- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- EAFC 25
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- League of Legends
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Path of Exile 2
- Battlefield 2042
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz New Life #74196 üzenetére
Nem lesz plusz költség, de aliról is veheted.
Ha játszik külföld, a Skillhunt H04 leheletnyivel nehezebb, több fokozat, sokkal magyobb, elterjedtebb akkuval, szóró vagy kombinált lencsével egy méltán kedvelt modell.
Nem tudom milyen szerelés, hányan használnátok, van ahol többen használják, több akkuval, külön töltve, van ahol este lógbakntöktőn a lámpák.
Van kicsi, nagy, töltős/sima, 3 féle foncsor/lencse (neked a sima és az F jó), sokféle leddel (a hi cei opciókat nézd) és jobb minőségű akkuval. [link]Kb ez az amit még érdemes lehet megnézni, egy F-es jobb messzire, lencsét behajtva meg közelre is, pánt/könnyen forgó(!) felfogatás is hasznos. Ha innen kellene valami, rendelhetünk akár együtt, plusz kis lámpával vagy bentebb akkor még az itthoni foxpost után is; vagy mehet hozzád is, nekem 8. . Egy lámpára 6%, két lámpa 6+6%+EA3 a kedvezmény ha jól látom.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
csibe1
addikt
válasz New Life #74196 üzenetére
A Wurkkos és a Sofirn oldaláról is rendeltem, és mindegyik csomag gond nélkül megérkezett; nem volt plusz költség. A Sofirntól nemrég jött két lámpa egy csomagban, azzal sem volt probléma.
Érdemes körülnézni a Sofirn oldalán, mert ahogy H-Zol is írta most akció van, és valamelyik lámpához még kupon is jár az akciós ár mellé.
A Wapcell S4+ töltő is akciós még. [link]" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
z123456z
őstag
válasz alexandrosz #74190 üzenetére
Speras M4 -re megy a 35%, azt régóta kinéztem, de most meg sajnálok rá 45 dollárt. Nézegetni kell. Elvileg
warrior X prora megy az 50( nem megy, nem jó lista nyílik meg az emailből ). Nem próbáltam, de hozza a listába.
Karcsi bá' kuponja se jó mindenre.[ Szerkesztve ]
-
New Life
aktív tag
@MC Pite #74181
Bocs, ha baromságot írtam.
Akkor ez a HS10 lesz.
Külföldről kicsit olcsóbb, gondolom ugyanaz, nem?[ Szerkesztve ]
Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
alexandrosz
aktív tag
válasz alexandrosz #74189 üzenetére
A 25-ös általában megy szinte mindenre (ilyen kódjaim voltak eddig is, pl. CBRIDGTEC25, ami most is megy).
Majd még nézem, mire eszi a nagyobbat esetleg. -
z123456z
őstag
válasz alexandrosz #74187 üzenetére
ND25F, ND35F és ND50F és van egy állandó 15% NDNA.
Be is van csoportosítva, de úgy nem néztem, próbálgatni kell, ha valami érdekel. -
z123456z
őstag
Nealsen 50; 35 és 25 % kedvezmények, ha érdekel valakit.
-
H-Zol
senior tag
válasz Digitalpimp #74182 üzenetére
Ezzel sokkal jobban járna mint amit ő kinézett , azok túlzottan túl vannak árazva !!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz New Life #74180 üzenetére
A HS10-es 5000K-val és a Samu H-CRI LED-del nagyon kellemes, szépen terítő kis lámpa.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
MC Pite
veterán
válasz New Life #74180 üzenetére
Mármint színhűség, színvisszaadási index: CRI.
Színhőmérséklet 4500-5500 között ideális szerintem, a 6500 már kicsit hideg (és kezd romlani jobban a cri).Pl ez magas, 90es indexű: [link]
A fenti műanyagok 60 körül lehetnek.[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz New Life #74177 üzenetére
Akkor inkább [link]. A Tikkina akksival már drága és nem a legjobbak a fokozatok, és az se túl masszív, ami masszívabb az meg 20k.
Ez mind hidegfehér alacsony színvisszadással (amit utálok), a Sofirn SP40 LH351D/HS10 vagy Wurkkos HD15 tud olcsón magas színhűséget (5000K színhőmérséklettel).
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
A határozott spot miatt nem a legjobb szereléshez, a HS10 fokozatosabb átmenetet tud.
De legjobb hi cri leddel a HD15 talán erre, főleg pl autószerelésnél, ahol sok hasonló színű vezeték van.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz alexandrosz #74171 üzenetére
A Petzl picit túlárazott. Ha ritkán használsz fejlámpát, és azonnal kell, az Energizer fejlámpái is már egészen jól használhatók. 20 - 25 EUR körül kapni 350, 400, 450 lm fényáramú modelleket. (Felénk legalábbis.)
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Cyborg #74168 üzenetére
A Led Lenser esetében 40% -os árréssel dolgoznak az üzletek. Pl ha 40 EUR a LL MH5, akkor 16 EUR a mozgásterük. Vagyis, ha szemtelen vagyok, akár 24 EUR értékben megkaphatnám. De nem vagyok ennyire szemtelen. Valamit hagyok a kereskedőnél is. 30 EUR akkuval együtt, már megéri a MH5 -öst. Nagyon kellemes a fejpántja, és azért ez is tud 8000 cd fényerőt. Ennyiért. Meg piros fényt is. Meg aztán belső töltéssel is rendelkezik, csak rá kell pattintani a mágneses, USB -s csatlakozót. Az alacsony fokozaton is lehet már az erdőben sétálni. 20+ órán keresztül. (Kipróbálva.) A H19R Signal meg azért kerül annyiba, mert egészen más világ. Nincs mozgó alkatrész, mégis megvan az a 27000 cd (legalábbis k.rv@ messzire világít), 4000 lm, 2 lencsével. Őrült 1 fejlámpa. Ki kell próbálni. (Én élőben láttam.) Vagy megnézni Streng Alex István videóiban az Instán. Pláne, mikor a domboldalt világítja meg vele. A Mobil száma 0036 20 ... ....
-
saril
senior tag
válasz alexandrosz #74171 üzenetére
Ezzel is tisztában vagyok, nem az ajánlásod ellen irányúlt a hsz-om
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
alexandrosz
aktív tag
Értem. Az olvtárs jelezte, hogy akku opcionális, így csak megemlítettem, hogy azzal is megy. A lámpa AAA-s elemekkel IS üzemel. 10e alatt - másik opció volt - megvásárolható. Idehaza könnyen gariztatható. Még csak azt sem írtam, hogy hejj, de jó vétel, sőt érzelmileg sem fűz hozzá semmi.
Ne idegeskedj, árt az egészségnek[ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
válasz Cyborg #74168 üzenetére
Ezért jó az olyan cserélhető akkus lámpa, ami szabványos és elterjedt akkuval működik.
Így a felhasználó sok márka közzül kiválaszhatja a magának és pénztárcájának megfelelőt.Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
Cyborg
őstag
Ha rajtam múlna, a Petzl, meg Ledlenser, meg hasonló túlárazott lámpák nem maradnának meg a piacon. Egyetlen előnyük, hogy jelen vannak minden országban, könnyebb garizatni, ezért a cégeknek vonzó ajánlat még drágán is, de én is hányok a mohó, gusztustalan árpolitikától. Semmi bajom az árréssel, hisz mindenkinek meg kell élni valamiből, de mindennek a végfelhasználó issza meg a levét
[ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
válasz Cyborg #74166 üzenetére
Értem amit írtál, de attól ÉN még ezt a piár húzást nagyon gusztustalannak tartom, ugyanis az a kis ~1Ah akku kb 3e Ft -ot ér és a bekerülésének ára pedig 1000Ft alatt van bőven
Azzal is tisztában vagyok hogy a piac beárazza, de gondolom kevesen olyan hülyék hogy pót akkut vegyenek hozzá, ha újonnan olcsóbb a lámpa, a cégeknek talán megérheti...[ Szerkesztve ]
Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
saril
senior tag
válasz alexandrosz #74164 üzenetére
Aha, értem, szóval az akku a lámpába drágább mint maga a lámpa?
Ez még a hülyének is megéri! [link]
Ilyen esetekben nem tudok finoman fogalmazni, ez a legalja, köpedelem, pfejj...[ Szerkesztve ]
-
alexandrosz
aktív tag
Petzl Tikkina 10e alatt vehető idehaza.
Ha később akksi kellene, a core akkut utólag meg lehet hozzá vásárolni.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Kintről Sofirn HS10 ha kicsi kell, Skilhunt H04/Wurkkos HD15 kicsit drágább, de többmindenre jó.
Sajna a szórtfényes lámpák tábora kicsi, második emitterként, drágább lámpákbann szokott lenni.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
New Life
aktív tag
Sziasztok!
Szereléshez szeretnék venni fejlámpát, ezért inkább olyat keresek, ami szórja a fényt.
Szerintem elég a 120 Lumen, szeretnék akkumulátorosat, de nem feltétel.
Max keret 10eFt.Lenne ilyen feltételekkel ajánlásotok?
Köszönöm előre is!Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #74156 üzenetére
Le forrasztod a vezetéket a csillagról, keveszed a csillagot és hátul ki szeded a drivert , a lukakon ki jön vezetékkel együtt , ha szerencsés vagy az új driverenn van vezeték , ha nincs a régit vagy másikat kell forrasztani !!
Szofir drivert vettem többet volt amelyiken volt vezeték volt amelyiken nem és az olyan kicsi volt, hogy a nagyitó is élő került -
z123456z
őstag
válasz z123456z #74128 üzenetére
Rendeltem egy drivert, remélem jó bele, 22mm-es. Nem mértem le, gondolom az. És hogy kell kicserélni, csak leforrasztom a csillagról a rosszat, az újat meg rá, és ennyi? Vagy kell valamire figyelni? Ugye együtt nem jön ki, a kettő között lévő akármi az maga a lámpa test, csak a lukakon megy át a vezeték, aztán jöhet a forrasztás?
+ Vettem egy ugyanilyet SFT40 -nel. Kíváncsi leszek egymás mellett melyik milyen, már ha jó lesz az OSRAM os.Tiszta hülye vagyok, tegnap még árulom az összeset, ma meg veszek egy újabb díszt.
[ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
Ez nem volt annyira szörnyű tragédia a részemről hogy Nicsak így reagáljon, DICSAK
Meg értelmezési hiányosság is van, azt írtam hogy ki tudja nyírni a LED-et, nem azt hogy ki is nyírta, de nem gond, ez nicsak habitus.[ Szerkesztve ]
-
bedvóter
tag
"Itt mindenki hülye ? Itt mindenki."
Amikor egy vita során már mindenki hülyének néz engem, akkor biztos lehetek abban, hogy nekem van igazam.
-
MC Pite
veterán
Nicsak, lehet megérkezett a BC25R is hozzájuk októbertől végre?
Funfact: az első két töltésbél nemmvoltnacélos az akkuideje, megcsináltam asztalom timelapse videót, harmadik fokozaton egy és negyedórát világított amíg 3 led világított már csak (51-85% között).
Ezután highon fél órát 3⁰ba is simán kitartott amíg 3ra csökkent (ott fotóztam, kicsit turbora kapcsoltam, képen még 4 led volt.Összeszedte magát az akku.
-
sarajhvh
tag
Ma szólt a Mylitee, hogy megérkezett hozzájuk a Fenix E_30r lámpa, napokba postázzák részemre. Nicsak!
-
z123456z
őstag
A LED még látszólag normálisan működött, amikor próbálgattam. Hogy mehet még tönkre azon kívűl, hogy vagy müködik, vagy nem? Tényleg csak pillanatnyi villantásokra lett érintve, ennyivel kinyírhattam? Mert akkor nem költök driverre.
-
saril
senior tag
Nicsak, mindenki magából indul ki...
A 8-10A cellának a belső ellenállása ~20mOhm körül van a nagyobb áramúaknak meg ~8-15mOhm között van.
Nem tudom hogy neked a közvetlenül mit jelent de nekem azt hogy a celláról ami 4.2 voltos közvetlen lett rákötve a ledre, Nicsak honnan jött a 3.3v???
idézek "Sebaj, a csillagon adtam neki direkt áramot"
Nicsak...
Jobb lesz ha abba hagyod a személyeskedést[ Szerkesztve ]
-
saril
senior tag
Amelyik le van kezelve lakkal, vagy valami szilikongumival, ott sem lehet nagy gond.
Nem kell ahoz kiöntve lennie semminek hogy vízhatlan vagy páratűrő legyen, elég ha le van fújva egy vékony réteggel.Akkupakkok készítését, javítását, szerszámgépek, rollerek, kerékpárok akkufelújítását vállalom. Eladóak 18650 Cellák!
-
saril
senior tag
Akkor legyen világosság a fejekben, az hogy 10 Amperes cella annyit tesz hogy folyamatosan azt bírja elviselni, de a csúcs árama jóval nagyobb amit pár másodpercig simán tud, ergó ki tudja nyírni a ledet, ha arról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Vlah
tag
Párásodás csak hidegből melegbe probléma fordítva nem.
z123456z
senior tagTesztelésnél bizony a akkuról közvetlenül adtam neki az áramot ,de csak egy egy pillanatra. Ezzel árthattam a led-nek?
Alig hiszem, csak ha tulmelegedett, ahhoz kell egy kis idő. Meg ha egy 10A-es cellat raksz bele, akkor nem lesz gond, max a cellának nem tesz jót.
-
H-Zol
senior tag
válasz z123456z #74128 üzenetére
Vajon mi lett vele
Nem tudom ki, hogy csinálja de nekem van egy elméletem , lehet nem jó de én kint tartom a lámpáimat a kamrában nincs se hideg se meleg !!
Mindég attól féltem, hogy ha a melegről télen ki viszem a lámpát és nem kapcsolom rögtön be, hogy melegedjen, hanem be dobom a hideg kocsiba nehogy a nagy hő ingadozás miatt le párásodjon
Ha be hozom a melegre rögtön tiszta vizek lesznek olyankor egy órát másfelet hagyom mielőtt be kapcsolom !!Nem tudom jó az elméletem vagy sem
-
-
Vlah
tag
-
z123456z
őstag
Nincs valakinek működő kupon a Convoy store-ba? Simon visszaküldte a pénzt ( mondjuk nem annyi lett forintban, amennyit fizettem, és még a paypal a jutalékot is levonta, de így 10 hónap elteltével, simán bemondásra azt gondolom, hogy korrekt ), nincs képem még kedvezményért is kuncsorogni. Köszi.
Amúgy ez a culpm1.tg hány voltos? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de drivert nem lehet kihagyni, és a kakaót közvetlenül a ledre küldeni, persze a kapcsolón keresztül? Elég lenne nekem egy fokozat is. Vagy ez baromság, tönkre mennek a LED?
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Milyen peches vagyok. Árulgatom a lámpákat, nagy nehezen kettőre volna érdeklődés ( mondjuk így nem is akartam eladni ). Próbaképp bekapcsolom a Convoy M21B -t ( ez az egyik, amire érdeklődtek ) , megy szépen, váltogatom a fényerőt, egyszercsak vége. Se kép se hang. Gyors akku csere, semmi. L21B-vel kapcsoló csere. M21B semmi, L21B a gyanús kapcsolóval szépen megy. Na vissza a csere, kapcsoló jó. Megpróbáltam drivert kiszedni, de azt nem tudom hogy kell, mert a két vezeték másik fele a csillagra van forrasztva. Sebaj, a csillagon adtam neki direkt áramot, LED megy, világít. Összerakom, akku be, bekapcsolom és működik. De csak fixen valamelyik alacsonyabb fokozaton, és nem lehet kapcsolni másikat, nem változik a fényerő. Menübe nem lehet belépni, akármennyit nyomkodom, és büdös égett szaga van. Kizárásos alapon a driverre gondolok, azt ki tudom cserélni, ha veszek egyet? Nem akarom kidobni, nagyon jó kis lámpa. Írok mindjárt Simonnak, hátha van erre gari, ha meg nincs, és forrasztanimkell a csillagot, akkor inkább SFT40 -et rakok bele. Szóval így jártam, ez van. A jó isten is azt akarja, hogy megtartsam őket.
-
csibe1
addikt
Megjöttek a lámpicsok a Sofirntól amiket január 16-án rendeltem, február 8-án értek ide:
Sofirn SP33V3Ahogy nézem a Sofirn oldalát mindegyik tudja a ramping-ot, de az SP33S-nél még nem foglalkoztam vele, az SP33V3 meg alapból ramping módba van, kicsit furcsa.
Az aliexpressen drágábbak a lámpák a Sofirn áruházában, mint a saját weboldalukon.
Most néztem az SP33S akkuval alin 63,48$, a weboldalukon 50$ a lámpa.
Kupon már nincs, amikor rendeltem ebből az árból még 20% lejött a kuponnal.
Egyik este kipróbáltam őket az udvarban, durva fényük van, főleg ha ráadom a turbót.
Majd még fejlámpát rendelek valamikor ismerősnek, a HS40-es a befutó eddig, a Type-C töltés, és az üzemidő miatt.
A HS10-est is megnéztem, de alacsony az üzemidő-fényerő miatt kiesett.
A Wurkkos HD20-ast mutattam neki, de azt nehéznek találta.[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
MC Pite
veterán
Nekünk csíptetős van (kindlre is jó).
-
FBLLMAG
senior tag
válasz peestike #74117 üzenetére
És MC Pite
Talált. Azt hittem könyvet már senki sem olvas. Egyébként gombelemet eszik. Szilikonnal fedett fém, így hajlik is, nem is sérti a lapokat, viszont ki sem esik a könyvből. Tömege 0, ezért nem tépi ki a lapokat. Nem kell fejlámpát, zseblámpát, lámpást használni, és a természetben is lehet olvasni.
-
MC Pite
veterán
Könyvjelző lámpa
-
FBLLMAG
senior tag
válasz MC Pite #74111 üzenetére
Nálam az oldalamon lóg valamelyik kulcstartóra való lámpám, így azonnal hozzáférek ezekhez.
Az autóba specifikus, direkt autóba valót használok, amely QC3 -as kimenetre is képes, mágnes a testben, így a gépjármű bármely részére felpattinthatom. Vészvillogással is rendelkezik, amely a közeledő gépjármű erősödő reflektorfényére egyre gyorsabban villog.
Városi sétára is inkább a tenyérbe csúszó lámpáim közül válogatok. Ezek alapból távolabb világítanak mint a mobil. Lakott területen belül azért nem baj, ha tudok jelezni figyelemfelkeltően a gépjárművezetőknek. Eddig mindig megálltak.
Ami a táskákat illeti, télen, hűvösebb időben a sokreteszes Victorinox (erre pipalámpát is lehet csatolni), melegebb időben az oldalsó termozsebbel ellátott Nitecore BP18 (ez sem 20 liter ) hátizsákot használom. Lakott területen az apróbb, válra akasztharó, Nitecore "organizer" van velem. Zsebben az a 10 literes hátizsák elfér. Ebbe is lehet pakolni. Utazni meg inkább az összecsukható, fekete, 25 literes táskát vetem be. A többit helyzettől függően. Hasi táskát nem használok.
-
MC Pite
veterán
Lehet abból is adódik, hogy nem szeretek várhatóan nem használt dolgot magammal vinni, és amit viszek, annál sem mindegy mennyit és mekkorát. Az lelassítja az embert, és a sok kacat között nehezen lesz meg amit éppen keres (szélsőséges esetben egy hegygerincen 40-50-100 km/h széllökéseknél nem szórakoztató sokáig mazsolázgatni).
Ha bringatúrára megyünk, ha gyalogtúrára, vagy magashegyire, ahova 20-25 literes táskákkal jönnek mások, oda én az 5L-es övtáskámmal megyek.
Ha legalább fél napos/nyáron megyünk, akkor az ivózsákomat viszem, az kb 3-4 literes zárt zsebbel rendelkezik, meg esetleg a kis övtáska.
Ha téli túra hómacskával, több réteg ruhával, minden vacakkal, és a többiek 40-50 literes táskát visznek, én a 12 literesre felbővíthetőt.
Igen, el is adtam a 20 literes túratáskáimat, gyakorlatilag új állapotban.Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
MC Pite
veterán
válasz FBLLMAG #74110 üzenetére
Tudom, de ez pár percre, nagyon maximum 2-3 méterre pont jó. Sőt, legalább kellemes NW, ráadásul Hi CRI.
És jellemzően inkább szórt fény is kell az ágy mellett, asztal alatt, stb stb.
Ahova meg messzebbre kell látni/várhatóan sötét is lesz (akár csak séta este a városban) viszek lámpát (illetve van az autókban is egy-egy). Gondolom ezzel nem én vagyok az egyedüliMindig van tok a telefonomon, rendes. Ha valamiért eltörik, nem ilyenkor fog mert 0 kezdősebességgel leesik másfél méterről; hanem pl mikor tekerés közben fotózok vele .
Voltak kis kulcstartóra való lámpáim (nyilván kisebb fénnyel mint a lumintop, manker, stb), de soha nem vittem/használtam, azokat elajándékoztam (nem szeretem kerülgetni a nem használt dolgokat), mert nálam a telefon után a fej/szerelőlámpa jön.
Lásd M300, amit még csak játékból emeltem le a főfénye miatt, amúgy sose ahhoz nyúlok ha látni kell (állítólag 400lumen a max, maradjunk annyiban hogy a 200 szerintem biztos megvan).Vagy táska pántjára/kabátzsebre a HS05/H300R a lányoknak .
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
válasz MC Pite #74108 üzenetére
Tudod, hogy a mobil 40 - 60 lm fényáramra képes? Ugyanakkor a hatásfoka sem a legjobb. Kb 2 W a fogyasztása. És szórt fényről van szó. Lemérhetem, de biztos, hogy 40 - 60 cd -nál nem több a fényereje. Ha leejted, a mobil elég drága mulatság. Még mindig jó megoldás ezzel világítani?
-
Lacerta
aktív tag
válasz MC Pite #74108 üzenetére
Szeretem a szép és jó lámpákat, akku mérettől függetlenül.
A Tool AAA azért lett, mert8 dollárba kerülta bőr Victorinox tokomban van egy hely egy AAA Maglite Solitaire-nak, de olyat sosem vettem/kaptam.
A Mankerben az a jó, hogy a moon fokozat erőssége 21 lépésben állítható, valamint a gyerekek nem b*sszák ki a szemüket velük, és bárhová rájuk csíptetem ( a fejlámpát nem szereti egyik sem ). Illetve k*va jól néznek ki, kis méretben nem nagyon létezik ennyire szép és jó szöglámpa, kivéve tán a Lumintop HL AAA-t vagy a MecArmy FM11-et. Ja, és féláron dobálták amikor kifutó volt. -
MC Pite
veterán
Áh, még out of stock, azt nem néztem hogy csak hogy már ott a gomb hogy lehet venni .
Már ne is haragudj, de te a muglik vagy a lámpabubusok közé sorolod magad?
Meg se vettem ilyen kis lámpákat (sokszor ingyen is kaphattam volna, főleg gombelemeseket), mert arra pont ott a mobil amire én használnám azokat. Így nem is használom őket semmire - M300nál is 95%-ban az oldalsó fények vannak használatban.Ugyan elvilágít turbón azért egész tűrhetően, de még ott van mellette a HS40 meg a B01 is, vagy állandó készletből a HS05/H300R, nem nagyon szoktam a picikét levenni. Nejemet fűzöm, ha sétálunk és nem veszi el a fejére egyiket se, legalább kézbe hozza ezt, de csúnyán néz, és közli hogy én úgyis veszek fel lámpát. Sőt, ilyenkor kislányom se kéri a HS05-öt . Nehéz a nőkkel .
-
Lacerta
aktív tag
válasz MC Pite #74105 üzenetére
Hja, szerintem a gyűjtőknek van már csak AAA lámpa, embert nem láttam azon kívül ilyet használni (mióta világíthatnak telefonnal az emberek).
Én használom őket.
A Tool aaa a Victorinox tokomban lakik a bicska mellett. Az egyik E02 rá van akasztva a hátizsák vállpántjára, hogy egy mozdulattal le lehessen venni, ha kell. A másik meg éjjeli lámpa az ágy mellett.Nekem új a V2-es 21700as M300, vagy csak én vagyok lemaradva? [link] De ezt te is írtad már hogy kint van.
Mindenkinek új, múlt héten dobták ki a honlapra.
De még mindig nem rendelhető. -
Lacerta
aktív tag
válasz WestBam #74103 üzenetére
Nekem az új TIR-es Tool AAA nem annyira tetszik.
E02/03-ból az újban tetszik, hogy egy klikkel lehet kikapcsolni, de itt nagyjából meg is állt a dolog. A régiek sztem minden más tekintetben jobbak voltak.
Thorfire oldalon van PF01S, de annyit nem ér. Én valami 5 dollár körül vettem anno.
-
MC Pite
veterán
Hja, szerintem a gyűjtőknek van már csak AAA lámpa, embert nem láttam azon kívül ilyet használni (mióta világíthatnak telefonnal az emberek).
Értem, kicsi; ha szépen akarok fogalmazni, rétegigény.Igaz, itt elsősorban olyanok vannak jelen, akiknek magasabb igényeik és becsípődéseik vannak lámpák terén, és azt hiszem én sem vagyok kivétel.
Szóval kicsi EDC-m (ha nem is hordom ) van, de saját akkus. Nem csak az UV szórakoztató, takarításhoz remek fejre állítva az oldalsó fehér emitter, és a jót lehet szórakozni a fő emitteren, mivel fluoreszkáló zöldet csinál a sárgás-zöldes bringás kabátomból (mintha UV-val világítanám meg kb). Mivel nem a rendelt színbe küldték, akcióban, fele refunddal pont megérte.
Lacerta: Nekem új a V2-es 21700as M300, vagy csak én vagyok lemaradva? [link] De ezt te is írtad már hogy kint van.
És ha már a H300nál hiányoznak az új emitteres adatok, innen úgy látom nem hagyták ki, legalább tudok következtetni H300nál .
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
Topikgazda
válasz MC Pite #74096 üzenetére
Mivel a "kategória" arról szól, hogy AAA elemmel üzemeljen a lámpa, ezért nem fér ez bele.
Ez már sokkal inkább Nitecore Tiki, Fenix E05R, Olight i5R (bár már ez is kilóg innen szerintem), RovyVon Aurora sorozathoz illene hasonlítani.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
WestBam
Topikgazda
válasz Lacerta #74095 üzenetére
Tool volt, de most majd ismét lesz. Az E02-ből már csak az E02 II kapható alapól SST20 verzióban, abból is tervezek venni
A ThorFire tippet köszi, ezt nem találtam, bár nem látom honnan lehet értelmes áron beszerezni. Majd kutakodom, mert van nekik még olcsóbb AAA elemes lámpájuk is.⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Lacerta
aktív tag
válasz MC Pite #74100 üzenetére
Tudom, hogy volt H04-esed, bár nem tudom, melyik UI verzió.
Ami az emittert illeti, H04-esből is van választék. Optika tekintetében pedig lényegesen jobban variálható a H04, mint a H300. Igaz, külön kell megvenni az optikákat.
A kraft csak a turbóra vonatkozhat, egyébként sem akku, sem lumen oldalról nincs előny a H300-ban. Nem is értem miért nem használták ki az itt rejlő lehetőségeket, de majd nyilván a H400-ban.
Amúgy elismerem, hogy jól néz ki a H300, de ha azt veszem, hogy a H04R RC-met vettem kb. 12kHUF-ért, akkor az M300 messze nem ér 2x annyit.
És igazad, van, ízlésről kár vitázni, én is sznob vagyok, csak én másképp.Próbáld ki az új M300 verziót
Van új M300?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- új Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását