Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• trec12

addikt

válasz radio100jozs #1083 üzenetére

Gabor9991 fórumtárs korábban felvázolt egy lehetséges okot arra miért nem sikerülhetett egy estleges Voda-Digi romaing egyezség.
    [link]

Valóban minden arra mutatott, hogy adta volna magát egy Voda-Digi egyezség. Mindenki abból indul ki, hogy mivel a vezetékes szegmens árai majdnem egyeznek a romániai árakkal a magyar Digi Mobil is olyan árakkal dolgozott volna mint a Román. Én viszont arra gondoltam első körben, hogy piaci alapon nem tudott volna kedvező egyezséget kötni a Digi és ezáltal oda a kedvező ár. Szerintem a Voda - de más sem - adná oda a hálózatát, hogy azon valaki pl.50%-al olcsóbban szolgáltasson. Aztán lehet odáig sem jutott el a dolog, hogy egyszer is tárgyaltak volna.
    Azért az NMHH talán tehetne valamit mert ez a pályázat azon túl, hogy beszedtek egy valag pénzt szerintem nem érte el teljesen a célját. Az igazi versenyélénkítés frankón elmaradt az új induló lassacskán 2 éve nem csinál vagy nem tud csinálni semmit a frekivel. :(

[ Szerkesztve ]

• radio100jozs

őstag

válasz radio100jozs #1083 üzenetére

De az azért érdekes a Digi részéről, hogy annak ellenére, hogy 3 blokkban volt 1800 MHz-es frekvencia pályáztatva, azaz a D, E, F csomagok, ő csak egyetlen egyre, azaz az F csomagra adta be a 10 milliárdos ajánlatát. Az érthető, hogy az A, B, C csomagra, nem mert beadni ajánlatot, mert az a három mobilszolgáltatóé (ez a 800-2600 MHz-es csomagok), na de akkor miért nem pályázott a D, E csomagokra is, mert azért nem mindegy, hogy 2*5 MHz, vagy 2*10 MHz áll rendelkezésre.

Persze a Voda akkor is a legnagyobb bukó ebben a sztoriban, aki mindhárom 1800 MHz-es csomagra (D, E, F) adott ajánlatot, csak volt olyan balga, hogy a minimum áron, azaz 2,65 milliárdot ajánlott, miközben tudhatta volna, hogy ez minimum a Telekomnak is kell. A Telenor ki volt zárva, mert ő már nem vehetett az 1800 MHz-ből, mert neki eleve jelenleg is dupla készlete volt már. Na el is vitte a Telekom az egyiket 3 milliárdért, a másikat meg 10,425 milliárdért, a harmadikat meg írtam, hogy a Digi vitte el 10 milliárdért.

De ezen már túl vagyunk, az biztos, sokaknak mai napig rejtély, hogy a Voda miért volt ilyen naiv, a Digi meg ugyan mit akart ezzel a pályázattal.

Új hozzászólás Aktív témák