Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #154692 üzenetére
Háát, cipelné a fene az akkora szódát autóval vidékre, meg betétdíj meg egyéb (pld. elmenni érte és utána leadni a sallangot). Akkor már ott közértben 2 karton
vízsör az befér a hűtőbe is. Eleve 2-6ezer forint a szár, az meg kell venni, utána jön ki kb. 62 forint/literre a szóda. Az 4 tagú családnak nem tudom mennyi, én napi pár litert úgy tüntetek el, hogy nagyon. Gyárba eddig Auchanból jött víz, de ott most 100 forint/liter környékére kúszott, oszt Pennyben a saját cuccuk teljesen jó, 60 forint/liter alá jön ki, világjegy. Meg a Tescos, ott sem sokkal drágább és pont megéri. Feltéve ha helyben nincs Aldilidli -
npera
addikt
-
Grillo
őstag
válasz
Bujdy81 #154663 üzenetére
Basszus, nagyon durva. Alsó szomszéd most fog kis 25 nm-es bővítésnek nekiállni, még nyomták, hogy olyan 15 milkából meglesz, de azért én erősen kétlem.
Gondolkodtam, hogy beleugrunk mi is (már ugye emeleti szintre rá), de egyrészt kérdés, hogy mennyi értelme lett volna, ha a 15 éves szobáját bővítjük, ahonnan lelép 3év múlva, másrészt sajnos továbbra sem keresek többet, mint 3-4 éve.
A szoba leválasztása ketté is elég sok lett úgy, hogy az ablakcseréket csinálta szaki (egy kiszed, 3 berak), ami 1 millka felett volt kicsit, meg a radiátor elcsúsztatást plusz 1 radiátort rakta fel ismerős, ami anyagban volt egy százas. Ezen felül gipszkartonozás, festés, glett, villanyszerelés, mindent magunknak csináltuk, és szerintem valahol 1-2 millka között állt meg, plusz bútor. Pedig ez még 2x10 nm sincs. -
-igu-
addikt
válasz
eattila #154696 üzenetére
Azt mondom, hogy a bringas cipo, ha rosszul van beallitva a stopli, akkor kepes ugy tartani rossz pozicioban a labadat, hogy annak terdfajas lehet a vege.
Ha jol tudom, te most meg nem patentpedallal tolod, igy teljesen szabadon mozoghat a labad a pedalon.[ Szerkesztve ]
-
Sipi-
őstag
Bazz, lefoglaltunk már pár hete egy szállást horvátoknál. Erre ma hívta fel rá a feleségem a figyelmem, hogy Vir szigetén nem mindenhol iható a csapvíz
Kereshetek másik szállást, pedig ebbe is elég sok óra belement.
Van valami ajánlott sziget, ahol van kavicsos, lassan mélyülő strand és a csapvíz is iható? -
eattila
őstag
Ma itthon voltam, mert villanyórát cseréltek. ahoz képet 9-re megvolt
De legalább haladtam a gyerek jelmezével, mekis sültkrumplinak öltönek. én csinálom a papírdobozt nekik.
Meg délután megjárattam a tribant. 24km. Volt kicsi szembeszél, és visszafelé már eléggé meg voltam fáradva. Az edzőcipőm sarka belever a hátsó villába. Szóval kell egy keskenyebb, bringa specifikus cipő. -
Jahno
veterán
Tegnap esti beugratós kvíz kérdés, ami nem az amire gondoltok, de adhatok kis segítséget :-P
-
Jahno
veterán
válasz
Bujdy81 #154657 üzenetére
"nem tudom, hogyan vittük volna le,"
Errefelé zsákban szokták, aztán furgonnal szállítják mert általában nincs hova tenni a konténert, vagy tilos. Egyéb esetben azon lepődtem meg, hogy csúszdát itt a VI. kerület kellős közepén lehet olcsón bérelni és furcsa volt egy építőiparos cégtől, mert mégsem videókamera vagy valami a bérház 2. emeletén. Akkor mondta a csóka, hogy itt a VI. és VII. kerületben egész jól megy a biznisz, nem kell messze vinni, folyamatosan lapátolják ki a régi házakat.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #154659 üzenetére
Van egy másik is. Sokat agyaltam, hogy melyik kerót fogjam be erre a poén triatlon rendezvényre. Apámét, amivel sokat ment apám. Vagy az apjáét, amivel később, de még gyerekkén szintén sokat ment apám. Utóbbi mellett szólt, hogy az 52-es, mint apám volt, ellene, hogy több az örökös, akikkel egyezkedni kell. Mert az még mindig szolgálati keró a nyaralóban, ha menni kell vele valahova. Végülis még csak 73 éves...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-igu- #154662 üzenetére
Csak a fürdőbontás volt SK, minden mást szaki csinált. Ellenben nincsen márvány kád, meg semmi ilyesmi extra. Az anyagokkal, gépekkel lehetett volna még jópár milliót tolni felfelé. Lefelé nem.
De ezt csak azért írtam, mert a homlokzati nyílászárókon kívül kb. minden csere lett egy panelben ezzel. Azokkal együtt simán veri a 250 ezer per négyzetmétert a FELÚJÍTÁS. Az építés karcosabb lenne (még az ingatlan árak témához).
-
Bujdy81
aktív tag
Lakás felújítás úgy lett 12,5 misi, hogy a fürdőszoba bontását a haverokkal csináltuk, tehát az 4 db pizza ára volt, meg a konténer 55 ezerért. De azt a bő 5 m2 sittet (fürdő falait is kiszedtük, nagyobb lett) az elsőről nem tudom, hogyan vittük volna le, ha nincsen egy barátomnak 2 db 250 mm-es PVC szennyvízcsöve, amit egymásba dugva csúszdaként használtunk az ablak és a konténer között...
Vettem egy fasza falbontó vésőkalapácsot, ami nem 4J-lal üt, hanem 80-nal. Nem SDS-plus, nem SDS-max, hanem SDS-hexa. Na, azt nem használtuk, mert a 4 cm-es vasbeton falhoz csak egy kilós kalapács és kisflex elég volt...
-
zetor2000
őstag
válasz
2-More #154649 üzenetére
Az lett... illetve lesz, mert a maradék szerencsére nem nálam landolt.
Ismerősnél voltam hétvégén, akkor vettük a Pennybe. Fánkot sütöttem, abba kell egy pár csepp - mivel dupla adag lett, így egy deci. De engem zavartak el a töményért, mondom, hogy van eggyel jobb, +2000-et megér, és még inni is lehet a Plantation-t. Mondják, hogy akkor azt kapom szülinapra, a másikat meg vegyem meg a fánkba. Így is lett.
A Plantation-t ittam tisztán és Lidlis zéró cukros kólával, nem rossz alapvetően, árának megfelelő, szerintem. Nem lesz a kedvencem, de 6000et megér. Pláne, hogy van zacskós kiszerelése a viszkinetnél.~3 literes.
-
2-More
tag
válasz
-igu- #154635 üzenetére
Daedalus csipett el tán tavaly-tavalyelőtt privátban, face-en, nála is volt 2 phujáró, aztán ráhúzott egy harmadikat, ami meg iker lett
Óriási volt, nem az első ember aki megtalál így, hogy a régi hwsw-s profilképem van face-en, aztán betalált, hogy én vagyok e az én, mondom én, na akkor keresne valami régi, még tőlem is eszementebb linux-dec-sun kukabúvárt, de nem tudja az kiaz már, mert régen volt, mondom say no more fam, az a Neurofire lesz, ofkorsz el van tűnve online mint petőfi aranyórája, se email, utolsó jelenléte vmi 2016 a HUPon, de rábaszott az is, mert pechjére nekem megvolt a telefonszáma, mit ad isten, ugyanaz, mint az enyém, 25 éve. Egyszer behoztak hozzá a User'sbe egy csomó e-hulladékot, volt közte sun ez-az, aztán eljött érte, akkor maradt meg a száma. Mint minden igazán jó linuxos, ő is látens microsoft-buzi, mert windows phonet használt
-
zetor2000
őstag
Lesz majd megint rumnapló, mert kóstoltam a legalját (Santa Lucia "barna rum", 4000Ft / Penny), meg egy kicsit jobbat (Plantation Original Dark, 6000Ft / Penny), meg kaptam kollegáktól 2 üveggel (hja, az "50" ilyenekkel jár), a jobbikakból - remélem.
A két jobb az Planteray Cut&Dry (kókuszos), a másik meg valami Eminente 10 éves kubai...
A Sánta Lúcsia az tulképp valami izé. Szerintem nincs sok köze a rumhoz, barna, alkoholos folyadék. Az üveget kibontva nincs jellegzetes illat, sőt, semmilyen nincs. Az íze alkoholos, de semmi jel nem utal arra, hogy ez rum lenne, kábé nincs íze. Nem, nem vagyok covidos, ez ízetlen.
A Plantation az már más tészta... az egy vállalható, alap rum. Koktélokba és süteményekbe is oké.A kókuszost meg a kubait még nem kóstoltam, mert van még a Bzuihegyből. (Mount Gay Black Barrel)
[ Szerkesztve ]
-
npera
addikt
Mindenki szaladjon Volvót venni Bovver és Wilkins hangszóróval
A tulajdonos azonban valamivel később észrevette, hogy a hangszórók borításán Bowers & Wilkins helyett a Bowers & VVilkins felirat szerepelt.
Mikor a tulaj megpróbálta kérdőre vonni a kereskedést, süket fülekre talált. Végül a közösségi médiában osztotta meg a történetét, amire sokan felfigyeltek. Így hamarosan kiderült, hogy több más Volvo tulaj autójába is hamisítvány hangszórók kerültek. Még a kamu feliratok sem voltak következetesek: egyes példányokban Bowers & VVilkins, másokban pedig Bovvers & Wilkins felirat szerepelt a helyes Bowers & Wilkins helyett.
Ez akkor különösen kellemetlen, ha a szokásos kábé 25-30k SEK felárért adták a kínai pittyegtetőket...
-
-szabi-
addikt
válasz
NauTiLUS_HUN #154489 üzenetére
Ma kipróbáltam ez sem ment.
Kezdem azt hinni ez a funkció esetleg le van tiltva. -
Jahno
veterán
válasz
Bujdy81 #154629 üzenetére
Naponta szerintem kettőnél több nincs, de így is kampány-szerűen, mert hétvégére ütemezve. Szerintem most péntekig sem mosás, sem szárítás nem lesz. Pedig most tervezem, hogy milyen ruhám koszolom össze a héten, csak ez még nem mérvadó :-D Héten szerintem 2 ciklus ment egymás után, de akkor jó tudni. Valami ilyen volt a gondolatmenetem a lamelláknál is, hogy míg nedves addig tapad, ha kiszárad akkor kis mennyiség lejön róla, ha nagyon nedvesen kapja sorban a következő adagot, akkor tele lesz, mint a PChűtők. Az a durva, hogy rendes sűrített levegővel sem merem megfújni, olyan kényesnek néz ki az egész cucc.
Szombatvasárnap valamikorra beütemeztem egy fürdőszoba rendbetételt. Új dugaljat kellene rendesen felrakni a falra, utána a mosógép feletti szekrény hozzá kell fúrni a falhoz, hogy ne imbolyogjon. El leszek vele rendesen, ehhez kell ütemezni a mosás mindenséget. Mellé pár fotós szervezkedésre rábólintottam, ahova mennék is meg nem is, most igazából úgy vagyok vele, hogy nem nagyon sírnék ha nem adná ki az időjárás és odahaza tudnék gépészkedni.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Jahno #153413 üzenetére
Találtunk egy kompetens szárítógép szerelő szakit!
Azt mondta, hogy azért megy tönkre, mert túlhevül. Ha naponta egyszer szárítunk, akkor minden ok. Ha naponta sokszor, akkor a szöszök beragadnak a gép alján a légcsatornába, ami addigra már nedves és az beszűkíti a levegő útját, majd el is tömi.
Ennek fizikai okai vannak, tehát kb. márkafüggetlenül előjön. A miénk Samsung, de kb. mindben van egy-egy kikönnyített alkatrész, az kotlik meg ilyenkor. A túlhevülés miatt deformálódik a műanyag. Az alkatrész díja párezer, a többi a munkadíj. Ez, sajnos, tényleg kb. éves maintenance fee...
Főleg nekünk a heti 10 mosással...
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #154625 üzenetére
"- glettelés, festés - 300k"
Ekkorára ismerősök 5 évvel ezelőtt dupláját kapták a környéken.
Többi meg annyira szór, hogy 150ezer volt a sütőnk, más meg 900-ért nézeget hasonlót. Fürdőben a burkoló/vizes melójára lennék kíváncsi.
Komplett elektromos hálózat is 1 misi simán.
-
blueboi69
őstag
válasz
Bujdy81 #154621 üzenetére
- fürdő komplett bontása, gipszkartonból újra falazva, burkolva plafonig - burkolattól és szaniterektől is függ, meg mondjuk pezsgőfürdős kád vagy egy olcsó akármi, de tippre 2M
- egész lakásban új álmennyezet - ezt passzolom, 500k-1M
- komplett elektromos hálózat csere - 5-700k
- új laminált padló - 500k
- 4 db beltéri ajtó - 4-600k
- glettelés, festés - 300k
- új konyhabútor - 500k - 1.5M erősen anyagfüggő
- gépek: főzőlap, sütő, elszívó, szárítós mosógép - itt azért elég nagy szórás van, 1M-1.5Msumma 6-8M-ra lőném be
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #153309 üzenetére
Fehérvár, 60 nm-es panel felújítása:
- fürdő komplett bontása, gipszkartonból újra falazva, burkolva plafonig
- egész lakásban új álmennyezet
- komplett elektromos hálózat csere
- új laminált padló
- 4 db beltéri ajtó
- glettelés, festés
- új konyhabútor
- gépek: főzőlap, sütő, elszívó, szárítós mosógépÁrtipp?
-
2-More
tag
válasz
Jahno #154611 üzenetére
Én két évig nem kávéztam huszonsok év után, mikor az asszony megvette a pasztillás kurvaéletet otthonra a kotyogós helyett, mostanság meg megint. A bláz kimaradt, meg ki is fog, haverjaim nagyrésze is eldobta, baszki, vastagon 2k felett van egy doboz cigi, abból már lehet értelmes dolgot is venni, pl 2 doboz cigi 1 doboz lőszer
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #154616 üzenetére
De, ez a villanyász hibája, mert ami 1 fázisról megy azt sem így kell bekötni, magán a sütőn belül van megoldás, itt nem is tudja a sütő, hogy a 3 fázisból 1 lesz a kötés után, dobozon kívül és feszkülönbség nulla. Ezen kívül a tyúkbél is olyan, meg a csokit is el kellene felejteni egy csomó helyen. Legalábbis itt ráteker a sütőre némi pirítást és új világító funkcióval gazdagodik minden is.
Asszony most fellelkesült, hogy eleve több gázrózsán kicsit hatékonyabban lehetett kotyvasztani aztán ki tudja még mi lesz a jövőben már készülök, ha esetleg napelem lesz a ház tetején vagy geotarifa és elektromos főzőlap, akkor ne kelljen megint ennyit gépészkedni. Igaz akkor lehet 6os kábel kellene én meg csak 4eset terveztem
Mert ha később egyszerre csak 1 lapon lehet főzni és mellette nem mehet a sütő, vagy valami, akkor a fene megette az egészet. Világ megfejtése ez is, miért nem lehet csak úgy simán bedugom és műxik....
Gyárban már dumáltam a villanyos sráccal, hogy ehhez nincs rendes fogóm, behozom a tekercset és szórja rá az érvégeket. Gyorsan el is hordatta velem a szemetet a szelektívbe ha már ott jártam
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #154593 üzenetére
Ha meg ha meg ha, aztán ha az elején szétkap valahol a falban egy nullát ami körbemegy a ház konnetorjainak nagy részén akkor lehet vakarózni. Meg HA csőben fut, akkor valami.
YTon most 3F sütő bekötését láttam, szerecsnére a júzernek nem indult el, de faluban is akadt a héten jópár, ahol próbálkoztak, meg "bekötötte a szerelő de gyenge és nem akar melegíteni vagy hibakódot dob". És akkor tádámm
Félelmetesek. Mondjuk én is az leszek mire a 3x2.5 merev vezetéket behajtogatom a kötődobozába. Füle alá lehet nem fér be a köpeny, annyi baj legyen. És akkor még mindig jobban állok, mint régen az 1 vezérléssel sok csatlakozóval és kábellel összekötött sütő+főzőlap kombinációk, abból szerencsére kimaradtam.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #154609 üzenetére
Voltak, csak pinyóban kapott egy kis vizet. Megnézem, lehet így kicsit rozsdásan is kibírnak még valamennyit.
Kis tubusos van, kicsi de legalább drága :-D
Közben odahaza újabb feladatot kaptam, kád szélénél pattogzik ki a fuga, azt kell pótolni. Olyat már láttam, megpróbálkozom vele.
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #154590 üzenetére
Van ez így, sebajja. Ráadásul tegnap is kérdezte valaki, hogy nem tudok-e egy vizest.
Érdekes, itt gyárban is van 1-2 arc aki kávézik és rögtön dupla cigi. Én néha lemegyek cigiszünetre és kábé ennyi. Idén megugrott a kávéfogyasztásunk, kíváncsi leszek majd a számlálóra.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #154577 üzenetére
Vas azért megint más. Idehaza sarokban a kisebb gépemet meg is ette. Najó, hülyék is voltunk, szorult és megrántottuk visszafelé a tokmányt, meg nem tudom mekkora szár volt, de kis híján bontani kellett vele. Az is lehet, hogy a gép volt nagyon "otthoni" kivitel, ennek a szériája dizájnban még kb. 25 éve vettem akkor is fruttiért
Dewalt meg kb. 10 évig volt kölcsön Digis szerelőknél, azok használták is, de most minden ilyesmit visszaszerzek. Ha rendszeresen kellene, akkor a Kressbe vennék akkut, így várólistás és max. 2 év múlva baszom ki, oszt a 740. napon sírok, hogy kár volt.
Haveri körben átlag B&D kisüzemi cuccok is teljesen jól mennek, amivel azért közepes iparban fusiznak is, mindenfelé járnak telepíteni.
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno #154607 üzenetére
" 4-5ösnél nagyobb 2 centi mélyen túl nem kell tervezni"
Persze, de néha azért kell
Mondjuk a lidlis hosszú fúrószárakkal szemezek régóta, 2x kellett, de kértem kölcsön, de ha megveszem akkor meg soha nem fog kelleni
Köszi a tubusos szilót, nem is tudtam, hogy létezik ilyen kis kiszerelés.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #154572 üzenetére
Ezt is írtam párszor, hogy van minden is, meg annó a fél gyárat alap Hunyadival raktuk össze, azokkal utána házakat építettek, utolsó darabnál úgy voltam, hogy itt van a "rendes"-ből kettő is, minek nekem harmadik. Most egy sima fogaskoszorús tokmányos kellett, az mondjuk nem árt.
Egy szintig túl lehet lihegni, aztán mikor odahazta évente 4 lukra van szükség és a Parkside bármi kibírja, akkor minek a Hilti. Idehaza mikor költöztünk akkor kellett 10es környéki luk a falba, meg majd most kell 1 darab, utána 4-5ösnél nagyobb 2 centi mélyen túl nem kell tervezni. Legalábbis remélem, bár bogarak azok mennek a fejemben :-D
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #154571 üzenetére
Fogkrém tubusos, kis háztartásba:
Vagy instant kivitel (tudom ez nem oda való, de lusta vagyok keresni):
Van olyan is, mint a tömlős sajt, aluzsákban, csak az meg relatív drága.
Kinyomóból volt vagy 8 darabom, egész jók is, meg occsó vackok. Nekem általában kellett kb. 2 milliliter sziló és lehetett kidobni az egész tubust. Kinyomóból az utolsót valamikor nyár közepén ajándékoztam el, mert kerülgetem úgy 15 éves, erre tessék.
Van kétkomponensű vegyi vackom is, annó vettem végül ki sem kellett bontani, lehet az is állásában rohadt szét. Ez is olyan, hogy nem mindig tudod mi kell előre, mikor ipari mennyiségben fogyott, akkor persze, ezres csomagban vettem az 5ös 8as tiplit. Most meg vakarózhatok, mikor mit.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #154570 üzenetére
És ja, este jól meg is fejtettem. Főzőlapot is, van 4 karom lemezcsavarral, tudtam, hogy az lesz, csak nem sejtettem mert semmi alakzár vagy egyéb, más márkánál rugós fülek vagy egyéb bizbaszok vannak. Ez most jó lett. Kérdés elhúzzam-e még egyszer a faltól az egészet, ha körbetaknyolom szilóval és előtte még rendesn takarítsam át, vagy abba a tizedmilliméteres részbe bemegy a tömítő.
-
-igu-
addikt
válasz
Bujdy81 #154595 üzenetére
van egy csaj a youtube-on, aki Cervelo-val a segge alatt generalja a kontentot
"Először egy 52-es, de végül a 75-ös mellett döntöttem."
ezt a meretezest elegge nem ertem
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- LED világítás a lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Béta iOS-t használók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest