-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153350 üzenetére
Apró popó!
Vettél talán egy 5xxx-est?
Csak nem 5080-ast? Vagy 90-est? -
i2k
őstag
válasz
FunPro #153353 üzenetére
Varázsszavak:
Igen, sajnos (?) az emberek könnyen befolyásolhatóak tömegben - s míg mindenki azt hiszi, hogy ő különb, de ahogy focimeccsen is kiabálhatsz te akármit a tribünön, amikor 10000 másik szurkoló anyázik... -, és ugye a cégek nem egyéni preferenciákat támogatnak, hanem a "tömeges" igényeket próbálják kielégíteni, még akkor is, amikor célzott piackutatásokat pénzelnek előtte...
...ezért van az, hogy az egyénileg jobban preferált feature-ök például nem jelennek meg egy-egy érkező ájfon generációban sem, vagy nem jön hupilila Tesla, vagy nem fejlesztik tovább a Windows 10-et (pedig nem kis igény volna rá) stb. stb.
S mivel szegénykéim pénzből/pénzért élnek - ide a Kis Miska egyéni vállalkozótól az Almáig mindenki ., nyilván szeretne mindenki pénzénél + 20% haszon lenni minden elszámolási időszakban... szeretetből, megbecsülésből nagyon kevés vállalkozás marad talpon.Eretnekes játék és úgy általában:
A Sony "bízik" f*manben.
Hogy miért? Elsősorban azért, mert úgy gondolhatják, hogy a csávó ért a dolgához --- személyes: nem ért, rohadtul, lásd az élőszereplőssel kibukott írásbeli problémák (is) ---, és igazi aranybánya.
Tehát, mint pénzből és pénzért dolgozó vállalat, részvényesekkel együtt, abban bíznak, hogy a több mint megosztóra sikerült (egyéni) vallási indíttatású történet majd milliárdokat fog kaszálni, és Ducktales-es úszkálás lesz...Az, hogy a világ geek/elfogult/"hozzá nem értő"/önző játékos tömege mit akar és mit gondol f*man és munkásságáról, a(z amerikai) Sony részéről lőtéri kutyát se.
S ez kábé minden nagy játékfejlesztő/kiadó esetében így van.
Persze, a PR-szöveg meg, hogy "veletek, értetek", meg "értékeljük a rajongóink rajongását", meg "szívünkön viseljük játékosaink igényeit" blablalbla... -
FunPro
őstag
Egy valamire lennék kíváncsi, amikor ilyen híreket olvasok. Vajon, a kreatív embereknek egy összegben meghatározott szerződése esetleg fix bére van?
Mert én isten igazából őket nem hibáztatom. Dickmanel ellen sincs semmi kivetni való, ha a dolog úgy működik, hogy ő megálmod valamit, a sony pedig pumpálja bele a pénzt. Kreatívan meg akarja valósítani az elképzeléseit, egészségére! Egy művész ember, akinek a munkásságát egyre kevesebben értékelik. Ilyen esetben az az igazán hülye, aki pénzeli.
Valószínüleg ha az eladások száma lenne a mérvadó, más lenne a helyzet.
-
FunPro
őstag
Én nem értem, hogy lehet az emberek torkán lenyomni minden hülyeséget. Miért nyalnak be mindent?
Mármint, a vállalatok/vállakozók hajlamosak varázsszavakat használni, amik úgy tűnik, működnek a gyakorlatban. Ezek a varázsszavak jelenleg az "A.I" és a "vámok" és az "infláció". Ami számomra még hihetetlenebb, hogy 2025-ben futottam bele olyan esetbe, ahol azért vannak irreálisan magasan tartva az árak, mert "covid válság" ás "chip hiány". Hol vagyunk már ezektől?
Valahogy oda jutottunk, hogy a vállalkozók/cégek vagy nem hajlandók bukni egy rossz befektetésen*, vagy irreálisan magas profitot termelnek valami aktuális trenden ami őket igazából nem is érinti.
*Például legyártott vagy berendelt valamit magas áron, a piaci helyzet viszont úgy hozta, hogy már nem ér annyit a termék, hogy megtérüljön a befektetés. Én magán emberként erre azt mondanám, hogy rossz lóra tettem, beszoptam. De egyesek képesek komplett ügyfélköröket bukni csak azért, hogy ne kelljen veszteséggel zárni egy rossz befektetést.
-
i2k
őstag
ezeknél rosszul ketyeg az óra... már most sokan gyűlölik... a jogosságba ne menjünk itt most bele egy filozófiai, vagy céghűség vita keretében...
[link] - Naughty Dog is expecting gamers to hate on their newest game
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153350 üzenetére
Ez olyan, mint a tajvani 5 perces áramszünet / földrengés miatt dráguló, de korábban már legyártott (!!!!) ostyák esete...
-
TBT
addikt
válasz
Golden9 #153348 üzenetére
Van saját topikja, majd ott.
Amúgy abból 20 db ingyenes lesz az új Bossmóddal együtt (PS5 verzió), 5 db pedig a fizetős Nikke DLC-hez tartozik, de lesz kedvezményes frissítés PS5-ön a Complete verzióra, PC-n meg amúgyis csak a komplett kiadás lesz majd elérhető teljes áron.
Nem lehet mindenki Blizzard / Riot Games / Epic Games, hogy 10-20 eurókat kérjen 1 db karakter skinért, nem igaz? -
TBT
addikt
Új Boss harc játékmódot is kapunk, illetve 25!!! új (+újraszínezett) ruhát!
Leaked trailer (ha van Twitter / X hozzáférésetek)Emellett a Shift Up jelezte, hogy lesz valamilyen rendezvény júniusban (nem tudni, hogy a Summer Games Fest, XBOX event vagy esetlegesen Sony PS event), de valahol be fogják mutatni az új játékukat, ami jelenleg Project Wiches címen fut (tervezett megjelenése: 2027), illetve jönni fog mindenre (PS5, XBOX, PC, Mobil). Szóval gondolom valami pénznyomdás játék lesz, mint a Genshin és társai.
PC-s verzió előnyei:
NVIDIA DLSS 4 + FSR 3 támogatás, Ultrawide support, Framegen támogatás, Mod támogatás, Japán + Kínai hangsáv (ezekből a PS5 verzió ugye kimaradt), Uncapped FPS + natív 4K felbontású textúrák, szebb árnyékok, illetve EVE haj animációja is javult. -
i2k
őstag
[link] - TSMC fab prices in the US surge, with NVIDIA GPU price rises for GeForce RTX and AI GPUs
TL;DR: A TSMC megnövekedett ostyaköltségei az amerikai félvezetőgyárakban arra késztették az NVIDIA-t, hogy emelje az árakat GPU-kínálatában, beleértve a játék- és AI-modelleket is. Az ellátási lánc kihívásai, az 5,5 milliárd dolláros 2025. negyedévi leírás és az amerikai gyárakba történő termelésáthelyezések hozzájárulnak a magasabb gyártási költségekhez, ami széles körű GPU-áremeléseket eredményez.
-
i2k
őstag
[link] - The new Diablo 4 Berserk crossover skins will cost you up to $150
Százötven dodó! -
i2k
őstag
Mindennapi GTA6-hírünket add meg nekünk ma!
[link] - GTA VI Reportedly Entered Development In 2018, Says Ex-Rockstar Dev
Tehát 8 évig fog készülni (2026-os megjelenéssel). -
Dilikutya
félisten
válasz
W.Wilson #153327 üzenetére
Sokszor a hiszti a vélt túltolás ellen, az van túltolva.
Elliot Page az Esernyő akademián kívül mást nem is csinált jóformán az elmúlt 6 évben, egy sorozat főszereplőjeként meg engedtessék már meg, hogy minden epizódban szerepeljen.
Zendaya szintén nincs túltolva, sőt. Melissa McCarthy, na ő túl volt tolva egy időben, pedig se jónak nem mondanám, se viccesnek, egykarakteres színésznő, mindenhol a nagypofájú túlsúlyos lúzert hozta. Komikus színesznő nálam ott kezdődik, hogy Goldie Hawn.
Rachel Zeglernek meg kb életműve sincs, a szerencsétlen Hófehérke miatt bélyegzi meg az csúcsértelmiség.
Jó, sikerült egy nagyon előnytelen pillanatnak a legelőnytelenebb ezredmásodpercét kifotózni a filmből a lenti/fenti képen, ehhez is csak gratulálni lehet.
A TLoU-ban pedig továbbra is azt mondom, irreleváns az Ellie-t alakító színész szépsége. -
i2k
őstag
Szerintem, nem lesz gond már a GTA 6-al se (9GAG-ről lopva):
-
W.Wilson
aktív tag
-
i2k
őstag
-
Crus
őstag
Imi most szabin van, szólt, hogy segítsek...
-
Crus
őstag
Mi a???!!!
Mi történik az általam eddig lesajnált beatbox műfajban??? TE ATYA ÉG!!!
Ezt már szerintem ide is betettem 1x:
Wing - DopamineÚj stuff!
Improver - Feel the FutureNem tudom felfogni!
-
Crus
őstag
Ez pontosan így van! Nem tudom már felidézni, de 3-4 AMD kártyán tuti volt a gamer "karrierem" során. A mai napig bánt, de az egyik AMD Sapphire kártyámra 2 év gar volt... kb. 1.5 év után elvitte tőlem egy tök jó fej srác. ~1 év múlva kétségbeesetten hív, hogy se kép se hang. Mindent megtettem neki, reménytelen volt a kártya, senki nem tudta javítani, gar is lejárt. Azt ott ő nyelte be... nekem meg szar volt a lelkiismeretem :-/
Amúgy hadd szidjam az Envidiját' én is:
Rohadjanak meg, hogy anno a méregdrága 4070TI-omhoz csomagolt GYÁRI kábel kb. 1 év után feladta a harcot. De olyan patkány módon, hogy volt, hogy 1 napig atomstabil gép, majd aztán már volt, hogy boot közben fekete kép, felpörgő ventik, piros LED és szevasz.
SOHA a gépbe nem lett nyúlva a kábel NEM feszült, totál volt klikk hang is a bedugásakor, hatalmas házam van, gyönyörűen elfért és működött is ezerrel bő 1 évig! És ilyen vasárnapról hétfőre...
Mivel se én, se úgy senki nem volt biztos a kábel gondban, így szereznem kellett komoly tápot, komoly ramokat is, hogy biztosra menjek (Memtest amúgy semmit nem jelzett)... rakás alkalommal szétszedtem a gépet, még HDMI kábelt is cseréltem. Persze végig éreztem, hogy vagy a VGA vagy a kábel rossz, de nem akartam elhinni, annyira OP-n szereltem össze a vasam.
Aztán aki ilyenek gyártásával foglalkozik ő mesélte, hogy veheted te 600 ezerért is a ROG Strix-et, akkor is egy dzsunkarizs tucatszar 12VHPWR kábelt rak mellé mindenki is. Redditen nem kevesen nyalták ezt be. Nekem most egyedileg legyártott, 90 fokban megoldott kábelem van.
Ja és amit a ROG Strix mellé is tesznek annak a gyártási költsége olyan 3.000 Ft!!! És 600 ezres kártya mellett ezzel spórolni? Rohadjanak meg! És ezt a kábelt a hülye vidia találta ki mint tudjuk, volt akiknek el is füstölt vele a közel millás VGA...
-
Crus
őstag
válasz
Aljasvip #153314 üzenetére
Igen, de ettől még tény marad, hogy ez az API honnan jött, mire épül és az AMD is mennyire erre optimalizál. Ezért írtam TBT-nek, hogy most azért a id tech motor kapcsán (ami erősen Vulkan prefered) rögtön le is csapni, hogy ződeknek' anyukáját nem fair.
Ahogy Voltan is írta SAJNOS még mindig több a vidia győzelem, mint az AMD győzelem ezekben a tesztekben, de jah... jó, hogy van verseny kell az, csak azt nem értem meg, hogy ennek ellenére miért ennyire brutál mégis a grafkártyák ára, amikor van verseny. ^^
-
Ezt a Mantle -> Vulkan témát szerintem már el lehet engedni lassan.
Gyorsan telik az idő, a Mantle a 2011-es Battlefield 3-al jött, és azóta an nGreedia-nak - a Vulkan 2015-ben jött - egy kerek évtizede lett volna fejleszteni ebbe az irányba. Az AMD architektúrája sem GCN már, se az nV oldalon Kepler.
(most így erre gondolva szomorú is lettem, hogy nem tavalyelőtt voltak ezek)
Ez az ár/érték téma meg a szokásos... Mindenki azt vesz amit szeretne.
Bárcsak árverseny is lenne a felhasználók eléréséhez. -
i2k
őstag
Titan Quest 2 idén nyáron jön STEAM-re, Örli Ekszekszben > ~2 év, mire kész lesz.
“Today, Grimlore Games and THQ Nordic shared another update on the development of Titan Quest II, revealing both community insights from the recent playtest and a revised Early Access timeline.
Originally slated for a Winter 2024/2025 release, Titan Quest II will now launch in Early Access in Summer 2025. The decision comes in response to a crowded ARPG release window and a desire to give the game the spotlight it deserves.” – THQ Nordic and Grimlore Games. -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153308 üzenetére
A mindentverő 9700 Pro kistesójával (ATI 9500 Pro) mekkora király voltam akkoriban... kábé 1+ évig (
), mikor jött a GeForce 256 és mindenki nyergelt rá ismerősök között... hú, szép idők.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153306 üzenetére
Pedig volt olyan időszak, amikor az ATI/AMD kártyák jobbak voltak - csak könnyebb elfelejteni, mint emlékezni rá.
Videót most nem fogok linkelni, de kitűnően elemezték, hogy nem csak a 90-es, hanem a 2000-es években is volt generáció, amikor érdemesebb volt AMD-zni.
S akkor a CUDA-ra se lehetett fogni a döntést.//A Pisixet meg hagyjuk, akkora vicc volt akkoriban is...
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Dilikutya #153302 üzenetére
1994 óta van pc-m, azelőtt C-64en nyomultam. Fogalmam sincs, hány pc buildem lehetett ezalatt, de nagyon sok. Problémám eddig egy elszállt táppal volt (ami szerencsére nem vitt magával semmit), egy GPU megadta magát, az valami ATI volt, illetve egy másik GPU-val elég sok gondom volt az utolsó 1-2 évben amíg használtam, az is egy Ati 5850-es volt, bár gariztatni, cserélni nem kellett. Nvidiával sose volt még gondom, lekopogom, remélem a jövőben sem lesz.
Ennek ellenére nem vagyok zöld fanboy, pusztán nekem az ő megoldásaik jobban bejönnek, az én igényeimnek jobban megfelelnek. Ha az AMD villant majd egy olyan gent, ami valóban sarokba szorítja a zöldeket tech és megoldások szinjén, szó nélkül nyergelek át a piros lóra, de addig...
-
VoltanIgor
aktív tag
"Megint egy új AAA játék, ahol bebizonyosodott, hogy az új AMD kártyák ár/érték arányban jobbak, mint a zöldek "újdonságai"."
Istenem, annyira vicces, amikor mindig ezzel jönnek elő, amikor kártyagenenként van max 5db játék, ami AMDn jobban fut, mint Nvidián."Natív 4K-ban összecsukja az RTX 4080 Super + 4090 kártyákat az a játék... Az RTX 5090 is épphogy bírja még, viszont az AMD szépen teljesít alatta natívban. Állva is hagyja a majd' 2x annyiba kerülő RTX 5080-at.
"
Lassan már minden komolyabb AAA játék összecsukja natívban az összes videókártyát, ahogy már többször írtam, ez van, ez lesz a jövőben is. A jelen és jövő a felskálázásoké és az ai trükközéseké, nem a nyers raszteré. Ezel lehet lamentálni, de ez van, ezt el kell engedni.
A másikra meg csak a fentit tudom írni, van genenként kb. 5db ilyen játék, valóban. -
Dilikutya
félisten
VGA-m, HDD-m, SSD-m nekem se. Egy HDD ment el 20+ éve, de azt a gagyi tápom vitte magával. Ja meg egy lapos Maxtor, de az állítólag eleve rossz széria volt.
Alaplapom viszont halt meg néhány, szerencsére többsegük garisan.
Viszont volt egy idő, amikor volt egy rakás használt gép korábbi munkahelyemen, Fujitsu-k, azokban rendre szar volt a videókártya, valamilyen Geforce. -
i2k
őstag
"Wait a sec..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest