Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Ha ennél fizettél az eBay-en áfát, mert 150 € alatti akkor azt majd visszakérted tőlük, nem a Postától mert ők nem hajlandóak visszaadni, csak legyenek meg azok amiket az Összefoglaló 17.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát egy IOSS-os fizetésnél résznél az eBay-től történő visszakérésnél írtam.
-
Topikgazda
Csak azután ha már megérkezett. Azért kell pontosítani mert lehet hogy nem tied az az azonosító, akkor jön ilyen üzenet, illetve ha tied akkor esetleg van kód is és megmondják..
Ha itt megnézed a követést lehet hogy látsz nevet vagy valami mást -
Topikgazda
Ajánlott levelet szoktak küldeni és az több nap, de nem kellene megvárnod, fel kellet volna hívnod a vámos ügyfélszolgálatot (06-1-421-7235 telefonszámon 3-as vagy 4-es gomb.) pontosítani hogy biztos a tiéd a küldemény, ha igen akkor beküldeni azokat amit az Összefoglaló 17. Vámügyintézésről néhány gondolat résznél (Vámeljárás alá került küldemény vagy reklamáció esetén a teendők) írva van akár 2 hét időt spórolsz vele.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Beírva az Összefoglalóba.
Az eBay 125,24 £ értékig beszedi az áfát és eddig az értékig vámmentes is a beszerzés.(IOSS rendszer)
Az import charges ezt tartalmazza.
Magyarországon csak a kezelési díjat kell megfizetni a szállítónak, ha van. Ez a Magyar Posta esetén 399 Ft vagy 799 Ft attól függően hogy online vagy utánvétes fizetéssel van kiegyenlítve. Nem mindig MP a kézbesítő.
Viszont ha nem kapják meg vagy a programjuk nem találja meg az eBay IOSS azonosítóját akkor a Posta kérni fogja az áfát is a kezelési díjukon felül. Ekkor van az hogy kifizeted és majd az eBay.-től visszakéred a nekik már befizetett áfát. Annak ellenére hogy a Posta levonása a jogtalan, így kell lerendezni. -
enormous
csendes tag
Teljesen normális az időkülönbség, ne aggódj. Volt péntek déli rendelésem, ami hétfőn reggel már a kezemben volt, és volt olyan, ami már a tizedik hetet taposta mire elért hozzám. Tapasztalt eBayesnek érzem magam, elsődlegesen az ebay.co.uk-on garázdálkodok, de ha nem találom amit keresek, akkor ebay.de, majd ebay.com. Közel 130 vásárláson vagyok már túl 2011 óta, ezekkel eddig összesen £1640-t (~575EFt) költöttem termékekre, és £345-t (~120EFt) azok postaköltségére.
Áfa / Vám kérdése csak EU-n kívüli feladótól, illetve ~$20 érték felett jelentkezik. Pl 300USD értékű csomag Amerikából azonnal fennakad. Volt már, aki durván valótlanul adta meg az összeget, (hogy vámmentesen kiadható legyen) és így az nem is akadt fenn. Sok eladó már eleve 'pontatlan' összeget ír a feladáskor az értékmezőbe, legtöbbször $5 a sztenderd : )
Eddig egy kóklerbe futottam, aki amint eladott 15-t a kamu termékéből (~6EFt értékűt), már nem is volt regisztrálva (unregistered seller). De az eBay Buyer Protection védelme miatt a Customer Service szinte azonnal visszautalta a pénzemet.
A vevőszolgálatuk jól működik, csomag meg-nem-érkezése végett pedig kétszer kellett csak megkeressem őket, és egyből utalták vissza a pénzt.A termékek többsége Kínából jött, utána jönnek a listán a brit, német, amerikai és egyéb ázsiai feladók.
Szingapúrból sokáig tart : )*szerk: ha kérdésetek van, PM-ben szívesen válaszolok.
[ Szerkesztve ]
/enormous/
-
Balázs1986
addikt
Még ne add fel a reményt! Ez lehet, hogy pont olyan, mint amit én kaptam nyomkövetési számokat USPS-nél:
LJ866738218US és LK038371377US.
Az elsőt március 22-én rendeltem meg, és április 20. táján érkezett meg.
A másodikat március 25-én rendeltem meg, és április 10 körül már itt volt.
Aggodalmamban írtam mindkét feladónak. Mindketten azt válaszolták, hogy az a fajta tracking, amivel ők feladták, csak USA-n belül frissül, már ha egyáltalán épp hajlandóak frissíteni. És ha megnézed az enyéimet, tényleg nem frissültek azok sem USA-n kívül. Sőt, az egyik USA-n belül sem.
Ahogy én észrevettem, nem mindegy, hogy USA-n belül hol adják fel, totál más útvonalat járnak be, esetenként ez nagyon hosszú is lehet.
Persze lehet, hogy elkallódott, de még ne add fel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest