Új hozzászólás Aktív témák
-
Jelenleg az van, hogy kevesen foglalkoznak vele. Ha nagyobb igény lenne, több embert tartana el, többeknek megérné. Nem biztos, hogy a klasszik szabály működne
@benedekco : ". Mi ez ha nem ha nem tervezett elavulás."
Nem, ez nem az, hanem ahogy írod is, idióta tervezte.
Tűzveszély, ja@Sanya : Ugyanolyan impedanciájú, teljesítményű hangszóró csak lett volna bárhonnan...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Pont a fenti példákat kb. semmibe De még akkor sem nagyon fizetnek javításért a legtöbben, ha amúgy sokkal olcsóbb, mint venni újat. De ez sem lenne baj, csak megy a rinyálás, hogy drága minden
Ha meg megcsinálod, akkor meg hülyének néznek, merhát csak egy ötezres az új. Ja, csak én meg nem fizettem ki 5000-t@Carl18 :
Amúgy igen, az is nagy gond, hogy mindenki mindent kidobál, ahelyett, hogy eladná, vagy ajándékozná. Így ha meg is akarsz oldani valamit, akkor sem találsz donort. De TV-t se, semmit.Mutogatni való hater díszpinty
-
"az ember odaállt a pulthoz, elmondta a boltosnak, hogy mit szeretne, a boltos összeszedte neki és a kezébe nyomta"
Mármint azt, ami volt@Carl18 : "Hány-hány olyan termék van ami gyakorlatilag 1-2 év után kuka hajszárító stb."
És hányan javítják meg? Azt kéne látni, hogy egy összeégett érintkező nem nagy dolog. Javítottam kenyérpirítót, idiótán tervezték, megégett az az érintkező, ami a fűtőszálat indítja amikor lehúzod a szeleteket. Pucolás, és jó. De a tulaj ki akarta dobni, mert nem éri meg A fejekben nagyobb baj van, mint a gyártásban."Az a jó vásárló aki újra és újra megveszi a termékedet. "
Valójában ez csak zárt piacon igaz. Különben csalódik a termékben, és nem fog tőled vásárolni többet. Kivéve, ha a konkurrencia valójában igazodik hozzád, és ugyanolyan szemét; ezért nem szerették a telekom cégek a Digit pl.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
@Z_A_P : Én is így
Meg ugye bolt, kereskedelem, lesz szíves a vásárlónak a sejhaját is, ha azt szeretné, hogy ott vásároljon. Nem még pakoltatni vele a cuccot. De persze mivel ez egy üzleti viszony, egy 5% kedvezménnyel engem is meg lehetne győzni
-
-
Anyagilag tuti megéri, kevesebb pénztáros kell, az meg ugye mumus. Meg nem is találnak.
Illetve pár pénztár helyén elfér egy csomó automata kassza.Én már csak azért sem állok önkiszolgálóhoz, mert nem üzlet. Elmegy egy csomó időm a boltban, nem számít, ha akár hosszabb vagy rövidebb az önkiszolgáló, de ugyanannyiba kerül. Majd ha nekem is megéri, akkor ott fizetek
[ Szerkesztve ]
-
Igen, ld. még "MMS" De vannak nagyon is valid lehetőségek benne.
Az önkiszolgáló kassza is jó lenne, ha pl. adnának kedvezményt. Meg ha nem az lenne, hogy csomó munkanélküli van amúgy. Ilyesminek akkor van értelme, ha azt az emberi munkaerőt nem kidobod, hanem tudod jobban használni.
[ Szerkesztve ]
-
" Ehhez külön berendezések kellenek a fiókokhoz, amiket ugyanúgy kézzel is be lehetne állítani egy tekerővel."
Egy mai hűtőben simán van olyan vezérlés, amivel ezt már annyi megoldani, hogy teszel egy hálózati illesztőt."Ha tönkremegy az egész hűtő, akkor már megette a fene a riasztást. "
Javítás meg a mesében. (Előrejelzés?)"Egy hűtőnek mi köze van bármilyen vízszűrőhöz? "
"Nagyon hasznos, főleg ha nem két szem tojás van a hűtőben, hanem jól megtömve, és 5 kamerával se látszana a dolgok fele se. "
Úgy nem, ahogyan a te képességeiddel le lehet azokat rakni...Ne röhögtess már, az, hogy szerinted nem jók ezek, a kutyát nem érdekli
BTW igen, én is szeretnék olyat látni, hogy nem okos TV-t is kapni, meg nem okos hűtőt is, de ez nem zárja ki, hogy legyen olyan is, ami lehet hálózaton. (A 2000-es évek közepén meg azok rinyáltak, akik szerint minek hálózat egy telefonra, azt' azóta majdnem mindnek okostelefonya van, mert mégis kiderült, hogy hasznos.)
"a filléres spórolás miatt a jó helyett szar gyártás mind azok a dolgok, am"ire azt hiszitek, hogy tervezett elavulás
-
-
-
Pár évet kibírt, azóta nincs használva, mert nem fért el a fürdőben; majd ha el fog, akkor lesz.
Amúgy ez a tervezett avulás mekkora urban legend Sima tervezési hiányosságok."A minőséget meg kell fizetni"
Mostanra már tartunk ott, hogy az ár semmire nem garancia, FYI.[ Szerkesztve ]
-
-
válasz Donki Hóte #83 üzenetére
Egyáltalán nem feltétlen pénzkidobás, ha nyersz vele A külön szárítóval nem, de sok más esetben igen.
Illetve @mindenki. Egy hálózaton levő mosógép, ahogyan fentebb is írta valaki, tudhat öndiagnosztikát; jelezhet a tulajnak, ha elment a víznyomás (azaz éppen leáztat valakit), nem tudja kiszivattyúzni a vizet (dugulás), meghibásodott, stb.
Be tud jelezni a szerviznek is - amit mi kinéztünk gázkazánt, az is ilyen, ha van háló, akkor a szerviz látja, ha baja van. (Nyilván nem igazán jó megoldás, de úgy lenne értelme, ha user beavatkozásra küld ki egy riasztást.)[ Szerkesztve ]
-
De miért nem azokra az eszközökre megy az üzenet, ami a usereknél van? Chatnek hvják...
@buherton : Pl. akkor indtod, amikor tudod, hogy a mosás végére hazaérsz. Az előre programozás szép dolog, de ha esetleg késel...
Illetve ha nem azonnal szeded ki, akkor sem feltétlen büdösödik, nekem inkább az látszik, hogy ha nem szárad ki nagyon hamar, akkor, mindegy, hol áll.@Carl18 : Ahhoz még különösebb SoC se kell, elég mikrokontroller. De ha már van, akkor miért ne legyenek plusz funksünök?
"Ezért cserébe mondjuk 30% felár lesz a plusz díjszabás."
Majd ha valaki fizet érte annyit.Amúgy ezek mindegyike életszerű, guglizz Nyilván nem létszükséglet.
Az offline életről meg annyit, hogy ezt is egy fórumon írod...
@buherton : Lehet ezek miatt lett szabályozás? Katasztrófa a biztonság az ilyesminél.
BTW asszony vett egy mosógépet 2011-12 körül. LG, 115k volt akkor (az én buta Whirlpoolom volt 60?)
Na az olyat tud, hogy amikor megy, akkor annyi a hang, hogy bzzzzzzz , halkan. Mint egy hangosabb asztali gép.
Amikor centrifugál, akkor is bzzzzzz, kicsit hangosabban.
Az mehet este is És akkor azóta van csendesebb.[ Szerkesztve ]
-
Kicsit gugliztam
Customize temperature by drawer or compartment.
Use interior cameras while at the store to double-check if you’re low on milk or eggs.
Alert you when the water filter needs to be changed
Riasztás, ha túl meleg van bent (vagy nyitva hagyták az ajtót).
Optimalizálni a hűtést/fogyasztást.
Set expiration dates and receive notifications to use food while it's fresh.Az ilyeneket hogy whiteboard, meg nézzen receptet a hűtő, meg játsszon le filmet, stb., azt én sem tartom értelmesnek, de amúgy meg pont az a lényege, hogy csomó értelmes dologra lehet használni, ami neked nem jut eszedbe, de sokaknak eszébe juthat. (Ezért jó dolog a nyitott API, hát még ha szabványos is.)
Nyilván ilyesmi nélkül is meg lehet lenni, de az egész hűtő dolog a kénelemről szól, akkor meg...?
[ Szerkesztve ]
-
Attól még, hogy te nem tudod elképzelni, más el tudja
Amúgy nem az a gáz, hogy hálózaton van (mindegy, hogy wifi, vagy kábeles), hanem hogy muszáj neki felhő, meg nyitott portok.
Annak tényleg nincs értelme, hogy BT-n át vezérelj valamit, mert az egy helyi kapcsolat.Mutogatni való hater díszpinty
-
"A Hacker mi a fenéért törne fel egy wifire kötött hűtőt? "
Nem egy DDOS támadást követtek már el IoT eszközökkel. Sok van, könnyű betörni, és ha elég áll rendelkezésedre, brutál forgalmat képesek generálni.A SoC meg olcsó. Pár $ körül kapsz kiskereskedelemben.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Nekem nem kevésbé gyűrött akkor se, ha azonnal kiszedem
Amúgy a vasaló meg a fosógép fogyasztását nem hiszem, hogy össze érdemes hasonlítani
@btprg : OK, de akkor minek neked számítógép? Meg elektroosság?
Minden következő szintre lehet mondani, hogy minek az, hiszen addig is éltek emberek.
A boomerség ott kezdődik, amikor nem azt keresed, hogy valami mire jó, hanem hogy mire nem.'Az meg egy másik nem annyira mellékes dolog, hogy az "okosítással" (=értelmetlenül elektronikával, szoftverrel teletöméssel) csak az elavulás gyorsul fel, '
Mert rosszul csinálják. A cikkben említett szabályozás pont ez ellen dolgozik.Mutogatni való hater díszpinty
-
Mondjuk ha olyankor olcsóbb árammal moshatsz?
A vizes bekötéssel akkor is történhet valami, amikor csak otthon vagy; én előadtam azt, hogy a szennyvízkifolyó nem volt a kádba lógatva, majd az alattam lakó jött fel, hogy ázik És nekem nem tűnt fel.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest