- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Laraxior #13185 üzenetére
Arra gondolsz, hogy ilyen idegzsába-görcsroham jön rájuk? Ilyen sem sokszor volt szerencsére, csak négy-öt alkalommal. Amúgy meg használj life-detection spelleket vagy gyűrűt/amulettet. Most az erődöket járom a spéci bor küldetésben, és a base ring of life detection nagyon hasznos.
-
Laraxior
titán
válasz
GypsFulvus2 #13184 üzenetére
Nekem is az osszes ellenfél artifactol. De nem bánom, mert neha sotetben amugyis nehez eszrevenni őket.
-
Egyre több a crash nekem, napi 5-6
Most a déli területeken levő dungeonoknál van.
Patch lesz még idén? 1 hónapos mindjárt a játék…
-
válasz
Laraxior #13154 üzenetére
Ha nagyon sok nagyon jó cucc kell, akkor mindenképpen érdemes ellátogatnod a Sundercliff Watch-hoz. Ez a Conulus tótól keletre található erődítmény. Nem mellesleg a Mehrunes Razor DLC. De tényleg nagyon sok a cucc, többször kell fordulni, amire mind el tudod vinni és készülj Feather potikkal és cuccokkal.
-
whitezo88
nagyúr
Platinázva az alapjáték, jöhet a kieg, amit anno valamiért már nem játszottam, alapot meg rommá, szóval új lesz
-
VikMorroHun
őstag
válasz
genndy #13171 üzenetére
Régen volt, de kellett hozzá OBSE, meg valami egyéb mod is. Addig marad a felírás, hogy hol mit kell még elintézni. Szerencse, hogy a Steamben is van jegyzettömb, így csak Shift+Tabot kell nyomni hozzá (kivéve, ha kitűzöd a játék képernyőjére, de akkor eltakarja, ami mögötte van).
-
válasz
Laraxior #13175 üzenetére
Letöltöm,
16GB nem sok full 4k texturákért, skyrimhez jóval több lenne ha mindent 4k szeretnék.
Unchainned Textures
Upsz hát ez nem csak 16GB ha mindent is akarok.Van egy 70 is összesen.
Vram használat lehet érdekes lesz. -
-
Laraxior
titán
Próbáltátok az unchained texturest? 4k ruhakra, fegyverekre stb.. ~16GB
-
zsirfecske
addikt
válasz
genndy #13165 üzenetére
tisztára mint a diablo 2 resurrected, amiben ha megnyomtad a G gombot, még vissza is kapcsolt a régi VGA felbontásba az eredeti motorral. tök buli lenne itt is egy ilyen
amúgy én mostanában kezdtem bele a játékba, anno valamiért nem játszottam sokat az oblivionnal (morrowind-eztem előtte rengeteget), de valahogy nem kötött le sokáig. most viszont szépen rácsavarodtam, stealth archert indítottam, remélem kitartok mellette legalább egy fél végigjátszás erejéig
-
Hasznos funkció lett volna még egy jobb térkép a játékba. Például hogy markereket lehessen elhelyezni. Idegesítő tud lenni most is, hogyha 1-1 felfedezett dungeonba nem mentem be, mert épp nem volt kedvem stb.
Ezeket általában felírom. Tudom ez "csak" egy Remastered, de ha a leveling systemet meg a sprintet is betették, akkor ez se lett volna még rossz újítás.
-
Laraxior
titán
A vásárolt házamat nem kellene jeleznie a térképnek?
-
pandras83
őstag
Csak az ai fordító kegyetlensége, de felnevettem.
-
válasz
Interceptor #13162 üzenetére
Mind a kettő a maga korában zseniális munka.
-
Interceptor
addikt
Ez a remastered nekem sokkal jobb mint az eredeti, a world leveling meg az item drop is rpg-sebb.
-
whitezo88
nagyúr
Igen lehet nekem is full restart volt. Amúgy valami okos port lehet a játék eredetiről annyi minden ugyanolyan bugok terén. Van egy Thieves Guild bug, ahol egyik NPC nem megy haza mikor otthon kéne lennie, és leragad a háza mögött. Ez OG-ban is bent volt és neten is írják hogy másnál is ez van, és régen is bent volt. De olvastam más hasonlókat is.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
Laraxior #13157 üzenetére
Nekem az tűnt fel bug spelleknél, hogy a Light (self) nem működik, csak amint külső nézetre váltasz... van pár bug. Tegnap megkaptam a 3 méteres POV bugot is, belsőleg mintha ilyen magas lettem volna, beszélgetéskor is lenézett a karakterekre, aztán reloadnál megszűnt.
-
Laraxior
titán
Kaméleon cuccok nálatok is bugosak? Vagy ez valami utóhatás, ha leveszem, akkor is láthatatlan marad a karakter?
-
Laraxior
titán
válasz
WATERDACA #13155 üzenetére
Nem emlékszem az eredetire
De én most jutottam be egy ogrés barlangba, nem volt rossz, ha lopakodva kapom el, akkor 2 nyílvessző, amúgy lehet bele küldeni bátran bőséggel
Én is kb itt tartok, most lettem lvl15, házat is sikerült vennem.
A küldetéseket nem nagyon csinálom a térképen kóválygok inkább. -
válasz
Laraxior #13154 üzenetére
Én újrakezdtem varázslóval, mert az íjász stealth már untatott. Nem tudom milyen itt a szintezés, de az északi dungeonok határozottan nehezebbek, mint a középső részek. Konkrétan van egy trollos dungeon, esélytelen egyelőre, még idézéssel is. (Level 14).
Sok jó dungeon van jutalommal, nehezen tudnék kiragadni.
Az eredetiben nem hozzád szinteződött a világ? Mert itt nem érzem. Valami nehéz, valami könnyebb.
-
Laraxior
titán
Van valami ajánlott barlang vagy hasonló dungeon ahova érdemes visszatérni (vagy épp bemenni) a nagyobb szajré érdekében?
-
VikMorroHun
őstag
Végre! Sikerült megszabadulni attól a zavaró fekete téglalaptól...
Mondjuk a Better Infoboxes mod már több, mint egy hete elérhető, csak hát ki az, aki mindent figyelemmel tud kísérni... -
Mi lett ezzel a játékkal? Konkrétan dungeonba 20 perc után van hogy beesik az Fps 10-15 alá és újra be kell töltenem a játékot.
Másnál is van ilyen?
-
válasz
whitezo88 #13144 üzenetére
Köszi! Akkor ez változott az eredeti játékhoz képest, mert ott addig nem fejlődtél tovább abban az esetben, ha nálad volt a Skeleton Key ÉS azzal együtt elérted a 100-as skillt.
A Skeleton Key 40 pontot ad Securityre, tehát, ha mondjuk 30-as a Security skilled, akkor Skeleton Keyjel lesz 70-es és akkor még lehet fejlődni egészen 100-ig, de ha minimum 60-as a Securityd, akkor Skeleton Key használatával már nem tudtál fejlődni, mert a +40 skillel már elérted a 100-at.
-
Laraxior
titán
Délután megnézem 4K TVn, kíváncsi leszek mennyivel kér több vramot
-
válasz
Piszmaty76 #13146 üzenetére
Durva.
Mondjuk nálad elfér VRAM-ban simán.
-
Az gondolom nem változott, hogy ha nálam van a Skeleton Key, akkor nem fejlődik a Security.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
GypsFulvus2 #13133 üzenetére
Én meg bezártam a kvatchi Oblivion kaput, és pont az egyik leghasznosabb pecsétkövet sikerült kiszedni belőle. Bűvöltem vele a 6 pontot sebző acél hosszúkardot, +15 sebzés csapásonként.
(Még jó, hogy eszembe jutott megnézni UESP-et, hogy ezek a tárgyak jók-e valamire.)
-
-
whitezo88
nagyúr
Ki játszik PS5-ön? Napi szinten van crash, kétszer a töltőképernyő is beállt crash nélkül. Azért ezek ciki hogy vannak, ha tesztelték kizárt hogy ne lett volna nekik is. Évek óta van PS5öm de csak ez többször crashelt ki 1 hét alatt mint az összes többi valaha.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Laraxior #13134 üzenetére
Könnyen el lehet kapni, egy kis közelharc már elég lehet. Van ellene resist desease potion. Illetve, ha elkaptad, egy rövid ideig még segít a templomi oltárnál való ima, vagy cure desease potion. Utóbbi amúgy is jó ha van az embernél a kisebb betgségek ellen. De ha túl késő, és elkptad, az sem katastrófa, felsőbb szintű vámpírként sok előnye is van, illetve a kigyógyuláshot kapcsolódik egy hosszú és érdekes küldetés.
WATERDACA: Igen, az okozza. Sosem választom, nagyon kétélű jegy. Inkább Mágus.
-
Ez a negatív hatás a Tanítvány születési jegy miatt lehet szerintetek? Az 100 mágus pontot ad, de elvileg 100% sebzést is kapok a mágiától.Ez végig akkor itt lesz a karakter menümben a születési jegyem miatt?
Egyébként fun, mert elejétől kezdve szinte minden varázslatot tudok használni kb., cserébe viszont egy kis villámlás már kinyír.
(master fokozat)
-
Laraxior
titán
Találtam pár barlangot ahol vérszopók vannak. Mennyire kell kontaktolni velük, hogy átváltozzak? Általában nyíllal sikerül távolról kiszedni, ha ha közelér, akkor azért jobb tudnom, hogy mi a téma
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
VikMorroHun #13121 üzenetére
Na, megvan a híres-hírhedt The Killing Field küldetés. Életben maradt mindkettő, megvaN A Chillrend. Kétszer kellett újratölteni, először túl messzire mentem előre és egyszerre jöt mindhárom hullám, másodjára meg az egyik hülye belerohant egy goblinra kilött tűzgolyómba és ellenségessé váltak (ezzel igazán kezdhetnének valamit, a régi játékban is sok gondot okozott). Ettől eltekintve nem volt gond. Most 5. szinten megvan egy butított Chillrend, majd 15. szint körül megszerzem a Goldbrand-et, aztán 25. után jöhet Umbra.
-
válasz
Laraxior #13129 üzenetére
Pickaxe-szel ásványokat tudsz bányászni telérekből, az ásó nem jó semmire - játék szempontjából.
A konkrét helyen, ahol állsz, az látszik, hogy a bányát elfoglaló banditák megpróbáltak utat vágni Chorrol csatornáiba - a lyukon át látszik is a csatorna egy része - de nem sikerült nekik. Neked sem fog természetesen. -
nanofocus
tag
Srácok nekem elég gyakran crash-el a játék, persze küldom a reportot mindig, de ezzel lehet vmit kezdeni?
-
VikMorroHun
őstag
Háhá, eszembe jutott egy régi trükk: elbandukoltam egészen Kvatchig (kihagytam útközben vagy 8 barlangot/egyéb helyet, amiket majd később be kellene járni), hogy meggyőzzem Martint, jöjjön velem a Weynon-apátságba. Így lesz egy halhatatlan varázsló/követőm.
Kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá a goblinok meg a legyőzhetetlen szellemek (kb. 69 percnyi játék ment a levesbe, mikor visszaálltam egy korábbi mentésre, de megéri).
Útközben majd időnként megnyugtatom, hogy persze, a Weynon-apátságba megyünk, csak egy kis kerülővel (bejárjuk a térképet).
Képek:Elvileg ezzel a moddal még a UI-t is ki lehet kapcsolni. Úgyis fel akartam rakni egy Reshadet...
-
pandras83
őstag
válasz
VikMorroHun #13125 üzenetére
Kösz! Ezek megnyugtató infók. Ugyan a Fallout 3 és a Skyrim voltak nálam az első Bethesda rpg-k, de bízom benne hogy megkapom azt az oldschool hangulatot, amire vágyom abból az időszakból.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
pandras83 #13124 üzenetére
Sokat javít az Ultimate Engine Tweaks mod, de a micro stutteringet áthozták az eredetiből a fejlesztők, és 100 FPS-nél is látható.
Nálam 576.02 driver van, nem volt vele semmi probléma.
Ja, de: 200 FPS-re szoktam korlátozni, nehogy kárt okozzon a menüben túl nagy képfrissítés a kártyának, de valamiért rendszeresen elfelejteni. Az előbb indítottam a játékot, 300+ FPS volt töltőképernyő/menüben. -
pandras83
őstag
Hi all
Sajnos nincs topikja a játéknak, ezért itt érdeklődöm: épp töltöm le a játékot csigalassan és közben olvasom hogy idegesítő stutter van bármilyen cpu-val. Próbálta valaki az Ultimate Engine Tweaks modot? Stalker 2-vel csodát tett egy hasonló tweak mod, lehet hogy itt is? A megjelenés utáni kommentek istenítik, a legfrissebbek meg már vegyesek.
A másik kérdés pedig, hogy maradhatok az 572.83-as nvidia drivernél vagy kötelező az újabb? Mostanában eléggé orosz rulett a zöldeknél a driver update...
-
Rula
tag
válasz
WATERDACA #13111 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy nem mage karakterrel annyira parás tud lenni az a küldi.
Nálam az annyi volt, hogy odafutottam hozzájuk, 4x (vagy hányan voltak) nyomtam C-t és kiterült egy mindegyik gombnyomás után. Utána meg várogattam, hogy mikor jön a következő adagSzerintem én sokszor 5 perc alatt meghalok vagy 3-4 alkalommal...
Lehet ha használnék potikat, akkor jobban bírnám, de zavart az első 5-10 órában, hogy alig van helyem, szóval amint felveszem őket kb. adom is el a boltba utána mindet.Én végig varázslóként toltam eddig a pontig, de sokszor most nyomják rám a silencet/némítást az ellenfelek, illetve jó pár ellenállóbb a varázslat ellen és nincs elég manám olykor sok spellre, szóval én meg épp próbálok kardokra is ráállni mellé.
Csak a "blade" (penge?) meg rohadtul lassan akar szintet lépni, hiába az egyik major skillem -
VikMorroHun
őstag
Sajnos az egyik parasztot agyonverték a goblinok. (Mondjuk érdekes volt, hogy mikor megérkeztünk a mezőre, hátba támadott minket egy idéző. Csak néztem, ez hogy került ide.
) Pedig minden esélye megvolt, hogy túlélje, hiszen páncél/sisak/pajzs nélkül ment háborúba...
Utána az iránytű jelölt egy barlangot Chorroltól északra. Keringtem ott egy jó negyed órát, mire megtaláltam (csak UESP segítségével, és úgy is nehezen) a bejáratot. Egy láthatatlan kapcsoló után megjelent kettő szellem - amiket nem tudtam megsebezni. Még jó, hogy a múltkor eladtam a Turn Undead bűvölést tartalmazó buzogányomat, mondván, úgyse lesz rá szükség.
-
válasz
VikMorroHun #13115 üzenetére
2k-ban végtelen FPS van kb., de az nagyon csúnya egy 49-es 4k monitoron.
Most telepítem.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
GypsFulvus2 #13118 üzenetére
fegysebzés = fagysebzés...
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
De akkor Chillrend egy butított verzióját szerzed csak meg. Az erdeti játékban, a max verziót csak a 25. szint után kaptad meg. Ez minden nevesített fegyverre igaz volt - gondolom itt sem vátoztattak ezen. 5. szinten 9 a sebzése, 25.szinten 21 . A fegysebzés is hasonlóan változik.
genndy: A nagy kard kevésbé hatásos, ha sok fürge ellenfeled van. Egy-két társ ilyenkor többet ér. Vagy egy területre ható spell, mint mondjuk a fire storm. Amúgy sosem szerettem ezeket a "védd meg X. Y.-t" típusú küldetéseket, sem itt sem más játékban. Általában sok orális szolgáltatás jár velük.
-
válasz
Hát akkor jöhet a legális exploit - a küldi idejére levenni a nehézséget very easy-re, és úgy gyorsan lecsapni a szörnyeket -> profit
-
válasz
Igen. Szinteződik a világ. 14-es szintnél nem voltak már gyengék, és a paraszt gyerekek se erősebbek
-
VikMorroHun
őstag
Érdekes, nálam RTX 5070-en 2K-ban 110 FPS van a világban. Frame Gen, DLSS, ami kell. Persze mikro akadások vannak, és most jobban észre is veszem őket, mint az eredetiben.
Ultimate Engine Tweaks mindenképpen legyen telepítve.
A két tanyasi gyerek + apuka küldetésének az a trükkje, hogy a játék elején kell megcsinálni, mert később egyre nehezebb ellenfelek jönnek. Én most vagyok 5. szintű, és épp oda tartok - meglátjuk, hogy sikerül.
-
válasz
GypsFulvus2 #13113 üzenetére
Igen, ezek tök jó tanácsok - de egy nem minmaxolt egyszerű harcos karakter ezek szerint meg sem tudja csinálni ezt a küldetést
Pedig tök logikus lenne, a b*szott nagy kardjával lecsapja a szörnyeket mielőtt a farmerekhez érnének - ezek szerint ez sajnos nem működik. Kár. -
GypsFulvus2
őstag
-
Fu én ma Steambe belementem egy fórum beszélgetésbe, ahol konkrétan leoltottak, hogy Experten meg Masteren is könnyű a játék csak jól kell keverni a játékstílust.
Na most én Experten játszok, de annyira zavaróak a feltankolt HP ellenfelek, hogy már idegesítő, minthogy nehéz. A trollok rohadt idegesítőek a hp restore-al, de szerencsére van egy feltöltött villámos sámán botom, az nagyon adja a sebzéseket.
Konkrétan ott lettem leoltva, hogy mondtam példának a Chorrollos farmos küldetést, ahol elvileg meg lehet menteni a két parasztgyereket. Én kétszer betöltöttem, mindkétszer meghaltak. Idézés nélkül alig tudod magadra terelni őket. Plusz egye-fene, nem annyira szeretnék a varázslásba se annyira belemenni, szeretem a hagyományos dolgokat inkább. Ha varázslat, inkább rombolás.
Megcsináltam végül a questet, meghaltak, én talpon maradtam, de buktam a jutalmat, ilyen néha az élet.
Az a küldetés azért fáj konkrétan, mert ha mindketten meghalnak, a jutalom egy nagy nulla, az apjuknak kell a pénz. Ha mindkettőt megmented, a jutalmad egy nagyon jó fagytöltött fegyver.
20 óra alatt kb. 3-4-szer haltam meg. De ez a küldetés konkrétan felb*szott, mert szeretek mindent jól csinálni.
Erre persze jöttek a toxic hozzászólások, hogy idézzek, meg nyomjam beléjük a hp-t, menjek inkább Fortniteozni.
Nagy részük az eredetivel se játszott, de nagyon okosak.
Viszont most jövök rá 20 óra után, hogy tényleg spammelni kell a varázslásokat tényleg, mert nélkülük sz*pó a játék.
-
válasz
Laraxior #13107 üzenetére
FG be van kapcsolva, így olyan 50-60 FPS, de az a baj, hogy vannak 20-as 1%-ok, amik zavaróak, illetve esőben 40 FPS a teteje, ami nekem nem komfortos. Nincsenek túlzó igényeim, stabil 50-60 FPS, max 30-as 1%-okkal már teljesen jó lenne. DLSS Qualityval FG nélkül pl. tudja ezt.
-
válasz
MasterDeeJay #13106 üzenetére
Ránézek a hosszúhétvégén, köszi szépen!
-
Meg kellene nézned RT több szintjét azaz HW, SW, és totál offon melyik tetszik.
És persze nem mindent ultrára ha kevésnek találod az FPS-t, nekem az lenne az első ha nem lennék megelégedve vele, esélyes hogy ultra és high között semmi látványbeli nincs csak zabálja az FPS-t ahogy a legtöbb játékban.
Nálam natív fullhd(néha 1600p) fut minden maxon hw lumennel. Xess native AA-val, FG off. Igaz 60 fps-el játszom azt tudja a kártya (7900XT) szép kussban. Viszont használom azt az engine tweaks modot. De átnézem majd mit érdemes levenni ultráról, biztos vagyok benne hogy nem egy beállítást értelmetlen feltolni ultrára. -
-
Laraxior
titán
válasz
WATERDACA #13099 üzenetére
Majd az idő úgyis eldönti, hogy mennyire lesz maradandó game, de kb minden adott hozzá, hogy maradjanak. A játékosok nemigazan igényelnek már újdonságokat, elég sok új game jött, de kb semmire se ment. A régi kiforrott játékok felújítva viszont visszahozzák az emlékeket. Battlefield is újítgatni akart, le is lépett kb a gamerek 80%-a. Nem kell oda se semmi más egy kis visual upgrade a BF2-BF3-ra. Özönleni fognak vissza.
A New World is lehetett volna az évszázad mmorpgje, ha nem ilyen dilettáns csapat foglalkozik vele. Sosem láttál olyan grafikát, a környezet átalakíthatóságát mint ott. Erre mi lett belőle... 10k gamer, max. Asszem talán 1 millióval nyitott.
Ez az Oblivion maradni fog jódarabig -
A másik, amit már totál elfelejtettem, hogy mennyire egyedi itt minden NPC. Itt nem az van, mint mondjuk a KCD 2-ben, hogy az NPC-k 95%-a csak díszlet. Itt mindenkivel le tudsz állni beszélgetni, és többnyire viccesek, vagy viccesen néznek ki. (ez is egy szándékos dizájndöntés volt).
Itt nem hemzsegnek az NPC-k a városokba, de cserébe több élet van bennük.
A másik: Chorrollban van egy küldetés, amiben két tesónak kell segíteni a farmjukat megvédeni goblinoktól. Az apuka idős, fél. Próbáltam megcsinálni úgy a küldetést hogy túléljék a támadásokat, de nem sikerült. Az apuka teljesen összetört, a kocsmában iszogatott. Ahogy elmondtam neki a hírt, máris ment a farmra elbúcsúzni a gyerekeitől.
Az ilyen apróságok, amiket már a Bethesda értett 20 éve, és sok játékfejlesztő csak 5-10 éve kezdte el érteni.
Ezért klasszisok ők, még ma is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gitáros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest