-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vlah
tag
válasz Jack72 #80180 üzenetére
Őszintén szólva az m21h egy nagyon eltalált lámpa: erős, hatékony, nagyon jó a fénye, olcsó. A Tir lencsével és ezzel a leddel én nem is tudok másik lámpát, max az m26d-t, ami ugyanez 26650-es akkuval, vagy 26800-assal. Ami bárkinek is gond lehet az a kezelése, ha
valakinek nem elég valamilyen igényére és a mérete. Ez utóbbi kettőre megoldás lehet néhany kompaktabb sofirn(sp35, sp31v3), vagy wurkkos(td02, td04). De ezek gyengébbek, illetve a wurkkosok drivere fetes.
Ha csak a méret a baj akkor S21E xhp50.3 hi. Ez amennyivel gyengébb, annyival kisebb, de mivel a másik is maximum villantani tud 4000 lumenen, ezért ez tűnik a legerősebb ellenfélnek.
Van a Convoynál egy reflektoros alternatíva az M21F személyében illetve több hátsókapcsolós, de ezeket nem sorolom fel. A wurkkos ts23-nak is ez a kritériuma nem teljesül.
Az olcsó ellenfelek ezzel kb véget értek, még a sofinnak/wurkkosnak vannak búvárlámpaik, amik esetleg szóba jöhetnek, de ezeketnem néztem meg.
A drágabbakkal szintén nem vagyok up-to-date. Az olight seeker 4 esetleg érdekes lehet, cca 50k, illetve a többi topmárkának is vannak sst70, sft70 lámpái, amik hasonló erejűek és vetítésűek. Illetve ott is vannak a kompakt és gyengébb sst40-esek ezek 25-35k körül lehetnek. Fenix e28r v2.0 van bedvóternek.
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
Van "fokozatmentes" állítás itt is.
A Maglite esetében giroszkópos, ahogy fordítod a csuklódat úgy erősödik, vagy gyengül a fénye, gyorsul, vagy lassul a villogása.
A LedLenser esetében vagy a lámpán a beállításnál a fokozatmentes beállításnál választod ki az adott fényerőt, adott sorban, a másik megoldásnál a mobilodon húzkálod a csíkon a kezed, és elmented a lámpába a beállításokat. Későbbiekben úgy üzemel mint a fokozatokkal üzemelő lámpa. A lámpás továbbra is fokozatmentes, mint a fehér, mint a piros fény. Ja és távirányító is jár hozzá.
A Zebralight esetében a 12 fokozat közül kiválaszasz 6 fokozatot (akár 3 csoportban) amiket fogsz használni. Ez majdnem fokozatmentes, mert olyan közel vannak a fokozatok.
Az Acebeam esetében sávot szoknak megadni. Pl a H40 fejlámpámon 15 - 350 lm között lehet fokozatmentesen állítani. Az 1 lm holdfény, az 1000 lm turbo külön van.
Az EagTac esetében az első 2 fokozatot lehet 3 csoportban lehet módósítani, majd a maradék 2 fokozat meg fixen kapcsolható.
A Manker lámpáknál a legalacsonyabb fokozatot lehet 25 fokozatban módosítani.
A LUX-RX lámpákat régebben a PC monitorán keresztül programoztad fel, manapság ezt is mobilról programozod. Teljesen szabad a kezed. A Fényerőn kívül a villogást is tudod programozni.Egyébként, egészen jó a fénykiosztásuk ezeknek a lámpáknak.
-
H-Zol
senior tag
válasz luciferk #80185 üzenetére
Köszönjük az elismerő szavakat , ( sokan élnek ijen és éhez hasonló temu-s , olcsó aliexpresses stb lámpákkal , és jó nekik , ameddig nem látnak meg egy igazi lámpát , anno én is tíz éve körül , egy zoomolhato kamu T6 LED -es lámpával kezdtem , és megvan még az is ) !
A Mateminco A1S a mai napig ár érték arányban és használhatóságban is verhetetlen , a Wurkkos TS11 egy olyan pici fény ágyú , amit gond nélkül magammal viszek egy , mondjuk falunapokra , motoros találkozóra , egy összejövetelre , bárhová , mert egy zsebben bőven elfér , de ugyanilyen a Sofirn IF25A is , csak az inkább szórt fényű de azért ha kell 200 métere ő is elvilágit rendesen !! -
-
luciferk
senior tag
Én is jelenleg tünetmentes vagyok, pedig egy temu-s 700Ft-os zeblámpáról léptem előre egy MATEMINCO A1S LED zseblámpára (amit a te dicsérő írásodat olvasva köszönhetek) egy Vapcell M52 5200mAh akkuval kiegészítve kitünő minőségű lámpára tettem szert, elég nagy előre ugrás a temu-s zseblámpához mérten amelyet az asszonypajti ki is sajátított, lakásba jó az is. A topicot olvasva, főképpen a lámpa gurukét, Pl tiéd, Jack72, FBLLMAG stb fórum társakét, sok hasznosat lehet olvasni töletek, Nem mondom amikor megemlitetted a Wurkkos TS11 lámpát, megdobbant a szívem érte, de nagy nehezen túltettem magam rajta, így továbbra is "tünetmentes" maradtam.
A mateminco mellett
látható a temu-s lámpa,,,,
-
H-Zol
senior tag
válasz FBLLMAG #80168 üzenetére
"Közvetlen led meghajtás = lineáris áramkör = 3,7 V -nál 100 - 150 m a reális hatótáv. Ezt tudtad. Túrára nem vinném ahol nem lehet tölteni."
Bakker ezzel úgy megijesztettél , mert nem igen figyelem a merülést , ha piros akkor töltőt neki ( de egyes lámpákat , kevesebb használat után is vissza töltök , hogy ütős legyen ) !
Na egy merült akum volt az tettem bele 3,34V és úgy mentem ki a tanyára !
az antenna olyan 220 méter , 3,34V szerintem nem rossz , ezt egy kicsit Alá Becsülted !! -
FBLLMAG
senior tag
A MH40 PRO 10% alatt rezgéssel jelez. A turbo fokozaton rákapcsolja a +8 db ledmagot. Szép szórt fénye is lesz. A focipályát megvilágítja, átlövi gond nélkül. A 400 m távon, ha addig ellátsz, mindent is látsz vele. A 4000 lm -ről 2000 lm -ra lép vissza, amit stabilan tart. A magas fokozatán is már elvilágít kb 300 m távot. És 4 órán keresztül lesheted a nyuszikat. Meg sem fognak mozdulni.
-
H-Zol
senior tag
válasz FBLLMAG #80168 üzenetére
Tudtam , hogy neked ez sem jön be , de a 3,7 V - on a 100-150 méter reális hatótávot , nem hiszem el , de van merült aksim és estére kifogom próbálni ( azért van merült aksim , mert úgy töltöm őket , amikor összejön 4 darab , akkor teszem oda tölteni ) !
Ettől a Nitecore MH40-től nem vágtam magamat hanyatt , de az árától igen 100$ , a Convoy L21A Osram LED -el 35$ jó lesz nekem helyette !! -
FBLLMAG
senior tag
Szerintem tudod a véleményemet.
Szúró fényű lámpa. Szűk szórt és szűk szúró fénnyel. Az UHI40 ledhez képest kb fele szélesen világít.
Mágnes a talpában. - Minek? Szúró fényű lámpa, nem szórt fényű. Mit szerelnél a fényénél? Kulcsot összeszedni a zsebedben? Nagy a zsebed mert 4 cm körüli a fejátmérő, tok meg nincs hozzá.
Közvetlen led meghajtás = lineáris áramkör = 3,7 V -nál 100 - 150 m a reális hatótáv. Ezt tudtad. Túrára nem vinném ahol nem lehet tölteni.
A muksi mutatja, hogyan használható a parkban. Ilyen használatot magyaráztak nekem már (ugye G@ben). Ahogy én használom, magam előtt világítom meg az utat, zavaró a középső fényes fénykör. A szórt fénye meg túl gyenge hozzá képest.
Szétnézni a határban, jó lesz Neked. Bár a Nitecore MH40 MAX -hoz hasonló lámpát is beszerezhetnél. Vagy az Acebeam L18 / L19 -hez hasonlót. Vagy valami 3° -os lep lámpát (nem szűkebbet világítót). Olcsóbb is van már.
-
H-Zol
senior tag
válasz Jack72 #80164 üzenetére
Legalább jól pörög a fórum , ha nem lámpa akkor vita , de ettől színes egy fórum , mert nem vagyunk egyformák ( és ez így jó ) , mert ha mindenki anyi drága lámpát venne mint én , akkor a nagy Brand gyártók bezárhatnának , mert annyit nem vagyok hajlandó költeni ( így , amiket én veszek , ez sem egy olcsó sport , ezt tegnap te is írtad ) !!
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz Ciccuka #80163 üzenetére
Közben megtaláltam az izzót hozzá. Megtaláltam a lámpa hibáját, gyenge pontját. A rugó és amibe belemegy furat korrodálódik el valamiért, pedig ez egy zárt lámpa. Valószínűleg a kifolyó elemek tehetnek róla. A foncsor előtti üveg az igazából valami plexiféle, mert az isopropyl alkohol valahogy megmarta.
Lidl fürdőszobai tisztító segít és némi alufólia utána alá. Valaki a krómtisztító pasztát javasolja.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Ciccuka
veterán
Látott már valaki ilyen zseblámpaizzót?
HI,1.2VAmper 2000 Lite zseblámpában van ilyen (1,5V AAA elem megy bele) a képen a sima változat van:
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Jack72 #80159 üzenetére
Látatlanban nem kéne senkit sem le "huhogó" -zni.
H-Zol -lal itt már ismerjük egymást egy idelye. Neki is van pár lámpája, meg nekem is. Szinte az összes lámpás találkozón részt vettem. Párat szerveztem is. Több 100, lehet több 1000 lámpa megfordult a kezemben. Próbálok bemutatni, összevetni lámpákat, tények alapján. Nem becsméreltem eddig sem semmit le. Csak a tényeket írom le. A különbségeket.
Nem vagy egyedül. Többen, esti túrára is, nehezebb, nagyobb lámpákkal jöttek. Nekem is van 8 cm -es fejjel lámpám. Manapság nem gyakran használom. 4 - 5 cm fejátmérő nálam a max. A LEP lámpákat is kipróbáltam. Nem az én világom. Azért a mátrix zoomolós lep lámpa nagyon tetszett.
-
FBLLMAG
senior tag
Á dehogy. Nem fogok cd, lm, stb értékeket ide írni. Felesleges. Neked tetszik? Tetszik. Ez a lényeg.
De tény, hogy 4 cm -es a feje. Igaz? Igaz. A MH12 PRO keskenyebb fejű? Keskenyebb. Kb ugyanolyan távról hasonló a fényességük? Igen. A Wurķkos TS11 kb fele olyan középső fénykörrel világít? Igen.
A Wurkkos 900+ lm fokozaton pár perc után pislákol / villog kicsit? (Halványodik - erősödik a fénye folyamatosan.) Igen vagy nem?
Csökken a fénye a Wurkkos TS11 -nek? Igen. De kit izgat. Nem olyan nagyon, és nem sokat. Mikor zavaró, feltöltőd. Ezt írtad Te is.
Máshogy használjuk a lámpáinkat. Más célra. Valaki a nagyon szórt fébyt kedveli, valaki a jól szúró fényt. Én valahol a 2 véglet között helyezkedek el. Inkább az apróbb, vékonyabb lámpákat kedvelem, de nem a túl aprót, túl vékonyat.
-
Jack72
aktív tag
Sajnos minden csoportban vannak huhogók, akik nem tudják elfogadni a másik preferenciáit, szokásait. Nekem így 8 hónap elteltével is a nagy lámpák tetszenek és egyáltalán nem érzem tehernek egy séta során a súlyukat. Igen, van fejlámpám is de azt akkor használom, amikor mindkét kezemre szükség van például futás közben.
Nem városi környezetben sétáltatom a kutyát, hanem nehezített terepen, ahol fontos a részletes megvilágítás és a távolabbi nézelődés.
Sokat tanultam itt a csoportban az elmúlt hónapokban és sok segítséget is kaptam.You're a disease and I'm the cure
-
H-Zol
senior tag
válasz FBLLMAG #80154 üzenetére
Nem is szabad itt lebecsmérelni egy lámpát sem , mindenki megírja a maga igazát !!
Mivel nem voltam felkészülve utánna néztem az általad említett Nitecore MH12( 25 ) Pro lámpáknak 50 euró körül van az ára mindkettőnek , de nem egybe , hanem külön külön !!
Én a MH12 helyett ( de a 25 helyett is ) be érem a Wurkkos TS11 - el , ez [link] aztán tényleg kicsike , de lehet hozzá 18650 -es csövet venni , ( vettem is ) de így kicsiben az igazi !
Na most jöhet a kandela , meg a hatásfok , üzemidő stb , de az engem anyira nem izgat , van lámpa bőven , és ha lemerül akkor feltöltöm , mint a telefont , ha kell napi szinten , és 26$ az egéssz !
Így is komoly lóvém van lámpákban , de ezt pont neked meséltem !! -
FBLLMAG
senior tag
válasz nemethbalazs #80155 üzenetére
Szélesítem a választási lehetőségek sorát.
Nitecore NU30
Nitecore NU31
Nitecore NU33Nitecore NU25UL
Nitecore NU20 ClassicNekem mind megvan. A NU30, NU31, NU33 fő fénye kb ugyanazt a távot világítja meg. A NU30 fő fényének alacsony fokozata a legerősebb a hármasból A szórt fényű CRI led ugyanolyan fokozatokkal rendelkezik, ugyanolyan fényes. A NU30 esetében a piros fénynek 2 fokozata van, míg a többinek 1.
A NU25UL szórt fénye a legerősebb, viszont hamar halványodik. Ennek a leggyengébb a szúró fénye.
A NU20 Classic a legkönnyebb. Fénye az összes közepén helyezkedik el. Akkuja a leggyengébb.
-
WestBam
Topikgazda
válasz nemethbalazs #80155 üzenetére
Szerintem jobb választás az NU33, mert a hospotos fő fényével pontosabban tudsz szűkeb helyekre bevilágítani, mellesleg elég kellemes az üzemideje is, én kb. hetente töltötm és elég sokat használom. Ha nagyon kell a szórt fény akkor a CRI LED ott van benne teljes szórt fénnyel, bár az azért nem túl erőteljes, de azért még sétálni is lehet vele simán. Van mindkettőm, az NU25 inkább a rettentő alacsony tömege és a szép, egyenletes szórt fénye miatt jó, ami viszont nem minden helyzetben ideális.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem.
Böngészem a mylitee akciós oldalát, fejlámpát szeretnék vásárolni. Valami egyszerű, könnyű minőségi kis darabra gondoltam. Fő cél udvaron használat, esetleges szerelési munkákhoz segédlet. Otthoni barkács, nem tervezett autó szervíz sötétben, számítógép szerelés, forrasztás néha, ilyesmik.
Két lámpát néztem ki az akciós ajánlatból,
Nitecore New NU25UL
Nitecore NU33
Szerintetek melyik lenne jobb választás? Esetleg más alternatíva? Egy árban is vannak, de egyikhez sem volt még szerencsém. Egy Nitecore HC65-öt nyúzok évek óta. Szeretem, de van helyzet amikor feleslegesen nehéz és nagy.
Előre is köszönöm a segítséget. -
FBLLMAG
senior tag
válasz Digitalpimp #80152 üzenetére
Nem becsméreltem le egyiket sem. Most hétvégén próbálgattuk a lámpáinkat, és kiderült, hogy azonos távon, a 20000 cd vagy 50000 cd között nem látni a hatalmas különbséget.
Ezeknél a frissebb lámpáknál meg már szélesebb a hot spot. Kb ugyanaz a táv, hasonló fénykörrel. Részemről a vékonyabb, könnyebb lámpát választom.
Nemrég az Armytek Predator PRO, a régebbi Acebeam L16 tudta azt amit manapság a Nitecore MH12 PRO. Szeretem a régebbi lámpáimat is, de egyre gyakrabban kerül a kezembe az apróbb. De ugyanezt le tudnám írni más társítással is. Te melyik mellett döntenél?
-
H-Zol
senior tag
válasz bedvóter #80150 üzenetére
Itt [link] van egy videó ( 6 éves ) az Astrolux MF04 -S XHP70.2 LED -el , de a videó a felét ha vissza adja mint amit élőben látsz , van hozzá váll szíj ( keresztbe lököm a vállamon , ha pont nem kell hátrább húzom ) , és már nem is cipelem
Vitrinben is jól mutat biztos , de nekem nem ott vannak ( különben ebbe ha sikerül , és most lessz időm egy Sbt90.2 LED fog beköltözni ) !! -
Digitalpimp
senior tag
válasz FBLLMAG #80148 üzenetére
Ne haragudj, de az állandó példálozásaiddal - amivel mindig lebecsmérled az olcsóbb, esetleg régebbi típusokat- már kezdesz kicsit sok lenni. Majd, ha tanácsot kér valaki, hogy azok HELYETT mit vegyen, na akkor gyere elő a drága modern lámpáiddal. Köszi!
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
H-Zol
senior tag
válasz bedvóter #80149 üzenetére
Lámpás oldalon , lámpás embereket ennyire lemondani nem szabad , te már át estél a ló túlsó oldalára ( 100000 lm , 40 kiló aksi ) !! Nekem , már többször írtam , hogy a nagy lámpáim fontosak , tavasszal a napraforgóban a vadnyúl és az őz jelentős ,( akár hektárakat ) ki tud legelni , még kicsi addig a nyúl , amikor már térden felül ér akkor az őz , na akkor jönnek a nagy lámpák ( van nekem több kis lámpám is , több is a kelleténél , de nem jó ) , a nagyokkal rendesen szét lehet nézni egy 600-800 méter hosszú parcellában, és ha sokan vannak , a vadak , akkor kocsival be hajtok és kizavarom őket , és nem 2000 lumennal két órán át , hanem ha sokat kell világítani akkor egy kicsit visszább veszem a turbóról és hidd el ezek a nagy lámpák akkor is jól világítanak !!
[ Szerkesztve ]
-
-
bedvóter
tag
Valaki árulja már el, miért jó egy lámpával 2000 lm-es fokozatban 2 órát világítani (miközben a 2 óra alatt óhatatlanul is fog közelre is világítani, amikor persze kiégeti majd a retináját) ?
Különben is, szerintem mégjobb 100.000 lm-nel világítani 30 órán át, nem ?
Közben persze vonszolod magad után a 40 kg-nyi akkumulátort.
Egyáltalán, miért jó, ha kint a szabadban a sötétségből nappali világosságot csinálunk ?
Ja és közben köpködünk a fényszennyezőkre.
Beteges.Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
FBLLMAG
senior tag
Elismerem. Szép darab. 2019 -ből. Ugyanezt a távot világítja meg a Nitecore MH25 PRO, Acebeam L16 v2 is, és ha kell az 5000 lm, akkor az Acebeam L35 v2. Az Acebeam L16 v2 a leggyengébb, mégis ennek a fényénél is lehet bandukolni az erdőben. Az Acebeam L16 v2 és a Nitecore MH25 PRO 4 cm -es fejjel, az Acebeam L35 v2 5 cm -es fejjel rendelkezik. Ezek mind 21700 akkut használnak.
Ezektől erősebb már az Acebeam L17. Valamivel. 160000 cd turbo. Tir lencsével. És igen, a szórt fény kevesebb, viszont a hot spot, a szúrófénye nem túl szűk. Csupán 4 cm -es fejméret. És könnyebb példány.
Az Acebeam L17 mellé érdemes hozzátennem az Armytek Predator PRO és Viking PRO lámpáimat. A Predator szúrósabb, a Viking szórtabb fényű. Mind 18650 -es. Régebbi iskola. Ezek az Armytek lámpák 30 m ejtést, 30 m vízmélységet bírnak. Dupla áramkörrel rendelkeznek. Az üzemidejük is rendben van. Még soha, de soha sem hagytak cserben.
Erdőbe, mezőre, inkább ezek közül válogatok.
-
H-Zol
senior tag
válasz Jack72 #80146 üzenetére
Soha nem volt ez egy olcsó sportág , de most több lámpámat feltudnák sorolni , hogy sokkal olcsóbb volt pár éve mint ahogy most meglehet venni ( jól elvannak az árak szállva , és nem csak a lámpák szintjén )
Példának akartam írni a Sofirn SP70
de most nézem , hogy már nem kapható ( sokan nem cipelnek ilyen nagy lámpát ) , pedig ebbe van akarat , és anyag , simán önvédelemre is használható , egyik kedvencem !! -
H-Zol
senior tag
válasz Jack72 #80144 üzenetére
"Ragályos betegség ez a lámpázás... "
Ez igen , ezt sokan elkapják , a haverok is jöjjenek ide , itt lehet igazán lebetegedni
Nállam is van szinte minden havernak , testvérnek , rokonnak , lámpája de őket nem kapta el a gép szíj egy lámpa elég volt nagy részének egy kettő, aki elment két lámpáig de onnantól teljesen tünetmentesek !![ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz sarajhvh #80135 üzenetére
Nem úgy értem , jók az aksik , egyszer amikor megvettem a nagy Lumintop BLF GT 8 aksis 18650 , és én négy aksival használtam , és megkérdeztem itt a nagymestert anno , hogy másik négy aksit tehetek e mellé amit az Astrolux MF04 Ben használtam ( ez mind Samsung 30Q lett volna ) és azt mondták , hogy ne ! Én azt hittem , hogy több lámpában használt aksit akarsz beletenni !!
Ez ( ezek ütős lámpák ) , mondjuk az SBT90.2 LED az éhes , szereti az áramot , de a Wurkkos TS30 is elvan vele , és abba egy 21700 aksi van ( csak azt rövidre zártam és most halott ) !! -
csibe1
addikt
-
-
H-Zol
senior tag
válasz sarajhvh #80131 üzenetére
Nállam a 4x18A nál az adapter gyűrű kihagyása 2,5 mm jelent , de van jó hosszú rugó út, biztos , hogy beveszi a védett celát is , de ha arra gondolsz , hogy más lámpákból bele tenni cellákat az nem nagyon jó , egy ilyen lámpába illik 3 (4) új aksit bele tenni és a töredék áron van az elismert védelem nélküli cella a védethez képest !!
Ha innen [link] veszed , jó áron választhatsz hozzá különböző cellákból !! -
Jack72
aktív tag
válasz sarajhvh #80131 üzenetére
Majd mindjárt jön H-Zol kolléga, ő az egyik szakértője ennek.
Az enyémben lapos van, az biztos.
Turbó fokozatban leadja a 5700 lumen körüli értéket 1.2 percig, utána szabályoz le 2500 körülire.
Ja, a Convoy L6-ost is kenterbe veri erősségben.You're a disease and I'm the cure
-
-
Jack72
aktív tag
Tisztelt fórumtagok,
A héten érkezett meg a Convoy 3x21a lámpám.
Az eddigi tapasztalatok alapján nagyon elégedett vagyok vele. Szépen terít, jó erős fénye van.
Képek: [link]You're a disease and I'm the cure
-
Vlah
tag
válasz user112 #80124 üzenetére
Ezek közül bármi jó lehet, ha otthon vagy az üzemidő sem fontos, meg gondolom a stabilitás sem érdekes. Én viszont akkor a fényminőségre adnék, 90 Cris ledet vennék. A convoy m21h az inkább köztes lámpa és viszonylag nagy is, de a sofirn sc33 xhp70.3 hi leddel pl jó lehet a felsoroltakon kívül, vagy a wurkkos ts22. kicsit kevésbé flood a s21e xhp50.3 hi leddel, ez is inkább átmeneti lámpa, ezek boost driveresek. Én még elgondolkoznék egy fejlámpán is, habár gyengébb, de praktikusabb, pl Wurkkos hd20, convoy h3, vagy h4 xhp50.3 hi leddel. 18650-esből sofirn sp40a. A fejlámpák is flood fényűek, kézből is használhatóak.
-
phrenetiX
tag
válasz Digitalpimp #80107 üzenetére
Köszi a választ!
Közelre már van egy lidlös szerelőlámpám, így akkor ez szerintem felesleges lenne számomra.
3 db Casio óra eladó (2 db G-Shock, 1 db Edifice)
-
Vlah
tag
válasz user112 #80114 üzenetére
Mik a preferenciáid? Szabad téren, erdőben használnád inkább, vagy csak otthon/kertben? Floodot szeretnél, vagy közteset? Kell legyen töltőport? S21E melyik leddel kellene? Hatékonyság számít? 21700 kell? Stabilizáltság? Kezelés? Méretben mi lenne jobb? Lényeg, hogy legyen naggyon erős a Turbó? Cri, cct?
-
H-Zol
senior tag
Egy próbát megér , ha szerencséd lesz menni fog !!
Lehet már nem tudjátok , nekem is rosszul ment a kis Lumintop edc18, és addig nyomkodtam hogy ez lett a vége letört a panel ről az a kisebb kukorica szemnyi kapcsoló , de ki basztam vele oda ragasztottam pillanat ragasztóval , és vissza is forasztottam , és működik
Angol tudás híján egy Hazug ismerősöm írt a gyártónak és küldtek is posta költség árán másik gumit ( mert egyedi ) , de soha nem ért ide , már nem is kérdezem tölle , hogy , hogy állnak a gombok !
Majd keresek mást aki ír a gyártónak , vagy neki állok én a végén fordítóval !
Ez a lámpa több mint két évig volt napi használatban !![ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
az én projektom a wizzard nyomógomb meggyógyítása. fbs ragasztó még nincs, kérdeztem már pár ismerőst, de senkinek sincs. egy borsószemnyi adagért nem szívesen vennék egy tubust. holnap nézek a garázsba vékony gumilapot, lyukasztóm van, megpróbálok egyet csinálni, hátha működne vele. most a kupakot tekergetem, fényerőt meg nem váltogatok ha nem muszáj
-
H-Zol
senior tag
Ismerős körbe ( de lehet , hogy az én lámpáim hatottak rájuk ) senkinek nem kell , még az 5000K sem , mert sárgásnak találják , anno én innen Romániából elküldtem "Zozz" kollégának az 5000K , és kicserélte 6500K ra , és úgy már jó volt , a nagy Lumintop BLF GT 4000K , könybe lábadt a szemem először amikor bekapcsoltam !!
Mostmár kicserélem én is , de lassan jön a rossz idő, és több lámpás projektom is lesz ! -
H-Zol
senior tag
-
user112
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a SOFIRN SP35T-ről? Most akkuval együtt 11k.
Még a Sofirn SC28, IF25A és a Convoy M21H is képben van. Ezek kb akksi nélkül kerülnek ennyibe, meg persze a jóval olcsóbb Convoy S21E is tetszik.
Melyik lenne a legjobb választás? -
Saughassy
aktív tag
Koszonom a tippet, megnezem. Ahogy olvastam vissza a Wurkkos ts22 t is megtalaltam, amit eddig nem is ismertem. Naluk a gyartoi oldalon tenyleg benne a vam es az afa a webshopos arban? Mert akkor az is alternativa. Vagy mi az, amit rutintalan szemem nem lat? (tetszik a vetitesi kepe, az az igazsag)
-
-
Saughassy
aktív tag
Sziasztok,
Erosen szemezek valamilyen Convoy m21h verzioval, tetszik a méret és az árkategória. Igazából másra is nyitott lennék ebben a kategóriában, pláne, hogy inkább flooder kellene. Oke ez sem egy klasszik thrower. Vagy igen?
Elore is koszi a javaslatokat, akar driver temaban is. (Jobb CRI, 5800 max ) -
iatti
aktív tag
válasz Digitalpimp #80107 üzenetére
én is az 5000k ajánlom. bár kinek mi tetszik.
-
Jack72
aktív tag
Panasonic Eneloop BK-3HCDE/4BE AA 2500mAh ceruza akku.
Mondjuk nem lámpában használom, hanem fényképezőgépben de nagyon strapabíró.You're a disease and I'm the cure
-
Digitalpimp
senior tag
válasz phrenetiX #80100 üzenetére
Az 5000K Samu lednek nagyan szép fénye van magas cri-vel. Mivel ez egy kis fejlámpa szépen terít közelre egybefüggően. Ez a kép kb. 2,5m, kettes fokozat. Nagyobb távolságokra alkalmatlan, de közelre szuper.
Ha a sárgásabb fényt jobban szereted, akkor vedd a 4000K-t.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
WestBam
Topikgazda
válasz Digitalpimp #80092 üzenetére
A feszültséget nem veszed figyelembe, csak a kapacitást, ezzel pedig kihagysz egy fontos tényezőt.
A tárolt energia akkunként:
18650 3,7V 2600 mAh kapacitással - 9,62Wh
AA alkáli elem (Varta Longlife AA) 1,5V 2970 mAh - 4,45Wh
AA NiMH akku 1,2V 2600 mAh - 3,12Wh
Jól látható, hogy 1db AA NiMH akku harmad annyi energiát tárol, mint egy ugyanakkora kapacitású 18650 akku.
Amiben jobb az NiMH akku mint az alkáli elem az az áramleadó képesség. Sokkal magasabb áramerősséget bírnak folyamatosan az akkuk mint az elemek, ezért azokkal magasabb fényáram tartható hosszabb ideig. Az AA alkáli elem esetén a magasabb feszültség miatt könnyen megeshet, hogy rövid időre a fényáram magasabb lesz , ellenben mivel hamar beesik a feszültsége ezért kevésbé jellemző a lapos futásidő grafikon, általában a merüléssel együtt nő a belső ellenállás és csökken az áramleadó képesség is, így folyamatosan csökken a fényárama is. Itt már a jól tervezett elektronika sokat számít, mert ha jól van belőve az áramfelvétel alkáli elemhez is, akkor bizony azzal hosszabb lesz az üzemideje, mint az NiMH akkuval, viszont ez utóbbival könnyen lehet, hogy magasabb lesz az elérhető maximális fényáram.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz