Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Egyrészt a Wordben is meg lehet adni, hogy a mező hogyan jelenjen meg (kapcsolók segítségével), bár erre borzasztóan kevés helpet találtam.
Másrészt és szerintem egyszerűbb, hogy az Excelben kikapod a cellából a soremelés karaktereket, hiszen ott úgysincs rá szükséged. Ezt pedig a HELYETTE függvénnyel tudod elérni. Azaz az adott cella tartalma nem simán a keresőfüggvény eredménye lesz, hanem pl. =Helyette(Fkeres......stb.;Karakter(10);"") ami kiveszi a soremelés karaktereket.
Azért azt nézd meg lsz. hogy a sortörést milyen karakter idézi elő, nem biztos, hogy Karakter(10), más is lehet. Pl. szöveg.keres függvénnyel megnézheted, van-e Karakter(10) "betű" a szövegben.
A KÓD függvény pedig megmondja egy karakter kódját.Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Fferi50 #36701 üzenetére
Egyszerűbb a Csere funkciót (Ctrl+h) alkalmazni, az minden oszlopban cserél, nem kell oszloponként bevinni a HELYETTE függvényt.
Az adatokhoz felvennék egy új oszlopot, ahol pl. egy *-ot tennék azokba a rekordokba, amelyeket a körlevélbe aktuálisan be akarok tenni. Ez lenne a feltétel a rekordok kiválasztásához az összefésülésnél.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
-
Fferi50
Topikgazda
-
Sesy
aktív tag
válasz Fferi50 #36704 üzenetére
"Ezért a csak szöveget kell beillesztésnél választani."
Ha ezt választom, akkor viszont megszűnik a kapcsolat a forrás fájllal tehát ez nem jó
"Ha a forrásformátum megőrzését választod, akkor bizony belekerül."
az a baj, hogy akkor is bele kerül, ha a formázás egyesítését választom, vagyis minden esetben ha a kapcsolatot meg akarom tartani az excel fájlommal...
Ki lehet ezeket szedni valahogyan?
A körlevéllel az a baj, hogy ha az adatok a beillesztésre kerülő cellában több sorban vannak akkor teljesen meghülyül tőle...
Érdekes, hogy a probléma nem túl bonyolult, mégsem lehet egyszerűen megoldani...
Born stupid... Try again!
-
Delila_1
veterán
Végre megértettem, mi a gondod. Te 1 termékhez az összes paramétert 1 mezőben akarod tárolni az Excelben, és ez a hiba.
Szedd szét a kép szerint.Az Excelben adsz egy-egy szöveget a címsorban. Ezek lehetnek rövidek. A "rendes" címet a Wordben add meg (foly.szemb.ell az Excelben, folyással szembeni ellenállás: a Wordben).
Látod, betettem egy új oszlopot JEL címmel. Ide írsz *-ot azokhoz a tételekhez (vagy csak egyhez), ami(ke)t a Word körlevélben akarsz megjeleníteni. A kritérium ebben az esetben, hogy a JEL mező értéke *.
[ Szerkesztve ]
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Szerintem az természetes, ami történik. Egy hosszabb szövegtartalom nem fér le ugyanazon a helyen. Tehát a megnevezésedet tartalmazó szövegeket kell úgy formázni, hogy alkalmazkodjon a hozzá tartozó értékek hosszának változásához.
Például megpróbálhatnád táblázatként formázni az egész tartalmat. A táblázat első oszlopa a megnevezések, ezeket függőlegesen középre, vagy felülre,alulra állítod be. A táblázat második oszlopába kerülnek a tulajdonságokat tartalmazó mezők, amelyek elhelyezkedését szintén megadhatod. A táblázat képes automatikusan felvenni a benne levő szöveg méretét.Üdv.
PS. Csak ismétlésként, a körlevélbe egyetlen egyszer beválogatod az Excelből a szükséges mezőket. Ezek a mezők az Excel cella tartalmának változásakor megváltoznak. Nem kell semmit beilleszteni.[ Szerkesztve ]
-
Sesy
aktív tag
válasz Delila_1 #36706 üzenetére
Szia!
Ha nem egy cellában van az összes tulajdonság, akkor az egész dinamikussága veszik el.
Mivel a különböző anyagoknak különböző elvárt tulajdonságai lehetnek. Van olyan amelyiknek csak 1 db de van olyan aminek mondjuk 9 db... Ha ezt nem tudom dinamikusan kezelni, akkor nem lesz "szép" a szövegAz lesz a megoldás egyébként úgy látom, hogy word-ben létre kell hozni egy táblázatot és annak a megfelelő celláiba kell beilleszteni a körlevél megfelelő elemét. Ez lehet akár több soros is, mert a táblázatban jól fog működni, és reményeim szerint a táblázat mérete dinamikusan is változik majd a cellában lévő sorok számának megfelelően...
Az is lehet még, hogy hagyom a fenébe a wordot és megkomponálom az egészet excelben
Ha körlevél nélkül tényleg nem lehet megoldani, hogy az excel egy TETSZŐLEGES cellája bekerüljön pontosan oda és úgy egy word dokumentumba ahová szeretnénk és az automatikusan változzon az szerintem nagyon nagy gond...
-
Delila_1
veterán
Ezt a táblázatot javasolta Fferi is, én csak tabulátorokkal vinném be a Word-be a megnevezéseket (vízzáróság, ütésállóság), majd onnan újabb tab után a wordmezőt.
Szerintem a legegyszerűbb a körleveles megoldás, csak még nem jöttél rá az ízére.
-
Sesy
aktív tag
válasz Delila_1 #36711 üzenetére
köszi, hogy foglalkozol velem
ez így tök jó, de:
ezzel az a gond, hogy word-ben nem akarom/lehet definiálni a tulajdonságokat, mert azok építő anyagonként változnak... ez igaz például két vízszigetelő lemez esetében is, tehát ami tulajdonság meghatározza az elvárt teljesítményt A esetben nem biztos, hogy ugyanazok kellenek B esetben...
pl: egyik szigetelő lemeznek elvárt teljesítménye a max. nyúlás a másiknak nem, ekkor nem szeretném/nem lehet az elvárt teljesítmény között ez az érték, hiszen nem releváns...
ergo nem lehetnek fixen meghatározott tulajdonságok word-ben ezeknek is a hozzájuk rendel értékekkel együtt a word-ből kell(ene) jönniük...
-
föccer
nagyúr
Mi lenne ha simán beágyaznál a doc-ba egy táblázatot. Dupla klikkel bármikor megnyitod szerkesztésre, és ott simán fkeres fügvényekkel kikeresed a kívánt dolgokat.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Feltehetnél egy néhány sort tartalmazó mintát mind Excelből, mind Word-ből, benne azt is, hogy mit szeretnél elérni.
Mert így a sötétben adjuk a tanácsokat és úgy járunk, mint az egyszeri kádi, tanácsaink még lennének, de a libák elfogytak.Természetesen nem kell valódi adat, csak "hasonlítson" a természete az eredetiekre.
Ebből össze tudnánk esetleg hozni azt az Excel munkalapot, amiből lehet körlevelet értelmesen csinálni a Wordben, vagy akár Excel munkalapon is megoldható.
Üdv.
-
Sesy
aktív tag
válasz Fferi50 #36715 üzenetére
OK!
Összerakok valamit, valódi adatokkal az eddigi tanácsaitok szerint, és felteszem ide.
A látszat ellenére NAGYON sokat segítettek ám
lassan kezd összeállni a megoldás bennem és ha meg van akkor majd tudtok belőle jobbat csinálni szerintem
köszi az eddigi segítséget
-
oke
senior tag
Sziasztok!
Van egy kb 100 000 soros táblám, melyet folyamatosan, néhány naponta töltök, manuálisan.
Ebben a táblában az „E” oszlopban van egy azonosító, az „N” oszlopban pedig egy dátum, hónap/nap (pl.: 01.02) formátumban.
Azt szeretném – makróval, függvénnyel, bárhogy - hogy ha egy azonosítóból több azonos szerepel egy adott napon, akkor ezeknél a soroknál betű legyen piros vagy sorokat emelje ki sárgával.Erre gondolok, látszik, hogy a 7.a 10. és a 11. sor azonosítója megegyezik, de csak a 10 és a 11-es sor kerülne "átszínezésre", mert azok esnek egyazon napra. Illetve a 3., 4. és a 16.17 sor színeződne át.
[ Szerkesztve ]
-
ThoLy
csendes tag
Szia!
Én úgy csinálnám, hogy létrehoznék egy "segédtáblát" egy másik munkalapon ahol összefűzném az "E" és az "N" oszlop tartalmát, majd kivenném belőle a duplikálásokat (Data fül ismétlődések eltávolítása), majd darabtelivel megnézném, hogy melyikből van több mint 1.
Azután ráeresztenék egy makrót, ami ha a darabteli függvény értéke >1 akkor megkeresi a "duplikált" sorokat, és átszinezi a cella tartalmát.A makrós formázás kódja szerintem valami ilyesmi lenne:
for i=1 to segédtábla vége
if darabtelifüggvényértéke > 1 then
keresési érték = összefűzott érték
for j=1 to adatok_vége
if worksheets("adatok").cells(j,összefűzött adat oszlopszáma)=keresési érték then
worksheets("adatok").range("A"&j&":"#"N"&j).font.color=vbRed
worksheets("adatok").range("A"&j&":"#"N"&j).interior.color=RGB(255,0,0)
end if
next j
end if
next iA range kijelölésben nem vagyok biztos, hogy így jó, de ha szükséges este utána tudok nézni (és nem mond valaki okosat addig)
Ui.: A kód valoszínűleg elég hosszan futna, de hirtelen ez jutott eszembe.
Uui.: A segédtáblát is meg lehetne csinálni makróval. (esetleg próbáld a makró rögzítése funkciót a Fejlesztői fülön)Kérdés esetén állok rendelkezésedre.
Üdv,
ThoLy -
Delila_1
veterán
-
edari
őstag
Sziasztok
Makróban kérnék segítséget.
Van egy nagy adattömböm, aminek az első oszlopára akarok filtert beállítani, majd amiket kidob sorokat, azokat törölni. Már minden megvan, de hiába állítom be a kritériumot, nem akarja kidobni az ominózus sorokat. Rá is jöttem a hibára: a makró számszűrőt használ a filter esetében, én pedig ugye csak simán az értéket írom be a filternél. Mutatom is a problémát:Ez lenne a kód, és az eredmény:
Ő a számszűrőbe írja kritériumot, de ha én csak simán a keresőmezőbe, akkor jó a feltétel:
Nem lehet makrón belül beállítani hogy milyen típusú filtert használjon?
[ Szerkesztve ]
-
-
spe88
senior tag
Hello!
Mi okozhatja ezt a problémát Excelben?
Egy a gépemen lévő MHTML-fájlra hivatkozik a munkalap hiperhivatkozása, de nem tudja megnyitni, holott az MHTML a Google Chrome-hoz van rendelve. Szóval, amit jelez a hibaüzenet nem egészen igaz.
Ahol az MHTML-fájl található az Excelben megbízható helyként szerepel az almappáival együtt, ahogy az látható a beállításokban.
Köszi
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
spe88
senior tag
-
customer114
őstag
Sziasztok,
Egy problémámra keresnék megoldást:
Több száz soros táblázatból van szükségem azokra a sorokra, amelyek adott oszlopában (tegyük fel: A oszlop) lévő cellák szövegrészlete alapján rejti el, emeli ki vagy teszi át másik munkalapra a tartalmat.
Pontosítva:
A1 cella tartalma: ABT
B1 cella tartalma: ABX
C1 cella tartalma: BRC
D1 cella tartalma: ABTNekem csak azokra a sorokra van szükségem, amelyek A oszlopban lévő cellái "ABT"-t tartalmazzák. Mivel tüntessem el a maradék sorokat?
Köszönöm,
Szép napot -
föccer
nagyúr
válasz customer114 #36730 üzenetére
autoszűrő pont erre van kitalálva.
Legfelső sort (fejlécet) kijelölöd, ctrl+shift+L, majd a szükséges oszlopon lenyitod a nyilacskát, tartalomazza -->
Oké, kész vagy.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
spe88
senior tag
-
spe88
senior tag
Közben rájöttem, hogy akkor csinálja ezt, ha egy olyan fájlt, akarok megnyitni, aminél elvileg nincs bejegyezve, hogy kezeli az adott kiterjesztést, jelen esetben az MHTML-t a Google Chrome. Hiába van alapértelmezettnek belőve a Chrome egyszerűen azzal nem hajlandó megnyitni az Excel, holott az intéző igen.
Ha ez valóban így van elég szánalmas a dolog. Visszaraktam a gépre az IE-t csak ezért. Elég gáz.
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy makrós táblázat, amely nagyon jól működik, de Office 365 alatt ilyen hibát dob a makró:
Office 2007 alatt hibátlan. Kell valamit telepíteni a 365-höz?
Köszönöm a segítséget!
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
EmberXY
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Azt hogyan tudom megoldani, hogy pl egy gombra vagy hivatkozásra történő kattintással bizonyos tartomány celláinak értéke egy alapértelmezett értékre (0-ra) álljon vissza?
Ehhez mindenképpen makró kell, vagy anélkül megoldható valahogy?
Köszönöm előre is.Up the Irons!
-
Delila_1
veterán
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Valamiért nem működik Excelben (2013) az adatok csoportosítása a munkafüzetem egyik munkalapján. Gyakorlatilag nem reagál a gombnyomásra, illetve 1-1 pixellel "arrébbmászik" a munkalap. Mintha a csoportosítást elvégezné, csak az 1,2,3, ... , + és - jeleket nem mutatná.
ez lenne a helyes megjelenítés:
ez pedig a hibás:
... és ha jobban megnézem, a hibás megjelenítésnél a "H" és "L" oszlopnál 1-1 képpont látszik. Mintha a csoportosító "karám" lábának az alja megjelenne.
Gugli ezt dobta, de a beállításaim helyesek. Excel újraindítás nem segített. Bug lehet? Valószínűleg, egy formátummásolás eredményezte a problémát. Legrosszabb esetben nulláról újraformázom a lapot, csak az sok idő lenne...
-
CsoGe
csendes tag
Sziasztok!
Egy „számomra” bonyolult kérdésben kérem a segítségeteket:
Készítettem a kollégáimnak egy LPA (Layered Prozess Audit) kérdéscsomagot (153 kérdés)
A kérdéseket betettem egy munakalapba úgy, hogy az „A” oszlopban vannak a kérdések számai, a „B”oszlopban pedig a kérdések.
Egy másik munkalapon megcsináltam a formalapot.
Most ott tartok, hogy ha a másik munkalapon az „E” oszlop bármely cellájába beírok egy számot, akkor a mellette lévő „G” oszlop cellája automatikusan megjeleníti a számhoz tartozó kérdést az első munkalapról.
Szeretnék (de nem tudok) a „D” oszlopban egy vezérlőgombot létrehozni, amit ha megnyomok, akkor az „E” oszlopba generálódjon 5 db véletlen szám 1 és 153 között.
Ez önmagában még működik és meg tudom csinálni (for ciklussal). A baj az, hogy mindig ugyanabba az 5 cellába generálok 5 számot én pedig folyamatosan szeretnék egymás alá 5 új számot generálni.
Tehát ma generáltam 5 számot E1-től E5-ig. Holnap megnyomom megint a gombot és akkor E6-tól E10-ig kellene nekem 5 db új szám (úgy, hogy a tegnapiak érintetlenek maradnak, így a feltett kérdéseket mindig vissza tudom nézni.)
Megoldható ez? Amennyiben igen, akkor tudnátok nekem kommentekkel egy ilyen makrót csinálni?
Előre is köszönöm a feleségem (aki vár rám két éjszaka óta, de nem kap meg) nevében!
Üdv.
Gergő[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
Akadt még egy olyan problémám, hogy ugyanazt az alakzatot több munkalapon szeretném elhelyezni. Az alakzathoz egy egyszerű makrót rendeltem, ez működik. Azt szeretném, hogyha az alakzat fölé viszem az egeret, akkor jelenjen meg egy rövid szöveg. Ezt a hyperlink / ScreenTip... -pel tudnám megcsinálni, viszont itt kötelező az Address: mező feltöltése. Hogy lehet ezt áthidalni? Nincs valami generális megoldás, ami pl. mindig az aktuális munkalap A1-es cellájára mutat? Vagy egy olyan named range-re, ami nem létezik?
Az a célom, hogy egyszer beállítom az alakzatot, és utána csak másolgatom a többi munkalapra. (Nem pedig egyesével állítom be a ScreenTip... értékét a munkalapokon.)
Előre is köszönöm!
-
CsoGe
csendes tag
válasz Fferi50 #36743 üzenetére
Hali!
Így nézett ki eddig a makró:
Sub LPA_2018()
Randomize
For i = 3 To 7
For j = 5 To 5
Cells(i, j) = Int((153 * Rnd) + 1)
Next
Next
End SubA válaszod alapján nekem a For i=3-as sor így nézne ki:
For i = Range("E1").End(xlDown).Offset(1,0Valamit tuti, hogy félre értek...
Köszi,
Gergő -
Delila_1
veterán
Esetleg így:
Sub Veletlen()
Dim kezd As Long, sor As Long
kezd = Range("E" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
If kezd = 2 Then kezd = 1
For sor = kezd To kezd + 4
Cells(sor, "E") = Int(Rnd() * 153) + 1
Next
End Sub[ Szerkesztve ]
-
-
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
3 színű skálát szeretnék feltételes formázásra használni, időre.
Részletezve:
Az F3 cellámban van egy kicsit bonyolultabb függvény, aminek az eredménye egy időérték óó:pp:mm formátumban. Az értéke gyakorlatilag a negatív és a pozitív végtelen között bárhol lehet, de alapvetően nem valószínű, hogy 10:00:00-nál jobban kileng ide vagy oda. De ez mindegy is.Amit el szeretnék érni, hogy +/- 1 óránál legyenek a "kritikus" pontok. Azaz -1 és +1 óra között legyen fehér(es), fölötte meg alatta egyre élénkebb piros illetve zöld ahogy távolodunk a -1 és +1 értékektől (mondjuk legyen +/- 24:00:00 óra a legélénkebb)
A feltételeknél a "formula"-t választottam a következőképp:
Minimum (zöld):
=$F$3<-TIME(1;0;0)Midpoint (fehér):
=$F$3=TIME(0;0;0)Maximum (piros):
=$F$3>TIME(1;0;0)Mégis, a cella minden értékénél fehér lesz. Mit szúrok el? Egyáltalán teljesen rossz ezközt használnék? Próbáltam két kétszínűt is megadni, de az sem sikerült.
(makrót nem szeretnék használni, mert mobilokon nem mind működik rendesen)
[ Szerkesztve ]
-
Fferi50
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest