakzatba a vadászathoz, vagy lábon lövik a szerencsétlent... szóval ha fosás van... meg néhány "ó sit, derármór" benyögés is sokat fokozna a játékélményen. Kéne flash grenade is.Lesz itt olyan szkillfa rövidesen, ami nekünk kell, meg a nehézség is alakul majd, nem csak a legendary boss-ok mutálódása adja majd a kihívást. Száz szónak is egy a vége, a játék atomstabil és jó, tökéletes alap. Ebben a formájában még széles körben jajdejó, lehet épitőjátékozni, szuperarmoozni, kütyüzni, meg nézelődni is.
F3-ban is volt respawn (modolható akár), a háeszednek ezt a részét nem teljesen értem. Lásd link. Csak legalább rohadt nehéz volt maxra tolva mindent. Itt olyan legendary eső van, hogy nem győzöm ládázni a spec cuccokat... ott a neves cuccokért volt görcsölés rendesen.
-
HaaS
addikt
Srácok, ez a négy darab legendary ghoul a Super Duper Martban... ez normális? (lvl 10 voltam) Nem mondom, élvezem a legendary dropokat, de ha nincs meg még régebbről ez a másik legendary cucc, ami
mozdulatlanul szinte láthatatlanná tesz, akkor fogyna a Stimpak rendesen. Ott görcsölnek néhány méterre tőlem és nem látnak meg... én meg jövök a háromszoros sneak melee sebzéssel a semmiből... criticallal bossok ellen is működik szépen. A kraftolással kapcsolatban egyetértek az előttem szólókkal, egy darabig elvan vele az ember, aztán rájön, hogy a Legendary cuccokat ugyanúgy fejlszteni kell, és ezeket érdemes is, szóval jön a tökölés, hogy melyikről mit szedjen le az ember, meg hogy ó, mi a jó életnek raktam a másikra annyi mindent...
Most az egyik drop egy laser rifle, ami+50% bonus dmg to humans. Ámen. Szerelek át mindent tüstén, a négyes tárat, szkópot... mindent. Egyébként is nagy bosskiller a lézer, de ez így állat lesz. Super Duper király hely, lehet végteleníteni az xp szerzést, meg is léptem a nagy örömre a 11-ik szintet:
köszönjük.a lockpickelhető széfet vissza lehet zárni a terminállal... "a sárkány is csak ember" - oxox
-
HaaS
addikt
válasz Fitzgerald #1697 üzenetére
Ezt a Last Resort nevű indoor tweaket is felraktad?
[ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
Tényleg minden van, 10 perc járásra 111-től Fat Man, Mini Nuke-kal együtt? Azon nyomban szét is kaptam vele egy őzet! Meg a szuper girded armoromat is el lehetne dobni... csak hát a zsebek ugye...
gyimger: egy kell, shotgunnal a fejbe... VATS-szal bevárod, jaja... surivoron működik.
[ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
válasz Fitzgerald #1648 üzenetére
Hát ez simábban ment, mint gondoltam... úgy értem, egyszerű volt bejutni. Nálam ugyanez a helyzet, Diamond City sűreje, ha pörögve forgok 20.
-
HaaS
addikt
válasz Fitzgerald #1648 üzenetére
Kösz az infót, akkor megnézem a nagyobb városokat én is!
-
HaaS
addikt
Hát. Jó lett.
Nekem egyelőre csak kettő bajom van a játékkal: 1. nem találtam semmit a postaládákban a kezdésnél, és 2. hogy mi a jó életért nem lehetett a jobb gombra rakni a visszalépést a konzolok menüjéből? Az egér használata agyrém az opciók választásánál is.
A többi bajom az mind pozitív... több idő kellene a játékra, a frász kerülget az esős éjszakában lopakodva, és halkan bocsánatot kérek, ha mászkálás közben rálépek egy csontváz valamelyik részére (miután összefostam magam, hogy mi volt ez a hang).
Teeeermészetesen túlélő üzemmódban próbálkozom, szóval főhősünk gerince néhány hét alatt olyan görbe lesz, hogy soha a büdös életbe nem fog kiegyenesedni. Az első DC harc is érdekes lett: kifogyott a lőszer. Nyehehe... na jó, spórolhattam volna a banditákon. Meg tök jól tudok már kutyák elől elrohanni. Szóval tanulok...
... ja és vééégre láttam már egy macskát is! Rühellem őket, de üdítő volt látni.DE nem ezért akartam írni, hanem hogy laptopos és egyéb két videókártyás kollégáknak adjak némi információt: érdemes ránézni a beállításokra.
Nekem egy lassan két éves, fehér színű laptopom van. Z510, i5-4200m, 8GB, GT740m 2GB + az integrált HD4600.
Felkészültem rá, hogy a játék kipróbálása után az eredmény az lesz, hogy új gépet kell vennem (nem kell, lásd később). Nem volt azonban olyan egyszerű a dolog.
Először arra lettem figyelmes, hogy bizonyos fénybeeseések esetén pixelesedik néhány objektum határa. Na meg nem mondhatnám, hogy élvezhető volt a sebesség, de hát ugye kit érdekel, ezért próbáltam ki. Elkezdtem játszani a játék ini fájljaival, meglepően sokat javítottam a játszhatóságán, de a pixelesedés megmaradt. Hiába néztem meg, hogy a programhoz rendelt alapértelmezett kártya az X64 menüben az a GT740m a játék indításához, de az ini fájlban csak a HD4600 szerepelt.
Próbálkoztam mindennel, hogy a 740m átvegye az exét (ekkora már egyértelmű let, hogy az integrált HD4600 működött csak), sikertelenül. Meg elképedtem, hogy a 4600 ilyen tökös, egész jól viszi a játékot.
Jött a driver mizéria. Nem megyek bele, elég az hozzá, hogy elment vele jópár óra, és nem sikerült életet lehelni a GT-be. Hasonló konfigurációval rendelkező laptopos kollégák, ha elindítjátok az NVidia control panelt és azt az üzenetet kapjátok, hogy nincs ilyen kártya használatban, akkor erősen driver gondjaitok vannak nektek is, és az integrált videó dolgozik, a dedikált meg nem. Na elég az hozzá, hogy már a gép sem bútolt a forszolt drivercserék után, komplett újrainstall lett belőle, Win7 x64, aztán a megfelelő sorrendben fel a legújabb driverek, és a Fallout 4 is látja már a 740m-et, ezt is jelzi az ini fájlban. Hasít a játék, pedig ez nem egy nagy laptop... szóval szerényebb képességű laptopokkal is érdemes próbálkozni, kicsit macerás, de megéri.szerk: Azoktól, akik csak full HD-ben, minden effekt bekapcsolása és maxra tolása mellett 59 FPS fölött tudnak csak szerepjátszani, elnézést kérek, nem nekik szólt a háesz!
[ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
Szánalmas, hogy kínomban a Fallout Shelterrel szenvedek!
-
HaaS
addikt
De rohadt lassan telnek a napok...
-
HaaS
addikt
Egyesek szerint a pohár félig üres, mások szerint félig tele... én is a tele részt látom!
Már meg is van a megoldás!
Ha nem lehet lelőni a lávát, majd odaállítjuk Dogmeatet a ház elé, hogy ne tudjon kijönni, közben titokban szerelmes leveleket írunk a robotbarátnőnknek, amiket sosem adunk át! Volt még valami? Ja igen! Lesz külön hotkey az opciókban, amivel bármikor le lehet fagyasztani a játékot!
Písz!
[ Szerkesztve ]
-
HaaS
addikt
válasz J.Hetfield #62 üzenetére
Kilencven óra, komplett végigjátszás, egyetlen fagyás nálam is, de erőlködni kellett: ittevan.
-
HaaS
addikt
IGEEEN!
7.62 High Calibre-rel ütöm el addig is az időt... Blue Sun Mod odab...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest