Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
válasz Fr@nkieWilde #448 üzenetére
Esetleg ez volt az?
[link]Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Igen, nekem is a hardcore/rave az a klasszikus vonalat jelenti.
Persze ez is változik az idők alatt, mint ahogy a progressive house is tette/teszi.A klasszikus rave-nél nekem örök favorit : DJ Paul Elstak* Featuring Lindsay & MC Irvin – Get This Place egyik remixe.
[link]14 éves voltam, az általános suli után Pestre kerültem szakközépbe, irgalmatlan mennyiségű új inger ért naponta. Szippantottam magamba őket, mint egy szivacs, naponta. Ezek közé tartozott a zenei világ sokszínűsége.
Akkor megismertem egy srácot, akinek eredeti rave válogatás lemezei voltak, meg technodrome albumai. Azt hiszem utóbbi Dj Mellow D-nek (más néven Mellow Trax, akkor ez volt az egyik kedvenc számom [link] , istenem, már ez is 23 éves szám...) volt a munkássága.
Pár hónapja valaki itt is belinkelte, de ugye az eredeti az happy hardcore.
szóval ettől a sráctól kaptam egy pár rave és technodrome lemezt. ezek közül az egyiken volt ez a Paul Elstak szám remix.Valaki nem tudja mi volt ennek a rave lemeznek a címe? Volt még rajta Age of love is, valamilyen formában.
Pár évvel később hallottam először gabbert, meg a jó isten tudja mit, valami embertelen zenéket, 500-700Bpm... körül, hát nekem ahhoz hasonlítanak ezeknek az indaiaknak (vagy miféléknek) a zenéik, legalábbis, amit érzelmi fronton nyújt.
Mert ez valóban valami neo gabber szerűség, és én ezeket nem gondolom gyors zenéknek. Nah mindjárt letöltöm és megnézem hány bpm-esek.
A sötét atmoszférájuk megvan hozzá, de olyan érzésem van ezekkel a zenékkel, mintha klasszik gabberből kiemelnének 1-1 témát, és azokat reformálnák meg, de valahogy még sincs az a gyors érzésem, ami a gabbernél kellene, hogy legyen.Mindenesetre érdekes, sőt valóban üde színfolt számomra is. bár biztos nem szokom rá.
De ezek a videók, amiket alávágtak, még az elsőnél és a másodiknál szerintem valódi klipek, de a harmadiknál mintha valami indiai fesztivál és valami zombis horrorfilm keverékét látnám. Hát nem mondom, hogy szívesen elvegyülnék közöttükNem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Anonymusxx
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #445 üzenetére
Lehet hogy rave, a napokban találtam rájuk, nekem nagyon bejönnek.
Még 3 zene tőlük:
Tianzhuo Chen Presents: Trance (Gabber Modus Operandi Edit)
-
niof
addikt
válasz Fr@nkieWilde #445 üzenetére
Valami hardcore szerű. Mondjuk nekem a hardcore jellemzően inkább a klasszikus Thunderdome [link] vonalat jelentette inkább. Mára elkanyarodott egy számomra értelmezhetetlen irányba az is.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz Anonymusxx #444 üzenetére
Ez miféle zene? Nem igazán hallottam eddig ilyesmit, pedig elég tágnak érzem a látásmódom, ha elektronikus zenéről van.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Anonymusxx
senior tag
-
Anonymusxx
senior tag
-
niof
addikt
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Én tegnap este ezt a mixet hallgattam ettől a tökitől, és eléggé bejött.
[link]Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
niof
addikt
válasz Fr@nkieWilde #437 üzenetére
Hát ugye ez volt a "térkép", amit írtunk, viszont a másik link a bejegyzésben (everynoise) az elég betegnek tűnik. Na, majd délután nekiesek, most megyek konvaleszcens plazmát adni.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Inkább ezt nézzétek meg.
Elég komoly
[link]Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
niof
addikt
Igen, de az elején, kb. a 90-es évek közepéig, azért vannak benne olyan zenék, amire az emberek nagy többsége nem is úgy tekint, mint elektronikus zene. Pedig a POP, Dance, Rap is ide tartozik. Utána nem tudom, hogy aki a videót készítette, miért csak az EDM/Trance irányt tette bele, onnantól elég egydimenziós.
De mint a "térképről" is látszik, egy igazán átfogó videót nagyon nehéz lenne csinálni, vagy nagyon hosszú lenne. Az oldal készítője is folyamatosan dolgozik rajta, amikor csak ránézek (1-2 havonta) mindig van valami új.Ha esetleg valaki talál ilyen jellegű videót, ami hasonló összefoglaló jellegű, mint a fenti, azért bíztatnám, hogy linkelje! Én erre nem kerestem rá, csak felajánlotta a YT. De sosem árt az ismereteket bővíteni!
-
Exodius
őstag
Nagyon tré ez a videó: Evolution of Electronic Music (1929 - 2019)
Tele van full kommerszekkel. Van Dyke, Darude, Cher, Zombie Nation...jézusom. Ezekkel kínozni lehetne.A térkép viszont adja.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Egyfajta történeti megközelítés, miről is beszélünk, mikor elektronikus zenéről van szó.
Evolution of Electronic Music (1929 - 2019)Mondjuk ez inkább a populáris (később EDM) vonal, de azért van benne néhány olyan, ami nekem is fontos állomás volt, illetve mai napig szívesen visszahallgatom.
Aki egy kicsit komolyabb áttekintésre vágyik:
Ishkur's Guide to electronic music[ Szerkesztve ]
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Picotto még akkor valódit alkotott, ma már... kommersz, divattermék lett ő is.
Az az élő mixe tele van saját szerzeményekkel is az akkor frissen megjelent albumáról: pl. Bangkok, Hongkong. De van rajta pl. Ben Sims.
Jóféle anyag, sajnos akkoriban az "élő anyag" rögzítése még gyatra minőséggel járt, de az mc-vel együtt, amit művelt eszméletlen stílusa és hangulata van.Sasha érdekes módon, úgy mint Digweed sosem tartozott a kedvenceim közé. Ugyanakkor az Involver I. nálam példaértékű, minden más munkája nálam csak átlagos.
Igaz ez a Fundacion-ra is.Amúgy mostanában utazás alatt a tőletek kapott mixeket és a Paul Oakenfold féle trance-t és liquid funk-ot hallgatgatok a 90-es évek végéről (00-es elejéről.)
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
niof
addikt
válasz Fr@nkieWilde #431 üzenetére
Az Involver is jó, de Mauro-t nem vágom, de rá fogok keresni! Köszi!
Ja! Meg amit még nagyon szeretek Sasha-tól, az a Fundacion NYC. Bármikor meg tudom hallgatni, eksztatikus élmény számomra.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
niof
addikt
Ezt most kaptam elő, el is felejtettem, hogy mennyire jó!
Slam Jr - SortedEgyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Ricardo
titán
-
niof
addikt
Ezt csak úgy itt hagyom...
-
niof
addikt
Nagy itt mostanában a csend. Törjük meg picit!
Axel Karakasis - Blame
Erphun - Lie To Me
Gemini Voice Archive - Absoluto Disparate
Jonas Kopp - Starbust
Reinier Zonneveld - Evolve
Emmanuel Top - Artic
Lewis Fautzi - Unconsciousness V2
Tensal - Archives G 3
Slam - Fractious
Slam - Irritant (Pfirter Remix II)
Tom Hades - Subbed
Yan Cook - Canyon
DJ Emerson - 12 Monkeys (Pfirter Remix)
Kmyle - Mont Royal
Kwartz - Dissociation Of Body And Mind
Mikael Jonasson - Dissidents
Steve Bicknell - Mind Cycles
Thanos Hana - The Injury Pattern
Tensal - Development 3
Csak néhány klasszikus kedvenc...Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
veterán
Szerintem eléggé alul van értékelve a srác, pedig jó számokat tol.
Wi-Fi okoscuccok, utolsó darabok ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wi-fi_okoseszkozok_mozgaserzekelo_okosrele_ok/hsz_1-50.html
-
Exodius
őstag
Boldog szülinapot az elektronikus zene egyik istenének! Ki szereti?
https://qubit.hu/2021/08/18/ma-50-eves-a-techno-mozartja -
anubis6
aktív tag
Van ebben mindenféle finomság, nem csak prog.. toltam is egy párat bakelitről a deep szettemben, meg a progikban is, de ahogy nézem még trance is van, fincsi lista
Mellesleg van benne az általam felsoroltakból is
Jó párat fogok még játszani belőlük ahogy nézemAlbumra visszatérve, akkor mutatok konkrétabbat, ha már a listádban is láttam hasonló stílust:
Juan Deminicis-re mindenképp érdemes lesz odafigyelni, mert nem semmi zenéi vannak
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@anubiszthedj https://soundcloud.com/anubiszthedj
-
niof
addikt
Egy ideje hizlalgatom már a saját progi klasszik Spotify listámat, az a legnagyobb bajom, hogy már sosem lesznek ilyen zenék, mint anno akkor ezek voltak...
-
anubis6
aktív tag
Elvileg tonnányi cuccnak kéne lenni, nagyon sok progis-tól láttam új albumokat, Guy J, Stan Kolev, Matan Caspi állandóan szarja magából a slágereket, mindenki mutogatja a csili-vili új studióját, trance-es nagyágyúk is sorba jönnek ki track-ekkel (olyanok is akik 10-15 éve nem).. nézz pár új state of trance-t, ott van progi vonal is ha érint, deep-ből meg a GuyJ ismerőseit érdemes csekkolni
Lassan én is visszaállok az "új" vonal-ra, már fogynak a bakelitjeim[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
Amúgy van manapság valami értelmes új megjelenés, amit érdemes meghallgatni? Mert ugye live cuccok nem igazán vannak, esetleg valami album, ami jó is?
-
anubis6
aktív tag
Újabb, laza 8.5 órás Breakbeat szösszenet, a break fénykorából, fogyasszátok egészséggel! Nem mondom, hogy tökéletes, de azért igyekeztem
-
honeypot
tag
Jó kis eurotrance playback 2002-ből: DJ's at Work - Time to wonder
-
Cartevo
őstag
Némi Happy Hardcore: Paul Elstak - Rainbow in the Sky
-
anubis6
aktív tag
Futáshoz trance-t, melodic techno-t, meg a progresszív műfajokat javaslom, ha széthajtanád magad, akkor mehet a psy-trance és a hard-techno is
Kocogáshoz elég a nu-disco, deep, esetleg a progbreak isVannak youtube-on direkt futáshoz készült mixek, azokból kiválaszthatod melyik stílus áll hozzád közelebb, utána könnyebben tudunk segíteni
Legegyszerűbb, ha belövöd a futásod tempóját (Lépés\perc), és ahhoz keresel megfelelő műfajt (BPM).. mindenki más tempóban szeret futni
-
coco2
őstag
Sziasztok! Felismeri valaki a track-et ebből a coub-ból?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
niof
addikt
válasz Predator2 #409 üzenetére
Techno-t gyakorlatilag csak élőben szeretek hallgatni, illetve bulizni rá. Ott is főként hazai DJ-ket. Fiatalabb koromban persze egész nap bírtam hallgatni... Remélem idén nem marad el a B my Lake, jó lenne HOT X-et, SanFraciscoBeat-et vagy Gabor Kraft-ot újra élőben hallani! Souncloud-on szoktam néha még csapatni, ha találok valami jót rajtuk kívül. Pl. Lewis Fautzi-t nagyon csípem. [link]
-
-
Predator2
addikt
Helló
Szoktatok internet rádiókat hallgatni? Ki mit ajánl?
Puls' Radiót és a Technobase Fm-et szoktam hallgatni. Ezekhez hasonlókat keresek még.
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Cartevo
őstag
Koto -Phenomenon Choir
-Mind Machine
-Logic Control
-Acknowledge -
djnice
veterán
Aki szereti a “keleti hangzású” house zenéket, az hallgassa meg ezt a mixet, szerintem nagyon jó: [link]
-
veterán
Hozho bácsi újabb alkotása
Wi-Fi okoscuccok, utolsó darabok ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wi-fi_okoseszkozok_mozgaserzekelo_okosrele_ok/hsz_1-50.html
-
anubis6
aktív tag
Remélem fent is marad, fogyasszátok egészséggel
6,5 órás Deep, Minimal, Break, Progressive Bakelit Mix
Ha van rá igény, felrakom mp3-ban is..
-
anubis6
aktív tag
Nos skacok, elkészült a mix, rövidesen fölrakom majd
Egy röpke 6,5 órásra sikerült, és deep-en kívül van még benne minimal, break, tech-, prog-house és még egy kis progtrance is, meg egy-két különlegesség, nagyrészt bakelitről.. remélem nem tiltja le majd a Youtube
Végül is egy rövidebb számot választottam az amibent albumról kezdésnek, de egészen hasonló mint a Lignin PoisePersze ebben is van 1-2 túlvezérelt szám, meg volt pár hibás bakelitem ami elcseszett pár keverést, de remélem azokat elnézitek nekem
Addig is, csorgassátok a nyálatok a tracklistre :Intro: Benoît Pioulard - Same Time Next Year vs. Klement Bonelli feat. Dragonfly - Nocturnal (Dragonfly Acapella) live mashup
1. Terry Grant feat. Jennifer Horne - I'll Kill You (Original Mix)
2. Chymera - Umbrealla (Original Mix)
3. Hell - Je Regret Everything (Superpitcher Remix)
4. Bedrock - Santiago (Joeski Remix)
5. Earth Deuley - Puddle
6. This Is Massive - Minimal Djs Have Small Decks (Main Mix)
7. Loco Dice - Menina Brasilera
8. Terry Lee Brown Junior - Our Rhythm (Matthias Tanzmann Remix)
9. Kéli - Area101
10. Khalwild - Manfred
11. Robert Babicz - Tarja's Dream
12. Lega - Another Tricky One
13. Pablo Bolívar - Tarántula
14. Darkarma - Genetic Memory (Original Mix)
15. Tom Pooks - Trouble (Wink Edit)
16. Nick Hogendoorn & Eelke Kleijn - Walkabout
17. Jas - Hitchhiking (Smight Mushroom Remix)
18. Habersham - Into The M (Original Mix)
19. Filthmongerz Feat. Venom - Smash Me (Jay Allegro & Tim Blade Definitive Mix)
20. Moritz Piske - My Life
21. UBU - Pixels (Guy Gerber's Late Check Out Mix)
22. mParadis - Hello World (Nick Hogendoorn & Eelke Kleijn Remix)
23. The Messenger - Guided
24. Simon Flower - Send In The Clowns (2000 and One Remix)
25. Dj Grobas - That Day (Loudeast Black Label Remix)
26. Pinkbox Special - Red Buttah
27. Daniel Mehlhart - Am Anfang War Es Minimal
28. Soul Tan (Sultan) feat. Stephanie Vezina - How Long (Original Mix)
29. Logiztik Sounds - Try Me
30. Budai & Vic - Luv U (Terry Lee Brown Junior Remix)
31. Spooky - New Light (Spooky's Diffracted Dub)
32. Niki B & Christian E.F.F.E. - Electrica Salsa 2004 (G-Pal Dub)
33. Bluefish feat. Anita Kelsey - Been Too Long (Kasey Taylor & Chris Meehan Mix)
34. Dousk - Pa Dida
35. Karen Overton - Your Loving Arms (Original Club Mix)
36. Rennie Pilgrem feat. Sara Whittaker-Gilbey - Coming Up For Air (Mara Vocal Remix)
37. Made By Monkeys - I Try (Stephan Grondin's Stereo Mix)
38. Stef Vrolijk & 16 Bit Lolita's feat Jenny - Out There
39. Dave Gahan - Kingdom (Booka Shade Club Mix)
40. Aurora - Dreaming (Goldtrix Lullaby Mix)
41. Pascal F.E.O.S. & Marc Miroir - Tria
42. Ad Finem - Angel (M.A.S. Collective Vocal Mix)
43. Muzo - Particular People
44. Jordan, Creamer & K pres. Dr.T - Last Night I Was Dreaming (Jordan vs John Creamer & Stephane K Mix)
45. Dominic Plaza - Sounds Rushing (Original Mix)
46. Quivver - These Are The Days (Vocal Mix)
47. John Creamer, Stephane K & Jordan pres. Susana - Storm Is Rising (Creamer & K Mix)
48. Chelonis Jones - One One One (Desyn Masiello Edit)
49. Niki B & Christian E.F.F.E - The African Song (Baunder Mix)
50. Powerplant - Blame (Original Mix)
51. Hisham Samawi - Kakon (John Creamer & Stephan K Remix)
52. Karányi - Dallam (Fever's Lazy Monday Dub Mix)
53. Rachel Starr - Till There Was You (John Creamer & Stephane K Club Mix)
54. Tkac & Haverlik - Noel (Original Mix)
55. David Alvarado - Unspoken (Vocal Mix)
56. Fretwell – Silky Dirty (Pole Folder & CP Remix)
57. Mid Atlantic Science - Crazy Circus
58. ODD - Don't Look At Me (Original Mix)
59. Jason Downs - Cherokee (John Creamer & Stephane K Remix)
60. Sultan feat. Zara - No Why (Original Mix)[ Szerkesztve ]
-
Cartevo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- MIUI / HyperOS topik
- Háztartási gépek
- Android szakmai topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- További aktív témák...